Dodaj do ulubionych

wypadek...tym razem Szydlo

• baba_za_kolkiem Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 21:17
      Wszyscy szukają teraz broszki!
    • pulower8 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 21:24
      A tu seiczento nienawiści:
      http://i.imgur.com/B994XmX.jpg
      • agonyaunt Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 21:46
        O, tu przynajmniej widać, że coś mu się jednak stało. Ostatnia wersja z tv ma więcej sensu - myślał, że wyprzedza go jeden samochód więc trochę zjechał, po czym wrócił na pas i wszyscy się zdziwili. A kolumna ponoć tylko na światłach, bez dźwięku. W dalszym ciągu nie jestem przekonana o 100% winy cieniasa.
        • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 21:56
          No oczywiscie ze nie, przeciez on by byl samobojca
        • d.o.s.i.a Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:27
          >>>. myślał, że wyprzedza go jeden samochód więc trochę zjechał, po czym wrócił na pas i

Skoro zaraz za pierwszym wyprzedzającym samochodem jechał następny, to znaczy ze ten następny czyli lizmuzyna Szydlo wyprzedzala na trzeciego. Klasyk... Kierowca limuzyny szydło mial obowiązek poczekać aż pierwszy samochód zakończy manewr qyprzedzania tj znajdzie sie na swoim pasie i dopiero wyprzedzać. A tu pewnie cala kolumna probowala zepchnąć chłopaka na pobocze i wyprzedzić go hurtem. W sumie cud ze na czolowce sie nie skonczylo.
          • baltycki Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 12:39
            > Skoro zaraz za pierwszym wyprzedzającym samochodem jechał następny,
            > to znaczy ze ten następny czyli lizmuzyna Szydlo wyprzedzala na trzeciego.
            >Klasyk...
            Gdy kolumna samochodow wyprzedza, to nie znaczy ze
            drugi w kolumnie wyprzedza na trzeciego,
            trzeci na czwartego,
            ....
            dziesiaty wyprzedza na jedenastego..

Wyprzedzanie na trzeciego.

> Kierowca limuzyny szydło mial obowiązek...
            Masz prawo jazdy?
            • edelstein Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 12:53
              Jakby ta droga byla szersza to i by moze do tej 11dobilitongue_out
      • ida_listopadowa Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:50
        suczento!!
    • spanish_fly Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 21:25
      Nie ma co się dziwić. Dobra zmiana musi być prędka, ale wszystkie sznurki są w rękach bardzo niewielkiej grupy ludzi. Oni po prostu muszą non-stop zapie...ć z miejsca na miejsca - rano msza w Krakowie, w Warszawie obiad z biskupem, wieczorem raut w Toruniu, narty, skoki, miesięcznice, ekshumacje, itd. Kiedy czas na pracę? Przestaliby tak się tak wozić, to i byłoby mniej wypadków.
    • pitahaya1 Śmiejcie się, śmiejcie. 10.02.17, 22:01
      Czułabym lekki strach wsiadając do rządowej limuzyny. Tak jedno po drugim, jak na zdjęciu z czasów szkolnych wink
      Przypomina mi się "Oszukać przeznaczenie".
    • misoune Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:12
      Ale cyrk, ludzie dajcie spokój.
      Kiedy kogoś zabiją? Rozjadą jak psa ...?
      • mai-ra3 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:27
        Dokładnie. Własnie stwierdziłam, że jeśli będzie miał w moje okolice przyjechac ktoś ważniejszy z rządu, to ja nie wychodze tego dnia z domu. Ba, nawet dzieci do szkół nie wyślę. Strach po prostu.
        • spanish_fly Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:29
          Normalnie powrót czarnej wołgi.
      • gepardzica_z_mlodymi Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 21:12
        Hm, własnie usłyszałam, że mają prawo staranować mnie, bo mogę urządzać prowokację.
        Najgorsze jest to, że często jak wożę moje niepełnosprawne dziecko na zajęcia to muszę zjeżdżać im z drogi.
        W każdej chwili to ja mogę znaleźć się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie.
        Zaraz zawiąże się stowarzyszenie poszkodowanych przez limuzyny rządoweuncertain
    • triss_merigold6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:46
      Ja bym w tym widziała trójkąt z okiem na niebie, taki ostrzegawczy.
      • martishia7 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:49
        Że odblaskowy ? big_grin Raczkowski mógłby to narysować, widzę oczami wyobraźni.
        A tak serio, ponieważ nikomu nic się nie stało i można już żartować i tak dalej - co się do wuja porobiło, że się ten BOR tak z nimi, nomen omen, rozbija? Kierowców też powymieniali, czy o co chodzi? Nie przypominam sobie takiego stężenia wypadków.
        • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:54
          >Kierowców też powymieniali, czy o co chodzi?
          "Trudno mi krytykować firmę, w której spędziłem 27 lat, ale to wygląda na elementarz. Tylny samochód ochronny powinien zapobiec uderzeniu tego seicento w samochód główny. Jeżeli uderzył, to mamy do czynienia z zagapieniem się ochrony i kierowcy w tylnym samochodzie - mówił gen. Marian Janicki, były szef BOR w TVN24. Były dowódca BOR zadał pytanie o staż i doświadczenie w jeździe kolumnowej kierowców, którzy byli w piątek w Oświęcimiu. - Po tej sławetnej oponie (zeszłorocznym wypadku z udziałem limuzyny prezydenta Dudy - red.), nastąpiła taka czystka w nadzorze transportu, że mało kto tam został z doświadczonych ludzi. Nie mówię o kierownictwie, ale o kierowcach - stwierdził Janicki. Wypadek kolumny Beaty Szydło w Oświęcimiu. "Premier leci śmigłowcem LPR do Warszawy" Do kolizji z... czytaj dalej » Przypomniał, że nie wszystkie pojazdy BOR są opancerzone i nie ma pewności, czy premier była przewożona akurat takim pojazdem. - Jeśli to nie był pojazd pancerny, to trzeba zapytać się dlaczego [premier-red.] poruszała się pojazdem nieopancerzonym - stwierdził Janicki. (www.tvn24.pl)"
      • triss_merigold6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:55
        Nie, taki rysunek jest, symbol Boga - trójkąt z okiem.
        Nie mam bladego pojęcia o co cho, nie pamiętam takiej kumulacji. Chyba się domyślam, że chodzi o technikę jazdy tzn. teraz kolumna (zap...) jedzie jak tramwaj, prosto i spychając z drogi inne pojazdy, kiedyś rządowe jechały inaczej - wolniej i pierwszy samochód jechał na sygnale z otwartymi oknami i policjant lizakiem dawał sygnały innym pojazdom, kierowcy mieli czas, żeby zjechać, latem poprzedzały i zamykały po 2 motocykle.
        • martishia7 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:57
          No przeeeeż wiem. Ale wyobraź sobie taki trójkąt z okiem, nad głową siwego pana, tylko ostrzegawczy. No mnie śmieszy big_grin
          • la_mujer75 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 23:03
            ja też to widzę smile
          • triss_merigold6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 23:08
            masz @.

Ja nie wiem czy mnie śmieszy. Niedawno jechałam i z daleka widać był dzwon tuż przed Pl. Na Rozdrożu, na wysokości przystanku autobusowego, jakieś ciemne duże auto, policji sporo itd. Pierwsza myśl - ajajaj komu się tak spieszyło do KPRM, oni są qrde niebezpieczni.
            • martishia7 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 23:28
              Odpisawszy.

Tak zupełnie serio, to podejrzewam ten problem, który występuje u ekipy rządzącej na każdej płaszczyźnie - paranoiczny brak zaufania. Który powoduje czystkę do spodu i zatrudnianie byle kogo. Tyle. Kucharka może rządzić państwem, były motorniczy szambo-dżeta spod Brzeszczy może wozić premierę, ważne że jest "zaufany".
              • triss_merigold6 Popłakałam się 11.02.17, 00:02
                kielce.wyborcza.pl/kielce/7,47262,21360222,po-wypadku-premier-beaty-szydlo-miedzyladowanie-w-maslowie.html#MTstreamOdpisałam.

To karma jak nic. Helikopter też miał niefart, zabrakło paliwa, czyli "Oszukać Przeznaczenie 5".

Co do braku zaufania, pewnych rzeczy nie przeskoczą, tak jak nie przeskoczy ich żaden minister z nadania, ktoś robić merytorycznie musi.
                • nathasha Re: Popłakałam się 11.02.17, 07:52
                  Oni od poczatku mowili ze bedzie miedzyladowanie. Ale przy nich to w sumie wszystko prawdopodobne
                  • mamma_2012 Re: Popłakałam się 11.02.17, 08:11
                    Międzylądowanie musi być, żeby pilot ochłonął, bo lecieć z takim pechowcem na pokładzie, to musi być traumatyczne doświadczeniewink
                    • nathasha Re: Popłakałam się 11.02.17, 08:15
                      Plus pewnie wcisneli tam nadprogramowa liczbe osob bo na tym sie swietnie znaja
                  • morekac Re: Popłakałam się 11.02.17, 08:14
                    Ale to nie BOR ją wiózł, tylko LPR...
                    • agonyaunt Re: Popłakałam się 11.02.17, 10:08
                      A właściwie dlaczego LPR? Przecież to był zwykły transport medyczny, bez zagrożenia życia pacjenta i z tego co dzisiaj mówili w mediach, na życzenie samej zainteresowanej. Czy to przypadkiem nie było nadużycie?
                      • morekac Re: Popłakałam się 11.02.17, 10:25
                        Rzecznika rządu się pytaj. IMO: coś ściemniają z tą szybkością jazdy albo z jej zapiętymi pasami, skoro przy 50 km/h premier wylądowała w szpitalu na kilka dni. Połamane żebra? Kłopoty z kręgosłupem? Wstrząs mózgu? Bo zwykłe siniaki nie wymagają hospitalizacji. a przy szybkości poniżej 50 km/h pasażer z tyłu rzekomo superbezpiecznego samochodu powinien wyjść bez szwanku.
                        • nathasha Re: Popłakałam się 11.02.17, 15:43
                          poza tym kto przy 50tce wyprzedza
        • la_mujer75 Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 23:02
          No, teraz jedzie PANISKO i niech maluczcy przed nim schodzą z drogi. A mówili, że PO takie butne...
    • ida_listopadowa Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 22:51
      Dziewczyny, jestescie niesamowite. Wątek miesiąca!
      • purchawkapuknieta Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:31
        A wiesz, jaki byłby wypasiony, gdyby Premier zginęła? Krwawa Mery, zimny Lech i kaczka pieczona to pikuś.
        • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:44
          tak tak tak, znamy juz przekaz dnia, wiemy ze ogladasz rezimowa telewizje, zamiast pierdzielic glupoty namowilabys swoja premier, albo nawet wicepremiera zeby posypali glowe i przyznali sie ze szarzuja na drogach
    • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 10.02.17, 23:06
      Ile już tych samochodów rozbili - 4? Przez rok? 20% tego, co kupili w 2016, niezłe tempo mają.
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 07:53
        Cos czuje ze trzeba bedzie dokupic, pewnie czolgi tym razem, zeby zadnemu wlascicielowi seicento zamach do glowy nie przyszedl
        • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:02
          Czołgi mają jedną wadę: są zbyt wolne. Chyba jednak powinni kupić jakieś helikopterki - może zamiast dronów i długopisów taktycznych?
          • mai-ra3 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 12:23
            Helikopterki mają tą wadę, że mogą spasć ;/ Kurcze, trudno dogodzić tej ekipie rządzącej.
        • przeciwcialo Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:19
          Zdelegalizuje sie wszystkie seiczęta w kraju. A co. Nie beda zamachów robic.
          z drugiej strony samochód za pare stówek kasuje auto klasu lux.
          Z trzeciej strony szkoda chlopaka, ma 21 lat i bedzie miał fure problemów.
    • woman_in_love Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 00:01

• triss_merigold6 Re: Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 00:03
        I będą płakać, sprzedając.
        • szalona-matematyczka Re: Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 00:10
          Wy sie powinnyscie bac. Szydlo w szpitalu i dlatego od polnocy funkcje premiera w Polsce przejmuje ..... (jak myslicie kto?)
          Moja odpowiedz: Jaro Kaczynski vel mlaskacz
          • 71tosia Re: Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 02:03
            Przejmuje? To on tej wladzy wczesniej nie mial?
          • mamolka1 Re: Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 02:56
            Sądzisz, że premiera może mieć problem z wyjściem ze szpitala ???
        • morekac Re: Wyklepie się ją i będzie jak nowa. 11.02.17, 00:35
          Tak, chyba na allegro wystawią "limuzyna porządowa, mało bita"
    • lea_223 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 05:02
      Swoją drogą nomen omen niewiele osób może się pochwalić " Unieruchomiłem premiera'. ! Ten młodzieniec już możesmile
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 07:54
        I dodatkowo jak seicento rozbic audi smile normalnie fiat to powinien do reklamy wziac
    • tola1990 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 06:28
      ciekawe, co sie kierowcy tego ciquoczento stalo, bo o tym nawet nie wspomna...
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 07:55
        Podobno nic, ale biedny chlop, beda go teraz ciagac po prokuraturach, takiego osmieszenia mu nie wybacza
        • antyideal Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:49
          Nieszczęsny młodzieniec pomyślał, że może czuć się bezpieczny, bo Beata na miesięcznicy - podobno ludzie w okolicy dzieci, kury i psy chowajo, gdy wraca z Warszawy - autko wyciągnął z garażu... a tu taka niespodzianka.
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:59
            Tak to się kończy, jak się miesięcznice opuszcza...
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:06
            <- podobno ludzie w okolicy dzieci, kury i psy chowajo,

Powinni podawać takie ostrzeżenia dla kierowców - w okolicach Oświęcima/ drodze z Torunia do Warszawy zagrożenie mgłą, gołoledzią i przejazdem kolumny rządowej...
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:06
            <- podobno ludzie w okolicy dzieci, kury i psy chowajo,

Powinni podawać takie ostrzeżenia dla kierowców - w okolicach Oświęcima/ drodze z Torunia do Warszawy zagrożenie mgłą, gołoledzią i przejazdem kolumny rządowej...
            • antyideal Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:17
              Myślę, że lokalsi już sobie jakiś nieformalny system wczesnego ostrzegania, że Beata w poblizu, opracowali, dlatego strat dotąd stosunkowo niewiele, no ale miesięcznica uspila ich czujność...
            • beata985 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:38
              mogliby taką aplikację na telefon zrobić suspicious
    • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 07:32
      Jaka piękna dezinformacja w tej sprawie.
      Świadkowie- kolumna jechała bez syren, policja- z sygnałami
      Oficerowie Bor- kierowca nie był doświadczony, bez uprawnień na samochody pancerne, Płaszczak- kierowca doświadczony (zapomniał dodać nie w prowadzeniu pancernych limuzyn z VIPami)
      Szpital- poobijana, Kaczyński- poważnie ranna
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:20
        No wlasnie mi tu cos skrzeczy ze pierwsze auto go wyprzedzilo i on walnal w drugie, nie moge sobie wyobrazic jak to sie mialo stac.
        • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:26
          Jak widzisz niebieskie światło to zjeżdżasz na bok, chłopak zobaczył, że samochód go minął, nie spojrzał w lusterko i ruszył. Zatrzymać go (nie wiem jak, ale to ponoć podstawa) powinien trzeci z samochodów.
        • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:40
          Nie, podobno zjechał na bok widząc piersze, a potem włączył się do ruchu - akurat przed samochodem premier. Albo gość trochę nierozgarnięty albo ten drugi samochód nawet nie migał i odstęp był za duży czy co? To już 3 zdarzenie samochodu z ważnymi osobami na pokładzie w ciągu roku - a to opony im pękają, a to na drodze staną złośliwie samochody na czerwonym świetle, a to drogę zajedzie jakieś sejczento zagłady. Na początku nic nikomu się nie stało, za drugim razem musieli ludzi przebadać, za trzecim skończyło się poważnymi obrażeniami ochrony i mniej poważnymi obrażeniami u premier (swoją drogą - komisja smoleńska może sobie przestudiować, jak wygląda bezpieczny rzekomo samochód ze strefami zgniotu po przywaleniu w drzewo z prędkością kilkudziesięciu km /h). Albo należy to interpretować, że coś jest nie tak z BORem albo niebo daje im ostrzeżenia z góry.
          A i jeszcze w tzw. międzyczasie Gowina wieźli 100 km na pękniętej gumie ... Podobno nie było jak zjechać z tej autostrady przez 100 km... No, litości...
          • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:54
            Zapomniałaś o wypadku Szydło w Izraelu.
            Stan BORu jest adekwatny do stanu państwa, zrobiono czystki, zatrudniono kolesi i takie są efekty. Poprzedni szef BORu (już wybrany przez PiS) niedawno wyleciał, bo wpadka goniła wpadkę, np. próbowano się włamać do limuzyny Dudy, bo zostawili ją na parkingu niestrzeżonym, ale miękko wylądował jako szef ochrony Okęcia. Następca jak widać równie "profesjonalny"
            Wyobrażacie sobie, żeby takie rzeczy przytrafiały się w jakimś normalnym kraju?
            • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:16
              W Izraelu to podobno tamtejsi kierowcy się stuknęli.
              Ale masz rację - zatrudnienie najlepszego nawet kumplanie nie sprawi, że w magiczny sposób nabierze on umiejętności i doświadczenia przydatnych na danym stanowisku.
              • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:01
                Tak, tam tamtejsi, ale wychodzi na to, że ta kobieta przyciąga nieszczęścia.
              • issa-a Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 17:11
                >W Izraelu to podobno tamtejsi kierowcy się stuknęli.

"podobno' to jest właśnie odpowiednie slowo.
                Jaką masz pewnośc jak to wygladało? skoro w Polsce sa różne wersje to tym bardziej z Izraela bo stamtad to o świadków raczej cięzko.
            • owczarkini Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:58
              Jeszcze samolot w który upchnęli dwie delegacje tak, że ludzie stali w przejściu. Gdyby pilot był wojskowy pewnie w nosie by mieli jego protesty i kazali lecieć, nie dyskutować.
      • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 08:34
        A jeszcze lepiej
        Jechała pancernym audi, a Bor nie dysponuje takimi, bo wypasione nie znaczy pancerne.
        • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:46
          moze oni mysla ze jak rozaniec zawieszony to pancerne
    • lady-z-gaga Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:20
      Czytam właśnie, że kolumna rządowa jechała z prędkością 50 km/h. Niebywale. Z taką prędkością wyprzedzali inny samochód? Nawet inteligentnie kłamać nie potrafią.
      • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:57
        Gorzej, przy tej prędkości (albo i mniejszej, bo zakładam, że kierowca hamował) uderzyli pancernym audi z 2016 roku w drzewko i stuknęli brykę tak, że 2 osoby odniosły obrażenia . To albo jechali znacznie szybciej albo kupili jakiś szmelc. Albo jedno i drugie, a drzewa są twardsze niż to tej pory sądzono...
        • purchawkapuknieta Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:35
          wierzycie w pancerna brzozę, a w pancernego cieniasa nie mozecie uwierzyć?
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:42
            Ale samochód nie uderzył w sejczento zagłady, tylko rozkwasił się na drzewie. IMO: przy szybkości do 50 km /h i zapiętych pasach pasażer z tylnej kanapy pancernego, rzekomo super bezpiecznego audi to powinien wyjść bez złamanego tipsa - po to te samochody są, by chronić pasażerów w środku.
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:48
            Ale to audi było rzekomo pancerne, nie fiacik. I nie drewniane drzewo.
            • lauren6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:22
              Audi nie było pancerne. Pancerne są dla misiów i ptysiów, bo ich pupy są cenniejsze od pani premier.
              • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:43
                Nie? Na stronie TVP info jak wół stoi:

"Samochód, którym podróżowała premier Szydło, to pancerne audi A8 z 2016 roku."
                • mamma_2012 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 12:58
                  Wierzysz w to co mówią w TVP Info czy na rządowych konferencjach?
                  • lauren6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:17
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21359835,gen-janicki-samochod-bor-z-tylu-kolumny-powinien-zablokowac.html

Gen Janicki twierdzi, że to nie był opancerzony samochód. Komu mam wierzyć: generałowi czy pismakom z reżimówki?
                  • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 14:53
                    Błaszczak twierdzi, że opancerzone. I że wyciągane są wnioski, zaś BOR jest w pełni profesjonalny. A mówi tak, jakby był to zamach i ogólnie kolizja była wynikiem hejtu ...
    • q_fla Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:50
      W 95% postów nienawiść aż kipi...
      Na tym forum zdecydowana większość to ateistki, w tym wątku również.
      • spanish_fly Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:04
        Potencjalni mordercy straszą na polskich drogach, a my mamy ich kochać za to, że stwarzają zagrożenie? Za co? Nie powinno być żadnej litości dla piratów drogowych - własne dziecko bym zbeształa po całości gdyby jeździło tak jak Ci niby profesjonalni kierowcy z Bor i ich wiecznie w niedoczasie przełożeni.
      • agonyaunt Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 10:49
        Nie nienawiść, a wściekłość i bezsilność. Nie dość, że niekompetentni ludzie stanowią zagrożenie dla siebie i innych na drodze, to jeszcze rozwalają sprzęt kupiony za grube pieniądze z kieszeni podatników.
      • latarnia_umarlych Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:26
        Kolejny głupi, niemerytoryczny, nic nie wnoszący post w twoim wykonaniu. Potem płacz, że ci katolicyzm wypominają i nikt cię nie lubi.
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:47
        ja sobie wypraszam, jak najbardziej jestem katoliczka.
    • owczarkini Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 09:55
      Dziś wiemy więcej, młodzieniec z seicento przyznał się do winy, nieostrożnie wykonywał manewr zmiany pasa przy skręcie w lewo i zajechał drogę kolumnie. Doświadczony oficer BOR, kierowca, żeby go nie staranować zjechał na pobocze i uderzył w drzewo.
      Mnie bardzo zastanawiają następujące kwestie:
      1. świadkowie mówią, że kolumna jechała na światłach, ale nie na sygnale, więc nie wiadomo jak to do końca było z tym uprzywilejowaniem. Ponieważ niewiele wiadomo na pewno, to mam spore wątpliwości jak to do końca z tą winą było
      2. jeśli chłopak przepuścił jeden samochód i nie zauważył drugiego, to wyprzedzający nie zachował ostrożności
      3. kolumna właśnie zjechała z ronda i poruszała się z dopuszczalną prędkością. Serio, można jechać 50 km/h i tak rozpieprzyć pancerne Audi ? Jeden z borowców ma podobno połamane obie nogi, pani premier nie wiadomo co się stało, ale helikopterem została przetransportowana do Warszawy.
      4. fajnie by było się dowiedzieć, ile kosztowały te porozbijane dotąd limuzyny Dudy, Macierewicza i Szydło. Parę milionów spokojnie wyjdzie
      5. zwróćcie uwagę na przerażającą różnicę w przepływie informacji. W Smoleńsku zginęła cała delegacja państwowa, były nawet wątpliwości czy państwo w ogóle będzie w stanie funkcjonować po takiej stracie, a po kilkunastu minutach były już jakieś oficjalne komunikaty, wypowiedzi. Wczoraj - totalna panika, rzecznik rządu nieosiągalny, dziennikarze w biegu podpytujący miesiączkujących w Warszawie, strażacy w panice zasłaniali rozbite rządowe auto przed kamerami, jakieś telefony do policji i cholera wie, kogo jeszcze. Dla mnie ten chaos i te wszystkie wypadki wynikające z buty (mnie nie wolno łamać przepisów ?! Mnie ??!) to kwintesencja rządów tzw. "dobrej zmiany". WSZĘDZIE powywalali ludzi, którzy się znali i powsadzali piąte wody po kisielu, byle swoje. Za kilka lat na własnych tyłkach odczujemy koszty działań "fachofcóf" np. w spółkach Skarbu Państwa
      A Macierewicz onanizujący się tym, że w Smoleńsku w pierwszej chwili poszła plotka jakoby trzy osoby przeżyły to w świetle powyższego po prostu, qwa, żenada.
      • iskierka3 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:04
        Jak było to było ale mlodzieniec i tak sie musiałby przyznaćwink
        gdzieś na blogui facet wkleił zdjęcie tego skrzyżowania - tam jest podwójna ciągła - więc jak można wyprzedzać z lewej na podwójnej ciągłej samochód, który miga, że będzie skręcał w lewo?
        • owczarkini Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:16
          >więc jak można wyprzedzać z lewej na podwójnej ciągłej samochód, który miga, że będzie skręcał w lewo?
          Jeśli pojazd jest uprzywilejowany, to może. A tu raczej uprzywilejowany chyba nie był, skoro zabrakło sygnałów dźwiękowych.
          Tego chłopaka mi szkoda, niezła trauma.
          • beata985 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:17
            szkoda, że nikt mu nie podpowiedział, że ma odmówić przyjęcia mandatu??
            pewnie się wystraszył większych konsekwencji.
      • beata985 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 11:57
        przecież to audi nie jest pancerne...
        Dwie najważniejsze osoby w państwie: prezydent i premier jeżdżą w opancerzonych samochodach. To jest wymóg. Takie są przepisy. A pani premier Beata Szydło poruszała się dziś pojazdem lekkim. Pytam, jak to możliwe, i kto do tego dopuścił – mówi generał Marian Janicki, były szef BOR. Generał podkreśla, że w Biurze doszło do rażącego złamania procedur dotyczących ochrony najważniejszych osób w państwie.

Janicki komentując dla Onetu wypadek z udziałem rządowej kolumny w Oświęcimiu, podkreśla, że BOR nie posiada opancerzonych audi, a autem tej marki jechała dziś premier Szydło

wiadomosci.onet.pl/kraj/gen-janicki-w-bor-doszlo-do-razacego-zlamania-procedur/3fpmgx8

co wolno uprzywilejowanym:
        moto.onet.pl/aktualnosci/czy-pojazdom-uprzywielejowanym-rzeczywiscie-wszystko-wolno/smkmk5
        • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 12:05
          Nawet jeśli nie jest pancerne to przy samochodzie tej klasy przy szybkości 50km/h wszyscy powinni wyjść bez szwanku. Jest duże, ma wzmocnienia i odpowiednie strefy zgniotu. Tymczasem premier w szpitalu na kilka dni, borowik ma poważniejsze obrażenia. Antoni 2 tygodnie temu z kraksy z dużo większą podobno szybkością wyszedł bez szwanku i natychmiast ruszył w dalszą drogę... To premier wożą audi czy trabantem?
          • edelstein Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:03
            Ja wiem,ze sprawa powazna,ale czytajac ten watek usmialam sie do lez.Jak to mozliwe,ze do czego nie wsiada to sie rozbije.Ja bym chyba zaczela poruszac sie konno albo na osiolkutongue_out
            • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 21:30
              >Ja bym chyba zaczela poruszac sie konno albo na osiolkutongue_out

No nie wiem... jak się ich specjalista do koni dorwał, to też padły...
          • lauren6 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:19
            Zaliczyli czołowe z drzewem. I tak dobrze, że na stłuczeniach się skończyło.
            • 71tosia Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:53
              z drzewem, ktore wjechalo w pania premier z zawrotna szybkoscia wink
              Czy to oby brzoza nie byla?
            • wheels.of.steel Bezpieczniej by było jakby wjechali w gó...arza 11.02.17, 15:52
              Dla pancernej limuzyny zderzenie z "cienkolem" jest bezpieczniej niż wjazd w drzewo.
              • baltycki Re: Bezpieczniej by było jakby wjechali w gó...ar 11.02.17, 15:57
                Nawet gdy "cienkol" wyladowany trotylem?
                • wheels.of.steel Re: Bezpieczniej by było jakby wjechali w gó...ar 11.02.17, 16:15
                  Mówię o "czystej" sytuacji.
                  • baltycki Re: Bezpieczniej by było jakby wjechali w gó...ar 11.02.17, 16:30
                    Kolumna wyprzedza "cienkola".
                    Pierwszy samochod wyprzedzil bez problemu, gdy zblizyl sie drugi (z VIPem), kierowca "cienkola" probuje doprowadzic do zderzenia z nim (tak ocenil to kierowca VIPa)... i w takiej sytuacji intuicja kierowcy kaze uciekac, a ze dalej stala brzoza - pech.
                    • edelstein Re: Bezpieczniej by było jakby wjechali w gó...ar 12.02.17, 11:48
                      Zawsze na drodze PiSu staje brzoza wink
              • woman_in_love bezpieczniej to by bylo, gdyby wjechali w Cybe 11.02.17, 15:57
                a może Cyba w nich hue hue
        • owczarkini Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 13:17
          No to jeszcze piękniej.
    • zofijkamyjka Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 14:54
      uwaga, Błaszczak daje konferencję i.....ma pretensje do opozycji. Kabaret
      • beata985 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 14:56
        proszę streść później bo nie mam chwilowo tv..
        • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:05
          Kupili najwięcej samochodów ever - w 2016 aż 50 (zważywszy tempo ich rozbijania - wcale się nie dziwię) i że przyjęli najwięcej funkcjonariuszy , a i tak mają 300 wakatów. Czyli mają mnóstwo niedoszkolonych szczawi.
          A wogóle BOR przedwczoraj przejął tradycje Kedywu , i zmieni nazwę czy jakoś tak. I to powinno zatuszować wszelkie niedociągnięcia.
        • antyideal Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:10
          Trudno streścić, bo to brzmi jak swobodny strumień świadomości po nieprzespanej nocy.
          • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:17
            Da się.
            "Nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało. I wszysko to wina PO i opozycji."
            • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:26
              A i tak najwięcej jest opozycji totalnej. I nakręcanie spirali nienawiści. No, naprawdę, chyba to sejczento rzuciło się specjalnie pod koła samochodu premier, by zablokować jej przejazd.
              • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:50
                ja prosze o info czy jest cokolwiek o osmiorniczkach
                • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:55
                  O ośmiorniczkach jeszcze nie ma. ale jest że wina dziadostwa poprzedników. Ale jest już o taśmach prawdy...
                  IMO: Zieliński znacznie lepiej wypadł niż ten znerwiciwany Błaszczak.
                  • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 16:01
                    i pewnie bedzie o mowie nienawisci, juz nam tutejsze nicki daly przyklad jaka bedzie linia rzadowa. zamiast przeprosic chlopaka w seicento i przyznac sie do bledu beda sie glupio tlumaczyc, a ciemna masa przestaje juz to kupowac
                    • morekac Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 16:36
                      Myślę, że akurat tego chłopaka w seicento to nie mają za bardzo za co przepraszać, bo chyba rzeczywiście wpierniczył im się pod maskę jak głupi. Bywa. Ale wicie się ministra B. i jego tłumaczenia były poniżej dna...
                      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 18:02
                        Szczerze? Sadze ze kolesia wina jest mala. Nigdy dotad sie taki wypadek nie zdarzyl, nagle kierowcy sie zrobili nieostrozni?
                        • baltycki Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 21:22
                          Zajechanie drogi wyprzedzajacemu jest dosc czesta przyczyna wypadkow.
                          • gepardzica_z_mlodymi Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 21:48
                            Nie wyprzedza się wykonującego skręt w lewo. Pojazd uprzywilejowany (o ile faktycznie korzysta z przywilejów) nadal ma obowiązek zachowywać szczególną ostrożność, zwłaszcza, jeżeli dokonuje manewrów niedozwolonych w zwykłym trybie.
                            Najgorsze jednak jest to, że mogą każdego obywatela potraktować jak potencjalnego terrorystę i go rozjechać,o czym świadczą ostatnie wydarzenia, jak np. wjeżdżanie na stojących na czerwonym świetle.
                            • arwena_11 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 22:05
                              Wiesz ile razy widziałam królów szos ( w 99% to panowie ), dla których włączenie kierunkowskazu to ujma na honorze?Przecież wszyscy powinni im czytać w myślach
                            • baltycki Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 22:05
                              > Nie wyprzedza się wykonującego skręt w lewo.
                              Nie wyczytalem, aby zaczal wykonywac przed wyprzedzaniem.

> Pojazd uprzywilejowany (o ile faktycznie korzysta z przywilejów) nadal ma obowiązek...
                              Kierowca przepuscil pierwszy samochod na sygnale i zaczal skrecac, pewnie myslal, ze tylko jeden jedzie, nie spojrzal w lusterko upewniajac sie, gdyby spojrzal, widzialby kolumne.
                              Kierowca w kolumnie byl przekonany, ze facet przepuszcza kolumne.
                          • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 12.02.17, 05:04
                            Mnie chodzi o taki wypadek z udzialem kolumny
    • wheels.of.steel Kierowca Szydło jest w BOR od 2002 roku 11.02.17, 15:23
      A wcześniej pracował dla Komorowskiego. Tezy o "swojaku" nietrafione...
      • woman_in_love i się ostał? pewnie to BMW: bierny, mierny ale 11.02.17, 15:52
        wierny. Tyle, że wiadomo big_grin. Zawsze taki się znajdzie.
        • issa-a Re: i się ostał? pewnie to BMW: bierny, mierny al 11.02.17, 17:05
          >A wcześniej pracował dla Komorowskiego. Tezy o "swojaku" nietrafione...

jak posluchałbys opinii fachowców z branży, roznych, to wiedziałbys, że to BOR jest praca zespołowa.
          Jeden kierowca to może sobie palcem w bucie pogmerać, co najwyżej.
          Nawet nie chce mi sie pisać, posłuchaj sobie co mówi Polko, Dziewulski i zamknij sie najlepiej.
    • kok.10 Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 15:32
      To nie pech tylko ich głupota
    • wheels.of.steel "Życzliwe" komentarze 11.02.17, 15:33
      wmeritum.pl/szambo-wybilo-publikujemy-oburzajace-komentarze-przeciwnikow-pis-grupy-gorszego-sortu-wypadku-premier-beaty-szydlo/171226
      • woman_in_love kto mieczem wojuje od miecza ginie 11.02.17, 15:42
        skłóciliście tak cudownie społeczeństwo, że teraz tylko zbieracie tego plony smile.
        • beata985 Re: kto mieczem wojuje od miecza ginie 12.02.17, 12:05
          wiesz jeżeli chodzi o miecz i wojowanie...jedni już wojowali-była wojna o krzesła i samoloty, dość tragicznie skończyło się to dla setki osób 10go kwietnia pewnego roku...
          tyle na temat miecza i wojenki.
          • lauren6 Re: kto mieczem wojuje od miecza ginie 12.02.17, 12:43
            To teraz opozycja już wie, żeby przypadkiem nie wsiadać do rządowego lub prezydenckiego samochodu/samolotu. Lepszy sort najwyraźniej pozbawiony jest umiejętności uczenia się na błędach.
            • beata985 Re: kto mieczem wojuje od miecza ginie 12.02.17, 14:52
              a czy ktoś się do nich pcha/ pchał??
      • morekac Re: "Życzliwe" komentarze 11.02.17, 15:48
        A Błaszczak jest cały w nerwach, nie wiesz dlaczego?
        W każdym razie potwierdzili, że mają sporo funkcjonariuszy świeżo przyjętych.
        Nie wiadomo , kiedy premier wyjdzie ze szpitala (albo kiedy będzie to wiadomo, bo już dobę ją badają ).
      • nathasha Re: "Życzliwe" komentarze 11.02.17, 15:51
        natemat.pl/197999,radna-pis-nawolywala-do-golenia-glowy-poslance-pis-prokuratura-umorzyla-sledztwo
      • wielki_uscisk Re: "Życzliwe" komentarze 11.02.17, 16:29
        wheels.of.steel napisał:

> wmeritum.pl/szambo-wybilo-publikujemy-oburzajace-komentarze-przeciwnikow

Naprawdę nie wstyd Ci, cytując takie blogowe newsy?
        "Jak w internetach, to musi prawda" czy co?

Za przeproszeniem: to dziennikarstwem nazwać, to jak porównać psie guwno do chałwy.

"W Meritum"? Już kłamstwo - a połowa tych zacytowanych komentarzy to absolutnie lepszy poziom niż samego artykułu - wręcz szczyt kultury wobec PiSuarnej polityki nienawiści, i postów ich wielbicieli.
    • muchy_w_nosie Re: wypadek...tym razem Szydlo 11.02.17, 21:59
      W każdym samochodzie rządowym są kamery rejestrujące trase przejazdu. Niech upublicznią nagranie i oo sprawie.
      Dwa tule osób ma kamery w samochodach, może zwrócić się do kierowców których chwile przed mijała kolumna o przesłanie nagrań, będzie słychać czy mieli sygnał i widać jak jechali. Niech utrą nosy opozycji i pokażą nagrania wink
      Bła ha, ha ... ciekawe kogo rozjadą następnym razem. Medialnie by było jakby to ematka z dzieckiem idąca po chodniku albo po pasach.
      • nathasha Re: wypadek...tym razem Szydlo 12.02.17, 05:02
        Jak policja mowi ze facet sie przyznal a facet sie nie przyznal, nawet adwokata mu nie pozwolili wziac, ze juz o takim kaprysie jak telefon do matki wykonac nie wspomne, to uwazasz ze co zrobia z osoba ktora by upublicznila nagranie mowiace ze wszyscy oficerowie boru klamali?
        • elle-hivernale Re: wypadek...tym razem Szydlo 12.02.17, 11:44
          Nie zazdroszczę człowiekowi. Pewnie skończy się tym, że broszka wspaniałomyślnie odpuści mu winy przy obowiązującej wersji, że się przyznał.
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,163364935,163364935,wypadek_tym_razem_Szydlo.html?p=163373076
          krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21361199,mieszkancy-oswiecimia-o-przejazdach-rzadowych-kolumn-scinaja.html#BoxLokKrakImg
          • zona_glusia Re: wypadek...tym razem Szydlo 12.02.17, 12:41
            W wersji telewizyjnej przerobili linię ciągłą na przerywaną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka