gulcia77 Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:28 Według mnie nie powiedział nic specjalnie szokującego. Tobie się nigdy takie rozmyślania nie zdażają? Może patrzę na to z innej perspektywy, bo ostatnio mamy z moim chłopem rozważania w stylu podobnym, w temacie "kiedy to minęło?". Nagle okazało się, że z całkiem młodych, postawionych przed życiowym wyzwaniem ludzi, staliśmy się parą statecznych, zapracowanych po czterdziestce, a w wypadku mojego tuż przed pięćdziesiątką, z nastoletnim synem na stanie. Przetrwaliśmy biedę, zdradę, masę kłopotów rodzinnych i zawodowych, to wszystko trochę zmienia perspektywę. Odpowiedz Link Zgłoś
dominka.1 Re: Szczerość partnera 27.06.17, 08:37 to taka szczerość w stylu "kochanie piersi ci opadły" albo "mój poprzedni chłopak miał większego" - może i prawda, ale po co to mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Szczerość partnera 27.06.17, 09:12 Dokładnie takie same myśli miałam przed ślubem, więc dla mnie są zupełnie naturalne. Szybko wzięliśmy ślub, więc nadal byliśmy w pierwszej fazie zakochania, a mimo to przechodziło mi to przez głowę. Z drugiej strony zachowałam te myśli dla siebie. Po co miałabym mówić mężowi? Nie widzę sensu, chyba że się chce kogoś zdenerwować. Nie lubię szczerości pojmowanej tak, że się wali ludziom prosto między oczy swoimi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Szczerość partnera 27.06.17, 09:17 Nie zdziwiłaby mnie taka mysl, jestem pewna ze kazdy facet ją ma a niejeden realizuje, ale zdziwiłaby mnie szczerość, po co mi ma to mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
banksia Re: Szczerość partnera 27.06.17, 13:47 nie wiem, tez mnie takie mysli nachodza czasem ze troche dziwne tak do konca zycia z jednym chlopem... i te teraz dziecko to juz w ogole pozamiatane - jak stare malzenstwo... tyle ze ja bym mu tego nie powiedziala. jestem zwolenniczka otwartosci szczerosci komunikacji w zwiazku, ale takie stwierdzenie uznalabym za niepotrzebne. to powiedziawszy, szczerze kocham partnera - a wiec jedno z drugim nie musi sie wykluczac Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Szczerość partnera 27.06.17, 23:46 Gyby mnie zaskoczyl, to odruchowo moglabym sie zapytac czy mnie tez to dotyczy... Odpowiedz Link Zgłoś