Dodaj do ulubionych

Się zdenerwowałam

24.01.17, 00:57
Zamówiłam buty na zalando. No cud miód, ostatnia para, mój rozmiar. Śniegowce Mustang. Śliczności. Przyszła paczka, a w niej bo antofle rozmiar 39,których nie zamawiała. Dzwonię ci ja na infolinię, przepraszają, dają kod rabatowy i niewłaściwe buty każą odesłać na ich koszt, nawet kurier je ode mnie odbierze. I niby załatwione, ale moich bucików nie ma, na magazynie pustka, nie wiadomo kiedy będą, a że rozmiar 43 to nie mam szans ich gdzie indziej kupić za tę cenę. Zła jestem drogie emamy, no jak osa. I gdzie ja teraz kupię te buty w tym rozmiarze do max 400zl. Smuteczek mam i owszem większych problemów nie mam, pożalić się chciałam.

I zapytam. Gdzie kupujecie nietypowe rozmiary butów damskich, w cenie max 400zl? Ktoś poradzi?
Obserwuj wątek
    • emigrantkaaa Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 02:56
      Miałam gorzej, jeśli to Cię pocieszy wink Swego czasu kupiłam na Amazonie tenisówki, też Mustanga. Przysłali mi każdy but w innym rozmiarze. Zwrot pieniędzy miał być bezproblemowy, bo w końcu dostałam nie do końca to, co zamówiłam. Buty odesłałam, ale do Amazona nie dotarły. W efekcie zostałam i bez butów (to była ostatnia para w tym kolorze i rozmiarze w całym internecie), i bez pieniędzy. Shit happens wink

Sprawdzałaś na Amazonie? Często bywa ostatnią deską ratunku.
      • morekac Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 06:12
        > (to była ostatnia para w tym kolorze i rozmiarze

To nie była para...
        • emigrantkaaa Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:43
          Heh, słusznie smile
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:32
        Na Amazonie czasami adidasy kupuję, bo wiem że będą pasować. Tutaj z kozakami się obawiałam trochę, ale spróbuję smile
      • alpepe Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:42
        Jak to jest, jeśli buty odesłałaś, to dowód nadania zwykle wystarcza, by Amazon zwrócił kasę. Przyszła pusta paczka niby?
        • emigrantkaaa Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 23:04
          Przypuszczam, że paczka w ogóle do nich nie trafiła. Nie wiem, co się tak naprawdę stało, nie drążyłam tematu. https://emoty.blox.pl/resource/23_134_3.gif
    • minerallna Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 03:35
      Napisz do nich maila. Ja tak zrobiłam i już niedostępny towar "nagle" (no dobra kilka dni to trwało) pojawił się, plus mail do mnie że już mają.
      Czy to pomoże to nie wiem, ale ja bym spróbowała.
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:33
        Tak zrobię, może się odnajdą. Przyznam, że zależy mi bardzo, bo były takie ładne smile
    • aquella Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 03:51
      to jest duży problem bo ja w życiu nie widziałam rozm 43 damskiego buta w sklepie, a ile masz wzrostu jeśli można spytać?
      • minerallna Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 04:09
        Z czystej ciekawości zapytam: czemu pytasz autorkę o wzrost?
        Pytam bo przy takim samym lub bardzo podobnym wzroście czyli 1-3 cm różnicy można nosić obuwie od 38 do 42.
        Nawet gorzej, można mieć 163 cm wzrostu i rozmiar 39/40. Może mam błędne wrażenie że to za duży rozmiar na taki wzrost?
        • aquella Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 04:33
          też z ciekawości a pewnie nie powinnam, moge napisac ze przy mojej wadze to tez jestem sporo za niska smile
          • niu13 Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 04:59
            Jeśli jesteś z Warszawy to polecam sklep w al. Wyzwolenia zaraz po prawej jak wchodzisz od Pl. Zbawiciela. Same duże damskie rozmiary od 42 w górę. Duży wybór.
            • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:44
              Niestety nie jestem, ale skoro polecacie w Warszawie to kiedyś się wybiorę, mam kawałek, akurat na weekendowy wypad zakupowy. Tylko mąż biedny mi będzie za tragarza i kierowcę robił big_grin
        • thea19 Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 11:36
          mam 165cm i buty r.40. nigdy nie uwazalam, ze mam duza stope.
          • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:42
            Masz jak moja mama, według mnie normalną. 40 wszędzie można dostać.
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:35
        185 cm, myślę że przy mniejszej stopie mogłabym nie utrzymać równowagi. A problem jest spory bo stopę mam bardzo wąską, więc męskie buty odpadają, bo mi w nich noga lata
        • barbibarbi Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:50
          Na allegro szukaj, tam nietypowe rozmiary czasami są za grosze, w Deichmannie mają chyba też duże rozmiary (często przeceniane) i w Ryłko chyba też, clarks na pewno mają
          allegro.pl/obuwie-damskie-531?string=clarks%2043&bmatch=s0-odz-1-4-1025&order=qd
          • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 15:13
            Będę, dzięki. Na allegro rzadko kupuję, bo parę razy się nacięłam, ale pewnie pecha miałam po prostu. W Deichmannie aktualnie nie mają nic na zimę, pewnie wyprzedane, bo się zbyt późno obudziłam aby kupić
    • izak31 Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 06:32
      Sklep Buciory w Al. Wyzwolenia w Warszawie. Deichmann ma duże rozmiary i to tanio ale jakość kiepska. Na Ursynowiue jest sklep butyXL. Na eobuwie chyba też mają. Z firm produkujących duże rozmiary to (na Allegro) kupuje Romikę, Gabor i Remonte.
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:36
        Rzadko bywam w Warszawie, ale chyba się kiedyś wybiorę tylko na zakupy. W małych miastach nie ma takich rozmiarów, tylko internet mnie trochę ratuje
        • izak31 Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 15:40
          Buciory sprzedają na allegro jako balerinka24 czy coś takiego. google powinien pomóc. A z Gabora nie zamawiaj 43 tylko 42.
    • kaz_nodzieja Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 09:43
      Ale masz kopyto!
      • danaide Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 11:25
        Ale masz do powiedzenia!
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:48
        No mam i co? Ty mózgu nie masz, więc to chyba większy problem, co nie? Zawsze mnie ciekawiło gazeciarz jak ty chodzisz i oddychasz jednocześnie, bo to raczej przekracza twoje możliwości intelektualne trollu.
    • mum2004 Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 09:48
      No niestety na zalando to się zdarza... trzeba wliczyć w koszty. Zdarza się że coś zamówię, zapłacę a potem okazuje się że już nie ma. Oczywiście zawsze mi kasę oddawali ale zawsze był zawód...
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:37
        Zamawiałam tam pierwszy raz, teraz będę wiedziała aby się nie nastawiać. No ale szkoda mi właśnie, bo takie fajne były.
    • mozambique Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 10:52
      w decathlonei bywają
      • mozambique Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 11:01
        i w deichmannie
        • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:39
          W deichmanie akurat nie mieliście, bo zwykle tam coś wynajdę, a decathlon ma chyba tylko sportowe. Ale zerknę, dziękuję za radę. smile
    • danaide Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 11:24
      Może pomylili paczki i osoba, która dostała Twoje też odeśle. Zamów rozmiar na Zalando i czekaj, a nuż widelec.
      Niezmiennie polecam TK Maxx, rozmiarówka damska do 42, ale większe też niekiedy grzecznie czekają. Można też szukać w męskich, moja koleżanka wybiera tak różne cudeńka.
      • mozambique Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 11:52
        co z tego ze rozmiarówka duza jak fasony jak dla prababci
      • kaz_nodzieja Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 12:08
        Męskie?
        • emigrantkaaa Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:47
          Och, męskie, damskie - bez różnicy. Ty powinnoś o tym wiedzieć najlepiej wink
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:40
        Tkmaxx lubię, ale w moim głównie są teraz wiosenne, zimowych niestety brak. Kupuję tam często sandały jak się trafią. Męskie u mnie odpadają, bo mam bardzo wąską stopę i lata mi noga niestety
      • alchemy_alice Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 14:47
        Tak zrobiłam, zapisałam się na rozmiar smile Może się uda, bo raczej rozmiar nietypowy, więc może nie będzie za dużo chętnych jak się pojawią.
    • keskusta Re: Się zdenerwowałam 24.01.17, 15:18
      Współczuję. Przypomniało mi się jak wygrałam kiedyś na allegro licytację na Emu w przystępnej cenie. Bardzo się ucieszyłam, a po chwili dostałam informację, że sprzedający już nie ma tych butów, bo sprzedał je poza allegro i nie zdążył usunąć ogłoszeniasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka