Dodaj do ulubionych

Będzie kolejne domniemanie zamachu??

25.01.17, 19:54
czy może bozia paluszkiem grozi
albo opatrrzność pilnuje??
wiadomosci.onet.pl/kraj/karambol-z-udzialem-samochodow-zandarmerii-wojskowej/4c0bf7s
Obserwuj wątek
    • iskierka3 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:01
      A Antoni zwyczajowo ucieklwink
      • baltycki Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:43
        big_grin
        (zakrztusilem siebig_grin)
        • morekac Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:47
          Ma widoczną wprawę.
          • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:23
            trening czyni mistrza !
    • mamma_2012 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:05
      Powywalali wszystkich, którzy byli przeszkoleni przez poprzedników, bo to podejrzany element, na szoferów pobrali kuzynów, którzy wcześniej jeździli taksówką, to i są "zamachy".
      Oni autodestrukcję mają w genachwink
      • nathasha Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:10
        Sugerujesz ze jeden lot i moga sie sami wyeliminowac? wink
        • mamma_2012 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:15
          No juz próbowali. Lot z Londynu. Właśnie prokuratura odmówiła wszczęcia śledztwa, bo władza wie co robi. Czekam aż zwolnią pilota, który odmówił startu.
          • nathasha Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:20
            Ja tez mam nadzieje ze wladza wie co robi i pedzi prosto 150km/h w przepasc
          • olena.s Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 06:05
            A nie był to wyczarterowany wraz obsługą samolot i brytyjski pilot? Mogą mu nafiukać. To nie wojskowy biedak, który ma się postawić głównodowodzącemu.
            • mamma_2012 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 08:19
              To chyba był samolot lotu z polskim pilotem. Jako cywil, który nie przysięgał ginąć za ojczyznę, odmówił, bo nie ma obowiązku spełniać generalskich kaprysów. Niestety pewnie w pracy nie ma teraz lekkouncertain
              • nathasha Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 08:35
                W locie pewnie nie, vide samolot rejsowy czekajacy dwie godziny na kurskiego.
      • morekac Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:30
        Mają.
    • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:10
      kuśfa, minister obrony narodowej...

Antoni Macierewicz wracał z sympozjum "Oblicza dumy Polaków", które organizowane było w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej ojca Rydzyka w Toruniu.
      • nathasha Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:11
        Ze tak polece klasyka, jako rzad taki minister (i tak jestem dobra, moglam napisac żąd)
        • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:16
          żont !!
          • nathasha Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:21
            No wiem, przecenilam ich wink
    • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 20:55
      ...siedem pojazdów: dwa samochody marki BMW, dwa marki Reno, Toyota, Audi i laweta - poinformowała portal Gazeta.pl podinsp. Wioletta Dąbrowska z Komendy Miejskiej Policji w Toruniu...

o matko...
      cenisz dobre dziennikarstwo ?
      • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:00
        Na tej trasie było trochę wilgotno, trochę ślisko, ale nie wiem, czy możemy mówić o trudnych warunkach pogodowych - dodała funkcjonariuszka.

autostrada A1: Karambol 10 aut

radny PiS Karol Wojtasik. W rozmowie z Moniką Olejnik w TVN24 opowiedział, jak wyglądała sytuacja po wypadku. - Stałem w korku na wiadukcie nad autostradą i zapytałem się kierowców, co się stało. I powiedziano mi, że była kolizja z udziałem BOR-u. Wiedziałem już, że to nie jest BOR, tylko Żandarmeria Wojskowa. Wykonałem telefon i dowiedziałem się, że z ministrem Macierewiczem jest wszystko w porządku, on przesiadł się do drugiego samochodu i odjechał. Zadzwoniłem na policję, poprosiłem, żeby wysłano parę patroli na wiadukt.
    • heca7 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:13
      To była moja pierwsza myśl, że uznają to za zamach suspicious Dzięki temu można będzie zrzucić winę na tych "innych" a wybielić siebie. Ba! nawet więcej niż wybielić! Uznać, że jest się tak niewygodnym dla przeciwników , że chcą go wyeliminować wink I w ten sposób stanie się bohaterem. O!
    • maslova Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:47
      Na TVN24 świadek zdarzenia mówił, że dwa auta stały na czerwonym świetle, natomiast kolumna samochodów (w tym jeden z Macierewiczem) pędziła sporo ponad 100 km/h nawet nie zwalniając przed sygnalizatorem.
      • beata985 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:50
        ooo, robi się ciekawie....
        czyja będzie wina???
        obstawiam, że tych co stanęli na czerwonym....suspicious
        • cichadziewuszka Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:55
          Wiadomo, że wina Tuska
          • iskierka3 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 06:57
            I swiatel. Ktos podstepnie zaprogramowal tak, zeby sie zmienily na czerwone akurat kiedy Macierewicz jechalwink
      • morekac Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 21:50
        Na TVP będzie, że te samochody nie ustąpiły miejsca i w ten sposób dokonały zamachu biernego. A może nawet czynnego - bo kierowcy je cofnęli. Znaczy - napadły.
        • maslova Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:12
          A ja stawiam na próbę puczu i podstępnych działaczy KODu, którzy w ostatniej chwili podstawili na drodze sygnalizator z czerwonym światłem, nie dając żadnych szans jadącym samochodom na wyhamowanie.
          • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:27
            pani ! światła na autostradzie to ewidentny zamach a nie próba puczu !!!
            • morekac Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:43
              Nie bójmy się tego słowa - to nie spuczka, a akt terroru.
              • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:10
                i dlatego 1 lutego (ale się rymło smile ) zamilkną miliony telefonów na kartę
            • danaide Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:07
              Żeby to autostrada była... Na pewno specjalna komisja ustali winnych wykonania porządnej drogi krajowej, z jakimiś zwężeniami, zakrętami, światłami, ograniczeniami do 70 i 50 km/h...
              • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:11
                a rządowa lymuzyna będzie nadal popier...ać 150/h
      • owczarkini Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 07:37
        Ja to chyba jasnowidząca jestem, dokładnie coś takiego od razu pomyślałam.
        I znowu to samo: jaśniepaństwu się spieszy, więc ma w dudzie przepisy, bo przepisy są dla gorszego sortu. Oni stworzeni do wyższych celów i prawa fizyki w pogardzie mieć mogą.
        Dachowanie Dudy, afera z samolotem z Londynu do którego napakowali sobie 2 x tyle osób ile można, teraz to. I taki *&%#!( ma czelność ględzić, że w Smoleńsku był zamach sad
        Dziś rano słyszałam, że dochodzenie przejmuje ŻW, więc nie ma już wątpliwości.
    • mai-ra3 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:07
      Będzie apel Toruński wink

A tak serio pewnie znowu guma im pękła albo coś w tym stylu.
      • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:25
        ...znowu guma im pękła ...
        ===
        w majtach ?
      • cosmetic.wipes Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 22:27
        Guma na pewno pękła staremu Antosia, niestety.
        • mai-ra3 Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 09:55
          haha, piękne smile
    • baltycki Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:09
      Google

2 godz. 34 min (258 km)
      przez A2 i A1
      Najszybsza trasa, ruch taki jak zwykle

"O godz. 17.40 limuzyna, którą wracał do Warszawy, zderzyła się z kilkoma innymi samochodami."

"Minister miał napięty grafik - o godz. 19 rozpoczynała się gala tygodnika "wSieci", na której Jarosław Kaczyński otrzymał nagrodę "Człowieka Wolności"."

Jakies watpliwosci kto winien?
      • baltycki Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:17

2 godz. 28 min (200 km)
        przez DK10
        Obecnie najszybsza trasa ze względu na warunki drogowe
        • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:24
          pani funkcjonariuszka (z Torunia) stwierdziła, że było "trochę ślisko"
          może to poprawiło osiągi ?

ps. 10 na wysokości Dzierzążni (a ciągnie się ładnych kilka km) + miejscowości przed i po to masakra a nie DK
      • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 25.01.17, 23:18
        zdążył !!!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21292676,macierewicz-caly-i-zdrowy-na-gali-tygodnika-wsieci-oto-dowod.html#BoxNewsImgZ21

kierowcy zastępczego samochodu policja powinna odebrać prawko bez wnikania w szczegóły trasy/prędkości
        no, chyba że Antoni dronem (w ramach sprawdzania trasy Radom-Gdynia) się teleportował
        • aankaa Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 00:05
          byle zdążyć na galę
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21292801,gala-tygodnika-wsieci-z-kaczynskim-w-roli-glownej-to-kuriozum.html#MT

przepiękny tytuł tuż obok "... trochę wilgotno, trochę ślisko..."
          no nie wiem
          jakoś dwuznacznie mi to zabrzmiało
          • morekac Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 10:00
            Ale Prezes nie będzie zachwycony - news z Macierewiczwm Podwójnie Stukniętym przyćmił newsa o gali z Człowiekiem Wolności.
            • cichadziewuszka Re: Będzie kolejne domniemanie zamachu?? 26.01.17, 10:35
              Antoni Macierewicz Człowiek Podwójnie Stukniety. Piękne big_grinbig_grinbig_grin
    • iwles przyklejone. Autor: maadzik3 27.01.17, 12:42

a o karambolu Macierewicza nic?

maadzik3 27.01.17, 12:12
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21297751,kolejni-swiadkowie-wypadku-z-autem-macierewicza-maz-probowal.html#BoxNewsLinkZ21
      8 aut rozwalonych a nawet mandatu nie dali (swojakom nie dają?), limuzynę nie wiadomo kto prowadził (bo część świadków mówi że nie uprawniona osoba tylko młody znajomy pana M), pan M przesiadł się na ekspresową drogę dalej do nierozwalonej limuzyny bez dowiedzenia się czy komuś coś się stało, czy są ofiary. Wyjątkowy talent ma ten facet do uciekania z miejsca wypadków komunikacyjnych. Niestety ucierpieli postronni na drodze prującej 130 km/h kolumny "nieśmiertelnych". Po co nam zamachy z użyciem samochodów, wystarcza w Polsce że minister jedzie....

---------
      • pani07 Re: przyklejone. Autor: maadzik3 27.01.17, 12:47
        Tak jest

Emamy i ich wszechwiedza na temat każdy.
        • nathasha Re: przyklejone. Autor: maadzik3 27.01.17, 12:51
          no i mamy wyjasnienie - szalony antonio sam wjechal w kolumne aut grzecznie czekajacych na swiatlach jadac 130 km/h ale to byla prowokacja. glupich jednak nie sieja.
      • beata985 Re: przyklejone. Autor: maadzik3 27.01.17, 12:48
        co co stali na światłach to już żeśmy ustaliły, że będą ścigać o próbę zamachu...no jak śmieli tam stać?!?!?!!?
    • nathasha Gdyby ktos mial watpliwosci ze Antoni 27.01.17, 17:47
      Jest agentem. Kto okazal sie kierowca jego limuzyny? "pan Kazimierz, którego Antoni Macierewicz wychwalał za rajdową jazdę z Warszawy do szkoły o. Rydzyka w Toruniu, to szara eminencja w MON i jeden z najbardziej zaufanych ludzi ministra. Karierę zaczynał jako kierowca ekipy stanu wojennego i funkcjonariusz Wojskowej Służby Wewnętrznej, którą ustawa o IPN zalicza do komunistycznej bezpieki." Caly artykul na wyborczej.
      • bzdziagwa.a Re: Gdyby ktos mial watpliwosci ze Antoni 27.01.17, 17:56
        Panu Kazimierzowi nic się nie stanie, emerytura zostanie, bo jego formacji nie objęła ustawa o obniżeniu emerytur ubeckich

niezłe jaja
        • nathasha Re: Gdyby ktos mial watpliwosci ze Antoni 27.01.17, 18:01
          Antoniemu tez nic, agentowi rosyjskiego wlos z glowy nie spadnie. Taki apel do elki stosuje, moze bys skomentowal(a)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka