edelstein Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 16:48 No prosze,policja nie jest tego samego zdania co triss,lauren czy lea,wasi idole sa poszukiwani za niebezpieczne pobicie.Zero zrozumienia dla odwaznych januszow.Jak juz ich zlapia to stana sie "bohaterami wykletymi"😂 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 16:52 A wyjaśniono, czemu czarnoskóry dżentelmen zatrzymywał auto? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 17:10 Ojej, wzruszajace, zlapia januszow co biednego murzynka pobili, dzielni policjanci. Ciekawa jestem ilu napastujacych kobiety w Kolonii zlapali, ilu ciemnoskorych sprawcow kradziezy i rozbojow tak sprawnie lapia? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 17:24 W Polsce za pobicie nie ma kary,ze jestes tak doglebnie zdziwiona poszukiwaniami sprawcow? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 17:28 Jestem doglebienie zdziwiona poszukiwaniami sprawcow zwazywszy na fakt, ze sprawcow napastowania kobiet w Kolonii jakos dlugo znalezc sie nie udaje. Nie wiem jak Ty, ale ja wolalabym zeby policja szukala i zamykala gwalcicieli niz panow ktorzy dali w twarz pijakowi, ktory blokowal im samochod. Sa przewinienia mniejsze i wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:50 Wbrew temu co piszesz sprawcow z Kolonii szukano i czesc ujeto.Molestowanie to nie gwslt, to sa dwa rozne przestepstwa. Moze tobie nie przeszkadza jak dostajesz w twarz, pewnie przyzwyczajona jestes do regularnego oklepu przez swojego Janusza; ale ja zycze sobie by twoj Janusz i jemu podibni przkeraczajac granice stosowali sie do prawa i lapy trzymali przy sobie.Jak im sie nie podoba, moga wracac do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:01 W Polsce pobicie ścigane jest na wniosek poszkodowanego, chyba że pobicie spowodowało rozstrój zdrowia trwający ponad 7 dni - wtedy z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:18 Janusze już w domu, znaczy gdzieś po Kielcami: kielce.wyborcza.pl/kielce/7,47262,22435443,mezczyzni-pobili-rowerzyste-bo-nie-ustapil-pierwszenstwa-samochodowi.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:32 z przedpiścami skupionymi wokół kontekstu rasistowskiego chciałam nadmienić że jak dla mnie facet przed maską mógłby być zielony w białe paski i różowe kropki albo stanowić ostatni chroniony egzemplarz albinosa. ŁAPY PRECZ z maski mojego samochodu/przestrzeni osobistej, inaczej niezależnie od narodowości natręta będę bronić swojego terytorium. Januszom się nie dziwię. politpoprawna Europa niestety często wpada w pułapkę swojego nastawienia, naiwnie wierząc w moc czystego dialogu. dialog owszem, ale poparty argumentacją dostosowaną do poziomu interlokutora. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:33 przedpiścom, nie z przedpiścami, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:51 Zgadzam sie z Toba. Oczywiscie ich reakcja byla karygodna i nieadekwatna ale - po raz kolejny napisze - wykazujac sie zlosliwoscia i utrudnianiem komus zycia, bierzmy na klate ryzyko ze nie trafimy na dzentelmana. Malo co mnie tak wkurza jak malpia zlosliwosc, podszyta przyjemna pewnoscia, ze ofiara jest w moralnym klinczu i nic nie moze zrobic. Bo reakcja adekwatna to ryzyko i nic nie wniesie a kazda ostrzejsza jest nieadekwatna. Poza tym nie zycze sobie zastanawiania czego chce koles zastawiajacy mi droge i walacy w samochod z glupawym usmieszkiem. Czy jest pijany, nacpany, rabniety, robi sobie jaja, czy tez jest gtozny. I jaka reakcja bedzie adekwatna a nie nadmiernie ryzykowna. I raczej nie kupuje rzewnych historii pt "co bylo wczesnie". Ani ze spieszyl sie odebrac dziecko z zajec tenisa. I kolor nie ma tu nic do rzeczy - z jakaz rozkosza poczytalabym sporo nickow, piszacych o sytuacji gdzie gruby Janusz wali w auto, z ktorego wybiega 3 ciemnoskorych i reaguje nieadekwatnie. Bo moje komentarze bylyby idealnie takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:53 Od kiedy ulica jest twoim terytorium? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:57 Samochód jest. Jest także własnością, rozumiesz, święte prawo własnośc Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 19:41 Triss lejesz po twarzy kazdego kto dotknie twojego auta? Niezla patola Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:57 No kurka, od zawsze. Nie ulica a moja strefa komfortu. Jesli ktos opiera sie o samochod, uderza w niego, nie daje przejechac, badz na pustej ulicy idzie tuz obok, prztulajac sie do mnoe albo siada na pustym przystanku, przylegajac do mnie calym cialem - to narusza w sposob jasny moje granice. Czemu to robi - przyczyny moga byc rozne, ale stwarza poczucie co najmniej duzego dyskomfortu a czesto zagrozenia. Fakt ze jestesmy na publicznej ulicy nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 22:34 > Od kiedy ulica jest twoim terytorium? mój samochód + moja przestrzeń osobista = moje terytorium Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:47 Znokautować kogoś za zablokowanie przejazdu samochodu to jednak za dużo jak dla mnie. Zbluzgać, wezwać policję, straż miejską, tak, jak najbardziej. Lać po gębie czy innej części ciała - nie. Przywalić komuś w pysk mogłabym za uderzenie innego człowieka, a nie za uderzenie ręką w samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 18:56 Nie. Podstawowa zasada w wychowywaniu dzieci i zwierząt - nie nagradzamy uwagą za złe zachowania. Zwrócenie uwagi i wdanie się w pyskówkę to nagroda dla wesołego gangsta wannabe. Wezwanie policji czy straży miejskiej zabiera czas + zanim policja się pojawi to Murzynek ucieknie albo nie ucieknie i zacznie robić sceny, że go przejechali. To strata czasu. Nokaut jest o tyle pouczający, że dowcipniś zapamięta, że tak nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 19:01 triss_merigold6 napisała: > Nie. Podstawowa zasada w wychowywaniu dzieci i zwierząt - nie nagradzamy uwagą > za złe zachowania. Powiedziała biała bwana litując się nad losem biednego murzynka Bambo. Acha, jeden z twoich Januszy próbował rozpowszechniać polskie normy społecznego zachowania w Bangkoku. Teraz go tam potraktują też "po swojemu". Dowcipniś dłuuuuugo zapamięta, że tak nie wolno. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22435835,polak-wysadzil-bankomat-w-tajlandii-i-ukradl-pieniadze-sledczy.html#BoxNewsImg&a=66&c=96 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 19:09 Przecież się nie lituję. Ubolewam, że wymagają takich zabiegów dydaktycznych, no ale trudno, ciocia Merkel zaprosiła gości ale zapomniała ich poczuć nie tylko o prawach, ale i obowiązkach. Skąd pomysł na podanie tego przykładu? IMO słusznie trafi do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 22:40 triss_merigold6 napisała: > Przecież się nie lituję. Ubolewam, że wymagają takich zabiegów dydaktycznych, n > o ale trudno, ciocia Merkel zaprosiła gości ale zapomniała ich poczuć nie tylko > o prawach, ale i obowiązkach. Tak, tak. Ciocia Merkel. Tylko ignorantka twojego pokroju może myśleć, że obcokrajowcy, także tacy o ciemnej skórze, żyją w Niemczech dopiero od czasu kiedy Merkel stała się kanclerzem. Pewno będzie to dla ciebie szokiem, ale oni są tam dłużej niż Polska należy do Unii, więc swoje dobre rady o prawach i obowiązkach skieruj lepiej w stronę dzikusów znad Wisły. Oni także w Niemczech nie są u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 10:19 > Oni także w Niemczech nie są u siebie. Ty też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 19:26 Triss, no to ja muszę przyznać, że wdaję się w pyskówki. Bardzo często. Np. nigdy nie pozostawiam bez komentarza chamskich zaczepek, a już zwłaszcza uwag pod adresem mojego dużego biustu (bardzo dużego, rozmiar 65J, przy szczupłej sylwetce). Nigdy. Tak, wiem, że zniżam się do poziomu, że człowiek kulturalny, bla bla bla bla bla bla. Mam to w dupie. Co do straty czasu - to akurat mogę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Janusze w Ravensburgu 27.09.17, 23:20 Tylko że tris myśli polskimi kategoriami. W Polsce czeka się nie wiadomo jak długo na policję czy straż miejską. W krajach takich jak Niemcy, Francja, czy UK policja się pojawia niemalże natychmiast po wezwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 14:16 Czy ty naprawde nie widzisz, że panowie z filmiku to ten sam gatunek, który zawadzającego rowerzystę wpycha pod autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 16:33 Ty już nic lepiej nie pisz o rowerzystach, Triss już się wypowiadała na forum, co by zrobiła takiemu rowerzyście, który śmie zajmować przestrzeń na publicznej drodze. Nie możesz jej zarzucać niekonsekwencji w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 13:13 lea.letizia napisał(a): > Ale TAK, sa przewinienia wieksze i mniejsze, mniejszym jest to, ze usmiechniety > czarny typek dostal w twarz za to ze zlosliwie utrudnial ludziom zycie, a wiek > szym jest osaczenie przez grupe dzikusow bezbronnych kobiet, ktorych jedyna win > a bylo to ze swietowaly Sylwestra na miejskim placu. NIE MA przewinień mniejszych i większych, jest tylko kodeks karny definujący przestępstwo i zakres kary. A ty mylisz sądy z konfesjonałem i racjonalizujesz sobie tylko swoje przyzwolenie dla przemocy oceniając sytuację z własnego ksenofobicznego punktu widzenia. Jeżeli bowiem półnagi, alkoholizowany murzyn w prowokujący sposób stający przed twoim samochodem jest przyzwoleniem do przemocy i przestępstwa, to tak samo można tłumaczyć, że półnaga, alkoholizowana biała kobieta zachowująca się w stosunku do mężczyzn w prowokujący sposób jest także przyzwoleniem do seksualnej zaczepki. Jedyna różnica w tych sytuacjach, że dla ciebie pierwsze jest prowokacją, a dugie nazywasz świętowaniem, bo taki ci pasuje w twój model spostrzegania świata. Obie reakcje na takie zachowanie, obojętne kto jak je ocenia, są skandalem, zarówno seksualne molestowanie podpitej wypindrznej laski, jak i skatowanie zaczepnego chojraka o czarnej skórze. Ani jedna, ani druga reakcja nie jest adekwatną do sytuacji. U siebie naturalnie możesz robić co chcesz, ale w Niemczech obowiązuje konstytucja i prawo, a te mówią, że wszyscy ludzie są równi wobec prawa, a tobie nie wolno uprawiać samosądu. I jak ci się prawo Hansa nie podoba, to nie przyjeżdżaj do kraju Hansa, nikt tu polskiego spotrzegania świata nie chce. Opórcz może małej mniejszości idiotów, która już zaczyna się kompromitowć swoją warcholską wierchuszką i niedługo skończy na śmietniku historii. Gdzie jej i twojego światopoglądu miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 13:37 >że półnaga, alkoholizowana biała kobieta zachowująca się w stosunku do mężczyzn w prowokujący sposób jest >także przyzwoleniem do seksualnej zaczepki Naprawde sadzisz, ze KAZDA z kobiet atakowanych przez "uchodzcow" w DE jest "wypindrzona" i pijana? Kazda? Nie wiem tez jak Niemki swietuja Sylwestra, moze sa i pod wplywem alkoholu, moze maja tak kiepskie gusta i sa tak zdesperowane, ze zachowuja sie prowokacyjnie nawet wobec roznej masci migrantow, ale raczej nie chce mi sie wierzyc, ze biegaja polnago w grudniu po niemieckich miastach . Do kraju Hansa sie nie wybieram, nie czuje takiej potrzeby. A ta "mniejszosc idiotow" to trzecia sila w waszym parlamencie, takze nie jest taka mala. Mysle tez ze sie bedzie raczej zwiekszac proporcjonalnie do naplywu "uchodzcow" i liczby aktow terroru. Obejrzyj filmik, przekonasz sie jak Twoi ukochani kolorowi szanuja niemiecka konstytucje www.youtube.com/watch?v=-GbN4y2Y0yU fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-specsluzby-coraz-wiecej-islamistow-w-niemczech,nId,2413123 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 17:13 lea.letizia napisał(a): > >że półnaga, alkoholizowana biała kobieta zachowująca się w stosunku do męż > czyzn w prowokujący sposób jest >także przyzwoleniem do seksualnej zaczepki > > Naprawde sadzisz, ze KAZDA z kobiet atakowanych przez "uchodzcow" w DE jest "wy > pindrzona" i pijana? Kazda? Nie zrozumiałaś. Ale w ogóle mnie to nie dziwi. To, czy kobieta jest wypindrzona, pijana i prowokująca jest subiektywną oceną. Inaczej wypadnie to w przypadku wychowanego w zachodniej Europie Niemca, inaczej w oczach katolickiego Hiszpana z prowincji, a jeszcze inaczej w oczach muzułmanina pochodzącego z kraju, gdzie kobiety tradycjnie publicznie zachowują się bardziej niż wstrzemięźliwie. I każdy ma prawo do własnej oceny, żadna z tych ocen nie jest moralnie wyższa, czy lepsza. Nikogo nie zmusisz do przyjmowania jego pojęcia moralności. Jednak reakcja nie może być subiektywna, wynikająca z tej oceny, tylko powinna trzymać się reguł prawnych obowiązujących w danym kraju. I tak, jak dla mężczyzny z krajów muzułmańskich kobieta bawiąca się na imprezie to nie przyzwolenie do seksualnej aktywności, tak samo prowokująco zachowujący się na ulicy mężczyzna nie jest dla przybyszów z kraju, w którym nie szanuje się prawa, przyzwoleniem do brutalnego pobicia. A już przyklaskiwanie takiemu zachowaniu stawia cię na poziomie "dzikusów", przed którymi chcesz bronić "europejskich wartości". A właściwie nawet niżej, bo oni są tak a nie inaczej socjalizowani, ty jednak twierdzisz, że wiesz od nich lepiej. Dla mnie osoby takie jak ty są moralnym dnem. Wstydem dla całej Europy. Za te 13%, które wejdą teraz do niemieckiego parlamentu, reszta Niemców też się wstydzi, bo są tam (w tych 13%) też nacjonaliści gloryfikujący czyny niemieckiej armii podczas I i II wojny światowej. Jeżeli coś takiego ci się podoba i z nienawiści do "kolorowych" gotowa jesteś przyklaskiwać ludziom dumnym z wybcia 6 milionów Polaków, to świadczy to tylko o twojej głupocie. Bardzo szybko możesz stanąć bowiem na liście ludzi nieproszonych, zbędnych, czy w inny sposób bezwartościowych i dostać w mordę za pojawienie się na drodze innego nadczłowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 17:44 Nie, to nie zrozumialas. Nie mowiac juz o tym, ze w grudniu w tej szerokosci geograficznej to kobieta moze sie "wypindrzyc" w puchowke albo plaszcz, rzeczywiscie prowokujace. >I tak, jak dla mężczyzny z krajów muzułmańskich kobieta bawiąca się na imprezie to nie przyzwolenie do seksualnej >aktywności, tak samo prowokująco zachowujący się na ulicy mężczyzna nie jest dla przybyszów z kraju, w którym nie >szanuje się prawa, przyzwoleniem do brutalnego pobicia. Alez snake jak to dla mezczyzny pochodzacego z krajow muzulmanskich, przeciez to sa Niemcy, obowiazuje tam niemieckie prawo i konstytucja. Wiec JAKIM sposobem ci mezczyzni nie wiedza ze macie prawo zezwajace kobietom chodzic ubranym normalnie bez chust i itp.? Jakim sposbem? Moze nalezaloby ich najpierw zsocjalizowac, wyjasnic co i jak, a dopiero potem wypuszczac do ludzi? Moze Ci cos wyjasnie, oni WIEDZA jak sie nalezy zachowac w Europie, wiedza ze kobieta w mini to nie prostytutka, nie sa biednymi idiotami - jak to Ty i Tobie podobne pikajace serduszka zarzucajace inaczej myslacym rasizm, chcecie ich widziec. Oni to wiedza, ale sa wystarczajaco madrzy aby wiedziec tez, ze sa praktycznie bezkarni, bo zawsze znajda sie "obroncy ucisnionych" powolujacy sie na roznice kulturowe, rasizm, dyskryminacje, niewiedze. Gdyby kazdy gwalt, przesteptwo skutkowalo natychmiastowa deportacja, to przekonalabys sie jak szybko mozna zalapac reguly panujace w danym kraju. Dla mnie moralnym i intelektulanym dnem jestes Ty i Tobie podobni, bo w imie poprawnosci politycznej fundujecie nam na przyszlosc III WŚ. Imigranci z innych kultur, ich obecnosc, postawa, bezkarnosc i ilosc to JEST problem, ogromny problem, ktory kiedys tak czy inaczej eksploduje. A te 13% to tylko osoby, ktore maja dosc, osoby ktorych nikt nie zapytal czy chca czy tez nie sie ubogacac i jeszcze slono za to ubogacanie placic. I bedzie ich wiecej, ja sie z tego nie ciesze wrecz przeciwnie,, ale jestem w stanie zrozumiec, ze akcja rodzi reakcje. Za AfD mozesz podziekowac p. Merkel i jej glupiej polityce oraz decyzji z 2015. Tylko i wylacznie. Jesli tego nie rozumiesz to swiadczy to o Twojej glupocie. A danie w twarz panu blokujacemu samochod jest reakcja na jego agresje, nie porownuj tego prosze z napascia na bezbronne kobiety, ktore nie zalapaly, ze w Kolonii obowiazuja prawa kalifatu www.salon24.pl/u/zamkinapiasku/811789,niemcy-wyjedzcie-juz-gdzies-bo-imigranci-maja-was-dosc Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 17:08 "Jeżeli bowiem półnagi, alkoholizowany murzyn w prowokujący sposób stający przed twoim samochodem jest przyzwoleniem do przemocy i przestępstwa, to tak samo można tłumaczyć, że półnaga, alkoholizowana biała kobieta zachowująca się w stosunku do mężczyzn w prowokujący sposób jest także przyzwoleniem do seksualnej zaczepki. " Ależ dla mnie różnicy nie ma żadnej. I jedną i drugą osobę staram się ominąć tak, żeby mie wejść z nią w kontakt i nie być zmuszoną do żadnej reakcji na jej zachowanie. Szczerze mówiąc obawiałabym się, że i jedna i druga osoba może mi bez powodu przyłożyć, ukraść torebkę albo coś zaoferować coś innego, równie przyjemnego. Mam tylko nadzieję, że jeżeli nie daj Boże znajdę się w takiej podbramkowej sytuacji, to nie sparaliżuje mnie panika i dam radę się bronić. I nie będę się zastanawiała, czy walnięcie w gębę kogoś, kto wcześniej uderzył w maskę mojego samochodu (czyli już okazał agresję) jest nadużyciem obrony koniecznej. Oczywiście, policja niemiecka przyjeżdża spewnością szybciej niż polska, ale obawiam się, że ten nie do końca ubrany pan mógłby uszkodzić auto albo wybić komuś zęby zanim przyjedzie policja, czy nawet zanim ktoś zdąży na nią zadzwonić. Na filmie widać, że on już okazał agresję. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę, sorry, taki lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Janusze w Ravensburgu 28.09.17, 17:15 najpierw przeczytaj a pozniej zobacz sobie filmik, na którym imigrant uprawia "gimnastykę". chyba chciał szpagata strzelić nie musisz odpisywać. domyślam się, że dla ciebie, to normalka w cywilizowanym świecie. gdybym wraz z mężem odwalili taki numer na ulicy, zgarnęłaby nas w pierwszej kolejności policji, skierowano by nas na badania psychiatryczne i na dokładke pozabieraliby nam dzieci. proszę. miłego oglądania. wsedno24.pl/index.php/2017/09/28/uwierzysz-zrobil-imigrant-rozkrok-srodku-jezdni-lepiej-usiadzcie-wideo/?utm_medium=social&utm_source=facebook.page&utm_campaign=postfity&utm_content=postfityedf3f Odpowiedz Link Zgłoś