Dodaj do ulubionych

zegar zagłady

22.09.17, 20:45
znów przesunął się troszkę bliżej 12
www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/09/21/hawaii-prepares-for-nuclear-attack-trying-not-to-scare-the-daylights-out-of-residents-and-tourists/?utm_term=.5b5ebd6e924a
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: zegar zagłady 22.09.17, 21:50
      A o której ma nas ta zagłada zaatakowaćwink
    • maxivision Re: zegar zagłady 22.09.17, 21:57
      A to podobno jutro koniec świata??
      • saszanasza Re: zegar zagłady 22.09.17, 22:02
        No ale wiadomo o której godzinie, bo nie wiem czy obiad wstawiać, czy się już nie opłacabig_grin
        • antyideal Re: zegar zagłady 22.09.17, 22:17
          Ostatni wspólny wieczór na ematce a tu żadnego pożegnalnego watku? smile
      • beata985 Re: zegar zagłady 22.09.17, 23:26
        żadnego końca świata nie będzie....tefałen zdementował.....także zakasać rękawki i do roboty.
    • aankaa Re: zegar zagłady 22.09.17, 23:17
      a niech to jasny szlag trafi !!!

kupiłam jajka (z 2 żółtkami każde) na jutrzejsze śniadanie
      i co ?
      mam je już teraz gotować ?
    • saszanasza Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:51
      Żyjecie, czy już się wybuchłyście, bo ja z jakiegoś powodu nadal żyję i w związku z tym mam mały problem, bo jednak obiadu na dziś nie zaplanowałamwink Siedzę więc i myślę, czy zrobić ten obiad, czy poczakać jeszcze chwilkę na zagładęwink
      • nisar Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:54
        Zawsze można iść na pizzę i uniknąć gotowania, jeśli ktoś nie przepada smile
      • z_lasu Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:58
        > Żyjecie, czy już się wybuchłyście

Ja jeszcze nie zdążyłam, ale że weekend spędzam z rodziną, to są duże szanse big_grin
      • heca7 Re: zegar zagłady 23.09.17, 07:58
        Na żadną zagładę się nie zgadzam. Ususzylam tonę grzybów i obiecałam córce , że dziś wykorzystam trochę i zrobię barszcz czerwony z uszkami smile
        Poza tym w przyszłym tygodniu znowu się wybieram na grzyby (chyba ostatnie w tym roku). I nikt mi tego nie odbierze! 👹
      • beata985 Re: zegar zagłady 23.09.17, 11:12
        żyję ale to co za oknem nie nastraja optymistycznie.....
    • joa66 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:15
      Z ciekawości - ktoś czytał załączony artykuł?
      • princesswhitewolf Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:35
        No. I zastanawiam sie co maja wypowiedzi o Koncu Swiata wg Zacharii Stichina do przygotowujacych sie do koreanskiego ataku Hawajow.....
        Ale moze cos niekojarze...
        • maadzik3 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:54
          nic. bo ja o przepowiedniach w ogóle nie myślałam i szczerze mówiąc mało słyszałam. zegar zagłady to wynalazek czasów zimnowojennych gdy zmieniano położenie wskazówek w zależności od wzrostu napięć politycznych i bliskości konfliktu jądrowego. po zimnej wojnie cofnięto wskazówki (najbliżej było za 2 12). Teraz znów - wydaje się - idą do przodu. Przesuwały je nie wróżki że dodam a analitycy i naukowcy którzy stali za ideą
          Chodziło mi o potencjalne zwiększenie szansy konfliktu nuklearnego. Nie w tę sobotę (o głupich wróżbach wczoraj się dowiedziałam) a w najbliższej przyszłości.
          Nie wierzę że ktoś to zacznie świadomie, ale ryzyko przypadkowego rozpętania piekła rośnie ze wzrostem gróźb i napięć. I o tym jest artykuł w - dość poważnej - Washington Post. W Polsce Rzeczpospolita o tym pisała
          • maadzik3 Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:55
            ale możliwe że jestem jednym z dinozaurów forumowych i reszta o zegarze zagłady nie słyszała bo była w pieluchach lub wcale wink
          • joa66 Re: zegar zagłady 23.09.17, 09:07
            potencjalne zwiększenie szansy konfliktu nuklearnego

błagam......ryzyka

• maadzik3 Re: zegar zagłady 23.09.17, 09:26
              no tak, oczywiście smile
          • rosapulchra-0 Re: zegar zagłady 23.09.17, 15:19
            W którym roku było za 2 12?
            I masz jakieś ciekawe źródła na temat?
      • butch_cassidy Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:35
        Tak, ja... I szczerze mówiąc, to średnio mnie rozbawił - Washington Post, to jednak poważna gazeta. A faktem jest, że aktualnie mamy dwóch świrów po dwóch stronach barykady...
      • memphis90 Re: zegar zagłady 23.09.17, 15:47
        Nie... Dyskusja na ematce ciekawsza smile
    • domowapani Re: zegar zagłady 23.09.17, 08:33
      Masakra
    • anika772 Re: zegar zagłady 23.09.17, 09:09
      Można sobie żarty robić, niemniej jednak takiej retoryki po obu stronach dawno nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka