Dodaj do ulubionych

Co Was ostatnio BARDZO

14.09.17, 07:14
zdziwiło?

Wątek idealnie lajtowy, oczywiście.

Mnie dwie rzeczy:
- że nad morzem są komary. Jakoś byłam absolutnie pewna, że tam ich nie ma. A były.
- że bohater powieści Camilli L., uwielbiający chrupki chleb z pastą kawiorową, serem maczany w gorącej czekoladzie jest wzorowany na jej byłym mężu, który także takie jedzenie uwielbiał.

Teraz Wy smile
Obserwuj wątek
    • anorektycznazdzira Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 07:21
      Mnie zdziwiło jak urzędujący nam prezydent zawetował ustawy, sądziłam, że na darmo świeczki wyprowadzamy.
      • rorzrzutny Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 16:27
        Akurat to zdziwienie lepiej jest odłożyć na później.

Uruchomisz je - ewentualnie - po tym, jak Andrzej D. pokaże swoje ustawy.
    • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 07:41
      Jak powiedziałam do starszego syna, żeby wyniósł śmieci, a on OD RAZU je zabrał i wyrzucił
      • black.emma Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 07:46
        Pewnie się pomylił wink
        • ginger.ale Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 22:38
          Z zaskoczenia go wzięła. big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 04:48
          Alno było tam coś, czego nie powinna oglądać big_grin
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:17
        Był zamyślony i nie do końca wiedział co robi big_grin
      • jem.gluten.i.cukier Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:21
        - Zdejmiesz pranie z suszarki?
        - Tak, jasne.
        Za 5 minut było zdjęte.
        Coś wisi w powietrzu...
        • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:27
          No właśnie. Powiedziałam kuedys do męża, ze ma powiesić karnisz. On wstał z krzesła o poszedł wieszać karnisz. Ja sue wtedy serio
          Martwiłam.
          • zosia_1 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:14
            Ja do tej pory pamiętam minę męża, kiedy po kilku prośbach o przedłużenie karnisza (bez rezultatu ) wróciłam ze sklepu z karniszem, wlazłam na drabinę i rozpoczęłam proces przedłużania karnisza, mąż zostawił kolację,latał wokół tej drabiny i raz po raz dopytywał "pomóc Ci coś?", "pomóc Ci coś?', pomóc Ci coś?" - nie, dziękuję poradzę sobie wink, ale był zdiwiony, zaniepokojony, przestraszony i nie wiem co jeszcze
        • antyideal Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:30

> Coś wisi w powietrzu...
          >

Faktycznie. Syn wyniósł dziś po sobie kubek z pokoju. Kubek był zaledwie z wczoraj...
          • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:34
            To nie jakby wyniósł od razu po wypiciu, nie? W sensie ze nie czekał aż zycie, które się zrodzi w tym spleśniałym kubku będzie na etapie wynajdowania koła big_grin
          • cosmetic.wipes Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:38
            Mój wczoraj rozwiesil pranie. Z własnej inicjatywy! Jestem przerażona big_grin
            • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:43
              Nie, to tego jeszcze tak grali. Ake raz wracam do domu i widzę ze syn odkurza przedpokój. Tez niepokojące
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:02
                Pewnie wcześniej musiał nieźle nasyfić suspicious
                • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:28
                  Nie chce tego wiedzieć big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 17:02
                  mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> Pewnie wcześniej musiał nieźle nasyfić suspicious

Nie, nie. Pranie zrobiłam ja, tylko zostawiłam w pralce.
                  Gdyby sam posortował, nastawil pralkę i rozwiesil, to bym albo zrobiła mu przesłuchanie, albo zeszła na zawał big_grin
              • kura17 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:27
                to jeszcze ja!
                moj 12-latek wrocil przemoczony z biblioteki, a mnie sie przypomnialo, ze swoich ksiazek nie oddalam i juz nie moge przedluzyc. poprosilam, zeby podjechal rowerem z momi - pojechal! a potem !!! daj sie pocalowac w podziece!!!
              • mikams75 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:45
                nowa kolezanke zaprosil? wink
              • gama2003 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:52
                Mój ostatnio zapytał w czym mi pomóc.
                Zbaraniałam. Przywykłam do kilkudziesięciu ,, zaraz,, przed podjęciem czynności.
                Jaram się sukcesem wychowawczym ( w oczekiwaniu na ciąg dalszy, czyli raczej wyskoczenie z kasy smile na coś )
          • heca7 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:17
            Moja (15) wczoraj nieoczekiwanie sprzatnela pokój. A wyglądał dokładnie jak z tej reklamy gdzie dzwoni babcia a dzieci się tabletem przerzucaja wink
        • kornelia_sowa Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:00
          Czegoś chce wink?
          • jem.gluten.i.cukier Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:40
            Nowy telefon smile Ale to nie to, może...dojrzewa? Ale nie mam się co martwić, zdrowa jest, bo zostawiła kubki po herbacie pod telewizorem i otwarty jogurt na stole smile
        • lellapolella Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 17:16
          Mąż przyjechał i przywiózł mi pudełko ulubionych lodów. Masz, powiedział, bombę energetyczną, bo ty tak ciężko pracujesz.
      • dziennik-niecodziennik Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:52
        moj mąż sam z siebie poszedł grabić liście na ogrodzie...
        coś sie dzieje. normalnie the winter is coming...
    • triss_merigold6 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 07:59
      - jak usłyszałam na zebraniu od jednej z matek "Co ci szkodzi, żeby chodził" w kontekście dwóch okienek z powodu religii w środku lekcji, wcześniej takie teksty tylko czytałam na forum.
      Ale w sumie dobrze się stało, przynajmniej wiem po kim jej dziecko jest ekhem... nieneurotypowe.

- plan lekcji z logo GROM (wydany jako gadżet przez GROM) z ulotką werbunkową przyniesiony przez syna z pikniku wojskowego organizowanego przez - to też zdumiewające - Państwową Wytwórnię Papierów Wartościowych (?!). Skądinąd strona www PWPW po dobrej zmianie wygląda prawie jak strona muzeum powstania warszawskiego.
      • jem.gluten.i.cukier Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:15
        Chcę taki smile
      • morgen_stern Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:55
        >- jak usłyszałam na zebraniu od jednej z matek "Co ci szkodzi, żeby chodził"

Pliz, napisz, co jej odpowiedziałaś smile
        • iwoniaw Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:43
          Dołączam do prośby, koniecznie napisz, co odpowiedziałaś i co ona na to! (no i co z planem lekcji finalnie?)
          • triss_merigold6 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:57
            Z planem lekcji finalnie jest tak, że usłyszałam barwną opowieść o problemach organizacyjno-kadrowych z ułożeniem planu etc. więc swoje zdanie tj. że katecheza jest przedmiotem nieobowiązkowym i nie powinna być w środku dnia podtrzymałam głośno pro forma. Wychowawczyni sprawia wrażenie przytomnej kobiety i cyrk z planem nie jest jej winą.

Podniosła mi ciśnienie kobieta, oczywiście. Matce "a co ci szkodzi" powiedziałam, że po prostu absolutnie się nie zgadzam na to, żeby syn uczestniczył w katechezie i jest to poza dyskusją. Wdawanie się w głośną dyskusję światopoglądową przy reszcie rodziców i to z osobą, która nie za bardzo rozumie istotę rzeczy jest bezproduktywne.
            • morgen_stern Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:09
              No i dobrze powiedziałaś.
            • iwoniaw Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:16
              Nie no, daleka jestem do zachęcania kogokolwiek, by prowadził bezsensowne dyskusje (a ta, zgadzam się, byłaby bezsensowna na 100%) - po prostu się zastanawiałam, czy byłabym w stanie wyjść ze zdumienia na tyle, że jakaś obca kobieta (bo jak rozumiem, macie dzieci w jednej klasie i to koniec waszych kontaktów - żadna tam koleżanka, z którą czasem na kawę czy inne ploty?) rzuca mi takie hasło, żeby w ogóle odpowiedzieć cokolwiek - i co właściwie można powiedzieć komuś takiemu.
            • izak31 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 14:04
              To napisz pismo do dyrekcji do wiadomosci tez kuratorium. Nie zostawiaj tego tak.
          • morgen_stern Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:57
            No i nic nie pisze... może nic nie powiedziała?
      • semihora Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:46
        To mnie zdziwiło, że triss nie napisała nic o uchodźcach i feministkach tongue_out
        • livia.kalina Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:12
          Triss te dwie kwestie ogarnia na bieżąco i potem tak ekstra to trudno jej coś wymyślićsmile
        • rosapulchra-0 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 04:57
          Ani o siostrze i starych pannach..
      • araceli Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 10:14
        triss_merigold6 napisała:
        > Ale w sumie dobrze się stało, przynajmniej wiem po kim jej dziecko jest ekhem..
        > . nieneurotypowe.

Akurat bezrefleksyjne poddawanie się nurtom społecznym jest sztandarowym przykładem neurotypowości. Jak zwykle chciałaś przywalić ale nawet nie wiesz o czym piszesz.
    • tereska.z.bombaju Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:13
      Mój 20-letni syn wrócił wczoraj do domu po 18. Byłam tak zdumiona, że zbaraniałam. Gwoli wyjaśnienia-on nie wraca wcześniej niż po 22..
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:18
        Trzeba było go wygonić i "nie wracaj mi przed 22!" ;D
      • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:28
        Po 22 to mój die zaczyna zbierać do wyjścia uncertain
        • tereska.z.bombaju Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 17:57
          konwalka napisała:

> Po 22 to mój die zaczyna zbierać do wyjścia uncertain
          >

No czekałam, aż jeszcze gdzieś pójdzie ale zawinął się do spania 😲
          • lellapolella Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 18:05
            Zbadaj mu tarczycębig_grin
            • ginger.ale Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 22:42
              Albo wystaw walizki za drzwi! (do 22-giej)
          • konwalka Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 08:37
            Opiaty znaczy big_grin
    • slonko1335 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:18
      Wczorajsze zebranie w klasie mojej córki-na którym wychowawca oświadczył, że żaden z nauczycieli nie ma najmniejszego problemu z zachowaniem i ogarnianiem tych diabłów wcielonych-wydarzył się cud przez wakacje najwidoczniejwink
    • edelstein Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:21
      Ze moj syn stal zwarty i gotowy do wyjscia do szkoly z spakowamym plecakiem, umytym bidonem, ktory napelnil.Cid sie stal 😂
      • edelstein Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 13:23
        Aaa i zapomnialam, syn sobie juz sprecyzowal dalsza droge ksztalcenia.Zamierza sie dostac do Gymnasium.Nauczycielka uwaza , ze jak najbardziej sie nadaje, a ja juz czuje pismo nosem, ze czekaja mnie ciezkie lata kucia i dyscypliny, bo synus owszem i zdolny,ale z samodyscyplina jesli chodzi o systematyczna nauke to mu nie po drodze.
        • nathasha Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 15:19
          To jest jak liceum?
          • edelstein Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 16:43
            Tak, tylko,ze nie istnieja kiepskie gimnazja.Chodzenie do gimnazjum to prestiz i powod do dumy.Dlatego wiele rodzicow zwlaszcza z rodzin akademickich cisnie potomstwo,bo nie wyobraza sobie innej drogi ksztalcenia.
            • kura17 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 10:51
              > Tak, tylko,ze nie istnieja kiepskie gimnazja.Chodzenie do gimnazjum to prestiz
              > i powod do dumy.Dlatego wiele rodzicow zwlaszcza z rodzin akademickich cisnie
              > potomstwo,bo nie wyobraza sobie innej drogi ksztalcenia.

Edel, nie wiem, czy piszesz powaznie, ale z tego, co opisujesz na forum o swoim synu i z moich doswiadczen z wlasnym - Twoj sobie spokojnie w gimnazjum poradzi. moze nie na samych jedynkach wink ale da rade. moje dziecko przez dwa lata gimnazjum uczylo sie w domu bardzo malo, a na koniec roku przynosil 2 i 3, z plusami, w tym jeden kompletnie nowy jezyk. jedyne, z czego byl cisniety w szkole i domu to niemiecki (a wlasciwie pisownia). mysle, ze gdyby uczyl sie choc 0.5-1 godzine dziennie, to mialby 1 z gory na dol wink

oczywiscie nie twierdze, ze "gimnazjum musi byc", akurat u nas wynikalo z zainteresowan i wyobrazen dziecka o przyszlej pracy. z tego, co piszesz, Twoj syn ma zdolnosci matematyczne, fajnie byloby to pociagnac, zwlaszcza, ze lubi - moze sie jakas ciekawa praca z tego wykluc smile
              ]
              • edelstein Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 11:35
                Wystarczy poczytac liczne artykuly na temat gimnazjow sporo jest tam o wysylaniu dzieci wlasnie tam mimo ich woli.Znam pare dzieciakow, ktore z gimnazjum zrezygnowaly, bylo im za ciezko bylo.Ja osobiscie nie czuje presji poslania do gim, ale w otoczeniu ta presje widze.Ogolnie tylko 4klasy podstawowki to wg.mnie za malo by woedziec czego sie chce.
    • thea19 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 08:38
      moj syn odrobil wczoraj lekcje na swietlicy, normalnie to zawsze ma zadane NIC i o 19 odkrywam, ze jednak ma zadane i bite 3h morduje prace domowe bo mysli o niebieskich migdalach
    • mid.week Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:10
      Cena benzyny!!!! OMG mamy jakiś kataklizm czy co????
      • aqua48 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:31
        Bardzo mnie ostatnio zdziwiło ilu ludzi i przede wszystkim kobiet w Grecji pali jeszcze papierosy.
        • arwena_11 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:42
          No ja byłam w Grecji w szoku, że tam palą wszędzie - na basenie w hotelu 4/5 gwiazdkowym, w zewnętrznej części restauracji, z której dym spokojnie wchodzi do środka.
          Przewodniczka powiedizała nam, że palenie papierosów w Grecji to sport narodowy - i nie ma szansy na zmiany.

Na plus zaskoczyła mnie Albania i to, że w Butrincie kara za palenie wynosi 500 euro - i jest egzekwowana big_grin
          • eliszka25 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 13:36
            nie tylko w grecji tak pala. w szwajcarii jeszcze do niedawna w kazdej publicznej toalecie standardem byly popielniczki - w kazdej kabinie obok kibelka. teraz sie to powoli zmienia i nowe toalety juz raczej bez popielniczek robia wink
      • 3-mamuska Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:39
        Hm mnie zdzwilo ,ze corka założyła od razu prześcieradło na materaca po tym jak zaniosłam jej je do pokoju.
        Zdzwilo mnie ze koleżanka ,matka małego dziecka,kobieta która opiekuje sie niepełnosprawnymi dorosłymi i dziećmi i robi to z sercem.
        Nienawidzi dziecka swojego partnera ,którego nawet nie zna.
        Jest to dla mnie bardzo przykra i niemiła niespodzianka.
        I jeszcze sie obraziła ze powiedziałam jej co o tym mysle.
        Wiedziała od początku ze chłop ma dziecko. Nigdy go na oczy nie widziała. A tak sie o nim wyrażała ze szkoda gadacuncertain
      • wilowka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:52
        Dokładnie - Irma uncertain
    • marlamar Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:48
      Fajne macie dzieci, które tak nawet czasem same z siebie posprzątają smile Mnie takie zdziwienie chyba nigdy nie spotka smile
    • isa1001 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:54
      Ceny masła. sad To jakaś maślana hakatumba jest.
      • onnomatopeja Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:36
        Właśnie, chyba se krowę kupię, abo nawet dwie.
      • viridiana73 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:57
        Ja bym rzekła, że cena masła to jakieś kuzorium!smile
      • jolie Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 16:30
        Cena masła dziwi mnie już od wakacji.
        • obrus_w_paski Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 00:33
          A ile kosztuje teraz w Pl masło?! I jeśli drogo to dlaczego?!
          • nathasha Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 08:42
            W lipcu za 200 gr od 5 do 8 zl. Podobno ceny masla rosna w calej Europie (!?). U mnie ani drgna.
            • iwoniaw Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:06
              Wczoraj najtańsze (!) jakie było w markecie kosztowało już 7 (dokładnie 6,99) za 200g. Jakieś szaleństwo z tymi cenami masła, zaczęły w tym roku rosnąć w lecie, kiedy normalnie nieco spadają - i nie wygląda, jakby się zamierzały zatrzymać. uncertain
              • obrus_w_paski Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:17
                A jest jakiś kontretny powód do wzrostu cen masła?
                Kupuje bardzo sporadycznie, głownie jak robię jakieś ciasto, nigdy nie zapłaciłam więcej niż 1,5€
                • iwoniaw Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 10:23
                  Zapewne jest, ale nie wiem jaki. Ceny mleka, śmietany czy serów aż tak w górę nie poszły, więc raczej to zwiększony popyt na masło jako takie niż np. mniejsza ilość pogłowia krów mlecznych (z przyczyny dowolnej). Dlaczego nagle ludzie chcą/mogą jeść więcej masła? - oto jest pytanie...
                  • iwoniaw Znalazłam taki artykuł o maśle: 15.09.17, 10:29
                    www.bankier.pl/wiadomosc/Maslo-mocno-podrozalo-Wyjasniamy-skad-wziely-sie-takie-ceny-Analiza-7532966.html
                    Wynika z niego, że branża stwierdziła, że to najlepsza strategia zarabiania w tej chwili.

I chyba mają rację, bo kto masło "musi" jeść, to je kupi tak czy owak, substytuty są tu obrzydliwe (w przeciwieństwie do substytutów innych przetworów mlecznych, które są oczywiście mniej smaczne od "oryginałów", ale nie aż tak wstrętne jak wszelkie mixy/margaryny.) No i chiński popyt rośnie na wszelkie produkty spożywcze - miliard ludzi się tam w końcu coraz bardziej dorabia i chce jeść przyzwoicie...
              • jolie Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:19
                Ponoć to skutek popytu na świecie, nie wiem, ja wiązałam to z 500+, ale cena teraz znowu podskoczyła.
    • volta2 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 09:58
      że indukcja się nie wyłączyła jak woda z czajnika wyparowała i stał na maxie pusty.

myślałam że to nieco bardziej inteligentne urządzenie
      • mikams75 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:34
        z ciekawosci - roztopil sie czajnik? czy jak wyglada przypalanie garow na indukcji?
        • volta2 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 14:08
          nie, czajnik przeżył, bo syn zauważył, że kuchnia na maxa nastawiona a nic nie gwiżdże (nie założyłam gwizdka)
          natomiast był w środku mocno czarny kamień, tak jakby popękał i się poodrywał, ale wyglądem przypominał sadzę.

na usprawiedliwienie dodam, że to kuchnia była cudza, ja u siebie indukcji nie mam, ale na fali zachwytów indukcja byłam przekonana że się nic nie da na niej spalić.
          • kopiko-lol Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 18:13
            Niestety da się ja spaliłam sobie nowiutki garnek sad stal pusty, obok chciałam cos podgrzać i rano zaspana włączyłam nie ten palnik. Zorientowałam się po dłuższej chwili, jak moje śniadanie było zimne... Garnek zrobil się czarny w środku (stal nierdzewna)
    • iwles Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:01
      Wczoraj na wywiadówkę przyszła mama, która zawsze miała włosy ścięte prawie na zapałkę, z burzą loków na głowie.
      Szok ! ale wyglądała zjawiskowo ! big_grin
    • eliszka25 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 10:59
      ostatnio moj 10-latek oznajmil, ze on chce posmakowac sledzi w smietanie, po czym sobie nalozyl i zjadl! na dodatek stwierdzil, ze dobre i wczoraj na kolacje tez jadl. do tej pory sledzie byly co najmniej niejadalne, jesli nie trujace big_grin

w niedziele starszak byl ze swoja druzyna na zawodach. w ostatnich sekundach przed przerwa dostal pilke w swoje rece (w reczna gra) i wiedzial, ze musi strzelac, bo sedzia zakonczy mecz, jak nie bedzie zadnej akcji. moj syn gral jako skrzydlowy i nie mial idealnej sytuacji bramkowej, ale rzucil i to tak, ze pilka przeleciala nad wszystkimi, ktorzy stali przed bramka i spadla tuz za plecami bramkarza, ladujac w siatce. cala widownia podskoczyla, bo nikt nie wierzyl, ze bedzie bramka big_grin

moj mlodszy sam z siebie stwierdzil, ze pocwiczy czytanie
      • iwles Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:03

> pilka spadła [...] ladujac w siatce

super! gratulacje ! big_grin
        • eliszka25 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:19
          dziekuje, moj syn chyba sam byl tym faktem zdziwiony big_grin, ale gol byl godny mistrza!
    • magdalenka79k Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:13
      Ostatnio mnóstwo rzeczy mnie zadziwia bo moje dziecko poszło do pierwszej klasy, a starsze do czwartej. Najbardziej zadziwiło mnie jak w zeszły piątek, tak to był pierwszy tydzień roku szkolnego matka kolegi mojego syna przysłała mi smsa o godz 22 ( podkreślam to był piątek) żebym jej wysłała nr telefonu do wychowawczyni, do dziś zastanawiam się co kobieta chciała od wychowawczyni czwartoklasisty w piątek o 22:00 ?? Oczywiście numery telefonu nie miałam, ale odpisała mi żebym się nie kłopotała bo już znalazła.
    • heca7 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:19
      Jak sobie wczoraj przypomniałam ematkowy wątek i zadalam najmlodszemu pytanie - po co się uczy? A on odpowiedział - żeby być mądrym. Dla kontrastu 12 latek odpowiedział- nie wiem ale nauka niszczy mi życie.
      • morgen_stern Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:26
        heca7 napisała:

> Dla kontrastu 12
        > latek odpowiedział- nie wiem ale nauka niszczy mi życie.
        >

big_grin big_grin big_grin
      • edelstein Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:06
        big_grin
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:18
        Hahaha! big_grin
        • heca7 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 15:22
          Się smiejecie a ja muszę do niego na wywiadowki chodzić! wink
          • lellapolella Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 17:23
            Powiedz mu, że te wywiadówki niszczą ci życie!
    • onnomatopeja Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:38
      Najgrubsza mamusia w szkole przyszła po wakacjach odchudzona o jakieś 25kg - nie ta sama kobieta. Jeszcze drugie tyle musi zrzucić, ale wygląda super!
      • volta2 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:17
        u nas w takiej sytuacji mamusia końca roku nie dożyła - rak ją zeżarł.

a ile się komplementów nasłuchała...
    • agata_abbott Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 11:59
      Córka dała się namówić na spróbowanie kremu czekoladowego do ciasta, które piekłysmy dla taty. A później jadła też samo ciasto! big_grin
    • livia.kalina Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:18
      To wystąpienie pana poła. Przypominam- przedstawiciel suwerena, za nasze pieniądze:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22369984,tajemnicze-oswiadczenie-posla-pis-w-sejmie-mowil-o-budce-suflera.html#BoxNewsImg&a=66&c=96
    • sanrio Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:52
      mamy nową firmę z catringiem serwującą obiady w szkole. Umówione, że jadłospis jaki jest taki jest, nie ingerujemy, nie zmieniamy, nie mamy specjalnych próśb. Po czym w grupie na whatsappie: poproszę 2 naleśniki z dżemem dla X z IV klasy. Poproszę 1 naleśnik z cukrem a drugi z dżemem dla X z klasy 2. Poproszę o 2 suche naleśniki dla X z 2 kl. O_O
      Po jakimś roku spotkałam znajomą, odchudzoną o 70kg (!!!) - czegoś podobnego w realu nie widziałam nigdy, kobieta wygląda wspaniale, ma zupełnie ale to zupełnie inną twarz, zrobione rzęsy, pofarbowane włosy, nawet głos jej się zmienił. Oczywiście, nie poznałam jej, dopiero plakietka z imieniem mnie naprowadziła. Wcześniej była wielorybem z wieczną zadyszką, mówiła jak z kluchami w gardle a broda tworzyła jedność z obojczykiem.
    • kkalipso Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 12:56
      Że szwagra młodszy brat poddał się operacji zmniejszenia żołądka i już schudł 30 kg. Jeszcze kilka miesięcy temu nawet o tym słyszeć nie chciał. Fajnie oby coś z tego wyszło.

Z wczoraj że trzy różne osoby pomyliły moją Słoninkę z chłopcem, fakt szaroniebieski wózek, ubranka też nie pastelowe ale aż trzy ...zacznę stroić na różowo. A i jeden trzydziestolatek dał jej około 2 i pół roku. Rozumiem plus/minus miesiąc dwa, ale nie tyle.

Że starsza z taką radością budzi się do szkoły, kto by pomyślał.

Że wakacje tak szybko minęły przecież niedawno był koniec roku szkolnego.

No i na koniec że coś mnie opętało i wciąż myślę o seksie ale wiem to przez chłopa i jego masaże ....
      • eliszka25 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 13:30
        gadaniem ludzi odnosnie dzieci bym sie nie przejmowala. mnie ciagle obce osoby zaczepialy, ze mam ladne coreczki, a ja dwoch synow mam i zaden nawet dlugich wlosow nigdy nie mial big_grin

starszego, gdy mial nieco ponad 2,5 roku, kiedys zapytano, czy chodzi juz do szkoly, a moja wlasna tesciowa 3-latkowi kazala wziac ksiazke i sobie poczytac, wiec teges wink
        • kkalipso Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 15:32
          Przejmować się nie przejmuję tylko trochę dziwię tongue_out
          • eliszka25 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 00:40
            tez sie dziwilam, ale ogolnie bylo to czasem nawet bardzo zabawne smile
    • jematkajakichmalo Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 13:44
      To, że moja córka jest 2 dzień na wycieczce klasowej i nauczycielka jeszcze nie dzwoniła 😀
      Wyjaśnię, że ona niby do tych odważnych należy, ale jak co do czego przyjdzie to szloch w poduszkę i wołanie o pomoc 😁😁
    • butch_cassidy Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 14:12
      Jak malownicze są Mazury i jak fajne miejsca tam powstały odkąd byłam, a byłam daaawno smile
      • cosmetic.wipes Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 17:13
        A gdzie byłaś?
        • butch_cassidy Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 10:52
          W Wiartlu. Plus sporo jeździliśmy po bliższej i dalszej okolicy.
    • butch_cassidy Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 14:16
      A z domowych? Mąż dyskutujący ze mną o wakacjach - zwykle musiałam nieco swoje zdanie narzucać, bo on by najchętniej został w domu, a tu normalna rozmowa. Milusio smile
    • daisy Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 14:20
      Nagły i nieodwołalny koniec lata, jak nożem uciął.
      • thaures Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 00:54
        Może nie ostatnio- ale to było duże zaskoczenie, gdy mąż, który by nie ruszał się z domu na pewnej wycieczce połknął bakcyla podróżniczego i teraz tuż po powrocie z jednej obmyśla gdzie pojedziemy następnym razem.
        I zdziwienie dzisiejsze, gdy mąż - pierwszy raz w życiu- ryknął na syna. Syn ma 18 lat, widać było, że też był zaskoczony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka