Dodaj do ulubionych

Pytanie bankowe.

14.05.17, 14:57
Forum bankowemu nie wierzę bo dużo tam pracowników tej instytucji podszywających się pod "prawdziwych użytkowników".
Czy założenie zwykłej, o stałym oprocentowaniu, bez dodatkowych produktów lokaty w banku Idea Bank jest bezpieczne? Słyszałam różne opinie i kary dla tego banku, ale głównie z tytułu tzw. polisolokat? Ewentualnie gdzie byście ulokowały kwotę 12.000 zł?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:01
      kaz_nodzieja napisała:

> Ewentualnie gdzie byście ulokowały kwotę 12.000 zł?
      > Dziękuję.

Kwotę 12000 PLN można ulokować w fajnej wycieczce zagranicznej, tylko trzeba wcześniej sprawdzić czy ma się paszport. A jeżeli się ma to czy jest jeszcze ważny.

A jakich kierunków unikać to Ty już samo wiesz najlepiej, prawda?

Xsioonc
      • kaz_nodzieja Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:04
        Jakich kierunków turystycznych unikać wiem.
        Chcę się dowiedzieć jakich kierunków bankowych i finansowych unikać.
    • lauren6 Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:21
      businessinsider.com.pl/wiadomosci/idea-bank-jest-sprawdzana-przez-uokik-chodzi-o-lokaty/rvrkfmt
      • tiszantul Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:38
        lauren6 napisała:

> businessinsider.com.pl/wiadomosci/idea-bank-jest-sprawdzana-przez-uokik-chodzi-o-lokaty/rvrkfmt

tu akurat chodzi o struktury, które były bezczelnie przedstawiane klientom jako "pewien rodzaj lokaty", warto przytoczyć, jeśli klienci wciąż się na to nabierają, jednak Idea Bank ma w ofercie również dość dobre tradycyjne lokaty. Wystarczy nie brać żadnych innych produktów i można korzystać.
        • kaz_nodzieja Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:46
          O tym właśnie mówię. Wiem, że ze strukturyzowanymi lokatami mieli problemy, ja piszę o zwykłych lokatach.
    • kfugktru23 Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:51
      Jest bezpieczny. Nie pracuję tam.
    • jorkidwa Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 15:52
      Mam w Idei lokaty od wielu lat, żadnych problemów.
    • sol_13 Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 21:13
      Mialam tam lokaty zwykłe, żadnych problemów.
      Inna sprawa, czy tego rzedu kwotę w ogole oplaca sie wpłacać na lokatę przy obecnym oprocentowaniu.
    • magia Re: Pytanie bankowe. 14.05.17, 21:19
      Właśnie mi się skończyła lokata u nich. Po wydaniu dyspozycji pieniądze następnego dnia wróciły na wskazane konto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka