Dodaj do ulubionych

Endomondo o co chodzi???

09.04.17, 16:32
Od jakiegoś czasu biegam w towarzystwie koleżanki,bardziej towarzysko bo niezbyt to lubię ona chce zrzucić kg a ja bardziej dla zdrowia.
Wzięłam z niej przykład i zainstalowałem sobie endomondo i teraz tak biegamy razem takie samo tempo ja nawet dłużej bo biegnę po nią do domu a później od niej do parku i ja w drogę powrotna znów mam dłuższy odcinek. Ostatnio ona mi mówiła ile kalorii spaliła ostatnio ja sprawdzam u siebie a tam jakieś minimalne ilości kalorii a u niej gigantyczna liczba wtf???co ja robię zle ze tak mało spałam,do kitu to moje bieganiesmile
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 16:41
      A macie tak samo wszystko ustawione?
      • beverlyja90210 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 16:47
        Taka różnica ze jej gada moja milczy
        • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 16:57
          moze to kwestia ustawien np wagi, wzrostu, wieku
    • panna_lila Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 16:41
      smile
      "bardziej towarzysko bo niezbyt to lubię ona chce zrzucić kg a ja bardziej dla zdrowia"

może tu jest pies pogrzebanywink
    • beata985 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 17:11
      Tak swoją drogą ile biegniesz i ile spalasz???
      • kondolyza Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 17:53
        to kwesta ustawien-waga wzrost i wiek. grubszy zgubi wiecej kalorii niz szczuply. moze byc tez tak ze Ty nie masz tam swoich ustaeien tylko jakies fabryczne moze? sprawdz
        • beverlyja90210 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 20:19
          Ja mam swoją wagę i wzrost wpisana
          • kondolyza Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 22:39
            to pewnie kolezanka ma wyzszą wage. pytanie idtotne-czy twoje i kolezanki endomondo jest po
            • kondolyza Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 22:40
              czy jest polaczone z twoim tętnem? tu moze byc rozwiazanie. tetno najbardziej wplywa na pomiar utraty kalorii
    • clio_yaga Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 20:25
      A pokazuje Ci trasę na mapce? Ja miałam tak, że nie kliknęłam czegoś przy ustalaniu lokalizacji i miałam pokazy czas np. 2h, ale bez odległości, prędkości itp i liczba kalorii była minimalna.
      • maggi9 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 21:37
        No jak GPS nie załapie to wtedy to właśnie tak wygląda - niby biegałaś przez X minut ale według aplikacji nie ruszyłaś się z miejsca więc ilość spalonych kcal jest minimalna.
        Dopiero jak pokazuje mapkę i odleglość to jest ok.
    • lucerka Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 21:19
      Ja po przebignieciu 5 kilometrow w ca 31 Min spalalam okolo 450 k.
      • beata985 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 21:38
        Ja chodzę -4km, 36-40min. Spalam ok. 200kcal
    • mikams75 Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 21:32
      a tak przy okazji - jak duzy blad jest w tych wyliczeniach? bo ja spalam duzo wg aplikacji a jakos tego po sobie nie widze
      • ichi51e Re: Endomondo o co chodzi??? 09.04.17, 22:49
        Jak maja bez urzadzenia mierzacego prace serca to wszystko jest dosc orientacyjne. Do tego wiekszosc pokazuje nienioe na czysto spalasz a w calosci - czyli powiedzmy przez godzine lezenia spalasz dajmy na to 150 przez godzine biegania 300 - na plus jestes 150 nie 300 a czlowiek lubi pomyslec 300 spalone to sobie moge podjesc...
        • beverlyja90210 Re: Endomondo o co chodzi??? 10.04.17, 01:00
          Już wiem, brat mi wytłumaczył,osoby cięższe spalają więcej kalorii przy takiej samej aktywności fizycznej.Faktycznie koleżanka jest o jakieś 20-30 kg cięższa
        • mikams75 Re: Endomondo o co chodzi??? 10.04.17, 09:50
          to akurat dla mnie jest jasne, chodzilo mi o statystyczny blad. 10%? 50%?

zawsze mnie smieszy wyliczenie roznicy wysokosci - starsujac i konczac w tym samym miejscu powinnam isc tyle samo pod gore co z gorki a w endomondo to sie nigdy nie zgadza.
    • fifiriffi Re: Endomondo o co chodzi??? 10.04.17, 10:05
      zawsze mam inaczej, z tym że nie w endo a w runnastic.
      Nie robiłam żadnych ustawień, bo bez sensu patrzec na te kalorie.Na stepperze po 100min pokazuje mii raptem 700kal spalonych a po 60min biegania 600.np.
      więc nie patrze na to, bo nie o to mi chodzi.Te dane podawane są orientacyjnie.Np do twojej wagi i wzrostu niby spalisz tyle, a koleżanka tyle i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka