Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Pakistanu

21.03.17, 20:05
z 11 latką? Czy wybrałybyście się do Pakistanu z 11 latką? Czy lepiej odczekać jeszcze 2 lata?
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 20:13
      zależy. po pierwsze dokąd w tym Pakistanie. Są miejsca że bez problemu i z młodszym dzieckiem są takie miejsca w które nawet dorosły i nawet dorosły Pakistańczyk jak nie jest z "tego" regionu jeździć nie powinien. po drugie zależy w jakim charakterze. czysto turystycznie? rodzinnie? zawodowo?
      Wiem że prowokujesz ale Pakistan choć mały jest bardzo zróżnicowany i w zależności od regionu (plus jeśli nie czysto wakacyjnie od otoczenia i środowiska w jakim się obracasz) to są bardzo różne światy.
      Akurat zaprzyjaźniony Pakistańczyk jest ze środowiska w którym obchodzi się i Boże Narodzenie (choć sam jest muzułmaninem, ale część rodziny jest chrześcijańska i sprawy nie ma), ale to jest bardzo specyficzne środowisko, bardzo fajne zresztą. Są miejsca w jego własnym kraju gdzie i on się boi jeździć. Jak zawsze rozsądek i znajomość terenu a nie stereotypy
      • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:03
        Pakistan mały? 35. państwo na świecie pod względem powierzchni...
        • kfugktru23 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:40
          Dwa razy większy od Polski...
          • kfugktru23 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:47
            thetruesize.com/#?borders=1~!MTQyODkxNDc.OTY0NjEyNw*MjI5NjQ4MTQ(MTExMDgzNjk~!CONTIGUOUS_US*MTAwMjQwNzU.MjUwMjM1MTc(MTc1)MA~!IN*NTI2NDA1MQ.Nzg2MzQyMQ)MQ~!CN*OTkyMTY5Nw.NzMxNDcwNQ(MjI1)Mg większość ludzi nie ma o tym pojęcia...
            • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:51
              Ale ja o tym wiem ,wklej to maadzikowi. smile
    • kkalipso Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 20:17
      Po co (?) wolę cywilizowane kraje.
      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 20:27
        Aby odkrywać nowe kultury i kraje, to podobno buduje tolerancję smile
    • asmarabis Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 20:17
      Nie czekac, za dwa lata wszyscy pakistanczycy moga przyplynac na lodziach do Europy jako uchdzcy wiec Pakistanu juz moze nie byc
      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 20:28
        Ale zostaną na miejscu Pakistanki smile Bo te jakoś nigdy nie mogą dopchać się do tych łodzi jak zapewne zauważyłaś sama smile
    • woman_in_love żegnam i nie wracaj 21.03.17, 21:10
    • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:12
      Zależy w jakim celu. Jak wydać ją za mąż, to wiek w sam raz smile
      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:41
        Właśnie obawiam się czy za dwa lata jakbym z nią jechała to nie będzie już ciut za stara.
    • ichi51e Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:15
      Tak ze zdjec i szybkiego przerzucenia netu do odwiedzin w Pakistanie (podobnie jak w Maroko) przekonaloby mnie wylacznie posiadanie tam niezwykle zamoznych miejscowych przyjaciol.
      • berber_rock Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:25
        A co konretnie masz do Maroko.

Bo jak dla mnie to piekny kraj, w sam raz do czynnego wypoczynku, z pyszna kuchnia.
        Warunek: nie jezdzimy po miejscach mega turystycznych oraz AI.
        • ichi51e Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:33
          Nic nie mam sama bym sie w zyciu nie wybrala posiadanie bogatych znajomych sprawilo ze odwiedzilam widzialm i chetnie jeszcze raz pojade jesli zaprosza.
        • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:37
          Maroko jest bajkowe. smile))
          • ichi51e Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 04:07
            Prawda. Na slubie bylam wink panna mloda przebieraja sie 8 razy i ostatnim razem za sfinksa w lektyce big_grin siostra kolegi pozyczyla mi stroj wiec tez bylam przebrana za arabska kaiezniczke big_grin
        • kolpik124 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:47

czyli w brud i smród...no bo trzeba być trendi i kul i robić za elyte ponad motlochem AI big_grin

berber_rock napisał(a):

> A co konretnie masz do Maroko.
          >
          > Bo jak dla mnie to piekny kraj, w sam raz do czynnego wypoczynku, z pyszna kuch
          > nia.
          > Warunek: nie jezdzimy po miejscach mega turystycznych oraz AI.
      • mikams75 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:21
        Maroko to nie Pakistan, bez przesady, nie wiem po co ci tam znajomi, zeby zwiedzac.
    • joa66 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:27
      Boże jak ten czas leci...niedawno dziecko było w planach, a tu już 11 lat!
      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:42
        Gdzie jest napisane czyje to dziecko?
        • lauren6 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:44
          Zamierzasz porwać cudze dziecko do Pakistanu?
          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:52
            Gdzie napisałam, że to ja planuję podróż?
            • princesswhitewolf Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:33
              kaznodzieja no nie psuj... fajnie dziewczyny zartuja. Smiej sie z nami.smile)
            • pitahaya1 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:43
              Chcesz wysłać teściową razem z nielubianą córką szwagierki?
      • konsta-is-me Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 00:04
        big_grin
    • mid.week Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:48
      poczekałabym te 2 lata. Za 13latkę można więcej dostać.
      • zlababa35 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 06:55
        Hm, a nie za stara będzie?
        • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 08:04
          Może mieć i 13 lat... byleby młodo wyglądała. ;-D
    • olena.s Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 21:55
      Ty nie powinienieneś. Nawet jakbyś miał 11 latke do zabrania.
      Ale ekhem, bardziej zainteresowani ludzie pewnie chetnie obejrzeliby i mohenjo daro, i lahore, i zwiedzili pogańskie doliny i grobowce czakhundi.
      https://www.thehistoryhub.com/wp-content/uploads/2014/05/Inside-of-Chaukundhi-Tombs.jpg

https://www.thehistoryhub.com/wp-content/uploads/2014/05/Chaukhandi-Tomb-Photos.jpg

https://www.bollywoodtweets.com/wp-content/uploads/2016/06/mohenjodaro.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/Mohenjo-daro_Priesterk%C3%B6nig.jpeg/300px-Mohenjo-daro_Priesterk%C3%B6nig.jpeg

https://assets.atlasobscura.com/media/W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzL2FlMTE5MjkxODIxMGZhNGEyNTYzNjJkYWY1MTllZTY1NjZjNzYwZDEuanBnIl0sWyJwIiwidGh1bWIiLCI5ODB4PiJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA5MSAtYXV0by1vcmllbnQiXV0/ae1192918210fa4a256362daf519ee6566c760d1.jpg
      https://2.bp.blogspot.com/-xLe5ZBa8vr8/VlCOqbC4I1I/AAAAAAAARik/5ZYL7wU-cWg/s640/Shahi%2BQila%252C%2BLahore.jpg

https://assets.atlasobscura.com/media/W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzLzc3Zjc2NTQ3YzExYzcyMzQ3Mzk3ZGY3NDk4ZjMwYjI4Y2ZlYjVhMTUuanBnIl0sWyJwIiwidGh1bWIiLCI5ODB4PiJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA5MSAtYXV0by1vcmllbnQiXV0/77f76547c11c72347397df7498f30b28cfeb5a15.jpg

No i te góry, ta przyroda...
      https://3.bp.blogspot.com/-8Py43Jx4EMU/UptV4expy_I/AAAAAAAAAHA/o0U3NgWpN00/s1600/amazing+balochistan.jpg

https://2.bp.blogspot.com/-OrTD0bsONcY/UcxD_urjIxI/AAAAAAAAGI0/LiLIkhS2ylE/s640/Saral+Valley,+Azad+Kashmir,+Pakistan...jpg

• kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:00
        Dlaczego dziewczynka po prawej nie ma zębów?
        • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:08
          Dziewczynki nie muszą mieć zębów big_grin
          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:18
            chyba.ze napisała:

> Dziewczynki nie muszą mieć zębów.

Piszę o zębach, a nie clitoris. Że tego drugiego mieć nie mają to wiadomo, dziwię się, że zębów też.
        • olena.s Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:13
          Dzieciom wypadają mleczaki. Także dzieciom z ludu Kalasza.
          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:17
            To dlaczego koleżanka obok, w tym samym wieku ma komplet?
            • mikams75 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:26
              nie zauwazyles do tej pory, ze dzieciom zeby nie wymieniaja sie w tym samym tempie? Jedno moze miec mleczaki a drugie wszystkie stale z przodu. A w jednej lawce moga siedziec dzieci z rokiem albo i wiecej roznicy.
              • olena.s Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:51
                Oj, no, powiedz że jej muzułmanie wybili, przecież aż go skręca.....
      • berber_rock Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 08:58
        Kurcze, olena.
        Zachwycily mnie te grobowce.
        Mnie pewnie czeka sluzbowa wycieczka do Pakistanu, ale niestety z Islamabadu daleko do tego miejsca sad
        • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:09
          No jasne, że to piękny kraj, ojciec mojego syna latał tam regularnie, nawet rozważał przeprowadzkę, ale na szczęście jeszcze doszczętnie na głowę nie upadłam. ;-D
      • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:09
        Olena.s - czy odbierasz PW?
        • olena.s Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 17:33
          Mogę odebrać.
          • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 17:55
            To napiszę zaraz maila, będę wdzięczna.
          • thank_you Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 18:18
            Olena, napisałam maila na Twoją pocztę gazetową, będę wdzięczna za odpowiedź. smile
    • princesswhitewolf Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:12
      Ja bym sie nie wybrala z 11latka do tak niebezpiecznego nadal kraju.
      • kolpik124 Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:16
        dzicz, brud smród i ubóstwo

szczególnie to widać wjeżdżając z Iranu, Iran to cywilizacja i niemal Europa
        • princesswhitewolf Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:38
          Przede wszystkim problem polega na tym ze w Pakistanie oni zaraz wyczuwaja kto jest obcokrajowcem. A takie osoby sa na celowniku roznych rzezimieszkow. Sekretarka w jednej firmie tu pracowalam, ktorej rodzice urodzili sie w Pakistanie tlumaczyla mi ze ludzie tam zaraz wiedza ze nie jest z Pakistanu. Zapytalam jak to mozliwe skoro wyglada jak Pakistanka i mowi, Stwierdzila ze po akcencie a co mnie zdziwilo nawet ludzie rozroznia ja po... sposobie chodzenia. To ostatnie az wydalo mi sie dziwne, a ona zapewnila mnie ze w ich kulturze jest bardzo wazne jak sie kobieta rusza i Europejki chodza inaczej
          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:47
            Jakbyś miała wyciętą połowę swoich narządów płciowych też byś chodziła inaczej.
            • princesswhitewolf Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:54

Ta sekretarka to 20 latka...

ale masz skojarzeniasmile) nie wiedzialam ze przy histerektomii wycinaja cala miednicesmile))
              • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:57
                Ciężko nie mieć skojarzeń z ciężkim okaleczeniem ciała, już małych dziewczynek w Tym kraju sad
                • princesswhitewolf Re: Wyjazd do Pakistanu 21.03.17, 22:59
                  psszzestan mi przypominac takie rzeczy przed snem.
                • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 08:51
                  Nie martw sie gazeciarz FMG nie jest popularne w Pakistanis. Martw sie o siebie bo osoby z niezidentyfikowana plci a moga miec duzy problem.
                  • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:08
                    To dobrze. Być może bardziej popularne jest w Twoim nowym kraju. Oglądałam film brytyjski (dokumentalny) o akcji na ulicach Londynu na temat okaleczania kobiet. Tłumaczono czemu nie warto tego robić. Nie wiem tylko po co, przecież to nie muzułmański kraj?
                    • sumire Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:43
                      A wiesz, że nie tylko w muzułmańskich krajach kobiety są okaleczane i nie tylko przez muzułmanów? Serio, gazet, powinieneś wreszcie dostać trwałego bana za tę masturbację tematem.
                      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 09:46
                        Lepiej udawać, że problemu nie ma, a każdego który problem dostrzega profilaktycznie oszczekać jako rasistę i ksenofoba, który pewnie gdyby mógł paliłby mniejszościami w piecach.
                        • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 11:29
                          kaz_nodzieja napisała:

> Lepiej udawać, że problemu nie ma, a każdego który problem dostrzega profilakty
                          > cznie oszczekać jako rasistę i ksenofoba, który pewnie gdyby mógł paliłby mniej
                          > szościami w piecach.

No niestety, ale jesteś rasistą i ksenofobem. Może nie paliłbyś muzułmanami w piecach (bo ich u ciebie nie ma), ale uprawiasz sobie żarty z koleżanką asmarabis o ludziach, którzy tracą życie podczas przepływania gumowymi pontonami do Europy. Podniecacz się, a właściwie masturbujesz okaleczaniem dziewczynek, którego większość muzłmanów na świecie i tak nie uprawia, a zdjęcia trupów dzieci na tureckich, włoskich, czy greckich plażach to dla ciebie tylko powód by zakwalifikować te kraje do grupy niebezpiecznych i zagrożonych terroryzmem. A powinnieś raz tam pojechać i przynajmniej raz zobaczyć na własne oczy jakie tragedie tam się na plażach dzieją cyniku z udawaną empatią dla ofiar obrzezania. Ale nie jestem nawet pewna czy cokolwiek cię rusza i czy nie poparłbyś tych pieców, gdyby ci uchodźcy jednak skazili ci polskie pejzaże, a twój rząd zgodnie z wolą suwerena wpadł na taki pomysł pozbycia się problemu. Łaskawie panujący w Polsce pokazali bowiem niedawno, że w stawaniu z kolan gorliwsi są nawet od Orbana, ten jak na razie trzyma uchodźców TYLKO w obozach otoczonych drutem.
                          • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 14:12
                            Przykre jest to, że ludzie tracą życie na pontonach- ale pomyślałaś dlaczego? Ano dlatego, że sami na te pontony się pchają narażając swoje życie. Zabronisz im?
                            • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 17:51
                              chyba.ze napisała:

> Przykre jest to, że ludzie tracą życie na pontonach- ale pomyślałaś dlaczego? A
                              > no dlatego, że sami na te pontony się pchają narażając swoje życie. Zabronisz i
                              > m?

Oczywiście, pchają się na te pontony, bo im się w życiu bardzo nudzi. To tylko taka zabawa. Coś w rodzaju rosyjskiej ruletki. A jak się nie uda, to zbierają ciała swoich dzieci i robią sobie piękne zdjęcia do rodzinnego albumu. Stuknij się ty lepiej w łeb.
                              • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:29
                                Nie wiem na ile się nudzi tym o których piszesz, ale zdjęcia martwego chłopczyka wyrzuconego na plaży obiegły niedawno świat. Rzekomy ojciec wcale nim nie był, a uciekał na pontonie przed... próchnicą. Nie doczytałaś, bywa.
                                "Stukania się w łeb" nie skomentuję, bo byłoby to poniżej mojego poziomu.
                                Więcej rozsądku, mniej naiwności życiowej życzę.
                                • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:55
                                  I jeszcze było zdjęcie, które na samym początku tej fali obiegło świat i chwyciło za serca. Syryjski ojciec z małym synkiem na ręku. Później okazało się, że "syryjski ojciec" tak naprawdę jest Irakijczykiem, zaś dziecko (nie wiadomo skąd) nie jest jego synem.
                                • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:32
                                  hyba.ze napisała:

> Nie wiem na ile się nudzi tym o których piszesz, ale zdjęcia martwego chłopczyk
                                  > a wyrzuconego na plaży obiegły niedawno świat. Rzekomy ojciec wcale nim nie był
                                  > , a uciekał na pontonie przed... próchnicą. Nie doczytałaś, bywa.

Nie piszę o tym jednym chłopczyku, którym ojcem się tak podniecasz, a wielu ofiarach, o których się pewnie nie dowiesz z rządowej telewizji w Polsce. Średnio każdego dnia tonie 13 uchodźców próbująch dostać się z Afryki lub Azji przez Morze Śródziemne do Europy. W ciągu roku daje to ponad 4 tysiące ludzi. Ale to mało spektakularna śmierć, bo kamery europejskich telewizji nie transmitują tego bezpośrednio do twojego bezpiecznego mieszkanka. Życzę ci spokojnego życia, byś nigdy nie była w takiej sytuacji, że musisz pakować dziecko do pontonu.
                                  • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:43
                                    Czy ktoś przemocą wciska ludzi do pontonów? Zdaje się, że robią to dobrowolnie i z pełną świadomością. Ktoś płaci, ktoś zarabia.
                                    I czy ci ludzie uciekają z Afryki, Azji przed wojną? Wszyscy? Really?? Bez matek, dzieci, sióstr i żon?
                                    Odpowiedz sobie sama.
                                    • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:57
                                      To, że w pontonach siedzą sami mężczyzni, to bujda na resorach. I nawet jak przewagę stanowią młodzi mężczyźni zaniżjący swój wiek, to ma to bardzo pragmatyczne wytłumaczenie. Regulacje wielu państw (jak np. Niemców) dopuszczają łączenie nieletnich z rodzinami, które mogą wtedy mogą przybyć do Europy w legalny sposób. Nie wszyscy bowiem mają forsę na ponton, ta przeprawa kosztuje na przykład z tureckiego Izmiru na grecką wysp Lesbos 1 tys. dolarów od łba, więc rodzina może czasem wysłać tylko jedną osobę w niebezpieczną drogę, a reszta koczuje w Turcji żyjąc z nielegalnej pracy, albo datków dla ubogich, bo Erdogan wprawdzie kasuje forsę z UE na uchodźców, ale wydaje ją na zupełnie inne cele. Ale po co to wogóle piszę? Oczekiwać zrozumienia prostych zależności od kogoś, kto uważa, że ludzie dobrowolnie wybierają się w gumowym krążku przez morze, jest bez sensu.
                                      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 21:13
                                        >To, że w pontonach siedzą sami mężczyzni, to bujda na resorach.

Z tym się zgadzam bo na około 30 mężczyzn przypada 1 kobieta, a nawet zdarza się czasem, że i 1 dziecko.
                                  • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:48
                                    Dzieci na tych pontonach raczej nie uświadczysz, a jak już to w proporcji j1 dziecko na 50 zdrowych, młodych chłopów. Podobnie w przypadku kobiet.
                                    Gdy widzę zdjęcia uchodźców z lat II wojny światowej widzę całe rodziny, małe dzieci, kobiety, a wśród towarzyszących im mężczyzn najwięcej jest tych w średnim wieku.
                                    Teraz mamy 90% młodych, zdrowych chłopów, w wieku 18-35 lat maks. Garstkę kobiet i podobną garsteczkę małych dzieci.
                          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 14:47
                            A dlaczego nazywaz mnie rasistką i ksenofobką? Gdyby na tych łodziach zostawiając w kraju wojny kobiety i dzieci byli wyłącznie biali mężczyźni moje zdanie na ten temat byłoby dokładnie takie samo.
                            Gdyby ci biali mężczyźni w krajach które je przygarnęły, dały darmowy dach nad głową, jedzenie i zasiłki zachowywali się jak bydło moja reakcja byłaby dokładnie taka sama.
                            Zatem proszę Cię, wskaż mi ten mój rzekomy rasizm lub ksenofobię?
                            • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 17:45
                              kaz_nodzieja napisała:

> A dlaczego nazywaz mnie rasistką i ksenofobką? Gdyby na tych łodziach zostawiaj
                              > ąc w kraju wojny kobiety i dzieci byli wyłącznie biali mężczyźni moje zdanie na
                              > ten temat byłoby dokładnie takie samo.

Nie ma znaczenia, kto jest na łodziach ksenofobie. To są ludzie. Jedź zresztą do Izmiru w Turcji, tam gdzie startują łódzie w kierunku greckiej wyspy Lesbos, pogadaj z ludźmi, którzy tam mieszkają, czyje trupy zbierają na plaży. I oczywiście, że młody mężczyzna ma większe szanse by to przeżyć, kobiety i dzieci znaczenie mniej. Dlatego nasilniejsi dotrą może do Niemiec, licząc na to, że będą mogli legalnie ścignąć rodzinę i zaoszczędzić jej udręki długiej drogi przez Bałkan i drutów Orbana. Kobiety z dziećmi i starzy ludzie zostają w Turcji, miliony tam wegetują, żebrząc, pracując jako najtańsza, nielegalna siła robocza i czekając na jakieś rozwiązanie, bo wracać na razie nie mają do czego. A bydłem to ty sam jesteś.
                              • klerjeser Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 18:50
                                Ich życie w Izmirze jest zagrożone? W Turcji jest wojna?
                                • chyba.ze Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:33
                                  Może wojna o socjal?
                              • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:10
                                Dlaczego nazywasz mnie ksenofobką skoro wyraźnie piszę, że takie zdanie miałabym również o białych mężczyznach, będących Polakami? Wytłumaczysz mi Twój tok rozumowania?
                                • snakelilith Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:21
                                  kaz_nodzieja napisała:

> Dlaczego nazywasz mnie ksenofobką skoro wyraźnie piszę, że takie zdanie miałaby
                                  > m również o białych mężczyznach, będących Polakami? Wytłumaczysz mi Twój tok ro
                                  > zumowania?
                                  >

Nie nazywam cię ksenobką, a ksenofobem. Twoje podszywnie się pod kobietę, zaczyna być już nudne. Daj se lepiej spokój. I to raczej ty musisz wytłumaczyć mi swój tok rozumowania, bo nie bardzo wiem, co mają dzieci utopione się w Morzu Egejskim z mężczyznami łamiących prawo i reguły społecznego zachowania w Europie. Ale prawdopodobnie stosujesz jak zwykle odpowiedzialność zbiorową i będziesz to robił z ludźmi gorszej, twoim zdaniem, rasy do fefnanastego pokolenia, tak jak postępujesz z Niemcami.
                    • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 17:29
                      kaz_nodzieja napisała:

> To dobrze. Być może bardziej popularne jest w Twoim nowym kraju. Oglądałam film
                      > brytyjski (dokumentalny) o akcji na ulicach Londynu na temat okaleczania kobie
                      > t. Tłumaczono czemu nie warto tego robić. Nie wiem tylko po co, przecież to nie
                      > muzułmański kraj?
                      >

Nie wiesz po co? Po to zeby ludzie mieli swiadomosc ze cos takiego sie dzieje, zeby wiedzieli ze w uk jest to nielegalne, zeby wiedzieli z jakich grup spolecznych moga pochodzic potencjalne ofiary, a w zwiazku z tym ze Londyn jest multikulturalny to wlasnie do mieszkancow tego miasta bylo skierowanie, do ofiary bezposrednio, do ich sasiadow,rodzin itp. O tym sie mowi glosno a nie zamiata pod dywan i udaje ze to nie istnieje. Z muzulmanami to nie ma az tak duzo wspolnego, dotyczy to takze nie muzulmanow, a wiekszosc ludzi wyznajacyxh ta religie tego nie praktykuje. FGM jest praktykowane glownie w niektorych krajach afrykanskich, a ludzie z tamta pochodzacy kultywuja to gdziekolwiek pojade, bo jest to czesc ich tradycji. Owszem to okrutne, bolesnie, generalnie chore, ale ludzie z tej kultury tak nie uwazaja, dlatego robia to nadal, a czesto zawoza dziewczynki w celu dokonania tego rytualnego okaleczania do swoich krajow z obawy przed tutejszym prawem. Islam jest w inny bo nie walczyc z tym procederem w tych krajach, wsrod swoich wyznawcow ale jak wiadomo nie jest to tak dziwne,KK tez nie walczyc odpowiednio z wieloma rzeczami.
                      • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:08
                        A jak z wykrywalnością tych okropnych rzeczy? Jak często rodzice takich dzieci zasiadają na ławie oskarżonych? Nie słyszałam o żadnym głośnym procesie w tej sprawie, czy to u Ciebie czy w Danii czy Szwecji.
                        • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:20
                          To ze nie slyszales nie oznacza ze nie ma. A procesy nie musza byc glosne. Chcesz wiedziec to sobie poszukaj danych, przegladarke umiesz chyba uzyc.
                          • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 19:53
                            Myślałam, że jesteś dobrze zorientowana w sprawach chyba Twojego własnego kraju, nie uważasz?
                            • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:03
                              Alez jestem zorientowana bardzo dobrze, ale to nie ucze sie statystyk spraw karnych na pamiec,nie jest mi to do niczego potrzebne.
                              • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 20:26
                                Ale chyba możesz powiedzieć czy kiedykolwiek słyszałaś o takiej sprawie choćby w lokalnych mediach?
                                • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 21:17
                                  Tak, slyszalam.
                                  • kaz_nodzieja Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 21:23
                                    I jaką karę dostali?
                                    • yamilca197 Re: Wyjazd do Pakistanu 22.03.17, 22:13
                                      Nie pamietam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka