maadzik3 22.09.17, 20:45 znów przesunął się troszkę bliżej 12 www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/09/21/hawaii-prepares-for-nuclear-attack-trying-not-to-scare-the-daylights-out-of-residents-and-tourists/?utm_term=.5b5ebd6e924a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saszanasza Re: zegar zagłady 22.09.17, 21:50 A o której ma nas ta zagłada zaatakować Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: zegar zagłady 22.09.17, 22:02 No ale wiadomo o której godzinie, bo nie wiem czy obiad wstawiać, czy się już nie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: zegar zagłady 22.09.17, 22:17 Ostatni wspólny wieczór na ematce a tu żadnego pożegnalnego watku? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zegar zagłady 22.09.17, 23:26 żadnego końca świata nie będzie....tefałen zdementował.....także zakasać rękawki i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: zegar zagłady 22.09.17, 23:17 a niech to jasny szlag trafi !!! kupiłam jajka (z 2 żółtkami każde) na jutrzejsze śniadanie i co ? mam je już teraz gotować ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:51 Żyjecie, czy już się wybuchłyście, bo ja z jakiegoś powodu nadal żyję i w związku z tym mam mały problem, bo jednak obiadu na dziś nie zaplanowałam Siedzę więc i myślę, czy zrobić ten obiad, czy poczakać jeszcze chwilkę na zagładę Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:54 Zawsze można iść na pizzę i uniknąć gotowania, jeśli ktoś nie przepada Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:58 > Żyjecie, czy już się wybuchłyście Ja jeszcze nie zdążyłam, ale że weekend spędzam z rodziną, to są duże szanse Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:58 Na żadną zagładę się nie zgadzam. Ususzylam tonę grzybów i obiecałam córce , że dziś wykorzystam trochę i zrobię barszcz czerwony z uszkami Poza tym w przyszłym tygodniu znowu się wybieram na grzyby (chyba ostatnie w tym roku). I nikt mi tego nie odbierze! 👹 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zegar zagłady 23.09.17, 11:12 żyję ale to co za oknem nie nastraja optymistycznie..... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:15 Z ciekawości - ktoś czytał załączony artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:35 No. I zastanawiam sie co maja wypowiedzi o Koncu Swiata wg Zacharii Stichina do przygotowujacych sie do koreanskiego ataku Hawajow..... Ale moze cos niekojarze... Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:54 nic. bo ja o przepowiedniach w ogóle nie myślałam i szczerze mówiąc mało słyszałam. zegar zagłady to wynalazek czasów zimnowojennych gdy zmieniano położenie wskazówek w zależności od wzrostu napięć politycznych i bliskości konfliktu jądrowego. po zimnej wojnie cofnięto wskazówki (najbliżej było za 2 12). Teraz znów - wydaje się - idą do przodu. Przesuwały je nie wróżki że dodam a analitycy i naukowcy którzy stali za ideą Chodziło mi o potencjalne zwiększenie szansy konfliktu nuklearnego. Nie w tę sobotę (o głupich wróżbach wczoraj się dowiedziałam) a w najbliższej przyszłości. Nie wierzę że ktoś to zacznie świadomie, ale ryzyko przypadkowego rozpętania piekła rośnie ze wzrostem gróźb i napięć. I o tym jest artykuł w - dość poważnej - Washington Post. W Polsce Rzeczpospolita o tym pisała Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:55 ale możliwe że jestem jednym z dinozaurów forumowych i reszta o zegarze zagłady nie słyszała bo była w pieluchach lub wcale Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: zegar zagłady 23.09.17, 09:07 potencjalne zwiększenie szansy konfliktu nuklearnego błagam......ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zegar zagłady 23.09.17, 15:19 W którym roku było za 2 12? I masz jakieś ciekawe źródła na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:35 Tak, ja... I szczerze mówiąc, to średnio mnie rozbawił - Washington Post, to jednak poważna gazeta. A faktem jest, że aktualnie mamy dwóch świrów po dwóch stronach barykady... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: zegar zagłady 23.09.17, 09:09 Można sobie żarty robić, niemniej jednak takiej retoryki po obu stronach dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś