Dodaj do ulubionych

depilacja wasika

22.01.17, 10:39
Dziewczyny proszę o pomoc po ciąży burza hormonów wąsik bardziej widoczny depilacja laserowa odpada- karmienie piersia jak to jest z depilacja wąsika woskiem co polecacie ?Jakie rady sugestie?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: depilacja wasika 22.01.17, 10:43
      Wosk jest ok, u kosmetyczki albo samodzielnie, karmienie nie przeszkadza. Ja muszę posmarować depilowane miejsce maścią Tribiotic, inaczej wyskakują mi krostki.
      • 1madzik10 Re: depilacja wasika 28.04.17, 13:02
        Zle robisz jak masz krostki, moczysz twarz. Spróbuj plastrem z woskiem, zmyj chusteczką któa jest nasączona oliwką - jest w komplecie i nie myj twarzy 12h minimum. Zadnych krostek nie bedziesz miała.
    • wolveryana Re: depilacja wasika 22.01.17, 11:52
      Plastry z woskiem do depilacji twarzy. Kilka złotych dosłownie i powinna być w zestawie maść, albo tribiotic, albo coś podobnego.
    • joana_27 Re: depilacja wasika 22.01.17, 12:35
      Wiem że to indywidualna sprawa ale jak często wykonującej depilacja chodzi mi o to jaką długość Włoska wosk złapie ?
      • cariet Re: depilacja wasika 22.01.17, 16:25
        Ja polecam wyrywanie penceta. Sama tak robie i kolezanki moje tez. Pierwszy raz najgorszy bo najwiecej jest do wyrwania. Pomaga posmarowanie kremem nivea podczas wyrywania i koniecznie juz po wyrwaniu. Oczywiscie trzeba taki zabieg powtarzac 1-2 razy w tyg ale potem sa to pojedyncze wloski. Ja juz do tej metody sie przyzwyczailam.
    • kaz_nodzieja Re: depilacja wasika 22.01.17, 17:01
      Wosk. Najlepiej na wieczór bo zaczerwienienie utrzymuje się przez kilka godzin. Masz spokój na 2 tygodnie. Zabieg szybki.
      • hassaka Re: depilacja wasika 22.01.17, 17:22
        Ja wyrywam pencetą. Zaczerwienienie smaruję kremem. Zaczerwienienie zreszta znika po ok.20 minutach. Zabieg ten wykonuje raz w tygodniu.
        • lidek0 Re: depilacja wasika 22.01.17, 17:27
          Pęsetą masz większe szanse na urwanie włosa a nie wyrwanie z cebulką jak woskiem i na dobre 2 tygodnie masz spokój, ale co kto woli. No i PĘSETA a nie PENCETA smile
    • dankaimirek Re: depilacja wasika 22.01.17, 19:04
      Ja kupuje wosk hipoalergiczny firmy velvetic. Bialy. O wiele lepszy niz inne - te zielone firmy nie pamietam.
      Starcza na pol roku, albo dluzej.
      Najlepiej po kapieli - nie mozna myc wtedy tego miejsca woda. Po usunieciu smarujesz albo oliwka albo chusteczka ktora jest w komplecie - jjest nalepsza. Najlepiej to zrobic do 21. Rano 6-7 nie bedzie sladu.
    • ewcia1980 Re: depilacja wasika 22.01.17, 21:53
      Ja od lat chodzę do kosmetyczki.
      Mi wystarcza raz w miesiącu.
      A od czasu gdy zaczęłam chodzić do kosmetyczki, która przed depilacja przeciera skóre nad górną wargą spirytusem salicylowym nie mam problemu z krostkami po zabiegu.
      wcześniej tez ratowałam się tribiotikiem czy czymś w tym stylu.
    • issa-a Re: depilacja wasika 22.01.17, 22:37
      kiedyś kupowałam wosk do twarzy. Zawsze ciary mnie przechodziły zanim zerwałam plaster.
      Teraz mam depilator z głowicą "do twarzy" i depiluję tylko nim. Codziennie, albo co drugi dzień, normalnie jak golenie u męża. Ale przynajmniej nie boli (poza pierwszym-drugim razem) bo jednak "wąsik" to bardzo delikatne miejsce. A codziennie/co drugi dzień wyrywam tylko pojedyńcze włoski, które już odrosły. Nie boli.
      No i mozesz zrobić to u siebie w domu, o kazdej godzinie i za darmo, poza jednorazowym wydatkiem na sprzęt.
      Rada? trzeba kupić odpowiedni depilator. Najlepiej uniwersalny, z głowicą "do twarzy" a nie wyłącznie koncówkę "do twarzy" bo, w pierwszym przypadku, możesz depilowac takze np. nogi.
      Chyba, że nie musisz.
      • joanekjoanek Re: depilacja wasika 22.01.17, 23:23
        Moja mama ma taki do twarzy, chwali sobie.
        A ja, wstyd się przyznać, zwykłym depilatorem jadę. Pierwszy raz łzy leciały z bólu, drugi raz bolało, od trzeciego już praktycznie neutralne odczucia. Wystarcza mi 1-2 razy w miesiącu.
        • issa-a Re: depilacja wasika 22.01.17, 23:34
          ja, po kilkuletnim doswiadczeniu, też zdejmuje oslonke "do twarzy" (z głowicy) i jadę całą szerokoscią. Bo generalnie to właśnie o to chodzi, że te głowice "do twarzy" są bardzo wąskie. Raz, zeby sobie krzywdy nie zrobić (całą szerokością) a dwa, jak mniejsze pole wyrywania to mniej boli.
          Kiedy juz ma się doswiadczenie to, jak najbardziej, mozna depilować całą szerokoscia głowicy, czyli "zwyklym depilatorem". W koncu działanie takie same, ma wyrywac włoski.
      • lidek0 Re: depilacja wasika 23.01.17, 06:48
        To co to za depilacja skoro robisz to codziennie albo co drugi dzień? Po wosku tak nie masz, a może Ty zwyczajnie je golisz zamiast usuwać z cebulkami? W depilacji chodzi właśnie o to, że nie trzeba tego robić codziennie w przeciwieństwie do golenia bo usuwasz włos z cebulka a nie obcinasz przy skórze.
        • issa-a Re: depilacja wasika 23.01.17, 14:16
          >To co to za depilacja skoro robisz to codziennie albo co drugi dzień?

depilacja to nie to samo co golenie, jak sama zauważyłaś. Właśnie dlatego, że depilowane to włoski odrastają różnie, nie wszystkie naraz, tak, jak jest to po goleniu.
          W związku z tym ja depiluję tylko pojedyńcze włoski, które właśnie wylazły na powierzchnie. Wyrwanie pojedyńczego włoska nie boli. A przynajmniej nie tak, jak wyrwanie całej kępki włosów. Jest porównywalne z posługiwaniem się pęcetą więc zapewne kojarzysz ten "ból".
          Kiedy używałam plastrów woskowych, własnie raz na jakiś czas, to dreszcze mnie przechodziły na samą myśl o zerwaniu tego plastra, z całym wąsikiem.
          Ja dziekuję, wolę codzienną depilację pojedyńczych włosków. Przejechanie "wąsika" raz depilatorem zajmuje mi, hmmm, 10 sek? No, jestem w stanie tak "poswiecic się" za brak bólu.
          Zresztą taką samą metodę stosuje w ogole przy depilacji, także np. nóg.
          Ja nie rozumiem po co dziewczyny przeżywają ten horror co miesiąc, czy tam co ile sie depilują, kiedy mozna to robić bezbolesnie częściej (często). I trwa to krócej przeciez bo wystarczy raz przejechać depilatorem w jednym miejscu, żeby wyrwać pojedyńcze włoski, zamiast po kilka razy, żeby wyrwać wszystkie włosy.
          No i jeszcze jeden plus, zawsze masz idealnie gładką skorę, bez "odrostów" (po których orientujesz się, ze czas na kolejną depilację). Zawsze możesz iśc na basen czy założyć sukienkę latem.

>W depilacji chodzi właśnie o to, że nie trzeba tego robić codziennie

a ja myslałam, że chodzi o to, zeby mieć gładką skórę, bez "szczeciny", jaka jest po goleniu...
          • lidek0 Re: depilacja wasika 23.01.17, 20:49
            Dla mnie depilator to horror i to jeszcze codziennie sad , woskiem jedno pociągnięcie i większa partia skóry bez włosków, o PĘSECIE już nie wspomnę sad no ale ja na wosk chodzę od 20 lat i śladowe ilości do usuwania ma smile .
            • issa-a Re: depilacja wasika 28.04.17, 13:18
              ja mam depilator w domu i nigdzie chodzic nie muszę ( i placić).
              Też od początku, od kiedy sie pojawiły, czyli od lat 90-tych.
              Wcześniej uzywałam wosku i osobiście uważam, że to zawracanie głowy, że o bólu nie wspomne.
              Ale co kto lubi.
      • karola2122 Re: depilacja wasika 31.08.18, 16:56
        Ja też depilatorem. Mniejszą głowicą depiluję palce u rąk i nóg, a także wąsik. Czasami przejadę po bródce. Wąsik jakoś raz na 2- 3 tygodnie, i bardzo sobie chwalę, bo depilator usuwa tylko większe i grubsze (te ciemniejsze) włoski, a jasny drobny mieszek zostaje, i to wygląda o wiele bardziej miło i naturalnie, niż usunięte do zera. Nie ma też reakcji na chemię (plastry mnie trochę podrażniały, miałam potem krostki). Po depilacji smaruję kojącym balsamem-kompresem po depilacji od Eveline Cosm. Potem w ciągu kolejnych 2-3 tygodni gdyby co usuwam pojedyncze włoski pęsetą. Nie będę ukrywać, że to trochę boli, ale nie aż tak mocno, jak przy pierwszej depilacji (wtedy jeszcze plastrami).
    • magia Re: depilacja wasika 23.01.17, 00:13
      Plastry z woskiem do twarzy Joanna Sensual. Używam od lat, te są ulubione i skuteczne.
      • leyla76 Re: depilacja wasika 31.08.18, 22:23
        Zawsze jak robiłam plastrami z woskiem to zrywałam włoski razem ze skórą, nie wiem jak mi sie to udaje. Od tego czasu usuwam depilatorem raz na ok dwa tyg, trzy tyg.
    • mynia_pynia Re: depilacja wasika 23.01.17, 13:40
      Wczoraj przy okazji depilacji postanowiłam sobie wyrwać 2 włosy na brodzie - bajecznie proste, nie musiszi idealnie trafic w miejsce, bo depilator i tak chwyci.
    • saszanasza Re: depilacja wasika 28.04.17, 11:40
      Jezuuu, a ten wosk się tak klei i odrywa, tak z nienacka!? Już mnie moje wąsiki boląwink
    • shumari Re: depilacja wasika 31.08.18, 14:23
      Zanim potraktowałam laserem, uzywalam zwykłego depilatora 😁
    • lodomeria Re: depilacja wasika 31.08.18, 15:55
      Po pierwsze: luuudzie, to jest pĘseta, ewentualnie pinceta (wymawia się i tak Ę)!

A po drugie: są takie sprężynki w uchwytach. Przejeżdża się parę razy w wybranym miejscu i już. W Rossmannie za kilkanaście złotych.
      • memphis90 Re: depilacja wasika 01.09.18, 09:25
        A usuwają do golej skóry, czy zostawiają coś? U mnie w rodzinie kobiety nie mają ciemnego wąsika, ale miękki, jasny meszek na całej twarzy. Jak moja siostra użyła wosku na górną wargę, to miała tam łysy placek, doskonale odcinajacy się od meszku na całej reszcie skóry. Ja czasem też chciałabym trochę zredukować włoski nad górną wargą, ale ciągle szukam sposobu, który da naturalny efekt.
        • lodomeria Re: depilacja wasika 02.09.18, 12:09
          Nie, nie do gołej skóry, aczkolwiek tochę meszku wyrywają. To działa jak setki małych pęsetek. Tyle że jest poręczniejsze, roluje się tylko po twarzy, nawet po ciemku. Można sobie porolować wokół miejsca z wąsikiem (bo to w sumie też przyjemny masaż wink) to jakiekolwiek łyse placki nie mają szans być widoczne.
    • anaduska Re: depilacja wasika 31.08.18, 16:05
      Robiłam wąsik laserem przy kp. Nic mi nie było (no może bardziej bolałowink)
    • eve_ja Re: depilacja wasika 31.08.18, 22:02
      Ja stosuję epilclear po depilacji mechanicznej pęsetką. Po kilku razach widzę dużą różnicę, bo mi mniej odrasta.
    • gragi_tara Re: depilacja wasika 01.09.18, 09:45
      A ja od 25lat golę wąsa zwykłą maszynką do golenia. I nigdy nie odrastały mocniejsze. Wystarczą dwa ruchy maszynką co 2-3 dni i po sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka