Dodaj do ulubionych

Chciałabym mieć jakiś styl ;)

25.03.17, 19:33
Bardzo proszę mnie tu nie zjadać i nie zabijać śmiechem wink.
Ale czytam kolejne wątki o strojach i tak sobie myślę, że konkretnego, wyróżniającego mnie stylu to ja nie miałam nigdy. O ile jako osobie młodej i w miarę ładnej to uchodziło, o tyle jako pani 40+ odczuwam już głęboką niechęć do przeciętnych, ostrożnych spodni (przeważnie czarnych lub szarych) i schludnych bluzek, też przeważnie czarnych, szarych, beżowych, czy ewentualnie "biurowych" sukienek.
Coś bym chciała zmienić, żeby było fajnie, żebym patrzyła z zadowoleniem w lustro.
Jestem wysoka, mam ciemne włosy, czarne brwi i oprawę oczu, ciemne oczy, cerę jasną, ale w tonie raczej oliwkowym (no dobra, żółtawym wink) niż różowym.
Szczupła już od dawna nie jestem, choć od pewnego czasu też i nie gruba - to znaczy cielsko się ze mnie nie wylewa, jak się odpowiednio ubiorę, to mogę uchodzić za osobę o figurze "normalnej" wink.
Jakieś fajne propozycje?
Za suknię łyżwiarki podziękuję jednak wink.
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 19:51
      Moim zdaniem nie ma tu innej drogi niż eksperymenty.
      Z całym ryzykiem, że niektóre będą nietrafione i świadomością, że nie ma kreacji, która trafiłaby w absolutnie każdy gust, a co poniektórzy mają takie hobby - tudzież nie mają ciekawszych zajęć - że nieładnie obgadują cudze stylizacje.
      Musisz znaleźć to, co jest w harmonii z Tobą, Twoim charakterem i temperamentem, tak żebyś się dobrze czuła. I tu teoretycznie nic się moim zdaniem nie da załatwić. Trzeba testować.

Sama mam ten dar, że jak wrzucę na siebie pierwsze lepsze szmatki z szafy, to słyszę, że mam fajną "stylizację" (nie do końca umiem oswoić to słowo jednak wink ). Kilka osób już mi też wyznało, że ich zainspirowałam do zmiany stylu ubierania. Ale to nie żadnymi poradami, a po prostu wyglądem.
      Może więc też patrz na koleżanki, znajome, klientki... i coś im tak podkradaj. Nie sądzę, aby się pogniewały. Dla mnie to było jak najlepszy komplement w każdym razie smile
    • iwoniaw Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:05
      Pytanie, dlaczego teraz patrzysz w lustro z niezadowoleniem i co Ci konkretnie przeszkadza?
      Ja jestem w ubiorze zachowawcza i nie, nie będę zakładać nie tylko stroju łyżwiarki, ale i wielu innych ubrań dających w przypadku osoby 40+ efekt "z tyłu liceum z przodu muzeum". Ostrożne spodnie/spódnice i grzeczne bluzki to też jest styl - i mnie osobiście on akurat odpowiada. Nie czuję potrzeby bycia widoczną na ulicy z kilkuset metrów ani oglądana z zaciekawieniem przez każdego przechodnia. W stylu boho/hippie czułabym się przebrana. Stroje sportowe uznaję do uprawiania sportów, podobnie jak wieczorowo-wizytowe na większe imprezy. Na co dzień nie znalazłam nic lepszego niż normalna normalność wink Poszaleć można z kolorami, dobrać takie, w których wyglądasz na wyspaną i 5 lat młodszą, a nie takie, w których sprawiasz wrażenie, jakby cię właśnie ekshumowali - i tyle.
      • fajtek_kot Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:18
        "a nie takie, w których sprawiasz wrażenie, jakby cię właśnie ekshumowali "
        piękne ☺
      • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:29
        To chyba osiągnęłam już wiek, w którym w moich starych kolorach wyglądam na ekshumowaną big_grin. To raz. A dwa, zawsze ubierałam się bardzo zachowawczo chyba z braku umiejętności ubrania się inaczej. A dlaczego się zastanawiam? Bo kiedyś wyglądałam w tym przynajmniej poprawnie, a teraz źle (jak chora i zaniedbana, takie mam odczucie).
        • oqoq74 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:45
          No czarne, szare, beżowe stroje są wymagające i młode dziewczyny wyglądają w nich bez makijażu na zmęczone, a co dopiero kobieta 40+.
          • daisy Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 22:49
            To prawda. Zwłaszcza wszechobecny szary, w różnych odcieniach, jest zdradliwy. I jakoś mało kto chyba zdaje sobie z tego sprawę, sądząc po widywanych paniach.
            • jolie Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:32
              Ja jak ognia unikam przy twarzy bieli, czerni i szarości - bardzo, bardzo źle wyglądam w tych kolorach, jak osoba chora. A dlaczego o tym piszę - w wielu modowych poradach te kolory uważane są za bazowe i must have stylu klasycznego, wszyscy trąbią o małej czarnej itd.
        • aqua48 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:48
          zlababa35 napisał(a):

> To chyba osiągnęłam już wiek, w którym w moich starych kolorach wyglądam na eks
          > humowaną big_grin. kiedyś wygl
          > ądałam w tym przynajmniej poprawnie, a teraz źle (jak chora i zaniedbana, takie
          > mam odczucie).

To wywal wszystko prócz bazy - czarnych spodni, prostej spódnicy, białych, gładkich ponadczasowych bluzek, płaszcza smile Znajdź sobie też dobrego fryzjera i umów na nową fryzurę. I kupuj nowe.
          • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:50
            Fryzura już jest wink. Styl boho mi się podoba, dochodzę właśnie do wniosku.
            • bergamotka77 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:57
              Ja też lubię boho mam słabość do etno i wzorów staram się to przekabacac w ubiorze Ale uwaga bo można z tym przedobrzyc. Ostatnio kupiłam tez w Zarze kapelusz zobaczę czy się odwaze go nosić wink Ż Z drugiej strony lubię prostotę i minimalizm big_grin
            • nuta15 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 22:13
              Od razu nie zmienisz stylu, ale od czegoś trzeba zacząć smile Na początek rozglądnij się po sklepach za dobrymi jeansami, prostymi koszulami z haftem, bluzkami w kwiaty albo prostymi jednokolorowymi z rękawami wykończonymi falbaną, tunikami z etnicznym wzorem. Latem na pewno pojawia się sukienki w takim stylu, spódnice midi z falbaną, które fajnie wyglądają z prostym topem albo koszulową bluzką. Chodź po sklepach i przymierzajsmile
            • kura17 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:28
              > Styl boho mi się podoba, dochodzę właśnie do wniosku.

teraz chyba jest moda na ten styl, nie? wczoraj chodzilam po sklepach, bo chcialam sobie kupic czarne spodnie cygaretki (nie kupilam...) i mialam wrazenie, ze same boho ciuchy dookola ... moze zacznij na razie od kilku, jako dadatki do swoich "grzecznych" i zobacz, jak sie bedziesz czula? ja mam od zeszlego roku odjechana boho-bluzke i ja uwielbiam, choc to nie moj styl generalnie.
        • agni71 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 16:03
          zlababa35 napisał(a):

> To chyba osiągnęłam już wiek, w którym w moich starych kolorach wyglądam na eks
          > humowaną big_grin. To raz. A dwa, zawsze ubierałam się bardzo zachowawczo chyba z bra
          > ku umiejętności ubrania się inaczej. A dlaczego się zastanawiam? Bo kiedyś wygl
          > ądałam w tym przynajmniej poprawnie, a teraz źle (jak chora i zaniedbana, takie
          > mam odczucie).

Może to kwestia kolorystyki? Czerń zamieniłabym na granat (lub ciemny brąż, ciemną zielń, musisz popróbowac, co u ciebie zagra). Może zamiast czystych szarości wybierz takie złamane błękitem? Może dodaj koloru w dodatkach?
    • bergamotka77 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:15
      Lily najważniejsze to czuć się dobrze ze sobą. Ja nie lubię z kolei konserwatywnego stylu, mam młoda duszę i ubieram się dość młodzieżowo. Lubię pewne klasyczne kolory i fasony ale lubię modne rzeczy i kolory choc teraz jestem bardziej wybiorcza jeśli chodzi o trendy. Jednak gros mojej szafy to rzeczy które mogę nosić zawsze spodnie rurki, sukienki, kombinezony, które uwielbiam , krótkie plaszcze, koszule, miekkie swetry. Tu w Kanadzie dziewczyny noszą się bardzo sportowo i też włączę wiecej elementów takich do mojej szafy zwłaszcza obuwie. Ostatnio w GAPie kupiłam sobie śliczne etniczne espadryle i torbę takaztakaz na lato i parę sukienek we wzorki. Kup parę magazynów z trendami tam są propozycje konkretnych ubrań i wybierz co Ci odpowiada. Na początek poznaj swoją gamę kolorów choć moim zdaniem szary bez biały i czarny oraz khaki pasuje praktycznie każdemu.
      • aqua48 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:22
        Ja z kolei nie cierpię spodni ani sportowych ciuchów poza halą sportową. Więc najlepiej zastanów się spokojnie sama w czym Ty się czujesz dobrze, a nie przebrana jak do zdjęcia klasowego lub porządków świątecznych. Spisz sobie w jakich kolorach wyglądasz dobrze, a nie jak wyjęta z grobu. Wywal z szafy wszystkie ciuchy, które Ci nie pasują, nie podobają się, lub są w niewłaściwym kolorze. Także torebki, szaliczki i buty których nie używasz. I zastanów się czego potrzebujesz i na jakie okazje mają to być rzeczy. A potem weź dobrą koleżankę z gustem i hajda do sklepów!
      • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:55
        W bezu i khaki wygladam jaknpo ekshumacji,bialy tylko gdy jestem opalona wyglada w miare. Ladnie mi w rozowym,kupilam sobie wlasniw rozowe rzeczytongue_out
        • bergamotka77 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:58
          edelstein napisała:

> W bezu i khaki wygladam jaknpo ekshumacji,bialy tylko gdy jestem opalona wyglad
          > a w miare. Ladnie mi w rozowym,kupilam sobie wlasniw rozowe rzeczytongue_out
          >
          Dlaczego nie jestem zdziwiona? big_grin
          • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:18
            Dlaczego nie jestem zdziwiona,ze znasz sie jak kura na pieprzu.
            • kura17 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:26
              > Dlaczego nie jestem zdziwiona,ze znasz sie jak kura na pieprzu.

prosze sie od kur odczepic!
              • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:29
                big_grin przepraszam kury,faktycznie,sa madrzejsze od bergamoty
          • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:06
            A co się czepiasz? Mojej mamie zawsze było ładnie w jasnym, pudrowym różu, jako już niemłoda osoba wreszcie zaczęła się tak ubierać i wygląda o wiele młodziej, świeżo. Mnie jest ładnie w amarantowych podkoszulkach czy bluzkach z kolei i zamierzam sobie takich nakupić. Kolor jak każdy inny. Obciachowy to jest srebrny i złoty w nadmiarze, zwłaszcza w zestawieniu z panterką wink.
            • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:23
              Niektorym rozowy kojarzy sie wylacznie tak:

www.plotek.pl/plotek/51,79592,7596083.html?i=2
              • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:26
                No właśnie też najpierw pomyślałam o Joli, ale bez przesady. Ona uczyni wulgarnym nawet płaszczyk Burberry wink.
                • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:38
                  Bo to wlanie taki typ,nawet ubranna w garsonke wygladalaby tandetnie i wulgarnie.Ja sie nosze glownie na czarno,a wczoraj kupilam sobie rozowe z mysla,ze w razie w zawsze moge przefarbowac na czarnobig_grin
                  • black_halo Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:53
                    Ale to wynika z makijazu i fyzury. Bez mocnego makijazu i w koku wygladalaby zupelnie inaczej.
                    • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 13:23
                      Ale ona ma zniszczone wlosy nie mowiac o zym ze jest zbyt mocno opalona.
                      • black_halo Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 27.03.17, 08:59
                        Opalenizna w koncu schodzi, wlosy mozna obciac i poprawic ich kondycje. Ale efekt robia tez wypelnione usta i mocny makijaz. Jola nie wyglada na jakos nadzwyczajnie ladna. Popatrz zreszta na "metamorfoze" Pauliny Ignasiak. Bo w sieci sa dostepne jej zdjecia z okresu, kiedy wygladala jak tania tirowka. Przeszla chyba jednak na "diete zmieniajaca rysy twarzy" i wyglada calkiem dobrze.
            • bergamotka77 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 27.03.17, 09:19
              Nie twierdzę, ze różowy to obciach - sama mam rzeczy w podrowym różu i fuksja lubię też czy brudny róż, ale Edek kojarzę ze złym gustem takim niemieckim tandetnym jak ich moda.
              • edelstein Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 27.03.17, 09:46
                Ich moda?big_grintakie same ciuchy sa dostepne jak i w Pl,ale fakt tona tapety i obcasy by skoczyc po bulki nie sa tu popularne.
    • mary_lu Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:17
      Chodź na zakupy z dużo młodszymi kobietami i proś je o pokazywanie fajnych ciuchów na wieszakach.

Może nie powinnam się kreować na wyrocznię stylu, ale w ostatnich latach ubieram się ciekawiej i seksowniej niż kiedyś. Zawsze nosiłam rzeczy bezpieczne i klasyczne, a teraz miewam bardzo, jak na mnie, odjechane kreacje, które są najczęściej za małymi zakupami internetowymi moich 25 letnich koleżanek ze studiówbig_grin Do tego moje droźsze i dość klasyczne dodatki i jest fajnie. Ostatnio kupowałam ciuch w h&m według zasady, źe biorę tylko to, co robi ze mnie podróbę Kim Kardashian. Nakupowałam seksownych obcisłych ubrań w stonowanych kolorach..

• jolie Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:51
        Kim Kardashian ubiera się strasznie, króluje na listach bezguścia i tandety.
        • mary_lu Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:04
          Niemożliwe! big_grin

A tak na serio, to jak się odrzuci te wszystkie gołe wymiona i "projekty" małżonka, to niska klepsydra może sporo ciekawych rzeczy podpatrzeć - kolorystykę ciuchów, zakładanie wszystkiego w jednym kolorze i odcieniu, ubieranie się w obcisłe "tuby" zakrywające ciało od kostek po szyję, bardzo fajne spódnice, buty.
          • triss_merigold6 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:09
            Przecież w tubach, zwłaszcza tak dopasowanych, niska gruba klepsydra wygląda fatalnie, na jeszcze niższą i jeszcze grubszą.
            • mary_lu Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:13
              Nie jestem gruba, to raz suspicious

A po drugie - jednolite, długie, dopasowane ubrania wyciągają i wyszczuplają sylwetkę, to jedna z zasad ubraniowych powszechnie klepanych od lat. Mogę tę zasadę potwierdzić.
              • triss_merigold6 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:38
                TY może nie ale Kardashianki są i w dodatku mają monstrualne zady.
              • jolie Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 13:02
                Nie wiem, jak Ty wyglądasz, ale figura Kim jest nieproporcjonalna i prawie w każdym stroju widać, że jest niska, ma bardzo masywne uda i ogólnie krótkie i grube nogi (o powiększonych piersiach i pośladkach nawet nie piszę). Zgrabniejsza (choć też niska) jest ta najstarsza siostra Kourtney, ostatnio też się przerabia chirurgiczne, nie wiem, po co właściwie.
          • danaide Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:16
            I zawsze można mężowi zabrać kurtkę o 5 rozmiarów za dużą...
    • oqoq74 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 20:48
      A może wpisz sobie w googla jakieś nazwiska znanych aktorek, dziennikarek w podobnym do Ciebie wieku, z podobną urodą i popatrz jak się ubierają. Są zdjęcia przecież nie tylko z jakiś ekstra wyjśś, ale bywają codzienne.
      • nathasha Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 22:19
        Dokladnie o tym samym pomyslalam. Po prostu musisz autorko sama zdecydowac co Ci sie podoba, bo wbijanie sie w rzeczy ktore owszem moze i sa ladne, fajne i modne ale ktore Ci sie nijak nie podobaja raczej Cie nie uszczesliwi.
    • mikams75 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 21:02
      idz do sklepu i wez gore ciuchow do przymierzalni, ciuchow, ktorych normalnie nigdy nie bralas do reki. I mierz w roznych kombinacjach. Moze si w czym fajnie poczujesz?
    • kkalipso Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 22:06
      Kupiłabym na początek porządnie dopasowane spodnie dzwony i kilka koszulowych bluzek w intensywnych kolorach, do tego stonowane długie swetry czy też coś innego co można zarzucić na sobiesmile Coś z biżuterii co polubisz na wieki ....To na początek. A potem zobaczysz...
      • sara.korska Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:20
        W Zarze widziałam piękną długą koszulę w kolorze fuksji. Podobała mi się ale nie wiem czy odważyłabym się ją założyć
    • joa66 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 22:19
      off top - byłam przekonana, ze jesteś niską blondynką big_grin
      • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:43
        Never, jestem wielką czarną babą, wyglądam obecnie niemal jak stara Cyganicha wink.
        • bergamotka77 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:02
          Lily a rozważalas rozjasnienie włosów? Teraz od czarnego się odchodzi i wiele kobiet ciemnowlosych ma końcówki jaśniejsze - różne wersje sombre. Ja też tak się noszę od roku.
          • oqoq74 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:10
            Tak, tylko żeby to przy bardzo ciemnych włosach ładnie wyglądało, to potrzeba dobrego fryzjera. Niestety na ulicach można spotkać kobiety skrzywdzone prze fryzjerów, którzy nie umieją tego robić, co na bardzo ciemnych włosach jest bardzo widoczne.
          • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:10
            Teraz to mam dość ciemny, zimny brąz i wyglądam lepiej. Z jasnymi elementami przy twarzy nie jest ok, miałam kiedyś pasemka, refleksy... I dooopa.
        • aqua48 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 16:13
          zlababa35 napisał(a):

> Never, jestem wielką czarną babą, wyglądam obecnie niemal jak stara Cyganicha ;

To uważaj żeby nie przesadzić z tym stylem boho... Jeden taki element w całym stroju wystarczy.

• mikams75 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 14:15
        a ty wiesz, ze ja tez mialam takie wyobrazenie?
    • danaide Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 25.03.17, 23:03
      Wpadnij do wawy, połazimy po sklepach, coś wymyślimywink
      • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:44
        Chętnie big_grin
    • wisniowy_sad Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:32
      Polecam Ci koszule z Wólczanki, szczególnie z linii Lambert. Przeważnie są z jedwabiu. Ja ostatnio kupiłam jedną piękną przecenioną z 400 na 150 smile Top Secret miewa fajne bluzki i sukienki, ostatnio króluje żółć, fiolet i kobalt, więc na pewno nie czerń i beż. Fajny jest też nowy katalog Pretty One. Reasumując, fajnych ciuchów jest mnóstwo, trzeba tylko przymierzać inne rzeczy niż bure.
    • lalkaika Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 10:53
      no po 40 to juz sie wie kim sie jest. Powinno sie wiedziec. ..Nos na zdrowie te schludne bluzki ,jakies kolczyki czy apaszke sobie strzel i tyle.
      • zlababa35 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:11
        Tyle, że to nosiłam zawsze z braku odwagi i z braku zainteresowania modą. W podeszłym wieku odkryłam, że jednak moda i jakieś kolory są fajne wink.
        • danaide Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:21
          W jakim wieku?
        • oqoq74 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 17:32
          Podeszły wiek to 70 - 80 a nie 40, wypluj te słowa.
          Sama mam 40 lat i noszę kolory.
    • jesienna.nuta Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 11:25
      No przecież MASZ swój styl smile
    • asia_i_p Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:06
      Jak chcesz mieć styl, to nie ma co robić propozycji, poza jedną.

Czeszesz się tak, jak ci ładnie, wkładasz dobrą bieliznę, nastawiasz się pozytywnie i idziesz kupić sobie jeden strój, taki kompletny. Bez spiny, chodzisz tak długo, aż kupisz jakiś zestaw, w którym czujesz się zabójczo. Możesz zabrać córkę, żeby oglądała ci tyły.

A potem dokupujesz to, co ci pasuje. W miarę, jak finanse pozwalają.

Tak, jak się opisujesz, to ja bym zaczęła od krwistoczerwonej lub bordowej (w zależności od stopnia odwagi) sukienki dopasowanej górą, lekko rozszerzanej dołem. Przy wysokiej ciemnowłosej może wypaść bosko.

I może poprzyglądaj się trochę Nigelli Lawson, z opisu brzmisz podobnie.
      • agni71 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 18:14
        asia_i_p napisała:

> Jak chcesz mieć styl, to nie ma co robić propozycji, poza jedną.
        >
        > Czeszesz się tak, jak ci ładnie, wkładasz dobrą bieliznę, nastawiasz się pozyty
        > wnie i idziesz kupić sobie jeden strój, taki kompletny. Bez spiny, chodzisz tak
        > długo, aż kupisz jakiś zestaw, w którym czujesz się zabójczo. Możesz zabrać có
        > rkę, żeby oglądała ci tyły.
        >
        > A potem dokupujesz to, co ci pasuje. W miarę, jak finanse pozwalają.

Podpisuję sie pod tym. Kup jeden nowu, w innym stylu cały zestaw. Nie zastanawiaj się, z czym z szafy to zestawisz, bo to ma byc zalążek czegos nowego smile

Przy twoim typie urody uważaj z tym boho, bo może wyjśc ciężko, moim zdaniem w takim stylu lepiej wyglądają wysokie, eteryczne blondynki.
        >
    • regina-phalange Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:08
      Bo mało kto ma wyróżniający się styl. Sama kojarzę z życia dwie takie osoby - chłopaka ubierającego się z nutą retro i hippiskę przeniesiona z lat 70tych. Reszta jest mniej lub bardziej zadbana, mniej lub bardziej wystrojona, bardziej na sportowo lub bardziej elegancko, bardziej stonowana lub bardziej w kolor, ale nie nazwałabym tego wyróżniającym się stylem. O, jedna koleżanka ma fryzurę na Shazzę/Kleopatrę i ciemne włosy, tutaj jakoś się wyróżnia.
    • black_halo Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 12:22
      Moj styl to czerwone ciuchy bo w tym kolorze wygladam rewelacyjnie. Wiec zwykle staram sie na sobie miec cos czerwonego, cardigan, sweterek czy apaszke. Ze wzgledu na figure raczej nie spodnie i spodnice, mam za to dwie czerwone sukienki. Wiec czesto slysze "ta pani w czerwonym" i w sumie chyba stalo sie to jakims moim znakiem rozpoznawczym.

Moze wiec poszukaj jakiegos charakterystycznego koloru, ktory pasuje do Ciebie. Moze torebka i buty na poczatek?
    • viridiana73 Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 26.03.17, 17:28
      Styl to człowiek.
      A właściwie styl to obraz naszej duszy.
      Nie da się powiedzieć: "Ok, od dziś ubieram się na sportowo", i ubrać się tak i dobrze wyglądać, jeśli nie gra Ci to w duszy. To co na siebie wkładasz musi Cię w jakiś sposób definiować, określać, być w zgodzie z Tobą i Twoim wnętrzem. Styl boho jest moim ukochanym stylem od kilku lat (jeszcze zanim frędzle zaczęły napadać na klientów w każdej sieciówce), ale ja poprzez ten styl mówię: " Patrzcie, jestem inna, jestem niebanalna, lubię być zauważana, takie jest moje wnętrze: nietuzinkowe, a jednocześnie dopracowane w każdym szczególe".
      Wejdź do sklepu: jeśli znajdziesz ciuch, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia, zastanów się z czym go niebanalnie zestawić. Ja zwykle mam jakąś wizję, widzę tę bluzkę/ spódnicę jako część określonej całości. Najczęściej ciuch ma więcej niż jedno zastosowanie: w granatowym sweterku z krótkimi rękawami mogę być wiosenną romantyczką, jak i narzeczoną marynarza.
      I na koniec: przeglądaj czasopisma modowe. Zdjęcia dadzą Ci podpowiedź: co z czym zestawić, aby osiągnąć konkretny efekt. Nie skopiujesz 1:1, ale będziesz wiedzieć jakie buty, torebka, biżuteria pasują do konkrentego stylu.
      • kanga_roo Re: Chciałabym mieć jakiś styl ;) 27.03.17, 09:37
        zgadzam się z viridianą. imo nie ma co rozkminiać "stylu" i robić sobie planu pięcioletniego na zapełnienie szafy, tylko znaleźć sobie element garderoby, lub kolor, który będziesz chciała nosić, i do niego dobrać resztę. mnie się ta sztuczka parę razy udała z butami (raz były to baleriny w kolorze turkusowym, raz granatowe czółenka, ostatnio czarne martensy), i parę razy z kolorami. kiedy masz ten ulubiony element, jakoś tak odruchowo dobierasz resztę. ja mam teraz fazę na oberżynę. i martensy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka