Dodaj do ulubionych

Co Was ostatnio BARDZO

• feliz_madre Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 15:16
      Dziewczyna z pracy biegająca po wszystkich działach z prośbą o zbieranie dla jej córki naklejek z biedronki na swieżaka. Zaczepiła chyba że 40 osób. Ktoś zażartował, żeby dała info na fb, a ona że już to zrobiła big_grin
    • nathasha Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 15:27
      Tydzien z Chodakowska, cwiczeniowy oczywiscie, to jeszcze normalne, albo w granicach, ale na Malediwach za 30 tys bez drinkow i przelotow?! Zbaranialam. Za 30 tys to mozna miec personal trainer na wylacznosc plus najlepsza silownie. Tez na wylacznosc.
    • iziula1 Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 16:25
      Byłam dziś w departamencie policji i urzędzie skarbowym i niczego NIE ZAPOMNIAŁAM ! Prawie jak cud bożonarodzeniowy.
      Jeszcze potwierdzilam "Alle bra ?".
      Usłyszałam"ja". Prawie upadlam z wrażenia wink
    • emka_uk Re: Co Was ostatnio BARDZO 14.09.17, 22:36
      Najbardziej to, że mój starszak stwierdził, że czytanie po polsku na wakacjach było fajne i że lub no i to, że co go poproszę o poczytanie po polsku to wpada w taką rozpacz na 5 minut tuż przed jak bym go o czytanie po chińsku prosiła. Nic z tego nie pojmuję....
    • mysiulek08 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 05:33
      Jak mozna nie chciec prawie miliona za dom?
    • rosapulchra-0 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:11
      Że w Polsce płaci się mandaty za brak dokumentów przy sobie.
      • arwena_11 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:22
        Ale od samochodu? Bo tu się można dogadać. Kiedyś mnie zatrzymali i ja im daję dokumenty. Pan zerkną na nie, zerkną na samochód i jeszcze raz w papiery i się z uśmiechem spytał - ale wie pani, że to nie jest X. Ja na to że oczywiście, przeciez umiem rozpoznać marki - no to mi pokazał dokumenty - okazało się, że wzięłam nie ten dowód rejestracyjny. Sprawdzili gdzieś przez radio, że na tym co jadę mam ubezpieczenie i uśmiali się z roztargnienia.

Co co osobistych - to obowiązku nie masz - ale musisz udowodnić, ze ty to ty. Czyli mogą cię zabrac w tym celu na komisariat.
        • barbibarbi Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:49
          Zerknął
          powinno być wink
          • arwena_11 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 10:27
            masz rację - pisałam na szybko i jeszcze raz nie przeczytałam.
      • agnieszka_kak Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:31
        Ależ co za bzdura, nie ma obowiązku noszenia dokumentow, a jedynie posiadania.
        • rosapulchra-0 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 11:35
          Spróbuj nie mieć ze sobą prawa jazdy lub dowodu rejestracyjnego big_grin
          • karme-lowa Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 15:04
            rosapulchra-0 napisała:

> Spróbuj nie mieć ze sobą prawa jazdy lub dowodu rejestracyjnego big_grin
            >
            Ostatnio mąż zapomniał mi oddać dowód rejestracyjny mojego auta.
            Zatrzymała mnie policja i zonk. Nie mam tego dowodu.
            Policjant pozwolił mi zadzwonić po meża. Mąż dowód dowiózł. Mandatu nie zapłaciłam.
        • emka_uk Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 13:21
          Prawo jazdy, dowód rejestracyjny i chyba jeszcze ubezpieczenie MUSISZ ze sobą w PL mieć przy sobie.
          Obowiązek posiadania i nie noszenia ze sobą tyczy się dowodu osobistego.
    • obrus_w_paski Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 09:26
      Chyba ucięło mi post, wiec pisze jeszcze raz: Zdziwiłam się jak w zeszłym tygodniu udało ni się prowadzić samochód na wybrzeżu amalfitanskim przez 7 dni. Nie dość ze głowy mi nie urwało (samochód bez dachu), to jeszcze dałam bezproblemowo radę nie tylko na wybrzeżu a jeszcze w neapolu. Kto kiedyś prowadził w tym mieście albo widział zdjęcia dróg wybrzeża amalfitanskiego wie o czym mowie. Aha, najważniejsze- kierowca jestem wybitnie niedzielnym, bardzo rzadko prowadzę, może z 2-3 razy w roku, wiec naprawdę puchnie z dumy do teraz i wciąż nie mogę wyjść ze zdziwienia
      • sumire Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 11:11
        Szacun. Ja tam miałam problemy nawet jako pasażer.
        • obrus_w_paski Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 13:06
          Dzięki! Nie powiem, lekko nie było, zwłaszcza jak po lewej góra, po prawej przepaść a inne samochodu wyprzedzali na trzeciego albo i czwartego, miedzy mną, autobusem i motocyklista bez kasku. Ale ostatecznie dałam radę i teraz mam poczucie ze samochodem mogę wszystko!
    • yennefer.00 Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 13:39
      To juz jakis czas temu- ze istnieja lodowki bez zamrazalnika. Takie cos okazalo sie w wynajmowanym mieszkaniu, wczesniej nie przyszlo mi do glowy sprawdzic, bo nie wpadlabym na takie dziwactwo. Serio, strasznie dziadowskie big_grin
    • asia_i_p Re: Co Was ostatnio BARDZO 15.09.17, 16:02
      1. Moja córka, chomik i bałaganiarz, ma pusty posprzątany pokój.
      2. Mój niechorujący i silnie przywiązany do domu syn w przedszkolu adaptuje się bez większych problemów, ale przywleka katar za katarem - zakładałam, że będzie na odwrót, histeria i brak chorób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka