Dodaj do ulubionych

A propos butów

28.03.17, 23:07
na WP jest artykuł, jakie to Polacy noszą tanie i nudne buty.

Jak się okazuje, jest to artykuł bynajmniej nie sponsorowany tongue_out, ale dziwnym trafem zaznajamiający czytelników z postacią pani stylistki obuwia.

Pani stylistka zaś - cóż za zbieg okoliczności! - sama produkuje niebywale interesujące obuwie, bynajmniej nietanie, pytanie natomiast, czy ich jakość jest warta ceny. tongue_out

Oto jedne z tych superbutów.

https://nuncfashion.com/wp-content/uploads/2016/10/BAJKAL_CAVALLING_WHITE_1-800x820.jpeg
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick zamiast edytować wysłałam i ucięło mi pointę 28.03.17, 23:10
      Otóż w prawie identycznych chodziłam zimą w późnym PRL-u, w latach 70 i możliwe, że na początku 80. tongue_out
    • lusitania2 Re: A propos butów 28.03.17, 23:12
      dziękujemy za reklamę.
    • aankaa Re: A propos butów 28.03.17, 23:14
      pani specjalnie się nie wysiliła
      allegro.pl/kozaki-filcowe-zlotoryja-41-buty-prl-i5248753383.html
    • heca7 Re: A propos butów 28.03.17, 23:17
      Moja matka właśnie takimi byłaby zachwycona wink Noo może jeszcze bardziej gdyby to futro było ciemniejsze.
    • ga-ti Re: A propos butów 29.03.17, 10:27
      eee, takie filcowe to się nosiło chyba kieeedyś?
    • ga-ti Re: A propos butów 29.03.17, 10:27
      eee, takie filcowe to się nosiło chyba kieeedyś?
      • taki-sobie-nick Re: A propos butów 29.03.17, 20:42
        ga-ti napisała:

> eee, takie filcowe to się nosiło chyba kieeedyś?

One nie są filcowe, tylko futrzane.
    • fifiriffi Re: A propos butów 29.03.17, 10:33
      takie buty nosiły zima babki w "geesach" tongue_out
    • lauren6 Re: A propos butów 29.03.17, 10:40
      Co ja na to poradzę, że moje plebejskie stopy najlepiej czują się w pospolitych butach z Deichmanna.

Temat dla mnie aktualny, bo w związku ze zmianą pogody wczoraj pierwszy raz założyłam nowe półbuty ecco. Już po przyjściu do pracy moje stopy zostały zmasakrowane, a jeszcze czekało mnie odebranie dziecięcia ze żłobka i powrót do domu.

Błogosławię moje lordsy 5th Avenue i mam w poważaniu to, że nie wyróżniaja się kompletnie niczym z tłumu.
      • alpepe Re: A propos butów 29.03.17, 10:43
        Odkąd ecco zmieniło kraj produkcji, mają inne kopyta, węższe, od lat nie mogę sobie nic stamtąd kupić. Przerzuciłam się na geoxy. A do deichmanna zachodzę po buty dla córek, też coraz rzadziej. Na moje stopy nic nie pasuje niestety. Niewygodne i już.
      • default Re: A propos butów 29.03.17, 10:46
        Tez mam plebejskie stopy i tez w butach z Deichmanna czuja sie najlepiej smile
        U mnie jest jeszcze jedna przyczyna kupowania tanich butow - otoz ja buty okropnie niszcze, niezaleznie od ich jakosci, wiec jednak wole niszczyc buty tansze, mniej zal smile
        • lauren6 Re: A propos butów 29.03.17, 11:01
          Ja zdecydowanie widzę różnicę między żywotnoscią np sandałów z Deichmanna i ecco (jedne mają żywotność max 2 sezony, w drugich mogłam chodzić latami). Ale za te półbuty jestem na nich wściekła. Dotąd ta marka kojarzyła mi się z niezbyt wyględnymi, ale trwałymi i mega wygodnymi butami. Teraz przyzwyczajam się do myśli, że buty za kilka słów będę musiała wyrzucić.
          • aqua48 Re: A propos butów 29.03.17, 11:45
            Proponuję przejechać się choćby do Londynu i zerknąć. Jakie tam ludzie noszą buty - strasznie nudne i brzydkie. Czy tanie to nie wiem bo bez widocznych metek z cenami smile
        • taki-sobie-nick Re: A propos butów 29.03.17, 20:43
          default napisała:

> Tez mam plebejskie stopy

A jakie to są?

i tez w butach z Deichmanna czuja sie najlepiej smile
          > U mnie jest jeszcze jedna przyczyna kupowania tanich butow - otoz ja buty okrop
          > nie niszcze, niezaleznie od ich jakosci, wiec jednak wole niszczyc buty tansze,
          > mniej zal smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka