Dodaj do ulubionych

Gofrownica

27.07.17, 08:45
Chciałabym uzyskać od was poradę w sprawie zakupu gofrownicy. Jakie modele macie i polecacie? Dotychczasowa zaczyna odnawiać współpracy i gofry coraz bardziej przywierają, mimo natłuszczania. Znalazłam wiele modeli, przy każdym jest napisane, że zawiera powłokę zapobiegającą przywieraniu ale pytanie, na co zwrócić uwagę, żeby nie okazała się wyrzuceniem pieniędzy w błoto? Mam córkę na diecie bezglutenowej, więc to urządzenie, to jej jedyna okazja na zjedzenie gofra, wobec czego gofrownica jeździ z nami. Czy regulacja temperatury się przydaje?
Obserwuj wątek
    • szarsz Re: Gofrownica 27.07.17, 08:57
      Ja kupiłam ostatnio polecana tu gofrownicę dezala - poszukaj starych wątków. Jest bardzo w porządku. Gofry są chrupiące. Regulacji temperatury nie ma i nie jest potrzebna. Powloka nieprzywierajaca działa, ale mam ją na tyle krótko, że nie wiem jak z jej trwałością.
      • volta2 Re: Gofrownica 27.07.17, 12:05
        też mam dezela, około 10 lat, nic mu nie jest, wyjechał z nami nawet na kilkuletnią emigrację, wrócił i ma się dobrze.
        ostatnio nie używam zbyt często, bo dzieci rozszerzyły menu, ale bywał odpalany regularnie raz w tygodniu - gofry były robione na kolację.
    • bei Re: Gofrownica 27.07.17, 09:12
      Jeśli będziesz miała wybór- to kup taka, w której ruszt jest wyjmowany do mycia.
    • b-b1 Re: Gofrownica 27.07.17, 15:08
      Dezal, szkoda kasy na cokolwiek innego.
      • agnesgie Re: Gofrownica 27.07.17, 19:17
        Dziękuję za podpowiedzi. Jak wrócimy do domu z wakacji, to poszukam, rozejrzę się w cenach i modelach, stacjonarnie i online.
        • jeziorowa Re: Gofrownica 27.07.17, 19:43
          Mam prostą, tanią gofrownicę bez regulacji czegokolwiek. Nie natłuszczaj gofrownicy tylko dodaj tłuszcz do ciasta na gofry, to nie powinny przywierać.
          • agnesgie Re: Gofrownica 27.07.17, 20:37
            Na początku nie musiałam jej natłuszczać. W ciągu ostatnich kilku dni, 2-3 razy robiłam gofry i bez natłuszczania (mimo oleju dodanego do ciasta), bez porządnego natłuszczania nie byłam w stanie wyjąć gofra w gofrownicy a ją samą musiałam mocno szorować, żeby oczyścić z resztek ciasta. Mam kiepskawą gofrownicę ale początkowo dawała radę. Teraz, po kilku latach niezbyt częstego użytkowania, zaczęła odnawiać współpracy.
    • lianis Re: Gofrownica 27.07.17, 21:45
      Dezal, od lat i dziala bez zarzutu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka