06.03.17, 08:53
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21457876,morawiecki-juz-wie-jak-dlugo-pis-bedzie-rzadzilo-w-najgorszym.html
artykuł jak artykuł ale posłuchajcie wypowiedzi Morawieckiego pod nim. Z tego wynika że zlikwidują uczelnie, szpitale, szkoły, sklepy oraz kluby sportowe istniejące za komuny (czyli przed 2015 r. dla nich) Parafii chyba nie (chyba że tylko niekatolickie). Szybkimi krokami KOrea Pn nadchodzi
Obserwuj wątek
    • magkul99 Re: wizja PIS 06.03.17, 09:01
      Szkoda ze nie czytasz i nie słuchasz ze zrozumieniem.........no ale to jest niestety trudna sztuka.
      • natalia.nat Re: wizja PIS 06.03.17, 14:39
        Bardziej merytorycznie się nie da? Jakie to typowe dla prymitywnych pistrolli. Jak nie można "kopiuj wklej" to pozostają odzywki ad personam.
    • jesienna.nuta Re: wizja PIS 06.03.17, 09:25
      "Szkoda ze nie czytasz i nie słuchasz ze zrozumieniem.........no ale to jest niestety trudna sztuka. "

Niestety, większość populacji nie jest w stanie zrozumieć instrukcji obsługi pudełka zapałek.
      • morgen_stern Re: wizja PIS 06.03.17, 09:33
        To może wyjaśnijcie, zamiast dogadywać?
        • magkul99 Re: wizja PIS 06.03.17, 13:36
          Czego w tym artykule konkretnie nie zrozumiałaś /łeś?
          • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 13:41

to ty sugerujesz, że nie zrozumiała. Ja uważam, że zrozumiała i to właściwie.
          • morgen_stern Re: wizja PIS 06.03.17, 14:02
            Rzeczowa dyskusja polega na podaniu kontrargumentów, zwłaszcza, kiedy komentujesz czyjeś niezrozumienie tematu. "Nie umiesz czytać ze zrozumieniem" to wybacz, ale każdy głupek potrafi.
      • paloma_blauwinder Re: wizja PIS 06.03.17, 12:05
        No wiesz, do niedawna każdy, komu by powiedzieć, że PIS pozwoli wyciąć wszystkie drzewa zasadzone w wolnej Polsce (maks. obwód odpowiada wiekowi 25-lat mniej więcej) powiedziałby, że to już przesadnie wymyślne i bzdurne straszenie PIS-em.
        A tu siurpryza - idź na spacer, to zobaczysz, o co chodzi.
        Znajoma dyrektorka szkoły, która głosowała na PIS stanowczo twierdziła rok temu, że likwidacja gimnazjów jest absolutnie niemożliwa, bo nikt nie wyrzuci w błoto takich inwestycji. I znów siurpryza.
        Nie dziw się więc, że enigmatyczne wypowiedzi są interpretowane alarmistycznie.
        • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 12:18
          Zwlaszcza ze mocno rozjezdzaja sie z gospodarcza rzeczywistoscia na swiecie.
        • super_hetero_dyna Re: wizja PIS 06.03.17, 12:30
          Byłem na spacerze, drzewa stoją, jak stały. W tym także te na oko liczące nie więcej niż 25 lat. Nie wiem, o co chodzi. Może wyjaśnisz?
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: wizja PIS 06.03.17, 12:58
            super_hetero_dyna napisał(a):

> Byłem na spacerze, drzewa stoją, jak stały. W tym także te na oko liczące nie w
            > ięcej niż 25 lat. Nie wiem, o co chodzi. Może wyjaśnisz?

Może chodzisz po spacerniaku w zakładzie zamkniętym?

Xsionnc
          • czar_bajry Re: wizja PIS 06.03.17, 13:11

> Byłem na spacerze, drzewa stoją, jak stały. W tym także te na oko liczące nie w
            > ięcej niż 25 lat. Nie wiem, o co chodzi. Może wyjaśnisz?

Nawet jak się potkniesz o ścięty pniak i walniesz w czerep to i tak nie zobaczysz,szkoda prądu...
          • natalia.nat Re: wizja PIS 06.03.17, 14:53
            Chodzisz na spacer "wszędzie"?
            Bo ja i moi znajomi zauważyliśmy zmiany, jeżeli chodzi o drzewa.
            • super_hetero_dyna Re: wizja PIS 07.03.17, 06:57
              Jeśli drzewa są wycinane wszędzie, to żeby to zauważyć, nie trzeba być wszędzie, tylko w dowolnym miejscu. Jeśli więc będąc gdzieś na spacerze nie widzę żadnej wycinki, to znaczy, że nie wszędzie. To po prostu logika. Jeśli Ci to w ogóle coś mówi, bo podejrzewam, że niewiele.
          • tajemnicza.a.m Re: wizja PIS 06.03.17, 16:42
            Cokolwiek by nie pisać, należałoby być obiektywnym i zawsze bardzo popieram osoby, które nie przeginają ani w jedną ani w drugą stronę w obronie swojej politycznej ideologii czy sympatii.

Drzewa wcale nie stoją tak jak stały. W mniejszej lub większej skali.
            Fajnie, że w mojej miejscowości ludzie raczej rozsądni i choć owszem wycinali to z głową.
          • katriel Re: wizja PIS 06.03.17, 16:46
            > Byłem na spacerze, drzewa stoją, jak stały.
            Ja też byłam. Niektóre faktycznie stoją, ale niektóre właśnie są wycinane. Szkoda mi ich, no.
          • asia-loi Re: wizja PIS 06.03.17, 17:21

> Byłem na spacerze, drzewa stoją, jak stały. W tym także te na oko liczące nie więcej niż 25 lat. Nie wiem, o co chodzi. Może wyjaśnisz?

Na przeciwko mojego bloku, wycięto zagajnik. Mnie akurat to zwisa, bo nie mam okien na tą stronę, a była tam kupa dziadostwa, tyle że zielono, bo dużo drzew, krzaków i ... śmieci.
            Teraz może będzie porządek. Właściciel pewnie sprzeda za dobre pieniądze działkę i stanie jakiś budynek lub dwa. A że w moim rejonie jest duży smog, no cóż - takie życie. Sprawę zawaliły władze miasta, bo planowały tam zrobić mini park, ale nie chciały zapłacić, tyle kasy za działkę, ile chciał właściciel, więc z parku nic nie wyszło i już nie wyjdzie.
            W moim mieście jest ładna aleja brzozowa (wszystkie drzewa w tej alei są pod ochroną, policzone i ponumerowane, jest ok 300 brzóz). I trzy dni temu, jeden z właścicieli (jednej z działek) wyciął ileś tych brzóz, chociaż był już okres lęgowy i zakaz wycinki. Ludzie wezwali policję, ale policja tylko rozłożyła ręce. Zrobił się raban na całe miasto. Szkoda tej alei, bo tam jest bardzo ładnie. Jak rzadko tam bywam, bo to nie moja dzielnica/rejony. Ale mieszkają tam moi niektórzy znajomi, m.in. zagorzali zwolennicy PiS-u, i wiem że często chodzili tam na spacery. Wreszcie ich umiłowany, ukochany PiS zrobił coś, co ich dotknęło. I tylko taki jest pozytyw tej wycinki.
            • super_hetero_dyna Re: wizja PIS 07.03.17, 07:07
              Sezon lęgowy nie oznacza, że nie wolno wycinać drzew. Nie wolno wycinać tych drzew, na których znajdują się gniazda.
              A sprawy nie zawaliły władze miasta, tylko Wy. Bo trzeba było zrobić zbiórkę, zebrać te głupie kilka milionów i dorzucić miastu na działkę. Ale sekta driudów tylko w gębie mocna.
              • mamma_2012 Re: wizja PIS 07.03.17, 07:28
                Zamiast popierać prawo ograniczające dysponowanie własnością prywatną może zrzuć się na wykup działek, żeby nie wpadały w niemieckie ręce. A może pisorku jesteś mocny tylko w gębie?
      • morgen_stern Re: wizja PIS 06.03.17, 13:05
        No i jak, nadal nic?
      • gogologog Re: wizja PIS 06.03.17, 15:55
        > większość populacji nie jest w stanie zrozumieć instrukcji obsługi pudełka zapałek.

99% lemingow tego nie rozumie ...
        • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 16:04
          Bo lemingi ida z duchem czasu do przodu, korzystajac z nowych zdobyczy cywilizacyjnych, jak zapalniczki,
          Nie to co "lepszy sort", cofaj sie do czasow PRL
          😃
      • iskierka3 Re: wizja PIS 06.03.17, 16:49
        No. A potem glosuje na pis. Jakas akcja edukacyjna by sie przydalawink
      • morekac Re: wizja PIS 06.03.17, 21:59
        Myślisz, że dlatego PIS wygrał? Skoro większość na nich głosowała?
    • lusitania2 Re: wizja PIS 06.03.17, 09:29
      jak mawiają Francuzi - plus ca change, plus c'est la meme chose.
    • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 09:44

Czyli że postkomuna wg tego pana, to każdy, kto pracował w czasach PRL ?
      Każdy kto nie walczył z komuną ?
      Śmieszny jest.

I faktycznie jest Gandalfem, jeśli wierzy, że pis będzie rządził do 2027 roku big_grin
      • paszczakowna1 Re: wizja PIS 06.03.17, 11:15
        > Czyli że postkomuna wg tego pana, to każdy, kto pracował w czasach PRL ?
        > Każdy kto nie walczył z komuną ?

Ależ skad, ci co walczyli z komuną to też (a może głównie) postkomuna. Nie byli PZPR-owcy typu Piotrowicz, Cioch czy Czabański, ci są po jedynie słusznej stronie. Postkomuna to ci, na których władza wskaże palcem - to całkiem proste.
        • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 11:17

no fakt, postkomuna to każdy, kto nie należy do Pis.
          Jak za czasów PZPR - zapisz się do partii, a partia ci pomoże.
        • gogologog Re: wizja PIS 06.03.17, 16:34
          jak idzie zbieranie kasy na alimenciarza?
          duzo tam jeszcze macie ludzi w namiocie kolo Lazienek?
          kiedy kolejny marsz?
          buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahah ahhahahahahhaah ahahhahahahah hahahahahhaha
          nikt sie juz nie nabiera na te obrone demokracji ....
          • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 16:43
            gogo, jaki ty sie zrobiles nerwowy, co - czarna skrzyneczka z limuzyny pani premier ktora jest nie do odczytania, czy kielbasa w piatek prezydenta i interwencja w redakcji, komunistyczna przeszlosc Przylebskiego czy slabe zagrania z tuskiem zrobily sie na tyle ciekawe ze juz suweren sie KODem przestal interesowac? smile
    • tiszantul Re: wizja PIS 06.03.17, 10:03
      > artykuł jak artykuł ale posłuchajcie wypowiedzi Morawieckiego pod nim. Z tego w
      > ynika że zlikwidują uczelnie, szpitale, szkoły, sklepy oraz kluby sportowe

ematkę też zlikwidują. Idą niepewne czasy, koniecznie kup sto kilo ziemniaków na zapas, bo różnie może być
      • morgen_stern Re: wizja PIS 06.03.17, 10:12
        Czyli nie wyjaśnicie, tylko będziecie dogadywać? Może tez za bardzo nie rozumiecie? To by wiele wyjaśniało. Trzy głosy krytyczne obrończyń obecnego rządu, konkretów zero, za to mnóstwo złośliwości. Tyle na temat merytoryczności waszych wpisów.
        • iziula1 Re: wizja PIS 06.03.17, 11:32
          Morgen, jest jeszcze wcześnie i centrala nie wydała wytycznych. Poczekaj, zaraz zaczną mówić jednym, słusznym głosem, zgodnym z linia partii tongue_out
      • asia-loi Re: wizja PIS 06.03.17, 17:27
        tiszantul napisała:

> ematkę też zlikwidują.

No i gdzie będziesz wtedy trollowac?
    • scher Re: wizja PIS 06.03.17, 12:10
      Nawet nie czytam, nie wnikam. Po pierwsze Morawiecki to jeden z najgorszych ministrów tego rządu, po drugie wszystko przefiltrowane kłamliwym umysłem Michnika.
      • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 12:52

> po drugie wszystko przefiltrowane kłamliwym umysłem Michnika

nawet biedaku nie zauważyłeś, że filmik pochodzi z TVP big_grin
        • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 12:53
          Wiec oprocz michnika wszystko sie zgadza wink
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: wizja PIS 06.03.17, 12:59
          iwles napisała:

>
          > > po drugie wszystko przefiltrowane kłamliwym umysłem Michnika
          >
          >
          > nawet biedaku nie zauważyłeś, że filmik pochodzi z TVP big_grin

No to przefiltrowany kłamliwym umysłem Kurskiego, jeden pies!

Xsionnc
        • scher Re: wizja PIS 06.03.17, 14:25
          iwles napisała:

> > po drugie wszystko przefiltrowane kłamliwym umysłem Michnika
          > nawet biedaku nie zauważyłeś, że filmik pochodzi z TVP big_grin

No i co to zmienia?
          • iwles Re: wizja PIS 06.03.17, 14:31

Michnik ma umowę z Kurskim na manipulowanie programami, które są puszczanie w TVP?
            • scher Re: wizja PIS 06.03.17, 14:52
              Tytuł od Michnika, streszczenie od Michnika. Wszystko od Michnika od Złego pochodzi.
              A samemu Morawieckiemu też nie wierzę.
              • sumire Re: wizja PIS 06.03.17, 15:00
                To na cholerę tu siedzisz? W ramach pokuty? Nie zdrowiej byłoby się pobiczować niż wystawiać na Michnika?
                • issa-a Re: wizja PIS 06.03.17, 15:59
                  >To na cholerę tu siedzisz?

on siedzi bo jak tak sie napatrzy, napatrzy (naczyta), to jeszcze bardziej nienawidzi.
                • scher Re: wizja PIS 06.03.17, 16:31
                  sumire napisała:

> To na cholerę tu siedzisz?

Żeby znać zamiary wroga. Śledzę los wrzutek propagandowych wrzucanych przez targowickie media. Obserwuję, jak hulają potem po waszych umysłach.

Uprzedzając zarzut: robię to samo na portalach prorządowych. Dzięki temu uczę się odróżniać fakty od propagandy i uczę się czytać między wierszami, uczę się czytać konteksty.

Nie jestem przy tym zwolennikiem powiedzenia "PIS, PO - jedno zło". PIS hołduje wartościom ważnym dla Polaków, PO (i jej agenturalne mutacje) - wartościom ważnym dla zaborców. Odgarniając propagandę - wybieram wartości polskie.
                  • asia-loi Re: wizja PIS 06.03.17, 17:39
                    scher napisał:

Śledzę los wrzutek propagandowych wrzucanych przez targowickie media.

scher, Ty nie znasz historii, skoro twierdzisz, że targowickie media, to dzisiejsza opozycja.
                    Już Ci kiedyś w innym wątku pisałam, ale jeszcze raz napiszę:
                    targowiczanie w historii Polski - to kler. To dostojników kościelnych (za spiskowanie z carycą Katarzyną przeciwko Polsce) powiesił T. Kościuszko. A dzisiaj kler, mocno popiera PiS i dzięki klerowi, PiS wygrał wybory.

PIS hołduje wartościom ważnym dla Polaków,

możesz mnie oświecić, jakim ważnym wartościom dla Polaków PiS hołduje?

PO (i jej agenturalne mutacje) - wartościom ważnym dla zaborców. Odgarniając propagandę - wybieram wartości polskie.

Z wyczynów PiS-u, bardzo cieszą się obce agentury np. Rosja. Ich agenci nie muszą się wysilać. Antek im wszystko daje na tacy i ładnie polską armię rozbraja.
                  • natalia.nat Re: wizja PIS 06.03.17, 18:00
                    PiS nie hołduje żadnym wartościom ważnym dla Polaków. Hołduje ksenofobii, nietolerancji, nacjonalizmowi, skostniałemu konserwatyzmowi. To krzywdzące uważać, że są to wartości ważne dla Polaków.
                  • issa-a Re: wizja PIS 06.03.17, 18:34
                    >PIS hołduje wartościom ważnym dla Polaków

jakim?
                    Jestem Polką, chyba. Albo, wkrotce, niestety.
                    jakimże to wartościm, ważnym dla mnie, hołduje?
                    To, ze nie mogę swobodnie decydować o swoim ciele (ważne dla mnie)?
                    To, ze nie mogę swobodnie decydować o swoim życiu (ważne dla mnie)?
                    To, ze muszę ponownie finansować, ze swoich podatkow, ułomną reformę edukacyjną dla moich dzieci/wnukow (ważne dla moich dzieci/wnuków = dla mnie)? reformie, która wypusci niedouczonych, prostackich absolwentów ze swoich szkół (wystarczy posłuchać bezpartyjnych (!) fachowców).
                    To, że na moj koszt odbywa się pisiowe bizancjum?
                    To, ze zatrudnia się (moralnie dwuznacznych) misiewiczo-młodzieńców, na usługi, czyje?
                    To, że rozmontowuje sie armię polską, dając wzamian sztab amatorów?
                    To, ze piotrowicze plują mi w gębę (sama latałam z ulotkami, piotrowicz-ubek mógł mnie także sądzić)?
                    To, ze szyszko wycina mi drzewa przed chałupą?
                    To, ze moje pieniadze idą szerokim strumieniem na kler (którego nie cierpie za podwójną moralność)?
                    Jakim to "ważnym" wartościom hołduje?
                    chlopie, przetrzyj oczy, masz wystarczająco dużo lat, żeby mysleć ponad pińcetke dla swoich dziaciakow.
                    • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 18:38
                      jeszcze dodam - jestes kobieta wiec sie w ogole nie liczysz, no chyba zeby robic propisowska propagande - kolejna wspaniala wartosc dla Polakow propagowana przez PiS
                  • kolter Re: wizja PIS 07.03.17, 07:18
                    scher napisał:

> Nie jestem przy tym zwolennikiem powiedzenia "PIS, PO - jedno zło". PIS hołduje
                    > wartościom ważnym dla Polaków,

tak, dla 18 % jak pokazują sondaże ...

> PO (i jej agenturalne mutacje) - wartościom ważnym dla zaborców. Odgarniając propagandę - wybieram wartości polskie

to powiedz powiedz swoim ziomkom z PIS; niech obniżą radykalnie podatki, bo po wczorajszej wizycie pierwszej od ponad roku w polskim LIdl, stwierdzam że z połowa produktów jest w takiej samej cenie jak w niemczech a z 5-10 % ma cenny niższe... niech sobie w tyłek wsadzą' alimenciarski' projekt obciążający WSZYSTKICH obywateli, niech realnie coś zrobią z podatkami..
                    • mamma_2012 Re: wizja PIS 07.03.17, 07:23
                      Niech lepiej nie tykają podatków, bo jak tkną to gwarantuję ci, że nie po to, żeby je obniżyć.
                      Wysokie ceny w Lidlu cieszą rząd, bo od wysokich cen jest wysoki VAT, a powiększającą się dziurę trzeba jakoś łatać.
                      • kolter Re: wizja PIS 07.03.17, 07:31
                        mamma_2012 napisała:

> Niech lepiej nie tykają podatków, bo jak tkną to gwarantuję ci, że nie po to, żeby je obniżyć.
                        > Wysokie ceny w Lidlu cieszą rząd, bo od wysokich cen jest wysoki VAT, a powiększającą się dziurę trzeba jakoś łatać.

Miller obniżył ceny wódki, skarb państwa na tym nic nie stracił ...
                        ale to masakra że np makaron który kupuje w niemcach, był tutaj droższy
              • iskierka3 Re: wizja PIS 06.03.17, 17:05
                "Wszystko od Michnika od Zlego pochodzi". Jakie piekny cytat do testu z psychiatriiwink
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: wizja PIS 06.03.17, 16:02
              iwles napisała:

>
              > Michnik ma umowę z Kurskim na manipulowanie programami, które są puszczanie w T
              > VP?

No przecież, że tak! Przez brata Kurskiego umieszczonego w GW Michnik steruje bezpośrednio TVP! Ty chyba nie umiesz pudełka zapałek obsłużyć, że takich oczywistych oczywistości nie wiesz!

Xsionnc
              • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 16:57
                najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

> iwles napisała:
                >
                > >
                > > Michnik ma umowę z Kurskim na manipulowanie programami, które są puszczan
                > ie w T
                > > VP?
                >
                > No przecież, że tak! Przez brata Kurskiego umieszczonego w GW Michnik steruje b
                > ezpośrednio TVP! Ty chyba nie umiesz pudełka zapałek obsłużyć, że takich oczywi
                > stych oczywistości nie wiesz!
                >
                Ze juz o obsludze zapalki nie wspominajac wink
      • anilka Re: wizja PIS 06.03.17, 13:50
        Jakiego Michnika wołku, ten wywiad zamieszczono wsieci, o chyba nie jest opozycyjne pismo, nie?
      • kolter Re: wizja PIS 07.03.17, 07:07
        scher napisał:

> Nawet nie czytam, nie wnikam. Po pierwsze Morawiecki to jeden z najgorszych ministrów tego rządu, po drugie wszystko przefiltrowane kłamliwym umysłem Michnika

czyli TVPis to organ Michnika smile
    • issa-a Re: wizja PIS 06.03.17, 12:55
      mnie (nie MI) to nawet smieszy, że jak tylko padnie, gdziekolwiek, hasło PIS to od razu zlatują sie te pisiory ze swoimi złośliwosciami.
      O, to są właśnie merytoryczne argumenty, "pudełko zapałek".
      Oni to chyba jakis specjalny program mają, który wyłapuje "PIS" i wtedy rzucają sie, jak sępy. Żeby zakosić tę złotówę czy ile tam prezio rzuci ze stolca.
    • znowu.to.samo Re: wizja PIS 06.03.17, 13:07
      Wszystko jest możliwe... kto by dwa lata temu uwierzył, że polska scena polityczna będzie teraz tak wyglądać...
      • sumire Re: wizja PIS 06.03.17, 14:15
        Ależ wielu wierzyło, tylko nazywano to "straszeniem PiS" i wyśmiewano.
        • iskierka3 Re: wizja PIS 06.03.17, 17:01
          Otoz to. Ja akurat wierzylam bez problemu, ze bedzie tak wygladac. Nie trzeba bylo wielkiej bystrosci by to przewidziec.
          • asia-loi Re: wizja PIS 06.03.17, 17:43
            iskierka3 napisała:

> Otoz to. Ja akurat wierzylam bez problemu, ze bedzie tak wygladac. Nie trzeba bylo wielkiej bystrosci by to przewidziec.

A ja się nie spodziewałam, takiej demolki państwa. Spodziewałam się, że PiS będzie szkudził, ale nie spodziewałam się, że to będzie tak ogromna skala, i tak szybko. sad
    • bzdziagwa.a Re: wizja PIS 06.03.17, 13:47
      zmęczenie suwerena nastąpi znacznie wcześniej
      • mamma_2012 Re: wizja PIS 06.03.17, 14:16
        Ostatnie sondaże pokazują, że powolutku ludzie zaczynają mieć dość "dobrej zmiany", a przecież jeszcze nie zrealizowali wielu swoich głupich pomysłów.
        • issa-a Re: wizja PIS 06.03.17, 16:04
          >Ostatnie sondaże pokazują, że powolutku ludzie zaczynają mieć dość "dobrej zmiany", a przecież jeszcze nie zrealizowali wielu swoich głupich pomysłów.

zmieni sie ordynację i spoko.
          Czyz nie zmieniono ustawy żeby zatrudnic misiewicza?
          Ileż to roboty.
          Niestety.
          • asia-loi Re: wizja PIS 06.03.17, 17:45
            issa-a napisała:

> zmieni sie ordynację i spoko.

Też tak myślę. PiS nie może oddać władzy, bo obecna opozycja zapowiada, że jak odzyska władzę to wiele pisiąt "na wysokich stołkach" pójdzie siedzieć, za to co dzisiaj robią.
            • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 18:03
              przeciez nie bez przyczyny Jaroslaw jest tylko poslem.
    • magic.marker Re: wizja PIS 06.03.17, 13:54
      No, nie da się zrobić omletu bez rozbicia jajek.
      Tylko kurnika szkoda uncertain
      • iwoniaw Re: wizja PIS 06.03.17, 17:11
        Zaiste szkoda, bo jakkolwiek rozbijanie jajek do wykonania omletu niezbędne, tak podpalanie kurnika niekoniecznie i nawet zagorzały amator omletów powinien to dostrzegać, mimo wszystko.
        • magic.marker Re: wizja PIS 06.03.17, 17:44
          Osobiście ani omletów ani amatorów omletów nie trawię. Za TKM właśnie.
          Coraz bardziej się obawiam, że z kurnika zostaną zgliszcza.
          A potem tylko potop.
          Niefajnie uncertain
    • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 13:59
      Czyli nic nie widzisz
    • nathasha Re: wizja PIS 06.03.17, 16:56
      atak jest piekny. dzieki Bogu ze nasi satyrycy sa choc smieszni bo dla was chyba tylko jajo i pietrzak tworza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka