tanebo2.0 17.09.17, 19:31 natemat.pl/217785,szykuje-sie-powtorka-z-czarnego-protestu-kobiety-skrzykuja-sie-na-wielka-zbiorke-w-czarny-wtorek no to babki, wyciągać parasolki i kłuć nimi męski szowinistów w tyłki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1234wxyz Re: Czarny Wtorek 17.09.17, 19:37 Czy dobrze czytam ze teraz chca leganej aborcji do 12 tyg.? Z calym szacunkiem ale dopiero byla obawa czy nie zakaza calkowicie a teraz ktos wymyslil ze ten rzad moze sie zajac na powaznie taka liberalizacja prawa aborcyjnego? Mhm mhm... NA BANK Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Czarny Wtorek 17.09.17, 20:09 Często słyszę narzekania, że opozycja/działacze społeczni tańczą, jak im pis zagra. Tzn. funkcjonują tylko jako antypis i odpowiadają na pisie kretyńskie pomysły protestami, nie mając swoich propozycji dla wyborców/społeczeństwa. Ale jak widzę, jeśli mają to też źle, bo przecież w obecnej rzeczywistości taka czy inna koncepcja nie przejdzie. A może warto chociaż mówić i pokazywać, że tak też można, że jest nas więcej, a nie dać już kompletnie zeżreć kraj retoryce dziecka napoczętego? Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Czarny Wtorek 17.09.17, 20:11 Btw. polecam, jeśli ktoś ma dostęp. Niełatwo u mnie o opad szczęki, ale tutaj się udało. www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1718352,1,na-czym-polega-wirtualna-adopcja-plodow.read Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czarny Wtorek 17.09.17, 20:38 Czytałam, i straszno i śmieszno. To nawet łatwiejsze od adopcji różańcowej zarodków. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czarny Wtorek 18.09.17, 08:19 Córka znajomej (gimnazjaliatka) mi to pokazała. Dzieciaki traktują to jako odmianę tamachouchi i mają że swoich wirtualnie adoptowanych plodzikow regularny ubaw. Cóż, nie dziwię się im. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Czarny Wtorek 18.09.17, 14:10 To sie nazywa przesuwanie środka ciężkości. I owszem, jest dobrym pomysłem. Niezależnie od tego, czy obecny tzw "kompromis" uważa się za dobre prawo czy nie, jeśli się nie chce zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej (już jednej z najbardziej restrykcyjnych w Europie), warto podpisac: ratujmykobiety.org.pl/do-pobrania/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 21:03 Ja nie idę już na żaden czarny marsz, chociaż moje poglądy się w tym temacie nie zmieniły. Nie idę dlatego, że byłam na poprzednich, a większość kobiet, które to dotyczy nie była. Mnie to nie dotyczy, bo jestem już stara i nie mam dzieci, więc wnuków też mieć nie będę. Ani myślę więcej marznąć i moknąć, a ci których to dotyczy mają to w nosie, bo skorzystają jak inni wywalczą. Widziałam, jak było na poprzednich marszach. Moim zdaniem powinno być dużo więcej kobiet, w pracy byłam jedyną kobietą ubraną na czarno, nawet się na czarno nikomu ubrać nie chciało, nie mówiąc o tym, żeby poszły na marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 21:14 Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem, nie byłem komunistą. Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem, nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem, nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po Żydów, milczałem, nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestowa Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:49 tanebo2.0 napisał(a): > Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestowa Ja już byłam, chociaż mnie nie dotyczyło ani pośrednio, ani bezpośrednio. Inni nie. Teraz niech idą inni. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 08:04 Leniuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:17 Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem, nie byłem komunistą. (...) Tak, tak, oczywiście. Cytujecie pastora (bo nie ty jeden) do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:23 Tak, do waszej upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:28 tanebo2.0 napisał(a): > Tak, do waszej upadłości. Jakiej waszej towarzyszu? Ja jestem pojedyncza forumowiczka, poza netem pojedyncza obywatelka i nikogo nie reprezentuję. Poza tym z nas dwojga, towarzyszu, to ja jestem kobietą, a wy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:36 I dobrze. Bo widzę że ludziom tak odbiło że bez rozlewu krwi jak 60 lat temu się nie obejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:44 tanebo2.0 napisał(a): > I dobrze. Co jest dobrze, towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:46 To że nie jestem kobietą, bo nie będę nową ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:48 tanebo2.0 napisał(a): > To że nie jestem kobietą, bo nie będę nową ofiarą. Rozlewu krwi dokonują, jak historia dowodzi, mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 00:24 A byłeś na marszu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:04 Wiesz, mnie to nadal dotyczy, ale pewnie mniej niż zatrudnione wraz ze mną studentki. Jednak to ja ubrałam się na czarno, a nie one. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:09 Ja przykładowo nie ubrałam się na czarno bo nie widziałam w tym najmniejszego sensu, może one podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:47 1234wxyz napisał(a): > Ja przykładowo nie ubrałam się na czarno bo nie widziałam w tym najmniejszego sensu, może one podobnie. A ja się ubrałam, bo taki był apel, taka forma protestu. Można przecież na marsze też nie chodzić, większość kobiet nie widzi sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 05:58 No i twoja sprawa. W moim przypadku szansa ze ktokolwiek zwrocilby uwage na to w co sie ubralam jest zadna stad tez i sens zaden. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:55 > No i twoja sprawa. W moim przypadku szansa ze ktokolwiek zwrocilby uwage na to > w co sie ubralam jest zadna stad tez i sens zaden. przecież możesz sama wyjaśnić ludziom, dlaczego tak się ubrałaś. Co za lenistwo na opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 19.09.17, 06:49 Hahaha zacny plan Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia35 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:12 Moze nie podzielały twoich poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:46 leokadia35 napisał(a): > Moze nie podzielały twoich poglądów Wcale nie muszą podzielać moich poglądów, tylko niech nie lamentują później, skoro uważają, że je to nie dotyczy (a są w wieku rozrodczym i mają córki, wnuczki). Niech z pokorą przyjmują to co im "gotuje" dobra zmiana. Zresztą niektóre głosowały na PiS, do kościoła chodzą, a jako dobre katoliczki powinny postępować i myśleć tak, jak Kk nakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia35 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 23:46 Nie ma władzy idealnej i nigdy nie bedzie. Jak chce usunąć dziecko a w moim kraju jest to niegalne mam do wyboru pojechać do niemieckiej lub słowackiej kliniki.Dlaczego zakładasz ze twoje kolezanki z pracy bedą chciały w przyszłości dokonywać aborcji i MUSZĄ brać udział w czarnym marszu. Nie dopuszczasz myśli że ludzie mogą mieć inne zdanie niż twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 23:49 Dlaczego zakładasz że są hipokrytkami? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 20:55 leokadia35 napisał(a): Dlaczego zakładasz ze twoje kolezanki z pracy bedą chciały w przyszłości dokonywać aborcji i MUSZĄ brać udział w czarnym marszu. Nie dopuszczasz myśli że ludzie mogą mieć inne zdanie niż twoje? Oczywiście, że każdy może mieć inne zdanie i inne poglądy i robić co mu się podoba. Tylko ja, już nie widzę powodu, żeby chodzić na demonstracje i bronić czegoś co mnie nie dotyczy. Niech chodzą ci, których to dotyczy, no chyba że im proponowane zmiany pasują, bo to nie tylko chodzi o prawo do aborcji, ale też o badania prenatalne, in vitro. Bo coś mi się w ogóle wydaje, że jest wiele kobiet, które się tymi sprawami nie interesują, i nic nie wiedzą o proponowanych/zamierzonych zmianach. Ja, jak jeszcze pójdę na jakąś demonstrację, to na taką, która będzie mnie dotyczyła w jakiś sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:34 Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem, nie byłem komunistą. Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem, nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem, nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po Żydów, milczałem, nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:40 tanebo2.0 napisał(a): > Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować. tanebo, powtarzasz się. Może napisz coś od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:52 tanebo2.0 napisał(a): > Kiedy naziści przyszli po komunistów (...) Czy pastor wyraził zgodę na cytowanie go w tym kontekście? Ktoś przyszedł po twoich sąsiadów? Wiesz, gdzie był napisany ten wiersz? Bo na razie to mają znowu kobiety iść na manifestację. Od razu mówię, że ja nie idę, bo nie zgadzam się z treścią ani formą. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:57 Mam nadzieję że, faszyści na własnej skórze poczujecie czym jest faszyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:18 tanebo2.0 napisał(a): > Mam nadzieję że, faszyści na własnej skórze poczujecie czym jest faszyzm... Przecinek stawiamy PRZED "że", a nie po, towarzyszu. I mówiłam już, że reprezentuję wyłącznie sama siebie. Rozumiem, że myślicie binarnie i nie potraficie w to uwierzyć, trudno. Mogę was jednak zapewnić, że nie jestem w PiS-ie ani nie jestem jego wielbicielką. Osobiście i indywidualnie nie idę na demonstrację, do czego mam prawo. Chcecie mi je odebrać? I dlaczego wyzywacie mnie od faszystów? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:28 Bo jesteś "Useful idiotę + czyli tym na czym fundamenty zbudował Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:37 tanebo2.0 napisał(a): > Bo jesteś "Useful idiotę + czyli tym na czym fundamenty zbudował Kaczyński. Gdybyś nie zauważył, to jest demonstracja KOBIET. Ja jestem kobietą. Ty,. mężczyzna, obrzucasz mnie oszczerstwami dlatego, że nie chcę iść na manifestację kobiet. Wolno mi jednocześnie być przeciwko Kaczyńskiemu i nie iść na manifestację. Nie identyfikuję się z tą manifestacją. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:44 To robisz błąd. Nawet ja mężczyzna widzę że chodzi o wartości uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:47 tanebo2.0 napisał(a): > To robisz błąd. Nawet ja mężczyzna widzę że chodzi o wartości uniwersalne. O, jednak umiesz bez wyzywania? Tak trzymać. Ad rem: nie zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:48 > > > To robisz błąd. Że się nie identyfikuję? To nie jest kwestia poprawnego lub błędnego myślenia, to sprawa osobista. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:58 Pamiętaj że nie uważam cię za osobę nieinteligentną. Powyższe określenie ma ściśle historyczne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 23:02 tanebo2.0 napisał(a): > Pamiętaj że nie uważam cię za osobę nieinteligentną. Hmmmm... Zdanie z podwójnym przeczeniem uznam za półkomplement. Powyższe określenie ma ści > śle historyczne znaczenie. Które określenie? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 06:25 "tylko niech nie lamentują później, skoro uważają, że je to nie dotyczy (a są w wieku rozrodczym i mają córki, wnuczki). Niech z pokorą przyjmują to co im "gotuje" dobra zmiana." Powiedziała asia-loi, która nie poszła na wybory. Zabawne! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 20:44 anika772 napisała: > Powiedziała asia-loi, która nie poszła na wybory. Zabawne! Dlaczego nie poszłam na wybory, to wyjaśniałam już tu "milion dwieście razy". I póki co, to mnie PiS jeszcze krzywdy większej nie zrobił. A podwyżki w sklepach zawsze były, niezależnie od tego kto rządził. Nic mi PiS nie dał, ale też na razie, nic specjalnie nie straciłam. Właściwie na razie, jedno mnie dotyczy z działań PiS-u. Przywrócenie starego wieku emerytalnego. I nie ukrywam, że jak tylko będę spełniać warunki, aby iść na emeryturę, to na nią pójdę, jeżeli te przepisy za 6 lat będą jeszcze obowiązywały. Bo brakuje mi 6 lat życia, do 60. To że chodziłam na czarne protesty, to robiłam to dla innych i dla idei. To samo w obronie sądów, chociaż ja sama do tej pory z sądami nigdy nie miałam do czynienia, a w rodzinie jak na razie nie mam nikogo związanego zawodowo z sądami. I gdyby dzisiaj były wybory, to nie wiem czy bym poszła. Znowu nie ma na kogo głosować. Ta sama niemrawa opozycja i PiS. I ciągle wybór mniejszego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 20:53 "Dlaczego nie poszłam na wybory, to wyjaśniałam już tu "milion dwieście razy". A ja Ci milion dwieście jeden razy przypomnę, że zaniedbałaś obywatelski obowiązek Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:00 anika772 napisała: > A ja Ci milion dwieście jeden razy przypomnę, że zaniedbałaś obywatelski obowiązek Zrobiłam to świadomie, a nie dlatego, że mi się nie chciało iść. I przypomnę, że 49% Polaków, nie poszło na te wybory. Może niech dzisiejsza opozycja sobie sama odpowie dlaczego ludzie, nie chcieli na nich głosować, dlaczego woleli zostać w domach, bo na PiS też nie chcieli głosować. Bo opozycja za swoją porażkę, wini tylko tych, co nie poszli na wybory, a może niech sobie odpowie na pytanie - dlaczego nie poszli. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:22 No więc o postawie nieobywatelskiej tych 49% myślę dokładnie to co o Twojej. Jesteście współodpowiedzialni za cały ten burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 21:38 anika772 napisała: > No więc o postawie nieobywatelskiej tych 49% myślę dokładnie to co o Twojej. Jesteście współodpowiedzialni za cały ten burdel. A jakby te 49% zagłosowało na PiS? Dlaczego uważasz, że ci co nie poszli, zagłosowaliby na opozycję i PiS by nie wygrał? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 22:54 Bo wyborcy PiS są zdyscyplinowani i poszli wszyscy, co do jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 23:42 anika772 napisała: > Bo wyborcy PiS są zdyscyplinowani i poszli wszyscy, co do jednego. Tę tezę można przeformułować: cóż takiego zrobiła ludziom Platforma, że w jakiejś części nawet jej wyborcy na nią nie głosowali, nawet w obliczu nadciągającego kaczyzmu? Albo tak: Platforma powinna się cieszyć, że niezdyscyplinowanie jej wyborców wyraża się tylko w niechodzeniu na wybory. Następnym stopniem braku dyscypliny wyborców Platformy będzie głosowanie na PiS. Platforma nie umiała przegrać i stąd te fascynujące opowieści, że ich wyborcy nie chodzą na wybory. Faktycznych wyborców mieli za mało i pocieszali się, że popierają ich również ci, którzy na nich nie głosowali. A w praktyce wyborcy opozycji też poszli wszyscy co do jednego. Jak ktoś nie poszedł, to nie był wyborcą i tyle. Na jakiej podstawie opozycja uznaje za swojego wyborcę kogoś, kto nie chodzi na wybory? Taki sposób przepracowania porażki mówi sporo o tym, jakie wrażenie zrobiła na Platformie i jej wyborcach. Przecież minimalny kontakt z rzeczywistością podpowiadałby, żeby tego rodzaju opowieści nie uzewnętrzniać. "Wprawdzie nigdy w życiu nie byłem na wyborach, ale jestem wyborcą Platformy" Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 23:13 > A jakby te 49% zagłosowało na PiS? Dlaczego uważasz, że ci co nie poszli, zagło > sowaliby na opozycję i PiS by nie wygrał? uderzasz w podstawy opozycyjnej narracji, że ci co nie poszli, wszyscy gorąco popierają Platformę i Nowoczesną. "Przegraliśmy wybory? No to co, za to wśród niechodzących na wybory mamy ogromne poparcie". Pamiętacie, jak kodziarze z fascynacją miesiącami przeżywali swoje odkrycie, że na wynik wyborów wpływają tylko ci, którzy biorą w nich udział? Fascynacja pissowców z kolei dotyczyła poziomu wiedzy o procedurach demokratycznych wśród obrońców demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 23:33 polemizujesz ze swoimi własnymi tezami. Opozycja jedynie twierdzi, że ci co nie zagłosowali na pis to na pis nie zagłosowali. A co powiesz o pisdzielskim zachwycie nad wynikami głosowania (że też nikt nie chce tego skomentować!) w TVPIS? 103 % normy. tak podkręcali wyniki, że się nie zorientowali, że troszkę przesadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 20:55 Bo to całe życie to wybór mniejszego zła... Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 19.09.17, 07:38 >To że chodziłam na czarne protesty, to robiłam to dla innych i dla idei. Zatem czemu się zniechęcasz? Że inni nie chodzą? No tak już jest, że ci bardziej swiadomi odwalają robotę za inncych. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 19.09.17, 17:24 paszczakowna1 napisała: > Zatem czemu się zniechęcasz? Że inni nie chodzą? No tak już jest, że ci bardziej swiadomi odwalają robotę za inncych. Zawsze.> Ja nie mam Twojego zacięcia społecznika. Pisałam kiedyś, że Cię podziwiam, za to że Ci się chce chodzić na te wszystkie protesty, zwłaszcza te pod sejmem zimą. Twoje relacje z tych protestów, czytałam z dużym zainteresowaniem. Miałabym więcej zrozumienia, dla ludzi którzy protesty mają w nosie, chociaż "sprawy" ich dotyczą, gdyby za te protesty groziły jakieś kary np. wyrzucenie z pracy, wsadzenie do więzienia, itd. Rozumiem, że nie każdy może być bo: pracuje, jest chory, musi się opiekować małymi dziećmi i osobami chorymi, ma jakieś inne ważne powody, ale większości się zwyczajnie nie chce, tych którzy nie wiedzą o protestach też rozumiem, bo nie wiedzą - nie każdy korzysta codziennie z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 17.09.17, 22:16 > Moim zdaniem powinno być dużo więcej kobiet, w p > racy byłam jedyną kobietą ubraną na czarno, nawet się na czarno nikomu ubrać ni > e chciało, nie mówiąc o tym, żeby poszły na marsz. Bardzo trzeźwa obserwacja. Trzeba pamiętać, że ematka to niesłychanie progresywne politycznie forum i że entuzjazm na ematce ("ja idę", "ja też idę", "ja idę z przyjaciółmi") nie ma żadnego przełożenia na nastroje społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 07:57 Nareszcie jakiś konkret - w końcu propozycja demonstracji, tylko termin dośc odległy. Niech ludzie zobaczą te wszystkie feministki uzalające się nad cierpieniami karpia, adoptującymi pszczoły, a zwłaszcza te dla których problemy mieszkaniowe są wazniejsze niż życie własnego dziecka - o przepraszam , to jest tylko nieistotny zlepek komórek. I w ten sposób zamiast rzeczowej dyskusji o problemach kobiet mamy wrzask, wyzwiska, obsceniczne transparenty i zalew selfie. Ale dzięki takim własnie demonstracjom poparcie dla PIS wzrośnie - i o to własnie chodzi. "W porównaniu z poprzednim miesiącem poparcie dla PiS wzrosło o jeden punkt procentowy i wynosi 39 proc - wynika z sondażu IPSOS dla TVP. Z kolei w sondażu CBOS PiS notuje wynik 44 proc. - najwyższy po wyborach." wyborcza.pl/7,75398,22378211,dwa-sondaze-pis-bez-konkurencji-44-i-39-proc.html Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Dlaczego o tym nie słychać w mediach? 18.09.17, 14:30 tak tak- sondaże A tu tak podkręcali, ze wyszło 103% normy Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Czarny Wtorek 18.09.17, 21:56 No ale wiele kobiet niestety wie, jak wygląda 11-tygodniowy płód. To może być pewien problem, który się pewnie przełoży na frekwencję. Bo jest jednak różnica jakościowa między obroną zgwałconej nastolatki przed więzieniem a bezpłatną aborcją na każde życzenie. To nie jest różnica ilościowa - w sensie, że tu jest mniej "praw" a tu więcej. Odpowiedz Link Zgłoś