Dodaj do ulubionych

Eksperyment. Zaryzykowałybyscie?

14.04.17, 16:01
Mąż mi wyznał, że z kolegą eksperymentowali z dopalaczami. Raz. Tamten wziął to g, a mój mąż pilnował go i nagrywał. To miało być sprawdzenie na sobie co to faktycznie jest. Obejrzałam nagranie. Masakryczny widok. Kolega miał mega kaca, mega złe samopoczucie. Nic niby mu się nie stało, ale na wszelki wypadek i tak pojechali do szpitala. Niby nie trzeba wszystkiego na sobie testować, zawierzyć innym, ale po takich osobistych doświadczeniach jesteśmy olbrzymimi przeciwnikami tego świństwa.
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:04
      Ojp. Nie wiem czy bardziej kuriozalna wydaje mi się konsupcja czegoś takiego zamiast normalnych dragów, czy pomysł, żeby takie rzeczy nagrywać.
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:09
        Nagrywał bo kolega chciał siebie zobaczyć. Nie będę pisać jak opisywał sam swój stan będąc pod wpływem. Nie miał kontaktu ze światem.
    • lusitania2 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:05
      oczywiście, że nie.
    • milva24 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:06
      Nie pisałabym się na takie coś ani jako biorący ano nagrywający. Nie muszę robić takich testów, żeby wiedzieć, że to świństwo.
      • juuuu7 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:09
        Dokladnie...co to w ogole za pomysl?
      • echtom Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 23:28
        Też się podpisuję.
    • edelstein Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:08
      Mogl sciezke koksu walnac.Na kiego chemiczne swinstwo.
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:10
        Nie wiem dlaczego nie koks. Może trudniejszy dostęp
        • edelstein Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:01
          Chyba raczej tanio
    • beata985 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:09
      w życiu..
      ale ja nawet trawki nie zapaliłam.
      • echtom Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 23:31
        > ale ja nawet trawki nie zapaliłam.

Raz zapaliłam. Ale za to nigdy nie zapaliłam zwykłego papierosa, więc przebijam smile
        • aj_riszka Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 23:35
          echtom napisała:

> > ale ja nawet trawki nie zapaliłam.
          >
          > Raz zapaliłam. Ale za to nigdy nie zapaliłam zwykłego papierosa, więc przebijam
          > smile
          >

A ja - nie jednego, ani drugiego hahaha smile
          Wiec, wygrywam ! wink
    • kitek_maly Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:10
      Odpowiedź jest oczywista.
      A Ty masz męża z gimnazjum?
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:18
        Oczywiście.
    • magic.marker Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:15
      A w życiu. Sama chemia. I cholera wie jaka. Tfu.
    • redheadfreaq Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:19
      W życiu. Raz zapaliłam coś, co przedstawiono mi jako zielsko, a jak się okazało później, było cholera wie czym. Na szczęście nic mi się złego nie stało, ale było dziwnie. Mój mąż nagminnie zbiera takich eksperymentatorów. Największy problem z dopalaczami jest taki, że zawierają COŚ, co działa podobnie, jak substancja X, ale nią nie jest - w związku z tym leczenie skutków zatrucia jest wyłącznie objawowe. Ludzie nie mają świadomości, że ten syf może ich zabić, bo nikt nie będzie w stanie im, nawet w szpitalu, pomóc.
      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:31
        Czasem udaje się uratować, czasem nie.
    • kawka74 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:20
      Mąż i kolega w jakim wieku? Bo mi to pasuje do gimnazjum...?
      Rozumiem eksperymenty, ba, uwielbiam eksperymenty, ale nie muszę sobie eksperymentalnie wkładać ręki do ogniska, żeby wiedzieć, jak to się skończy.
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:24
        A tu się mylisz.ten dopalacz miał dać euforię. Generalnie chyba chodziło o doświadczenie innego stanu. Nie wiem. Drugi raz już nie spróbują obaj mało w gacie nie narobili.
        • kawka74 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:44
          Dopalacz miał dać euforię? Czy ten Twój mąż z kolegą do spółki mają dobrze w głowach? Żyją na innej planecie, że nie wiedzą, jak się często kończy eksperymentowanie z dopalaczami?
          • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:41
            Chciał sam się przekonać. Cóż. Idici.
    • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:22
      To może rozwinę. Nie ekserymentowałyscie z czystej ciekawości? Dopalacze to hard core. Ale np trawka, zjedzenie surowego ziemniaka, pójście na pokaz magicznych garnków, zagranie na giełdzie, obejrzenie Klanu.
      • beata985 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:25
        obejrzenie Klanu kontra spożycie dopalaczy???
        ciekawe.
        • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:27
          Ej, skrót myślowy
        • tryggia Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:41
          O, to porównywalny czelendż.
      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:30
        Jeszcze nie nie po....o.
        Brat mojego partnera jest ratownikiem medycznym, regularnie zbiera takich eksperymentujących. Ratowanie ich jest w cholerę kosztowne, bo nigdy nie wiadomo do końca co sobie zapodali i nie wszyscy przeżywają. Ostatnio mieli pana, który się ugotował od środka, nie przeżył.
        • magic.marker Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:56
          >>Ostatnio mieli pana, który się ugotował od środka, nie przeżył.
          No, gwoli sprawiedliwości, ten to mógł wziąć coś na odchudzanie.
          • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:59
            Tak, na pewno. Zwłaszcza w nocy w weekend i zwłaszcza przywieziony przez towarzystwo prosto z klubu.
    • lauren6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:23
      Serio pytasz????

Serio ci napiszę, że twój połówek to idiota.
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:26
        Zgadzam się. Sam też to wie. W tej kwestii oczywiście. Obaj zresztą.
        • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:30
          A wcześniej nie wiedział?
          • nenia1 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:34
            Może wcześniej podejrzewał, a teraz sprawdził empirycznie wink
            • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:36
              Jeśli autorka wątku ma z typem dzieci to wyrazy współczucia dla dzieci. Bałabym się zostawić je z gościem, który ma takie pomysły.
              • kitek_maly Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:43
                Dokładnie.
                Jeśli dorosły człowiek ma takie ciągoty tzn. że zatrzymał się w rozwoju.
              • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:33
                A ma. Zostawały prze kilkanaście lat i wszyscy zdrowi. Facet na tyle jednak rozsądny żeby samemu tego nie brać. I tyle.
                • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:37
                  Ale rozumiesz, że gdyby kolega nagrywany kopnął w kalendarz to Twój mąż miałby problemy?
                  • milva24 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:41
                    Albo kolega mógł wpaść w szał i męża autorki ukatrupić.
                    • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:43
                      Też możliwe, dopalacze mogą wywołać psychozę.
                    • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:44
                      Ok. Kolega się zeszczał. Widać na filmie. Ze strachu. Siedział, wył. W sumie z tego nagrania można zrobić niezły film dla szkół.
                      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:45
                        Super. A Twojemu mężowi nie przyszło do głowy, żeby wezwać pogotowie?
                        • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:58
                          On go zawiózł. Zanim dojechali miał mega kaca. Podali kroplówkę, pobrali krew i w sumie tyle. Poza mega pietrem nic chyba kumplowi nie jest. Obaj się mocno wyetraszyli. Z kolegą nie rozmawiałam jeszcze bo sama poinformowana zostałam dzisiaj.
                          • peonka Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 22:01
                            Ale o czym chcesz rozmawiać z kolegą?
                            Boże, zalamalabym się, jakbym miała takiego głupiego męża. I nie, to nie jest eksperyment. To jest debilizm. "Miał powodować euforię"... Litości.
              • rosapulchra-0 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 15.04.17, 00:45
                A z alkoholikiem to już nie?
    • asmarabis Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:31
      chyba przez pomyłkę napisałaś ze to maz ale miało byc syn

Potężna karę bym wlepiła tak zeby popamietap na długo

I kolegi rodziców tez powiadomiła a moze jeszcze wychowawczynie w ich podstawówce

Jakie teraz dzieci maja pomysły to głowa mała !!!!
      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:36
        big_grin
      • adriana.la.cerva Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:41
        hahaahahhaah
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:30
        Nie syn. Kolega męża.
        • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:31
          To napisz chociaż, że to było 15 lat temu i obaj byli wtedy w gimnazjum.
          • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:45
            W zeszły weekend. Obaj po 40 rż.
            • suchawloszkana3 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 20:35
              Ojp...
    • tryggia Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:40
      Nie wiem ile lat mają mąż i kolega, ale ja eksperymenty zakończyłam, hmm, jakoś po 23 rż. Ponad 15 lat temu.
      Wtedy było to etapem rozwojowym, dziś byłoby jakimś aktem desperacji tylko.
    • tol8 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:42
      Facet zazwyczaj popisuje się przy nagrywaniu
    • adriana.la.cerva Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:45
      Mi to pachnie moze nie watkiem roku ale watkiem miesiaca z pewnoscia.
      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:47
        Wątek nie ma potencjału, wszyscy są zgodni. uncertain
      • gama2003 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:56
        Ja proponuję w kategorii - Najgłupszy mąż ematki.
        Dobrze, że kumpel przeżył, tyle ich, że mieli obaj szczęście niezależne od rozumu.
        • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:47
          No miał szczęście. Glukoza w szpitalnym korytarzu postawiła go na nogi. Mój mąż bal się przyznać.
          • gama2003 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 22:11
            Kumpla pociesz, że skutki uboczne mogą się jeszcze odezwać. Słów brak, co za kretyni.
    • gama2003 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 16:55
      Nigdy. Wystarczył mi krótki komunikat u zarania moich dziejów - że są ludzie, których jedna dawka może zabić. Rzecz była o narkotykach, dopalacze to 99% możliwości poważnych kłopotów. Spróbować, to jak spróbować samobójstwa.
    • d.o.s.i.a Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:04
      Była kiedyś taka substancja, MDPT, ktora wynaleziono w jakimś labie narkomanskim jako zamiennik morfiny. No i towarzystwo się bardzo podjaralo i wielu dało sie skusic na przyjęcie jednorazowej dawki owej cudownej substancji. Jak sie okazało, wszyscy jak jeden maz nieodwracalnie i z dnia na dzień nabawili się choroby Parkinsona, bo tajemnicza substancja wypaliła im w mózgu rejon neuronów odpowiedzialnych za inicjowanie ruchu (substantia nigra). Dzięki tym idiotom, medycyna zyskala substancje, ktora pozwala od tego czasu idealnie modelowac chorobe Parkinsona w zwierzetach w laboratorium i umożliwiła rozwój badan nad ta choroba.

Wiec jak dla mnie to niech se kolega testuje co chce. Kto wie jaki pożytek może to przynieść...
      • znowu.to.samo Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 23:40
        Jesteś pewna że tą substancje chodzi??? Bo chciałam postraszyć małolata (tak na wypadek gdyby przyszło mu do głowy to brać) i pogrzebałam w necie iidze że jacyś idioci nadal radośnie to biorą i nie mają takich objawòw
        • nangaparbat3 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 23:56
          Dopalacze to mnóstwo najrożniejszych substancji. Najbardziej niebezpieczne jest chyba to, że pod tą samą nazwą mogą kryc się różne rzeczy. I to, że ten sam specyfik może na każdego inaczej działać. Nigdy nie wiesz ani co bierzesz, ani jak zareagujesz. A lekarze nie wiedzą, jak cię ratować, bo nie znają składu.
        • d.o.s.i.a Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 15.04.17, 00:32
          Nie, to co biorą nadal idioci to MPPP. I w sumie tamci idioci tez chybs myśleli ze biorą MPPP, ale akurat było zanieczyszczone MDPT. Nie wiem, czy to jest jakiś produkt uboczny, czy półprodukt reakcji.
        • d.o.s.i.a Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 15.04.17, 00:32
          Nie, to co biorą nadal idioci to MPPP. I w sumie tamci idioci tez chybs myśleli ze biorą MPPP, ale akurat było zanieczyszczone MDPT. Nie wiem, czy to jest jakiś produkt uboczny, czy półprodukt reakcji.
          • d.o.s.i.a Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 15.04.17, 00:35
            O tutaj z wiki artykuł: en.m.wikipedia.org/wiki/MPTP
            • d.o.s.i.a Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 15.04.17, 00:43
              A tu nawet książkę napisali o tym: www.amazon.com/Case-Frozen-Addicts-Mystery-Revolutionized-Understanding/dp/1614993319
    • 18lipcowa3 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:46
      brali udział w konkursie na idiotę roku razem z tymi co wjechali quadem na lód?
      • laaisa Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:59
        Na to wychodzi.
    • 3-mamuska Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 17:47
      Nie zaryzykowałbym zreszta ja jestem przeciwna nawet co do trawki ,alkohol mega sporadycznie ,mógłby nie istnieć.
      Wystarczyło mi jak w wiadomościach pokazywali ludzi po dopalaczach.
      • t.tolka Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 18:17
        A ten kolega to ma swiadomosc ,ze nawet po jednorazowym zazyciu moze miec za jakis czas stany psychozy? Bo moze uszkodzilo mu jakis osrodek.
        Ostatnio mialam w reku dopalacz dla 7-8 latkow. Z Hello Keety czy jakos tak. Kosztowal grosze. Jak sobie pomyslalam, ze dzieciaki to dostaja za punkty w grach to mnie ..... .
    • cosmetic.wipes Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 18:21
      O ileż łatwiej przyjąć na wiarę, że dopalacze to syf. Ale widocznie panom brakuje mocnych przeżyć
      • triss_merigold6 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 18:24
        Niech sobie w rozbieranego pokera zagrają na zapałki.
        • cosmetic.wipes Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 20:43
          Na pewno byłoby bezpieczniej
    • muchy_w_nosie Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 19:09
      Na starość odp ... wink
      Kolega na jednej z imprez najarał się trawy razem z młodzieżą, efekt był taki że przez 3h próbowaliśmy wyciągnąć go z toalety bo się zamknął, jak już wyszedł to mowił, że w życiu nie miał takiego doła.
    • kaz_nodzieja Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 20:18
      Twój mąż to nastolatek?
    • joa66 Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 20:26
      Pewnych rzeczy można się nauczyć na cudzych błędach. Ta do nich należy.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Eksperyment. Zaryzykowałybyscie? 14.04.17, 20:30
      A to nie mógł po prostu LSD wziąć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka