djhenne Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:25 No cóż, z odcinka na odcinek coraz bardziej widać, że D&D faktycznie nie bardzo mieli pomysł, jak to pociągnąć, gdy zabrakło bazowego materiału w postaci książek. Dialogi są tak suche, że aż żal ;> Nowo uformowane bractwo pierścienia też dość zabawne. Daenerys wkurza mnie na maksa z tym swoim bend the knee i paleniem wszystkiego wokół, ale chyba rację ma fandom, że ostatecznie to i tak ona klęknie przed Jonem, jak się okazuje, legalnym synem Rhaegara. No i smok dał się zmacać, to zawsze fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:30 Skąd wiadomo, że legalnym? Jeszcze nie oglądałam odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:31 Chcesz spoiler z najnowszego odcinka? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:51 Sam i Gilly odnajdują super tajny dokument, na który ofc nikt wcześniej nie natrafił. W dokumencie pisze, że książę Rhaegar unieważnił ślub z Elią i po raz drugi się ożenił. Czyli Jon nie jest Jonem Snow, Jonem Sand tylko legalnym Jonem Targaryen. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 12:56 Dzięki Czyli zgodnie z teoriami fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:53 Sam, a właściwie Goździk, znalazła wzmiankę w księdze jakiegoś maestera, że małżeństwo Rhaegar'a zostało unieważnione tuż przed tym, jak zawarł nowe w Dorne. Trochę to od czapy, biorąc pod uwagę całe kłamstwo Neda i tego konsekwencje, to, że nikt nie zna tożsamości matki Jona, ale za to jakiś maester wzmiankuje o tym w swoich zapiskach i absolutnie nikt tego nigdy nie zauważył ;> Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:39 Dany wkurza mnie, ale jeszcze bardziej wkurza mnie to, że fabuła zmierza do konfrontacji Arya-Sansa, z której pewnie tylko jedna wyjdzie żywa. Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:55 Myślę, że to wszystko po to, że Arya ostatecznie zabije Littlefingera. Jego wątek w ogóle jest od czapy w tym sezonie, snuje się po WF w zasadzie nie wiadomo, po co, puszcza jakieś uwago tu i tam, i tyle. Dopiero w tym odcinku coś tam zaczął knuć i chyba odzyskał chwilowo swój rozum (manipulowanie Aryą). Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:15 Mejbi. I bedzie to Sansa Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:52 Fabuła jest nielogiczna, ale gdyby była, to cały wątek Deanerys vs. Cersei oraz Deanerys vs Nieumarli można by było zamknąć w jednym odcinku Cudny jest ten suicide skład za murem (Gendry!!), ale jak sobie pomyślę, że pewnie nie wszyscy wrócą... szkoda chłopaków, powinni wysłać za mur te dwie wariatki (D&C). Podoba mi się wątek Arya vs Littlefinger, to taka stara dobra gra o tron. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 11:59 Gendry, razem z Samem, będą namiestnikami Jona, więc pewnie przeżyją. Clegana mogą zachować dla Sansy (o ile Arya jej nie zadźga). Tyrion i Davos sa kandydatami do bycia hand, więc tu może jeden nie przeżyć (Davos?) Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 12:17 Musi tak być, bo to są w sumie jedyne normalne postacie w tym serialu. A, i Bronn musi dostać Dorne Podoba mi się wizja Ogara i Sansy No nie mogę zdzierżyć, że oni poszli za mur "przynieść" nieumarłego dla tych dwóch pip. Nie mogę się doczekać battle of bitches, mam nadzieję, że się wyrżną nawzajem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 12:19 Ale jak sie slicznie Drogon lasil do Jona Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 12:32 Dla smoków chciałabym taki scenariusz - jednego zabije Cersei (może zbudują nowego skorpiona, tym razem z zatrutymi strzałami), jednego widzę we władaniu Nocnego Króla (to byłoby super), a jednego dosiądzie Jon i ostatecznie wraz z nim rozprawi się z nieumarłymi. W każdym razie Jon na pewno będzie zarządzał smokiem mądrzej od Dany. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 12:41 Ojej, okropne pomysly , nie chce aby ktorys zostal zabity albo znalazl sie we wladaniu tego zywego trupa Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 13:02 Ale chyba tak będzie. Ja sądzę, że Jon dosiądzie Rhaegala, a Viserion padnie od balisty, zostanie ożywiony przez NK i będzie walczył przeciw braciom. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:07 "No nie mogę zdzierżyć, że oni poszli za mur "przynieść" nieumarłego dla tych dwóch pip. Nie mogę się doczekać battle of bitches, mam nadzieję, że się wyrżną nawzajem ;P" 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:03 Moim zdaniem odcinek ciekawy. Mam nadzieję, że Sansa snuje głębszą intrygę, a nie gra na siebie, ale ja jestem #teamSansa i mogę być nieobiektywna. Czy ktoś kojarzy, o co chodziło w tym liście, który znalazła Arya? Ktoś zmarł od ran, potem coś o Jeoffreyu i tronie dla Lannisterów, czyli że niby to był spisek, żeby ukatrupić Roberta, ale co Sansa ma do tego? Wątek z Gilly powiedzmy, że ujdzie. Zapis nie był zbyt konkretny i mógł umknąć. Suicide squad również mi się podoba A co sądzicie o ciąży Cersei? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:11 Ze albo jej nie ma, albo ja straci i zwariuje do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:19 ciąża Cersei jest niezgodna z przepowiednią, coś tu nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 14:27 To na razie ciaza, a nie dziecko, moze byc roznie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 15:33 Dlatego obstawiam ze jej nie ma albo nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 19:27 Okej, już wiem. To był list do Robba, który Cersei podyktowała Sansie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 19:33 Pamiętasz co było w liście ? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 19:43 "Rob, król Robert zginął na polowaniu a ojciec spiskował z jego braćmi by pozbawić mojego ukochanego Joffreya korony. Dobrze mnie tu traktują, przyjedź do KP i zegnij kolano. " Tak w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 19:45 www.google.pl/amp/s/www.vanityfair.com/hollywood/2017/08/game-of-thrones-sansa-letter-arya-season-7-episode-5-eastwatch/amp Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 20:16 Dzięki dziewczyny pytanie co paluszek chce tym ugrać. Arya nie wygląda mi na idiotkę, która nie połapie się, że to ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 08:44 djhenne napisał(a): > No cóż, z odcinka na odcinek coraz bardziej widać, że D&D faktycznie nie bardzo > mieli pomysł, jak to pociągnąć, gdy zabrakło bazowego materiału w postaci ksią > żek. > Dialogi są tak suche, że aż żal ;> > Nowo uformowane bractwo pierścienia też dość zabawne. > Daenerys wkurza mnie na maksa z tym swoim bend the knee i paleniem wszystkiego > wokół, ale chyba rację ma fandom, że ostatecznie to i tak ona klęknie przed Jon > em, jak się okazuje, legalnym synem Rhaegara. > No i smok dał się zmacać, to zawsze fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 14.08.17, 19:06 repostuj.pl/upload/2017/08/14/65d88973-4d3d-46be-b2be-ebb706cfcbbb.png Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 17:02 obejrzałyście już 6 odcinek nieoficjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 17:07 Nie, to opowiadaj prosze, dla kaprysnych ostrzez ze to spojler Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 17:11 Nie będzie spojlerów. Na alltube jest Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 20:24 oj daj garść bo mi nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 20:35 nieeee, nie chcę przez przypadek zepsuć komuś przyjemności z oglądania. Spojlerami między oczy można dostać na oficjalnej stronie got na fb i youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 20:47 próbowałam szukać na yt ;/ no dobra, poczekam do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 22:14 pelislatino.mobi/episodios/9035-juego-de-tronos-7x06-game-of-thrones-7x06-online-descargar-sub-espanol/ Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 23:07 Bo już usunięto wszystkie kopie. Ja sobie zaspoilerowałam i mam skopany wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: gra o tron sezon 7 16.08.17, 23:42 Naprawdę? Ten cały odcinek był praktycznie znany od miesięcy. Nie wierzę, po prostu nie wierzę, że każdy najbardziej idiotyczny przeciek okazał się prawdą Tego się naprawdę powoli nie da oglądać. Nie wierzę, jak można zjebać taki serial, normalnie fantasy dla przedszkolaków. Strasznie słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 10:48 Mnie najbardziej rozczarowuje wątek miłosny, jest żałosny. Ale przeczytałam spojler do finałowego odcinka i jednak może być jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 11:19 Ciekawa jestem spoilera. Natomiast można się było spodziewać, że fabuła będzie zmierzała właśnie w tym kierunku. Mnie bardziej interesuje zakończenie całej sagi - tu spodziewam się jakichś niespodziewanych zwrotów akcji. He he, gdzie Nieumarli znaleźli takie potężne łańcuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 11:28 bo wątku miłosnego NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 11:45 Jest, jest... Dany siedzi nad łóżkiem Jona, patrzy maślanym wzrokiem i trzymają się za rączki Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 12:47 no to jeszcze za mało żeby to nazwać wątkiem miłosnym moze ona sie masli do niego, a on niechętny? moze ona sie tylko troszczy o niego? moze go darzy bratersko-siostrzanym uczuciem? zobaczymy. ja jestem serdecznie przeciwko ich związkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 13:22 Jeżeli spoilery są prawdziwe, to w ostatnim odcinku tego sezonu pójdą do łóżka. Zresztą, logika wskazuje, że musi zjednoczyć się ogień z lodem czy tam północ z południem, żeby wspólnie pokonać wroga. A np. zanurzenie Jaśkowego miecza w sercu smoczej królowej może go zahartować do zabicia Nocnego Króla. Przedtem urodzi się mały Tangerynek albo może potem Jaśko ożeni się z Sansą... Kto wie, co szykuje Martin? Zakończenie ma być przecież słodko - gorzkie W sumie Jon już jest miksem lodu i ognia, więc IMO, musi ocaleć, co najmniej do przedostatniego rozdziału Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 13:51 ooo widzisz, i teraz sie zbliżasz do moich rejonów spekulacyjnych Jon jest juz miksem, wiec Danka jest zbędna. potrzebna była do smoków, smoki zrobią swoje i Danka moze odejsc. dlatego sadzę ze zginie. zresztą, do dalszego plotu jest zbędna - po cholere Jon ma sie hajtać z bezpłodną kobietą? żeby ród Targaryenów wymarł? Obstawiam że Dany zginie, Jon sie hajtnie z kims tam i bedzie rządził Siedmioma Królestwami. dopuszczam mysl że jego żoną zostanie Sansa, choc osobiście tego nie widzę, nie ma chemii miedzy nimi żadnej, a Sansa zawsze mowiła ze Jon jest dla niej bratem. poza tym o wiele chętniej widziałabym Sansę ktora sie czegos nauczyła i nie patrzy na piękne twarze a na sprawiedliwosć i mądrość - i dlatego chciałabym zeby sie spiknęła z Tyrionem i podejrzewam że Martin nie bedzie miał duzo do powiedzienia jesli chodzi o serial Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:00 Jest potrzebna do marketingu, bo jest najbardziej charakterystyczna wizualnie postacią, za która można się Np przebrać Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:03 no to juz też swoje zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:05 No, ale są jeszcze legendy i przepowiednie. Azor ahai musi mieć Światłonoścę, żeby zwyciężyć ciemność, a któż ma gorętsze serce, jak Niespalona, zahartowana w ogniu? Liczę na ostateczne zwycięstwo ludzi nad NK, choć okupione wielkimi stratami i zagładą wielu rodów. Przepowiednia Mirri Maz duur nie wykluczyła posiadania dziecka przez Dany, jest na tyle mętna, że można ją traktować "na dwoje babka wróżyła". Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:08 Jon dostanie miecz od Sama i ten zapłonie w jego ręku. Bo światłonośca ujawnia sie dopiero wtedy kiedy dotknie go właściwa osoba. albo wygrzebie coś z krypt Winterfell Wez pod uwage że Dany do tej pory w ciążę nie zaszła, mimo iż celibatu nie trzymała. osobiście sądzę raczej że jest i pozostanie bezpłodna. miałoby to sens. choc tak, sama uwazam przepowiednię Mirri za wieloznaczną. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:09 "Liczę na ostateczne zwycięstwo ludzi nad NK, choć okupione wielkimi stratami i zagładą wielu rodów." a tu mam właśnie wizję epickiego zjednoczenia wszystkich rodów przed wspolnym wrogiem, pod komendą Jona Snowa. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 14:19 Co do rodów, to zobaczymy, jak rozwiąże to Martin. Serialowcy wykańczają je po kolei Miecza sama jestem ciekawa - czy będzie to nowy, czy stary Światłonośca rozbłyśnie w ręku Jona? A co do ciąży - czort wie, czy Dany nie poroniła dziecka Darusia, wracając na piechotkę ze smoczej góry? Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 15:53 Wydaje mi się, że Dany zajdzie w ciążę, bo po co były te wszystkie gadki o następcy tronu i dzieciach z ostatniego odcinka? I to w kilku rozmowach. Mnie się marzyło, żeby Denerys po wygranej wojnie stwierdziła, że Westeros jednak jest nie dla niej i wróciła do Essos, gdzie wzięłaby odpowiedzialność za ludzi, których uwolniła i tam wprowadzałaby swoje reformy. Ale moje scenariusze nie obejmowały romansu z Jonem Obstawiam, że Denerys jednak zginie. Jon nie zasiądzie na żadnym tronie, przecież to jest dziki Powinien sobie znaleźć jakąś hardą dziewuchę z lasu, narobić dzieci i uczyć je polowania. I od czasu do czasu zabierać je na przejażdżki na smoku Raczej wątpię, żeby w ogóle ktokolwiek był zainteresowany tronem, skoro finalnie najprawdopodobniej zostaną Jon i Tyrion (no może Sansa?). Koło zostanie złamane, nadchodzi demokracja. A naj naj najbardziej to mnie ciekawi, czy Brienne wybierze Tormunda, czy jednak Jaime'a Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 16:01 Dla mnie demokracja byłaby rozwiązaniem nie do przyjęcia Jeżeli poruszamy się w świecie, ukształtowanym na wzór średniowiecznego, to powinniśmy zakończyć te przygodę również w tej konwencji. Tyrania może przekształcić się w łagodniejszy system rządzenia, ale jednak z królem na czele. Jak potoczą się losy książkowej Brienne, to dopiero ciekawe! W serialu jestem za Tormundem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 16:34 A co ma Dany robic, przyznac sie ze najprawdopodobniej jest bezplodna? Kto by poszedl walczyc za krolowa, na ktorej skonczy sie rod panujacy i trzeba bedzie znow kombinowac kogo wsadzic na tron? Zwlaszcza w obliczu faktu ze jej rywalka jest owszem, starsza, ale jak widac plodna i przedluza ród bezproblemowo?? Musi robic dobra mine do zlej gry, nawet jesli sama nie wierzy w swoja dzietnosc. Co do Brienne - sama nie wiem. Dla niej lepszy bylby Tormund, nie musiałaby przy nim w ogole ubierac sie w kiecki. Z Jaimiem jednak troche by musiala. Z drugiej strony - to jednak arystokratka... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 16:57 A to w serialu nie było mowy o tym, że Dany wrócił okres? Nie pamiętam kiedy to było w książce, ale na pewno było. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 20:35 Nie przypominam sobie zeby w ksiazce cos o tym bylo. Bylo ze ma krew na udach, jak wracala ze smoczej gory, ale mi sie raczej skojarzylo ze ona 'wsiadla na biala klacz'. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 20:41 Targeryenowie nie chorują. Dostała bardzo obfitego okresu, a opisanie tego przez Martina z pewnością ma jakieś znaczenie dla fabuły i być może, płodności Danki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 21:19 Ty, no wez. 'Gdy nadszedl zachód slonca, kucala wsrod trawy, jeczac z bolu. Każdy stolec byl luzniejszy od poprzedniego i smierdzial paskudniej. Gdy wzeszedl ksiezyc, srala juz brazowa woda.' Zaiste, w ogole nie choruja. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 21:24 I tak, potem dostala okres, ale jakby nie byla tym zdziwiona, tylko sie martwila ze obfity itd. Wiec widac okresy miewa. Tylko począć nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 21:35 Tak są przedstawiani, a że sam Martin był niekonsekwentny, to już nie moja wina. Sraczka czy nie, ale okresu dostała. My wiemy, że okres i bezpłodność nie muszą mieć związku, ale w uniwersum PLiO coś to znaczy. Martin nie jest nastolatkiem, fascynującym się kobiecym okresem. To ma jakiś ukryty sens. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 20:41 Ale można być bezpłodnym i mieć okres Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 08:20 Ale jak ona miałaby się ubezpłodnić? Straciła macicę w czasie porodu? Nie. Jakies stare babsko, któremu wymordowała ludzi, nastraszyło ją, a wszyscy wzieli te słowa jako prawdę objawioną. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 08:35 Techniczne mozliwosci są, jak najbardziej. Cersei tez jakas stara baba nastraszyla i ma to duzy wplyw na akcje, wiec sklaniam sie ku opinii ze w swiecie Westeros przepowiednie to cos wiecej niz straszenie starych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:55 ale przepowiednia nie brzmiała : jesteś bezplodna była dluga pokrecona i można ja roznie interpretować Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 11:06 No ale tam nie było jakiś komplikacji? Nie ona pierwsza i nie ostatnia po komplikacjach okołoporodowych ma problemy. Na zagranicznych forach tez mówi się o jak ciąży+ o tym ze cersei ściemnia ze swoją + ze Danka poroniła (to chyba to krwawienie o którym piszecie). Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 11:35 Mogła mieć komplikacje po porodzie w ekstremalnych warunkach lub - jak kto woli - zostać ubezpłodniona pod wpływem magii Mirri. Jej klątwa przestanie działać, kiedy spełnią się określone warunki. Ja jeszcze cały czas jestem ciekawa, czy nie wyjdzie jakaś kolejna wielka tajemnica. Bo tajemnicę pochodzenia Jona już odkryto, teraz pytanie, czy któreś z dzieci Tywina nie jest potomkami szalonego króla? Może bliźniaki? Może właśnie Cersei poroni zdeformowane smoczątko? Ona coś za bardzo lubi używać dzikiego ognia... Wtedy walka o tron rozegrałaby się poniekąd w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 14:17 Jak juz to Tyrion. Wtedy on sam bylby zdeformowanym smoczatkiem. I wyjasniloby sie czemu az tak go rodzina nie znosi. I czemu Tywin powiedzial 'You are not my son'. I mielibysmy trzeciego smoczego jezdzca, ktory by mi strrrrrasznie pasowal Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 15:40 Analiza dat i sytuacji, zrobiona przez fanów, podobno bardziej wskazuje na bliźniaki. Aczkolwiek do Tyriona smoki też mają trochę sentymentu, więc kto to wie, które tropy są celowo mylne, a które prawdziwe? Co do przepowiedni, są tak mętne, że nie chcę gdybać, poczekam. Za rok doczekamy się zakończenia serialu i może wyjdą Wichry??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 14:22 A a propos przepowiedni Mirri. Dany dostala jeszcze jedna, zakrawajaca na obled porade. Ta zamaskowana kobieta powiedziala jej cos w pofobnym stylu - 'jesli chcesz isc na zachod, skieruj sie na wschod' itd. I kazala jej isc do Asshai, bo tam cos na nia czeka. A gdy Dany spytala co - czy statki, czy zloto, czy armia - uslyszala ze czeka na nia prawda. Uwazam ze to znaczace i jeszcze gdzies wyplynie. Nie na darmo kreci sie tam Melissandre z Asshai... Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 17:09 yyy w ostatnim odcinku Dany sama mówi o swojej bezpłodności? W ogóle cały odcinek IMO w niezbyt subtelny sposób wyprowadzał fabułę na wątek ciąży, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 17:11 No to musiałam wyjść w tym momencie zrobić herbatę, albo coś, bo mi umknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 08:35 Jon myśli, że zabił Ygrette, którą kochał. Starczy za zahartowanie w sercu ukochanej czy musi zasiekać drugą swoją kobietę, by przepowiedni stało się za dość? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 09:06 O nie, nie starczy. Nie zabił jej osobiście, nie wbił jej miecza w serce. Na odpowiednie zahartowanie miecza, aby był w stanie zabić NK, musi być odpowiednio "gorące" serce: zarówno siłą miłości, jak siłą magii smoczych dziedziców. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 19.08.17, 23:14 Chciałam poczekać do niedzieli/poniedziałku, ale niechcący natknęłam się na spojler, więc obejrzałam, żeby jeszcze bardziej sobie nie zepsuć Rozmowy Tormunda za murem super. Też uważam, że Dany wróci do Essos. O sprawie jej ciąży ostatnio rozmawiałam z przyjaciółką i voila - temat pojawił się w serialu jak na zamówienie. Jon+Dany - nie widzę tego. O smoku nic nie sądzę, bo to właśnie przeczytałam w spoilerze. Konfrontacja Sansy z Aryą mocna. Sądzę, że jednak Sansa wykaże się w tym wypadku swoim sprytem, udowodni dobre intencje i zyska szacunek Północy oraz podziw Aryi #teamSansa A o co chodzi z tymi płonącymi mieczami, bo już nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 21:47 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 6 odcinek wymiata !!! Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 21:57 SPOILER 6 odcinek- teleportacja level hard. Brygada A stoi sobie i czeka, nikt ich nie atakuje. Stoi tak z 1 dzień. W tym czasie Genry zdąży dobiec do strażnicy, wysłać Kruka, kruk doleci do Danki, Danka dosiadzie smoka, przeleci z powrotem cała drogę za mur i uratuje brygade. Just in time. Wszystko dla 1 zombiaka. Rzeczywiście warto było poświęcać kilkoro ludzi i smoka dla zdobycia zombiaka, jakby to cokolwiek zmieniło. Plan negocjacji z Cersei jest idiotyczny, choć przynajmniej dyskusje Tyriona z Danka były ciekawe. Mnie generalnie denerwują te zombie, za bardzo mi to przypomina the walking dead. Ten przywódca wildings wymiata. The Hound zachowuje się jak zwykły słaby żołnierz, zamiast zabić niedźwiedzia to się na niego gapiów. Arya jest wredna. Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: gra o tron sezon 7 17.08.17, 22:02 beverly1985 napisała: > SPOILER > > 6 odcinek- teleportacja level hard. Brygada A stoi sobie i czeka, nikt ich nie > atakuje. Stoi tak z 1 dzień. W tym czasie Genry zdąży dobiec do strażnicy, wysł > ać Kruka, kruk doleci do Danki, Danka dosiadzie smoka, przeleci z powrotem cała > drogę za mur i uratuje brygade. Just in time. Wszystko dla 1 zombiaka. > nie mówiąc o tej szczelinie w lodzie, która tamuje zombiaków, w tle stoi razem z nimi night king i czeka, aż zamarznie, bo przecież sam tego na pewno nie umie zrobić, to na pewno trudniejsze niż ożywienie smoka no i dany, która pali wszystko wokół, ale akurat króla zombiaków nie Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 09:41 Za kazdym razem gdy ogladam sceny "za murem" to mam ochote zaniesc im jakies czapki albo przynajmniej nauszniki. Wszyscy otuleni na maksa, a glowy i uszy gole... Ten sezon robi sie naprawde idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 09:55 O tak, tez sie z tego obsmialam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 11:10 Plus śmierć smoka. Pocisk z balisty drasnął Drogona, a tutaj smok ginie od oszczepu. Ja rozumiem, że twórcy serialu postanowili uciać spekulacje o 3 głowach smoka, ale wychodzi na to, że smoki padają jak muchy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 12:50 EJ!! dobrze że mi nie przeszkadzają spoilery... Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:49 ale to nie jest zwykly oszczep tylko magicznolodowy oszczep nocnego krola Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:48 ja tez!!! miałam ematkowy moment : kurnia a gdzie czapeczki ???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:47 krola zombiakow ( i generałów) nie da się spalic można go zabic tylko smoczym szklem albo valeriańska stalą Odpowiedz Link Zgłoś
sea.sea Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 09:58 Niedźwiedź się dość mocno fajczył, a Ogar ma pyrofobię. Co prawda ma ją, kiedy twórcom pasuje, ale ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 10:02 Miec ma, ale jak nie ma wyjscia to i z ogniem da rade. Z Bericiem walczyl, mimo plonacego miecza. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 11:03 W końcu zdobyli tego zombiaka czy po prostu wypuscili wszystkie zombie za mur? Trochę mnie martwi, że z takich dobrych książek robią szmirowy serial Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 13:05 Ogar: How does she look at you? Like she wants to carve you up and eat your liver? Tormund: You do know her Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 13:32 I jeszcze: Tormund: Beautiful, he? I can breathe again. Down south the air smells like pig shit. Snow: You've never been down south Tormund: I've been to Winterfell. Snow: That's the North. Tormund: pfff Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: gra o tron sezon 7 18.08.17, 17:25 A to widziałyście? m.youtube.com/watch?v=b6JIGyEEUT0 Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Zakłady 19.08.17, 23:28 A może oficjalne zakłady co do losów bohaterów? Co się stanie z: Jonem Dany Cersei Sansą Aryą Branem Jaimem Tyrionem Gendrym Samem Brienne Littlefingerem Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Zakłady 19.08.17, 23:35 Moje typy: Jon Król Siedmiu Królestw Dany Wroci do Essos Cersei Zginie z ręki Jaime'ego Sansa Królowa Siedmiu Królestw lub co najmniej Lady Winterfell - głowa rodu Stark Arya Z tymi maskami odegra bardzo ważną rolę w ostatecznym zwycięstwie, ale zginie Branem Nie wiem. Nic? Jaime Nie wiem. Sądzę, że przeżyje. Mógłby pociągnąć ród Lannisterów. Może z Dany? W Westeros i tak jest spalony Tyrion Zginie Gendry Wrócił ni z gruszki, ni z pietruszki, więc musi mieć ważny powód. Może to jest Azor Ahai? W końcu tu kowal, i tu kowal. Sam Prawa ręka Jona Brienne Jednak Tormund Littlefinger Zimny trup A Światłonoścą będzie miecz, który Sam podprowadził z chaty starego. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Zakłady 19.08.17, 23:46 A mnie się wydaje że i Dany i Bran zginą. Jaime zabije Cersei a później popełni samobójstwo. Littlefingera zabije Aria, podszyje się pod niego i wtedy ktoś ją zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Zakłady 20.08.17, 11:01 Nie wydaje mi się, żeby Cersei zginęła przez któregoś ze swoich braci. Zaraz się okaże, że po valyriańsku "mały" brzmi tak samo jak "rudy", a "brat" równie dobrze może być siostrą - już się okazało w tym sezonie, że promised prince może być princessą w valyriańskim. To oznaczałoby, że Cersei może być zlikwidowana przez całkiem spore stadko kandydatów - Aryę, Jona, Dany, Theona nawet - mało prawdopodobne, ale kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Zakłady 29.08.17, 21:32 bo znaczy dosłownie znaczy younger sibling wiec każdy pasuje z euronem wlacznie Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Zakłady 19.08.17, 23:47 No właśnie, Brienne... Tak o tych jej żółtych włosach chłopaki rozprawiały ostatnio. Cersei jest na liście Aryi, ale obstawiam że Sans się w to wyrównanie rachunków wymiesza. No i jeszcze spotkanie Aryi z Ogarem! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zakłady 20.08.17, 00:29 Jon - wladca Siedmiu Krolestw Dany - albo zginie, albo wroci na poludnie, ale stawiam ze zginie Cersei - Jaimie ja zabije Sansa - och, bardzo bym chciala zeby razem z Tyrionem zostali w Winterfell jako namiestnicy polnocy Arya albo zginie, albo zniknie. Po prostu odejdzie z Winterfell zyc samotnie. Bran - będzie zyl w Winterfell jako Trojoka Wrona. Jaimie - zabije Cersei i sam zginie. Tyrion - patrz Sansa Gendry - w ogole nie wiem po co on tutaj, mysle ze zgonie, zeby sie juz Baratheonowie nie plątali. Sam - bedzie zyl z Gilly i dziecmi w swoim rodowym zamku, stworzy system 'swieckich' maestrow i bedzie ich arcymaestrem. Brienne - bardzo bym chciala zeby byla z Tormundem Littlefinger - pewnie Arya go zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zakłady 20.08.17, 09:32 Jon - władca Westeros ofc Dany - albo urodzi Jonowi gromadę Targaryeniątek, albo spotka ją los żony Azora Ahai. Cersei - Jamie w końcu odkryje jak podła i perfidna to istota i ją zabije. Sansa - pani Winterfell. Najchętniej widziałabym ją u boku Jona. Jak kiedyś powiedział Daario o Dany: khaleesi nadaje się do podbijania, ale nie do rządzenia. Sansa wręcz przeciwnie. Jest idealną królową, która będzie dobrze zarządzać poddanymi ludźmi. Jeśli Jon jednak poświęci Dany dla ludzkości ma pod ręką świetny materiał na małżonkę. Arya - nie nadaje się do rządzenia, za to może być wsparciem dla Jona lub Sansy. Myślę, że siostry jednak się pogodzą i będą współpracować. Bran - podoba mi się teoria, że Bran to Nocny Król i żeby wygrać wojnę Jon będzie musiał go zamordować. Jamie - będzie z Brienne i zabije Cersei. Tyrion - będzie doradcą Jona i ewentualnie zejdą się z Sansą. Gendry - nowy lord Smoczej Skały lub innego zamku, który dostanie za wierną walkę przy boku Jona. Sam - lord Tarly Brienne - będzie z Jamiem Littlefinger - zginie w ostatnim odcinku 7 sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Zakłady 20.08.17, 14:31 Lil'finga albo Tyrion. Zginie znaczy. Jezeli nie pod koniec tego sezonu, to i tak wydaje mi się, że ostatecznie Tyrion zniknie z obrazka. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Zakłady 20.08.17, 09:52 smoczy_plomien napisała: > A może oficjalne zakłady co do losów bohaterów? Co się stanie z: > > Jonem > Dany > Cersei > Sansą > Aryą > Branem > Jaimem > Tyrionem > Gendrym > Samem > Brienne > Littlefingerem Gdyby ode mnie zależał dalszy los bohaterów, to Jon i Sansa zostaliby królami Północy i Południa. Dany albo zginie, albo powróci do Essos. Cersei zginie z rąk któregoś z braci. Któryś z nich przeżyje, aby kontynuować ród Lwów. Sam będzie namiestnikiem Jona i kontynuatorem Tarlych. Gendry odnowi ród Jeleni. Wytłuką Kałamarnice (Euron jeszcze namiesza), zostanie Theon i Asha. Palucha Arya zabije już w ostatnim odcinku. Ród Arrynów ma szanse odrodzić się w jakiejś bocznej gałęzi; Słowiczek kipnie lub go utłuką. Tully??? Jeszcze żyją, więc zobaczymy. Dorne wykończyli serialowcy, zobaczymy rozwiązanie Martina (w książce żyją). Nie mam pojęcia, jak potoczą się losy Aryi i Brana - na pewno odegrają znaczącą rolę w walce z NK, ale czy przeżyją? Jeżeli Bran jest Trójoką Wroną, będzie jeszcze żył wieki, jeżeli jest NK, zginie. Arya chyba też zginie, ale gdzieś pod koniec w jakiś spektakularny sposób - albo zniknie i będzie krążyć po świecie jako człowiek o wielu twarzach. Ogar zabije Gregora. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Zakłady 20.08.17, 20:49 Obczytałam się spekulacjami dotyczącymi scenariusza do ósmej serii. Jeżeli są prawdziwe, to: Co się stanie z: > > Jonem (zginie w końcowej walce z Euronem) > > Dany (umrze) > > Cersei (zostanie zabita przez Aryę) > > Sansą (zostanie Królową Północy i wyjdzie za mąż za... Gendrego) > > Aryą (zaginie, prawdopodobnie wróci do Braavos) > > Branem (zginie zabity przez NK, a w końcu ożywiony jako kolejny NK) > > Jaimem (zginie walcząc u boku Jona z Euronem) > > Tyrionem (przeżyje) > > Gendrym (właściciel Końca Burzy, mąż Sansy) > > Samem (osiedli się z Gilly, matką i siostrą w rodowej siedzibie i będzie oczekiwał własnego potomka) > > Brienne (zginie w walce z Białymi Wędrowcami), Podrick i Tormund również > > Littlefingerem (zabity przez Arię w ost. odc. 7. sezonu) - Ogar zabije brata i zginie z Jonem, Jaimim i Drogonem w walce z Euronem i ogólnej rozpierdusze Królewskiej Przystani - Theon zostanie zabity, przeżyje Yara - Bronn ożeni się ze Żmijową Bękarcicą i zostanie władca Dorne. Władcą Siedmiu Królestw zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Zakłady 21.08.17, 17:06 Tyrion? A moze przyszle dziecko Dany i Jona? Osobiscie wolalabym opcje nr 2, niscy mezczyzni, jak wskazuje doswiadczenie historyczne, nie nadaja sie na przywodcow... Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Zakłady 21.08.17, 17:07 Ale kruk nazywal Jona krolem, a na razie jest tylko ksieciem , wiec tego sie trzymajmy Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zakłady 21.08.17, 17:10 > Władcą Siedmiu Królestw zostanie... Kto? Ja też czytałam spoilery z 7 serii, że np ma nie zginąć żaden Stark. Właśnie zginął Benjen. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Zakłady 21.08.17, 17:27 Phi, pewnie wszyscy zapomnieli, że był Starkiem. A poza tym, to on już dawno zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zakłady 21.08.17, 17:58 Benjen to juz dawno nie zyje przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: Zakłady 20.08.17, 10:27 Jon - do lasu, Dany - do ziemi Cersei - wiadomo, Sansą - lady Winterfell Arya - zniknie, Bran - Nocny Król go zje Jaime - wróci do Casterly Rock, Tyrion - król Gendry - dostanie zamek Sam - zostanie lekarzem i będzie wiódł mieszczańskie życie z rodziną, Brienne - mam nadzieję, że Tormund, Littlefinger - wiadomo, Jeszcze obstawiam, że Theon zabije Eurona, ale wcześniej Euron rozwali pół królestwa. Bronn się zakocha w najpiękniejszej pannie w królestwie, czyli Missandei i będą sobie żyli w Dorne ;p Szary Robak pewnie zginie, Ogar może przyłączy się do Aryi albo zginie, Jorah zginie, jeden smok przeżyje i będzie wolnym stworzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Zakłady 20.08.17, 15:35 Cersei zwariuje i ktoś ja zabije, najprawdopodobniej jaime Danka umrze broniąc któregoś ze smoków podczas jakiejś bitwy Jon snow będzie władał z sansa, ale nie będą para Araya będzie wolnym strzelcem Bran- sugerujecie ze może być kretem white walkers? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Zakłady 20.08.17, 20:49 Poszukaj sobie informacji, że Bran jest Nocnym Królem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Zakłady 30.08.17, 09:37 w tej chwili to ja bym chciała zakończenie komediowe wszyscy gina a NK siedzi sobie w Dorne na plazy i pije drinka Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 16:59 Noooo Fajny odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
kotagus Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 17:26 Dziś finał? Jestem odcięta od paru odcinków ostatnich i normalnie przebieram już nogami, żeby wrócić do domu i odpalić kompa, a tu jeszcze tydzień na "wygnaniu ".. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 17:53 Nie, finał za tydzien. Troche mnie wkrówia to ze leca rzeczami oczywistymi, no ale jest efektownie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 18:51 Zadość uczynili przedostatnim odcinkiem, jak w poprzednich sezonach? Już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 19:22 No to teraz mają już przeyebane xD Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 20:17 Etam. I tak wiadomo ze zombiaki przegraja. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 20:05 Fajny? Taki hollywoodzko oczywisty. A juz relacji Snowa z Daenerys nie moge zdzierzyc. Bleeee, ziem, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 20:19 A to swoja droga. Jak pisalam - ksiazki sie skonczyly, zaczyna sie Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 21:27 Obejrzałam w końcu 6 odcinek. Z ręką na sercu: tak głupiego odcinka jeszcze w historii GoT nie było. Teleportacja, Jon Snow, który ma więcej żyć niż kot, fabuła nie trzymająca się kupy. I wszystko po to by Jon wyladował półnagi w łóżku obok zakochanej Dany. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
kina1 Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 21:32 Też tak myślę, robi się komicznie. Jak Jon powiedział Dany do Danki to padłam. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 22:25 Oj tak. Kowal niczym killian jornet biega po górkach, kruk w chwilkę leci do smoczej matki, ta w 30 sekund podejmuje decyzje i niewiele dłużej leci. Bo ile ci faceci mogli siedzieć na tej skale? 18h? Wydawało ni się, ze mówimy o jakiś kosmicznych odległościach a w tym sezonie wyglada to tak, jakby walka się rozgrywała miedzy miastami Trojmiasta. No i jakim prawem Jon wyszedł z sody?? I potem jeszcze mokry, w tych skórach i futrach wrócił na mur? Hellou, to ta bitwa chyba za rogiem była. Smoka mi żal! A scenka z Danka żałosna i rzewna, ale przyznam szczerze ze pierwszy raz pomyślałam ze bym Snowa brała, jak tak leżał boleściwy....chociaż szybko mi minęło jak usłyszałam "dany" Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 06:55 ja sie serdecznie uśmiałam kiedy Tyrion wspomniał o rzekomym "pożądliwym spoglądaniu" Jona na Dany. Zaiste, trzeba być bardzo dobrym aktorem żeby takie pożądanie tak dobrze ukrywać... Scena z Danką służy moim zdaniem wyłącznie temu, żeby podkreślić że Danka nie ma i nie bedzie miała następcy i że Jon może liczyc na zostanie sukcesorem. Zresztą cały odcinek kieruje na ten tok myslenia. I zakładam że jak pochodzenie Jona wyjdzie na jaw, to Danka mu odda koronę. Albo zginie ratując jego, bo przeciez ona juz rodu nie rpzedłuży i w nim cała nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 07:52 > ja sie serdecznie uśmiałam kiedy Tyrion wspomniał o rzekomym "pożądliwym spoglądaniu" Jona na Dany. Ja też. Przy całej mojej sympatii do Kita to jest aktor jednej miny. Drugi raz się obśmiałam na ostatniej scenie z Dany, gdy Jon leży w łóżku i rzekomo idzie spać. Tak drętwego romansu nie widziałam od czasu Prison Break, ale tam chyba aktor grający głównego bohatera był gejem, co by trochę tłumaczyło zupełny brak chemii między bohaterami. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 08:12 ja myślałam, że on umarł w tej scenie swoją drogą, trzeba mieć talent, żeby do dwóch głównych ról dobrać tak drewnianych aktorów, jeszcze jak byli osobno to nie biło to tak po oczach. Dobrze, że między nimi nie iskrzy, bo jeszcze by sploneli, a nie sorry tylko Jon... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 15:25 > Scena z Danką służy moim zdaniem Moim zdaniem służy temu, żeby Jon mógł klęknąć, nie klękając. Odpowiedz Link Zgłoś
miniulowa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 07:51 "Smoka mi żal! " Mnie też Chyba największe emocje w tym odcinku to śmierć smoka Tylko mnie zastanawia - smok to ogień, ogień niszczy zombiaki. To jak smok-zombiak ma ziać ogniem? A może to będzie taki ogień, na który zombiaki będą odporne? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 13:57 Oj, ja i tak bym go brala , a tak w ogole czy w filmie bylo powiedziane ktory smok zginal, doczytalam w spojlerach ze Viserion, ale w filmie tego nie bylo albo przegapilam Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 14:43 Wyglada ze Viserion. Zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 14:49 W ksiazce zielony byl Rhaegal, a Viserion bialy. Zreszta one w serialu tak sie bardzo barwa nie roznia Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 16:33 W filmie byl czarny Drogon, czerwony Rhaegal i zielony Viserion. I zabili zielonego, na moje oko. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 16:45 W książce Drogon był czarny, Rhargal zielony i Viserion kremowo-złocisty. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:40 O masz. No pewnie tak, moglam poplatac Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 21.08.17, 22:15 Wszystko po to zeby NK mial smoka! Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 14:07 To w końcu musiało nadejść Mimo to nie musieli pokazać w filmie wyciągania łańcuchami, bo w żaden, ale to naprawdę żaden sposób nie było możliwości, aby zombiaki były w ich posiadaniu. Poza tym, jeżeli ginęły od ognia i wody (do tej pory woda zawsze ich powstrzymywała i utopione nie wyłaziły), to tak powinno być nadal. Chyba scenarzyści pomylili coś z Harrym Potterem i horkruksem na wysepce w jaskini Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 14:54 Szef szefów nakazał by w scenariuszu znalazł się bone dragon i jest bone dragon. Kto by się przejmował jakaś tam nikomu niepotrzebną logiką fabuły. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 15:12 Albo z piratami z karaibów - tam zombiaki łaziły pod wodą W sumie to logiczne by było - skoro zombiaki nie oddychają, to nie ma powodu, żeby się topiły pod wodą. Ale z drugiej strony - jeśli się nie topią, to po co czekały z atakiem aż lód znowu skuje jezioro? Łańcuchy też mnie zirytowały, ale w tym (kulturawplot.pl/2017/08/21/gra-o-tron-s07e06-ciekawostki/) linku jest ciekawe wyjaśnienie. Wielka miłość między Danny a Jonem mnie wkurza. Sama kiedyś miałam nadzieję, że się sparują, ale na litość! Więcej chemii było w jednej scenie pomiędzy Danny a Yarą, niż w całym ich wątku razem wziętym! I te ich dialogi! Tyrion kompletnie z dupy zaczął rozmowę o sukcesji. Ale widocznie scenarzyści coś dają do zrozumienia i czuję że ta rozmowa może mieć coś wspólnego z domniemaną ciążą Cersei. Na początku odcinka zastanawiałam się po jaką cholerę im ta scena z niedżwiedziem. I dopiero jak smoka zaczęli wyciągać z wody, to się zorientowałam. Ten manewr był naprawdę niezły. Brienne jedzie do Jaimiego - czuję, że ciężkie czasy przed nim i będzie musiał wybierać pomiędzy swoimi dwiema blondynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 15:23 > Brienne jedzie do Jaimiego Tak mnie zastanawia o co chodziło z tym wyjazdem. Najpierw Sansa idzie do LF po radę (!!!) co zrobić z Aryą, a ten jej mówi, żeby użyła Brienne jako negocjatorki. W nastepnej scenie Sansa odprawia Brienne do KP, mimo że psychiczna siostra wymachuje jej sztyletem przed nosem. Czy ta scena miala jakis ukryty sens, poza tym, że scenarzysci chcieli jakos połączyć Brienne z Jamiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 15:32 No właśnie! Wyczytałam dwie teorie: 1. Scenariusz wymaga, żeby Sansa została sama i bezbronna, więc bez względu na logikę, Brienne musi zniknąć. 2. Arya tak naprawdę pogrywa sobie z Petyrem A moja teoria jest taka, że Sansa tak nie ufa Petyrowi, że na wszelki wypadek robi wszystko żeby tylko nie pójść za jego radą Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:45 Arya została sama, Sansa sądzi, że ma LF. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 15:53 Ciekawa bedzie bitwa pomiedzy Ice Dragon i reszta smokow? Troche hollywoodzkie sie to wszystko robi. trudno podrobic geniusza George RR. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 16:48 Oczywiście. Lodowy smok zrobi wyłom w murze, przez którą zombiaki przejdą do Westeros. Bitwa między smokami będzie w ósmym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:10 Oj tam, oj tam.. po co smok? te zomiaki by nie mogły zrobić wyłomu? Przez te 7 sezonów by już ze 20 razy zdążyły się przebić... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:36 Było coś o jakichs czarach zuvonychna mur, dzięki którym teoretycznie nie mogą się przedostać. Ktoś wcześniej pisał tu, że pewnie po to im ten smok, by wymrozil morze naokoło, by mogli przejsc Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:43 A przez wrota przeleźli? Prawie, no.. tam nie ma czarów? Jakby poszli gromadą na bramę, to by dali radę. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 17:06 I ten Hollywood zaczyna mi przeszkadzac. Możecie mi wyjaśnić, jakim sposobem wywnioskowalyscie, że Bran to NK? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:06 Gdy Bran ma wizję to nikt go nie widzi poza NK. I NK go oznaczył w poprzednim sezonie. Stąd pomysł, że są powiązani, że być może Bran próbował przejać ciało NK by go powstrzymać i już tam został na zawsze. Przecieki z 8 sezonu mówią, że Bran umrze w odcinku 8x02 i w epilogu jakiś White Walker zanosi jego ciało za Mur i przemienia w nowego Night Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:56 Jakieś mgliste to to. Widzą siebie, bo być może obaj są wargami? NK chyba reszta chciał zabić brana w tej jaskini. Z resztą, ta stara trojoka Wrona wiedział o możliwości, że btan może zostać oznaczony przez nk Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 17:14 Eee, z tym geniuszem to nie przesadzajmy znowu. Ostatni tom, gdzie był wątek jeszcze jednego Targaryena (zapomnialam nazwiska) był straszliwie nudny. Wątek Brana w książkach też się ciągnął jak flaki z olejem. Zeszły sezon też już robili bez Martina, a nie było widać takiej różnicy. Po kiego licha skracali sezony, skoro teraz muszą tak idiotycznie pędzić?! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:11 > Po kiego licha skracali sezony, skoro teraz muszą tak idiotycznie pędzić?! Też tego nie rozumiem. Przecież ten serial oglada cały świat. Po co go skracać? Efekty specjalne za dużo kosztują, że im się nie opłaca. Zmieniając temat, ciekawe co będzie po 8 sezonie. Obiło mi się o uszy, że HBO nie odpuści Westeros i zrobi nowy serial w tym świecie (w czasach sprzed sagi?). Martin też ma wydać nową książkę w przyszłym roku, ale nie będą to Winds of Winter. Ciekawe czy kiedykolwiek poznamy "oficjalne" martinowskie zakończenie sagi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:36 Podobno kręcą cztery piloty umieszczone w świecie PLiO. Ciekawe co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:46 lauren6 napisała: > Martin też ma wydać nową książkę w przyszłym roku, ale nie będą to Winds of Wi > nter. Ciekawe czy kiedykolwiek poznamy "oficjalne" martinowskie zakończenie sag > i. Myślę, że w cudowny sposób zmaterializuje się w okolicy finału 8 sezonu. I wcale bym się nie zdziwiła, gdyby zakończenie było inne w książce niż w serialu, w końcu po co zarabiać raz, skoro można dwa razy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 18:52 Mam nadzieję, że zakończenie będzie inne. W szczególności chciałabym żeby i serial i książki zakończyły się inaczej niż mówią przecieki z 8 sezonu. Chociażby historia Brana sprawia wrażenie ważnej i "magicznej" części sagi. To by było straszenie głupie gdyby cała rola Brana sprowadziła się do powiedzenia Jonowi kim był jego ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:18 Dokładnie. Brakuje mi też jakiegoś wątku z Meera. Biedna dziewczyna tyle się naciagala tego Brana i co.... Ech strasznie instrumentalne to było. Brzydko to zakończyli Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:20 A i dawno też nie było nic o siostrze Theona - wątek niewyjasniony do konca Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:29 No jak nie bylo. Siedzi w celi u Cersei. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:33 W celi siedzi Elaria z córką przecież. A tamta Euron porwal Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:35 Nie porwal, tylko zabral, ale tez raczej siedzi w celi, bo przeciez co ma robic?... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:30 Nooo. Jeszcze sie przyszla pozegnac... Ale w sumie to rozumiem, skoro Bran mowi ze juz nie jest czlowiekiem, to i zachowuje sie adekwatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:37 No jak, przeciez juz zapowiedzieli ze serial i ksiazka skoncza sie inaczej. Pewnie dlatego Martin nie pisze, bo nie wie jakie watki omijac Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:34 Wiesz, z drugiej strony nie dziwi mnie ze skracaja podroze. Co maja pokazywac podczas nich, manewry cwiczebne wojsk, karmienie smokow itd? Nuda... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:39 Podczas podróży zawsze można przemycić jakaś dawna historię, legendę, cokolwiek. Mi tego brakuje ale ja lubię podróżować, to może dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:42 Mozna, ale widac uznali ze ludzie czekaja na historie biezaca, a nie stare legendy Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:45 Te stare legendy i wspominki, gadki o przeszłości, to był cały urok serialu. Postacie się budowały i przestawały być papierowe. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 21:04 Zgadzam się, mi też tego brakuje. I jeszcze tych intryg, których celu trudno się było domyśleć. Teraz ta z Littlefingerem była obiecująca, ale chyba się rozplątała, zanim się zaczęła. Jeśli LF zginie na koniec tej serii, to będzie lipa. Ta postać od dawna już nic nie wnosiła. A ktoś z ważnych postaci musi zginąć, żeby tradycji stało się za dość. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 21:14 No ale juz wiemy o tych postaciach wszystko co trzeba, jeju. Budowali je kilka sezonow, wystarczy. Teraz czas na dzialanie, został im jeden sezon zeby rozwiazac akcje, musza przyspieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:17 Gra o Tron zdobyła popularność ze względu na: - cycki - śmierci - niespodziewane zwroty akcji - intrygi i polityka. Sezon się konczy a tutaj: - cycki były raz, - ze zgonów to tylko masakra freyów - intrygi i zwroty akcji noooo, niby są, ale to już nie to, co kiedyś, z Tywinem, Varysem i Littlefingerem Dużo zdarzeń, na które wszyscy czekali, ale w tej pogoni żadne z nich nie ma czasu wzbudzić emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:39 Dlatego w ostatnim odcinku MUSI byc seks i cycki, bo inaczej nie wyrobią normy. Już wiadomo kto z kim będzie się bzykał. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 19:46 Nie chodzi o pomijanie wątków podróży, ale o to, że odbywają się one w nierealnie szybkim czasie. Tutaj autor twierdzi, że teoretycznie wystarczyły 2 dni żeby kruk przeleciał z Muru na Smoczą Skałę i kolejne 2 na przybycie odsieczy w postaci Dany i smoków (dla mnie to zbyt optymistyczne obliczenia, bo nie biorą pod uwagę przerw na sen czy jedzenie), ale upływu tych kilku dni nie widać po grupie czekającej na jeziorze: www.forbes.com/sites/erikkain/2017/08/20/game-of-thrones-season-7-episode-6-review-the-not-so-magnificent-seven/#70e63f884840 Ponadto kompletną bzdurą jest to, że WW czekają aż zamarznie jezioro, skoro mają pod ręką włócznie, którymi mogą zabić nawet smoka. Przecież mogli powystrzelać chłopaków jak kaczki. Mieli na to kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 21:11 może zachowywali ostrożność bo chcieli odzyskać truposza, co to się kulał w worku na głowie między drużyną zombienia Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 21:12 No jak nie widac, Thoros zamarzl przeciez Caly ten motyw jest idiotyczny. Skoro WW nie chca sie taplac w wodzie, to czemu nasz Legion Samobojcow nie kruszyl lodu wokol wysepki? Mieli mlot, mieli plonace miecze, mogli spokojnie utrzymywac wylom w lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:22 Zgadzam się. Cały wątek tak jakby zrobiony był po to, żeby NK mógł dostać swojego smoka. Może to jest problem z tym sezonem: z postaciami dzieją się różne dziwne rzeczy nie dlatego że to wynika z logiki sytuacji albo z ich charakteru, ale dlatego, że scenarzystom potrzebny jest określony efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:27 Może dlatego nie atakowali od razu (zamrozić jezioro NK mógł szybciej)? Może czekał na smoka, na którego wsiądzie, żeby skruszyć mur? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 22.08.17, 22:37 Skąd NK wiedział o smokach i sojuszu Jona z Dany? Scenarzyści podpowiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:02 nk nie zamrozil jeziora jezioro zamarzlo bo jest zima Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:04 >Mieli mlot, mieli plonace miecze, mogli spokojnie utrzymywac wylom w lodzie. bo sa idiotami Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: gra o tron sezon 7 23.08.17, 20:31 Myslice ze to prawdziwy przeciek ? Jesli tak to widok NK lecącego przez mur na smoku - przerażajace dla 7 królestw ... m.youtube.com/watch?v=R-ybS4NMbe4;;R-ybS4NMbe4;;https://i.ytimg.com/vi/R-ybS4NMbe4/default.jpg;;game of thrones season 7 episode 7 leak script Full Episode Confirmed 3000% Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: gra o tron sezon 7 23.08.17, 21:10 Wiecie, że finał sezonu można będzie obejrzeć w kinach Helios? Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:13 Jakieś małe spojlery ostatniego odcinka?? Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:25 Jon Snow Król Północy przestał istnieć. Od teraz jest tylko Dodatkiem do Danuty, tzw. DDD. Skrót ten można rozszyfrowywać jako Dany, dragons, dumbass. Z ich związku narodzi się Brajanek Dżesika i będzie 4D. Jorah Mormont, który po zabiciu niedźwiedzia w ep06 zostanie na zawsze Dżorą di Andali, będzie służył jako gwardzista Dżesiki. Sumując mamy 5D. Dodajmy Dedeków = serial skończy się jednym wielkim DNEM. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:21 Mnie się nawet-nawet podobało. Zaczynając od najciekawszego Scena łóżkowa drętwa, że masakra. Mogli pozostać przy tej scenie jak Jon wchodzi do jej pokoju. To pozostawiało wystarczająco sugestywne niedopowiedzenie i pole dla wyobraźni Podoba mi się, jak dziewczyny wymanewrowały Littlefingera. Sądziłam, że jego śmierć będzie dla mnie rozczarowaniem, bo chłopak nic wielkiego od dawna nie wnosił do fabuły, ale z przyjemnością delektowałam się tą sceną Taką Grę o Tron lubię najbardziej Wątek Cersei w tej serii podoba mi się od początku do końca. Ciekawe dokąd jedzie Jaime? Theon spoko, rozbawiła mnie scena gdy dostawał razy w krocze Co to za armia, po którą jedzie Euron? Wkurza mnie ten gość. Scena wyjścia zombiaków słaba. Scena ujawnienia tożsamości Jona - mieszane odczucia. Z jednej strony był ten przyjemny dreszczyk słuchania wagi tych słów wypowiedzianych... a z drugiej te przebitki na seks jakoś bez sensu, no i Bran przeoczył ślub, a Sam jednak ślub zapamiętał. Czy ktoś może mi wyjaśnić? -> zdaje się, że Aegon to było imię dziecka Rhaegara z Ellią. Czy to znaczy, że hmm... ona przysposobiła to dziecko? Nigdy jej tam nie było? Może to w ogóle legenda, że Góra ją zgwałcił i zabił te dzieci? W książce to było jakoś lepiej wyjaśnione? Ja nie mam zarzutów o przewidywalność zakończenia. Martin już od kilku lat przyznawał, że fani odgadli zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 07:06 > Co to za armia, po którą jedzie Euron? Wkurza mnie ten gość. to armia platnych wojownikow, pracuja za forse, sa najlepsza armia na swiecie, chyba gdzies w ksiazce bylo, ze peta sie tam ten ocalaly najmlodszy syn szalonego krola? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:04 Nie nie nie. Synowie szalonego króla nie żyją. Złota kompania została chyba założona przez przepędzone bekarty innego króla Targaryena, który żył ze 100 lat przed fabułą książek i serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:37 Pętał się tam Aegon, domniemany ocalały syn Raegara. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:41 Dokładnie tak. Co zresztą było trochę bez sensu, bo ocalił i wychował go Varys (no, nie osobiście). I wychodzi na to, że Varys przez te wszystkie lata jednocześnie hołubił Aegona i Viserysa, czyli dwóch pretendentów do tronu. Najlepszy sposób na kłopoty. Swoją drogą - Varys dziwnie mało miał do powiedzenia w tym sezonie. Plątał się tylko na uboczu jeszcze bardziej bez sensu niż Littlefinger. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 07:10 i jeszcze > Wątek Cersei w tej serii podoba mi się od początku do końca. Ciekawe dokąd jedzie Jaime? no przeciez powiedzial - na polnoc walczyc z danka i jonem z nieumarlymi. dal slowo zabrac armie, cersei go wysmiala i wyzwala od zdrajcow, ale on ma swoj honor i jedzie, nawet jesli sam, bez armii. > Scena ujawnienia tożsamości Jona - mieszane odczucia. Z jednej strony był ten p > rzyjemny dreszczyk słuchania wagi tych słów wypowiedzianych... a z drugiej te p > rzebitki na seks jakoś bez sensu, no i Bran przeoczył ślub, a Sam jednak ślub zapamiętał. no ale przeciez to nie jest tak, ze bran ZNA od raza cala przeszlosc, czy terazniejszosc - on to MOZE zobaczyc (i to pod pewnymi warunkami). musi jednak wiedziec, gdzie patrzec, czasem sceny ukazuja mu sie przypadkiem, same z siebie. o pochodzeniu jona wiedzial, nie domyslil sie jednak, ze jon to nie sand, czyli bekart, a prawowity nastepca tronu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 07:40 Przebitki na seks byly potrzebne zeby pokazac ze oto dwoje Targaryenow plodzi nastepce dynastii, i teraz to maja prawa do tronu ze hoho! Mi sie wydaje ze to byl po prostu kolejny Aegon. W ogole to Targaryenom sie strasznie powtarzaly imiona. A patrzac na Rhaegara tez widzialyscie Viserysa? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:00 W książce to było jakoś wyjaśnione. Rhaegar naczytał się książek, że jego syn Aegon będzie księciem, którego obiecaną. Wychodzi na to, że z każdą żoną robił Aegona, żeby prawdopodobieństwo było większe > A patrzac na Rhaegara tez widzialyscie Viserysa? Tak. Mogli mu zrobić długie włosy jak w książkach, żeby jakoś ich rozróżnić. > Przebitki na seks byly potrzebne zeby pokazac ze oto dwoje Targaryenow plodzi nastepce dynastii Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:27 Albo wziac innego statyste na te pol minuty roli, wyzszego, potezniej zbudowanego czy cos. Mi sie tlucze ze Rhaegar byl starszy w momencie swojej smierci niz Viserys, i w ogole mialam wizje rycerza, chlopa na schwal, a nie takiego szczuplutkiego wyrostka... Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:35 Moim zdaniem to ciekawe rozwiązanie, że Rhaegara zagrał ten sam aktor, co Viserysa. Widać było, że jest parę lat starszy, wiec wszystko się zgadzało. W książkach Rhaegar był właśnie szczupłym i subtelnym facetem, który lubił książki i śpiew. Świetnym rycerzem był nie z zamiłowania, a z wyrachowania. Zdecydowanie nie przypominał Roberta Baratheona A skoro już o tym mowa: - moim zdaniem to dziwne, że Rhaegar nie poślubił Lyanny publicznie, tylko po kryjomu; po pierwsze: jeżeli wiadomo by było, że Lyanna nie została porwana, tylko uciekła z nim dobrowolnie, Robert straciłby uzasadnienie dla swojej rebelii; po drugie: jeżeli ślub byłby publiczny, to potem nikt nie kwestionowałby legalności pochodzenia ich dzieci. - w rozmowie Sama i Brana pada słowo kłamstwo; czyli sugerują, że ktoś celowo zataił prawdę o ślubie Lyanny. Czyżby Robert? Na pewno nie honorowy Ned. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:38 myslę ze ślub był tajny, bo Rhaegar sie obawiał o życie Lyanny i ich dziecka. przecież Dorne tak łatwo by nie odpuściło odrzucenia ich księżniczki na rzecz byle szlachcianki z północy. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:44 Oczywiście - ale do wyboru miał albo wkurzyć Dorne, albo Północ, czyli walki i tak by nie uniknął. A dodatkowo, zachowując małżeństwo w tajemnicy, zamykał drogę do tronu dzieciom z tego związku. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:10 Dla mnie ten aktor kojarzy sie jednoznacznie z okrutnym, niestabilnym Viserysem, zupelnie nie pasujacym do wizerunku Smoczego Ksiecia. I te jego okropne wlosy, postrzepione na koncowkach. Mogliby zatrudnic przeciez na te pare sekund przystojnego aktora w typie , chocby Orlando Blooma w peruce Legolasa, w wersji bez uszu . Lyanna tez uroda nie powala. Kiedys widzialam w necie Eve Green i wlasnie Blooma przedstawiajacych tą pare. Jakos bardziej pasuja. Rhaegar mogl sie obawiac reakcji szalonego ojca na kolejne malzenstwo, to w koncu on wybral mu Elie na zone. Pewnie ksiaze liczyl, ze smierci Aerysa wszystko jakos sie ulozy. Nie rozumiem tylko skad imie Aegon dla Jona, pierwszy syn Rhaegara juz sie przeciez tak nazywal, a Lyanna raczej nie wiedziala o jego smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:18 O imieniu już było w wątku. Ta kwestia chyba nie wypłynęła w serialu, tylko w książce: syn Rhaegara, Aegon, miał być "obiecanym księciem". Swoją drogą, pogubiłam się w chronologii: Jon urodził się już po zdobyciu Królewskiej Przystani przez Lannisterów? O Szalonym Aerysie nie pomyślałam. Faktycznie, to mogła być przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:45 Tak, czytalam, ale gdyby Aegon Elii przezyl, to jednak bylby problem z dwoma bracmi o tych samych imionach . Chyba tak, urodzil juz po, ale Lyanna raczej nie mogla widziec co sie tam wydarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:11 Tak. Zresztą a propos podobieństw, w scenie sądu nad LF było takie ujęcie z profilu na Sansę i Brana jednocześnie, że było widać, że mają niemal identyczne nosy. Arya też ma podobny. Nie wiem, czy to przypadek czy specjalnie tak dobrali aktorów, ale fajnie, że rodzeństwo jest tak do siebie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:21 Mnie też się podobał ten odcinek Wreszcie były fajne dialogi (Bronn z Jamim i Bronn z Tyrionem wymiatają). Dany miała fajne wejście i fajnie dała Cercei po nosie Jon się nie uczy na błędach - jak był głupio honorowy, tak i jest. Sama nie wiem, czy go za to lubić czy nienawidzić. Bran wreszcie się na coś przydał. Jak na takiego wszystkowidzącego i wszystkowiedzącego strasznie mało miał do tej pory do powiedzenia. Zamknięcie wątku Petyra bardzo satysfakcjonujące. Do końca nie miałam pewności, czy Sansa i Arya tylko grają, czy naprawdę chcą się pozabijać. Dziwna natomiast była scena między Branem a Samem. Do tej pory takie kluczowe dla fabuły informacje były podawane w jakiś sprytniejszy sposób. Bran zaczął tą rozmowę tak ni z gruszki ni z pietruszki - tak jakby scenarzyści planowali go zabić od razu w następnym odcinku. Zwróciłyście uwagę na wątek Cercei i Tyriona? Tak naprawdę to przecież nie było powodu, żeby Cercei oszukiwała Dany, że wyśle armię a potem jej nie wysyłała. Takie kłamstwo ma strasznie krótkie nogi a nic nim nie zyskała. Natomiast jej rozmowa z Tyrionem byłą dziwna. Najpierw strasznie na niego najeżdżała za zdradę rodziny, potem Tyrion się przyznał, że kochał jej (dwójkę) dzieci i wini się za ich śmierć (akurat za śmierć Tommena to tylko Cercei powinna się obwiniać), a potem odkrywa, że Cercei spodziewa się kolejnego dziecka i gwałtowne cięcie. Potem Cercei głupio i niepotrzebnie kłamie, brakuje rozmowy z Dany z Tyrionem, co takiego powiedział Cercei, że zmieniła zdanie (Dany się go nie zapytała o to? na jej miejscu bym była bardzo ciekawa) a potem Tyrion z dziwnym wyrazem twarzy patrzy, jak Jon z Dany znikają za drzwiami sypialni. Coś czuję, że Tyrion zmienia front i będzie tą trzecią zdradą, którą przepowiedziano Dany. Tą "z miłości" (do nienarodzonego siostrzeńca). To by też wyjaśniało tą dziwną rozmowę o sukcesji, z poprzedniego odcinka, którą Dany krótko ucięła. Jeśli by tak było, to jestem Tyrionem rozczarowana - w końcu nie ma gwarancji, że siostrzeniec nie okaże się kolejnym Joffreyem. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:18 A moze z milosci do samej Dany? Patrzyl tak na te drzwi za ktorymi zniknal Jon/Aegon... Spodziewalabym sie, ze to raczej Jorah bedzie tam warowal, skad wiec sie wzial Tyrion, chyba to nie byla pora na narade krolowej z namiestnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:21 Nieee, Tyrion po swoich przejściach miłosnych nie jest już skory do wielkich uczuć. Wielbi Dany tylko jako królową i nadzieję dla Westeros. Ta cecha zawsze najbardziej się mi w nim podobała: zależy mu na dobru królestwa, a nie tylko swoim/swojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:24 Zapomniałam dopisać: i właśnie dlatego byłabym rozczarowana zdradą Tyriona: przez osiem sezonów walczy z rodziną, która pasożytuje na królestwie, a na sam koniec zaprzepaszcza to wszystko na rzecz kuzyna, który się nawet nie narodził. Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:51 Alez jest, w ksiazce wciaz wspominal pierwsza zone, czasem tez Sanse. Kobiety go jak najbardziej interesuja. Wpatrywanie sie w drzwi sypialni kobiety raczej swiadczy o uwielbieniu dla niej samej niz jej funkcji czy przeznaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:24 Najpierw była Tysha, pierwsza żona, z którą miał dość traumatyczne przeżycia. Przerzucił się zatem na korzystanie z burdeli - zmysły zaspokojone, a uczucia bezpieczne. W pewnym momencie jednak stwierdził, że woli stałą kochankę i wziął sobie Shae - i też się zakochał, co nie wyszło mu na dobre. Najwyraźniej stwierdził zatem, że związki z kobietami mu nie służą i potrzeby fizjologiczne kanalizuje w polityce. Zauważyłaś, że od zeszłego sezonu już nawet do burdeli nie chodzi? Nadal obstawiam, że wpatrywał się w drzwi sypialni z powodów bardziej politycznych niż sentymentalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:35 Przezycia byly nie tyle przez Tyshe, co przez ojca i Jaimiego. Jej samej na nim zalezalo, chyba, ale byla zbyt nisko urodzona na zone Lannistera A od zeszlego sezonu najpierw byl niewolnikiem - wiec nie mial jak, a potem namiestnikiem królowej w podrozy, wiec i nie mial jak i nie bardzo mu wypadalo. Zobaczymy, zycze mu milosci z wzajemnoscia. Wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:46 "nie wypadało" nigdy mu nie przeszkadzało. W każdym razie, ja też mu życzę jak najlepiej. Jeśli moja teoria się nie sprawdzi, to mógłby znowu zejść się z Sansą. Zawsze się szanowali i lubili. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:13 Tez bym chciala. Sansa byla do niego uprzedzona jako do Lannistera, ale teraz, kiedy ona zmądrzała, a on sie 'wypisal' z rodziny to ktooo wieee... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 15:59 To jest teoria, która mi pasuje, więc pewnie nie ma szans na jej realizację Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:44 Nie mial miny uwielbiajacej. Raczej mi wyglądało na to ze w rozpaczy bije sie z myslami jak rozwiazac te cala sytuacje, ktora go przygniotla po rozmowie z Cersei. A kto zreszta wie jak sie ta rozmowa skonczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:51 Ilu znasz facetow ktorzy z mina uwielbiajaca patrzyliby jak za drzwiami sypialni kobiety, ktora im sie podoba znika inny facet, mladszy, przystojnieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:20 Nie no, prosze was, nie robmy cudow. Tyrion nie kocha Danki. Po prostu nie. Szanuje ja, uznaje za wladczynie, widzi ze warto byc u jej boku i w ogole, ale romansu sie tam nie doszukujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:30 Ja tez sie nie doszukuje romansu, w koncu dla Dany nawet Jon Snow jest za niski , ale spodziewalam sie ze to raczej Jorah bedzie stal wpatrujac sie w drzwi jej sypialni, a nie Tyrion Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 15:47 dziennik-niecodziennik napisała: > Nie no, prosze was, nie robmy cudow. > Tyrion nie kocha Danki. Po prostu nie. Szanuje ja, uznaje za wladczynie, widzi > ze warto byc u jej boku i w ogole, ale romansu sie tam nie doszukujmy. No wreszcie rozsądne podejście. Ostatnio widzę tendencję do dopatrywania się wszędzie romansów, w tym również gejowskich. Przykładowo - między Finnem a Poe Dameronem w Przebudzeniu mocy. Przeczytałaś mojego posta z teorią o zdradzie Tyriona? Ma sens czy nie bardzo? Jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 17:25 Ma sens, ma bardzo duzo sensu, ale tak strrrrrasznie mi sie nie podoba... Co do watkow - Sherlock i Watson, Jezu Chryste!... Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 17:42 Według mnie też tam coś było nie halo z tą rozmową Tyriona z Cersei. I ta jej pozorna zmiana frontu...I też mi się to wpatrywanie w drzwi kojarzyło z biciem się z myślami. Może chciał się Danucie przyznać do knowań z Cersei a tu się Jon napatoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 18:08 milva24 napisała: > Według mnie też tam coś było nie halo z tą rozmową Tyriona z Cersei. I ta jej p > ozorna zmiana frontu...I też mi się to wpatrywanie w drzwi kojarzyło z biciem s > ię z myślami. Może chciał się Danucie przyznać do knowań z Cersei a tu się Jon > napatoczył. O, dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:30 ja mam inną Tyrion wymyslil ze dziecko Czeski zostanie nastepca Danki, a tu Jasiek się wmieszał i wszycko popsuł. W końcu Martin inspirowal się historia wielkiej Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 10:51 czarniejszaalineczka napisał(a): > ja mam inną > Tyrion wymyslil ze dziecko Czeski zostanie nastepca Danki, a tu Jasiek się wmie > szał i wszycko popsuł. > W końcu Martin inspirowal się historia wielkiej Brytanii To jest dobra koncepcja i podobna do Tyriona. Ale uzgadnianie czegoś takiego bez porozumienia z Dany to grube nadużycie i Dany może słusznie uznać, że to zdrada z jego strony. Czyli wszystko pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 11:57 Przy całej mojej milosci do Tyriona to musze przyznać ze on jest naiwniakiem, który jeździ na jednorożcu i pierdzi tecza . Pomysł w jego stylu , ale wyobraz sobie reakcje Dany : Co ???? !!!! Tyrek pogięło cie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:07 czarniejszaalineczka napisał(a): > Przy całej mojej milosci do Tyriona to musze przyznać ze on jest naiwniakiem, k > tóry jeździ na jednorożcu i pierdzi tecza . Pomysł w jego stylu , ale wyobraz s > obie reakcje Dany : Co ???? !!!! Tyrek pogięło cie ??? O różne rzeczy można Tyriona posądzać, ale nie o naiwność. W cynizmie tylko Baelish i Bronn go prześcigają. Tyrion mógł uznać, że skoro Dany nie chce omawiać tematu sukcesji, to on rozwiąże ten problem za nią. A problem robi się coraz pilniejszy, bo Dany coraz bardziej ryzykuje życiem. Już raz Nocnemu Królowi niewiele brakowało, żeby ją zabić, a teraz znowu jedzie w sam środek wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:11 ale on naiwnie wierzy ze w ludziach jest dobro jego plan jak zdobyc castely rock zawiodl wlasnie przez te naiwność nie przewidział ze Cersei jest gotowa poswiecic rodzinny zamek i zaatakuje wysogród Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:14 czarniejszaalineczka napisał(a): > ale on naiwnie wierzy ze w ludziach jest dobro > jego plan jak zdobyc castely rock zawiodl wlasnie przez te naiwność > nie przewidział ze Cersei jest gotowa poswiecic rodzinny zamek i zaatakuje wyso > gród No nie wiem... Jako jedyny odgadł, że za Czerwonym Weselem i zdradą Freyów stoi intryga Tywina... Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:18 przed czy po fakcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:20 Tyrion sobie moze wymyslac. Cersei nie odda wladzy Daenerys, zwlaszcza teraz jak jest (niby) w ciazy i jest szansa na utrzymanie rodziny na szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:33 nuda, wszystko przewidywalne, nawet mało rozgarnieta osoba sie domysli jak sie skonczy ta seria a ze tu wszyscy rozgarnięci na maksa to wiadomo że już po przedostatnim odcinku mozna było sobie dopowiedziec reszte. Mrożony smok zrobił swoją robotę, John Snow nie jest Jonem Snowem, reszta nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:45 obejrzysz to sie dowiesz, mozesz sie tez domyslec, bo to wynika z odcinka kiedy snow pierwszy raz pojawia sie u matki smoków Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:46 Przynajmniej Cersei uratowała ten odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 11:50 ona jest głupia i ma brzydkie włosy, juz mogłyby jej odrosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 12:13 Fabuła pędzi szybciej niż wskazywałby na to odrost włosów Cersei. Z tego co czytam w recenzjach leaki sprawdziły się w 100%. Zero niespodzianek. Mam jedynie resztkę nadziei, że w 8 sezonie coś namieszają i nie będzie tak głupio jak w tych rzekomych skryptach scenariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 13:29 lauren6 napisała: > Z tego co czytam w recenzjach leaki sprawdziły się w 100%. Zero niespodzianek. A niee, jedyne, co się nie sprawdziło - Cersei nie poroniła... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 15:58 A o co chodziło w tej scenie z Cersei i Jamie'm (czytaj: Dżejmim, bo nie wiem, jak to napisać). Ona niby miała go zabić, bo od niej się nie ucieka, ale on jednak wychodzi żywy??? Sugerowała, że dziecko to nie z nim tylko z Górą??? Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:30 Ona tylko markowała, chciała go zastraszyć, ale on pokazał, że mimo iż dał się nabrać na niektóre jej gierki, to jednak dobrze ją zna i się jej nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 17:12 Cersei miała poronić dopiero w 2 sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 13:07 Tak, to swietna aktorka. Ale tyleczek Jona tez dal rade Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 21:01 UWAGA SPOILER! Tylek Jona nie dal rady - kompletnie nieprzekonywujacy. Scena z tylkiem - drewniana. Podobal mi sie natomiast Bran, po raz pierwszy od kiedy spadl z wiezy. Arya byla super, a tak nie lubilam tej postaci. Sansa - zawsze mialam do niej slabosc. Danaerys wypada coraz slabiej. Scena spotkania Tyriona z wredna siostra - taka se. Powtarzaja te same frazesy, no i ta jej reka polozona ochronnie w miejscu strategicznym. Natomiast Jamie w scenie z ta sama siostra - super. Jak zawsze zachwycam sie aktorami drugiego planu - Hound i Brienne. Euron jest boski. Natomiast wiekszosc dialogow czuc tanim Hollywoodem i wszystko jest takie na tacy, jak chocby scena rozgrzeszenia Theona. No zesz, kto tak rozmawia? Ja rozumiem, ze Theon wymaga terapii, ale Jon az tak dobry i rozumiejacy i gleboko psychologiczny nigdy nie byl. Bleeee, normalnie parsknelam smiechem. Buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 21:56 O tak, Ogara, Brienne i Branna nie da się nie lubić. Ciekawe, kto w końcu zaliczy Brienne, Ogar, czy dziki Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:03 Ja obstawiam - i wcale nie kieruję się spoilerami - Jamiego. Po wrednym suczysku należy się w końcu jakaś normalna kobita. Mają się ku sobie od 3 tomu serii i autorzy serialu nie mogą zrobić takiego świństwa czytelnikom i sparować Brienne z Ogarem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:07 Pewnie tak będzie, bo Brienne i Jamie od początku się mieli ku sobie. Aczkolwiek ja uważam, że najszczęśliwsza by była i najbardziej pasuje do rudego, dzikiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 23:08 Nie znosze Branna. Jest okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 00:28 Bran mnie doprowadza do szału, szkoda bo jednak jego bohater ma obiektywnie wg mnie największy potencjał. A ten tylko siedzi j patrzy. A jak ktoś coś do niego powie to ten mówi "a bo ja wszystko widzę i wiem". A "spieprzaj dziadu" chciałoby mu się odpowiedzieć. Scena seksu gorsza niż ta z matrixa3 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 07:03 to ja mam jeszcze pytanie: NK jedzie na smoku-umarlaku, czyli jest trzecim jezdzciem smokow. czy wynika to wylacznie z tego, ze on smoka "przemienil" i smok jest mu posluszny, tak jak wszyscy inni, ktorych przemienil, czy tez to nie wystarcza na smoka i on musi byc powiazany z tangearyanami, tak jak kazdy inny jezdziec smoka? a jesli musi, to z kim??? moze tutaj pasuje Bran na NK? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:26 Ja obstawiam Brana. Generalnie, to moim zdaniem on własnie leciał na umarłym smoku - poprzedni facet z korzeni drzewa powiedział mu kiedyś, że Bran nie będzie już chodził, ale będzie latał. Może być jako wrona, a może o znaczyło, że "na smoku". Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:31 A skąd w ogóle pomysł, że Bran miałby być Nocnym Królem? Ten pomysł wynika tylko z tego, że on go widzi, czy jest jeszcze coś, jakaś legenda? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:39 Nie mam pojęcia - już mi się teorie plączą. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:58 Bo nocny król w wizjach Brana dotknął go kiedyś i od tego czasu wie co się z nim dzieje. Silna teoria fanowska, poszukaj info, na yt fajnie wyjaśnione "czy bran to nocny król" czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:48 Widzę, że teoria że Bran będzie Nocnym Królem zyskuje na popularności. Mnie się ona nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 23:22 Zaliczy? To kobieta jest towarem do zaliczenia? I czy naprawde nie ma filmu, jesli w koncu ludzie sie nie sparuja? Brienne z kimkolwiek to byloby uproszczenie. Brienne jest super jaka jest i nie ja nie chce zadnego melogie z jej udzialem i jej odjazdu w sina dal w parze z jakims sikajacym w zbroje rycerzem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 06:54 Brienne jest super, ale pamietaj ze ona cale zycie cierpiala z powodu swojego niekorzystnego wygladu i nieszczesliwie lokowanych uczuc. Ale ona chce kochac i byc kochana. Dlatego przydalby sie facet ktory ja szczerze pokocha i umozliwi jej zycie takie jakiego ona chce, mimo iz w danych okolicznosciach jest to zycie mocno nietypowe. A dobre seksy przydaja sie kazdemu Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:35 Mam nadzieję, że watki romansowe w ogóle nie będą rozwijane i nie zrobi się z tego Dynastia. Jak zobaczę Brienne czy inną Aryę lub nie daj borze Ogara otoczonych wianuszkiem dzieciątek, to puszczę pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:16 A ja mam wrazenie, ze Brienne wcale nie czuje sie super z tym jaka jest, a juz na pewno nie jest z tym szczesliwa. To nie jest typ wojowniczej ksiezniczki z wyoboru, ale z koniecznosci, wybrala sobie zawod "po warunkach". Ja jej zycze sukienki, meza - obojetenie czy rudego-dzikiego, czy jednorekiego - i gromadki dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:40 W ksiazce jest opisane ze ona nie znosi zycia dworskiego, sukienek, biżutów i takich tam dupereli. Owszem, pewnie chcialaby być zona i matka, bo z opisow wynika ze chcialaby kochac i byc kochana, ale jednak na swoich warunkach. Wiec ja jej zycze owszem, meza i gromadki dzieci, ale nie sukienki, tylko wolnosci w podejmowaniu decyzji, taka jaka mialy te waleczne kobiety z Polnocy Bo Brienne w sukience haftujacej przy kominku nie zdzierze... Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:50 I dlatego obstawiam Tormunda. Jakby Brienne zamieniła zbroję na sukienkę to pewnie by ją rzucił Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 14:57 > Bo Brienne w sukience haftujacej przy kominku nie zdzierze... Z tą wizją przed oczami sama mam ochotę haftować... Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:49 ja rudemu kibicuje odkat pierwszy raz na Brytanke spojrzał należy się dziewczynie trochę zabawy i facet który będzie ja kochal wlasnie za to jaka jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:51 czarniejszaalineczka napisał(a): > ja rudemu kibicuje odkat pierwszy raz na Brytanke spojrzał > należy się dziewczynie trochę zabawy i facet który będzie ja kochal wlasnie za > to jaka jest ! Tak jest! To była piękna scena! pl.pinterest.com/pin/445574956873778423/ Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:08 Mnie romans Jon - Danaerys kompletnie nie przekonuje. Już dużo lepiej wypadali w tym sezonie Szary Robak - Missandrei, Cersei - Jamie. Jak na dwa smoki, ogień i lód, seks im wyszedł drętwy, po bożemu w pozycji misjonarskiej. Po dzikich seksach na środku obozu Dothraki czy romantycznych uniesieniach w jaskini za Murem obydwoje powinni być rozczarowani takim bzykaniem jak stare, znudzone małżeństwo Tyłek jak każdy inny młody męski tyłek. Tyłkiem nie robi się dobrego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:14 ten wątek psuje cały serial, bezkitu Na tyłek Jona to nawet uwagi nie zwróciłam, bo byłam zajęta przewracaniem oczami Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:19 Ale to jest najważniejszy wątek serialu - ogień i lód. Nie rozumiem jak można było go tak skopać i wybrać aktorów pomiędzy którymi nie ma absolutnie żadnej chemii. Niby drobiazg, ale kładzie cały serial na kolana. Bo cała fabuła zaczyna się opierać na wielkiej miłości.. której nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:32 Mają teraz trochę czasu, może wezmą jakieś lekcje aktorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 23:24 To ja strasznie zle trafilam, bo bylam pewna, ze to akurat nie bedzie serial o lozkowej relacji ognia i lodu. Raczej o wojnie miedzy umarlakami i ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 07:56 Proponuję wyjąć kij z tyłka to nie bedziesz źle trafiać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:04 Ojezusie, naprawdę nie mogłaś sobie tego darować? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 08:16 lauren6 napisała: > Ale to jest najważniejszy wątek serialu - ogień i lód. Nie rozumiem jak można > było go tak skopać i wybrać aktorów Gdybyś ogarnęła, że ogień i lód to Rhaegar i Lyanna (to Jon jest synem ognia i lodu) to może byłoby łatwiej zrozumieć fabułę Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:12 Mam wielką nadzieję, że tak właśnie będzie. Małżeństwo Jona z Dany będzie dla mnie ogromnym rozczarowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 11:41 Obstawiam, że Jon Dany raczej zlikwiduje niż poślubi. Poza tym, że ma dziewczyna hobby w postaci wyzwalania niewolników, bliżej jej do psychopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:01 elle-hivernale napisała: > Poza tym, że ma dziewczyn > a hobby w postaci wyzwalania niewolników, bliżej jej do psychopatki. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:09 Możesz wyjaśnić, co ma wspólnego wyzwalanie niewolników z psychopatią? Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:16 Może jeszcze raz - Daenerys to żadna imo dobra pani. Wyzwoliła jakąś ilość niewolników (jakoś trzeba sobie radzić, gdy środków na armię brak), reszta jej wyczynów/poza tym - full psycho. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:24 Ale żadna postać w tej historii nie jest kryształowa, każdy ma coś za uszami. Nawet Jon wciąż popełnia błędy i nie jest chodzącym ideałem, taki urok tego świata i mnie się akurat to bardzo podoba. Co mi się natomiast nie podoba, to jakiś zupełnie dla mnie niezrozumiały hejt na tę aktorkę i postać. Rozumiem, że można mieć jakieś uwagi krytyczne, ale to, co się dzieje na forach i na fejsie to przechodzi ludzkie pojęcie. Wyzywana jest od k..., tak śmiertelnie poważnie, piszą, że chcą, żeby w końcu zdechła, uprawiane są jakieś festiwale nienawiści. Przypominam, że to postać fikcyjna z serialu, a piszą to osoby młode i w wieku, kiedy człowiek jest dość obyty z popkulturą i chyba potrafi odróżnić real od fikcji. Tutaj też - pojawia się debil, pi...a (o Jonie), no ludzie, litości... dorosłe kobiety... A co do meritum, to nie, psychopatką klasyczną jest Cersei, Daenerys do niej bardzo daleko. I uważam, że świetnie sobie radzi jako władczyni a na pewno o wiele lepiej, niż kilka bardzo lubianych męskich postaci w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:30 > A co do meritum, to nie, psychopatką klasyczną jest Cersei, Daenerys do niej bardzo daleko Niebezpiecznie blisko. Wielokrotnie zbija "dla zabijania", bez politycznych powodów. Ostatnio - co jej Tyron wygarnął - ojciec i syn, co przed nią nie uklękli (btw, to był tatuś Sama? ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:34 Tak, to byl tatuś i mlodszy brat Sama. Dala im wybor. Oni podjeli taka decyzję. Taki lajf, zwlaszcza w 'tamtych czasach'. Ona nie ma tak silnej pozycji zeby juz sobie pozwalac na slabostki. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:38 O kurde, a jednak to oni, już mi się mieszają te postaci. Mam dokładnie takie samo zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:37 Nie, to nie był ojciec Sama. Tak mi się wydaje I nadal nie sądzę, że zabicie ojca i syna było zabijaniem dla przyjemności, ona to przecież zrobiła w ściśle określonym celu - żeby zastraszyć pozostałych. Tak to zawsze działało mogła tego nie zrobić, jasne, ale z jej punktu widzenia działanie było uzasadnione. Nawiasem mówiąc, przypominam, że sam Ned Stark ściął kolesiowi głowę "dla zasady", jakoś nie było wtedy żadnych głosów oburzenia. Do końca uchodził za wzór cnót i zasad. No ale to facet, jak kobieta zaczyna się zachowywać się podobnie to "psychopatka". Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:53 > I nadal nie sądzę, że zabicie ojca i syna było zabijaniem dla przyjemności, ona to przecież > zrobiła w ściśle określonym celu - żeby zastraszyć pozostałych. Tak to zawsze działało Tyrion z nia o tym rozmawial - ze ojca zabila, to ok, ale mogla oszczedzic syna, jedynego dziedzica rodu niby (bo sam jest de facto na murze). oraz ze nie musiala palic na skwarki, to chyba bylo jeszcze gorsze, niz sam wyrok. i przypomnial jej, ze sie szybko wkurza i powinna nad tym panowac i zwracac sie do niego (czy innego doradcy), zeby ja ostudzil w takich momentach. a tutaj wszystko poszlo rach-ciach, bardzo szybko ... i w sumie ja sie z Tyrionem zgadzam, mam takie dziecko w goracej wodzie kapane i to zbyt fajne nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:04 Nawiasem mówiąc, przypominam, że sam Ned Stark ści > ął kolesiowi głowę "dla zasady", jakoś nie było wtedy żadnych głosów oburzenia. > Do końca uchodził za wzór cnót i zasad. No ale to facet, jak kobieta zaczyna s > ię zachowywać się podobnie to "psychopatka". O tototo. Król ma zasady i oczywistym jest, że musi dbać o morale i posłuch poddanych. Królowa zachowująca się identycznie - och, to nie przystoi grzecznej dziewczynce, taka ładna a taka niedobra... No musi "psychopatka" Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 18:35 iwoniaw napisała: > Nawiasem mówiąc, przypominam, że sam Ned Stark ści > > ął kolesiowi głowę "dla zasady", jakoś nie było wtedy żadnych głosów obur > zenia. > > Do końca uchodził za wzór cnót i zasad. No ale to facet, jak kobieta zac > zyna s > > ię zachowywać się podobnie to "psychopatka". > > O tototo. Król ma zasady i oczywistym jest, że musi dbać o morale i posłuch pod > danych. Królowa zachowująca się identycznie - och, to nie przystoi grzecznej dz > iewczynce, taka ładna a taka niedobra... No musi "psychopatka" > > Wszystko ci się z dupą kojarzy? Po co w ogóle mieszać w to płeć? Tak, jeżeli ktoś zamyka ludzi w skarbcu na dożywocie, pali żywcem, walcząc z niewolnictwem krzyżuje ludzi (#dobrazmiana), grozi paleniem i śmiercią tym, którzy odmawiają jej pomocy, to nie niezależnie od tego co ma między nogami - nie ma równo pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:51 za to jakby zgrabnie mieczykiem glowy scinala jak Ned to bylaby honorowa ? a ze ognia używa to od razu wariatka ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:37 Elle, prosze Cie - TAKIE CZASY. Nikt tam by sie inaczej nie zachowywal. Nawet Robert, dosc przeciez sympatyczny, mial grubo za uszami. Dany w niczym nie odstaje na minus. A w porownaniu z Cersei jest prawie aniolkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 22:19 Czasy? Sympatyczna czy nie, ja Danucie nie ujmuję i lubię tę postać. Zaznaczam tylko, że skręt w kierunku mad queen byłby tyleż smakowity, co uzasadniony. Każdy ma za uszami, nawet Selmy, bo nie machnął palcem, kiedy szalał Aerys, ale Danuta rozkręca się w usprawiedliwianiu ilu ludzi można kilym, żeby odebrać to, co jej się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:36 > sam Ned Stark ściął kolesiowi głowę "dla zasady" ale rodziny "dla zasady" nie wyrżnął :p Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:43 Czyli jeden facet jest ok, ale dwóch to już "rodzina"? Ok, wiem, że ostatni z rodu, ale przy tym, co wyprawiali i kogo szlachtowali inni bohaterowie robienie z niej krwiożerczej psychopatki to mocna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:41 Bez politycznych powodów? Zdajesz sobie sprawę, co w świecie feudalnym oznacza odmowa uklęknięcia przed kimś? O ilu władcach płci męskiej przymykających na to oko słyszałaś (nie z GoT, tylko z historii realnej) i jak skończyli? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:52 za sam fakt ze Tarllejowie (?) zdradzili lady Olenne której przysięgali wierność należy im się smierc Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:42 "A co do meritum, to nie, psychopatką klasyczną jest Cersei, Daenerys do niej bardzo daleko. I uważam, że świetnie sobie radzi jako władczyni smile a na pewno o wiele lepiej, niż kilka bardzo lubianych męskich postaci w serialu. " Cersei nie zaliczyłam do psychopatów tylko i wyłącznie ze względu na miłość do dzieci i do Jaimiego. Przy czym miłość do dzieci jest wyjątkowo głupia, co było widać na przykładzie Joffreya (ślepota na jego "wybryki" i Tommena ("upupianie"). Natomiast na jej miłości do Jaimiego też widać rysy - najwyraźniej władzę kocha bardziej niż jego. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:49 Masz rację, Cersei kocha tylko swoje dzieci, ale już najbliższą rodzinę niekoniecznie mimo składanych deklaracji. Może to po prostu narcyz i manipulatorka uzależniona od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:03 > A co do meritum, to nie, psychopatką klasyczną jest Cersei, Daenerys do niej bardzo daleko. Cersei absolutnie nie jest psychopatką. Miała trudne życie co uczyniło z niej zgorzkniałą kobiete, a do reszty odwaliło jej po śmierci dzieci, które kochała. Tak samo Dany nie jest psychopatką. Nie porównujcie tych dwóch pań do Ramseya Boltona. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:26 lauren6 napisała: > > A co do meritum, to nie, psychopatką klasyczną jest Cersei, Daenerys do n > iej bardzo daleko. > > Cersei absolutnie nie jest psychopatką. Miała trudne życie co uczyniło z niej z > gorzkniałą kobiete, a do reszty odwaliło jej po śmierci dzieci, które kochała. > Tak samo Dany nie jest psychopatką. Nie porównujcie tych dwóch pań do Ramseya B > oltona. Jakie trudne życie?! Wychuchana, wielbiona i podziwiana córka jednego z najbogatszych i najbardziej wpływowych rodów w Westeros. W serialu tego nie było, ale w książkach Tyrin wspominał, że już w dzieciństwie go gnębiła. Zarozumiała, pyszna, chorobliwie ambitna już od młodości była. Dzieci kochała, ale bardzo głupio: Joffreyowi-psychopacie pobłażała, za to miękkiego Tommena nawet nie próbowała przyuczać do roli króla. Jakaż różnica z Catlyn Stark! Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:47 wychuchana wielbiona ? ze co ? kto ja niby wielbil i kiedy ? Ojciec który tresowal ja dla własnej chorej ambicji ( i te ambicje w niej w końcu zaszczepil na jej wlasna zgube ) ? Robert, który upokorzyl ja pierwszy raz w noc poslubna, a potem przez cale malzenstwo znecal się nad nia, gealcil i upokarzal ? Zyla pod ogromna presja i od tej cholernej wróżby była przekonana ze jej brat ja zabije. no klawe zycie miała, rzeczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:58 Całe Westeros opisywało ją jako "najpiękniejszą kobietę na świecie". Ojciec był mało sympatyczny, ale wszyscy inni byli na jej rozkazy. A w małżeństwie? No cóż, powiedziałabym że byli siebie warci: on się na niej mścił, że nie jest Lyanną, a ona na nim, że nie jest Rhaegarem. Smutny, ale nie jakiś ekstraordynaryjny przykład małżeństwa zaaranżowanego z powodów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:05 ona się na nim za nic nie mscila co za głupoty opowiadasz , nigdy Rhaegara nie kochala, to ojciec chciał slubu a to ze jakies wiesniaki gadaly ze jest piekna to se można w tylek wsadzić kochala casterly rock, jako dzieciak przebierala się za brata i uczyla wlaczyc , uczyla się zarzadzac i nie mogla zniec ze jej głupszy, słabszy, cieniacki ( bo ona poglaskala lwa a on sie bal) brat odziedziczy wszystko a ona ma zostać "sprzedana jak kon" tylko dlatego ze jest dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:10 Nie kochała, ale chciała za niego wyjść. Uważała, że jej się to należy, jako "najpiękniejszej kobiecie Westeros i dziedziczce najpotężniejszego rodu". Robert Baratheon był tylko marnym substytutem, na zasadzie "z braku laku..." To fakt, można ją uznać za naczelną feministkę Westeros, bo wyjątkowo źle znosiła to, że jako kobieta ma mniej możliwości niż mężczyzna. Nie zmienia to faktu, że jest złą siostrą, złą matką, złą władczynią - no nie znoszę jej i tego jej pogardliwego uśmieszku Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:27 a nie nie ! ona była tresowana do bycia krolowa i do wybrania najlepszego faceta wiec kiedy rhaegar przegral dla niej tez został loserem pamiętaj ze Robert był wtedy piękny młody wysoki umiesniona normalnie jak młody bog jak Cersei powiedziała Nedowi wszystkie babki się w robercie kochaly , ona tez, dlatego tak ja zabolała ze wspomniał lyanne www.youtube.com/watch?v=ucB4UrhI-3w 1:30 Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:11 Kurczę, co za pasjonujący wątek Przypomniała mi się od razu scena z Teorii Wielkiego Podrywu, w której Raj z Howardem bodajże rozprawiali o Krainie Lodu. Uwielbiam ten wątek, no i GoT oczywiście też Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:18 Chyba założę jeszcze wątek o Westworld, bo też się wkręciłam, a widzę że nie był porządnie omówiony na forum Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:21 uwielbiam westworld a oglądasz black mirror ? Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:29 czarniejszaalineczka napisał(a): > uwielbiam westworld > a oglądasz black mirror ? Oglądałam pierwsze dwa odcinki i jakoś mnie nie przekonał. Westworld też dopiero po trzech odcinkach "zaskoczył". Podobno jeszcze Mr.Robot jest takim serialem do rozkminek, ale tego to już zupełnie nie czuję. Za to z zupełnie innej beczki: uwielbiam serial "Mozart in the jungle". O nowojorskiej orkiestrze. Jest absolutnie uroczy. I nie ma tam ani jednego złego bohatera Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:44 Wczoraj skończyliśmy oglądać Westworld i uwielbiamy Black Mirror. Jedną partnerkę do dyskusji już masz Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 10:56 morgen_stern napisała: > Wczoraj skończyliśmy oglądać Westworld i uwielbiamy Black Mirror. Jedną part > nerkę do dyskusji już masz To zajrzyj do wątku o Westworld, który założyłam, zanim spadnie na następną stronę Chyba muszę zrobić jeszcze jedno podejście do Black Mirror, chociaż klimat mi się tam nie podobał Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:47 >Chyba muszę zrobić jeszcze jedno podejście do Black Mirror, chociaż klimat mi się tam nie podobał które odcinki ogladalas ? white bear, nosedive , white christmas, shut up and dance i men against fire sa najlepsze imho Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:06 Ja mam wrażenie, że hejt na Dany wynika z tego, że w pierwszej serii jej wątek był tak zarąbisty, że poprzeczka została dla niej ustawiona bardzo wysoko. A niestety później nic się z tą postacią de facto nie działo. Jedyne zmiany charakteru, rozwój postaci - miały miejsce tylko w pierwszej serii. Poza tym, jeśli już ktoś jest "slow learner" to imo właśnie Dany. Od 7 sezonów ciągle jest niesamodzielna, bez swoich doradców by marnie zginęła. Porównując ją do chociażby Margaery, z którą ma dużo podobieństw, a która dla odmiany budziła sympatię: obie były zorientowane na władzę, zdeterminowane, miały swoje cele i obie były "dobre" w głębi duszy. Jednak Margaery miała więcej własnego rozumu, więcej sprytu, była bardziej indywidualnością. Może po prostu była bardziej realna. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:37 smoczy_plomien napisała: Od 7 sezonów ciągle jest niesam > odzielna, bez swoich doradców by marnie zginęła. Ooo, tu się nie zgodzę: jedną z największych zalet Denerys jest właśnie umiejętność dobierania sobie doradców. I wcale bez nich by nie zginęła, bo nie raz wpadała na niezwykłe pomysły, samodzielnie wychodząc z patowych sytacji. W przeciwieństwie do Cercei, która każdego z minimum własnego zdania traktuje jako zagrożenie i w swoim otoczeniu toleruje tylko potakiwaczy. > > Porównując ją do chociażby Margaery, z którą ma dużo podobieństw, a która dla o > dmiany budziła sympatię: obie były zorientowane na władzę, zdeterminowane, miał > y swoje cele i obie były "dobre" w głębi duszy. Jednak Margaery miała więcej wł > asnego rozumu, więcej sprytu, była bardziej indywidualnością. Może po prostu by > ła bardziej realna. Margery to była fajna spryciula i wspaniała aktorka (ciągle mówię o postaci w serialu, a nie prawdziwej aktorce): niesamowicie potrafiła wyczuć sytuację i przybrać odpowiednią pozę. Była jak kameleon. Przy Renlym uwielbiała turnieje, przy Joffreyu była zafascynowana władzą, jaką daje broń, przy Tommenie słodką trzpiotką. Przed ludźmi grała rolę anioła dobroczynności, a przed Wielkim Wróblem - nawróconej i pokornej grzesznicy. Naprawdę trudno powiedzieć, co z tego było prawdą, a co tylko grą. W każdym razie - nigdy nie władała, nie wydawała rozkazów, więc tak naprawdę nie wiadomo, jaką byłaby władczynią. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:46 smoczy_plomien napisała: Od 7 sezonów ciągle jest niesam > odzielna, bez swoich doradców by marnie zginęła. > Bzdura, Daenerys kilka razy sprzeciwiła się swoim doradcom i podejmowała samodzielne decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 09:51 i wtedy to były najmądrzejsze decyzje musi tylko sluchac Olleny : Be a dragon ! Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 10:54 czarniejszaalineczka napisał(a): > i wtedy to były najmądrzejsze decyzje > musi tylko sluchac Olleny : Be a dragon ! Hej - cytuj posty, na które opowiadasz, bo widzę że jakieś ciekawe wątki się pojawiają, a ja drzewko już dawno przestałam ogarniać i czytam tylko najnowsze posty. Ładnie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 12:35 Paskudne oskarżenia. Dany jest bezwzględna. Owszem. I ma skłonności do okrucieństwa. Można dyskutować, czy faktycznie zaczyna wykazywać początki szaleństwa, jak jej ojciec, czy po prostu każdy władca, jeśli chce być skuteczny, musi być bezwględny. O psychopatię zdecydowanie nie można jej posądzać, bo psychopatia to brak uczuć i niemożność nawiązywania prawdziwych relacji z ludżmi. A Dany nie tylko potrafi kochać (Drogo), ale potrafi też budzić lojalność (Robak, Varys, Tyrion) i zawiązywać przyjaźnie (Missandei). )O psychopatię podejrzewałabym raczej Littlefingera i Joffreya.) Natomiast kwitowanie rewolucji, jaką przeprowadziła, słowami "hobby" czy też "wyzwoliła jakąś ilość niewolników" jest zwyczajnie niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:11 Ja kibicowałam Dany w Essos, tam jej rewolucja była potrzebna i ona była jedyną osobą, która mogła wyzwolić niewolników. Problem w tym, że sama Dany potraktowała rewolucję dość instrumentalnie, zabierając ludzi i udając się do Westeros, tylko dlatego, że jej się wydawało, że ma prawa do tronu. Tyle, że ona imo Westeros nie do końca rozumie i nie rozumie jego mieszkańców. Mówi o "złamaniu koła", ale nie bardzo wiadomo, o co jej chodzi, bo w Westeros nie ma przecież niewolników, więc nie ma i kogo "wyzwalać", wszyscy ją mają za najeźdźcę i nikt nie chce przed nią klękać. Spalenie Turllych było beznadziejne i niepotrzebne, właściwie za co spotkała ich tak okrutna egzekucja? Za to, że nie chcieli przed nią klękać? Jon też nie chciał i jakoś go nie spaliła. Dany jest za to całkiem dobra w czarno-białym rozpoznawaniu zła i dobra, i stosowaniu okrutnych metod wobec złych ludzi, dlatego jest potrzebna w walce z innymi. Ale jako władczyni moim zdaniem nie poradziłaby sobie w Westeros. W Westeros powinna rządzić Sansa, która łączy pewne pozytywne cechy Dany i Cersei (tj. chce być królową i dba o dobro swojej rodziny), a jednocześnie dba o mieszkańców, wojsko i jest coraz sprawniejszym politykiem. A w dodatku jest zrównoważona! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:13 > W Westeros powinna rządzić Sansa, która łączy pewne pozytywne cechy Dany i Cersei (tj. chce > być królową i dba o dobro swojej rodziny), a jednocześnie dba o mieszkańców, wojsko > i jest coraz sprawniejszym politykiem. A w dodatku jest zrównoważona! i jakie ma piekne rude wlosy ... ... "out of the ash I rise with my red hair and eat men like air" - sylvia plath Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:26 No niezupełnie. Wyzwoliła Nieskalanych i się ich ZAPYTAŁA, czy chcą iść w swoją stronę, czy wolą za nią walczyć. Woleli walczyć. Wyzwoliła niewolników w trzech miastach i żadnego z nich ze sobą nie zabrała* No, Dothraków się nie pytała o zdanie, jak ich pakowała na statki (a oni tego nie lubią), ale Dothrakowie lubią rządy silnej ręki * Pamiętam, jak w poprzednich sezonach mnóstwo ludzi ją hejtowało, "bo siedzi bez sensu i nie wiadomo po co w Mereen, zamiast płynąć do Westeros". A ona tymczasem uczyła się tam rządzić, bo okazało się, że "wyzwolić niewolników" to nie taka prosta sprawa jak się wydawało. W Astapor do władzy wrócili "panowie", w drugim mieście - niewolnicy się utrzymali przy władzy ale strasznie gnębili byłych panów, potem zostali pokonani w walce przez Astaporczyków. W Mereen Dany ukrzyżowała ponad setkę "panów" jako karę za ukrzyżowane dzieci, a efektem byli Synowie Harpii i bunt, którego nie dało się rozwiązać za pomocą wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:32 No właśnie, zabrała nieskalanych i dothraków, a niewolników zostawiła. Ona powinna tam wrócić i zająć się tym, co spowodowała, a tak to narobiła tylko syfu w Essos, w sumie nie wiadomo po co, skoro od początku wiedziała, że opuści Essos dla Westeros. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:41 Trudno żeby niewolników zabrała ze sobą!. Dany zostawiła w Essos porządek, a nie żaden syf No chyba że zniesienie niewolnictwa uważasz za robienie syfu Nie wiem, czy np.: w USA by się z Tobą zgodzili Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:30 handzia.kaziukowa napisał(a): Spalenie Turllych było beznadziejne > i niepotrzebne, właściwie za co spotkała ich tak okrutna egzekucja? Za to, że > nie chcieli przed nią klękać? Jon też nie chciał i jakoś go nie spaliła. Była różnica: Jon nie chciał się zdeklarować jako jej poddany, ale od początku deklarował się jako jej sojusznik i wróg Cersei. Tully zdecydowanie deklarował się jako poddany Cersei i odmówił nawet neutralności. Nie mogła go zostawić żywego, choć nie koniecznie musiała go palić żywcem (razem z synem). Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:38 to ciekawe, że nie dała im wyboru, jak nieskalanym, jednocześnie krzycząc o "złamaniu koła", czyli jak sądzę - zakończeniu okrutnych rządów Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:48 Tak jak napisałam - Dothrakowie mają inną kulturę i nie zaakceptowaliby władcy, który pyta się ich o zdanie. Natomiast z tym "łamaniem koła" zupełnie o co innego chodziło. To była rozmowa z Tyrionem, i szło mniej więcej w ten deseń, że wielkie rody walczą między sobą o władzę - raz Targaryen, raz Baratheon, Lannister, na zasadzie: "raz na kole, raz pod kołem", a tymczasem zwykłym ludziom jest bez różnicy, czyje nazwisko siedzi na tronie, bo i tak im się od tego nie polepszy. I wtedy Dany powiedziała, że "nie przekręci koła, tylko złamie koło", czytaj: zupełnie zmieni reguły gry, czyt.: zmieni system rządów. Tak samo odczytał to Tyrion, który w rozmowie o sukcesji wspomniał coś o Żelaznych Ludziach, którzy wybierają swojego króla. Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 13:56 w scenie z Turllymi krzyczała o przerwaniu okrutnych rządów Cersei - z wielkim smokiem za plecami. Tak się tego nie robi Ja nie twierdzę, że Denerys przyświecają złe ideały, wręcz przeciwnie, tylko, że wykonanie ma słabe. Dlatego też jestem w team Sansa, która nie krzyczy, a robi Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:09 Cercei spaliła pół miasta, w tym swojego wuja, żeby dobrać się do władzy. Dany miała smoki, którymi też mogła spalić miasto, ale dla dobra ludzi zrezygnowała z tego sprytnego planu A Sansa... przyznam jej rację w jednym: she is a slow learner. Poza tym - ja nie widzę, żeby Sansa była w ogóle zainteresowana tronem Westeros. Ją interesuje tylko Winterfell. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:01 nie pol miasta tylko kosciol z porabansami w srodku ( i paroma normalnymi ludzmi niestety tez) , ale gdyby tego nie zrobila sama by zginela, co jak co ,ale ratować wlasna dupe to każdy ma prawo, nawet czeska Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:49 Pamiętasz tamtą scenę? Wielki Sept był po brzegi wypełniony ludźmi. Nie tylko wróblami ale też tłumem ciekawskich. Większość kłopotów Cercei to skutek jej własnych, głupich decyzji podyktowanych jakimś paranoicznym strachem. Zawiązała potężny i korzystny sojusz z Tyrellami i zniszczyła go tylko i wyłącznie z zazdrości o Margery. Sama zezwoliła na na stworzenie uzbrojonych bojówek religii (zapomniałam nazwy), które ją później pojmały. I jeszcze parę innych przykładów by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:51 nigdy nie twierdziłam ze jest madra durne bledy robila od początku do końca ten tlum ciekawskich to ten sam tlum który obrzucal ja blotem kiedy była zmuszona paradować nago przez miasto, uj im w zad Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:26 Dany na razie nie ma innego wyjscia. Musi pokazywac sile i byc twarda, bo inaczej NIKT jej nie potraktuje powaznie. Ot, przyszla dziewczynka, ma gdzies tam jakies smoki, ale w sumie to krzywdy nikomu nie zrobi, mozna jej fikac bez zadnych konsekwencji, wiec co mi tam. No nie, nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:44 dziennik-niecodziennik napisała: > Dany na razie nie ma innego wyjscia. Musi pokazywac sile i byc twarda, bo inacz > ej NIKT jej nie potraktuje powaznie. Ot, przyszla dziewczynka, ma gdzies tam ja > kies smoki, ale w sumie to krzywdy nikomu nie zrobi, mozna jej fikac bez zadnyc > h konsekwencji, wiec co mi tam. > No nie, nie mozna. > Barristan do Daenerys: (...) the Mad King gave his enemies the justice he thought they deserved, and each time, it made him feel powerful and right, until the very end. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:26 I serio nie widzisz roznicy?? Dany nie dala im 'the justice itd'. Dala im WYBÓR, ktorego dokonali. Reszta uklekla i jakos ich nie spalila, choc tez byli jej wrogami. Poza tym - Szalony Krol by na arenie nie pertraktowal, tylko wszystkich spalil Widze zasadnicza roznice Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 22:23 Mad king nie został mad kingiem w ciągu tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 22:28 A, i jak nie dała - "zabijcie panów, żołnierzy i każdego, kto trzyma bat"? W Mereen? W książce dorzuciła jeszcze dzieci powyżej 12 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:59 Tarlly był wasalen lady Olleny, zdradzil ja i opowiedział się za Cersei, razem ze swoja armia wybil armie Tyrellow - te chłopaki po obu stronach się znali i lubili , choćby za to mu się smierc należy i to dluga i powolna a nie to co mu dany zafundowala Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 14:38 > bo psychopatia to brak uczuć i niemożność nawiązywania prawdziwych relacji z ludżmi Skoro tak to postrzegasz , to Cersei też nie podchodzi pod ta definicje Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 15:41 Dlatego jej nie zakwalifikowałam do tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 21:18 Jak uratowala? Ja nie moge patrzec na te aktorke odkad zobaczylam trailer Me Before You (niechcacy, bo na to bym w zyciu nie poszla). Odpowiedz Link Zgłoś
handzia.kaziukowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 22:04 Ale Cersei nie grała w Me Before You A w GOT jest świetna, trzeba jej to przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 23:19 Drzewko mi sie pomieszalo, bylam pewna, ze to Danaerys ratuje sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: gra o tron sezon 7 28.08.17, 21:55 Kolejne potwierdzenie, że John Snow to pissda, mam nadzieję, że go w końcu zatłuką. Ja bym z poker face zełgała Cersei, debil. Natomiast strasznie się ucieszyłam, że siostry sie dogadały i wykończyły, tą glizdę, intryganta Baylisha. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 10:44 "Natomiast strasznie się ucieszyłam, że siostry sie dogadały i wykończyły, tą glizdę, intryganta Baylisha. " owszem, to było nader przyjemne. "i am a slow learner, but I learn". i Arya ktora zabija Petyra zupełnie beznamiętnie. siostry Stark beda grozne Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 15:05 Ciekawa lektura. Myslicie, ze NK jakos przywabil Daenerys ze smokiem za mur po to, by smoka przejac? Czy oportunistycznie wykorzystal okazje? Ja mysle, ze Cersei urodzi karla. A Daenerys Jonowego potomka, sam Jon zas zginie zabijajac NK. Wtedy dowiemy sie, czy to jednoczesnie Bran, bo sie albo zespola, albo nie. Albo sie oderwie od niego (od Brana) ta NKowa czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 15:40 Ale jak przywabił? Musiałby sam wysłać Genrego na południe, po pomoc. Jest też teoria, że NK widzi przyszłość (jak Bran) i celowo czekał z atakiem na "siedmiu wspaniałych", aż Dany przyleci ze smokiem. Nie bardzo kumam tą teorię, bo Bran przecież nie widzi przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 16:36 Dla mnie teoria o tym, że Bran to NK jest totalnie od czapy. Za to ciekawe są 2 inne. a) Tyrion to potomek Targaryenów - chciałabym b) Arya nie żyje - nie chciałabym Uważam też, że Tyrion zdradził i to będzie 2 zdrada Daenarys. Pierwsza to Jorrah a 3 Jon z miłości Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 18:06 Dla mnie też teoria o Branie i NK jest od czapy. O Tyrionie jest interesująca - nie bez powodu ojciec tak go nienawidził A o Aryi jest bez sensu - po co Waif miałaby przyjeżdżać do Westeros? Tu nie ma nic co by ja interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:04 >O Tyrionie jest interesująca - nie bez powodu ojciec tak go nienawidził to ze jest karlem i "zabil" matke jest wystarczającym powodem Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:41 czarniejszaalineczka napisał(a): > >O Tyrionie jest interesująca - nie bez powodu ojciec tak go nienawidził > > to ze jest karlem i "zabil" matke jest wystarczającym powodem ryli?! Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:57 a nie ? w mniemaniu tywina to wystarczające powody Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:02 No ustalmy jedno: Tywin nie był wzorem kochającego ojca ani żadnym autorytetem moralnym. To, że tak uważał, to świadczy jak najgorzej o nim samym. Ale była w którymś sezonie scena kłótni pomiędzy nimi, w czasie której Tywinowi wypsnęło się "nie jesteś moim synem". Wszyscy uważali, że wredny ojciec wyrzeka się syna, ale być może Tywin powiedział prawdę w dosłownym tego słowa znaczeniu. To może być też powód, dla którego nie przekazał Tyrionowi Casterly Rock, mimo że innego dziedzica już nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:20 Tywion miał obsesje: chciał żeby jego rod był największy najlepszy najsilniejszy, bo jego tatusiek był slaby jak fabuła klanu i nieomal zrobil z lanisterow pośmiewisko. Więc brutalnie pozbywal się wrogów , dając tym okazje bardom to tworzenia fajowskich piosenek Kochał Joannę, na ich ślubie po raz pierwszy się uśmiechnął. Czas małżeństwa to jedyny okres kiedy Tywin był szczęśliwy , miał dwójke idealnych dzieci i piękną madrą kochajaca żonę, jak mawiano Tywin rządził królestwem w imieniu Aerysa a Joanna rządziła Tywinem. I rządził mądrze bo dzięki jej miłości zapomniał na chwilę o obsesji i strachu przed upadkiem rodziny. A potem Joanna umarła a urodził się Tyrion , karzeł , pośmiewisko przez całym królestwem i obsesja i strach Tywina powróciły. Zerwał zaręczyny Cersei z Oberynem i zaczął tresować ja do roli królowej. Zyebuonc jej życie na dobre. W jego mniemaniu miał powod żeby Tyriona nienawidzić . Cholernie dobry powód. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:38 czarniejszaalineczka napisał(a): > Tywion miał obsesje: chciał żeby jego rod był największy najlepszy najsilniejsz > y, bo jego tatusiek był slaby jak fabuła klanu i nieomal zrobil z lanisterow po > śmiewisko. Więc brutalnie pozbywal się wrogów , dając tym okazje bardom to twor > zenia fajowskich piosenek Kochał Joannę, na ich ślubie po raz pierwszy się u > śmiechnął. Czas małżeństwa to jedyny okres kiedy Tywin był szczęśliwy , miał d > wójke idealnych dzieci i piękną madrą kochajaca żonę, jak mawiano Tywin rządził > królestwem w imieniu Aerysa a Joanna rządziła Tywinem. I rządził mądrze bo dzi > ęki jej miłości zapomniał na chwilę o obsesji i strachu przed upadkiem rodziny. > A potem Joanna umarła a urodził się Tyrion , karzeł , pośmiewisko przez całym > królestwem i obsesja i strach Tywina powróciły. Zerwał zaręczyny Cersei z Obery > nem i zaczął tresować ja do roli królowej. Zyebuonc jej życie na dobre. Faktycznie, było coś takiego. Wniosek z tego taki, że wszyscy się tam krzywdzili, przeżywali traumy i przenosili je na innych. Dlatego trudno dociec, co jest skutkiem doświadczeń, a co wrodzonymi skłonnościami. (z wyjątkiem Joffreya i Ramsaya - tu nie ma wątpliwości). Czyli dokładnie jak w życiu. To jest chyba główny powód, dla którego książki tak chwyciły: rozbudowane, wiarygodne, bardzo różne charaktery > > W jego mniemaniu miał powod żeby Tyriona nienawidzić . Cholernie dobry powód. Z pewnego punktu widzenia. Tego samego, który kazał Catelyn nienawidzić Jona, mimo że byl dobrym dzieckiem i nic złego nigdy nie zrobił. I mimo tego, Jon wyrósł na porządnego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:51 no, oni wszyscy tacy cudownie realistyczni sa brakuje mi w serialu Arianny, tez fajna postac Ramsey, Joffrey i Góra też przedstawieni jak prawdziwi psychopaci, najpierw czynniki genetyczne potem niewlasciwe potworne błędy w wychowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:56 No i Ogar jest tak cudownie psychologicznie wyszlifowany, ze to ze będzie pomagal Sansie i Aryi było od początku oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 19:10 > a) Tyrion to potomek Targaryenów - chciałabym Imo twórcy m.in. po to zabili jednego smoka by ukrócić spekulacje, że Tyrion jest trzecim zaginionym Targaryenem i nie będzie smoczym jezdzcem. W książce wątek Tyriona i jego ojca pięknie podsumowuje siostra (lub kuzynka) Tywina: Tywin był najmądrzejszym mężczyzna na świecie, ale jednocześnie głupcem, który faworyzował Jamiego i nie potrafił dostrzec, że jego prawdziwym intelektualnym dziedzicem jest Tyrion. Gdyby nagle okazało się, że szalony Aerys był ojcem Tyriona tworcy serialu zepsuliby ten ciekawy wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 20:42 Nie, Tyrion nie może być Targaryenem. To już byłoby żenujące, sami ukryci Targaryenowie. Przecież nawet Gendry jest trochę Targaryenem, bo Baratheonowie byli jakimś tam odłamem tej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:05 smoczy_plomien napisała: > Nie, Tyrion nie może być Targaryenem. To już byłoby żenujące, sami ukryci Targa > ryenowie. Przecież nawet Gendry jest trochę Targaryenem, bo Baratheonowie byli > jakimś tam odłamem tej rodziny. Ta teoria wzięła się z intensywnych spekulacja nt. tego, kto jest "trzecią głową smoka". Ale po ostatnim odcinku wychodzi na to, że NK. W takim razie Tyrion jako Targaryen przestaje być potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:09 dobrze. zacznę oglądać. małolaty dawno ( bez zezwolenia) narąbały mi w komputerze tego, ja jeszcze nie ruszyłam. co jakiś czas , widzę, pojawia się coś nowego ( nowe odcinki) - ale ja ... nic. bo nie lubię słynnych i reklamowanych. proszów do prania, podpaskek i filmów. skaza zawodowa. ale jak tu piszę- zacznę. od sezonu pierwszego. ciekawe, czy wsiąknę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:14 wiosennaburza1 napisał(a): > dobrze. zacznę oglądać. małolaty dawno ( bez zezwolenia) narąbały mi w komputer > ze tego, ja jeszcze nie ruszyłam. co jakiś czas , widzę, pojawia się coś no > wego ( nowe odcinki) - ale ja ... nic. > bo nie lubię słynnych i reklamowanych. proszów do prania, podpaskek i filmów. s > kaza zawodowa. > ale jak tu piszę- zacznę. od sezonu pierwszego. ciekawe, czy wsiąknę. Miałam to samo. Wsiąkłam kiedy w tv leciała czwarta czy piąta seria. Miłego oglądania, zazdroszczę, że jeszcze tyle wrażeń przed Tobą. W całkiem niezłej jakości są wszystkie sezony na HBO Go. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:22 książki przeczytaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:31 najpierw książki, czy najpierw film? pytam, bo gdybym pierwszego fimowego wiedźmina zobaczyła, to książki bym kijem nie ruszyła. a że wiedźmina poznałam książkowo, kiedy jeszcze było nas malutko ( tych, co znali ) to się potem mogłam pośmiać i pooburzać . jejjuuuuu, ile lat temu to było... z koleżanką Anką i kolegą Tomkiem ( pozdrawiam, choć raczej nie czytują ematki) przeżywaliśmy wiedźmińskie sprawy. czyli- można przeczytać ( ja czytata) przed oglądaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:34 ja zaczelam od książki dosłownie po reklamach serialu , a przed pierwszym odcinkiem połknelam pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 23:47 Książki koniecznie najpierw! Film przedstawia jakieś 45% treści a niekiedy w ogóle się rozjeżdża w zupełnie inne strony. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 08:50 Ja przeczytałam książki po pierwszym sezonie serialu. Z resztą pierwszy sezon się specjalnie od książek nie różni. To później im dalej rym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 08:57 I wcale nie jestem pewna, czy to źle (że się serial rozjechał z książkami). Pierwsze tomy po prostu pochłaniałam, a ostatnie tomy już strasznie męczyłam. Martin powprowadzał tylu nowych bohaterów, że już nie byłam w stanie przejąć się ich losami. Nudziły mnie ich wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 19:23 Ja lubię takie tasiemce. Im więcej bohaterów tym lepiej Niemniej ostatni sezon serialu mnie rozczarował atmosferą. Było trochę niezłych momentów ale reszta już nie ma tej magii, którą miała wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:20 A wątek Eurona i Cersei? Czy spiskowali przed spotkaniem królów i oboje blefowali (co mi się wydaje mało prawdopodobne, przecież nie wiedzieli że zobaczą zombie), czy może Euron improwizował, upozorował swoje odłączenie się od zabawy i potem szybko dogadał z Cersei że zrobią tak i tak? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:29 mysle ze dogadali się wszesniej ze euron znajdzie jakiś pretekst żeby udawac ze odchodzi no i znalazł się zarabisty pretekst Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:41 czarniejszaalineczka napisał(a): > mysle ze dogadali się wszesniej ze euron znajdzie jakiś pretekst żeby udawac ze > odchodzi > no i znalazł się zarabisty pretekst Ten wątek jest dla mnie niejasny. Jeśli dogadali się wcześniej, to by znaczyło, że Cercei już wcześniej wiedziała, co będzie w skrzyni i o co poprosi ją Dany. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:46 no wiedziała o tym ze sa white walkers i ze się musza zjednoczyć już stannis pisal danka z jonem mieli tylko dostarczyć dowod Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 29.08.17, 21:45 Mysle ze sie dogadali ze Euron jakos wyjdzie. Dlatego zaczal od proby prowokacji. A potem dobrze mu poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.pentelka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 11:48 A czy Sansa jest aktualną żoną Tyriona? Bo oglądałam poprzednie serie 1 okiem i nie pamiętam. Kibicowałam cały czas Karłowi, ale obawiam się, że nie szykuje mu się dobra przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 11:54 > A czy Sansa jest aktualną żoną Tyriona? Bo oglądałam poprzednie serie 1 okiem i > nie pamiętam. Kibicowałam cały czas Karłowi, ale obawiam się, że nie szykuje m > u się dobra przyszłość. nie, malzenstwo nie zostało skonsumowane a Sansa wyszla ponownie za maz ( w serialu ) nie wiem jak to interpretować w książce Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:01 czarniejszaalineczka napisał(a): > > A czy Sansa jest aktualną żoną Tyriona? Bo oglądałam poprzednie serie 1 o > kiem i > > nie pamiętam. Kibicowałam cały czas Karłowi, ale obawiam się, że nie szy > kuje m > > u się dobra przyszłość. > > nie, malzenstwo nie zostało skonsumowane a Sansa wyszla ponownie za maz ( w ser > ialu ) > nie wiem jak to interpretować w książce W książce sansa ciągle się ukrywa w dolinie arrynów i technicznie - ciągle jest mężatką, chociaż jej mąż aktualnie zniknął W serialu nie pamiętam już, jak Baelish uzasadnił tą bigamię przed Boltonem. Małżeństwo nieskonsumowane nie liczy się jako wiążące? Zdaje się że Henryk VIII tak uzasadniał któryś ze swoich rozwodów. Dla mnie idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:29 W przypadku Sansy dochodzilo domniemanie wdowienstwa , a zreszta nie sadze aby Bolton zadal wyjasnien przed slubem syna ze Starkowna. Malzenstwo nieskonsumowane mozna uniewaznic, a Anna z Cleve bez wielkiej presji zgodzila sie na rozwod, wolac role "krolewskiej siostry" od wyroku smierci. A i Henryk w tamtym czasie tez wymarzonym mezem nie byl Odpowiedz Link Zgłoś
helka.pentelka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:06 Za szybko wysłałam Zachwyciły mnie w ostatnim odcinku spojrzenia podczas spotkania na scenie. Te wrogie i te przyjazne. I miny Palucha, i ta finalizująca rozmowę z Sansą i ta, gdy został wywołany do odpowiedzi. Mistrz aktorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 12:11 helka.pentelka napisała: > Za szybko wysłałam > Zachwyciły mnie w ostatnim odcinku spojrzenia podczas spotkania na scenie. Te w > rogie i te przyjazne. I miny Palucha, i ta finalizująca rozmowę z Sansą i ta, g > dy został wywołany do odpowiedzi. Mistrz aktorstwa. To prawda. Podobno producenci mieli duży problem ze sfilmowniem tej sceny, bo jest ciężka od emocji, ale fizycznie - wszyscy siedzą i nawet niewiele mówią. To nie to co bitwa ze smokami. Uważam że świetnie im to wyszło. A najbardziej podobała mi się mina Jaimiego po wymianie spojrzeń z Brienne i Carsei. Wyglądał jak skarcony szczeniaczek Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 18:24 Eeeej!! Dany nie jest ciotka Jona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 18:49 Jest siostrą Rhaegara. A Jon jest jego synem. Czyli jej bratankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 19:25 Szlag, a chcialam byc zabawna Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 30.08.17, 19:25 W tamtej rodzinie to normalne. Przecież Raegar poślubił Elię bo nie miał siostry w odpowiednim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:01 no wygląda na to, że Dany jest jego ciotką, ale mnie zastanawia jedno. Dany i John są w podobnym wieku, to jaka różnica wieku musiałaby być między nią a jej bratem, żeby jej brat mógł być ojcem chłopaka w jej wieku? 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:09 Jej brat byl juz ojcem dwojki starszych dzieci , roznica 20-25 lat wydaje sie prawdopodobna. Mnie natomiast zastanawia gdzie sie podzial Duch? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:35 Rhaegar urodzil się w 259 roku Dany w 284 Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:46 Duch nie zyje a w serialu go nie ma bo za drogo wychodzi, sceny z duchem kosztują więcej niż sceny ze smokiem Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 13:03 www.mirror.co.uk/tv/tv-news/games-thrones-fans-share-sympathy-10485347 Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:35 W książce oni tam wszyscy byli o parę lat młodsi. Już nie pamiętam ale Jon miał chyba coś koło 15-16 lat na początku. A poza tym coś tam było, że narodziny Daenerys były uważane za cud, być może z powodu wieku matki. Teraz też czasem pięćdziesięciolatki rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 12:36 Sama znam kilka przypadków gdzie między rodzeństwem z tej samej matki jest ok 20 lat różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 13:25 Wszystko możliwe. Jeśli ich matka pierwsze dziecko urodziła jeszcze przed 20-stką, to ostatnie spokojnie mogła urodzić przed czterdziestką. Cersei też jest niby w ciąży, a przecież jej nieżyjące dzieci malutkie już nie były. Poza tym, w rzeczywistości to też nic nadzwyczajnego. Mój najstarszy brat spokojnie mógłby być ojcem mojego najmłodszego brata, bo jest między nimi ponad 18 lat różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: gra o tron sezon 7 31.08.17, 14:51 A ja to mam nadzieję, że jeszcze jakimś cudem pojawi się Drogo może w jakiś sposób te słońce wstanie na zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 11:46 pruszynkaaa napisała: > A ja to mam nadzieję, że jeszcze jakimś cudem pojawi się Drogo może w jakiś > sposób te słońce wstanie na zachodzie... Teorie fanowskie mówią, że pod wpływem czarów Mirri trzy dusze zmarłych weszły i ożywiły ciała trzech smoków. Dusza Drogo jest w Drogonie, Rhaego w Rhaegalu, a w Viserionie? Może Mirri? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 11:53 "a w Viserionie? Może Mirri?" no jak. w Viserionie jest Viserys przecież. ej, a moze smok mimo iz przemieniony bedzie pamietal Dany i jej nie bedzie chciał zaatakować?? to by był miły twist Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:09 A sama Dany? Tam padly takie slowa, ze "tylko smiercia mozna zaplacic za zycie", wchodzac do ognia ona postawila na szali wlasne zycie. A ze ogien jej go nie zabral to juz inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:17 a to nie było tak że ona zapłaciła śmiercią dziecka?? a może ona jest Rhollorem po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:25 dany jest ognioodporna , od początku byla Odpowiedz Link Zgłoś
ghyta_ogg Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 10:20 O to to. A dla tych, co to sie oburzają że jak to tak w rodzinie: Ojciec Danki i matka Danki to było rodzeństwo (Szalony król i Rhaella). Dziadek Danki i babka Danki to też było rodzeństwo (Jaehaerys i Alysanne). Ale generalnie nie ma się co szczypać, jeśli chodzi o Lannisterów, to Tywin też ożenił się ze swoją kuzynką I stopnia (mieli z Joanną wspólnego dziadka, ich ojcowie byli braćmi). Tak że ten teges. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 10:28 A wszystkie dzieci Cersei były przecież równocześnie dziećmi Jamiego, czyli jej brata bliźniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 10:45 tak, ale u Targaryenów chów wsobny był przyjęty, żeby nie rozrzedzać rodowej krwi i było wszystkim wiadome i oficjalne, że siostra żeni się z bratem - przecież wszyscy znali pochodzenie króla i królowej. ale nie u wszystkich rodów było to tak otwarcie przyjęte. u Lannisterów kazirodztwo jest tabu i nie tylko ze względu na to, że dzieci Cersei byłyby bękartami. ta wiara, która jest dominująca w Casterly Rock (septonów) uważa kazirodztwo za grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 13:40 oczywiscie, masz racje. od poczatku powiesci i filmu bylo wiadome i jasne, ze targaryanie zenia sie/biora sluby miedzy soba. lannisterowie juz nie, w kazdym razie nie w tak bliskim pokrewienstwie. co nie zmienia faktu, ze blizniaki i tak sie bzykaly z tym, ze musieli robic to po kryjomu i dlatego brann spadl z wiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 13.05.19, 14:50 No pod koniec Cersei postanawia juz nie ukrywac ze sypia z bratem. Nawet sie nie kryje przed sluzba czy Qyburnem... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 11:09 ale my to wiemy. co nie zmienia faktu że to nadal nie jest cacy. no mi sie nie podoba, wszelkie incesty mnie odrzucają i cóż Ci poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 11:41 Po pierwsze, wchodzimy w świat powieści, która jest fantasy, wzorująca się na średniowieczu, więc powinniśmy patrzeć kryteriami ICH świata, a nie naszego. A tam jest to normalne i już. Po drugie, w starożytnym Egipcie też tak było i w tamtych czasach nikt się nie gorszył. Po trzecie, współżycie siostry z bratem bliźniakiem, wychowywanych wspólnie to co innego, niż ciotki z siostrzeńcem, którzy poznali się niedawno i nie mają pojęcia o pokrewieństwie. Po czwarte, to pokrewieństwo już nie jest aż tak bliskie. Aczkolwiek sądzę, że wynikną z tego zarówno problemy natury moralnej dla naszego Jona-Aegona bez skazy, jak natury dynastycznej. Dajmy im tych parę nocy, zanim dotrą do Winterfell i prawda wyjdzie na jaw. Potem już nic nie będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:03 wiesz, głównym problemem to jest to ze on ma wieksze prawa do tronu niż ona Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:23 ale on już zgial kolano przed Dany Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:25 deklaratywnie. ale publicznego hołdu nie było. moze zmienić zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:29 Jon honorowy jest i zdania nie zmienia, Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 13:42 jon jest nieodrodnym synem neda starka, choc wcale nie jest jego synem oczywiscie i mysle, ze w zwiazku z tym bedzie mial niezly dylemat, bo jest honorowy i raz dane slowo jest dla niego swiete. dlatego tez nie chcial sklamac cersei nawet w imie takiej sprawy, jak wojna z umarlakami. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:25 Jak Jon Snow, krol Polnocy, ale nie jako Aegon Targaryen, nastepca tronu Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 13:40 Wiem. Ale nawet jako Jon Snow Król Północy nie wiem, po jaką cholerę on niby przed nią klęknął? Dany zobaczyła nieumarłych, więc nawet jako sojuszniczka powinna mu przyjść z pomocą. W końcu o to samo proszą później Cersei - o zaprzestanie wojny i wspólny sojusz przeciwko NK. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 14:01 Akurat widać to jego zakochanie Jako Lord Dowódca NS potrafił rządzić z sensem i twardą ręką. Zresztą, twórcy scenariusza zaorali już tyle postaci książkowych (Stannisa, Palucha, Jaimiego), że szkoda gadać. Trzeba liczyć na to, że w końcu wyjdą Wichry Zimy, których fabuła będzie na jakimś poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 14:13 niennte napisała: > Akurat widać to jego zakochanie > Jako Lord Dowódca NS potrafił rządzić z sensem i twardą ręką. > no i jak pamietamy, nie skonczylo sie to dla niego najlepiej, bo go przeciwnicy zadzgali nozami. na szczescie melissandre nie dala sie prosic i go ozywila. > Zresztą, twórcy scenariusza zaorali już tyle postaci książkowych (Stannisa, Pal > ucha, Jaimiego), że szkoda gadać. Trzeba liczyć na to, że w końcu wyjdą Wichry > Zimy, których fabuła będzie na jakimś poziomie. > tez czekam na nastepna ksiazke, bo ogolnie ksiazki mi sie o wiele bardziej podobaja niz serial. duzo wiecej sie w nich dzieje. dla mnie serialowa sansa byla durnym, pustym cielakiem, a w ksiazce wcale taka nie byla i bardzo mnie to filmowe splycenie postaci wkurzalo. dlatego bardzo mnie ucieszylo, kiedy w ostatnim odcinku okazalo sie, ze tylko grala przed pluszkiem i za jego plecami dogadala sie z siostra. mam nadzieje, ze siostry stark wystarczajaco wyraznie pokazaly wszystkim, ze z nimi nie ma zartow i wreszcie skoncza sie te wieczne biadolenia lordow polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 14:29 Skończyło się, a dlaczego? Bo chciał załatwić prywatę, co przepełniło pełny dzban. Teraz co robi? Ugina kolano, bo się zakochał... Zresztą Jon serialowy a książkowy to dwie różne postacie. Wynika to zarówno ze scenariusza, jak z kiepskiej gry Kita, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: gra o tron sezon 7 01.09.17, 12:24 mnie bliźniaki wcale nie ruszają Odpowiedz Link Zgłoś