Dodaj do ulubionych

Swobody obywatelskie dla mężów :-D

12.06.17, 18:01
Czyj mąż jeszcze ma prawo do:
- zjadania jedzenia z lodówki w swym domu bez pisemnego pozwolenia żony na otwarcie paczki parówek
- podejmowania samodzielnie w kwestii swojego dziecka decyzji tak kluczowych, jak możliwość kupienia mu lodów/założenia konkretnego odzienia
- przechowywania w swoim domu rzeczy, które uważa za fajne/przydatne bez konieczności błagania żony, żeby mu nie wyrzucała dobytku wg swojego klucza?

Normalnie czytam dzisiejsze wątki i nie wierzę, co widzę big_grin
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:02
      Boższsz, a podobno to ja jestem sekutnicą.
      • bella_roza Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:14
        Też się pocieszyłam że nie jestem jeszcze najgorszą jedzą na świecie 😀
    • thank_you Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:03
      Czytając dzisiejsze wątki przychodzi mi na myśl tylko to - Dobry mąż to martwy mąż. Ave, dziewczęta.
      • kfugktru23 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:02
        Nie. Bo martwego wnieść na piętro. Bo berecik mu spada...
        • stephanie.plum Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 13.06.17, 19:52
          :~)
    • mamma_2012 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:06
      Rozumiem tylko ten wątek z otwieraniem nowego opakowania przed wyjazdem. I to raczej ja jestem tą stroną, która przez roztargnienie otworzy.
    • cosmetic.wipes Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:11
      Dam mojemu do przeczytania te wątki i będę oczekiwać calowania po stopach big_grin
      • thank_you Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:14
        Nie badz taka skromna 😂
      • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:16
        No mój może to wszystko wymienione i jeszcze dużo więcej, do tego może sam wychodzić z domu, w sobie tylko wiadomych celach.
        Jestem ideałem, wiedziałam.
        • oqoq74 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:17
          Mój dodatkowo może zapraszać kobiety, żeby się przed nim rozbierały i robią o nader częstotongue_out
          • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:23
            A to nie. Mój nie może zapraszać kobiet w tym celu. Kurcze, jesteś lepszym ideałem wink.
          • stephanie.plum Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 13.06.17, 19:57
            ginekolog...?
        • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:18
          Ale ustalacie wczesniej, kiedy bedzie mogl tak niby sam sobie wyjsc?
          • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:32
            Ależ ja mam na myśli wyjścia powszednie wink.
            Jeśli coś planujemy towarzysko w podgrupach to się informujemy. Ale nie pytamy o zgodę wink.
            • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:35
              ja bym ten podpinkt zmodyfikowała jednak. Niech zawsze prosi o zgode. Zawsze.
              • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:03
                Topsze, niech błaga wijąc się u stóp.
                • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:04
                  No, co tam sobie juz wymyslicie jako babke proszalna big_grin. Niech i wicie bedzie
        • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:19
          A ! Jak bez pytania kupuje dzieciom lody, to i dla mnie przynoszą. Niekoniecznie z lodziarni, ale na pocieszenie ze zwykłego sklepu. Czyli on też jest ideałem.
      • kropkacom Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:30
        To ja idę umyć stopy wink
    • oqoq74 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:16
      Ktoś w wątku o szynce napisał, że zaczyna rozumieć facetów szukających kochanki... ja chyba też.
      • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:17
        Ja! To mowilam ja, Jarząbek!
        • oqoq74 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:23
          Doskonale Cię rozumiem
    • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:16
      ale tak naprawde to jest przykre sad
      Gdyby moj ma zadzwonil zpytaniem, czy moze kupic lody dziecku, to zaczelabym analaizowac inne objawy choroby psychicznej sad
      • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:29
        Mój by zadzwonił tylko w sytuacji, kiedy dziecko wyłaziłoby z jakiejś infekcji i nie był pewien, czy jakoś nie zaszkodzą. Ale nie gadałby o tym przy dziecku, zwłaszcza przedszkolaku, dla którego lody to radość jak dla nas premia smile.
      • memphis90 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 13.06.17, 19:28
        No ale tam mąż zadzwonił z założeniem "niech ci matka powie, że nie możesz", bo sam nie radził sobie z odmową. A matka się zgodziła i pan strzelił focha.
    • bei Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:17
      Moj! Sama go rozbestwilam. Jak zaczelismy mieszkac razem to o wszystko pytal czy mu wolno, czy mozesmile
    • solejrolia Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:27
      U mnie to co w poscie zalozycielskim a dodatkowo może spotykać się że znajomymi kiedy chce i nie musi się pytać i tłumaczyć (ja również a nawet czesciej wychodzę :-p). Dotyczy też jego przeróżnych hobby. I może grać po nocy na komputerze. O !
      • solejrolia Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:33
        A, i mój mąż ma 2 koleżanki z przeszłości. ( i fajnie, ja też mam kilku kolegów sprzed meza)
        Dwukrotnie mnie zaskoczył, zaprosił na imprezę i one przyszły. chciał to zaprosił je i naprawdę nie musiał ani mnie uprzedzać ani tłumaczyć się z tego faktu.
        • kropkacom Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:37
          Się zagalopowałaś... wink
          • kropkacom Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:52
            To był żart, ale widzę, że już ktoś "podskoczył" big_grin
        • triss_merigold6 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:40
          Przesadziłaś.
          • solejrolia Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:47
            Myślicie...? ...
            Dobra. To zabronię!
            Zrobie najpierw aferę a potem powiem że nie wolno mu!
            • solejrolia Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:48
              I oczywiście "miły wieczór" !
              Niech sobie nie myśli.
              • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:53
                Przego.ń kmiota za nieuzasadnione i nieskonsultowane opuszczanie pomieszczenia! Niech wie, ze wyjscia sa wtedy, kiedy jest czas wolny zołnierza
    • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:37
      chce mi sie powiedziec jedno: wspułczuję ich dziecią. I męrzą tez wspulczuje
      • little_fish Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:18
        Jesu, konwalka, co Ty robisz moim oczą! Męrzą???? 😁
        • iwoniaw Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:24
          No właśnie, przecież pisze się "menrzą" big_grin
          • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:48
            kurna, przepraszam za blendy, ale od dziecka mam dyslekcje
    • butch_cassidy Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 18:38
      Mój może, jak dotąd.
      Ale może powinnam rozważyć ukrócenie tych swobód za inne (oczywiście znaaaacznie poważniejsze wink ) przewinienia.
    • heca7 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:01
      Mój ale on mało je wink
      Natomiast w kwestii odziania przychówku rządzę ja. Gdyby tak nie było dzieci by wyglądały hmmm ...dziwnie. Prawdopodobnie posiadałyby ubrania za duże, buty markowe ale koniecznie skórzane! i JEDNE. Bieliznę wymieszaną i o ile same by nie pamiętały nosiłyby po bracie majtki i skarpetki wink
      • whitney85 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 13.06.17, 19:55
        Haha no właśnie. Ja też nie daję mężowi wykazać się na tym polu. Wykazywał się, gdy byłam w szpitalu i dzieci nie mogłam poznać, gdy przyszły mnie odwiedzić. Młodsze np miało rozpiete body wiszące do kolan a starsza buty założone na opak, że też nawet nie zauważyła, toż to niewygodnie.
    • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:02
      Matko, jestem aniolem i perla bez skazy smile, bezzwlocznie musze chlopa o tym powiadomic, niech wie, jaki skarb mu sie trafil
      • gama2003 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:07
        Co Ty, my tu takie co druga wink !
        Choć jak widać trzeba rzecz ukrócić, bo grozi rozpasaniem. Na początem powiem mojemu, że jak będzie chciał rozpocząć opakowanie czegoś, to ja muszę o tym wiedzieć. I zaaprobować.
        • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:18
          big_grinbig_grinbig_grin
          a ty- pani na Zułąwach- zaaprobujesz abo i nie
    • lady_mary Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:19
      Ta od lodów powinna się zamienić na męża z tą od szynki - ten od lodów pytał za dużo a ten od szynki za mało big_grin
      Ja mojemu mężowi nie tylko pozwalam szynkę otwierać, ale obiady gotować mu pozwalam, niech ma.
      Na lody osobiście codziennie (!!!) dziecko prowadzam, jedyne pytania, jakie mi mąż zadaje o lody, to jakie mi kupić, ewentualnie do której lodziarni idziemy smile
      Kwestie spożywcze dziecko (dwuletnie) i mąż załatwiają miedzy sobą - dziecko wykonuje telefon do ojca i dyktuje listę zakupów.
      Chyba rzeczywiście należałoby towarzystwo krócej trzymać smile
      • aankaa Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:29
        lady_mary napisał(a):

> dziecko (dwuletnie) i mąż załatwiają miedzy sobą - dziecko wykonuje telefon do ojca i
        > dyktuje listę zakupów.

jesteś pewna, że nie zagalopowałaś się zbytnio ? big_grin
        • lady_mary Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:41
          To jest bardzo osobliwa lista zakupów: tato, musisz kupić bułę, soczek, masło i coś smile
          Ja mężowi nie mówię, co ma kupić, udostępniam mu listę w aplikacji big_grin
      • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 19:29
        Moglabym przykrocic, ale mi sie nie chce, uczciwie mowiac. Jak mawiala moja babcia, kiedy jej kto robil uwage, ze dziadek rozpuszczony (jedzenia bez pytania nie bral, ale lody owszem zzeral samowolnie, i nam kupowal) - "ja nie na stroza kandydowalam, pilnowac nie bede". Wlasnie.
    • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:35
      Ktory to ten watek o wyrzucaniu malzowi jego ukochanych smieci ? Cos nie moge znalezc...
      • lady_mary Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:37
        Ten o zdziadzialym mężu.
        • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:42
          Dzieki, pedze czytac.
        • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:50
          w sęsie, ze ten co chce chlać łiski w słoikach po czyms tam?
          • iwoniaw Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:53
            Ten właśnie. Podczas gdy żona zawiadująca wyposażeniem kuchennym (i decydująca, co potrzebne, na co nas stać, a co kompletnie od czapy) to jedno, a mający jakieś fanaberie mąż, któremu się zdaje, że może sobie słoik ot tak zachować, bo mu się umyśliło, że będzie do czegoś używać, to zupełnie inna kwestia, którą należy utemperować póki czas! big_grin
            • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:55
              Mniemam, ze maz z tych, co to skorupka nasiąkla za mlodu lodami, bo mu mac dawała po gałce jak wyszedl z przedszkola. I takie rozbisurmaniony pozwala sobie na zbieractwo sloikowe. Tak, tak to sie koncza te rozpusty. Tfu!
              • iwoniaw Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:01
                Jest to niewykluczone. Być może wzięło się to stąd, że mąż bez GPS-a jest wypuszczany do pracy, z pensji też się nie rozlicza co do grosza, stąd niekontrolowane zboczenia (nomen omen!) po drodze do spożywczego i kupowanie nutelli bez pozwolenia...
                • milka_milka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 22:00
                  I bez pytania kupuje dwa albo i trzy piwa! Wyobrażasz sobie?!
                  • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 22:04
                    I melinuje forse ! Czesto slysze, jak brzeczy jakimis drobnymi w kieszeni, a ja nawet nie wiem, czy to 20-groszowki, czy 5-zlotowki. I co on sobie za nie kupuje. Rozbestwilam chlopa.
    • muchy_w_nosie Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:49
      Tak ma, np. mój. Tylko że ja myślę o rozwodzie bo mnie irytuje.
    • wiosennaburza1 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 20:51
      znaczy się...
      jeść może co chce , kiedy chce i jak chce. ( choć w czasach kiedy mieszkaliśmy w kawalerce z aneksem kuchennym zabraniałam ( tak, zabraniałam) smażenia jajecznicy po nocy. on lubił, ja chodziłam po ścianach od zasmrodzonego mieszkanka.
      dziecko może nawet zabrać do teściowej bez zezwolenia ( a co, jak szaleć to szaleć)
      może sobie zapraszać kogo chce ( jeśli naiwnie nie przypuszcza że to ja przygotuję poczęstunek)
      natomiast.... natomiast.... nie wolno mu przechowywać w domu rzeczy któe uważa za fajne/przydatne bez koniieczności ubłagania żony. no nie, i już. gdyby mu było wolno, w tej chwili nie pisałabym do Was. przedzierałabym się przez gąszcz przydasiów męża usiłując odnaleźć cokolwiek. serio serio. ma taki budyneczek , gdzie może sobie trzymać skrzyżowanie rudego 102 ze starą gitarą. nie wiem, nie zaglądam, nie interesuję się. a w domu ma tego nie być, taka ze mnie zołza.
      a propopopo - moja znajoma nauczycielka zabroniła swojemu świeżemu mężowi edukacji wyższej. on chciał na studia, ona stwierdziła że nawet jak on zaocznie to jednak nie. bo nie. nie będzie sama siedzieć i czekać. nie i już.
      Hiacynta Bukiet ( Buke) to przy niej mały pikuś.

• wiosennaburza1 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:00
      a właśnie.
      kiedyś wracałam z wiejskiego wyjazdowego wesela. autokar pełen wczorajszych ludzi. niektórzy przedwczorajsi. na postoju ogólnie szanowana rodzinna matrona rzuca : "pilnujcie chłopaków, jak wyjdą" . chłopaki mocno dorosłe. i traf chciał, jeden się zapodział. ochrzan i ogólne potępienie spadło nie na pana wesołego, a na jego żonę. bo nie dopilnowała i "pozwoliła " się uchlać a potem oddalić. państwo po czterdziestce. także, wiecie... pilnowanie i pozwalanie mężom jest widać czasem bardzo pożądane.
      swoją drogą, pojechałabym na takie wesele jeszcze raz. takie skrzyżowanie " U Pana Boga za Piecem" z " Sami Swoi" .
    • zlababa35 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:02
      No po przeczytaniu tamtych wątków, a zwłaszcza tego o szynce, doszłam po raz pierwszy w życiu do wniosku, że współczuję tym misiaczkom big_grin.
      • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:06
        A ja sie zastanawialam, czy pewna nasza forumka (czasowo nieobecna) zmultiplikowla sie , czy zmienila nick smile

Mowicie, ze to nie jednostkowe przypadki ? Rozszerza sie ? Co robic, bogini moja, co robic...
    • 18lipcowa3 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:10
      mój ma, dla mnie to jakiś kosmos te wątki
    • bergamotka77 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:16
      Wielu cudzoziemców mi mówiło, ze Polki są strasznie zaborcze, zwlaszcza po ślubie i strasznie rządzą swoimi facetami i myślę teraz, ze to prawda. Niektórzy mężowie będą niedługo prosili o pozwolenie na oddychanie. Nie chciałabym takiego pantoflarza w domu, który daje się tak tresować.
    • milka_milka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:28
      Od razu mi lepiej. Idę sobie zmawiać pomnik (ku czci oczywiście, nie nagrobkowy). smile
    • konwalka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:30
      dosc dyktatury kobiet!
      • ardiss1 Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 13.06.17, 19:54
        Lubie to !
    • kora.bez.loginu Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:39
      Mój to jeszcze szamponu może używać ile chce! Nie sprawdzam, a łysy nie jest... może, cholibcia, za dużo jednak tego dobrego?
      • tt-tka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:45
        Szamponu nie wyliczam, zelu pod prysznic nie wyliczam, plynu do kapieli tez nie, ani plynu do zmywania...jakim cudem obywamy sie bez MOPS i bonow na zywnosc, to ja nie wiem...rozpusta i marnotrawstwo, prosze ja kogo. A najgorsze, ze i ja taka jestem. Kto kogo powinien karac i w jaki sposob ?
        PS kleczenie na grochu odpada, nie ma grochu w domu. I nie bedzie, na wszelki wypadek.
    • wegatka Re: Swobody obywatelskie dla mężów :-D 12.06.17, 21:53
      Mój chłop żyje w kompletnej nieświadomości. Nawet pojęcia nie ma, jakim jest szczęśliwcem w porównaniu z niektórymi uciśnionymi biedakami big_grin Właściwie, to ja też wcześniej sobie z tego nie zdawałam sprawy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka