lauren6 07.04.17, 16:03 www.tvn24.pl/sztokholm-ciezarowka-wjechala-w-tlum,730250,s.html Mówią o minimum 5 zabitych i 30 rannych. Znow zamach za pomocą ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:19 Emigrantki jak zwykle dodadzą, że "u nich jest bezpiecznie, a dodatkowo miły Mustafa zostawia im okrawki wędliny dla psa uśmiechając się szeroko do ich synka". Poza tym w Polsce też są chorzy psychicznie, agresywni czy przestępcy, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:57 > Poza tym w Polsce też są chorzy psychicznie, agresywni czy przestępcy, więc o c > o chodzi? przecież dobrze wiesz, że w zakłamanej katolickiej Polsce zamachy terrorystyczne po prostu nie są zgłaszane policji, szczególnie na prowincji i dlatego nie wchodzą do statystyk. Stąd stereotyp "bezpieczeństwa". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:07 Kolejna chora psychicznie osoba? Naprawdę poziom leczenia psychiatrycznego w tych krajach jest na tak niskim poziomie? Czekam tradycyjnie na argumenty: -w Polsce codziennie dochodzi do wypadków samochodowych - Polak z sopockiego molo też wjechał w tłum - w Kamiennej Górze chory psychicznie zabił przypadkową dziewczynkę w biały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:10 To nie mogła być tylko jedna osoba. W tvn24 mówią, że w jakiejś odległości od miejsca zamachu było słychać strzelaninę. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:17 Konkretnie to policja użyła broni. Pozdrawiam z lotniska Skavsta. Przypomnijcie mi proszę ile osób ginie w Polsce w trakcie długich weekendów. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:19 Wskutek długoweekendowych dzialań terrorystów wjeżdżających w tłum? Zero.... chicarica napisała: > Konkretnie to policja użyła broni. Pozdrawiam z lotniska Skavsta. Przypomnijcie > mi proszę ile osób ginie w Polsce w trakcie długich weekendów. > Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:19 chicarica napisała: > . Przypomnijcie > mi proszę ile osób ginie w Polsce w trakcie długich weekendów. > W zamachach? Całe zero. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:24 Nie licząc smoleńskiego off corse Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:03 Kaznodziejo, "zamach" smolenski odbyl sie w "imperium zla", a nie w Polsce. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 10:29 Ale to była wina Tuska, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:28 chicarica napisała: > Konkretnie to policja użyła broni. Pozdrawiam z lotniska Skavsta. Przypomnijcie > mi proszę ile osób ginie w Polsce w trakcie długich weekendów. > A możesz wyjaśnić, jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:36 anetapzn napisała: > A możesz wyjaśnić, jakie to ma znaczenie? np. takie, że twoje dziecko, ty, czy ktokolwiek inny ma większe szanse zginąć w Polsce, niż w Szwecji, nawet z zamachem terrorystycznym tamże. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:38 czyli: ojtam, ojtam, nic się nie stało...? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:32 Pewnie tylko szwedzki brukowiec szuka sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:03 Czyli "Szwecja taka niebezpieczna. Wow.Wow." Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:25 Stało się. Rzecz straszna. Nadal bezpieczniej czuję się w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:41 Nadal to kluczowe słowo w twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 08:59 "Nadal" nie jest tylko określeniem odnoszącym się do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:36 > Stało się. Rzecz straszna. Nadal bezpieczniej czuję się w Szwecji. Według danych EU problem przemocy wobec kobiet w Szwecji jest znacznie większy niż w Polsce. fra.europa.eu/en/publication/2014/violence-against-women-eu-wide-survey-main-results-report Uwaga, podaję spin dla warstw oświeconych: niski stopień przemocy wykazany w badaniach oznacza brak zgłoszeń, tym samym realnie wysoką przemoc. Natomiast wysoki stopnień przemocy wykazany w badaniach oznacza zgłaszanie każdego drobiazgu, ergo realnie brak przemocy. W skrócie: duża przemoc oznacza brak przemocy, brak przemocy oznacza dużą przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:02 W Szwecji każdy akt przemocy liczy się jako 1 przestępstwo. Jeśli bijesz żonę codziennie przez 30 dni, to statystyki odnotowują to jako 30 zdarzeń. W Polsce jako 1. Stąd różnica w statystykach. Wielokrotnie już wyjaśniano tę kwestię. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:59 lusitania2 napisał: > anetapzn napisała: > > > > A możesz wyjaśnić, jakie to ma znaczenie? > > np. takie, że twoje dziecko, ty, czy ktokolwiek inny ma większe szanse zginą > ć w Polsce, niż w Szwecji, nawet z zamachem terrorystycznym tamże. > No tak..czyli jak ktoś znajomy, bliski mi zginie w zamachu terrorystycznym to trudno, i tak by zginął najprawdopodobniej w wypadku samochodowym. Uff co za ulga. Myślisz czasami zanim napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:42 uwaga, podaję spin na rok 2025: we Francji w ostatnim roku w zamachach zginęło 10 tys. osób, ale należy pamiętać, że w Polsce w tym samym czasie 100 tys. osób zmarło na nowotwory. Eksperci wykazują, że śmierć w zamachu jest znacznie mniej stresująca. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:05 Raczej: Twój znajomy ma daleko większe szanse na długie i spokojne życie w Szwecji niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:31 Konkretnie to policja użyła broni. Szybko do nich napisz, bo oni jeszcze nie wiedzą , że to policja była. Ułatwisz śledźtwo. Shots have also reportedly been fired in another part of the city, says BBC security correspondent Frank Gardner, citing security sources. It is not yet known if the two incidents are connected. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:44 Ojej, akurat nie mam TV w biurze, siedzialam sobie przed komputerem i z nudow spojrzalam na emame a tu taka wiadomosc na poczatku weekendu😩 Coraz czesciej te zamachy w Europie. Ja mieszkam w Niemczech, w duzym miescie i akurat ja czuje sie zagrozona. Nie jest to przyjemne uczucie. Ale ja akurat naleze do osob uwazajacych, ze islam nie pasuje do nowoczesnej Europy (katolicyzm a la Radio Maryja zreszta tez nie)... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:27 Ja też uważam że nie pasuje. Tym niemniej gęganie ematek jak to zagranico niebezpiecznie a w Polsce bezpiecznie uważam za nierozsadne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:29 Nie ma czegoś takiego jak bezpieczny kraj. Są kraje mniej lub bardziej bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 19:22 chicarica napisała: > Ja też uważam że nie pasuje. Tym niemniej gęganie ematek jak to zagranico niebe > zpiecznie a w Polsce bezpiecznie uważam za nierozsadne. > Za granicą jest niebezpiecznie inaczej, Chica. Za granicą, na litosc boska. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 22:05 To był taki żarcik z tym zagranico. Pogrzeb trochę na fejzbóku to zrozumiesz. PS. Facebooku. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 22:11 chicarica napisała: > To był taki żarcik z tym zagranico. Pogrzeb trochę na fejzbóku to zrozumiesz. P > S. Facebooku. Wiem. > Ja coś takiego biorę w cudzysłów, Chica Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:07 O, a jednak okazało się że nikt nie strzelał i to tylko fejk nius dla rozgorączkowanych emamuś, które w Polsce niedługo nie kupią nawet tabletek antykoncepcyjnych, ale nam tu dobrze, panie, bo zagranico to tylko te bomby wybuchajo i strzelajo! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:52 Już któryś raz słyszę, że Polki wkrótce nie kupią pigułek, a jak na razie apteki uginają się pod ciężarem tabletek antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 11:56 W mojej dzielnicy w Gdańsku już nie kupię. Oczywiście naokoło pełno jest innych aptek, w których na razie jeszcze kupię. Sytuacja się rozwija, będę meldować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 14:36 Jest cała dzielnica Gdańska gdzie nie kupisz żadnych tabletek antykoncepcyjnych? Ile (choć w zbliżeniu) jest tam aptek? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:51 > Konkretnie to policja użyła broni. Pozdrawiam z lotniska Skavsta. Przypomnijcie > mi proszę ile osób ginie w Polsce w trakcie długich weekendów. lewica kulturowa robi postępy. Podrzucam następny argument: imigranci są o wiele fajniejsi niż nowotwór, fajniejsi niż samobójstwo, o wiele fajniejsi niż choroby układu krążenia. Zapraszam najbardziej progresywne ematki do deklaracji, że wolą zginąć w zamachu niż umrzeć na chorobę przewlekłą. Oczywiście w zamachu islamistycznym, bo zginąć w zamachu katolickim to jednak obciach dla Europejczyka z aspiracjami. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:53 Haha, no świetna argumentacja! Jako ze sporo ludzi ginie tragicznie z przyczyn nirnaturalnych, to dajmy sobie spokój z jakąś walka z terroryzmem. Gdyby ktoś bliski zginął, zawsze można sobie tłumaczyć, że może i tak zginalby w wypadku w długi weekend. Skandal do czego może prowadzić bezrefleksyjna poprawność polityczna bez samodzielnego myślenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 11:57 Nikt nie twierdzi, żeby sobie dać spokój. Nadinterpretujesz, ale cieszę się że wywołałam u Ciebie szybszy przepływ krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:07 To ty przypomnij ile osób psychicznie chorych ma złe dobrane leki w Europie zachodniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:44 Asma, juz ci ego z id miesza czy zapomnialas sie przelogowac? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 18:01 W wyniku działań terrorystów? Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 22:07 W wyniku działań rodaków za kierownicą. 3 os w szwedzkim zamachu. 200 osób rocznie w Szwecji na drogach. W Polsce 3000. Rozmawiamy o bezpieczeństwie ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 10:28 To załóż temat o wypadkach na drogach. Ten jest o ludziach, którzy zginęli z rąk terrorystów. W biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 16:45 > Mówią o minimum 5 zabitych i 30 rannych. Znow zamach za pomocą ciężarówki. zamiast niepotrzebnie straszyć ludzi, proponuję podawać liczbę ofiar w tytule wątku. Już miałem przed oczami 90 ofiar, 130 ofiar jak we Francji. Cóż to jest pięć ofiar? To nie zamach, to incydent. Gratuluję szwedzkiemu państwu sprawnych służb, które nie dopuściły do masowych mordów typu Paryż 2015 czy Nicea 2016. A hejterom mówię od razu - niska liczba ofiar świadczy o sukcesie polityki integracyjnej. Zastanawiacie się, na wakacje do Francji czy do Szwecji? Jak dla mnie tylko Szwecja, poważne państwo, wszystko pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 17:59 E tam. Dzien jak co dzien. Mogli zginac na pasach, albo na zawal, zadna roznica. Codziennie na swiecie umiera kilkaset tysiecy ludzi. Podobnie jak Rumunka, ktora zmarla dzis w szpitalu po zamachu Westminsterskim - jej narzeczony z pewnoscia jest pocieszony wiadomoscia, ze w Rumunii miala wieksze szanse wpasc pod samochod, albo zostac zagryziona przez bezpanskiego psa, wiec o co to wielkie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 13:58 Albo w katastrofie budowlanej.. kontakt24.tvn24.pl/zlozyla-sie-jak-domek-z-kart-dwie-osoby-nie-zyja-akcja-ratunkowa-w-zawalonej-kamienicy,228881.html Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:10 Dzień później w Polsce w zawalonej kamienicy podobna liczba ofiar. Przypomnij mi gdzie jeszcze w krajach cywilizowanych rudery walą się ludziom na łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:53 Nie kojarzę w Polsce drugiej takiej sytuacji z kamienicą z ofiarami śmiertelnymi? Podasz drugi przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:58 Musisz się wiele jeszcze nauczyć kaz_nodzieja. Kamienica ma prawo zawalić się pod wpływem ładunku wybuchowego lub ciężarówki. W innym przypadku to patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 10:15 > Przypomnij mi gdzie jeszcze w krajach cywilizowanych rudery walą się ludziom na łeb? Dla ścisłości - nie "rudera zwaliła się na łeb", tylko wybuchł gaz. Eksplozje zdarzają się także w innych krajach cywilizowanych - kilkanaście lat temu wybuch w fabryce fajerwerków zmiótł dzielnicę miasta w Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 10:17 Czyli gaz? Aha. Znaczy podła manipulacja. Wybuch gazu może się zdarzyć w całkiem nowym budynku. Już myślałam, że faktycznie było to z powodu starości budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 11:34 Jeszcze nie jest oficjalnie potwierdzone, choć to najbardziej prawdopodobna hipoteza, więc niektórzy w wątku mogą mieć nadzieję, że jednak ze starości. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 11:52 Nie wiem o co w ogóle chodzi, przecież więcej ludzi ginie w weekend na drogach, prawda? Takie infromacje powinno się podawać do mediów tylko wtedy gdy liczba ofiar jest taka sama lub wyższa niż liczba ofiar wypadków drogowych, to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 12:48 Też nie wiem o co chodzi. Statystycznie predzej cię muslim rozjedzie skradzionym tirem, niż ci się dach zawali na głowę. Nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 12:16 Gdzie? Choćby w UK, rozi więcej Ci napisze bo to jej getto... www.thestar.co.uk/news/probe-launched-into-sheffield-flat-building-collapse-1-5526227 chicarica napisała: > Dzień później w Polsce w zawalonej kamienicy podobna liczba ofiar. Przypomnij m > i gdzie jeszcze w krajach cywilizowanych rudery walą się ludziom na łeb? > Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 13:43 „ Frank Muntz (49) von Geburt an in dem Haus gelebt hat, das seine Großeltern 1958 in der Straße Im Rauland gebaut haben. Grund ist unter anderem die fragile Statik der Ruine. Gutachter, die die Ursache aufklären könnten, dürfen aus Sicherheitsgründen nicht in die Baugrube. Und für den Abriss, der rund 50 000 Euro kosten würde, hat Muntz kein Geld. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:35 Proszę - 49 lat przeżył bez zamachu, nie do wiary jakim bezpiecznym państwem były Niemcy..... Nie wierze ze zamieniają sie na naszych oczach w obszar wojenny Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:48 asmarabis napisała: > Proszę - 49 lat przeżył bez zamachu, nie do wiary jakim bezpiecznym państwem by > ły Niemcy..... > Nie wierze ze zamieniają sie na naszych oczach w obszar wojenny > Dziewczyno nie ośmieszaj się. Jeszcze raz wklejam cię tabelkę byś porównała sobie ilość ofiar zamachów terrorystycznych w latach 1970-2016 w Europie Zachodniej. Zapoznaj się więc z faktami, a potem piernicz coś o obszarach wojennych, bo na razie, to te trupy sieją się gęsto jedynie w twojej głowie. Co nie znaczy, że z islamistycznym terroryzmem nie należy walczyć, ale twoja wizja świata jest naiwna by nie powiedzieć żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:53 Nie masz photoshopa????? Zmień wreszcie ta 2016 na 2014 albo na odwrót Bo sie tylko ośmieszasz taka tabelka zrobiona przez ucznia szkoły podstawowej Na ematce nie ma miejsca na przedszkolne tabelki Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:29 asmarabis napisała: > Zmień wreszcie ta 2016 na 2014 albo na odwrót > Bo sie tylko ośmieszasz taka tabelka zrobiona przez ucznia szkoły podstawowej > Na ematce nie ma miejsca na przedszkolne tabelki > Świat według asmarabis. Nie liczą się fakty, za to asmarabis wie, że co tydzień w Europie mordują i gwałcą muzułmanie. U ciebie w mózgu wybuchła chyba jakś bomba, gdzieś we wczesnym dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:01 snakelilith napisała: Jeszcze raz wklejam cię tabelkę byś porównała sob > ie ilość ofiar zamachów terrorystycznych w latach 1970-2016 w Europie Zachodnie > j. Czy twoja zacna tabelka pokazuje ISLAMSKIE zamachy w EU i ich tendencje w w/w latach? Jakieś wnioski? Jakieś bliższe wyliczenia w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:24 chyba.ze napisała: > Czy twoja zacna tabelka pokazuje ISLAMSKIE zamachy w EU i ich tendencje w w/w l > atach? > Jakieś wnioski? > Jakieś bliższe wyliczenia w temacie? Moja tabelka pokazuje, że Europa w odróżnieniu od tego, co myślała o niej asmarabis nigdy nie była krainą rzygających tęczą jednorożców. Konflikty narodowe, religijne, polityczne i społeczne istniały zawsze i zbierały krwawe żniwo. A co do wniosków. Do jakich wniosków doszły UK po fali terroru IRA? Do takich na przykład, że należy zabronić katolicyzmu i nie wpuszczać żadnego katolika do kraju? Bo mniej więcej takie rozwiązanie insynuują tu tacy jak ty. Precz z wszystkimi muzułmanami z Europy? Na podstawie jakiego legalnego prawa stosuje się dziś odpowiedzialność zbiorową? No, może w twoim kraju doczekasz się takiego traktowania ludzi, tylko uważaj, bo komuś może nie spodobać się także twoja gęba i osądzi cię o złe zamiary. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:29 abis nigdy nie była krainą rzygających tęczą jednorożców. Konflikty narodowe, r > eligijne, polityczne i społeczne istniały zawsze i zbierały krwawe żniwo no wlasnie - trafiłaś w sedno KONFLIKTY To teraz wytłumacz jaki konflikt miała 11 latka wracająca ze szkoły z muzułmaninem???????? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:33 asmarabis napisała: > To teraz wytłumacz jaki konflikt miała 11 latka wracająca ze szkoły z muzułmani > nem???????? Nie wiem, o jaki przypadek ci chodzi. Nie czytam twojej prawicowej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:52 Ooooo udzirlasz sie w wątku a nic nue wiesz o zamachu bo niemieckie media jak zwykle przekłamaly ? Poczytaj w Google Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:56 asmarabis napisała: > Ooooo > udzirlasz sie w wątku a nic nue wiesz o zamachu bo niemieckie media jak zwykle > przekłamaly ? > Poczytaj w Google O czym ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:20 Pytałam jaki konflikt miała rozjechana jednenastolatka Z rozjeżdżającymi ją muzułmaninem???? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:34 asmarabis napisała: > Pytałam jaki konflikt miała rozjechana jednenastolatka Z rozjeżdżającymi ją mu > zułmaninem???? > Żadnego. Celem terrorystycznego zamachu nie jest zabicie jakiś tam konkretnych osób, a zastraszenie społeczeństwa. Im większa makabra, tym więcej osób zaczyna sią oglądać trzy razy wychodząc z domu. Co doskonale działa jak widać, boją się nawet, (a właściwie przede wszystkim) osoby w krajach, gdzie ryzyko zamachu jest stosunkowo małe. Ale myślałam, że takie rzeczy wiesz. Tyle bowiem piszesz o tych islamistach, a nawet nie wiesz, o co im chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:48 a. Im większa makabra, tym więcej osób zaczyna > sią oglądać trzy razy wychodząc z domu Ale ciebie nic nie rusza Po ilu trupach dopiero wpadniesz w panikę ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 11.04.17, 09:19 My się nie boimy, my tylko ubolewamy nad tym co się stało u sąsiadów. I wyrażamy zaniepokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:33 snakelilith napisała: > Moja tabelka pokazuje, że Europa w odróżnieniu od tego, co myślała o niej asmar > abis nigdy nie była krainą rzygających tęczą jednorożców. Ok. Zalinkuj proszę tabelkę, która zawiera muzułmańskie zamachy na terenie UE w ostatnich latach, bo nie uwierzę, że czegoś takiego NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:47 Muzułmańskie zamachy są mi nieznane. Nie bardzo wiem, w jakim celu muzułmanin miałyby dokonywać zamachu. Za to nie neguję, że miejsce miały zamachy przeprowadzone przez islamistycznych terrorystów. Dla odmiany możesz mi teraz ty zalinkować liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:54 . Za to nie neguję, że miejsce miały zamachy przeprowad > zone przez [b]islamistycznych terrorystów[ Ktore to zamachy konkretnie ? Bo te co były to wykonali je chorzy psychicznie przecież, zdecyduj sie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:58 asmarabis napisała: > Bo te co były to wykonali je chorzy psychicznie przecież, zdecyduj sie Które to zamachy terrorystyczne przeprowadzone przez islamistów nazwałam wykonanymi przez chorych psychicznie? Bijesz na oślep, sama nie wiesz, o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:26 Których nie nazwałaś lepiej sue zastanówmy Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:13 snakelilith napisała: > Muzułmańskie zamachy są mi nieznane (...). Za to nie neguję, że miejsce miały zamachy przeprowad > zone przez islamistycznych terrorystów. Popatrz, a myślałam że wyznawcą islamu są muzułmanie! Proszę powtórnie o zalinkowanie wyliczeń dotyczących islamskich zamachów na terenie UE w ostatnich latach ze wskazaniem na ich tendencję. Wciąż nie uwierzę, że ich nie ma ( statystyki of course). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:27 A Żydów i Polaków mordowali hitlerowcy, a nie Niemcy. Gdzieś już czytałam taką retorykę. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 21:36 lauren6 napisała: > A Żydów i Polaków mordowali hitlerowcy, a nie Niemcy. Gdzieś już czytałam taką > retorykę. Tak, a Polacy są katolikami i popierają swój wybrany w demokratycznych wyborach rząd. Zgadza się jak wszystkie twoje "prawdy". Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 10:09 No raczej nie w muzeum w Norymberdze, na przykład, bo tam stoi jak wół w wielu miejscach że obozy stworzyli Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 11.04.17, 01:01 snakelilith Rozumiem, że odpowiadasz na posty jedynie wybiórczo Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Zamach w Sztokholmie 11.04.17, 10:37 Bo jak wszyscy wiedza, islamscy terroryści są najczęściej buddystami, a czasem należą do kościoła zielonoświątkowców. Zdarzają się również, ale to naprawdę niewielki odsetek, wyznawcy Spaghetti Monster. Snake, oficjalnie pobiłaś rekord głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 09:32 Wczoraj był kolejny zamach w Nirmczech Czekamy na komentarz Snake i uzupełniony wykres zamachów Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 19:24 Wesolo nie jest. Tym bardziej, jak sie ma mase znajomych, ktorzy mogli znajdowac sie w tym miejscu i o tej porze. Nikomu nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:22 Nie jest. O tej porze miałam się przesiadać z pociągu na flygbus na stacji 100 m od miejsca ataku. Pojechałam na lotnisko samochodem i dowiedziałam się dopiero na lotnisku że coś się stało w centrum. Nie jest fajnie mieć świadomość że w Europie dzieją się takie rzeczy, ale pomimo to, w Szwecji czuję się bezpieczniejsza niż na trójmiejskiej obwodnicy, którą jechałam jeszcze tego samego wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:26 O tej porze miałam się przesiadać z pociągu na flygbus na stacji 100 > m od miejsca ataku Phi Ale juz ustalono na forum ze ten zamach to nic takiego Pochwali sie lepiej ike metrów byłaś od ludzi ginących masowo na polskich drogach Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:05 > Ale juz ustalono na forum ze ten zamach to nic takiego ... nawet z tej okazji promocje sklepowe się szykują, także ten... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:09 chyba.ze napisała: > > Ale juz ustalono na forum ze ten zamach to nic takiego > > ... nawet z tej okazji promocje sklepowe się szykują, także ten... O ktorym sklepie mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:45 Pomoc socjalna dla powracających do Szwecji bojowników ISIS, otoczenie ich czuła opieka i wsparciem na pewno wyeliminuje takie zagrożenia. www.tvp.info/29849611/kontrowersyjna-wypowiedz-szwedzkiej-minister-ws-bojownikow-tzw-panstwa-islamskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:47 Cytowanie tvp info jako jakiegokolwiek zrodla informacji, nice try Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:51 Masz nagranie. Masz tłumaczenie na angielski. Oraz na polski. Mogę z podlinkować to: www.express.co.uk/news/world/779203/Swedish-minister-returning-ISIS-fighters-integrated Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 21:56 zawsze-w-drodze napisała: > Masz nagranie. Masz tłumaczenie na angielski. Oraz na polski. > Mogę z podlinkować to: > www.express.co.uk/news/world/779203/Swedish-minister-returning-ISIS-fighters-integrated Oczywiscie u mnie nie dziala. Chcialam to tlumaczenie zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 22:03 Oczywiście. I oczywiście nie jesteś sobie w stanie wygooglować... nie ma takiego miasta Londyn... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 22:10 zawsze-w-drodze napisała: > Oczywiście. I oczywiście nie jesteś sobie w stanie wygooglować... nie ma takieg > o miasta Londyn... Nie chce mi sie, mam dosyc dzisiejszych terrorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 20:53 Ty tak będziesz w każdym wątku: źródła podane przez rozmówców są bezwartościowe, jedynym wiarygodnym źródłem są Twoi znajomi? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Zamach w Sztokholmie 07.04.17, 21:27 jaki wysyp schadenfreunde, no no śmierć ludzi wszędzie jest straszna zwłaszcza przedwczesna i gwałtowna tak, świat nie był, nie jest i nie będzie bezpieczny zamachy szokują, satysfakcja z ich zajścia "w tej zgniłej Europie" (do której należymy bo chcielismy) też szokuje, przynajmniej mnie wyrazy współczucia dla wszystkich których dotknęło zło Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 10:26 Nie widzę żadnej satysfakcji, raczej smutek. Gdy co pewien czas jakiś konkubent w pijackim amoku katuje dziecko i temat pojawia się na forum raczej nikt tu nie kwituje: "No cóż, taki świat był, jest i będzie. Zawsze zwyrodnialcy katowali dzieci." Albo: "Ale o co chodzi? W Polsce więcej dzieci ginie akurat w wypadkach drogowych niż z ręki pijanego ojca czy ojczyma". "To przykre, ale czy wiecie ile w zeszłym roku zmarło dzieci na nowotwory?" Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 13:32 kaz_nodzieja napisała: > Nie widzę żadnej satysfakcji, raczej smutek. Nie rób z siebie głupszego niż jesteś kaznodzieja. Doskonale wiesz, po co założono ten wątke. W wielu wypowiedziach nie widać żadnego smutku, a tylko kolejne antymuzułmańskie hasła. Tyle tylko, że nie zmieni to nastawienia zachodniej Europy do obcych, nie macie takiej siły sprawczej. I chociaż prawdopodobieństwa głupiej i niepotrzebnej śmierci w Polsce ciągle jest dużo wyższe niż w Szwecji, to możesz jak chcesz czuć się bezpieczny. Smuć się jednak lepiej tragedią, która wydarzyła się dziś w Świebodzicach. Szwedzi twojego fałszywego współczucia nie potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: To załóż z Rosą wątek o Świebodzicach n/t 08.04.17, 14:57 A ja wtedy się wpiszę, że przecież za granicą więcej ludzi umiera na choroby serca, w Stanach na skutek trzęsień ziemi i tajfunów, których u nas jest równe zero. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: To załóż z Rosą wątek o Świebodzicach n/t 08.04.17, 17:09 Pod co? Byś miała znowu okazję zarzucić mi, że pluję na Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: To załóż z Rosą wątek o Świebodzicach n/t 10.04.17, 14:54 Ale po co? Po co ta marna i prymitywna prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 15:35 snakelilith napisała: Smuć się jednak lepiej tragedią, któr > a wydarzyła się dziś w Świebodzicach. A to również muslimy odpowiedzialni są u nas za owo nieszczęście? Pacz pani, całkiem jak w Szwecji... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 17:16 chyba.ze napisała: > A to również muslimy odpowiedzialni są u nas za owo nieszczęście? > Pacz pani, całkiem jak w Szwecji... Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za to nieszczęście, ale to temat który jest raczej w twoim interesie. Ofiarą terrorystycznego ataku się raczej nie staniesz. Choć nie wiadomo, zamachowcem ze Szwecji jest podobno obywatel Uzbekistanu, więc mamy coraz szerszy profil, nawet te zamknięte polskie granice przed uchodźcami z Bliskiego Wschodu i Afryki, mogę już nie wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 18:12 > Uzbekistanu, więc mamy coraz szerszy profil, Ponad 90 % wyznawców islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 18:34 Nie jest powiedziane, że ten konkretny mieszkaniec Uzbekistanu jest muzułmaninem, może być w tych poniżej 10% "innego wyznania", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 12:17 Może nawet polskiego pochodzenia - parę osób na forum miałoby radochę. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 14:50 echtom napisała: > Może nawet polskiego pochodzenia - parę osób na forum miałoby radochę. > Całe szczęście, że Szwedzi mają w doopie, co wyszczekują tchórzliwe patrioidiotki z kraju, którego zdanie nigdzie na świecie się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 18:55 echtom napisała: > > Uzbekistanu, więc mamy coraz szerszy profil, > > Ponad 90 % wyznawców islamu. > Ale Uzbeksitan, to ani Syria, ani Afganistan, Kosowo, ani Maroko, czy inne kraje, z których ludzie przybywają obecnie do Europy. Na świecie są prawie 2 miliardy muzułmanów. Chcesz wszystkich oskarżyć o terroryzm? Albo masz zamiar wprowadzić coś w rodzaju gwiazdy Davida dla wszystkich muzułmanów, by nosili na widocznym miejscu na ubraniu? A potem co? Getto? Obozy? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 19:09 snakelilith napisała: masz zamiar wprowa > dzić coś w rodzaju gwiazdy Davida dla wszystkich muzułmanów, by nosili na widoc > znym miejscu na ubraniu? A potem co? Getto? Obozy? To co próbujesz insynuować jest OBRZYDLIWE i PODŁE. Nienawidzisz Polski i Polaków, masturbujesz się tym na polskim forum, idź uświadamiać niemiecką prawicę. Ps. Co do " coś w rodzaju gwiazdy Davida dla wszystkich muzułmanów," to nie w DE niedawno kobietom sugerowano zakładanie takowych, coby je oznakować, że nie życzą sobie macanek przez przybyszów? Ależ pomysł- rodem z prawdziwego "getta" Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 snakelilith, listopad 2016 08.04.17, 19:11 " Na jarmarki przychodzą rodziny z dziećmi, to bezpieczne miejsca. Jedne czego może się obawiać, to kieszonkowcy."...snakelilith, listopad 2016 Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: snakelilith, listopad 2016 08.04.17, 19:18 ... zapomniała dodać "polskich kieszonkowców" Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 14:42 chyba.ze napisała: > To co próbujesz insynuować jest OBRZYDLIWE i PODŁE. > Nienawidzisz Polski i Polaków, masturbujesz się tym na polskim forum, idź uświa > damiać niemiecką prawicę. Nie jesteś całą Polską rasisto. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 21:45 snakelilith napisała: > Nie rób z siebie głupszego niż jesteś kaznodzieja. Doskonale wiesz, po co założ > ono ten wątke. Ja bym poszła dalej, to międzynarodowy antymuzułmański spisek, w większości mediów zagranicznych informacje o zamachu w Sztokholmie, a o wypadkach drogowych i kamienicy w Świebodzicach niewiele albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 11:50 W wielu wypowiedziach nie widać żadnego smutku, a tylko kolejne > antymuzułmańskie hasła Załóż watek o zamachach buddystów to pierwsza sie wpisze z antybuddyjskim hasłem Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Szkoda Szwecji :( 07.04.17, 21:41 Kolejny kraj, który przejechał się na polityce "miłości"... A podobno Putin sponsoruje w Polsce trolli wrogo nastawionych do muzułmańskich imigrantów, bo chce nas osłabić... Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 10:30 Stanowczo trzeba się zawczasu zaopatrzyć w odpowiednie środki, bo potem może zabraknąć: allegro.pl/artykuly-szkolne-50673?string=kolorowa%20kreda&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-bab-1-5-0222 Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 19:45 edition.cnn.com/2017/04/08/europe/sweden-stockholm-truck-attack/ Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 08.04.17, 21:50 Wlasnie sie dowiedzialam, ze kolezanki znajomej corka, lat 11 jest jedna z ofiar. Caly czas mialam nadzieje, ze jednak sie znajdzie cala i zdrowa... Odpowiedz Link Zgłoś
dotcomhaha Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 19:56 Biedna mała.czytałam że matka szukała ja najpierw przez fejsa,była zaginiona.ponoć była to jej codzienna trasa ze szkoły.koszmar,po prostu niewyobrażalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 23:00 dotcomhaha napisał(a): > Biedna mała.czytałam że matka szukała ja najpierw przez fejsa,była zaginiona.po > noć była to jej codzienna trasa ze szkoły.koszmar,po prostu niewyobrażalne. Tak, okropne to. W ogóle pierwsze pol godziny to byl chaos, bo wszyscy wszystkich szukali, wydzwaniali. Cztery ofiary i aktualnie jeszcze czworo innych walczy o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 23:06 Jak już jesteś to może napiszesz jaki był w Szwecji odbiór reakcji premiera tj., że facet się popłakał publicznie? Ja to odbieram jako okazanie totalnej słabości i bezradności, a nie wrażliwość, ale może Szwedzi odebrali inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 23:15 triss_merigold6 napisała: > Jak już jesteś to może napiszesz jaki był w Szwecji odbiór reakcji premiera tj. > , że facet się popłakał publicznie? Ja to odbieram jako okazanie totalnej słabo > ści i bezradności, a nie wrażliwość, ale może Szwedzi odebrali inaczej. Szwedzi to odebrali jako wrazliwosc. Konkretnie chodzilo tu o to, ze byl dumny z wlasnego kraju i ludzi, ktorzy spieszyli z pomoca. Wymienil tu policje, straz pozarna, personel karetek pogotowia i po prostu zwyklych ludzi, ktorzy akurat sie w tym miejscu znalezli i pomagali jak mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 23:19 Ok, super że był dumny z solidarności obywateli ale po co płakał? To nijak nie kojarzy się z byciem przywódcą kraju w trudnym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 23:24 triss_merigold6 napisała: > Ok, super że był dumny z solidarności obywateli ale po co płakał? To nijak nie > kojarzy się z byciem przywódcą kraju w trudnym momencie. Byc moze akurat w tym momencie nie mogl inaczej, nie wiem. Terrorysta na dzisiejszym przesluchaniu powiedzial, ze "przejechal niewiernych". Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:29 Zależy komu. Szwedzi to jest, pomimo panującej o nich opinii jako o ludziach chłodnych, bardzo empatyczny i wrażliwy naród. Ta empatia jest ich siłą, co może dla kogoś kto żyje w kraju w którym promowane jest rozpychanie się łokciami, jest niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:37 chicarica napisała: Szwedzi to jest, pomimo panującej o nich opinii jako o ludziach ch > łodnych, bardzo empatyczny i wrażliwy naród. Gdy się kręci CAPTAIN SWEDEN w pobliżu- można być i empatycznym i wrażliwym Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:49 Wszędzie liczą się "łokcie", tylko przyznaję, w niektórych krajach owe "łokcie" lepiej się maskuje i tylko taka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:55 kaz_nodzieja napisała: > Wszędzie liczą się "łokcie" Łokcie są prymitywne i takie "polskie", gdy się je zastępuje nożami, ciężarówkami i materiałami wybuchowymi to co innego. Trzeba zrozumieć i ustąpić. Ewentualnie użyć kolorowej kredy i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 10:16 Ale akurat bezczelność czyli "łokcie" są wszędzie i wszędzie mają skuteczność, tylko są lepiej maskowane i w bielszych rękawiczkach. Nie kojarzę by na zagranicznych wysokich stanowiskach były osoby łagodne niczym owca. Chcemy czy nie tak działa świat (nie tylko Polska - świat). Wygrywają ci z łokciami. W jednych krajach najwyżej umieją to lepiej maskować, w innych gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:04 chyba.ze napisała: > > Łokcie są prymitywne i takie "polskie", gdy się je zastępuje nożami, ciężarówka > mi i materiałami wybuchowymi to co innego. Trzeba zrozumieć i ustąpić. Ewentual > nie użyć kolorowej kredy i będzie ok. Glupota ostatnia te dwie rzeczy porownywac. Nie zrozumiesz, dopoki sama nie bedziesz w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:03 aka10 napisała: . Nie zrozumiesz, dopoki sama nie bed > ziesz w takiej sytuacji. Eeee... Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:07 Jak wsrod Twoich znajomych czy znajomych znajomych znajda sie ludzie, ktorzy zamachu nie przezyli albo nadal leza w szpitalu nieprzytomni, to przestaniesz cos takiego porownywac z "lokciami". Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:56 Bardzo empatyczny naród, który 300 lat temu wymordował 40% populacji Polski. Wybacz, ale śmiechłam z tego zachwytu nad pikajacymi serduszkami Szwedów. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 12:03 Kochana, 300 lat temu to pikuś, Wikingów przypomnij, to dopiero było. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:02 chicarica napisała: > Zależy komu. Szwedzi to jest, pomimo panującej o nich opinii jako o ludziach ch > łodnych, bardzo empatyczny i wrażliwy naród. Ta empatia jest ich siłą, co może > dla kogoś kto żyje w kraju w którym promowane jest rozpychanie się łokciami, je > st niezrozumiałe. > Zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 07:59 Jaki kraj tacy jego "mężczyźni". Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:05 kaz_nodzieja napisała: > Jaki kraj tacy jego "mężczyźni". > Popatrz lepiej na siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 09:44 chicarica napisała: > Koszmar. Ta 11-latka? > Rodzice opublikowali jej zdjecie i dziekuja wszystkim za wsparcie. Na dodatek tego terrorysty nie moga odeslac do Uzbekistanu, bo Europejski Trybunal Praw Czlowieka na to nie zezwala. Staranie sie Uzbeka o azyl w innym panstwie jest przestepstwem i po wydaleniu grozi torturowaniem itp. Paragraf 22... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 10:07 Ostatnio jednego odesłali pomimo braku zgody sądu, więc zobaczymy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 11:05 chicarica napisała: > Ostatnio jednego odesłali pomimo braku zgody sądu, więc zobaczymy jeszcze. > Oby.. www.dn.se/sthlm/darfor-kunde-inte-akilov-utvisas-till-uzbekistan/ Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 12.04.17, 12:33 Przewezienie gratis do kraju pochodzenia to ma byc jakas kara? Chyba dla podatnikow ktorzy placa za bilet Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 19:34 Rakhmat Akilov. Staral sie o azyl, dostal odmowe, odwolal sie, dostal odpowiedz negatywna. 15 grudnia zapadla decyzja, ze w ciagu 4 tygodni ma opuscic Szwecje. Niestety, nikt go za raczke do samolotu nie zaprowadzil. Policja go szukala, ale oczywiscie sie ukrywal. I mamy to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 19:36 Sądząc po imieniu i nazwisku rdzenny Szwed. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 09.04.17, 19:39 kaz_nodzieja napisała: > Sądząc po imieniu i nazwisku rdzenny Szwed. > Kaznodzieja, zaden Szwed sie nie musi ubiegac w Szwecji o azyl. Czytasz Ty to, co ja pisze, czy co innego? Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 09:30 Dyskusja z kaznodzieją to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:29 W roku 2017 nie Jeszcze kilka zamachów i za piec lat moze bedzie juz musiał Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:35 Chyba o pobyt w Polsce. Zaleją nas i niestety trzeba będzie robić jakąś selekcję bo nie przyjmiemy wszystkich rdzennych mieszkańców Skandynawii czy Niemiec lub Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:37 Ale ich przecież zostanie garstka, pozostali bedą wytłuczeni ciężarówkami i maczetami..... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:41 Tak, bo rdzenni mieszkańcy Skandynawii czy Niemiec lub Francji nie mogą się doczekać, by wyemigrować do Polski. To byłoby nawet śmieszne, gdyby nie było takie durne. Ale czego się spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:45 Jak to pierwszy raz usłyszałam to tez mi sue wydawało głupie, ale poczekajmy - jeszcze kilka, kilkanaście zamachów i wtedy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:46 asmarabis napisała: > Jak to pierwszy raz usłyszałam to tez mi sue wydawało głupie, ale poczekajmy - > jeszcze kilka, kilkanaście zamachów i wtedy zobaczymy > > Poczekaj, do Polski tez przyjda. Zobaczymy, jak wtedy bedziesz spiewac. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:07 Po co mieliby przychodzić skoro na zachodzie miliony niewiernych ktirych trzeba rozjechać albo zadźgac ? Roboty jest po łokcie Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 20:08 asmarabis napisała: > Po co mieliby przychodzić skoro na zachodzie miliony niewiernych ktirych trzeba > rozjechać albo zadźgac ? > Roboty jest po łokcie > Chociazby po to, ze Polska ich do siebie przyjmowac nie chce. Wystarczajacy powod dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:50 "poczekajmy - jeszcze kilka, kilkanaście zamachów i wtedy zobaczymy". Nie udław się tym swoim Schadenfreude. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:53 Myślisz, że wszyscy jednak będą starali się dostać do Stanów lub Australii? A co jeśli im się nie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zamach w Sztokholmie 10.04.17, 19:37 asmarabis napisała: > W roku 2017 nie > Jeszcze kilka zamachów i za piec lat moze bedzie juz musiał > quranicnames.com/asma/ Strach sie bac, Asma.. Odpowiedz Link Zgłoś