Dodaj do ulubionych

Hotele rodzinne

08.09.17, 22:59
Wiem, ze nastała moda na hotele dla dorosłych ale ja przeglądam hotele rodzinne, w których komunikatywny dwunastolatek się nie zanudzi. Bywałyście? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: Hotele rodzinne 08.09.17, 23:06
      Dla dwunastolatka to chyba tylko basen. Z dwunastolatką łatwiej - wystarczy SPAtongue_out
    • mikams75 Re: Hotele rodzinne 08.09.17, 23:20
      nie bylam, wiec nie polece, ale sensu wielkiego nie widze. W hotelach mozna sie zanudzic, dlatego tam sie przychodzi glownie spac.
      • stacie_o Re: Hotele rodzinne 08.09.17, 23:38
        Byłam i bardzo sobie chwalę.
        Dla dzieci: baseny, pokój zabaw, animacje, gry zespołowe. Dla mnie spa i jedzonko pod nos podane. I sprzątane codziennie, nie moimi rękoma. Polecam!
        • mikams75 Re: Hotele rodzinne 08.09.17, 23:54
          dla maluchow, zeby od nich odpoczac choc troche. Dla 12ltka? Basen na 2-3 godziny i po zabawie.
        • marcelina4 Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 15:39
          zazwyczaj w każdym hotelu jest jedzonko pod nos i sprzątanie, goście sami nie gotują i nie ogarniają swoich pokoi
          • stacie_o Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 18:41
            Odpowiadałam mikams dla której hotele to nuda. Dla mnie nie.
            Dodatkowo w rodzinnym są animatorzy, sake zabaw dla dzieci, łóżeczka niemowlęce czy krzesełka do karmienia.
          • ichi51e Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 18:42
            Wiekszosc 12 latkow wszedzie ma jedzonkonpod nos i sprzatanie wiec co to za atrakcja w hotelu?
            • stacie_o Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 19:01
              Ichi: pisałam dla mnie. Dla dzieci atrakcją były baseny, animacje, gry zespołowe i pokój zabaw.
              • stacie_o Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 19:02
                A jak jedziemy nie dobhiteku, tylko np do apartamentów, to syn musi sprzątać, robić zakupy, gotować w jakimś stopniu i zmywać.
    • slonko1335 Re: Hotele rodzinne 08.09.17, 23:41
      No polecamy, tylko trzeba znaleźć z atrakcjami dla dwunastolatka.
    • bywalec.hoteli Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 15:08
      To juz lepiej kemping czy domki a nie hotel
    • marcelina4 Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 15:38
      nie spotkałam hotelu z atrakcjami dla dwunastolatka, zazwyczaj w hotelach rodzinnych są baseny i sale zabaw dla dzieci, ale raczej dla maluchów i nie wiem co dwunastoletnie dziecko miałoby tam robić, co byłoby dla niego ciekawe, no chyba że bawi się z młodszym rodzeństwem
      zostaje basen, ale dzisiaj to dla dzieci żadna wielka atrakcja, no i max na dwie - trzy godziny
    • ga-ti Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 17:47
      Z dwunastolatkiem nie jest łatwo, bo to często już świrujący nastolatek, więc animacje dla dzieci odpadają wink Basen, czy jakiś większy aquapark, jeśli sportowy jest to boisko do kosza, siatki, kort tenisowy, stół do pingponga, bilarda, x-box, możliwość wypożyczenia wszelkich piłek i rakietek oczywiście, rowerów, może jakieś kłady, park linowy. Mój to smakosz, więc dobre jedzonko. No i internet wink
      A tak poza tym, to atrakcje wokół hotelu.
      Do sportowych rozrywek przydałoby się towarzystwo, więc albo rodzeństwo, albo rodzice, albo rówieśnicy hotelowi, choć z tym różnie bywa, bo jakoś tak u nastolatków zawieranie znajomości czasem jest trudne i długotrwałe.
      Najtrudniej, gdy poza nastolatkiem mamy też dzieci młodsze, które świetnie odnajdują się wśród wszelkich hotelowych animacji, a nastolatek się nudzi lub nie odrywa od laptopa/tableta/komórki. Trzeba trochę wysiłku rodzica wink
    • bella_roza Re: Hotele rodzinne 17.09.17, 18:06
      jak coś ma w nazwie rodzinne to znaczy że udostępnia łóżeczka dla niemowlaków i wysokie krzesełka w stołówce. dla 12latka najważniejsze dobre wifi, basen i ew kort itp.
      • alyeska Re: Hotele rodzinne 18.09.17, 10:49
        Club Med ( super), sprawdz tez siec Valmar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka