Dodaj do ulubionych

Horrory dla dzieci

20.09.17, 22:33
W czasach mojego dziecinstwa dzieci uwielbialy horrory i ogladaly je- a rodzice o tym najczesciej dobrze wiedzieli wink A jak jest dzis, drogie matki? Od jakiego wieku i jakie horrory pozwalacie ogladac? Mam wrazenie, ze w dawnych czasach krecono wiecej horrorow dla dzieciarni- straszyly, ale nie ryly beretu. Wspolczesne horrory sa bardziej drastyczne, wynaturzone, nie dla dzieci. A moze sie myle? smile
Obserwuj wątek
    • kouda Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 22:47
      Opowoesci z krypty ogladam z moim dziewieciolatkiem smile
    • joa66 Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:10
      Ja niezmiennie polecam dzieciom książkę - Upiór Rodu Canterville smile
    • szarsz Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:11
      Moi nie lubią horrorów jak na razie. Najstraszniejsze, co oglądał starszy, to Koralina. Bał się. Fantastyczna bajka swoją drogą.
    • edelstein Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:14
      Nie oglada,nie lubi i uwaza za glupie.
    • muchy_w_nosie Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:19
      Koralinę, gnijącą panne młodą, straszny dom, i "pies kościotrup" - franken....... mamy już za sobą, syn ma prawie 6 lat.
      • kouda Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:27
        Taaak, te tez smile i sok z zuka i rodzine adamsow i taka bajeczka o corce wampira, hotel transylwania tez smieszny smile moje dzieci uwielbiaja czarny humor, starszy w horrorach przerobil juz cala klasyke gatunku, ale z nim nie ogladam, bo prawdziwych nie lubie, jako dziecko uwielbialam smile
    • viridiana73 Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:38
      Moja ukochana babcia, kiedy u niej nocowałam (dziecięciem będąc), pozwalała mi oglądać... wszystko. Miałam tylko nie mówić rodzicom. I akurat kiedyś leciała "Psychoza". Ludzie, jak mi to zryło beret!! Po nocach śniła mi się scena, kiedy odwraca się fotel, a w nim siedzi trup mamusi!
      Tak że zastanówcie się, zanim pozwolicie Waszym milusińskim oglądać kino nocnesmile
      • fornitta69 Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:42
        "Psychoza" jest moim zdaniem jak najbardziej dla dzieci, "Ptaki" tez smile
      • lellapolella Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:55
        Matkoświnto, miałaś moją babcię?! Ja nocowałam z babcią, gdy leciał "Dworek w sadzie" Hitchcocka. Babcia się bała, ja też, na zmianę się chowałyśmy pod pierzynę i ta, która była akurat na wierzchu opowiadała drugiej, co się dzieje. Głównie ja, bo babcia miała słabe sercewink
        Beret zryty nieodwracalnie. Marzenie życia: obejrzeć ten film jeszcze raz, żeby skonfrontować wspomnienie z rzeczywistością.
        • viridiana73 Re: Horrory dla dzieci 21.09.17, 00:05
          Lella, nie wiem, babcia nigdy nie przyznała mi się do drugiej wnuczkibig_grin big_grin
          Babcia w ogóle lubiła Hitchcocka, oglądałam z nią na przykład "Starsza pani znika", ależ mi się to podobało!! Zwłaszcza fałszywa zakonnica w szpilkach pod habitem!smile
    • kurt.wallander Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:42
      Polecam "Wizyta", jesli dobrze pamiętam tytuł. Dzieci jadą na wakacje do niewidzianych wcześniej dziadków, a tam.... No, to trzeba obejrzeć wink O, znalazłam www.filmweb.pl/film/Wizyta-2015-712145
    • wilan.an Re: Horrory dla dzieci 20.09.17, 23:50
      To polecam Gęsią skórkę i Serie niefortunnych zdarzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka