Dodaj do ulubionych

Jak zachować się / prezent urodzinowy ?

16.08.17, 21:05
Dziewczyny,doradzcie mi.

Pamietacie jak szukałam prezentu na urodziny dla koleżanki?Kupiłam jej książkę.Z racji tego,że ja lubie czytać,myslałam,że moja pasją zarażę innychsmile I nie wiem czy ta ksiązka jej się spodobała czy tez nie,radosci nie widzialam.
Jako,ze miałysmy urodziny mniej wiecej w tym samym czasie,ja dostałam od niej srebrny łańcuszek z wisiorkiem kupiony za granicą.
W czym rzecz? Nasz kontakt (głownie)e-mailowy stał się słabszy. Raz mi napisała,ze wtedy i wtedy jedzie do Polski a jak już przyjechała(teraz jest) to kontaktu brak. Wiec ja napisałam i zapytałam czy jest w Polsce.Odpisała,ze tak ale,ze wraca wkrótce i w moim miescie bedzie wtedy i wtedy i ,że pewnie mi to nie pasuje(niedziela,godziny ranne) ale jakbym chciała sie spotkac...- czy wymusić spotkanie,ponalegać na to,kupić jej cos jeszcze do tego prezentu urodzinowego(zawsze przywozila mi slodycze) np. srebrną bransoletkę na rekę jako pamiątka po mnie,dodatek do prezentu urodzinowego?
Kontakt z nią moze sie w kazdej chwili urwac.Ona po doktoracie,mieszka i pracuje za granicą,ja-jestem tu.

Jak zachować się?
smile
Obserwuj wątek
    • koralik37 Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 21:28
      Paniszelko, troche moze nie znam sprawy, ale czemu tak histerycznie chcesz podtrzymać znajomość? Ktora, idac Twoim tokiem rozumowania, jest "zagrożona" z powodu mniej lub bardziej trafionego prezentu? Jesli ktos rozluznia znajomość, bo mu sie książka w prezencie nie spodobała (albo tez inny zupełnie nie-obrazliwy prezent), to nie wiem czy w ogóle warto o to walczyć? Dla mnie to jakies absurdalne.
      • manala Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 21:48
        Dla mnie również...
    • kadfael Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 21:31
      Powinnaś jej kupić Pandorę z zestawem charmsów
    • beata985 Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 21:51
      nie wiem jaki może być powód oziębłosci Twojej koleżanki w stosunku do Ciebie ale jeżeli podejrzewasz różnicę w wartości przedmiotów to srebro nie jest aż takie drogie, zobacz sobie u jubilera podobny zestaw ew. popros o wycenę i będziesz miała jasność sytuacji.
    • kanna Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 21:59
      Serio sądzisz, że jak jej kupisz droższy prezent, to znów się zacznie z Tobą przyjaźnić? I zależy Ci na takiej przyjaźni?
      Jeśli tak - to rada z pandorą jest najlepsza.
    • mikams75 Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 16.08.17, 23:26
      bez sensu takie rozmyslania i mieszanie prezentu w jakos kontaktow. Powody slabszych kontaktow bywaja rozne, trudno mi sobie wyobrazic, zeby sprezentowana ksiazka byla powodem.
      Jesli ci zalezy na podtrzmaniu kontaktu, to powiedz, ze w danym dniu czas masz, podajesz nr telefonu i mowisz, ze jak bedzie mogla to niech zadzwoni. Albo cie oleje albo sie spotkacie, nie ma co dorabiac ideologii.
    • paniszelka Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 17.08.17, 07:22
      Czyli do tej ksiązki nie dokupywac jej srebrnej bransoletki (od niej ten urodzinowy prezent byl znacznie drozszy od mojego)?
      Powiedziec,ze pasuje spotkanie,spotkac sie na miescie,wypic kawke i już?

Dzięki za wszystkie wpisy.
      • zla.m Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 17.08.17, 07:31
        Wypij kawkę na mieście, nic nie dokupuj. Jeśli tak cię boli, że dałyście prezenty różnej wartości - to po prostu zaproś ją na tę kawę i ciacho czy jakiś wypasiony deser.

Generalnie zgadzam się z odpowiadającymi wyżej - jeśli dziewczyna, która jak rozumiem, ma znacznie lepszą sytuację finansową niż twoja, postanawia rozluźnić znajomość, bo dałaś "za tani" prezent, to nie jest warta, żeby o nią zabiegac. Ale podejrzewam raczej, że to kwestia po prostu naturalnego rozejścia się waszych dróg - inne miejsce zamieszkania, inne losy zawodowe itp.
        • perspektywa13 Re: Jak zachować się / prezent urodzinowy ? 17.08.17, 07:45
          Podpisuje się pod wpisami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka