bang_bang30 22.01.17, 22:56 Proszę o info: jak można legalnie pracować na macierzyńskim? Chciałabym pracować na 1/8 etatu. Czy możliwe jest otrzymywanie 7/8 zasiłku z ZUS a 1/8 wynagrodzenia od pracodawcy? Lub jakaś inna forma ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bergamotka77 Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 00:16 Chyba nie albo rybka albo pipka...Ciesz się że teraz macierzyński taki długi jak miałam trzy razy krótszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 01:15 Można pracować, ale na rodzicielskim (czyli po 20 tygodniach macierzyńskiego). Zasiłek obniża się wtedy tak, jak napisałaś, czyli o wymiar czasu pracy. www.portalkadrowy.pl/temat-tygodnia/urlop-rodzicielski-laczony-z-praca-zasilek-macierzynski-po-zmianach-12358.html Odpowiedz Link Zgłoś
bang_bang30 Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 08:08 Dodam że mam jeszcze wygaszacze działalność. Mogłabym ja odwiesic. Ale czy mogę wystawiać faktury na ten sam podmiot u którego jestem na etacie? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 08:10 Doczytaj, ale z tego co pamiętam twórcy kp nie przewidzieli popularności jednoosobowych dg oraz umów smieciowych. Jeśli będziesz pracować na uop to macierzyński Ci utną, jeśli na dg, uz, uod to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 08:24 Na własnej dg możesz pracować i na macierzyńskim, nic z tego powodu nie tną. Odpowiedz Link Zgłoś
bang_bang30 Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 08:40 Ale na umowę zlecenie mogę pracować. .. gdyby to zlecenie spółka powiązana mi wystawiła a nie pracodawca? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_henryka Re: praca na macierzyńskim 23.01.17, 09:01 ja pracowałam u mojego pracodawcy co mam normalnie umowę o pracę -byłam na macierzyńskim, ale musiało minąć 12 lub 14 tygodnia obowiązkowego urlopu, potem normalnie wystawiali mi umowę zlecenia co miesiąc. Zasiłek dostawalam bez zmian 80 % cały rok.Nie wiem jak jest z dg w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś