Dodaj do ulubionych

ematka majsterkowiczka

18.04.17, 16:01
Podpowiedzcie, bo wy wszystko wiecie.

Potrzebuję zabezpieczenia na skrzynki z zielskiem na parapecie zewnętrznym. Najchętniej bezinwazyjnego, tzn. bez wiercenia dziur w parapetach, futrynach, ścianach w około (w skrzynkach mogę wiercić). Skrzynki dość ciężkie. Chciałabym coś, co można zaczepić o ramę okienną, ale problem w tym, że między parapetem a górną krawędzią ramy jest tylko z 1,5 cm wysokości (więc żadne gotowce nie wchodzą w grę, przynajmniej ja takich nie widziałam). Widziałam takie coś (hand made wink) z aluminiowych płaskowników, ale miękkie to to było, wolałabym coś mocniejszego (ale nadal cienkiego, żeby weszło między ramę a okno). Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • issa-a Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 16:28
      >Skrzynki dość ciężkie.

rok temu wieszałam pranie na balkonie i akurat właśnie wtedy, na wlasne oczy widziałam, jak spadała skrzynka z kwiatami, z wysokosci 4 pietra, dokładnie na wewnątrzosiedlową alejkę, nad którą znajdował się balkon. No, gdyby ktos tam akurat przechodzil to normalnie, śmierć w oczach.
      Tak, że zależy gdzie dokładnie te ciężkie skrzynki sa umieszczone. Osobiście to chyba bałabym się.
      Ja swoje kwiaty przeniosłam wewnątrz balkonu i wewnetrznych parapetów.
      • klamkas Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 18:26
        >jak spadała skrzynka z kwiatami,

Właśnie dlatego chciałabym swoje odpowiednio zabezpieczyć.

>przeniosłam wewnątrz balkonu i wewnetrznych parapetów.

To nie wchodzi w grę, więc jak wyżej - szukam sposobu na odpowiednie zabezpieczenie.
    • baltycki Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 19:17
      > Widziałam takie coś (hand made wink) z aluminiowych płaskowników,
      > ale miękkie to to było, wolałabym coś mocniejs
      Jesli podobalo sie i spelnialo swoja role, to identyczne wykonane z plaskownikow cietych z blachy nierdzewnej gr. 1,5-2 mm.
      • klamkas Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 19:27
        Tylko jak je połączyć (głównie w miejscu zaczepu o ramę okna?)? To aluminium było po prostu odpowiednio powyginane.
        • klamkas Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 19:29
          Ps. Świetny cytat w sygnaturce wink.
        • baltycki Re: ematka majsterkowiczka 18.04.17, 20:05
          identyczne wykonane = identycznie (odpowiednio) powyginane. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka