Dodaj do ulubionych

Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu

29.05.17, 21:01
www.youtube.com/watch?v=zdjIWlHtqh0
Myślę, że o muzyce ma więcej do powiedzenia, niż aktorzyna Jakubik który na stare lata zaczął się bawić w muzyce i próbuje się przebić teledyskiem profanującym sakramenty święte. Niejaki Pazur też próbował zostać muzykiem, z marnym skutkiem. Jego "finezja" objawiała się min. wyszukanymi i wysublimowanymi tytułami w rodzaju "Przystojny jestem". Rzeczywiście kultura na wysokim poziomie. Jakubikowi nie można odmówić sukcesów aktorskich, ale jak każdy próbujący się bawić w muzykę aktor jest tylko "śpiewającym aktorem", a nie muzykiem. Zamachowski potrafi zaśpiewać ( www.youtube.com/watch?v=SqAw2Sm5kus ), bo w szkole aktorskiej uczą również śpiewu, a to jest przecież to wyuczenia, ale to nie znaczy że jest muzyczną osobowością.
Obserwuj wątek
    • biceps_of_steel Radosna twórczość p. Jakubika 29.05.17, 21:20
      www.youtube.com/watch?v=v0BBpVl34I0&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv0BBpVl34I0&has_verified=1
      Może się śmiać z księży do woli, ale ta muzyka jest prymitywna i pretensjonalna, zabawny niczym polska estrada z lat 90-tych. Wybijany monotonnie rytm i luźne gadanie do podkładu - pan Jakubik 20 lat temu by zrobił karierę na koncertach "Lata z Radiem" w Kołobrzegu, czy Międzyzdrojach lub podczas Mazurskiej Nocy Kabaretowej. Odżywa pamięć o przebojach Kabaretu Otto.
    • 1matka-polka Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 08:12
      O Jakubika masz ból dudy? Że mimo swojego charakterystycznego wyglądu jest atrakcyjny dla kobiet? Albo może dlatego, że jest bardzo dobrym aktorem?
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:42
        Jest aktorem z najwyzszej polki, a zaden muzyk z niego hobbysta, tak jak np. Z Tuska pilkarz.
        • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:43
          Tzn. Z niego muzyk hobbysta. Aktor dodatkowo zazwyczaj spiewa z maniera.
          • 1matka-polka Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:45
            No i?
            • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:53
              Po prostu drugim Brucem Dikinsonem to on nie będzie. Gdyby miał zadatki na wielkiego muzyka, to ten potencjał na pewno z pewnością już dawno temu by się objawił.
              • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 10:38
                Ponownie: no i?
    • conena Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 08:31
      co ty bredzisz?

akurat dr misio daje nadzieję, że polska muzyka to nie tylko sieka popowo-densowa, oby więcej takich zespołów i takiej muzyki w radiu.
      ja widziałam końcówkę jednego festiwalowego dnia na polsacie, tego festiwalu w Sopocie. występowali "artyści" najczęściej grani przez stacje radiowe i z milionami odtworzeń na jutubie. wszystko podobne do siebie, dziewczyny śpiewające miałko, niezapadające w pamięć, podkład muzyczny zrobiony na syntezatorach, a na scenie jacyś kolesie "grający" na gitarze i na perkusji. pękaliśmy z mężem ze śmiechu. na drugim miejscu - muzyczne dzieło rodem z lat 90, zerżnięte z 2unlimited. na pierwszym miejscu Dawid Podsiadło, który nawet nie przyjechał i nie wziął udziału w tej szopce.

Jakubik ma charakterystyczny, przyjemny dla ucha głos, świetnych muzyków, grających muzykę (!), teksty ma różne, z przewagą dobrych. przede wszystkim jest artystą z kompletnie innej bajki niż "panista", czymkolwiek ten ostatni się zajmuje.

ale spoko, w jednym się zgadzamy, Opole to ostatnie miejsce, w którym taki zespół jak dr misio powinien grać. kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuje.
      • 1matka-polka Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 09:15
        "Pianista" jest takim patriotą, że nawet jego biografii nie ma po polsku.
        • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:46
          Bo jest wybitnym jazzmanem, znanym poza Polska.
          • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:55
            Czyli Polacy już nie są godni poznać jego biografii?
            • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:29
              To już być może decyzja wydawcy. Konikiewicz dawał wykłady i brał udział w sympodiach na całym świecie.
              • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 10:39
                czyli Konikiewicz nie ma wpływu na format swojej własnej strony internetowej?
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:39
        Ten cały "hicior" Dr Misio ma wybijany prosty rytm, niczym "Bo tutaj jest jak jest" Kukiza. Gdzie mu do jednego z bardziej twórczych polskich jazzmanów?
        • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:04
          Ale co to ma do rzeczy? Przecież nawet gdyby Opole się odbyło bez Jakubika to zapewne żaden artysta tam nie dorastałby do pięt Twojemu idolowi. Wychodzi na to, że dobrze się stało, że Opola nie będzie skoro pan Wojtek nie byłby tam jedynym performerem.
          • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:10
            Ja tylko twierdzę, że jeśli się przez lata słuchało gitar Murraya i Smitha, Downinga i Tiptona, perkusji Lombardo, to pomysły na modłę kabaretowego Kukiza nie robią na mnie wrażenia.
            • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:32
              Co innego paru facetów przebranych za duchownych - to już robi na Tobie piorunujące wrażenie. Spośród tłumu fanów metalu, których znam Ty jeden tak to przeżywasz. 😂
    • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 08:39
      Jakubik ma moim zdaniem świetny głos.

A TVP sama nominowała jego piosenkę, więc może zapytaj Kurskiego czemu takie miernoty chciał mieć na festiwalu.
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:44
        Wybitny jazzman, znany poza Polska.
        • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:47
          To o Konikiewiczu bylo.
        • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:51
          No jak znany poza Polską to uklęknij, ucałuj jego stopy i słuchaj tylko tego, co Ci pozwoli.
          Ja będę sobie dalej sama wybierać.
          • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:33
            Mówimy o wybitnym jazzmanie, a nie "śpiewającym aktorze".
      • biceps_of_steel Teledysk przelał czarę goryczy 30.05.17, 18:32
        Nie przyszło Ci do głowy, że mimo jawnego antyklerykalizmu piosenka została pierwotnie zaakceptowana, w ramach poszanowania pluralizmu? Jednak teledysk jest parszywy i profanuje sacrum, czyli sakramenty święte.
      • biceps_of_steel Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 18:36
        Dickinson, Mercury, Cash i jeszcze paru innych. Część z nich już nie żyje,a inni formę swojego życia mają już za sobą, dlatego "mieli", a nie "mają".
        Gdzie Jakubikowi to głosu takiego jak Michael Kiske (są w podobnym wieku, dlatego ich zestawiłem)?
        • spanish_fly Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 22:50
          Co z tego, że pięknie śpiewali/śpiewają - do obecnej TVP ani Dickinson ani Mercury nie mieliby przecież wstępu. I to jest sedno. Jakubika nie dlatego wyrzucili z konkursu, że mu brak talentu, a z powodu pseudo-religijnej histerii.
          • biceps_of_steel Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 23:00
            Akurat Dickinson był na wspieranym przez rząd kongresie gospodarczym i miał tam wykład o branży lotniczej. Jacek Kurski podobno jest wielkim fanem Slayera.

Jakubik był z tą swoją piosenką zaproszony, zapewne w ramach pluralizmu. Podziękowano mu, jak ukazał się teledysk.

A Iron Maiden to przykład zespołu co sukces zbudował bez przychylności mediów. To świadczy o ich sile, nie musieli nigdy żebrać żeby grać w jakimś Opolu. Dzisiaj wiadomo, sprzedają różne gadżety i ogólnie na merch'u robią kasę, ale na pozycję pracowali długo i mocno.
            • spanish_fly Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 23:09
              Prywatnie to sobie Jacek Kurski może być fanem Sleyera, skądinąd wiadomo, że do sakramentów ma luźny stosunek skoro się rozwiódł, ale w TVP nie wolno obrażać uczuć religijnych i wszelki satanizm jest zakazany, więc żadne metalowe antychrysty nie miałyby tam czego szukać.

Kto żebrał o występ w Opolu? Problem jest chyba odwrotny - to Kurski musiał żebrać żeby ktoś wystąpił.
              • biceps_of_steel Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 23:12
                Gdyby nie podziękowanie Kayah'i (ze sławetnego festiwalu w Kołobrzegu) i Jakubikowi to chałturnicy by brali pieniądze od TVP za występy aż by im się uszy trzęsły.
                • spanish_fly Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 30.05.17, 23:26
                  Zgadza się - tym większy "sukces" dobrej zmiany.
            • maslova Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 10:44
              > Jacek Kurski podobno jest wielkim fanem Slayera.

Kurski ma dość skrajne upodobania (nie tylko muzyczne, jak pokazuje jego biografia, poglądy też dopasowuje do tego, co dla niego na dany czas najkorzystniejsze). Z jednej strony Slayer, z drugiej - disco polo:
              www.youtube.com/watch?v=PbYZ8gKxFmI
              • biceps_of_steel Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 12:51
                Przecież to było pod publiczkę, że niby prezes osobiście się utożsamia z "discopolowym" sylwestrem. wink
                • maslova Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 16:47
                  "Niby"? Przecież mentalnie Kurski to właśnie discopolowiec: nieważna jakość, idea, ważne, żeby się sprzedać.
                  • biceps_of_steel Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 19:52
                    Obecnie jest prezesem zarządu spółki akcyjnej - na obowiązek interesować się przede wszystkim zyskiem spółki, jego maksymalizacją i minimalizacją strad - za to odpowiada.
                    Albowiem prawnie telewizja publiczna, która ma mieć misję, jest spółką prawa handlowego. Taki jest status TVP. PiS chciałby to zmienić, ale póki co mamy do czynienia z S.A.
                    • sumire Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 20:03
                      Tak czy inaczej, jest to medium publiczne, a w rolę takich wpisana jest misyjność. Można dbać o zyski inaczej niż schlebiając najniższym gustom, co widać po wynikach TVPISS.
                    • maslova Re: Świetne głosy to mieli Dio, Halford, Kiske, 31.05.17, 20:46
                      > na obowiązek interesować się przede wszystkim zyskiem spółki, jego maksymalizacją i minimalizacją strad - za to odpowiada.
                      No jak na razie kiepsko mu to idzie: big_grin
                      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/finanse-tvp-jacek-kurski-zatrudnienie,12,0,2296844.html
    • sundry Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 08:45
      Kiedy ostatnio w kościele byłeś?
    • iwles Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 08:47
      > Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu

i wystąpi w Opolu ?
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:45
        Napisalem wyzej, ze jest jazzmanem i nie wystepuja na festiwalach muzyki popularnej.
        • iwles Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:49

no i ? uważa się za specjalistę od muzyki popularnej ?
          • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:52
            Jako muzyk sesyjny czasem nagrywal klawisze dla rockowych artystow.
            • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:54
              Czy występował w Opolu?
              • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 19:03
                A po co miał to robić? Opole to festiwal chałtury, czysta estrada. Dziwi mnie ten bul dópy o Opole, bo to muzyczny skansen, a zrobionego z niego niemal ostatni bastion wolności.
                Pan Wojtek Konikiewicz po prostu się inteligentnie wypowiedział, stąd przytaczam tamto nagranie i zestawiam z muzycznym kabaretem Jakubika, mocno pretensjonalnym, z wartą tekstową równie błyskotliwą jak "Bo tutaj jest jak jest" "prezydenta" Kukiza.
                • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 10:45
                  > Dziwi mnie ten bul dópy o Opole, bo to muzyczny skansen, a zrobionego z niego niemal ostatni bastion wolności.
                  No ale jak widać ten bul dópy dotknął też Konikiewicza
                  • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 12:52
                    On wypowiedział się o trochę innych kwestiach, że ogólnie "coś nie gra".
                    • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 21:00
                      Ale jednak w kontekście występów w Opolu
                      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 22:22
                        Ale chyba zgadzasz się, że jeśli chodzi o promocję polskiej kultury, to "nie gra"?
                        Przecież Opole to jarmark i odpust, od lat.
    • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:53
      > Myślę, że o muzyce ma więcej do powiedzenia, niż aktorzyna Jakubik
      Ale udział w dyskusji wybitnego polskiego twórcy Tomasza Niecika już Ci nie przeszkadza? Jakubik nie może się wypowiadać, natomiast autor, wykonawca i twórca wspaniałej choreografii jakże ambitnego dzieła "Cztery osiemnastki" jest naprawdę opiniotwórcą na miarę Pospieszalskiego i TVPis
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:43
        Pospieszalski zaprosił różne strony "sporu".
        • iwles Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 12:05

Pospieszalski i obiektywizm big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 10:56
      Ten wybitny pianista mówi w tym klipie o podatkach i pieniądzach. Słuchałeś tego w ogóle?
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:47
        I odnosi się wówczas do tego, że jak PO muzykom podnosiła podatki, to wielcy "rebelianci" nie protestowali.
        A wykluczenie Jakubika jest jedną z przyczyn wielkiego "protestu", więc stąd odniosłem się również do niego.
        • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 19:43
          No i co z tego? To są dwa odrębne tematy.
          • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 19:50
            Połączyłem je, bo Maryla i Kayah są mi obojętne, trzymam się od popkultury daleko, natomiast Jakubik teledyskiem przekroczył pewną granicę i negatywnie zwrócił moją uwagę, co zrobił też Konikiewicz swoją inteligentną wypowiedzią. Nie muszę dodawać, że zwrócił moją uwagę pozytywnie. Gość z klasą i miło posłuchać, jak mówi. Naprawdę to z niego Polska może być dumna jako muzyka, bo można go uznać za nasz produkt eksportowy i mecenasa polskiej kultury.
            • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:31
              Jaką granicę przekroczył Jakubik? Człowieku, motyw chciwego biskupa w sztuce to nic nowego. Czy "Igraszki z diabłem" też powinny Twoim zdaniem znaleźć się na indeksie TVP jako raniące uczucia religijne? Mam wrażenie, że niektórzy tracą kontakt z rzeczywistością.
              • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:45
                Sakrament pokuty jest czymś tak intymnym, jest takim miejscem sacrum, że jego wyśmiewanie porównałbym do malowania karykatur Mahometa.
                • sundry Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 07:17
                  Chyba sobie jaja robisz. Wystarczy spojrzeć na spowiedź młodych par, które mieszkają razem i wspolzyja przed ślubem. Szopka i tyle.
                  • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 12:54
                    To już jest ich prywatna, osobista sprawa. Myślę, że to stosunkowo niegroźny grzech, więc i księżą przymykają na to oko, tylko oficjalnie podczas kazania nie mogą powiedzieć że seks przedmałżeński to drobnostka i tak naprawdę oni rozumieją, ludzie go uprawiali, uprawiają i będą uprawiać, więc nie widzą w tym nic złego.
            • baltycki Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:33
              > Gość z klasą i miło posłuchać, jak mówi.

"To był poprzedni rząd. Ja nie pamiętam nawet tych ludzi i nie chcę o nich pamiętać. Robi mi się niedobrze, kiedy o nich myślę"

A wierze, ze to moga byc mile slowa dla Twego ucha.
              • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:47
                Nie słyszysz, że ten facet jest po prostu intelektualistą do szpiku kości i wypowiadając się po prostu brzmi jak człowiek o nieprzeciętnej inteligencji? Ma cięty jęzor i jest bezkompromisowy, jest pewny siebie, ale takich nam trzeba w narodzie.
                • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:55
                  Skoro popiera PIS i TVP pod rządami Kurskiego to coś z nim jest jednak nie tak.
                  • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:03
                    Nic takiego nie mówił. Wykpił po prostu opolskich "rebeliantów". A przy okazji przypomniał, że publiczne stacje radiowe grają za mało polskiej muzyki.

Wiem, że PiS popiera inny znany jazzman - saksofonista Piotr Baron.
                    • baltycki Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:55
                      biceps_of_steel napisał:

> przypomniał, że publiczne stacje radiowe grają za mało polskiej muzyki.

"Nie bijecie się o to, żeby w Radiowej Trójce, gdzie jest 27 proc. polskiej muzyki na a ntenie, żeby było dwa czy trzy razy tyle. Nie bijecie się, żeby w pierwszym programie Polskiego Radia było 80 proc."

54-81% polskiej muzyki w Trojce, 80% w Jedynce?
                      Popierasz?
                • tereska.z.bombaju Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 07:50
                  biceps_of_steel napisał:

> Nie słyszysz, że ten facet jest po prostu intelektualistą do szpiku kości i wyp
                  > owiadając się po prostu brzmi jak człowiek o nieprzeciętnej inteligencji? Ma ci
                  > ęty jęzor i jest bezkompromisowy, jest pewny siebie, ale takich nam trzeba w na
                  > rodzie.

Co ty józek- zakochałeś się w nim czy jak?
    • maslova Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 11:02
      > Zamachowski potrafi zaśpiewać ( www.youtube.com/watch?v=SqAw2Sm5kus ), bo w szkole aktorskiej uczą również śpiewu, a to jest przecież to wyuczenia, ale to nie znaczy że jest muzyczną osobowością.

Za to jest nią na pewno Niecik big_grin
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 18:50
        Nie słucham ani Niecika ani wybryków śpiewających aktorów, których twórczość jest zazwyczaj bardziej formą kabaretu, niż dojrzałą muzyką.
    • cosmetic.wipes Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 21:54
      Pan Konikiewicz jest tak "wybitny", że nawet Wikipedia o nim milczy big_grin
      • livia.kalina Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 21:58
        >Pan Konikiewicz jest tak "wybitny", że nawet Wikipedia o nim milczy

Bo on jest wybitny akurat na miarę józka....
        • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:44
          W światku jazzowym mamy wielu uznanych muzyków, tylko nie wszyscy są tak znani jak Komeda, czy Stańko.
          Konikiewicz jako muzyk sesyjny brał udział w nagrywaniu wielu ważnych dla polskiego rocka lat 80tych płyt.
          Artysta niezwykle płodny, niebojący się eksperymentów, wykładający na zagranicznych uczelniach jazzowych. Coś więcej?
          Ja jestem starym rockmanem, nie słucham jazzu, denim & leather to moje życie, ale pan Wojtek swoją bezkompromisową postawą i ciętym językiem znalazł miejsce w moim sercu.
          • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 22:59
            Wierzymy, ja to nawet myślę, że masz uczucia dla pana Wojtka również w innych organach poza sercem. Denim & leather 😂
            • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:06
              Jedno z naczelnych haseł heavy metalu, swoista przenośna i 2 słowa które to najlepiej określają. Może "harleyowy" heavy metal grany przez panów w skórzanych portkach dziś trąci myszką, ale dla mnie to muzyka co kojarzy się z beztroską lat 80tych i dobrym bourbonem oraz dziewczętami o pięknych, długich, zdrowych włosach.
              • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:18
                Metalowca mam w domu na co dzień razem z jego kolekcją płyt, dla której niedługo nam ścian zabraknie, ale denim&leather kojarzy mi się wyłącznie z barem Błękitna Ostryga. 😂
                • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:35
                  Może dlatego, że ja jestem bardziej rockersem, niż "satanizujacym" metalowcem - bliski mi jest hedonizm, a muzyka najlepiej mi pasuje z lat 80tych.
                  Przecież dżinsy i skórzana kurtka to najbardziej klasyczny rockowy strój, jaki można sobie wyobrazić.
                  Mnie teraz akurat ciągnie w stronę kowbojek i image'u amerykańskiego snoba z bluesowych/jazzowych barów. tongue_out
                  • spanish_fly Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 30.05.17, 23:44
                    No to mocno ograniczone masz zainteresowania muzyczne.
                    • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 06:53
                      A kto powiedzial, ze tylko tego slucham?
                      Jednak heavy metal (NWOBHM) zawsze bedzie moja najwieksza miloscia.
      • purchawkapuknieta Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 07:33
        To już świadczy o Wikipedii. Muzyka polska to dużo szerszy temat, niż wykonawczyni songu "córeczko, wolałabym żebyś była chłopcem", czy Nosowska.
        • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 12:56
          Dokładnie. My naprawdę nie mamy się czego wstydzić, jeśli chodzi o jazz.
        • cosmetic.wipes Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 17:09
          Wikipedie tworzą internauci. Aż dziw, że żadne z was, takich znawców polskiej muzyki współczesnej nie umieściło tam notki o tym wybitnym twórcy. Albo nie jest tak wybitny, albo wam - jego wielbicielom nie starczyło intelektu do obsługi wiki big_grin
          • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 19:55
            Ja nie jestem jego wielbicielem. Jednak jazz jest dość niszowy, zwłaszcza że Konikiewicz to awangarda i nie gra "klasycznego" jazzu. Taka krakowianka oświecona z wyższych sfer lokalnego biznesu - naprawdę nie masz kolegów jazzmanów, żeby się ich spytać, kim jest Konikiewicz?
            • cosmetic.wipes Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 01.06.17, 10:19
              Ależ ja wiem kim jest ten pan - gra w Tilcie Lipińskiego i zapewniam cię, że to nie jest jazz tongue_out
              • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 03.06.17, 22:51
                On w Tilcie gra może 10 lat i to na koncertach - płyty z nimi żadnej nie zagrał, koncerty chyba też zbyt często się nie odbywają.
                On zrobił masę innych rzeczy, w większości związanych bezpośrednio z jazzem.
                Tilt nigdy nie był wybitnym i porywającym zespołem, ale Konikiewicz dołączył do nich na stare lata, zapewne po koleżeńsku i trudno go wiązać głównie z Tiltem.
    • anika772 Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 07:06
      Ale jazz, na festiwalu w Opolu (tzn. w Kielcach) ?? Będzie pasować do disco polo, które jest, jak wiadomo, ulubionym gatunkiem suwerena?
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 12:58
        Nikt nie pisał, że Konikiewicz zamierzał w Opolu w ogóle występować. wink
        Po prostu się wypowiedział w programie, prowadzonym przez kiedyś niezłego basistę.
    • triismegistos Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 18:52
      Józek, czy ty masz jakiś fetysz związany z robieniem z siebie durnia w kobiecym towarzystwie? Może powinieneś przejsć sie do jakiegoś studia dominacji? Piszę poważnie, gdzie jak gdzie, ale tam nie wyśmieją twoich skórzanych spodni smile
      • biceps_of_steel Re: Wybitny panista W. Konikiewicz o Opolu 31.05.17, 20:01
        Skórzanych spodni jeszcze nie miałem na tyłku, teraz to kowbojki mnie kręcą i styl bardziej "dojrzały", elegancki pod country/blues. wink Ale skórzaną kamizelę chcę kiedyś nabyć. wink

Kto jak kto, Ty wiem że na muzyce się znasz. Naprawdę nie widzisz, że ja piszę tutaj o znanym jazzmanie, który jest deprecjonowany, bo podobno "pisior" (czego ani on ani nikt za niego nie potwierdził)?
        Celowo zestawiłem go z miałką "tfurczością" Jakubika (w sensie muzyka, bo aktor z niego z wysokiej półki i trudno wymagać żeby jeszcze w muzyce dostał od losu taki sam talent).

Ale nic, ja mam nadzieję że nastanie taki festiwal, gdzie zobaczymy min. Kopacz i Gronkiewicz-Waltz na estradzie - festiwal piosenki więziennej we Wronkach. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka