Dodaj do ulubionych

no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa

• taki-sobie-nick To się nazywa clou 06.07.17, 21:55
      a ad meritum to szczęka mi opadła.
      • fabryka.lodow.napatyku Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:08
        a to ups sorry
        • taki-sobie-nick Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:11
          fabryka.lodow.napatyku napisał:

> a to ups sorry

Ależ nie szkodzi. Aż się zainteresowałam protokołem dyplomatycznym, czyli kolejnością witania się na szczeblu.
          • jaulfa Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:15
            A napiszesz czego się dowiedziałaś? Jak powinno być w tym przypadku? Pierwszeństwo ma płeć czy funkcja?
            • taki-sobie-nick Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:20
              jaulfa napisał(a):

> A napiszesz czego się dowiedziałaś?

Cholera, właśnie nie za bardzo mogę coś znaleźć.

W każdym razie nawet jeśli Trump popełnił gafę, nie wypadało go pouczać. Patrz filmik "Komorowski gości Sarkozy i Merkel i pierwszy usadza się w fotelu, podczas gdy goście stoją".
              • jaulfa Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:33
                Mi się wydawało, że na wysokim szczeblu pierwszeństwo ma funkcja.
            • fomica Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:41
              Pierwszeństwo ma gospodarz, pani domu podaje rekę najpierw do gościa-kobiety. AD wykuła lekcje na blachę. Tylko ta blacha ma sens pod warunkiem, że wszyscy uczestnicy znają i stosują te same zasady, bo jeśli ktoś się wyłamie to czasem trzeba coś nagiąć.
              • jaulfa Re: To się nazywa clou 06.07.17, 22:51
                Na wysokim szczeblu też?
                W tej sytuacji gospodarzem był facet, ona występowała jako dodatek.
                • kaz_nodzieja Re: To się nazywa clou 07.07.17, 08:07
                  Oboje byli gospodarzami.
                  • jaulfa Re: To się nazywa clou 07.07.17, 09:00
                    Gospodarzem był prezydent. Jeśli ją też potraktować jako współgospodarza to włącza się ranga. Niżej ktoś już rozpisał kto kogo w jakiej kolejności wita
    • iwoniaw :-D 06.07.17, 22:13
      Haha, b. stosownie się p. Agata zachowała, a D. Trump może wreszcie zajarzy (choć nie sądzę, tak naprawdę), że to, co mu mówią spece od protokołu, czasem się jednak przydaje big_grin big_grin big_grin

Facet z łapami do kobiety, no nie mogę big_grin (tak, wiem, mógł nie za dłoń chcieć złapać, jak na niego to kultura i klasa...)
      • cosmetic.wipes Re: :-D 06.07.17, 22:18
        Trump nie zajarzy, ale zachowanie Agaty było boskie 😀
    • lauren6 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:14
      Mam nadzieję, że teraz forumki krytykujące AKD będą odszczekiwać. Taki wyraz dla feministycznych poglądów tongue_out Nawet pokaz w wykonaniu pań z partii Razem nie umywa się do takiej jawnej demonstracji, która obiegła caly świat.
      • iwoniaw Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:18
        To nie feministyczne poglądy, tylko protokół dyplomatyczny.
        Gość nie wyciąga łapy pierwszy do gospodarza, mężczyzna do kobiety.
        • princesswhitewolf Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:54
          no pewno. Dudowa z pewnoscia nie zauwazyla reki Trumpa ktoremu w sluchawce w uchu znowu ktos nienadazyl wyjasnic ze ma zaczekac
          • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 23:06
            Hehe, dobre!
        • lauren6 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 07:22
          Protokół mówi, że jak widzisz wyciągniętą rękę goscia to z lekceważeniem go omijasz? W którym miejscu tak pisze?
          • ichi51e Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:11
            No wlasnie w sv po pierwsze ma zawsze miejsce empatia i common sense.
    • iuscogens Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:26
      I tak to jest, Dudowa raczej nie lubi pchac sie w swiatlo reflektorow a teraz przypadkiem zostala gwiazda youtuba smile
    • fomica Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:26
      Protokół protokołem, ale niepodanie ręki komuś, kto już swoją wyciągnął, to po prostu dno. W takiej sytuacji należy złamać ten cholerny protokół niż narazić druga osobę na śmieszność i zażenowanie.
      • cosmetic.wipes Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:33
        Mam odmienne zdanie - kogoś, kto lubi upokarzac kobiety, kobieta może upokorzyc. I zrobiła to po mistrzowsku.
        • fomica Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:45
          Ten "ktoś" jest jej gościem. Dla mnie gospodarz, który "uciera nosa" swojemu gościowi, publicznie i przed kamerami, bo tamten cośtam ma na sumieniu, tez jest niewiele lepszy. Wole wierzyć, że to trema i brak doświadczenia - był wyuczony protokół, pani A. nie przewidziała że można wykonać odstępstwo.
          • nathasha Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:50
            no chyba nie sadzisz ze Dudowa chciala cokolwiek utrzec Trumpowi?? Chyba ze marchewke na obiad.
            • princesswhitewolf Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:56
              dokladnie. Tak wyszlo i tyle. On sie wital z Duda, a ona zaczela od Melani bo taki jest system protokularny. W zyciu bym nie pomyslala inaczej a wszelakie domysly ze cos ktos celowo robil to bzdury. Raczej Trump wyrwal sie ponad szereg za szybko. Nieobyte toto...
            • fomica Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:56
              Padły tu powyżej tezy że to "feministyczna demonstracja" i "kobieta go upokorzyła". To nie jest moja opinia, ja to postrzegam jako nietakt i niezręczność, nie celowe działanie, a już na pewno nie jakąś głębsza intrygę.
              • nathasha Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 00:17
                co nie zmienia faktu ze taki New Yorker mysli inaczej wink
      • minor.revisions Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:33
        Nie można narazić trumpa na śmieszność. To jak solić sól.
        • tt-tka Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:41
          minor.revisions napisała:

> Nie można narazić trumpa na śmieszność. To jak solić sól.

Biore na wieczne nieoddanie ! Moge ?
          • minor.revisions Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 00:27
            Prą Cię bardzo.
      • kaz_nodzieja Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 08:08
        Wydaje mi się, że nie widziała tej ręki, była skupiona na Melanii.
        • afro.ninja Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:31
          Masz rację, ale ludzie lubią sobie podopowiadać, taka ich plotkarska natura.
      • anorektycznazdzira Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 08.07.17, 09:39
        Przecież ona się rozpędziła i zafiksowała na kierunku "Melania" a nie że specjalnie ominęła Trumpa.
        To wypadek.
        Poza tym specjalnie wycinają z filmiku, że natychmiast po podaniu ręki Melanii zwraca się przodem do Donalda i jego dłoń też ściska.
        Wyszło feminstycznie (i dobrze), ale spontan.
    • kropkacom Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:32
      Ma kobieta jakiś talent, bo po raz kolejny jest "gwiazdą" internetu. Teraz międzynarodową nawet. big_grin
    • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:33
      Nie wiem, co wy widzicie na tym filmiku, ale ja to, że ona nie zauważyła ręki Trumpa, bo patrzyła się na Melanię i już szła w jej kierunku.
      • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:35
        Astatine, co co bye podejrzewala polską pierwszą damę, to działanie celowe w celu upokorzenia kogoś/zrobienia mu na złość big_grin
        • livia.kalina Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:41
          > to działanie celowe w celu upokorzenia kogoś/zrobienia mu na złość big_grin
          A ja bym jej nie podejrzewała o odwagę do stanięcia w czyjejkolwiek obronie.
          • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:46
            Tak, dokladnie to miałam na myśli. Biedaczka po spotkaniu z prezydentem poleci do prezesa blagając o wybaczenie za tak paskudną gafę big_grin
            • princesswhitewolf Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:57
              prezes jest jaki jest ale w takim przypadku gdyby sie o to gniewal bylby skonczonym idiota...
      • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:40
        No i jeszcze jedna dygresja: na swoim podwórku(własna partia) nie odważy się pokazać, co myśli, a na cudzym by się odważyła (zagraniczny prezydent) big_grin
      • hallbera.jarlakappi Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:43
        takie małe rączki łatwo przeoczyć
        • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:49
          Uważaj, bo jak Trump to przeczyta, to Cię będzie spamował zdjęciami swoich rąk, udowadniając tym samym, że nie są małe big_grin
          • hallbera.jarlakappi Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 22:54
            az się boje wyobrazić w zestawieniu z czym będą wygladac na duże tongue_out
            • nanuk24 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 23:01
              Jeżeli z tym, o czym myślimy, to ręce - choć malutkie - będą ooogrooomne. tongue_out
      • lauren6 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 07:24
        Imo pani się ze stresu pomerdało, ale efekt na filmie wyszedł cudny big_grin
    • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 23:14
      Trump to burak, ale gość - a gościom pozwala sie wyjsć z twarzą, gdy czynią faux-pas, o ile gospodyni zauwazylaby rękę. Wg mnie nie zauwazyla.
      Celowego działania w tym nie widze. Ot, niezręczności i tyle, niepotrzebnie dorabia sie im gębę "utarcia nosa" czy "feministycznego gestu". Po kim jak po kim ale nie po niej...
    • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 06.07.17, 23:17
      I piękna ta sukienka Melanie, wyjątkowo trafia w moj gust, gdyby miała jeszcze rekaw 3/4 to snilaby mi sie po nocach. 🙂 No i ona wyglada lepiej niż za czasów kampanii, nabrała takiego człowieczego wyrazu.
      • hallbera.jarlakappi Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 00:00
        chlop się wyprowadzil to jej ulzylo suspicious
        • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 00:17
          Podobno przeprowadziła sie do niego.
          • nathasha Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 00:22
            Podobno ma kochanka w Nowym Jorku
            • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 08:55
              Trzech bym miała na jej miejscu. 😂
    • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 01:56
      >Pierwszeństwo ma gospodarz, pani domu podaje rekę najpierw do gościa-kobiety

no, ale w tym przypadku chyba nie stosuje się "zwykłego" savoir vivru?

-jeśli chodzi o oficjalne powitania, najpierw witają się prezydenci, potem prezydenci witają małżonki, a dopiero na końcu witają się same małżonki.

Poza tym, chociaż tez uważam trampka za ostatniego buraka to jednak w tym wypadku w buraczany sposób zachowała się nauczycielka (która musiała, no, musiała z niej wyleźć) bo to pominięcie wysunietej dłoni było chamskie, zwyczajnie. W każdej sytuacji, nawet jeśli dotyczyłoby to "zwykłego" gościa u mnie w domu.
      • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 02:08
        a ponizej wręcz wprost odniesienie do tej filmu

Kolejność powitania powinna zatem być następująca:
        Andrzej Duda podaje rękę Trumpowi
        Agata Duda podaje rękę Trumpowi, Andrzej Duda podaje rękę Melanii Trump. Agata Duda podaje rękę Melanii Trump.
        • dzikka Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 08:48
          issa-a, dokładnie tak. Nie wyszło to dobrze, i nie przemawiają do mnie argumenty, że: "utarła nos męskiemu szowiniście". To niestety polityka a nie piaskownica. Co więcej pani Agata Duda miała bardzo dużo możliwości poprzeć kobiety i ich prawa tutaj w Polsce. A mam wrażenie, że zostałyśmy potraktowane przez nią dokładnie tak samo jak Donald Trump.
          • stacie_o Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 08:58
            Przecież ona to zrobiła, bo nie widziała jego ręki. Jakie utarcie nosa, na boga.
            • afro.ninja Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:33
              Ludzie swoje wiedzą, chociaż na bank widać, że dudowa nie zauważyła tej reki.
            • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 10:58
              >Przecież ona to zrobiła, bo nie widziała jego ręki.

po pierwsze to nie sądzę, niemal się o nią otarła, o ile nie otarła.
              A po drugie, to jej wcale nie tłumaczy bo ona od tego tylko jest, żeby "widzieć".
              Co ona ma innego do roboty, ze nie ma czasu nauczyć się protokołu? 2 lata miała żeby wykuć sie na pamiec.
          • black-cat Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:34
            Pani Dudowa nic nie utarła i utrzeć nie zamierzała. Kobicina się pomyliła w stresie a teraz pewnie zalewa się łzami.
      • lauren6 Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:04
        To jest fragment filmu. Pierwsza nieogarnęła nauczycielka i zamiast podać rękę Melanii podała jej mężowi. Widząc błąd żony Duda przywitał się z Melanią. Nauczycielka wreszcie ogarnęła jaka była kolejność w protokole i dalej była ta scena, ktora jest na załaczonym filmie.

Podsumowujac: pierwsza pomylila się AKD.
        • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:13
          Chyba dalej nie ogarnęła...

Ale podobała mi sie "jawna, feministyczna demonstracja" 😂
      • maslova Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:23
        Tu ekspert ma inne zdanie:
        "Pierwsza dama zachowała się prawidłowo – ocenia dr Janusz Sibora, historyk dyplomacji i ekspert protokołu dyplomatycznego. – Panie spędziły razem dzień, ich relacje, podobnie jak w przypadku prezydentów, stały się bardziej kordialne. Pożegnanie nie miało więc uroczystej formuły: nie było ani asysty wojskowej, ani czerwonych dywanów – zauważa. – W takiej sytuacji zasady protokołu zastępuje zwykła etykieta. Pierwsza dama, żegnając się w pierwszej kolejności z Melanią Trump, postąpiła słusznie – ocenia dr Janusz Sibora."
        www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opinie/czy-agata-duda-s%c5%82usznie-zignorowa%c5%82a-d%c5%82o%c5%84-trumpa-zapytali%c5%9bmy-eksperta/ar-BBDV6Q7?li=BBr5MK7

Ja pozwolę sobie na brak opinii w temacie wink
        • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 13:02
          nawet wg zwykłej etykiety niegrzeczne jest ostentacyjnie pominąć wyciągniętą, do powitania/pożegnania, dłoń.
      • taki-sobie-nick A jak z samą ręką? 07.07.17, 21:21
        Trump powinien był wyciągnąć rękę do
        Dudowej czy ona do niego?

Oczywiście, że to nie jest zwykły savoir-vivre typu "u nas na grillu", to protokół dyplomatyczny, czyli coś w rodzaju etykiety.
        • iwoniaw Re: A jak z samą ręką? 07.07.17, 21:34
          Trump nie powinien wyciągać ręki do Dudowej. Ani wg zasad dyplomacji (to gospodarze wyciągają rękę do gości) ani "zwykłego" sv (facet nie wyciąga pierwszy ręki do kobiety).
    • asmarabis Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:12
      No wlasnie u mnie w mediach tez to największy oddźwięk tej wizyty i triumfu polski PiS.
      Ale ja juz pisałam - to wynik zawiści i zazdrości ze Polska wstała z kolan i jest nagle ważniejsza od zachodu .

A teraz to juz w ogóle - wizyta tak sie udała ze oni sa po prostu nia zmiażdżeni i powietrza nie mogą złapać

A ja chodzę corazbardzuej dumna z polski, niemal fruwam nad ziemia
      • afro.ninja Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:36
        To znaczy tylko tyle, że zachodnie media nie interesuje nic oprócz drobnych (albo niezamierzonych) gaf.
        • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 13:22
          >To znaczy tylko tyle, że zachodnie media nie interesuje nic oprócz drobnych (albo niezamierzonych) gaf

a co więcej ma interesować? przecież ta wizyta była bez żadnego znaczenia. Trapmki zrobiły sobie hotel z PL, zeby przespać się i odpocząc przed wizytą u Merkel.
          Jakie miała inne znaczenie, wg ciebie? przecież żadne deklaracje nie padły, tylko zwyczajowe bla bla bla.
          Może to Ivanka i jej mąz chcieli odwiedzić korzenie? i tylko tyle. A, jak wiadomo, ojciec córce niczego nie odmówi, zwłaszcza, jak nic go to nie kosztuje a jeszcze dywan przed nim rozwiną i tłuszcza będzie skandować "donald".
      • szarsz Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:51
        > A ja chodzę corazbardzuej dumna z polski, niemal fruwam nad ziemia

No ale to może nam tu wyjaśnisz w trzech zdaniach, co ta wizyta zmieniła dla Polski? W czym nam będzie lepiej, taniej, łatwiej?
        • thank_you Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 10:01
          Pokazała, ze mamy nieograniczone pokłady wazeliny <-
          • szarsz Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 10:13
            Łe, ja to myślałam, że "ważniejsza od zachodu" znaczy, że od teraz Polska będzie strategicznym patnerem USA w Europie i to z Polską Trump będzie uzgadniał rozmieszczenie wojsk, traktaty międzynarodowe, cło i któremu krajowi znieść, a któremu przywrócić wizy. Aha, jeszcze i że gaz będzie nam najtaniej wysyłał. Nic z tego? No to z czego oni się tak cieszą? Nie mów, że jak piesek pogłaskany po główce?
      • stacie_o Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 09:54
        Czyli latasz z głupoty, jak ta gołębica?
        • asmarabis Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:12
          I turlam sie ze śmiechu. Wcześniej byłym mnie ciagle jakies dramatyczne artykuły i relacje jak to wszyscy cierpią bo demokracja zagrożona w Polsce,
          Po wykryciu przekrętów kijowskiego nikt juz sie nie zająknie a zagrożeniu demokracji. Wytłumaczcie mi- ta demokracja to cos związane z kijowskim i jak on jest w porządku to ona jest zagrożona a jak nie to nie ma zagrożenia ?
          • szarsz Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:14
            Piłaś - nie pisz.
          • iwles Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:38

widzisz asmarabis, bo praktycznie demokracji już w Polsce nie ma, więc o zagrożeniu nie ma mowy, bo zagrożenie stało się faktem. I nie ma to żadnego związku z Kijowskim, nie siej nowej teorii spiskowej.
            • livia.kalina Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:41
              Z wpisów asmy wynika, że Kijowski, dzięki przekrętom, uratował demokracje w Polscewink

MNie się wydaje, ze dziewczyna musiała się w nim zakochać. Nie możliwe, żeby bez motyli w brzuchu przypisywać komuś aż takie zasługi.
          • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 13:29
            >Po wykryciu przekrętów kijowskiego nikt juz sie nie zająknie a zagrożeniu demokracji.

brak argumentów? - wyciągamy kijowskiego.
            Mam zacząć wyłuszczać temat SKOKów? w odpowiedzi? Kijowski to mały pryszcz, ba, pryszczyk, w porównaniu z tym, co z naszych kieszeni wyciągnęły SKOKi i pewien senator. Powtorzę, senator, nie żaden nic nie znaczący obywatel Kijowski.
            A poszkodowani to nie tylko klienci SKOKów ale wszyscy Polacy, klienci banków, także ty pewnie, bo to z naszych pieniędzy są wyplacane odszkodowania skokowcom = napycha sie kieszeń wspomnianego pana.
            Dziwię się, że z takim spokojem dajesz się rżnąc i jeszcze to popierasz.
            • asmarabis Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 18:54
              Ale o co chodzi; przeciez watek zalozono zeby odwrocic uwage i przykryc wstyd i upokorzenie po kijowksim. Nalezy wiec go wyciagnac, nie sadzisz?
              • taki-sobie-nick Przykryć to możesz dziecko kocem 08.07.17, 22:37
                asmarabis napisała:

> Ale o co chodzi; przeciez watek zalozono zeby odwrocic uwage i przykryc wstyd

Przesłonić!

Moim zdaniem wątek założono po to, żeby porozmawiać o gafie podczas spotkania na szczycie. Nie ma to nic wspólnego z Kijowskim, Kowalskim ani kimkolwiek innym.
      • black-cat Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 11:38
        Ty chociaż czytasz to, co napiszesz?😂
      • black-cat Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 20:12
        asmarabis napisała:

>
        I w ten oto sposób stałaś się żywym dowodem na to, że głupota jest lżejsza od powietrza. Mamy naszą pierwszą forumową gołębicę.
      • taki-sobie-nick Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 08.07.17, 22:38
        asmarabis napisała:

> No wlasnie u mnie w mediach tez to największy oddźwięk tej wizyty i triumfu pol
        > ski PiS.
        > Ale ja juz pisałam - to wynik zawiści i zazdrości ze Polska wstała z kolan i je
        > st nagle ważniejsza od zachodu .
        >
        > A teraz to juz w ogóle - wizyta tak sie udała ze oni sa po prostu nia zmiażdżen
        > i i powietrza nie mogą złapać
        >

A to z powodu...?
    • fadilla Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 12:48
      Nie wiem co inni widzą, ale ja widzę, że nasza prezydentowa rusza w kierunku Melanii i wyciaga do niej rękę dokładnie w momencie, gdy Trump kończy potrząsać ręką Dudy. Dajcie w zwolnionym. Więc to ani żadne trolowanie, ani pokaz feministycznej niezależności i utarcie nosa Trumpowi. Ot po prostu te dwie chwile się nałożyły na siebie. Nie ma to jak dopatrywać się niewiadomo czego. Ani z niej żadna bohaterka kobiet, ani ignorantka. Typowy fake news i manipulacja.
      • issa-a Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 13:17
        >Ani z niej żadna bohaterka kobiet, ani ignorantka.

o bohaterstwo nie posądzam.
        Ignorantka? tak, bo nie wychodzi sie przed szereg. Trzeba znać swoje w nim miejsce.
        Czyli, powinna poczekać az mąz skończy, jeśli tak to widzisz (tzn że nie widziała).
        • menodo Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 16:58
          Czyli, powinna poczekać az mąz skończy"

big_grin big_grin big_grin

• 7dosia Re: no to mamy juz glowne clue wizyty Trumpa 07.07.17, 13:15
      Moderacjo czy kto tam, czy możecie poprawić to clue na clOU? Wiem, że francuski nie jest już zbyt popularny ale wy tu jesteście podobno tak cholernie wyedukowane, aż żal dudę ściska
      • iwoniaw CLOU jest takie, że nie 07.07.17, 17:44
        Nie możemy, albowiem forum tutejsze nie ma opcji "edycja" w ogóle, dla nikogo i zupełnie. Nad czym też ubolewam, bo nieraz by sam autor zapewne chętnie poprawił po sobie, a tak to świecą błędy różne - zamierzone i niechcący popełnione i tak już zostają, a zniknąć je można tylko wraz z całym postem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka