Dodaj do ulubionych

Ubiór casual na komunie?

29.03.17, 14:07
Tak myślę... bo komunia pod koniec maja. Idę jako gość. Czy mam kupować wystawna kreacje jakas sukienka itd. Czy mozna cos bardziej takiego zeby to nie bylo na jeden raz. Bo ja i tak nie cierpie sukienek spodnic. Zakladam wlasnie od okazji. Dlatego nie chce tez wydawac kupe kasy na kiecke ktora pozniej zalega w szafie. Moze ktos na topie komunii . Jak się ."stroicie"?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 14:09
      Casual, czyli co konkretnie?
      Dużo zależy od jakości, i od dodatków ( oraz, ponownie, jakości tych dodatków).

• iwoniaw Casual nie 29.03.17, 14:09
      Ale dlaczego koniecznie kieckę i koniecznie na jeden raz? Jakich ubrań normalnie używasz jako odświętnych? Takie sobie przygotuj, odpowiednie do majowej pogody i miejsca.
      • nowi-jka Re: Casual nie 30.03.17, 07:37
        i dlaczego od razu kupe kasy, przeciez mozna kupic sukenke nie za kupe kasy
    • magata.d Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 14:15
      A ile chcesz wydać? Idę na komunię w maju. Jak najbardziej mam strój, który nie jest na jeden raz.
      • czar_bajry Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 14:57
        ok nie nosisz sukienek- ale wybór masz ogromny:
        spodnie + góra- wybór należy do ciebie pomijając dżinsy i bojówki i dresy każde inne spodnie będą ok, to samo się tyczy bluzki, odrzuć top ana pewno coś dobierzesz.
        Może być spódnica + góra - to samo co ze spodniami. Mogą być kombinezony i co tam lubisz. Możesz nawet założyć leginsy z tuniką pod warunkiem że obie te rzeczy są eleganckie.
        • aankaa Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 15:02
          tunika + leginsy nigdy (!!!) nie będą eleganckie
        • tola1990 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 17:54
          od kiedy leginsy są kiedykolwiek eleganckie :o tak samo tunika
        • juuuu7 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 18:11
          Leginsy eleganckie???
    • pitahaya1 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 15:42
      A po co komu sukienka?
      Tym bardziej, że nie nosisz.
      Założyłabym: eleganckie spodnie, szpilki, ładny top i marynarkę/sweter/cokolwiek, jeśli będzie chłodno. Do tego ładna torebka do ręki i z głowy.
      • aqua48 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 15:46
        Materiałowe spodnie, półbuty, mogą być na płaskim obcasie, choć na słupku wyglądałyby lepiej, jasna koszulowa bluzka, marynarka lub porządny rozpinany sweterek, albo płaszczyk w zależności od pogody. Mała torebka. Nie musi wcale być sukienka ani spódnica, żeby wyglądać elegancko i odświętnie.
        • pitahaya1 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 15:48
          Dokładnie smile Skąd ten pęd do sukienek?
      • pitahaya1 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 15:47
        Coś w tym stylu:
        pl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=smart%20women%20outfit%20classy&eq=smart%20women%20outfit%20cla&etslf=8258&term_meta[]=smart%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=women%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=outfit%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=classy%7Cautocomplete%7C0
        • patir23 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 16:42
          Myślicie ze spodnie będą pasować? Ewentualnie wolę spódnice bluzka i jakiś płaszczyk mam jasny bazowy lub żakiet. Albo ramoneske. Nie chce sukienek
          • pitahaya1 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 17:03
            Ładne spodnie będą. Byle nie jeansy wink Naprawdę w takim dniu nie trzeba się w sukienkę wdziewać. Ja będą matką dziecka komunijnego miałam spodnie, bluzkę i coś na ramiona.
            • patir23 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 17:44
              Nie dżinsy to nie. Tylko materiałowe jakies.
              • pitahaya1 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 18:06
                Widziałaś link do Pinteresta, który wrzuciłam? Tam masz kilka fajnych zestawów.
                • memphis90 Re: Ubiór casual na komunie? 30.03.17, 10:59
                  Podoba mi się zestaw z granatową kopertową bluzką z "wodą" i jasnymi spodniami. Na komunię byłby ok.
    • tola1990 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 17:56
      jak nie nosisz kiecek, to kup spodnie, marynarkę i będziesz miała zestaw, który ubierzesz też do pracy, czy na inne wyjścia
    • kira02 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 18:25
      Typowa ematka: przy okazji pogrzebu okazuje się, że ematka ma same kolorowe ciuchy, więc na cmentarz wybiera się w pomarańczowej bluzce i czerwonym płaszczu, w końcu nie przejmuje się zdaniem innych. Z kolei na wesele jedyne co ematka ma w szafie to mała czarna, więc oczywiście to założy, co tam, w końcu to taki uniwersalny ciuch. Jako matka panny młodej nasza wciąż młoda duchem ematka założy strój łyżwiarki, w końcu trzeba wyeksponować talię osy i rozmiar 34. Jednocześnie ematka zawsze jest elegancka i zawsze ubrana stosownie do okoliczności.

Droga patir23, możesz nie nosić spódnic ani sukienek, nikt Cię nie zmusza. Ale czy to znaczy, że nie posiadasz, nie potrzebujesz eleganckich spodni i bluzek? Dlaczego zaraz ubiór casual? Komunia to naprawdę uroczysta okazja. Można w niej wystąpić w eleganckim stroju, niekoniecznie musi to być zaraz kiecka.
    • setia Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 22:01
      Jak najbardziej może być żakiet ze spodniami i elegancką bluzką. Proponuję nabyć jakiś w jasnym letnim kolorze. Np taki zestaw:
      blog.aletrendy.pl/wp-content/uploads/2011/12/swiateczny1.jpg
      • patir23 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 23:01
        Ja się chyba źle wyrazilam. Miałam na myśli nie taki strój casual typowy tylko właśnie skromny Ale elegancki. Z tym ze właśnie inna alternatywa do wystawnych sukienek...
        • iwoniaw Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 23:14
          To oczywiście, że może być. Powiem więcej - komunie raczej w porze okołopołudniowej się odbywają, więc wystawne sukienki w środku dnia wyglądają jak dla mnie jak (niestosowne) przebranie - jeśli sukienka, to raczej prosta. Elegancka, ale zdecydowanie dzienna.
      • tola1990 Re: Ubiór casual na komunie? 30.03.17, 12:10
        odkryte palce w bucie, indiańska koszulka i torebka z futerkiem w tym zestawie , to zakrawa o plażowy casual..., a nie o coś, w czym można wyglądać elegancko
    • alfa36 Re: Ubiór casual na komunie? 29.03.17, 23:06
      Sama będąc mamą dziecka komunijnego założyłam biały garnitur. Rzecz oczywiście później wykorzystałam. Ponoć wyglądałam świetnie i tak się też czułamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka