maadzik3 22.03.17, 13:44 dla państwa next.gazeta.pl/next/7,151003,21530246,fiskus-dostanie-staly-dostep-do-tajemnicy-bankowej-bedzie-blokowal.html#BoxBizImgZ30 będzie tylko wariant cypryjski czy gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 13:50 Wszystko składa się w całość. Uprawnienia nadane przez ZZ, zapowiedzi Morawieckiego o marnujących sie środkach na kontach obywateli i teraz to. Bez vacatio legis. Czyli urzędnik skarbowy zablokuje ci konto ( decyzja ostateczna ), ot tak, po zmianach wprowadzonych przez ZZ w zeszłym roku nie możesz się już odwołać do Kolegium , masz tylko drogę sadową ale z zablokowanym dostępem do konta nie masz jak opłacić prawnika i wadium. Zostaje sznur. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 13:57 Jak się inflacja rozszaleje to i skarpeta będzie na nic, przynajmniej nie na złotówki. Znowu będziemy dolary tudzież euro chować przed władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:02 zwłaszcza jak zniosą wymienialność złotego Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:00 no ale "po co nam trybunał Konstytucyjny?" prawda? Chociaż w tym kształcie co obecnie to rzeczywiście na niewiele się zda Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:07 Najgorsze niestety nie jest samo narzędzie, tylko to, że nikt nie ma złudzeń w jakim celu będzie stosowane. PiS już nie raz pokazywał do czego im służy państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:13 przestań...przecież to na oszustów!!!!! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:40 tajemnicza.a.m napisała: > przestań...przecież to na oszustów!!!!! ;P A ponieważ aż każdy jest z założenia podejrzany.... Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:53 Nie każdy. Ja nie, jak każdy wyborca Pis. Tylko, że oni nie mają co pokazywać a ja spierdzielam na Kajmany Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:59 Serio Ci się wydaje, że wyborców PIS władza jakoś oszczędzi? Co za naiwność... Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02 Przecież jarkacz już dawno powiedział, że 'jak ktoś ma pieniądze na koncie, to skądś je ma' pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:04 spanish_fly napisała: > Serio Ci się wydaje, że wyborców PIS władza jakoś oszczędzi? Co za naiwność... to może "spanish_fly" poinformuj wyborców pis, na kogo powinni głosować, żeby im było dobrze. Po prostu wyborcom pisu brakowało tej cennej wiedzy, na szczęście jest e-matka, która wie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:04 owszem oszczędzi bo oni z reguły nic nie mają wiec co mają pokazywac i dawac? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:06 Mylisz się, znam kilkoro bardzo dobrze sytuowanych wyborców PIS, takich z milionami na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:43 Kilkoro znajomych wiosny nie czyni Statystyczny wyborca tej partii milionów na koncie nie ma. Milionów w Polsce, dodajmy Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:00 kots wic co z konatmi prywtanymi ? fiskus bedzie mógł tak po porstu zajrzec na mój ROR i sobie sparwdzac transakcje ? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02 no oczywiście że prywatne. prowadząc dg nie masz obowiązku posiadania odrębnego od "prywatnego" konta bankowego (choć większość ma), a że za wszystko i tak odpowiadasz całym majątkiem więc to i tak twoje "prywatne" konto. Poza tym założę się że zapis ustawowy był taki żeby i do niefirmowych można było (oficjalnie) zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02 Na razie mowa o osobach mających działalność gospodarczą ale nie wiadomo jak to sprecyzują czy wszystkie konta danej osoby w tym prywatne lokaty, RoRy czy tylko konta służbowe. Na konta prywatne osób na etatach czy bezrobotnych przyjdzie czas....pomału Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:08 HE HE HE. Chyba zapomnieliście, że standardowa ematka ma z mężem rocznie sto tysięcy na PIT, za ostatnie 10 lat milion złotych, więc służby mogą se zaglądać i nic nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:11 ja nie mam tyle , zarabiam mniej ale interesuje mnie czy teraz tak sobie, fiskus w dowolnym momencie bedzie mógł podejrzeć moje konto i dowiedziec sie ze dostałam w prezencie stówę "na waciki" albo pięć dych od ciotki jako zwrot za zrobione zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:17 tiszantul napisała: > HE HE HE. Chyba zapomnieliście, że standardowa ematka ma z mężem rocznie sto ty > sięcy na PIT, Naprawdę takie wrażenie robi na Tobie 100 000 PLN? Mój Ty mały biedny suwerenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:44 A to jakiś problem? Rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
kokoryczko Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:09 Co? Nic tylko składować w skarpetę /sakwiekę/puszkę po landrynkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:15 no więc zostanie skarpeta.Dobrze,że cały czas jej uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:35 W razie czego te waciki co mam na polskim koncie odżałuję jakoś. Ale niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 17:46 I to jest ten moment, kiedy przestaję korzystać z banków. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 18:01 Wszystko opada, a jeszcze nie powinno, bo PESEL powinien utrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:41 Będzie więcej dla Rydza. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:47 Jak myślicie, kiedy to może wejść w życie? Bo z tego co czytam to w każdej chwili. Chcą to przepchnąć piorunem, bez vacatio legis Odpowiedz Link Zgłoś