onewoman 26.06.17, 16:32 Czy podobalaby wam się taka szczerosc męża, partnera gdyby powiedział, ze czasem pomyśli ze to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? Jaka byłaby wasza reakcja? Obraza czy nic takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:35 Nie podobałaby się albowiem szczerość uważam za przereklamowaną. Niech sobie w pamiętniczku wpisuje takie złote myśli i refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:40 Wszyscy wiemy jak ty traktujesz swoich partnerow.Skrzyzowanie bankomatu z buhajem.W normalnych zwiazkach ludzie jednak inaczej funkcjonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:43 No ale akurat ma rację. Szczerość nie musi od razu oznaczać dzielenia się z drugą osobą każdym idiotyzmem, który przyjdzie nam do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:48 Nie wiem co w tym idiotycznego.Tak to dziwne jak czlowiek pomysli o wszystkich latach juz spedzonych i kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 19:45 Ależ może myśleć. Niemniej, kompulsywny przymus dzielenia się każdą myślą powinien zanikać w toku socjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 [...] 26.06.17, 18:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:25 I bardzo dobrze. Od tego są faceci by na nas robić. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Szczerość partnera 26.06.17, 23:24 Na mnie nikt nie musi robic, w przeciwienstwie do tol na ktora skaldaja sie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Szczerość partnera 26.06.17, 23:23 Napisala ta co zyje na koszt polskiego podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:51 zgadzam się z triss. Szczerość jest przereklamowana. Ja wolałabym pewnych zdań po prostu nie usłyszeć i o pewnych rzeczach najzwyczajniej w świecie nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Szczerość partnera 26.06.17, 19:58 Bo w związku to już nie masz prawa mieć nawet swoich przemyśleń masz rzygać szczeroscią na partnera bez opamietania ;P Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:39 Akurat w tym wypadku uznałabym, ze to jest tzw. oczywista oczywistość i nie przejmowała się. Odpowiedz Link Zgłoś
julek_i_ja Re: Szczerość partnera 26.06.17, 22:11 Dokladnie. Nie ma co brac tego do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:39 eee... myslalam, ze Ci sie zwierza z fantazji erotycznych nt sasiadki, taki tekst to raczej lajcik jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:40 Uprzejmie odpowiadam, żeby nie był takim optymistą pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:52 Uwielbiam takich "szczerych" ludzi. Plotą co im ślina na język przyniesie, a potem wielce zdziwieni, bo ktoś czuje się urażony. Bo ja żartowałem, tak sobie tylko powiedziałem, ojej, jak ty wszystko od razu bierzesz do siebie. Z doświadczenia wiem, że poza zwykłą bezmyślnością często za taką nadmierną "szczerością" coś się kryje. Oni po prostu CHCĄ to mówić, CHCĄ zrobić przykrość lub mają ogólnie gdzieś, czy jest ci przykro czy nie. Nie wiadomo, co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:55 A czasem CHCĄ uzyskać coś dla siebie - usprawiedliwienie, poprawienie samopoczucia, wybaczenie, uwolnienie od tajemnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Szczerość partnera 26.06.17, 16:56 Też prawda. Szkoda tylko, że czymś kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:26 Cud roku. Zgadzam się z Morgenką. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 26.06.17, 22:50 morgen ma sporo madrych wypowiedzi tylko duzo specyficznych pogladow tez Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 26.06.17, 22:49 >lub mają ogólnie gdzieś, czy jest ci przykro czy nie. raczej ta czesc jest prawdziwa niz ta celowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:00 > to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? popatrzyłabym groźnie i powiedziała jak Pawlak w "Sami swoi": ooo, to juz niedługo może być !!! ...... Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:25 A ja na to : 'tez tak uwazam, to takie dziwne/dolujace: do konca zycia juz tylko z jednym facetem? za jakie grzechy...?' Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:46 Odpowiedziałabym, że w jego wieku ten koniec może nie być taki odległy, więc jakoś wytrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:49 Dałabym znać, że na takie przemyślenia to już minął odpowiedni czas. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:50 poprosilabym zeby zamiast takich pasywno agresywnych wyznan po doroslemu powiedzial co mu lezy na watrobie albo sercu. unikam ludzi ktorzy 'komunikuja' sie w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:51 onewoman napisała: > gdyby powiedział, ze czasem pomyśli ze to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? Jaka byłaby wasza reakcja? Powiedzialabym, ze moze zaprosic jakas fajna babke do wspolnego lozka Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 23:21 Albo faceta. Jak mu tak bardzo żal, że monotonia to trzeba mu rewolucji albo awangardy.... Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 17:57 onewoman napisała: > Czy podobalaby wam się taka szczerosc męża, partnera gdyby powiedział, ze czase > m pomyśli ze to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? Moja odpowiedź: ty tak. Ja niekoniecznie I niech duma co miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: Szczerość partnera 26.06.17, 18:13 Gdyby nie był mężem tylko narzeczonym - rozstanie ; gdyby był mężem - dłuższa rozłąka z wystawieniem walizek, coby mógł w spokoju przemyśleć swoje szczere idee Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Szczerość partnera 26.06.17, 18:24 eeee, myslalam ze bedzie wyznanie o dziecku pozamalzenskim czy ze mu sie znudzilo i odchodzi. a tu takie nudy Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Szczerość partnera 26.06.17, 18:38 A to szczerość jest? Bo akurat ja bym odebrała taką deklarację jako zaczepkę i/lub demonstrację. Nie lubię, jak ktoś usiłuje mną manipulować takimi zagrywkami obliczonymi na to, że poczuję się niepewnie albo będę zazdrosna. Bardzo nie lubię. U mnie takiej idiotycznej ostentacji facet by pożałował Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 26.06.17, 18:40 onewoman napisała: > Czy podobalaby wam się taka szczerosc męża, partnera gdyby powiedział, ze > czasem pomyśli ze to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? OJP! Laski to mają problemy Taki tekst to ja parę razy puściłam do chłopa mojego (w wersji 'a jednym mężczyzną') i focha na szczęście nie było bo i o co Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Szczerość partnera 26.06.17, 19:40 Moj mowi mi czesto, ze mnie kocha na zawsze, do konca zycia, a ja mu odpowiadam pytaniem: mojego czy Twojego? W takim przypadku jak opisujesz odpowiedzialabym: a wiesz, ze ostatnio/jakis czas temu tez o tym myslalam... (z naciskiem na ostatnio/jakis czas temu), zeby sie troche zdziwil, ze nie byl pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Szczerość partnera 26.06.17, 19:52 Odpowiedzialabym ze to faktycznie dziwne i ze musze to powaznie przemyslec, po czym zapadlabym w glebokie zamyslenia, alternatywnie rozgadalabym sie w temacie na calego, rozpatrujac jak to dziwnie bedzue z jednym facetem itd... Odpowiedz Link Zgłoś
zefirkowapola Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:30 Mój mi kiedyś powiedział że jak się roztyje to mnie zostawi. Wtedy wydawało mi się ok- ja tez oczekiwałam od niego że będzie dobrze wyglądał. Teraz mam 10 kg więcej i nie wiem czy to było takie ok.... Chyba byłabym bardziej czujna. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:50 nie wyobrazam sobie decydowac sie na malzenstwo z kims tak powierzchownie podchodzacym do zycia. Malzenstwo z definicji jest na dobre i na zle Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:41 Zupełnie by mnie to nie obeszło, bo sama mam dokładnie takie same przemyślenia i nie żyje obawami, ze ich wyartykułowanie oznacza przyszła zdradę. Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:46 Dla mnie tez nie oznacza przyszlej zdrady tylko w sumie smutne troszkę. Ale podobno tak ma każdy facet. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:48 Jak pomysle, ze mam do konca zycia byc z tylko jednym facetem juz to tez troche mi slabo. Faza szalenczego zakochania przeszla mi juz jakis czas temu. Dla mnie normalne i wcale bym sie nie zmartwila, swiadczy o szczerosci i uczciwosci wobec siebie i drugiej osoby. Slodkie pierdzenie o tym, ze tylko ty i do konca moich dni to moze spiewac Zenek Martyniuk. Prawdziwe zycie wyglada inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 07:41 black_halo napisała: > Prawdziwe zycie wyglada inaczej. Twoje może i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:53 no ale malzenstwo nie polega na oxytocynie. Przeciez wiesz ze 7 sektor to nie 5ty... Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:54 Ale co w tym smutnego? Smutne byłoby, gdyby powiedział, że nie chce być z tobą jedną do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Szczerość partnera 27.06.17, 13:48 Jeżeli nie zrozumiałaś onewoman to Napisałam wyraźnie, ze ja tez mam takie refleksje, wiec fakt ich posiadania u płci przeciwnej mnie absolutnie nie dziwi oraz nie uznałabym podzielenia sie nimi ze mną za nic zdrożnego, bo nie ma u mnie szlabanu na rozmowy o określonej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:47 Serio, uwazacie, ze to jest dziwne i obraxliwe? Nie jestem za szczeroscia np taka :" a bo wiesz masturbowalem sie w sobote, myslac o sasiadce" Ale tekst autorki, uwazam za normalny. Uwazam, ze kazdy choc raz taki tekst sobie w glowie przetworzyl a udawanie ze na pewno nie jest troche naiwne. Co wiec jest oburzajacego w tym zdaniu na glos? Jestem zwolennikiem sarkazmow i zartow wiec lubie odp niektorych uzytkowniczek, ze juz nieduzo tego zycia zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:52 Też nie rozumiem w czym problem. Co więcej - zgadzam się z mężem autorki . I dziwię się sama sobie, że już tyle lat za nami, a ja mimo plusów i minusów nadal chcę, żeby był do końca życia. A jeszcze bardziej się dziwię, że on chce mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Szczerość partnera 26.06.17, 20:56 Ja tez wiem ze on chce mnie. Ale faceci to chyba najbardziej lubią zdobywac, moze stąd takie slowa. Nie przejelam się tym zbytnio, tak tylko rozmyslam. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Szczerość partnera 26.06.17, 21:02 To nie rozmyślaj, bo nie ma o czym . Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Szczerość partnera 26.06.17, 21:04 Jak dla mnie to taka glupia regleksja ze tego kwiatu jest pol swiatu a ty jestes i chcesz byc z jedna osoba. To jak miec do wyboru skukienki z 2 metrowej szafy a vchodzic w ulubionej cale zycie. Niby dziwne ale nie zamieniloby sie na nic innego. Dziwne bo bardziej oplaca sie wziac wiele sukienek z dwumetrowej szafu tak kaze instynkt ale serce nie chce. Co tu rozkminiac. Posmiac i pozartowac z tego i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Szczerość partnera 26.06.17, 22:30 Zgadzam się z wami, co więcej rozmawiałam kiedyś z mężem i on tez się zgadza co nie znaczy ze chciałabym być z kimś innym, co więcej myśl o tym ze byłabym z kimś innym, niż mój własny osobisty mąż, jest dopiero dziwna! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 07:48 klamkas napisała: > Też nie rozumiem w czym problem. Ja bym też chętnie się dowiedziała co w tych słowach jest takiego strasznego, że mają dla niektórych status 'niewypowiadalnych' Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:32 Po prostu niekoniecznie należy się zwierzać ze wszystkich przemyśleń i refleksji akurat mężowi/żonie, bo to nadmierna poufałość. Do słuchania takich zwierzeń służą inni dorośli ludzie np. przyjaciółki, przyjaciele. Ale co kto lubi. Generalnie uważam za oczywiste, że zdarzają się fantazje, wyobrażenia, chwilowe rzuty pożądania innych osób niż stały partner i nie ma powodu, żeby się nimi dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:36 triss_merigold6 napisała: > Po prostu niekoniecznie należy się zwierzać ze wszystkich przemyśleń i refleksj > i akurat mężowi/żonie, bo to nadmierna poufałość. Czyli 'tak bo foch!' Nadal nie odpowiedziałaś na pytanie, które dotyczyło DLACZEGO akurat to ma nie podlegać dzieleniu się z partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:52 zgadzam sie Triss z twoja ostatnia wypowiedzia. Ludzie nie powinni plesc co im przyjdzie w danej sekundzie do glowy tylko liczyc sie z otoczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:55 princesswhitewolf napisała: > zgadzam sie Triss z twoja ostatnia wypowiedzia. Ludzie nie powinni plesc co im > przyjdzie w danej sekundzie do glowy tylko liczyc sie z otoczeniem I taka wypowiedź należy do tej kategorii ponieważ....? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Szczerość partnera 27.06.17, 09:01 Moze sprawic przykrosc/ wywolac niepokoj u partnera/partnerki ? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 09:07 default napisała: > Moze sprawic przykrosc/ wywolac niepokoj u partnera/partnerki ? W ten sposób to można w ogóle się nie odzywać do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 27.06.17, 14:46 poniewaz poddaje pod watpliwosc wystarczalnosc wspolmalzonka poniewaz poddaje pod watpliwosc co sie przysiega na slubie czyli zobowiazanie malzenskie To sa tematy ktore trzeba przemyslec przed slubem albo nawet jako nastolatek myslac o swiecie. Tak malzenstwo to monogamia przez lata: zdziwko go nagle chaplo po 40tce i sie zastanawia bo myslal ze slub to tylko impreza z goscmi... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 15:36 princesswhitewolf napisała: > poniewaz poddaje pod watpliwosc wystarczalnosc wspolmalzonka > poniewaz poddaje pod watpliwosc co sie przysiega na slubie czyli zobowiazanie m > alzenskie Czyli - pan coś powiedział a pani sobie dośpiewała do tego milion problemów Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Szczerość partnera 27.06.17, 13:28 triss_merigold6 napisała: > Po prostu niekoniecznie należy się zwierzać ze wszystkich przemyśleń i refleksj > i akurat mężowi/żonie, bo to nadmierna poufałość. Do słuchania takich zwierzeń > służą inni dorośli ludzie np. przyjaciółki, przyjaciele. > Ale co kto lubi. Generalnie uważam za oczywiste, że zdarzają się fantazje, wyob > rażenia, chwilowe rzuty pożądania innych osób niż stały partner i nie ma powodu > , żeby się nimi dzielić. Hmmm ja w zdaniu to dziwne być z jedna osoba do końca życia nie słyszę nic o fantazjach erotycznych z udziałem sąsiadki, czy innych wyobrażeniach co by było gdyby nie mowiac już o rzutach pożądania Chyba tu jest pies pogrzebany, co innego mówi jedno co innego dopowiada sobie drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Szczerość partnera 27.06.17, 14:18 pani_libusza napisał(a): > Chyba tu jest pies pogrzebany, co innego mówi jedno > co innego dopowiada sobie drugie. Też doszłam do takiego wniosku Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Szczerość partnera 26.06.17, 21:56 Przytaknęłabym, to faktycznie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Szczerość partnera 26.06.17, 22:52 >> to trochę dziwne tak już do końca zycia tylko z jedną kobietą? zaproponowalabym mu wstapienie do Amishow. albo bym zapytala sie " A co, chcialbys tez z facetem?" Odpowiedz Link Zgłoś