Dodaj do ulubionych

Styl nastolatek

• grazbed Re: Styl nastolatek 23.04.17, 06:41
      Podstawowe kolory używane w LO córki oraz w pozostałych jej kręgach​ towarzyskich to czarny granat biały szary bordo khaki. Ostatnio nieśmiało pojawił się pudrowy róż i niebieski. Córka wyszła z mundurkowego gimnazjum i liczyłam na kolorowy odlotsmile. Dowiedziałam się jednak, że kolory są ,niestylowe,. I tak. codziennie rano sprawdza który biały / szary / czarny bardziej pasuje do ukochanych czarnych spodni. Wybierając z zestawu 50 takich niemal samych T-shirt ów. I wychodzi z domu w poczuciu cudowności swojej stylizacji spotykając po drodze identycznie wystylizowane koleżanki.
      • grazbed Re: Styl nastolatek 23.04.17, 06:50
        O ile strój niemal identyczny to trochę jednak idą w indywidualizację w zakresie makijażu manicure no i ostatnio pojawiły się kolorowe włosy.takie tęczowe.
        Jednak takich całkiem odjechanych osób dużo nie jest. LO z tych topowych. Natomiast ostatnio widziałam na mieście jej koleżankę ze szkoły artystycznej smile. Oj było na co popatrzeć
        • danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:55
          I tu jest clue.
          Niektórzy tworzą. Reszta naśladuje.
          Jadę ostatnio tramwajem. Siedzą nastolatki: "O, ta jest ładna to sobie ją zaobserwuję... Ten jest fajny, ale nie dodam go teraz do obserwowanych, żeby sobie nie pomyślał, dopiero wieczorem!".
    • mail-na-gazecie Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:11
      A mi się od razu przypominają wszelkie programy ze stylistami, którzy boleją nad bylejakoscią polskiej ulicy i że ludzie nie ubierają się kolorowo. Sami oczywiście zawsze noszą się na czarno lub czarno- biało.
      • dzidzia_ch Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:41
        Moja córka uwielbia wszelkiego rodzaju koszule:w kratkę,w paski,wzorki,gładkie.
        Nosi je do czarnych lub granatowych jeansów.
        No ale to wczesna nastolatka - 6 klasa
        • rosapulchra-0 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:03
          Jedna moja uwielbia wszelkiego rodzaju bezrękawniki, druga właśnie takie koszule. Obie dorosłe.
    • maggi9 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:47
      Dlaczego kolorowo=ciekawie?
      Ja tam lubię własnie czerń, szarość, ciemne kolory (brązu nie). Ewentualnie jakiś mocny element - fiolet lub nasycona czerwień. Nie uważam, żebym się ubierała nieciekawie. Lubie proste rzeczy.
      Naprawdę nie rozumiem tego pędu ku papuziej sraczce kolorów ewentualnie "Bo na wiosnę to trzeba kolorowo"
      • taki-sobie-nick Re: Styl nastolatek 23.04.17, 21:26
        maggi9 napisała:

> Dlaczego kolorowo=ciekawie?
        > Ja tam lubię własnie czerń, szarość, ciemne kolory (brązu nie). Ewentualnie jak
        > iś mocny element - fiolet lub nasycona czerwień. Nie uważam, żebym się ubierała
        > nieciekawie. Lubie proste rzeczy.
        > Naprawdę nie rozumiem tego pędu ku papuziej sraczce kolorów ewentualnie "Bo na
        > wiosnę to trzeba kolorowo"

A na lato to już w ogóle! Ja uznaję ecru, khaki, odcienie niebieskie, czerń i teoretycznie złamany (nie pudrowy) róż, ale raczej niemrawo.
    • danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:50
      Ostatnio znalazłam w sieci listę najpopularniejszych blogów modowych. Słyszałam o tuskównach, jemercedównach i maffashionównach. Ale jeden blog mnie zainteresował: jakaś dziewczyna, która kupuje też w lumpeksach. Weszłam i zobaczyłam chyba guru warszawskich i nie tylko nastolatek: www.jestemkasia.com/. Sieciówka+lumpeks+jak się da to coś ekstra.
      Tak, uniformizacja i barwy wojenne. "Obserwuję" (i kopiuję) jako styl życia.
      • wisniowy_sad Re: Styl nastolatek 23.04.17, 11:10
        Jeśli już przy szafiarkach i celebrytkach jesteśmy - to co z Macademian, Margaret czy choćby Horodyńską? One ubierają się bardzo kolorowo i w dosyć ciekawe fasony, więc trochę ciekawi mnie, czemu akurat te "szare" blogerki są guru wink
        • fil.lo Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:07
          No ale one chyba są dla nastolatek za staresmile
        • danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 18:03
          Bo kolorowe kreacje celebrytek nie są na kieszeń nastolatek? W sieciówkach są kolory - ale w mniejszości, a i ta mniejszość nie zawsze jest fajna. Pomijając już fakt, że nie każdy chce się wyróżniać, nie każdy umie zestawić, nie każdy lubi ryzyko.
    • regina-phalange Re: Styl nastolatek 23.04.17, 11:06
      Cóż, uważam, ze współczesne nastolatki wyglądają dużo lepiej niż moje pokolenie w ich wieku. Pomijam pojedyncze koszmarki modowo-wizażowe, jak brwi-gąsienice czy bardzo obcisłe rurki z niskim krokiem, szczególnie u facetów. Ale obecnie młodzież ma więcej możliwości - od zatrzęsienia sieciówek po kupowanie w necie, no i dzięki internetowi również więcej możliwości czerpania pomysłów i śledzenia tzw. trendów. I jeszcze, wbrew lamentom nad seksualizacją młodzieży, raczej nie obserwuję tandetno-zdzirowatych stylizacji (poza pewnymi środowiskami), które wśród dziewczyn trochę starszych ode mnie, były popularne na fali popularności Spice Girls czy niemieckiego popu z Vivy.
      • rosapulchra-0 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:07
        O Jesoo, te brwi to jest jeden wielki dramat. Walczę z najmłodszą, żeby dała sobie z nimi spokój, ale na razie z marnym skutkiem uncertain
    • julita165 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:32
      A ja zwróciłam uwagę na jeszcze jeden trend wśród gimbazy i trochę starszych. Podkoszulka lub koszula w kratę wpuszczona w mini. A do tego mini odcinana w pasie i rozkloszowana. Do kompletu trampki, bywa że w zestawie z cienkimi cielistymi rajstopami. Wg mnie to obraz modowej katastrofy. Dodam ze tak z 1 na 100 ma figurę która nadaje się do noszenia takich zestawów.
      I nie pisze tego z pozycji starszej pani która zawsze wie lepiej bo sama w tym wieku nosiłam jakieś masakry typu jeansy piramidy.
    • kropkacom Re: Styl nastolatek 23.04.17, 18:18
      Dorosłym nigdy nie dogodzisz. Taka kolej rzeczy.
    • solejrolia Re: Styl nastolatek 23.04.17, 19:13
      Wśród znanych mi nastolatek ( corka i jej kolezanki) ciuchy mają mieć kolory stonowane tzn. Nie moga byc oczojeb.ne wink.
      Najlepiej biały/ szary/czarny/granatowy podkoszulek plus szara/czarna bluza rozpinana i ciemne spodnie ( mogą być dresowe). Ewentualnie koszula w kratę.
      I to jest strój na niemal wszystkie okazje.
      No i oczywiscie Airmaxy lub trampki firmy dowolnej.
      Wyraźnie ciągnie ją, i jej koleżanki, do stylu sportowego-
      ma być wygodnie. Poza tym lubi styl militarny bojówki, moro itd. Nie malują się wcale, nawet paznokci ( ale są w klasie dziewczyny z makijażem, nawet włosy na blond pofarbowanie też mają).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka