Dodaj do ulubionych

dostęp do naszych kont

22.03.17, 13:44
dla państwa
next.gazeta.pl/next/7,151003,21530246,fiskus-dostanie-staly-dostep-do-tajemnicy-bankowej-bedzie-blokowal.html#BoxBizImgZ30
będzie tylko wariant cypryjski czy gorzej?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 13:50
      Wszystko składa się w całość.
      Uprawnienia nadane przez ZZ, zapowiedzi Morawieckiego o marnujących sie środkach na kontach obywateli i teraz to. Bez vacatio legis.
      Czyli urzędnik skarbowy zablokuje ci konto ( decyzja ostateczna ), ot tak, po zmianach wprowadzonych przez ZZ w zeszłym roku nie możesz się już odwołać do Kolegium , masz tylko drogę sadową ale z zablokowanym dostępem do konta nie masz jak opłacić prawnika i wadium. Zostaje sznur.
      • maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 13:52
        ano, pozostaje skarpeta
        • spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 13:57
          Jak się inflacja rozszaleje to i skarpeta będzie na nic, przynajmniej nie na złotówki. Znowu będziemy dolary tudzież euro chować przed władzą.
          • maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:02
            zwłaszcza jak zniosą wymienialność złotego
    • paskudek1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:00
      no ale "po co nam trybunał Konstytucyjny?" prawda? Chociaż w tym kształcie co obecnie to rzeczywiście na niewiele się zda
      • maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:02
        1000/100
      • spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:03
        Tja...
    • joa66 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:07
      Najgorsze niestety nie jest samo narzędzie, tylko to, że nikt nie ma złudzeń w jakim celu będzie stosowane. PiS już nie raz pokazywał do czego im służy państwo.
    • tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:13
      przestań...przecież to na oszustów!!!!! ;P
      • iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:40
        tajemnicza.a.m napisała:

> przestań...przecież to na oszustów!!!!! ;P

A ponieważ aż każdy jest z założenia podejrzany.... suspicious
        • tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:53
          Nie każdy. Ja nie, jak każdy wyborca Pis. Tylko, że oni nie mają co pokazywać a ja spierdzielam na Kajmany smile
          • spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 14:59
            Serio Ci się wydaje, że wyborców PIS władza jakoś oszczędzi? Co za naiwność...
            • miedzymorze Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02
              Przecież jarkacz już dawno powiedział, że 'jak ktoś ma pieniądze na koncie, to skądś je ma' suspicious
              pozdr,
              mi
            • tiszantul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:04
              spanish_fly napisała:

> Serio Ci się wydaje, że wyborców PIS władza jakoś oszczędzi? Co za naiwność...

to może "spanish_fly" poinformuj wyborców pis, na kogo powinni głosować, żeby im było dobrze. Po prostu wyborcom pisu brakowało tej cennej wiedzy, na szczęście jest e-matka, która wie wszystko.
            • tajemnicza.a.m Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:04
              owszem oszczędzi bo oni z reguły nic nie mają wiec co mają pokazywac i dawac?
              • spanish_fly Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:06
                Mylisz się, znam kilkoro bardzo dobrze sytuowanych wyborców PIS, takich z milionami na koncie.
                • pitahaya1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:43
                  Kilkoro znajomych wiosny nie czyni wink Statystyczny wyborca tej partii milionów na koncie nie ma. Milionów w Polsce, dodajmy wink
    • mozambique Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:00
      kots wic co z konatmi prywtanymi ? fiskus bedzie mógł tak po porstu zajrzec na mój ROR i sobie sparwdzac transakcje ?
      • maadzik3 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02
        no oczywiście że prywatne. prowadząc dg nie masz obowiązku posiadania odrębnego od "prywatnego" konta bankowego (choć większość ma), a że za wszystko i tak odpowiadasz całym majątkiem więc to i tak twoje "prywatne" konto. Poza tym założę się że zapis ustawowy był taki żeby i do niefirmowych można było (oficjalnie) zajrzeć
      • iziula1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:02

Na razie mowa o osobach mających działalność gospodarczą ale nie wiadomo jak to sprecyzują czy wszystkie konta danej osoby w tym prywatne lokaty, RoRy czy tylko konta służbowe.
        Na konta prywatne osób na etatach czy bezrobotnych przyjdzie czas....pomału wink
        • tiszantul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:08
          HE HE HE. Chyba zapomnieliście, że standardowa ematka ma z mężem rocznie sto tysięcy na PIT, za ostatnie 10 lat milion złotych, więc służby mogą se zaglądać i nic nie zrobią.
          • mozambique Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:11
            ja nie mam tyle , zarabiam mniej ale interesuje mnie czy teraz tak sobie, fiskus w dowolnym momencie bedzie mógł podejrzeć moje konto i dowiedziec sie ze dostałam w prezencie stówę "na waciki" albo pięć dych od ciotki jako zwrot za zrobione zakupy
          • dyzurny_troll_forum Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:17
            tiszantul napisała:

> HE HE HE. Chyba zapomnieliście, że standardowa ematka ma z mężem rocznie sto ty
            > sięcy na PIT,

Naprawdę takie wrażenie robi na Tobie 100 000 PLN? Mój Ty mały biedny suwerenie....
          • pitahaya1 Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:44
            A to jakiś problem? Rocznie?
    • kokoryczko Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:09
      Co? Nic tylko składować w skarpetę /sakwiekę/puszkę po landrynkach..
      • kokoryczko Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:09
        *sakiewkę
    • fifiriffi Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:15
      no więc zostanie skarpeta.Dobrze,że cały czas jej uzywam smile
    • chicarica Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 15:35
      W razie czego te waciki co mam na polskim koncie odżałuję jakoś. Ale niefajnie.
    • berdebul Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 17:46
      I to jest ten moment, kiedy przestaję korzystać z banków. uncertain
    • undoo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 18:01
      Wszystko opada, a jeszcze nie powinno, bo PESEL powinien utrzymac.
    • znowu.to.samo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:41
      Będzie więcej dla Rydza.
    • znowu.to.samo Re: dostęp do naszych kont 22.03.17, 20:47
      Jak myślicie, kiedy to może wejść w życie? Bo z tego co czytam to w każdej chwili. Chcą to przepchnąć piorunem, bez vacatio legis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka