grazbed Re: Styl nastolatek 23.04.17, 06:41 Podstawowe kolory używane w LO córki oraz w pozostałych jej kręgach towarzyskich to czarny granat biały szary bordo khaki. Ostatnio nieśmiało pojawił się pudrowy róż i niebieski. Córka wyszła z mundurkowego gimnazjum i liczyłam na kolorowy odlot. Dowiedziałam się jednak, że kolory są ,niestylowe,. I tak. codziennie rano sprawdza który biały / szary / czarny bardziej pasuje do ukochanych czarnych spodni. Wybierając z zestawu 50 takich niemal samych T-shirt ów. I wychodzi z domu w poczuciu cudowności swojej stylizacji spotykając po drodze identycznie wystylizowane koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Styl nastolatek 23.04.17, 06:50 O ile strój niemal identyczny to trochę jednak idą w indywidualizację w zakresie makijażu manicure no i ostatnio pojawiły się kolorowe włosy.takie tęczowe. Jednak takich całkiem odjechanych osób dużo nie jest. LO z tych topowych. Natomiast ostatnio widziałam na mieście jej koleżankę ze szkoły artystycznej . Oj było na co popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:55 I tu jest clue. Niektórzy tworzą. Reszta naśladuje. Jadę ostatnio tramwajem. Siedzą nastolatki: "O, ta jest ładna to sobie ją zaobserwuję... Ten jest fajny, ale nie dodam go teraz do obserwowanych, żeby sobie nie pomyślał, dopiero wieczorem!". Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:11 A mi się od razu przypominają wszelkie programy ze stylistami, którzy boleją nad bylejakoscią polskiej ulicy i że ludzie nie ubierają się kolorowo. Sami oczywiście zawsze noszą się na czarno lub czarno- biało. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:41 Moja córka uwielbia wszelkiego rodzaju koszule:w kratkę,w paski,wzorki,gładkie. Nosi je do czarnych lub granatowych jeansów. No ale to wczesna nastolatka - 6 klasa Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:03 Jedna moja uwielbia wszelkiego rodzaju bezrękawniki, druga właśnie takie koszule. Obie dorosłe. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:47 Dlaczego kolorowo=ciekawie? Ja tam lubię własnie czerń, szarość, ciemne kolory (brązu nie). Ewentualnie jakiś mocny element - fiolet lub nasycona czerwień. Nie uważam, żebym się ubierała nieciekawie. Lubie proste rzeczy. Naprawdę nie rozumiem tego pędu ku papuziej sraczce kolorów ewentualnie "Bo na wiosnę to trzeba kolorowo" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Styl nastolatek 23.04.17, 21:26 maggi9 napisała: > Dlaczego kolorowo=ciekawie? > Ja tam lubię własnie czerń, szarość, ciemne kolory (brązu nie). Ewentualnie jak > iś mocny element - fiolet lub nasycona czerwień. Nie uważam, żebym się ubierała > nieciekawie. Lubie proste rzeczy. > Naprawdę nie rozumiem tego pędu ku papuziej sraczce kolorów ewentualnie "Bo na > wiosnę to trzeba kolorowo" A na lato to już w ogóle! Ja uznaję ecru, khaki, odcienie niebieskie, czerń i teoretycznie złamany (nie pudrowy) róż, ale raczej niemrawo. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 10:50 Ostatnio znalazłam w sieci listę najpopularniejszych blogów modowych. Słyszałam o tuskównach, jemercedównach i maffashionównach. Ale jeden blog mnie zainteresował: jakaś dziewczyna, która kupuje też w lumpeksach. Weszłam i zobaczyłam chyba guru warszawskich i nie tylko nastolatek: www.jestemkasia.com/. Sieciówka+lumpeks+jak się da to coś ekstra. Tak, uniformizacja i barwy wojenne. "Obserwuję" (i kopiuję) jako styl życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowy_sad Re: Styl nastolatek 23.04.17, 11:10 Jeśli już przy szafiarkach i celebrytkach jesteśmy - to co z Macademian, Margaret czy choćby Horodyńską? One ubierają się bardzo kolorowo i w dosyć ciekawe fasony, więc trochę ciekawi mnie, czemu akurat te "szare" blogerki są guru Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:07 No ale one chyba są dla nastolatek za stare Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Styl nastolatek 23.04.17, 18:03 Bo kolorowe kreacje celebrytek nie są na kieszeń nastolatek? W sieciówkach są kolory - ale w mniejszości, a i ta mniejszość nie zawsze jest fajna. Pomijając już fakt, że nie każdy chce się wyróżniać, nie każdy umie zestawić, nie każdy lubi ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Styl nastolatek 23.04.17, 11:06 Cóż, uważam, ze współczesne nastolatki wyglądają dużo lepiej niż moje pokolenie w ich wieku. Pomijam pojedyncze koszmarki modowo-wizażowe, jak brwi-gąsienice czy bardzo obcisłe rurki z niskim krokiem, szczególnie u facetów. Ale obecnie młodzież ma więcej możliwości - od zatrzęsienia sieciówek po kupowanie w necie, no i dzięki internetowi również więcej możliwości czerpania pomysłów i śledzenia tzw. trendów. I jeszcze, wbrew lamentom nad seksualizacją młodzieży, raczej nie obserwuję tandetno-zdzirowatych stylizacji (poza pewnymi środowiskami), które wśród dziewczyn trochę starszych ode mnie, były popularne na fali popularności Spice Girls czy niemieckiego popu z Vivy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:07 O Jesoo, te brwi to jest jeden wielki dramat. Walczę z najmłodszą, żeby dała sobie z nimi spokój, ale na razie z marnym skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Styl nastolatek 23.04.17, 14:32 A ja zwróciłam uwagę na jeszcze jeden trend wśród gimbazy i trochę starszych. Podkoszulka lub koszula w kratę wpuszczona w mini. A do tego mini odcinana w pasie i rozkloszowana. Do kompletu trampki, bywa że w zestawie z cienkimi cielistymi rajstopami. Wg mnie to obraz modowej katastrofy. Dodam ze tak z 1 na 100 ma figurę która nadaje się do noszenia takich zestawów. I nie pisze tego z pozycji starszej pani która zawsze wie lepiej bo sama w tym wieku nosiłam jakieś masakry typu jeansy piramidy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Styl nastolatek 23.04.17, 18:18 Dorosłym nigdy nie dogodzisz. Taka kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Styl nastolatek 23.04.17, 19:13 Wśród znanych mi nastolatek ( corka i jej kolezanki) ciuchy mają mieć kolory stonowane tzn. Nie moga byc oczojeb.ne . Najlepiej biały/ szary/czarny/granatowy podkoszulek plus szara/czarna bluza rozpinana i ciemne spodnie ( mogą być dresowe). Ewentualnie koszula w kratę. I to jest strój na niemal wszystkie okazje. No i oczywiscie Airmaxy lub trampki firmy dowolnej. Wyraźnie ciągnie ją, i jej koleżanki, do stylu sportowego- ma być wygodnie. Poza tym lubi styl militarny bojówki, moro itd. Nie malują się wcale, nawet paznokci ( ale są w klasie dziewczyny z makijażem, nawet włosy na blond pofarbowanie też mają). Odpowiedz Link Zgłoś