Dodaj do ulubionych

moda niemowleca

• kkalipso Re: moda niemowleca 04.01.17, 12:59
      Nie było dla mnie ważne żeby świat wiedział jakiej płci jest dziecko ale ubieram jak na dziewczynki przystało, bardziej bawię się kolorami/wzorami ale po dziale chłopięcym nie latałam nigdy w celu zakupu chłopięcego ubranka. Jak coś się przypałętało po kuzynie to tylko z musu ubrałam po domu do brudnej zabawy czy obiadu. Zdarzyło mi się kupić uniwersalne ale to już inna sprawa. Teraz nie mogę się doczekać wiosny żeby ubierać malutka w te maciupkie ubranka.
      • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 14:55
        Teraz nie mogę się doczekać wiosny żeby ubierać malutka w te maciupkie ubranka.
        • kkalipso Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:15
          Miałam na myśli że domu teraz w zimie to w śpioszkach, jednak stawiam na wygodę a jak do wyjścia to kilka setów ma co to nic nie wisi bo za duże, masakra ubrać takie tyci tyci COŚ...tyle ciuszków a za wielkietongue_out Choć trzeba się pochwalić że wyrosła z pierwszego tego co i siostra miała jako pierwsze w szpitalusmile
          • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:20
            wiem, wiem, zartowalam
            i teraz sobie przypomnialam, ze swojego styczniowego tez do wiosny z domu nie wyprowadzalam wink
    • conena Re: moda niemowleca 04.01.17, 13:06
      no cóż, ja sama lubię czuć się kobieco i gdyby ktoś obcy zwiedziony moim wyglądem zwrócił się do mnie jak do mężczyzny, byłoby mi przykro i poczułabym się brzydka.
      dlatego dzieci ubieram w taki sposób, że nie oszukują wyglądem i córka wygląda jak dziewczynka a syn jak chłopczyk. przy czym wg mnie kolory nie mają płci. w ubiegłym roku syn biegał w zimowych różowych spodniach, ale w połączeniu z pozostałymi ubraniami - było widać, że to chłopak. dlatego i córka i syn noszą wszystkie możliwe kolory, natomiast z fasonami już nie jest tak lekko. ale ja nie lubię ubrań z falbankami, marszczeniami, bufkami, dziwactwami więc nawet takich nie kupuję. no i dzięki niebiosom, moje dzieci rzadko kiedy dostają ubranka w prezencie, u nas raczej jest moda na karty podarunkowe i mogę sama zdecydować co jest potrzebne i kupić.
    • whitney85 Re: moda niemowleca 04.01.17, 13:11
      pkt 1 ponieważ tak mi się podobało anie dlatego, że ktoś coś pomyśli
    • mum2004 Re: moda niemowleca 04.01.17, 14:06
      Przy synu miałam trochę cudownie wygodnych i ładnych ciuszków po siostrze (typu body pajacyki). Takich super dziewczęcych nie zakładałam ale czasami jakiś kwiatek, róż czy serduszko się trafiło smile
    • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 14:26
      Ubieram syna zgodnie z płcią, ale nie obce jest mi kupowanie spodni w dziewczęcym dziale (są lepiej skrojone), a i tak jest w 95 przypadkach na 100 mylony z dziewczynką (nawet wtedy, gdy ma na sobie trapery Timberlanda, spodnie z opuszczonymi szelkami i koszulę w kratę - chyba myślą, że to "chłopczyca").

Lubię, gdy mój Młody jest dobrze ubrany i już wielokrotnie słyszałam, że "stroję go jak babę". Cóż, to dla mnie komplement. wink A najfajniejsze jest to, że mój partner szuka już kolejnej rzeczy, którą kupiłam synowi, tylko w wersji dorosłej. big_grinDD
      • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 14:30
        A jako niemowlę chodził ubrany głównie na biało, jasno-szaro, itp. Uwielbiałam go albo w pastelowych barwach albo na czarno (babcia miała palpitacje serca, bo jak można niemowlaka w czarne body czy bluzę?! big_grin ). Ubranka były uniseksowe, więc moje dwie sąsiadki, które zaszły w ciążę i urodziły dziewczynki, chciały koniecznie je odziedziczyć. wink))
      • nowi-jka Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:08
        o jak mnie smiesza takie wystylizowane dzieciaki
        mozesz mi powiedziec po co mu opuszczone szelki?
        • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:29
          O jak mnie śmieszą takie, które śmieszą, w co są ubrani inni ludzie. Wiesz po co ma opuszczone szelki? Bo MNIE się to podoba.
          • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:31
            * które śmieszy
            • nowi-jka Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:35
              swietnie ze ci sie podoba tylko ze jemu wtym nie jest wygodnie ani troche
              • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:37
                Chcesz mi powiedzieć, że dziecko, któremu nie jest wygodnie, jeździ na rowerze po 6-8 km dziennie i nie narzeka? Znasz takie dziecko, które zniesie codzienne niewygody z uśmiechem na ustach? Bo ja nie.
                • agni71 Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:28
                  Mogło sie przyzwyczaić, i nie wiedzieć, że można inaczej wink
                  • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:30
                    Ależ on ma także dresy (polecono mi do przedszkola) i jest mu doskonale obojętne, w czym chodzi/jeździ, nie zachwala szczególnych wygód spodni dresowych i nie narzeka na dyskomfort w rurkach i spętanie szelkami. wink)) Wręcz woli dżinsy, bo łatwiej się zapinają (i są dopasowane w pasie dzięki gumkom), a dresy na tym szczypiorze muszę na maksa wiązać, co utrudnia mu samoobsługę (on jeszcze wiązać nie potrafi).
                    • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:35
                      Moj tylko rurki nosi,nie znosi jak mu nogawki" lataja".Dresow nie lubi.
                      • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:45
                        ale to chyba wazne zeby mu jajka "latały" a nie nogawki
                        • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:58
                          Na rowerze nic nie lata, nawet gdyby jeździł nago. wink A mój do roweru jest "przyspawany", ostatnio jeździł dwa dni temu, 4 h. tongue_out
                          • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:37
                            no na rowerze to akurat mają nie latać, stad te wszystkie "meskie" gatki rowerowe smile
                            • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:47
                              No widzisz, więc ogólnie dupa, nie powinno jeździć się na rowerze. wink
                              • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:47
                                Jeździć się - sorry. ;-D

* nie powinno się
                              • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:00
                                wniosek ze ubiera sie dobrze (na rower) ze w obcisłe a nie ze nie powinno sie jezdzic, mój jak ma przylegajace gacie to non stop gzrebie w majtach bo mu sie jajka kleją
                                • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:05
                                  To był żart. wink Widzisz - ile dzieci, tyle preferencji. smile
                      • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:56
                        Młody ma dresy takie przylegające do ciała, joggersy czy jak to się tam zwie. wink Czasami założę mu do przedszkola, po przedszkolu idzie na rower i pytałam go, czy mu wygodniej a on na to, że "normalnie". wink Więc edel, jak to już na forum bywa, inni wiedzą lepiej w czym nasze dzieci odczuwają najwyższy komfort. wink
                        • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:37
                          No wiadomo,wszyscy wiedza lepiej niz sam zainteresowanytongue_out ciuchy mojego syna beda na tym forum uznane za nieakceptowalnetongue_out moj syn predzej rajtuzy zalozy niz Dresy
                          • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:43
                            Masz moje błogosławieństwo. big_grin
                            • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:53
                              Rozczulaja mnie dresy i do tego buty zimowe za kostke u chlopcow. Szyktongue_out
                              • ichi51e Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:09
                                a twoje dziecko na plac w co sie ubiera?
                                • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:32
                                  Jaki plac?
                                • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:48
                                  A to na plac zabaw ubiera się dziecko inaczej?
                                  • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:57
                                    no moje cioraja sie tam tak ze wole im założyc cos gorszego sortu niż wciaz kupowac nowe rzeczy bo błoto czy trawa nie pusciła
                                    • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:07
                                      Nie noo, dorosłe baby jesteśmy, nie będziemy wykazywały wyższości jednej metody nad drugą, niech każdy ubiera dziecko jak chce. smile))
                                      • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:33

https://static.pokazywarka.pl/i/7216261/835997/20160727-172753.jpg

Moj w lato
                                      • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:34

https://static.pokazywarka.pl/i/7216261/835997/20160727-172753.jpg
                                        • agni71 Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:37
                                          Podczas napadu na bank? wink
                                          • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:41
                                            Skądś edel musi mieć kasę na te słynne na całym forum Korsy ;-D
                                          • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:46
                                            W swoim zywiole,na Gokartachtongue_out ale faktycznie moglby troche kasy zalatwictongue_out
                                        • kouda Re: moda niemowleca 05.01.17, 14:45
                                          sandaly ma?
                                          • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 15:09
                                            Nie ma.Lato przechodzil w adidasachtongue_out kawalek widac na zalaczonym zdjeciu
                                            • kouda Re: moda niemowleca 05.01.17, 16:50
                                              no wlasnie sie zdziwilam, bo wygladaja jak sandalki smile
                                            • bergamotka77 Re: moda niemowleca 06.01.17, 03:43
                                              Moi tez nie nosza sandalow, nad czym ubolewam. Tylko sportowe a na plażę japonki smile Ale przynajmniej nie noszą sandalow do skarpet czego nie znoszę i uważam za szczyt obciachu i u dzieci i u dorosłych.
                                              • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 10:50
                                                No skarpety do sandałów rządzą. ;-D Szczególnie takie do pół łydki. big_grin
                                  • ichi51e Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:06
                                    no ja ubieram inaczej przyznam sie
                    • agni71 Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:56
                      OK
              • ichi51e Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:10
                akurat chyba dzieci wola jak szelki spadaja bo moje sobie samo zciagalo...
    • agata_abbott Re: moda niemowleca 04.01.17, 14:39
      3. Zresztą moja córka do dzisiaj często chodzi w ciuchach kupowanych w działach chłopięcych. Z działów chłopięcych ma bluzy, kurtkę, koszulki - co ja poradzę, że kolorystyka lepsza? Żałuję, że w działach chłopięcych nie mogę kupić...sukienek - do przedszkola ubieram Ewę w sukienki, a w działach dziewczęcych kolorystyka to głównie "pudrowy róż - kremowy - ciemnoszary - czarny". Ja rozumiem, że to takie "jesienno-zimowe" kolory, no ale czy naprawdę trzyletnie dziewczynki muszą tylko w takich chodzić? Odzież wierzchnią to miała w zasadzie od początku kupowaną wyłącznie "męską" - długo chodziła np. w pięknym zimowym zestawie w kolorze niebieskim, idealnie podkreślającym jej kolor oczusmile
      Nikt się nigdy nie pomylił. Albo miałam tak na to wywalone, że nie zauważyłamsmile
    • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:00
      zawsze kupowałam chłopcom chłopięce ubranka
      mialam jednak sporo ubran po dziewczynkach - przyjaciolki mialy cory
      i w domu do ciorania i jedzenia marchewki nie przeszkadzal mi rozowy bodziak
      falbanki, bufki i riuszki jednak odkladalam dla innych potrzebujacych wink
      chlopak to chlopak i nikt mi raczej dzieci nie mylil
      nie wiem, skad to nagminne ach i och myla z dziewczynka
      ze niby piekne takie?
      ładni chlopcy wygladaja jak ladni chlopcy inną urodą, bardziej męską
      nie jak dziewczynki wink
      znam tez kilku starszych chlopcow, ktorzy wygladaja jak dziewczynki i oni niestety wcale nie sa ladni
      ale pomylic sie mozna wink
      • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:03
        natomiast w przypadkku niemowląt - ładne niemowlę to ładne niemowlę
        gladka buzia duze oczy, slodki dziobek, niełysa czaszka
        trudno to okreslac, poki pieluchy nie zdejmie wink
      • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:07
        Tak, mylą z dziewczynką i bynajmniej nie z powodu wyjątkowej urody, bo nie wiem czy wiesz, ale przedstawiciele obydwu płci bywają i pięknu i brzydcy.
        • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:12
          no to czemu biedaka myla z dziewczynką dla mojego kilkulatka to był afront, gdyby mu ktos powiedzial ze wyglada jak dziewczynka, a nawet jakby go taka przykrosc spotkala, to na pewno bym sie tym nie chwalila tym bardziej przy nim big_grin
          u mojego syna w grupie jest chlopczyk, ktory ma dlugie wlosy, dosc niezgrabna (niechlopacka) sylwetke i niestety nie jest ladnym dzieckiem
          natomiast patrzac na niego mozna miec watpliwosci czy to jacek czy agatka
          • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:28
            Mojego syna mylą z dziewczynką, bo ma delikatną urodę i długie włosy w kolorze lnu. Dla mnie ci mylący są nienormalni, bo wystarczy spojrzeć na ubranie i wiadomo, że to chłopak, ale tłumaczę to sobie tak, że myślą, iż to "chłopczyca". Młody też się wkurza i zawsze poprawia, że jest chłopcem.

Powtórzę - to, że ktoś pisze, iż w przypadku jego dziecka ludzie mylą się co do płci nie oznacza, że się chwali i nie uważa, że jego dziecko te enty cud świata. To twoja projekcja, a ktoś tylko stwierdza FAKT.
            • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:39
              No i najważniejsze - zarówno dla mnie jak i mojej rodziny wygląda jak typowy chłopak, rodzice nie wierzyli, że ktoś go myli, dopóki sami nie zaczęli chodzić z nim na spacery i wysłuchiwali o tej "dziewczynce". Poza tym mój syn to skóra ściągnięta z ojca, który wygląda jak rasowy samiec, więc tym bardziej nie rozumiem. Cóż, trudno.
              • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:01
                dlugie wlosy, delikatna uroda i stylizowane stylizacje czy rasowy samiec?
                mi to jakos nie idzie razem wink
                • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:23
                  Omajgasz, strasznie się przejęłam, że jakiejś forumce coś nie pasuje w moim dziecku. big_grin Skup się na swoim, okeeeeeeej? wink
                  • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:37
                    Nie w dziecku a w zeznaniach nie pasuje wink sama robisz z dzieciaka dziwowisko, a potem sie dziwisz ze go przypadkowi ludzie zidentyfikowac nie moga. Swoich nie przebieram i mi
                    chlopakow z dziewczynkami nie pomylil jakos
                    • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:42
                      Kogo robię? Lecz się, moofka. smile
                      • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:49
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3920985,2,6,20150829-210505.html
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3920983,2,8,20150904-142746.html
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3921070,2,3,Nowy-Rok-2016.html
                        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3921072,2,2,-DSC7832.html

Ale dziwowisko... big_grin To chyba problem ludzi, że tak ubranego biorą go za dziewczynkę. smile
                        • kouda Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:25
                          za dziwowisko się gniewaj smile
                          sama tak opisałas, ze myslalam ze wyglada jak joannes casimirus elegantissimus
                          a tu normalny chlopczyk w szorcikach i paputkach smile
                          • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:45
                            No widzisz, i tak ubranego chłopca biorą za dziewczynkę. wink
                            • ichi51e Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:05
                              Wyglada jak chlopiec ludzie chyba niewidomi.
                              • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:15
                                No oczywiście, że wygląda! smile)) Ale z ręką na sercu jakieś 95% ludzi bierze go za dziewczynkę. W tym roku umówiłam się z dziewczyną z forum rówieśniczego, wybrałyśmy się do parku i na obiad. Nasi synowie szli razem i co usłyszałyśmy? Jakie śliczne dziewczynki. big_grinDD
                              • kalina_lin Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:57
                                Dla mnie wygląda niejednoznacznie wink Trochę jak dziewczynka, która zwinęła ciuchy bratu. Tak z marszu, mogłabym być w gronie tych 95% identyfikujących go jako dziewczynkę. Delikatna dziecięca buzia, szczupła sylwetka i długie, jasne włosy składają mi się razem w obraz dziewczynki.
                                • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 00:41
                                  Ha, a nie mówiłam? wink))
                                • magia Re: moda niemowleca 06.01.17, 14:49
                                  Ja też. Zwłaszcza na drugim i 3 zdjęciu.
                                  Ta żółta kurtka z plecakiem jak dziewczecy płaszczyk wygląda.
                                  • bergamotka77 Re: moda niemowleca 06.01.17, 15:38
                                    Wolę dziewczecydziewczecy płaszczyk u chłopca niż pomalowane paznokcie.
                                    • magia Re: moda niemowleca 06.01.17, 15:47
                                      Wolno Ci smile
                                    • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 16:11
                                      A propos dziewczęcych płaszczyków, jakiś czas temu upolowałam ten:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/eg/qe/vb4o/GyIBNDq74hDqLshHjB.jpg

Dziewczęcy, ale co z tego? Młody wygląda w nim obłędnie i jest mu ciepło, bo to wełna. smile))
                                      • ichi51e Re: moda niemowleca 06.01.17, 17:03
                                        Kurcze moim zdaniem meski big_grin a
                                        • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 17:05
                                          To dziewczęca linia MD. wink
                                      • agni71 Re: moda niemowleca 06.01.17, 19:39
                                        ten wygląda jak chłopięcy
                                      • bergamotka77 Re: moda niemowleca 06.01.17, 20:34
                                        Thank you i podoba mi się twój dystans i rzeczy jakie wybierasz dla młodego. Powinnaś prowadzić bloga z jego styluzacjami, serio smile
                                        • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 20:56
                                          Myślałam o blogu paretingowym zanim zaczęły być modne - czyli prawie 5 lat temu, ale nie miałam dość samozaparcia i pozostały mi tylko ładne zdjęcia z tego okresu. wink
                                          • bergamotka77 Re: moda niemowleca 07.01.17, 00:27
                                            Też o takim myślałam, wiesz zawsze można jeszcze założyć i zdjęcia wykorzystać wink Jest duzo takich blogów ale nadal jest luka i można zrobić coś fajnego w sieci - pokazywać i opisywać ladne rzeczy, ciekawe zjawiska, trendy, stylizacje itd.
                                            • thank_you Re: moda niemowleca 07.01.17, 20:39
                                              No to działaj, to ten blog o którym pisałaś
                                  • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 15:47
                                    Akurat na tym zdjęciu jest typowa, chłopięca parka w kolorze limonkowym. To kurtka narciarska a nie płaszczyk. wink

https://image.ceneo.pl/data/products/42665309/i-kurtka-reima-reimatec-alzir-limonka.jpg

W tamtym roku mieliśmy plagę pytań o tę kurtkę. wink W tym roku ma taką samą, tylko grafitową. wink
                                    • magia Re: moda niemowleca 06.01.17, 15:53
                                      Bardzo ładna smile
                                    • edelstein Re: moda niemowleca 06.01.17, 15:57
                                      Moj ma czarna z limonkowym srodkiem,suwakami itd. Kolor piekny,ale moj by ja ubrudzil w 3minuty,a pranie kazdego dnia,by mnie wykonczylo
                                      • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 16:08
                                        One mają taki materiał, że brud niespecjalnie do nich przywiera, ja jeszcze dodatkowo impregnowałam. Uwierz mi, że nigdy bym nie wypuściła z domu dzieciaka w brudnym ubraniu, a kurtkę tę prałam może 4-5 razy? Od czasu do czasu przecierałam rękawy mydełkiem, spłukiwałam i tyle. smile))

W tym roku kupiłam taki sam krój, tylko kolor szary i doszyłam futro. wink
                                        • edelstein Re: moda niemowleca 06.01.17, 16:32
                                          Moj syn potrafi sie upackac.
                                      • skat_0 Re: moda niemowleca 06.01.17, 17:58
                                        Mój czerwona parke z futerkiem i chyba z 10 roznych czapek do niej od cienkich do welnianych kominiarek 😁
                            • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 07:24
                              na drugim i trzecim wyglada rzeczywiscie bardziej na dziewczynkę niz na chłopca
                              • edelstein Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:20
                                Obejrzalam te zdjecia i na wszystkich widze chlopca
                                • ichi51e Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:04
                                  Ja tez. Ale ludzie zolty jednoznacznie klasyfikuja jako dziewczecy kiedys nawet na placu zabaw jakies dziecko z autentycznym zaskoczeniem komentowalo "widze CHLOPCA w ZOLTYM sweterku. Zoltym!"
                                  • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:24
                                    Ta kurtka ze zdjęcia była z dziewczęcego działu Zary, choć krój uniseksowy. ;-D Kupiłam ostatnio Młodemu granatowy płaszcz, taką klasyczną dyplomatkę do kolan, to w ogóle kaplica. wink
                                    • bergamotka77 Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:43
                                      Thank u to fajnie że twój nosi wszystko co mu kupujesz. U mnie tak było ze starszym, do dziś założy prawie wszystko. Młody ma 6 lat i od kiedy pamiętam, nie wszystko nosi chce, sam sobie lubi wybierać wzory i kolory, czasem niezgodne z moim gustem wink Teraz ma faze na spodnie typu baggy i chodzi głównie w takich smile
                                      • lilly_about Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:46
                                        Moja córka w okresie przedszkolnym nie założyłaby spodni. Ile ja się namęczyłam z tymi zakichanymi rajstopami. W szkole szybko jej przeszło, jak trzeba było sie przebierać na w-f smile
                                      • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:23
                                        Wiem, że łatwy w ubieraniu, czasami widzę, jaką gehennę przechodzą moje koleżanki - tu ciśnie, tu niewygodnie, tu za mało, tam za dużo, ale to przecież nie wina dzieci, że mają takie a nie inne odczucia. Sama pamiętam jak mnie wk... podkoszulki wkładane w spodnie, czułam się jakbym była spętana, bez możliwości ruchu, dosłownie się dusiłam. A matka kazała nosić i już. wink
                                    • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:10
                                      to chyba nie chodzi o zółty, mój syn tez chodzi w zółtym a nikt go za dziewczynke nie bierze to chodzi o calokształt, kurtka z dziewczecego, włoski długie, w nausznikach tez czesciej dziewczynki chodza niz chłopcy, buciki tez ma takie uni ze wskazaniem na dziewczynskie wiec to ziarenko tu ziarenko i własciwie dlaczego nie dziewczynka? rysów jeszcze meskich nei ma wiec jak ktos strzela strzela w dziewczynkę.
                                      Mojego syna nikt za dziewczynke nei beirze ale córke tak jak pisałam brali za chłopaka non stop bo i w chłopiecych ciuchach chodziła, teraz ma juz za długie włosy, chłopcy chyba az takich długich nei nosza w wieku kilku lat wiec i córki juz nie biora za dzeiwczynkę.
                                      Ja widze chłopca na zdjeciach bo wiem ze chlopiec ale gdybym nei wiedziala to przy drugim i tzrecim tez obstawilabym ze to dziewczynką.
                                      No i tez zgadzam sie z przedówczynia ze masz łatwy egzemplarz w ubieraniu, moje sie buntuja oboje od kiedy kazde z nich skonczyło ze 4 lata
                                      • nowi-jka Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:11
                                        *córki nei biora za chlopca
                                      • bergamotka77 Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:18
                                        W Polsce za dziewczynkę biorą każde dziecko o ładnych rysach poniżej 10 lat które ma dłuższe włosy wink Moi obydwaj nosili dluzsze loki do 3. roku zycia i też byli brani za dziewczynki choć ubrania nosili bardzo chłopięce. Teraz tylko 6-latek nosi dłuższe włosy tj. za ucho.
                        • bergamotka77 Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:50
                          Super chłopczyk i fajnie go ubierasz thank you!👍
                        • bergamotka77 Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:50
                          Super chłopczyk i fajnie go ubierasz thank you!👍
                          • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:02
                            Dzięki, to bardzo miłe. smile))
                        • lilly_about Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:48
                          Świetny wink))
                        • chocolatemonster Re: moda niemowleca 05.01.17, 12:44
                          Jeju uuu! On wygląda jAK moja córka! Ja widze bardzo fajnie ubrane dziecko a nie dziwowisko! Świetny chłopak!
                          • thank_you Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:25
                            Dzięki, dziewczyny. smile)) Dobra, idę marznąć na sankach. wink
                        • skat_0 Re: moda niemowleca 06.01.17, 17:54
                          Fajny na luzie chłopczyk, skad te szorty?
                          • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 17:58
                            Białe - Next, beżowe - Zara (obcięte z długich). wink
                    • ichi51e Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:54
                      Moj notorycznie byl brany za dziewczynke. Przewaznie w kontekscie "och jaka ma pani piekna coreczke! A jaka odwazna!"
                      • ichi51e Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:56
                        Zawsze byl zachwycony zachwytami big_grin
    • mynia_pynia Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:43
      Byłam praktyczna, syn do roku miał cuycgy w kremach i beżach, tak zamo pościel, kocyki. Dzięki temu wrzucałam wszystko do pralki jak leci.
    • julita165 Re: moda niemowleca 04.01.17, 15:51
      Generalnie ubierałam synka od niemowlęctwa zgodnie z płcią, obecnie zwyczajnie trudno inaczej, szczególnie chłopca bo o ile dziewczynka w niebieskim wygląda ok o tyle chłopiec, nawet malutki, w różowym nie za bardzo. Oczywiście miał zawsze trochę ubrań typu unisex ale nie za wiele. Takie przeważnie są beżowe, ecru, brązowe, czerwone a niebieskooki blondynek o bardzo jasnej karnacji, czerwieniący się w dodatku szybko, niespecjalnie wygląda w takich kolorach.
    • undoo Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:23
      Doszlam do wypowiedzi o przestylizowanych mezczyznach, ktorzy jako tacy sa niemescy i do tego, ze albo sie ubiera dziecko neutralnie albo od razu mamy do czynienia z mala ksiezniczka albo macho.

To sa niemowlaki, co kogo obchodzi, jak kto ubiera swoje dzieci. Moze mnie sie dana estetyka nie podobac - moje prawo, ale nie chodze i nie opowiadam o tym, a juz rodzicom na pewno nie, bo o gustach to wiadomo - nie rozmawia sie, szczegolnie w przypadku najslodszej progenitury, ktora juz jako niemowlak moze nie byc najpiekniejsza.

Ja sie wsciekalam, ze ubranie dziewczynki w neutralne ciuchy pt dzinsy i koszulka bez motywu ksiezniczkowo-kwiatkowego skutkuwaly pytaniami o wiek tego chlopca. Zal mi bylo, ze ubrania unisex dla dzieci odchodza w sina dal. Inna rzecz, ze ubrania dla dziewczynek sa drozsze.

Dzieci ubieralam jak mnie sie podobalo, poki nie mialy szansy na wyrazenie swoich preferencji.
    • lusitania2 Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:40
      3
      te same śpioszki/bodziaki różowe/moro nosili i syn i córka.
    • kondolyza Re: moda niemowleca 04.01.17, 16:47
      ubieralam dziecko W wygodne ciuchy
      nigdy nie zalozylam synowi nic różowego
      uwazam ze to jest pomylka
      chyba ze ktos bidny i nima to ok-rozumiem,z darów lub po starszym rodzenstwie
      • ichi51e Re: moda niemowleca 04.01.17, 17:01
        A dlaczego szynkowy to pomylka dla chlopca? Masz jakies uzasadnienie czy tylko "wybitnie mi nie lezy"?
        • kondolyza Re: moda niemowleca 04.01.17, 17:16
          bo uwazam ze to obciach. bedac chlopcem
          nie chcialabym byc ubierana w sukienki ani inne roze i blyskotki. jesrem
          konserwą i widze normalnosc w podziale, co nie znaczy ze w tej kwestii przeginam. syn czasem bawil sie lalkami ale pazurow mu na sylwestra nie pomaluje tylko zalozylam koszule z krawatem.
          • zuleyka.z.talgaru Re: moda niemowleca 04.01.17, 18:31
            Powiedz to biskupom big_grin big_grin big_grin
          • ichi51e Re: moda niemowleca 04.01.17, 18:38
            Ale w spodniach chodzisz? suspicious
            • kondolyza Re: moda niemowleca 04.01.17, 18:40
              tak pewnie ze chodze smile
              ale nie chce aby moj syn byl drugim Szpakiem czyli totalnie pokreconym i pogubionym czlowiekiem. moze byc gejem. ale niech nie nosi rozu ani pomalowanych pazurow tylko pachnie ladnym zapachem meskim
              • zuleyka.z.talgaru Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:09
                A co zrobisz jak nie będzie taki jak sobie go kreujesz? Jak przyjdzie do Ciebie w niedzielę na obiad w różowej koszuli (Bo takie niedawno były w modzie męskiej, więc pewnie za kilkanaście lat powrócą)? to co zrobisz?
                • kondolyza Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:32
                  rozowa koszula ok ale juz pomalowane pazury nie
                  • agni71 Re: moda niemowleca 05.01.17, 11:00
                    Ale co zrobisz? Mnie pomalowane, zadbane pazury u artysty nie przeszkadzają. U męża przeszkadzałyby mi, gdyby przez to unikał pewnych prac domowych i ogrodowych "bo sobie pazurki zniszczy".
          • magia Re: moda niemowleca 06.01.17, 14:55
            Ja mojemu kilka razy pomalowalam, gdy już w podstawówce był i w szpilkach h też chodził smile
      • mika_p Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:51
        > nigdy nie zalozylam synowi nic różowego

No, mówiłam, różnice kulturowe.
        X lat temu nikt nie uważał, że różowy jest zarezerwowany wyłącznie dla dziewczynek. I nie wymieniał jednym tchem różowego z sukienkami i błyskotkami.
        No i wątek jest o modzie niemowlęcej
        • thank_you Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:19
          30 lat temu błękit był dla dziewczynek, a róż dla chłopców. wink
    • landora Re: moda niemowleca 04.01.17, 18:45
      Ubieram dziecko w co mi się podoba. Różowych rzeczy mu nie kupuję, ale ma dziedziczne, więc czasem nosi.
      Dziwi mnie takie podejście - co za różnica, jakie kolory nosi niemowlak?
      Bardzo mnie bawi zwłaszcza dopasowywanie koloru fotelika do płci. Ważne, żeby kolory się zgadzały, bezpieczeństwo jest na dalszym miejscu.
    • leokadia35 Re: moda niemowleca 04.01.17, 18:56
      Ubierałam w to co dostałam. Zaoszczędzilam kupę kasy i czasu . No i używane ubrania są podobne zdrowsze. Barwniki i opryski bawełny , sama chemia ,lepiej żeby to było kilkanaście razy wyprane
    • yaguarete Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:03
      ''ubieraliscie niemowlaka
      1. zawsze zgodnie z plcia i nie daj boze ktos plec pomyli
      2. czasem zdazylo mi sie z wyrzutami sumienia zalozyc - glownie nieudane prezenty
      3. zakladalam co mi sie podobalo/mialam pod reka nie baczac na kolor/fason i w ogole sie nie przejmowalam''

Zadna z tych opcji tak do konca. Najczesciej ubieram corke w ubranka takie bardziej uniwersalne, ale ma tez sporo rzeczy ''zgodnych z plcia'' - najczesciej prezenty, oraz rowniez jakies nieliczne ubranka typowo chlopiece - np. jakies body w samochodziki czy tam inne traktory - to z kolei odziedziczone po kilka miesiecy starszym kuzynie. Ale nie jest tez tak, ze zupelnie nie zwracam uwagi na kolor czy fason i biore to co mam akurat pod reka. Lubie, jak dziecko jest ubrane kolorowo, nie ubieram malej np. calej na bialo albo na rozowo. No i wzgledy praktyczne tez biore pod uwage. Teraz jestesmy na etapie rozszerzania diety, takze mala nosi w domu glownie rzeczy w ciemniejszych kolorach - fiolet, granat, zielen, ciemniejszy roz, czerwien itd. Mialam dosc tych plamek z dyni czy marchewki na jasnych ubrankach i dopieraniem tego.
    • chocolatemonster Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:18
      3 i często brali ja za chłopca bo nie była w różu😁
    • aquella Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:21
      Ile razy widze tytul watku tyle razy czytam: młoda niewolnica
      Co mi jest?
    • jolie Re: moda niemowleca 04.01.17, 19:33
      Mam 3 chłopców i wszystkich (łącznie z moim 3-miesięcznym synkiem) ubieram chłopięco. Wyjątek robię dla koloru fioletowego i różnych jego odmian, miałam/mam kilka takich bodziakow i pajacyków. Najstarszy syn ma prawie 10 lat i sam wybiera garderobę, Średni właściwie też.Absolutnie nie założą czegoś, co ich zdaniem "jest dla dziewczyn". Z ematki dowiedziałam się, że ubranka z bohaterami bajek to obciach, a gdy byli młodsi, to sporo takowych mieli (zwłaszcza z Tomkiem czy Angry Birds).
      • miss_fahrenheit Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:07
        Fioletowy to przecież "męski" kolor (o ile kolory można podzielić na przypisane do płci)? Mój syn miał przez chwilę taką fazę "antydziewczęcą" i dlatego kategorycznie odmawiał noszenia czarnych ubrań. Na szczęście mu przeszło.
        • jolie Re: moda niemowleca 04.01.17, 21:20
          Fiolet pastelowy, kolor lawendowy widuję głównie w kolekcjach dla dziewczynek. Uwielbiam takie kolory i dlatego nie mogę się powstrzymać przy niemowlaku😉.
          • edelstein Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:18
            W Zarze i u Hilfigera kupuje lawendowe ciuchy dla chlopca.
      • conena Re: moda niemowleca 05.01.17, 13:57
        jolie napisała:

> Z ematki dowiedziałam się, że ubranka z bohaterami bajek
        > to obciach, a gdy byli młodsi, to sporo takowych mieli (zwłaszcza z Tomkiem cz
        > y Angry Birds).

hehehe, w tym momencie stanęła mi przed oczami przeszczęśliwa buzia mojego synka, kiedy przyniosłam do domu bluzę z Blaze'm, jego absolutnie ukochaną postacią.
        w odwłoku mam wszelkie hasła typu "to obciach", tak długo aż on sam tak nie stwierdzi.
    • 18lipcowa3 Re: moda niemowleca 04.01.17, 20:29
      miałam latwiej bo dziewczynki mozna ubrac we wszystkie odcienie
      staralam sie głownie by był dobrane kolorystycznie, nie naciapane, bawełna, proste rzeczy, wygodne
      nosiła jedna, nosiła druga a potem jeszcze poszło do ludzi za fajną kasę

Bezguscia, tandetę, ubrania welurowe, plastikowe, sztuczne od razu wędrowały do kosza dla caritasu.
      • edelstein Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:20
        Yyy Lipcowa,wstawialas tu foty twojej corki,ciezko powiedziec by te ciuchy,ktore miala na sobie byly gustowne.
        • leokadia35 Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:36
          Moja koleżanka bardzo lubiła stroić swoje niemowlę w modne ciuszki. Kiedyś mnie odwiedziła z 4 miesięczniakiem . Dziecko leżące w głębokim wózki pod śpiworem było ubrane w .. dżinsy kurtke i .. buty. Pytam się po co jej buty ? Odpowiedz: no bo tak głupio wyglądało bez. Nie ważne że dziecku niewygodne, ważne że stylowe 😂 przecież mogła ubrać kombinezon.
          • rysiowa85 Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:42
            ha hah ha to jak moja mama i błagalne pytanie " Ale weźmiecie jej buty na Wigilie? Bo jak, tak bez butów będzie wyglądać" Buty w stylizacjach maluchów są chyba najbardziej absurdalne
            • mikams75 Re: moda niemowleca 05.01.17, 14:14
              jejku, ile moja mama sie tez nagadala, ze dziecku butow zaluje, ze latem w wozku z golymi stopami "lyso" wyglada, ze jesienia pewnie zimno, ze dziecko bez butow wyglada jakby matka czegos zapomniala, bo bez butow wlasnie glupio wyglada. A jak dziecko zaczelo stawac to temat wrocil ze zdwojona sila, bo przeciez jak moge dziecku pozwalac stac boso. Do stania sa buty.
              • thank_you Re: moda niemowleca 06.01.17, 10:52
                Ja kiedyś na ulicy usłyszałam - ooo, mamusia na buciki nie zarobiła. big_grinDD
          • 3-mamuska Re: moda niemowleca 06.01.17, 19:30
            leokadia35 napisał(a):

> Moja koleżanka bardzo lubiła stroić swoje niemowlę w modne ciuszki. Kiedyś mnie
            > odwiedziła z 4 miesięczniakiem . Dziecko leżące w głębokim wózki pod śpiworem
            > było ubrane w .. dżinsy kurtke i .. buty. Pytam się po co jej buty ? Odpowiedz:
            > no bo tak głupio wyglądało bez. Nie ważne że dziecku niewygodne, ważne że sty
            > lowe 😂 przecież mogła ubrać kombinezon.

A skad wiesz ze dzieki niewygodnie było? Darlo sie jak obdzierane ze skory?
            Powiedziało ci? Jeansy dla takich maluchów często z bawełny miękkie.
            Wiec jakies to dziene ze wiesz ze napewno było niewygodnie.
            Mnie to śmieszy taki zakładanie z góry ze niewygodne.
        • ichi51e Re: moda niemowleca 06.01.17, 14:08
          Widac tamte byly jeszcze gorsze. Ja tez te co nie z znalazly uznania puszczalam "dla biednych".
      • 1maja1 Re: moda niemowleca 06.01.17, 12:37
        No tak bezguscia i tandete za darmo niech inni nosza, lepsze ciuszki nie dam na caritas, kasa, kasa. Ech Lipcowa, sloma z butow👎
        • edelstein Re: moda niemowleca 06.01.17, 13:12
          Nie ma zadnego obowiazku oddawac lepsze ciuchy do Caritasu. Pomijam,ze ja bym Caritasowi nawet szmatlawca nie dala.
        • ichi51e Re: moda niemowleca 06.01.17, 14:07
          Ale co w tym zlego ja tez tylko gorsze ciuchy daje do kosza z ciuchami - i tak wydaje mi sie ze to wszystko idzie do zmielenia na szmaty a "biedni" dostaja tylko jakis tam procent kasy. Tych ciuchow w kazdym razie nawet nie ogladaja
          • 1maja1 Re: moda niemowleca 06.01.17, 18:13
            A czy to musi byc caritas?? Nie ma innych mozliwosci?
            • 1maja1 Re: moda niemowleca 06.01.17, 18:20
              I nie jest nic zlego w oddawaniu niechcianych rzeczy, nie o to
              mi chodzilo. Ton jej wypowiedzi byl pretensjonalny i zupelnie nie na miejscu. Z tego co pamietam zawsze grala cwaniare.
            • 3-mamuska Re: moda niemowleca 06.01.17, 19:34
              1maja1 napisała:

> A czy to musi byc caritas?? Nie ma innych mozliwosci?

Bo znajomym to wstyd dać nie? A nikt nie chciał zapłacić hehe
              • ichi51e Re: moda niemowleca 06.01.17, 19:45
                Nie wszyacy maja znajomych z dziecmi nie mowiac o tym ze nie wszyscy maja znajomych chcacych wziac ciuchy z akryliku 100% z naprasowywanka ktora odpadnie po pierwszym praniu
    • kalina_lin Re: moda niemowleca 04.01.17, 22:44
      Wybierałam ubranka zgodnie z płcią. Wybór w sklepach, na allegro itp jest tak duży, że nie widziałam potrzeby ubierania synów w bluzeczki z cekinami i motylkami. Kupowałam ładne, kolorowe ubranka uniseks, albo typowo chłopięce. Nietrafione prezenty typu różowe body-króliczek przekazywałam nieużywane koleżance, która spodziewała się dziewczynki.
    • liisa.valo Re: moda niemowleca 05.01.17, 00:05
      Mam plan ubierać chłopca w ciuchy po córce. Nie różowe, bez przesady. Młodej kupowałam dużo w granacie czy fiolecie i strasznie się nasłuchałam, że ubieram jak chłopaka. Nigdy nikt jej nie pomylił z chłopcem, ale ona po pierwsze miała włoski od razu po urodzeniu, a po drugie miała duże czarne ślepia (jedno i drugie to moje geny, oczywiście wink, więc jakoś nawet jak miała granatowy dres i bluzę to za chłopca jej nie brali.
    • koza_w_rajtuzach Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:02
      Raczej nie zawsze zgodnie z płcią wink).
      Zresztą syn miał być córką do 8 miesiąca ciąży i większość ubranek, które kupiłam była kolorowa, ale jednak uniwersalna. Nie miałam wyrzutów sumienia kiedy wkładałam mu różowe body czy pajacyki, bo kilka sztuk jednak takich posiadał. Ogólnie nie zmieniałam mu wyprawki, a jedyne co to kupiłam mu męski kombinezon na zimę, który okazał się za mały, więc na spacery początkowo jeździł w różowym wink.
      Nawet już jak był na świecie, to dość często kupowałam mu ubrania na dziewczęcych działach, np. legginsy (o wiele bardziej lubiłam jak miał legginsy niż pajacyki, bo łatwiej było mu zmieniać pieluszkę).
      Tak w ogóle to on jako niemowlę miał raczej męskie rysy twarzy, bo nikt go nie brał za dziewczynkę. Teraz ma 8 lat i nadal zdarza mi się mu kupować ubrania na działach dziewczęcych. Oczywiście nic rażącego po oczach, ale zdarza się, że jego koleżanki mają takie same ubrania wink. Chodzi o to, że syn jest szczupły i spodnie chłopięce często są bardziej obszerne, a do tego jest mniejszy wybór jeśli chodzi o kolory.
      Za to córkę starałam się ubierać na typową dziewczynkę, szczególnie, że często jej płeć wzbudzała wątpliwości. Potem trochę odpuściłam, jednak jak podrosła, to musiała mieć wszystko ewidentnie wskazujące na płeć i tak jest do tej pory a ma 11 lat. Nawet teraz syn nosi po niej czarne spodnie od kombinezonu na które naszyłam łatkę różowego kotka, bo córka nie chciała nosić spodni, które wyglądają na chłopięce. Synowi oczywiście łatka nie przeszkadza wink.
    • lilly_about Re: moda niemowleca 05.01.17, 09:34
      Był czas, że bardzo mocno chciałam wyjść z różu, ale było to trudne, bo wiele rzeczy, które podobało mi się było w milionie odcieni tego koloru. Generalnie jednak lubiłam bawić sie kolorami. Niebieskiego i zielonego jednak nie kupowałam, bo nie lubię tych kolorów.
      • leokadia35 Re: moda niemowleca 05.01.17, 10:59
        Omg ja też przeczytałam ,, młoda niewolnica,, 😂
    • ewcia1980 Re: moda niemowleca 06.01.17, 16:55
      Mam córkę (10 lat) i syna (8 lat).
      Od zawsze dzieci ubieram zgodnie z płcią.
      Taką pierwszą bieliznę typu body, śpiochy czy pajace po córce w dużej części wykorzystałam dla syna.
      Zdarzyło mi się nawet założyć synowi różowe śpiochy gdy pranie mi nie wyschło a to różowe było jedyne w dobrym rozmiarze a nie za duże.

Natomiast wszystko inne (bluzki, bluzy, swetry, spodnie, getry, koszule) od zawsze córka miała swoje a syn swoje.
      Bo kupuję ubrania w różnych sklepach i dla mnie nie ma czegoś takiego jak ubrania uniseks. I spodnie i bluzki/ bluzy / swetry a nawet podkoszulki inaczej są taliowane dla chłopców a inaczej dla dziewczynek. Inaczej szyte są spodnie dla dziewczynek a inaczej dla chłopców, inaczej wygląda kształt bluzki dla dziewczynki a inaczej dla chłopca.
      Oczywiście na początku mogłam założyć synowi spodnie jeansowe z wyszytym różowym kwiatkiem czy jakąś bluzkę po córce bo dla niego to nie był problem ale ..... nie musiałam i wcale coś takiego mi się nie podoba.
      Lubię dziewczynki ubrane jak dziewczynki (i wcale nie mówię, że muszą to być róże, fiolety , motylki, kwiatuszki czy tiule) a chłopców ubranych jak chłopców.
      I tyle w temacie.

W mojej okolicy jest rodzina 2 + 3 gdzie dwoje starszych dzieci to chłopcy a najmłodsza jest dziewczynka. Dziewczynka nosi ubrania po braciach. Rozmiar ma zawsze odpowiedni ale od razu widać, że ubrania mają fason chłopięcy. Krzywda żadna jej się nie dzieje ale nie udawajmy, że to takie fantastycznie i nie dorabiajmy ideologii , że to takie "cool" - nosi takie ubrania bo w rodzinie się "nie przelewa".
      • vaikiria Re: moda niemowleca 06.01.17, 23:47
        Hmm... tiszerty i bluzy w ogóle nie sa taliowane.
        • ichi51e Re: moda niemowleca 07.01.17, 00:21
          Za to podobno notorycznie ubranka dla dziewczynek (w tych samych rozmiarach co chlopiece) sa szczuplejsze uncertain
          • ichi51e Re: moda niemowleca 07.01.17, 00:23
            m.huffpost.com/us/entry/5923274
            • thank_you Re: moda niemowleca 07.01.17, 20:41
              Wcale nie podobno, tylko na pewno, bo mój szczypior większość spodni, jakie w życiu posiadał, to miał z działu dziewczęcego a i tak potrafiły być za duże w tyłku. Rocznie to może 4 pary chłopięcych mu kupuję (właśnie takich z szelkami).
        • ewcia1980 Re: moda niemowleca 07.01.17, 20:24
          Hmm... tiszerty i bluzy w ogóle nie sa taliowane.

o t-shirtach nic nie pisałam.
          a bluzy dziewczęce jak najbardziej są taliowane i zupełnie inaczej wykrojone niż chłopięce.
          • vaikiria Re: moda niemowleca 08.01.17, 12:42
            Dziwne, bo jakoś damskie nie są. Noszę damskie, męskie i młodzieżowe i to są typowo workowate ciuchy, bez żadnej talii.
    • kkalipso Re: moda niemowleca 06.01.17, 22:34
      Ja ubieram tak.- Bez specjalnego parcia na cokolwiek, są też ubranka dla malutkiej po tym wątku zdałam sobie sprawę jak mało zdjęć jej robimy więc tylko ot tak z "szafy".
      pokazywarka.pl/wu4v6c/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka