joa66 02.02.17, 21:13 Może ktoś ma ochotę przewietrzyć swoje domowe biblioteki i biblioteczki www.biblioteki.org/aktualnosci0/Zbiory_biblioteki_w_Cieszynie_splonelu_w_pozarze_prosba_o_dary_ksiazkowe.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciapkiwciapki Re: Biblioteka 02.02.17, 21:28 mam pudło książek do oddania. mam wysłać? kiedyś w mojej filii biblioteki były ogłoszenia, że proszą o książki dla jakiejś bliblioteki polskiej za wschodnią granicą. nie pamiętam gdzie. pamiętam że przygotowałam pudło książek i wysłałam męża z misją ( ciężkie to było). i okazało się że: takich to nie chcą, a te to trochę wyczytane, a w zasadzie to liczyli na nowości. książki były typu literatura popularna, trochę klasyki - najbardziej czytane w wypożyczalniach. pozostał ogromny niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Biblioteka 02.02.17, 21:41 Ta biblioteka określiła swoje potrzeby: Najbardziej ucierpiały nowości wydawnicze i audiobooki, zwłaszcza literatura piękna, szczególnie fantastyka, książki podróżnicze, beletrystyka dla pań oraz lektury dla szkół ponadgimnazjalnych. Biblioteka prosi o pomoc w odtworzeniu straconych zbiorów - chętnie przyjmie książki, zwłaszcza literaturę piękną wydaną po roku 2007. Ale szczegółów dotyczących konkretnych tytułów nie znam. p.s. znam ten ból - ja ostatnio bujałam się z zestawem nowych albumów przyrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś