Dodaj do ulubionych

Ktoś jeździ

11.01.17, 21:56
haha, nie o samochodziku będzie tym razem. Na koniu.

Pytam, bo upatrzyłam sobie termobuty (czyli po polsku mówiąc, buty porządnie ocieplane) jeździeckie i nijak nie mogę dojść, jaką mają rozmiarówkę, jeśli chodzi o długość stopy.

Wklejać nie będę, jeśli ktoś na to liczy. tongue_out

Podają mi wysokość samego buta i szerokość cholewki (geniusze - wpadli na to, że istnieją baby o szerszych łydkach; piszę serio, bo normalnie takich kozaków nie ma), ale nie wiem, jaka jest długość stopy.

Ha! Dotarłam do strony producenta i tam jest dokładnie to samo, tyle że w języku producenta.

Nie wiem, ile ma moja stopa, wkładki mam zazwyczaj 26,5-26,7.
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 12:43
      jezdze reguranie ale nie w termobutach , w nich kompletnie nie ma czucia
      jezdże normalnie w sztylpach a termobutach łażę po stajni
    • hermenegilda_zenia Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 14:34
      Ja w zimie jeżdżę i łażę po stajni w takich - to są tak naprawdę buty robocze, w środku ocieplane futerkiem a na dodatek mają stalowe wkładki przy palcach i pięcie, więc są też dobre, gdyby koń miał ci przez przypadek nadepnąć na stopę wink

images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/41KAL8rrPEL._AC_UL260_SR200,260_.jpg
      • taki-sobie-nick Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 20:08
        Na koniu nie jeżdżę. Chodzi mi o ciepłe, dobrej jakości wysokie kozaki o szerokich cholewkach. Czarne. Integruję się z psami, a te mogą mi nadeptywać na stopy. tongue_out
      • rosapulchra-0 Re: Ktoś jeździ 13.01.17, 06:56
        Dokładnie smile W UK nazywają się safety shoes. Mnóstwo facetów pracujących na budowach, przy robotach drogowych, czy fabrykach takich używa.
    • issa-a Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 16:40
      to zapytaj producenta. Albo sprzedawcę. Skad my mamy wiedzieć
      E-maila tam nie podają?
      I jak to możliwe, że nie wiesz, ile ma twoja stopa. To ją zmierz.
      Nie wierzę...
    • hamerykanka Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 17:29
      Sprawdz i zmierz swoja stope i w zamow nieco wieksze, bo mimo wzystko bedziesz nosic grubsze skarpetki.
      Nie mam termobutow do jazdy, mam kowbojki i buty angielskie do jazdy rozmiar 8B. Normalnie nosze buty 7.5 rozmiarowki US. Zapytaj czy w razie czego przyjmuja zwroty, moze byc tak, ze przymierzysz, nie pasuja, gdzies uciskaja, i wtedy przyda sie mozliwosc zwrotu, nawet za wlasna kase za przesylke.
    • arwena_11 Re: Ktoś jeździ 12.01.17, 21:04
      Jeździ moja córka. Lepsze takie, które mają wkładkę wyjmowaną - bo można wysuszyć. W takich ze stałym ociepleniem zbiera się woda. Te buty nie oddychają - na stopach cos w stylu kaloszy.
      Córka ma takie z regulowaną szerokością cholewki ( rzepami ),
      Spytaj się ile centymetrów ma wewnętrzna wkładka ( te wyjmowane ocieplenie ).
      Do tego jak było -10 to córka zakładała termiczna bieliznę pod bryczesy ( bo bryczesy zimowe softshelowe dla dziecka to koszmarna cena na 2-3 miesiące ) i skarpetki narciarskie na mocno ujemne temperatury
    • b-b1 Re: Ktoś jeździ 13.01.17, 08:41
      Musisz zmierzyć-zamówić i sprawdzić. Moje dziewczyny-jedna ma rozmiar 35/36 druga ma 37-mają termobuty z różnych firm, obie pary w rozmiarze 38 i pasują big_grin
      Każda firma inaczej wychodzi rozmiarowo. W środku są wąskie, bo spora ocieplina, jak włożysz skarpetkę jeszcze bardziej się zmniejszają. Jak da radę zamów dwie pary w różnych rozmiarach-jedną odeślesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka