Dodaj do ulubionych

Metoda Chantelle? O brafittingu

10.07.17, 21:54
Poszłam sobie ostanikować się na Nowy Świat, bo miałam najbliżej. (Forumce śledzącej moje życie odradzam wyciąganie z powyższego dalekosiężnych wniosków).

Panie informują za pomocą karteczki, że ostanikowują metodą Chantelle. Zmierzyły mnie odrobinę niżej niż pod biustem, biust obejrzały na oko, po czym oznajmiły, że jak już ustalą mój rozmiar, to będzie taki sam niezależnie od firmy.

Następnie ustaliły, że genialnie na mnie leży Corin Wirginia 80 F (całkowicie się zgadzam, tylko kosztuje on 179 zł, a w necie 140) i akurat w tym przypadku (tego modelu?) mam rozmiar 80 F, a poza tym to nie wiadomo, bo zawsze trzeba mierzyć.

Wychodzi na to, że metoda Chantelle to nic innego niż "niewiele umiemy, ale dzielnie kombinujemy).

A może się mylę?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 10.07.17, 22:15
      up
    • nickbezznaczenia Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 10.07.17, 22:19
      Nie noszę. smile
      • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 10.07.17, 22:29
        nickbezznaczenia napisał(a):

> Nie noszę. smile

Niewiele to wnosi, ale przynajmniej podrzuca wątek.
        • nickbezznaczenia Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 06:34
          I o to chodziło.
    • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 10.07.17, 23:00
      nie mam pojecia, co to za metoda. od kilku lat kupuje staniki w tym samym sklepie, bo pracuja tam babki, ktore znaja sie na rzeczy. rozmiar dobralam sobie dobrze sama, ale brafitterka podpowiedziala mi, ze powinnam nosic staniki w konkretnym fasonie i faktycznie miala racje. odkad nosze ten fason, mam super cycki wink

moje pierwsze zetkniecie z brafitterkami nie bylo udane. kobieta za wszelka cene chciala mi udowodnic, ze mam zle dobrany rozmiar. ja sie glupia posluchalam i w efekcie kupilam 2 staniki za prawie 5 stow, ktore lezaly na mnie dobrze tylko wtedy, gdy stalam na wdechu, pochylona do przodu. jak zaczynalam normalnie sie ruszac i oddychac, to po chwili okazywalo sie, ze mam za malo piersi w miseczce, a pod biustem cisnie. po pierwszym dniu obwod stanika mialam tak odcisniety, ze jak zdjelam go wieczorem, to rano wciaz mialam pod piersiami czerwona prege. wiecej do tego sklepu nie poszlam, krotko potem trafilam na ten moj obecny sklep i teraz moge robic wszystko, nic mnie nie sciska, a cycki jakos cudownie nie uciekaja ze stanika wink.
      • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 10.07.17, 23:06
        gdzie ten sklep?

(zaraz się okaże, że 500 kilometrów ode mnie)
        • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:48
          >kobieta za wszelka cene chciala mi udowodnic, ze mam zle dobrany rozmiar. ja sie glupia posluchalam i w efekcie kupilam 2 staniki za prawie 5 stow, ktore lezaly na mnie dobrze tylko wtedy, gdy stalam na wdechu, pochylona do przodu.

DOKLADNIE. Takei same identyczne mam doswiadczenia. Tez trafilam na wszechwiedzaca braffiterke. TO SEKTA! lol

kupilam 3 staniki 34GG w ktorych dychac nie moge i w efekcie nosze z przedluzkami.
          • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:57
            Ja na szczęście tylko raz dałam się tak naciągnąć na stanik za 250 zł. Od tego czasu unikam jak ognia brafitterek. Nie wiedzieć dlaczego nie znam żadnej kobiety, która bylaby zadowolona z świadczonych przez nie usług. Moje koleżanki, z ktorymi rozmawialam na ten temat, też mialy wciskane biustonosze albo z za ciasnym obwodem, albo z za dużą miseczka.
            Forum gazety, na ktorym wychwalają brafitterki, to dla mnie albo ewenement, albo ordynarny marketing szeptany.
            • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:31
              nie wchodze na forum biusciastych. poza tym, wcale nie mam wielkich piersi. za to odnioslam wrazenie, ze brafitterki, przynajmniej w tamtym sklepie, za wszelka cene musza udowodnic kazdej klientce, ze ma zle dobrany stanik, bez wzgledu na to, w czym przyszla. najsmieszniejsze jest to, ze bylam gotowa naprawde wydac sporo kasy, gdyby mi dobrze doradzily. obecnie nosze duzo zdrozsze staniki, bo jeden kosztuje jakies 400 zl, w przeliczeniu na zlotowki, ale w ogole nie czuje, ze mam na sobie stanik, a dekolt mam zabojczy.
            • madami Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 19:25
              To WAM TEŻ? mnie usilnie namawiają na mniejszy obwód i większą miskę. Pół życia nosiłam te 75B ale byłam chuda, chudzinka wraz ze wzrostem wagi powiększała mi się miseczka ale o dziwno obwód wciąż jest ten sam, nawet jak miałam o 10 kg więcej niż teraz wink i ustaliłam, że 75 E lub F jest idealny, sprzedawczynie ciągle próbują wciskać mi 70G ale to jest strasznie niewygodne! W 70 tce to ja nie mogę oddychać a miska G jest absurdalnie wielka. Mam wrażenie, że pani były na jakimś szkoleniu, które im każe zjechać obwód pod biustem o rozmiar bo "przecież wszystkie Polki mają za szerokie staniki". A ja w 75 czuję się swobodnie, można zawsze się docisnąć przesuwając zapięcie.
          • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:20
            ja sie poddalam. nosilam te staniki bardzo malo, a jak trafilam na sklep, w ktorym kupuje teraz, to po prostu wiecej po nie nie siegalam.

chcialam sobie dobrac jakies fajne staniki po ciazy i pomyslalam, ze sklep z brafitterka bedzie dobrym adresem, ale niestety nie byl.
          • kk345 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:48
            >kupilam 3 staniki 34GG w ktorych dychac nie moge i w efekcie nosze z przedluzkami.
            I noc dziwnego, skoro kupilaś 34GG a niżej sama piszesz, ze nosisz 38 GG. 34 GG to mniej o 10 cm i w obwodzie i w miskach.
            • turzyca Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:46
              To jest fascynujace, nie? Sama pamietam Princess z ilus watkow, w ktorych rozkminialysmy, jakie sa roznice miedzy 32G i 34G, a czym rozni sie np. 30H. I to jej zdziwienie, ze miedzy 32GG i 32H nie bylo roznicy w obwodzie. No skandal, ze staniki z tym samym rozmiarem obwodu maja ten sam obwod. Naprawde autorki takich pytan nie da sie zapomniec. A minelo bagatela - 8 lat.
              I co? I mimo stron rozmow i roznych metod tlumaczen nadal bedzie jej wszystko jedno czy kupuje stanik na 109 czy 119 cm w biuscie. Bo to przeciez wszystko jedno, ona kupila stanik z miseczka gg, to musi byc dobry. Winni sa wszyscy inni.
              • kk345 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 20:56
                No wiesz, to princessbig_grin
        • thea19 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:48
          ja tak mialam w polecanej dopasowanej. dwa razy.
          • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:36
            czyli wychodzi na to, ze nie tylko w "moim" sklepie brafitterki maja misje udowodnic kazdej kobiecie, ze nie umie sobie dobrac stanika. na szczescie w koncu trafilam na kobietke, ktora jednym spojrzeniem umie ocenic, czy stanik dobrze dobrany, czy nie i czesto ja siedze w przymierzalni, a ona tylko donosi staniki. przy czym oprocz ogladania, czy stanik lezy tak, jak powinien, zawsze pyta, czy nic nie cisnie, nie gniecie itd. dzieki temu moje biustonosze trzymaja wszystko, co trzeba, a ja w ogole nie czuje, ze mam na sobie stanik.
        • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:08
          no niestety, pewnie tak sie okaze, bo sklep jest w szwajcarii, konkretnie w okolicach luzerny smile
          • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 20:27
            eliszka25 napisała:

> no niestety, pewnie tak sie okaze, bo sklep jest w szwajcarii, konkretnie w oko
            > licach luzerny smile

To nawet sporo więcej niż 500 km, ale w zasadzie bez różnicy...
      • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:52
        Zaraz przyjdą panie z lobby biusciastych i zaczna Cie ustawiać, że to nie wina dwóch stanikow za 500 zł, ktore z pewnością byly dobrze dobrane, tylko Twojego biustu, ktory opierał sie dobrze dobranemu stanikowi. Że odparzenia pod biustem to całkowicie normalna sprawa, a miseczki byly puste tylko dlatego, że nie zmusilas swojej bułki bocznej by przewędrowała do miseczki. Nosząc biustonosz dobrany przez jakieś amatorki pewnie masz zniszczone piersi zwisajace do pasa i się o nie potykasz chodząc.
        • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:00
          lauren6 napisała:
          > Zaraz przyjdą panie z lobby biusciastych i zaczna Cie ustawiać, że to nie wina
          > dwóch stanikow za 500 zł, ktore z pewnością byly dobrze dobrane, tylko Twojego
          > biustu, ktory opierał sie dobrze dobranemu stanikowi. Że odparzenia pod biustem
          > to całkowicie normalna sprawa, a miseczki byly puste tylko dlatego, że nie zmu
          > silas swojej bułki bocznej by przewędrowała do miseczki.

I po co tak ordynarnie atakować kłamstwami? Ty naprawdę nie potrafisz pisać bez obryzgiwania co kto /myśli/sądzi/zrobi?

Jesteś po prostu od bólu PODŁA.
          • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:37
            Zgadzam się, że takie teksty to podłość. Kilka lat temu przeczytalam je pod własnym adresem gdy śmiałam skrytykować dobór stanika dokonany przez "profesjonalistkę". Ciesze sie, że dzisiaj miałabym na forum goracą obrończynie w twojej osobie smile
            • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:41
              lauren6 napisała:
              > Zgadzam się, że takie teksty to podłość. Kilka lat temu przeczytalam je pod wła
              > snym adresem gdy śmiałam skrytykować dobór stanika dokonany przez "profesjonali
              > stkę".

Linki prosimy kłamaczko big_grin
              • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:45
                Sama szukaj. Mam urlop i mi sie nie chce big_grin Ty najwyraźniej cierpisz na nadmiar wolnego czasu.
                • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:46
                  lauren6 napisała:
                  > Sama szukaj.

Przeszukałam i nic. Na Lobby twoich postów 0. Jak zwykle podłe łgarstwo.
                  • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:07
                    Bo na lobby nie pisuję.

Btw skoro o pisaniu prawdy mowa odpowiesz mi wreszcie na pytanie w jakich językach programujesz, na jakich serwerach odpalasz aplikacje, jakich baz danych uzywasz?
                    • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:09
                      lauren6 napisała:
                      > Bo na lobby nie pisuję.

Czyli po prostu jak zwykle złośliwie pier..lisz od rzeczy.
        • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:32
          > ktory opierał sie dobrze dobranemu stanikowi.
          +
          > masz zniszczone piersi zwisajace do pasa i się o nie potykasz chodząc

: ))))))

no mowie Sekta Biusciastych
        • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:42
          hehe, pewnie tak smile. problem tylko polega na tym, ze ja odnosze wrazenie, ze w tym sklepie pracuja profesjonalistki z wielkim doswiadczeniem. praktycznie zawsze wszystkie 6 przymierzalni jest zapelnionych babkami przymierajacymi staniki, a sprzedawczyni uwijaja sie jak w ukropie, zeby wszystkie obsluzyc. piersi mam dobrze podtrzymane, a w ogole nie czuje, ze mam na sobie stanik. tylko finansowo na tym zbyt dobrze nie wyszlam, bo te, w ktorych moje piersi wygladaja najlepiej, kosztuja jakies 400 zl za sztuke, ale sa rewelacyjne, wiec kolekcja mi sie powoli powieksza.
          • eilian Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 13:05
            A zdradzisz jaka to firma? Bo że sklep zagranicą to wiem, ale może marka jakaś szerzej dostępna i w internecie można kupić.
            • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 13.07.17, 02:47
              www.mariejo.com/en/marie-jo-winter-2017/avero/caffe-latte/productdetail-padded-bra-0100416cal
              ja nosze konkretnie ten model w roznych kolorach. lezy na mnie idealnie i perfekcyjnie pasuje do ksztaltu moich piersi. z tym, ze ja nie mam tak naprawde duzego biustu, bo miseczka waha mi sie pomiedzy d i e. w tych stanikach mam d, jak trafi sie cos innej firmy z podobnym ksztaltem miseczki, to czesto jest e. z tego wnioskuje, ze marie jo ma wieksze miseczki.
        • kura17 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:00
          > Zaraz przyjdą panie z lobby biusciastych i zaczna Cie ustawiać, że to nie wina
          > dwóch stanikow za 500 zł, ktore z pewnością byly dobrze dobrane, tylko Twojego
          > biustu, ktory opierał sie dobrze dobranemu stanikowi.

to jest jakas straszna bzdura. teraz juz nie zagladam na forum biusciastych, ale bylam tam obecna przez jakies 10 lat i zawsze, ZAWSZE najwazniejsza zasada bylo, ze to NIE piersi sa "zle", tylko staniki - albo zle dobrane, albo zle zaprojektowane itp itd. i ze trzeba walczyc, by robiono dla nas dobre staniki!
          plus ZAWSZE twierdzono, ze stanik dobrze dobrany to stanik WYGODNY! jesli nie jest wygodny (i nie stanie sie taki po 1-2 dniach - czasami cos sie rozciaga/dopasowywuje/itp), to ten stanik jest dla nas do kitu i nie wolno go nosic.

wybacz, ale tamto forum jest pelne swietnych kobiet, ktore naprawde probuja pomoc w dobrym ostanikowaniu kobiet - wygodnym i z efektem "wow!" po zalozeniu stanika. i robia to bezinteresownie! wszystkie "watki sponsorowane" sa wyraznie zaznaczone i maja specjalne tytuly, zeby bylo od razu wiadomo, o co chodzi.
          • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:07
            no ale mi wciskaly za ciasne 34... mimo ze podalam im wymiary na wdechu nawet.
            • kura17 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 15:36
              > no ale mi wciskaly za ciasne 34... mimo ze podalam im wymiary na wdechu
              > nawet.

przeciez tam jest powtarzane, ze trzeba przymierzyc, to co one mowia na forum, to sa tylko jakies tam szacunki! ja nosze ciasniejszy, niz mi z wymiarow wychodzi (na ogol). i czego to dowodzi?
            • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 16:39
              princesswhitewolf napisała:
              > no ale mi wciskaly za ciasne 34... mimo ze podalam im wymiary na wdechu nawet.

princesswhitewolf na forum LB:
              "Sprawdzony. 34G przymierzalam ma za mala miseczke 34GG dobra miseczke ale zapinam sie na najciasniejsza haftke i bylo luksusowo wygodnie... za wygodnie. No dziwnie ta Olivia wypada... 32GG ma taki sam obwod jak 32H !!!! Tylko miseczka ciut wieksza. No to cos dziwnego "
              forum.gazeta.pl/forum/w,32203,107028939,107028939,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_44.html#p107460285

Ręce opadają... zaczynam się zastanawiać nad Twoją poczytalnością.
    • hallbera.jarlakappi Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 08:09
      stwierdziłam ze stanik to dzielo szatana i prawie wyłącznie sportowe

je&%$ fiszbiny
      • mag1_k Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 08:17
        ja też tak uważam i zakładam wyłącznie sportowe. Nie powinnam nic powiększać, a jak się troszkę zmniejszą i ugniotą w sportowym, to im nic wizualnie nie zaszkodzi smile
        • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:50
          ja tez bym chciala nosic sportowe ale przy wiekszym cycu sie nie da sad

Ciagle marze ze zrobia jakies pancerne usztywniacze z tkanin.
          • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:57
            > Ciagle marze ze zrobia jakies pancerne usztywniacze z tkanin.

One zapewne nie piszą o prawdziwym staniku sportowym ale to topikach-flaczkach, które producenci nazywają 'stanikami sportowymi' a nie trzymają kompletnie nic. Coś takiego:
            https://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/000047031188/T/340x340/C/FFFFFF/url/gatta-biustonosz-sportowy-.jpg
            • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:59
              ja prędzej coś takiego - wyraźnie ciaśniejszy w obwodzie, szerokie ramiączka, watowana miseczka . Rozmiar "uświadomiony" miałam 65f

https://static3.runnersclub.pl/pol_pl_biustonosz-sportowy-PUMA-PWRSHAPE-FOREVER-GRAPHIC-TOP-513966-01-32118_1.jpg
              • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:37
                no sa sportowe anti shock co trzyma cyc u gory ale w moim przypadku nie da sie tego nosic na codzien bo biust tam sie zlewa w jedna mase ... ( 36-38GG)
                • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:41
                  Nie wiem jak jest w przypadku dużego biustu , bo nie miałam potrzeby tego rozkminiać , ale pewnie masz rację. Dodam, że do biegania mam inne staniki niż do noszenia na codzień. Dzięki temu wątkowi a w dużej mierze dzięki araceli zamówiłam sobie stanik, bo jeden z moich spokojnie może już iść na emeryturę. wink

https://static3.runnersclub.pl/pol_pl_biustonosz-sportowy-PUMA-PWRSHAPE-FOREVER-GRAPHIC-TOP-513966-01-32118_1.jpg
                  • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:41
                    właściwy link

https://www.sport-shop.pl/biustonosz-top-sportowy-armour-mid-bra-under-armour-czarny-p-27600.html
                  • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:49
                    wapaha napisała:
                    > Nie wiem jak jest w przypadku dużego biustu , bo nie miałam potrzeby tego rozkm
                    > iniać , ale pewnie masz rację.

W przypadku większego biustu problem polega na tym, że pod powinnaś mieć rozmiar S/M a w biuście L/XL. Więc albo ściskasz cyc albo biust wychodzi dołem suspicious
                    • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:51
                      Tylko że, nie wiem czy bierzesz pod uwagę, że sportowe staniki ( takie by w nich chodzić na codzień a nie uprawiać aktywność fizyczną typu bieganie ) mają rozmiarówkę typu : XS, S,M, L ( taka jest np. w 4f i musiałabym mieć ich XL żeby może się zmieścić ale takowych nie ma ), czasami XL ( rzadko )
                      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:55
                        wapaha napisała:
                        > mają rozmiarówkę typu : XS, S,M, L ( taka jest np. w 4f i musiałabym mieć ich XL żeby m
                        > oże się zmieścić ale takowych nie ma ), czasami XL ( rzadko )

No przecież o tym piszę smile
                        • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:15
                          big_grin się dogadałyśmy
                      • kaz_nodzieja Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 11:59
                        I nie założysz ich do wielu bluzek.
                  • sfornarina Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 11:50
                    Nie nadaja się do dużego biustusad
                    Też uwielbiałam sportowe póki w ciażę nie zaszłam - obecnie założenie jakiegokolwiek stanika sportowego lub spłaszczajacego (duży) biust to torturasad
            • kkalipso Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 12:31
              W takich kolorowych to ja śpię. A mówiąc o staniku sportowym w którym chodzę na co dzień mam na myśli taki, uwielbiam jest idealny. Takiego prawdziwego sportowego nie wyobrażam sobie nosić kilka godzin za dużo tego ....

https://lh3.googleusercontent.com/8xC8CLjcYmlQ4XVcc18vdjZj1gbturjgBhkJUN3ESfB4yPQoohRSC_EGyza7wwRSmGx2WWo=s113
              https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/38/52/23/012b6d09cf.jpg
        • aqua48 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:59
          Miałam dwa razy do czynienia z brafiterkami. Pierwszy raz - polecany sklep, jedne z dwóch wówczas najlepszych w Krakowie. Poszłam. Panie wybrały mi dwa modele - bardzo drogi i jeszcze droższy, żaden nie leżał dobrze. Nawet nie próbowały mi dobrać czegoś lepszego stwierdziły w pełnym sklepie staników, że nie mają...
          W drugim gdzie na wystawie był duży napis że tu profesjonalny brafitting staników było mniej, głównie Freya i Panache. Panie stwierdziły, że tego co chcę (usztywnione) nie mają, nawet nie próbując udawać ze mają jakieś pojecie o brafitingu. Przymierzyłam potwornie drogi nieusztywniony, który niczego nie trzymał... W tym samym czasie przyszła klientka, która poprzedniego dnia kupiła za ponad 200 zł stanik z dopinaną przedłużką zapięcia (za ciasny pod biustem) i chciała go zwrócić stwierdzając, że to jednak nie o to jej chodziło, a brafitterki wcisnęły jej go twierdząc, że dla niej tylko takie rozwiązanie będzie dobre, i dowiedziała się, że widziały gały co brały, więc uciekłam...
          • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:50
            kiedy problem polega na tym, ze wcale nie widzialy. w przymierzalni masz na sobie stanik ile? 5-10 minut i prawie sie nie ruszasz. dopiero po kilku godzinach noszenia wiesz, czy stanik trzyma co trzeba na miejscu i czy cie za mocno nie sciska. w sklepie, w ktorym kupuje staniki obecnie, po zakupie zawsze otrzymuje zapewnienie, ze jak cos bedzie nie tak, to mam przyjsc. kupuje tam staniki od chyba 4 lat i jeszcze nigdy nic nie bylo nie tak.
          • kaz_nodzieja Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 11:43
            Ja byłam raz, sklep na Długiej (nie wiem czy dalej istnieje), dobrały mi super stanik, Lingerie, bardzo wygodny. Potem szukałam drugiego takiego, ale został już wycofany. Najwygodniejszy jaki miałam.
    • semihora Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:34
      Oczywiście, że to nie będzie zawsze ten sam rozmiar. Nawet w obrębie jednego producenta, niestety, bo wszystko zależy od kroju i ściśliwości.

A już ocenianie biustu na oko, to hit!
      • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 20:30
        semihora napisała:

> Oczywiście, że to nie będzie zawsze ten sam rozmiar. Nawet w obrębie jednego pr
        > oducenta, niestety, bo wszystko zależy od kroju i ściśliwości.
        >
        > A już ocenianie biustu na oko, to hit!

To już wiesz, gdzie nie chodzić.
        >
    • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:46
      >Corin Wirginia 80 F ) i akurat w tym przypadku (tego modelu?) mam rozmiar 80

ja nie rozumiem noszenia stanikow wypchanych pianka przy rozmiarze 80F. Po co to jeszcze bardziej powiekszac?

Nosze 38GG i za nic w swiecie nie wlozylabym piankowca.
      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:54
        > Nosze 38GG i za nic w swiecie nie wlozylabym piankowca.

Między polskim 80F a brytyjskim 38GG jest różnica z 5-6 rozmiarów. A usztywniony stanik nie równa się 'wypchanemu pianką'.
        • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:39
          80cm to wlasnie miedzy 36-38. Roznica w misce jest 2 numery.
          • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 10:45
            > 80cm to wlasnie miedzy 36-38. Roznica w misce jest 2 numery.

80cm PL - 36UK
            85cm PL - 38UK

Brytyjskie miseczki idą A B C D DD E F FF G GG H HH
            Polskie miseczki A B C D E F G H

Różnica między PL 80F a UK 38GG to 5-6 rozmiarów.
            • princesswhitewolf Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:09
              no ale 80F to nie jest maly biust.... wiec dodatkowe piankowanie go wydaje sie mi niepotrzebne. Ale co tam, to chyba kwestia gustu.
            • turzyca Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:38
              I jeszcze polskie 80F jest na 103 cm w biuscie, brytyjskie 38GG na 119. Polskie miseczki maja skok co 2 cm, brytyjskie co 2,5 cm. 16 cm roznicy obwodu w biuscie to 8 rozmiarow polskich i 5 brytyjskich.
      • minor.revisions Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 19:49
        Rozwiązanie dla całkiem sporej rzeszy kobiet które mają jeden cycek większy od drugiego, na przykład. Mogą wyciągnąć piankę z jednej strony.
    • wapaha Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 09:47
      ponad ćwierć wieku nosiłam rzekomo źle dobrane staniki. potem przez dekadę byłam uświadomiona. potem mimo uświadomienia a raczej jemu wbrew zaczęłam nosić topy sportowe i staniki sportowe wyłącznie-znaczy się w zasadzie codziennie. I co? No i nic . Kondycja tej części ciała i jej estetyka wydaje mi się być zadowalająca. Nie zauwazyłam istotniejszej zmiany w wyglądzie, jakości skróry itp ( pomijając czas, który wpływa jakoś na wszystko).
    • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 12:51
      w ogóle ten caly brafitting mozna ująć w jednym zdaniu : za ciasny obwód pod biustem + za duże miseczki .
      Wg uznanej brafiterki - jesli stanik jest tak ciasny ze masz głeboką czerwoną, piekącą pręgę na skórze a do tego cycki ci lataja na w sztywnej wieeeelkiej miseczce to znaczy ze masz super dobrany smile))))
      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:07
        mozambique napisała:
        > w ogóle ten caly brafitting mozna ująć w jednym zdaniu

To co napisałaś to akurat bzdura ale co tam - ważne, żeby wyśmiać.
        • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:18
          poczytalas caly wątek ? 80% klientek barftterek narzeka na wciskanie im kitu i zapowiada calkowity bojkot

ja uwazam ze brafitterka to kit, najlpiej dobrac dobry duży biusthalter moze wylacznie klasyczna, doswiadczona gorseciarka ale takich jzu prawie nie ma
          • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:23
            mozambique napisała:
            > 80% klientek barftterek

A to rozmawiałaś z 100% kobiet po brafitingu? Zawsze znajdzie się jakaś szarlatanka, która poczyta w necie i uważa, że już potrafi doradzać i potem kobiety są niezadowolone ale to margines a nie reguła.

Na forum biuściastych są TYSIĄCE zadowolonych kobiet więc nie pitol o 80%-tach.
            • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:29
              tjaaaa, a miliony much nie mogą sie mylić !
              • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:39
                mozambique napisała:
                > tjaaaa, a miliony much nie mogą sie mylić !

Miliony to dalej chodzą w zapięciu od stanika na łopatkach big_grin
                • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:41
                  skora chodzą i nie narzekaja to znaczy ze mają ładniejsze, kształne i jedrniejsze biusty niz wy z tymi swoimi zmaltrtowanymi, czerwonymi , odcisnietymi bułeczkami pod pachami
                  • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:50
                    mozambi
                    > niz wy z tymi swoimi zmaltrtowanymi, czerwonymi , odcisnietymi bułe
                    > czkami pod pachami

I po co tak rzygać?
                    • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 10:41
                      trafiłam w 1000% , juz nie masz argumentów
                      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 10:44
                        mozambique napisała:
                        > trafiłam w 1000% , juz nie masz argumentów

Ordynarne rzyganie to według Ciebie 'argument'?
            • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:36
              u mnie wyszlo pol na pol, bo pierwszy sklep z brafitterka, do ktorego trafilam, to byla kompletna katastrofa, czyli kupilam 2 staniki, w ktorych nie bylam w stanie chodzic, bo z jednej strony za male (za ciasne pod biustem), z drugiej za wielkie (za duze miseczki).

do drugiego sklepu trafilam przypadkowo, bo poszlam tam, nie wiedzac, ze jest z brafitterka, nie oglaszaja sie z tym. jednak trafilam na taka kobiete, ktora faktycznie zna sie na rzeczy, przekonala mnie do zmiany fasonu moich stanikow i to byl strzal w przyslowiowa 10. no i nie probowala mi na sile pokazac, ze jestem glupia i nie widze, czy stanik jest na mnie dobry, czy za maly.
            • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:39
              Uderz w stół i marketing szeptany sie odezwie.
              • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:40
                lauren6 napisała:
                > Uderz w stół i marketing szeptany sie odezwie.

Marketing czego? Staników nie sprzedaje. Protestuje przeciwko rozpowszechnianym KŁAMSTWOM w których tak się lubujesz.
                • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:42
                  cojest kłamstwem? za ciasne,piekące, cisnące obwody czy za duze miseczki ?
                  • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:48
                    mozambique napisała:
                    > za ciasne,piekące, cisnące obwody czy za duze miseczki ?

Nazwanie którejkolwiek z tych rzeczy istotą braffifingu.
                    • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 10:40
                      bo to JEST istotą brafitiingu i nie zakłamiesz tego faktu
                      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 10:43
                        mozambique napisała:
                        > bo to JEST istotą brafitiingu

Nie jest. Istotą brafittingu jest znalezienie biustonosza który (jak sama nazwa wskazuje) PASUJE.
                      • triismegistos Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 21:59
                        Czy ty się dobrze czujesz?
                • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:43
                  To nie ja w tym wątku bronię forum, ktore jest obsadzone przez brafitterki szukajacych klientów. Pozytywne opinie w internecie można sobie kupić, opinie realnych ludzi już niekoniecznie. Mam wyrobioną opinię kto tu klamie i do brafitterki już wiecej nie pojdę.
                  • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:49
                    lauren6 napisała:
                    > Pozytywne opinie w internecie można sobie kupić,

Nadale czekam na linki na potwierdzenie Twoich słów. No dalej kłamaczko big_grin
                    • lauren6 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:08
                      Linki o istnieniu platnych trolli i marketingu szeptanego? Sama sobie szukaj xD
                      • araceli Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:11
                        lauren6 napisała:
                        > Linki

Linki na potwierdzenie tego co napisałaś o poradach Lobby dotyczących brafittingu. Czekam kłamaczko.
                        • mozambique Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 10:42
                          klamaczko ?? to jakas gwara wiejska? czy regionalizm prowincjonalny ?
      • eliszka25 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 13:29
        brafitterki, do ktorych trafilam za pierwszym razem, chyba wlasnie dobieraly staniki wg. tej zasady. pod biustem stanik cisnal mnie tak, ze nie bylam w stanie wytrzymac w nim caly dzien, natomiast miseczki byly wypelnione chyba tylko w momencie zakladania, gdy sie schylalam do przodu, zeby "umoscic" piersi. jak zaczynalam chodzic i sie ruszac, najdalej po paru minutach mialam stanik pusty u gory. do tego dobrany fason kompletnie nie pasowal do moich piersi i robilo mi sie cos na ksztalt kaczego dziobu. pewnie przez te za wielkie miseczki, w ktorych moje piersi sie "rozlewaly". po dwoch ciazach nie sa juz jedrne jak u nastolatki, choc wciaz calkiem calkiem.
      • taki-sobie-nick Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 20:32
        mozambique napisała:

> w ogóle ten caly brafitting mozna ująć w jednym zdaniu : za ciasny obwód pod bi
        > ustem + za duże miseczki .
        > Wg uznanej brafiterki - jesli stanik jest tak ciasny ze masz głeboką czerwoną,
        > piekącą pręgę na skórze

Aż tak to nie, ale ciągle mi dowodziła, że JESZCZE JEST DUŻO LUZU, rozciągając stanik palcem w okolicach zapięcia.
    • kura17 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 14:06
      ja dobralam sobie rozmiar lata temu (ponad 10) sama, ale wedlug wyraznych wytycznych z forum biusciastych. wtedy w moim miescie ne snilo sie nawet o brafittingu, sklepach z wiekszymi rozmiarami itp, wiec dobieralam metoda prob i bledow z netu. maialam wtedy rozmiar 34G, teraz mam 34ff albo 32g, zalezy od producenta i modelu.

jedyny brafitting (w tym roku) zrobiono mi w sklepie w krakowie na dlugiej - swietny! bardzo dobrze dobrano mi pare stanikow - sluchajac mnie bardzo uwaznie. fakt, byly dosc drogie, wiec sie wahalam, nie kupilam ich w koncu i NIKT mnie nie namawial i nic nie wciskal.
      • kaz_nodzieja Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 18:45
        To chyba w tym samym byłyśmy. Nazwy nie pamiętam, ale blisko początku Długiej, kiedyś był po jednej stronie, potem został przeniesiony na drugą.
        • kura17 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 12.07.17, 23:00
          > To chyba w tym samym byłyśmy. Nazwy nie pamiętam, ale blisko początku Długiej,
          > kiedyś był po jednej stronie, potem został przeniesiony na drugą.

ten "moj", patrzac w strone rynku, byl po lewej stronie. i mam wrazenie, ze tam sa DWA, oba blisko konca dlugiej, jeden po prawej i jeden po lewej (ale nie jestem pewna).
          i cos na slawkowskiej jest (bylo?)
    • arkanna Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 11.07.17, 21:28
      kilka lat temu dobrałam sobie idealne biustonsze, mam rozmiar 70 g ,f zalezy od firmy.Kilka tygodni temu za namową męża odwiedziłam sklep jego znajomej brafiterki ( miał spotkanie klasowe i takie tam od slowa do słowa as umówił). Owa koleżanka pomimo prób, do usztywnianych biustonoszy nie przekonała mnie. Noszę tylko z fiszbiną i taki tez kupiłam. Trochę inny fason ale 70 g. Najbardziej stracone 169 zł, bo mnie fiszbiny uwierają i pod pachami i na mostku. Nie ukrywam że liczyłam na mały rabat po znajomości a tu d... .Smaczku dodaje fakt, że owa koleżanka poprosiła o płatność gotówką bo wiadomo prowizja i jeszcze czy paragonu ne musi drukować wink Ot frajerka roku ze mnie.
    • heca7 Re: Metoda Chantelle? O brafittingu 13.07.17, 05:58
      Lazilam kiedyś , kiedyś do takiej rudej babki ma Pradze (Wawa). Dobrze mi dobierala staniki jako jedna z pierwszych zajmowała się brafittingiem (to się chyba jeszcze tak nie nazywalo). Ale potem wystąpiła w tv i pod jej sklepikiem ustawialy się tłumy jeszcze przed otwarciem wink więc dałam sobie spokój i już nauczona co i jak poszłam w świat sama się ubierać wink drugą sprawą było to , że ona miała tylko dwie firmy w sumie i byłam znudzona monotonia fasonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka