Dodaj do ulubionych

Idziecie na nowego Blade Runnera?

04.10.17, 17:37
Czy to chała będzie straszna? Mnie odstrasza ten mydłek Ryan Gosling z jego emploi właściciela komisu samochodowego w mieście powiatowym średniej wielkości...
Obserwuj wątek
    • handzia.kaziukowa Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 17:47
      oczywiście, jak tylko znajdę czaswink też nie lubię Ryana, ale pierwsze recenzje są dobre. Dzisiaj właśnie planuję obejrzeć po raz kolejny oryginał.
    • fil.lo Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 17:55
      Może być dobre, choć zmierzenie się ze starym Blade Runnerem to niezłe wyzwanie.
      • niu13 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:07
        Mam identyczne przemyślenia. Oczywiście pójdę, ale spodziewam się wielkiego rozczarowania. Blade Runner to film wybitny, dla mnie kultowy i mierzenie się z tą legendą z pewnością nie wyjdzie jakoś rewelacyjnie, a Ryan w skórzanym płaszczu i z posępną miną to już totalna porażka, obawiam się.
        • bi_scotti Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:38
          Poniewaz to jest film rezyserowany przez superb Quebecois, Denis Villenueve, do kina pojde. Classic version nie jest jakos specjalnie bliski memu sercu ale jak do tej pory DV nie zawiodl mnie ani razu wiec mam nadzieje, ze warto wydac $14.00 na bilet smile Cheers.
        • miss_fahrenheit Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:46
          Ja się trochę boję wink że ten film nie wytrzyma porównań z wielkim poprzednikiem.
          • bi_scotti Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 19:36
            Review z BBC brzmi OK smile www.bbc.com/culture/story/20171004-film-review-does-blade-runner-2049-top-the-original
            Jedyne co mnie lekko zniecheca to dlugosc filmu (original byl jednak krotszy, godzina i 57 minut vs. new version 2 godziny i 43 minuty!). Ja jestem z opcji by Master Hitchcock - nie ma zadnego powodu by "dreczyc" widzow dluzej niz 90 minut wink Cheers.
        • lellapolella Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 20:48
          Mam podobne obawy przez cały czas, pocieszam się jednak, że Harrison Ford, zanim zagrał w pierwszej części, też wydawał mi się mydłkiemwink Może nie będzie tak źle?
          • snakelilith Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 05.10.17, 18:13
            Będzie źle. wink Nic nie dorówna pierwowzorowi Ridleya Scotta, który stał się wizualnym kultem estetyki lat 80-tych. Zresztą nowy film czerpie tylko tylko z tej inspiracji i nie oczekuję tam nic nowego, co mogłoby mnie w jakikolwiek sposób zachwycić. Idę tylko z ciekawości i z powodu Forda, który ma w tym filmie też małą rolę. Chcę po prostu wiedzieć co nowy film zrobił z Deckarda i żałuję, że Rutger Hauer jako replikant Roy umarł w pierwszym filmie. Gosling mógłby dla mnie nie istnieć.
      • julek_i_ja Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 20:13
        Podobno jest lepszy... Obejrze i sie przekonam.
        • niu13 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 23:24
          Nie wyobrażam sobie lepszego sf od Łowcy Androidów. Ten mroczny klimat upadku cywilizacji, ci bohaterowie, te filozoficzne dywagacje nad istotą człowieczeństwa! Takiego kina już nie ma, ech...
          • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 10:43
            Wczoraj obejrzeliśmy sobie tak dla przypomnienia. Film wciąż robi wrażenie efektami, klimatem, zdjęciami... Było kilka takich cudownie mrocznych i dekadenckich filmów z lat 80-tych, przychodzi mi do głowy jeszcze Harry Angel i Zagadka nieśmiertelności.
            • kropkacom Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 17:09
              > Film wciąż robi wrażenie efektami, klimatem, zdjęciami...

I muzyką.
              • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 19:31
                No tak, Vangelis smile
    • nickbezznaczenia Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:41
      Ze starym mi dobrze. smile
      • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 10:44
        Ale to nie jest przeróbka starego filmu, tylko ciąg dalszy historii.
        • nickbezznaczenia Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 16:53
          Tak czy siak nowa wersja mnie nie interesuje.
          • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 16:57
            Ale uparcie piszesz "nowa wersja", a to jest CIĄG DALSZY smile nagrany po 35 latach.
            • nickbezznaczenia Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 17:00
              Nie uparcie. Napisałam tylko raz. big_grin
    • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:42
      img.gagdaily.com/uploads/posts/fun/2013/0000aafc_big.jpg już mam bilet.
    • ichi51e Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:44
      Gosling mi pasuje do tego filmu. Nie pasowal mi maz ABC
      • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 18:50
        To ona za niego wyszła??
        • dotcomhaha Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 05.10.17, 09:45
          Oczywiście ze nie.po prostu maja razem dziecko - jeśli mowa o Farrelu rzecz jasna.zreszta w ogóle nie kojarzę żadnego męża Bachledowej ,chyba nigdy takowego nie miała,lol.
    • bei Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 20:27
      Sprawdzę w sobotę😊
    • aerra Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 04.10.17, 22:39
      Idę, idę wink
    • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 05.10.17, 16:51
      Oczywiście, że idę. Ja Goslinga lubię, a trailer jest bardzo obiecujący - oszałamiająco piękne zdjęcia.
    • angazetka Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 05.10.17, 19:07
      Jasne, że idę! Recenzje na razie wskazują na przeciwieństwo chały.
    • mozambique Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 10:34
      myslisz emploi z wyglądem , to nie to samo
      • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 16:14
        Może trochę, użyłam emploi w sensie stylu gry aktorskiej i jest on rzeczywiście idealnie dopasowany do jego prezencji pracownika stacji benzynowej albo kierowcy PKS-u. No bo jakie on może mieć możliwości z takim wyglądem i mimiką, nie powiem jaką, żeby nie popaść w niepolityczność.
        • ichi51e Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 16:19
          Mi tez sie taki wydawal do „Drive” teraz juz tylko widze jak dostajw szalu w windzie
          • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 17:02
            To masz więcej danych ode mnie, ja w połowie tego dzieła zmarłam z nudów i wpadłam za kanapę, więc żadnej akcji w windzie nie widziałam. A co, Gosling zmarszczył brwi albo odepchnął kogoś i powiedział: ej, no stary, weź przestań?
            wink
    • lauren6 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 16:58
      Idę. Trailer wygląda super, choć Goslinga również nie lubię. Nie będę się uprzedzać do dobrze ocenianego filmu tylko dlatego, że jeden aktor mnie wkurza.
    • kropkacom Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 17:06
      Blade Runner to mój ulubiony film. No może obok jeszcze trzech innych big_grin Nie, jak na razie się nie wybieram. Zwłaszcza, że inny reżyser. Nie.
      • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 19:32
        Ale producent wykonawczy to Ridley Scott...
      • babcia.stefa Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:31
        Ale to jest reżyser od znakomitych Arrival i Sicario, chociażby.
        • kropkacom Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 12:01
          Arrival był dobrym filmem. Fakt. smile
    • undoo Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 17:53
      Nie
    • memphis90 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 20:40
      Brzmi jak film o łyżwiarzach...
      • majenkir Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:17
        memphis90 napisała:
        > Brzmi jak film o łyżwiarzach...

big_grin Prawda? Na dodatek kojarzy mi sie z "Blades of Glory" tongue_out
        • memphis90 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:42
          Nie, nie, nawet nie chcę wizualizowac sobie "Blades of glory"!
    • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 20:44
      OK. Byłem, zobaczyłem i przybiegłem wam zrecenzować. Ale na początek dwie uwagi dotyczące młodzieży - jeśli bierzecie dzieci to pamiętajcie że to kategoria R. I cenzorzy mają rację. W filmie pokazanych jest kilka brutalnych morderstw. Po drugie - najlepiej obejrzeć Blade Runnera. Jest tam kilka odniesień które nie polegają na tym że stary aktor pomacha rączką. Żeby rozumieć sens BR49 trzeba wiedzieć o czym był BR. Ale jest kilku staruszków też. A teraz sam film - warstwa wizualne kopie w jaja i poprawia z kolanka w twarz. Przy czym to nie jest tak że BR49 to więcej BR. Pokazali więcej i inaczej. Co do fabuły - powiem tak - to nie jest prosty film. W zasadzie jest to najbardziej skomplikowany film sci fi jaki oglądałem. Nawet Solaris wymięka. A w dodatku po 120 minutach oglądania jest taki zwrot akcji jak na karuzeli.
      • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 20:57
        Ale zachęciłeś smile idę w środę, już się nie mogę doczekać.
        • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 21:19
          Nawet Goslin gra. Choć i ta wiem że ematule go zjadą...
      • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 14:58
        Ale o co chodzi z tym "Solaris"? To przecież taka prościutka historia? Pytam serio.
        • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:12
          Film sci fi bez efektów specjalnych? Bez strzałów z laserów i silników rakietowych wyjących w próżni?
          • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:15
            A, ok. Film trochę słabo pamiętam, lepiej scenariusz. wink
            Tak czy siak, dzięki za relację z 2049. Teraz będę się głowić, skąd wziąć pierwszego BR do obejrzenia.
        • snakelilith Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:37
          daisy napisała:

> Ale o co chodzi z tym "Solaris"? To przecież taka prościutka historia? Pytam se
          > rio.
          >

Chodzi o to, że genialnej powieści Lema zrobiono żałosną szmirę o miłości. Sam Lem uznał ten film za bzdurę. Żeby jeszcze ta miłosna historia jakoś kupy się trzymała, ale to była nuda do kwadratu i gdyby nie czytała Lema, to nie wiedziałabym w ogóle o co chodzi.
          • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:49
            Powieść jest fajna, ale żeby od razu "genialna"... "Solaris" jest w dużej mierze opowieścią o miłości, i to całkiem blisko szmiry.Dużo śmiesznych rzeczy tam jest, Lem był obyczajowym kołtunem i mizoginem. Ale niektóre wątki są świetne, na pewno. Gdyby sobie love story darował, wyszłoby lepiej.
            Film w zasadzie widziałam, ale jakoś nie pamiętam, pewnie faktycznie zmarnował parę szans.
          • lellapolella Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:49
            Miałam takie same odczucia po "Solaris". A książka do dziś jest jedną z moich ulubionych.
      • yaga7 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:42
        Byłam wczoraj i rewelka. I tak, dawno nie widziałam tak dobrego kina SF. I polecam zobaczyć na jak największym ekranie, jak tylko można, naprawdę warto.
      • memphis90 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 15:44
        Dosadnie pokazanych brutalnych morderstw? Ja już na ostatnim Wolverinie siedziałam z najeżonymi na plecach włosami- tu jest gorzej, jak się domyślam? Chociaż, tak na marginesie, Riddick bardzo mi się podobał, ale tam wszyscy umierali instantowo, dość malowniczo i nie cierpiąc zbytnio.
        • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 16:41
          Jest że tak powiem dosadnie. Krew nie kapie na kamerę ale ofiara dostaje drgawek, oddaje mocz i kał ( w przenośni oczywiście).
        • claudel6 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 22:42
          ee tam, bez przesady z tym morderstwami. nic szczególnie bardziej brutalnego niz na filmach sensacyjnych.
          • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 23:20
            Nie piszę że są bardziej brutalne niż na przykład w Bourne. Tylko że często ludzie myślą że sci fi to bajka i biorą dzieci. A tam jest strzał w głowę i duszenie ze szczegółami pokazane.
            • memphis90 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 12:01
              O, to nie dla mnie. Żadnych malowniczych obrazów duszenia.
      • dyzurny_troll_forum_2 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 11.10.17, 15:37
        tanebo2.0 napisał(a):

> A teraz sam film - warstw
        > a wizualne kopie w jaja i poprawia z kolanka w twarz. Przy czym to nie jest tak
        > że BR49 to więcej BR. Pokazali więcej i inaczej.

Więcej, inaczej i lepiej, ale zachowując klimat.

> Co do fabuły - powiem tak - to nie jest prosty film.

Nie jest. I powiem nawet, że męczy. Jest chyba lekko przydługi, bo pod koniec ma się lekko dość.

> W zasadzie jest to najbardziej skomplikowany film sci fi jaki oglądałem.

Już nie przesadzajmy, scenariusz- tak jak i w pierwszym - to nie jest jakieś arcydzieło.
    • nangaparbat3 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 21:35
      Chała to nie jest, ale ja pierwotnego filmu nie widzialam, a Goslinga lubię, wiec nie wiem, czy moje zdanie ma tu jakąkolwiek wagę. W kazdym razie mialam prawie 3 godziny resetu, tak mnie wciągnelo.
      • bi_scotti Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 06.10.17, 23:12
        Panowie w swietnej formie: www.theloop.ca/harrison-ford-ryan-gosling-interviewed-together-literally-best-thing-youll-see-day/
        A Alison Hammond jest my new hero big_grin Super cool lady!
        Na film pojde w weekend, reviews bardzo (coraz bardziej!) obiecujace wiec why not? Cheers.
    • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 12:25
      Zwróćcie uwagę na szczegóły - Ana de Armas w pierwszej scenie - idealna żona. I coś co można nazwać placement - jakiej marki jest auto "K"
      • babcia.stefa Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:34
        Peugeot.
      • nangaparbat3 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:46
        Placement? Myslalam, że to zart, dobry big_grin
        • tanebo2.0 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:52
          Myślę że Peugot sporo za to zapłacił... Whisky w tych butelkach już jest na ebayu
          • dyzurny_troll_forum_2 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 11.10.17, 15:39
            tanebo2.0 napisał(a):

> Myślę że Peugot sporo za to zapłacił... Whisky w tych butelkach już jest na eba
            > yu

A ile zapłaciło Atari?
    • claudel6 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 22:40
      byliśmy. dla mnie to jest klęska, zmarnowana szansa. ale musiałabym napisac o tym esej, a teraz nie mam czasu. jednak nie odradzam pójścia do kina, polecam iść, zobaczyć i samemu ocenić.
      Gosling był dla mnie pomyłką obsadową tego pomysłu, co nie przeszkodziło mi dziś śnić o tym, że jest moim chłopakiem i się całujemy big_grin
      • claudel6 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 22:40
        pomysłu=filmu (dżizas!)
        • nangaparbat3 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:50
          Dlaczego pomylka? Co Ci przeszkadzało? Mnie sie podobal, bo zupelnie nie przystaje do stereotypu androdupka, w ogóle to wydalo mi się w filmie najciekawsze - zacieranie sie granicy czlowiek/android, nie wiadomo, kto jest kim, nawet pies. Bez tej niepoewnosci film bylby do niczego.
      • bergamotka77 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 23:43
        Byliśmy dziś. Świetny film.
    • phantomka Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 07.10.17, 23:13
      Moj stary byl, w dni wczesniej przypomnial sobie Lowce. Wrocil zaczarowany, po 2 dniach stwierdzil ze chyba idzie drugi raz. Ja nie widzialam ani 1 ani 2 czesci, ale po jego i Waszych opowiesciach chyba to zmienie.
      • myszu13 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 08.10.17, 11:35
        Byłam. Polecam. Warto
    • tanebo2.0 Blade Runner 2048 08.10.17, 13:21
      trzy dodatkowe filmiki. To nie są traylery! Mają wyjaśniać fabułę między 2019 a 2049. Mam nadzieję że znajdą się na blu ray razem z 4 godzinną wersją reżyserską filmu w 32K.
      • niu13 Re: Blade Runner 2048 09.10.17, 16:37
        Wyszłam godzinę przed końcem. Ten film to porażka, totalny przerost formy nad treścią, zero tajemnicy, zero intrygi.
        Dłu- ży-zny!!!
        Który to reżyser powiedział, że nie wolno zawracać d... widzowi dłużej niż 90 min? Wszyscy filmowcy powinni wziąć to sobie do serca teraz.
        Wiem, że wychodząc wcześniej, mogę nie mieć odbioru jako całości, ale jestem chyba taką psychofanką starego Łowcy, że kontynuacja po prostu mnie zniesmaczyła, oburzyła i rozczarowała na maksa.
        • bi_scotti Re: Blade Runner 2048 09.10.17, 17:38
          niu13 napisał(a):

> Który to reżyser powiedział, że nie wolno zawracać d... widzowi dłużej niż 90 m
          > in? Wszyscy filmowcy powinni wziąć to sobie do serca teraz.

Hitchcock! Master Alfred! Unforgettable!
          Anyway ... ja z "Blade Runner 2049" nie wyszlam ale zgadzam sie w zupelnosci - ZA DLUGI! I jeszcze raz: ZA DLUGI!!! RG chodzi i chodzi. I znow chodzi ... i OMG znow chodzi ... na milosc boska, przeciez my juz dokladnie wiemy dokad idzie, niechze juz dojdzie!!! Jak w sowieckim filmie z lat 70tych - wrrrr - jestem bardzo zla na Denis Villeneuve za taki brak szacunku dla mojego czasu i inteligencji. Fabula, bo ja wiem, ani lepsza, ani gorsza niz classic - nie bede sie czepiac. Z plusow - bardzo atrakcyjny poczatek, wieksze diversity wsrod mieszkancow LA AD 2049 niz w filmie Scott Ridley, choc wciaz mozna sie zastanawiac gdzie maja zniknac wszyscy Latinos, ktorzy teraz (w 2017) tam sobie mieszkaja ... hmmm ... Fajna wizja Las Vegas choc tez sceny z Presley etc. za dlugie, za duzo, bez umiaru! Harrison Ford jak beznadziejnie gral (bo i aktorem beznadziejnym, acz niezwykle urokliwym jest, nie da sie ukryc) jako mlody mezczyzna w 1982 tak i dalej gra beznadziejnie ale charm wciaz ma wiec mozna mu pewnie wieeeeele wybaczyc wink Ryan Gosling nie jest zly, na pewno aktorsko lepszy od HF ale to jest raczej low bar, eh uncertain Najlepszy jest jego plaszcz - tez bym taki mogla miec smile No i hiking boots w ostatniej scenie - wygladaja zachecajaco.
          Ufff ... szczesliwie mam to za soba. Jak slowo daje, kilka nastepnych filmow do ogladania w kinie bede dobierac wylacznie na podstawie ich dlugosci tongue_out Cheers.
          • tanebo2.0 Re: Blade Runner 2048 09.10.17, 18:04
            Widać że nie dorosłyście do Lawrence'a z Arabii
            • niu13 Re: Blade Runner 2048 09.10.17, 20:10
              Noż chodzi! Albo mu się kochanki synchronizują przez 20 minut. Żeby jeszcze był wirtualno- realny seks, ale skąd Ryan jest świętszy od papieża.
              Ja mam ostatnio przeczucie, że te dzisiejsze 3 godzinne epopeje to takie żarty realizatorów od efektów specjalnych: ej, Zenek, dorzuć jeszcze widoku złomowiska z szerokiego kadru. Kur... myślałam, że to Wall-e!
              • triismegistos Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 10:56
                Dzisiejsze 3 godzinne epopeje wink w latacha 20' (tych, które byly, nie tych, które niedługo będą) to dopiero kręcono epopeje wink
            • paniusiapobuleczki Re: Blade Runner 2048 14.10.17, 23:38
              Zgadzam sie z bi scotti. Gosling idzie, patrzy w prawo, patrzy w lewo. Lawrence z Arabii nie ma z tym nic wspólnego. Nie pochlebiaj sobie.
          • lauren6 Re: Blade Runner 2048 16.10.17, 10:39
            > Jak slowo daje, kilka nastepnych filmow do ogladania w kinie bede dobierac wylacznie na podstawie ich dlugosci

To samo powiedział mój mąż gdy wyszliśmy z kina. A twardo wytrzymalismy do końca filmu, w przeciwieństwie do innych widzów, którzy wychodzili w trakcie.
            Miało być ambitnie, miał być dobry film o naturze ludzkiej egzystencji, wyszło średnio. Gdybym ten film oglądała w domu na bank zasnęłabym w trakcie i nie dotrwałabym do końca. To film dla koneserów efektów specjalnych, którzy lubią sobie popatrzeć na animacje świata postapokaliptycznego, polane pseudo filozoficznym sosem. No a już najbardziej rozwaliła mnie końcówka filmu: jednak po kinie aspirującym do miana ambitnego oczekiwałabym czegoś więcej niż otwartego zakończenia.
        • daisy Re: Blade Runner 2048 11.10.17, 14:56
          Poszłam i zobaczyłam. Cholera jasna, czy wszystkich scenarzystów w Hollywood jakiś android bojowy skasował czy co? Przecież ten film nie ma scenariusza, ta opowiastka nie trzyma się kupy przysłowiowej ani żadnej innej. Łowca Androidów to była piękna, PROSTA, pełnokrwista historia, z początkiem, rozwinięciem, zakończeniem, bohater stawia czoło przeciwnościom, przechodzi przemianę wewnętrzną + przeżywa oczyszczającą miłość i voila, katharsis, odczuwamy litość & trwogę, dotykamy tajemnicy bytu. A tu? Wydumki, wydumki, wydumki. On myśli, że może coś, ale jednak nie. I to jeszcze rozwleczone jak "Moda na sukces".
          Ten film jest jak realizacja na zamówienie kogoś, kto chciałby kręcić ciąg dalszy. Tylko czekałam, aż Gosling z Fordem wyciągną miecze świetlne.
          • aandzia43 Re: Blade Runner 2048 11.10.17, 17:51
            Łojezu, nie lubisz tego Goslinga coś wink Mnie się film podobał choć mógłby trwać pół godziny krócej. Wizualnie fantastyczny, muzyka też robi nastrój. Gosling jest w porządku. Ja nie spodziewałam się cudów, nawet Villenowa ich nie czyni wink Pierwowzór jest nie do pobicia i nie do dopisania/dokręcenia.
            • daisy Re: Blade Runner 2048 11.10.17, 17:59
              Ja? Nie przepadam, ale jak się tak zastanowić, to jest stworzony do grania androidów. wink
              I nie on zawalił ten film, na pewno.
              • aandzia43 Re: Blade Runner 2048 11.10.17, 18:03
                Gosling dobry aktor jest. Wiesz ze Villeneuve robi "Diunę" Herberta?
              • niu13 Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 00:35
                Ja też nie. Choć uważam, że ma urodę nieszkodliwego idioty, to aktorem jest znakomitym.
                • bergamotka77 Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 01:43
                  niu13 napisał(a):

> Ja też nie. Choć uważam, że ma urodę nieszkodliwego idioty, to aktorem jest zna
                  > komitym.

Dziwny masz gust. Gosling jest zayebisty.
                  • niu13 Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 10:43
                    Koleś z tak tępym wyrazem twarzy nie może być zayeb... ale o gustach się nie dyskutuje
                    • daisy Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 16:40
                      No nie pasował do tej roli, na pewno. Za bardzo spaniela przypomina. Trudno uwierzyć w jego replikancką niewrażliwość na początku, a potem w determinację.
                      • morgen_stern Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 16:42
                        Zapominasz wciąż dodawać "moim zdaniem" smile
                        • daisy Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 16:49
                          Piszesz to poważnie? Dopowiadaj sobie na głos przed każdym postem.
          • triismegistos Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 11:02

Blade Runner to prosta historia? Ja chyba inny film oglądałam uncertain
            • daisy Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 16:37
              Prosta, i to nawet bardzo. Cóż tam skomplikowanego? Wszystkie naprawdę dobre historie są proste.
              • triismegistos Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 17:13
                Nie zgodzę się.
          • morgen_stern Re: Blade Runner 2048 12.10.17, 11:12
            Eeee, czepiasz się.
    • gaskama Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 11.10.17, 14:59
      Mąż mnie zaciągnął. Boszeee, nie pamiętam, kiedy w kinie tyle się naziewałam. Pocieszam się tym, że mąż też ziewał. Mąż jest wielkim fanem pierwszej części, ta druga bardzo go rozczarowała. Ja nie oglądałam pierwszej, więc nie mam porównania, ale dla mnie film był strasznieeeeee nudny.
      • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 10:47
        A propos nudy... ostatni film, który mnie potwornie wynudził i żałowałam każdej minuty spędzonej na tym w kinie to Inferno, choć tyyyle tam się działo. Tu się jakoś nie nudziłam.
    • morgen_stern Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 09:02
      Byliśmy wczoraj, podobało nam się. W przeciwieństwie do większości ematek tu wink Goslinga lubię i podobał mi się w tej roli. Jego wirtualna przyjaciółeczka była przesłodka smile Niesamowite zdjęcia i muzyka, malarski film. Scenografia - miód. Nie jest arcydzieło, ale obejrzałam w przyjemnością.
      • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 16:47
        Zdjęcia, malarstwo, scenografia... Ale nic za tym nie stoi. Para w gwizdek. Tym bardziej ma się ochotę wzruszyć ramionami.
        Teraz sobie uświadomiłam, że widziałam "Arrival", to o tej pani wypłosz-językoznawczyni, tak? Było dokładnie tak samo. Piękne zdjęcia, muzyka, scenografie, ale znaczenia tyle, co garstka piasku. Nawet nie było o czym rozmawiać.
        • dyzurny_troll_forum_2 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 16:50
          daisy napisała:

> Zdjęcia, malarstwo, scenografia... Ale nic za tym nie stoi. Para w gwizdek. Tym
          > bardziej ma się ochotę wzruszyć ramionami.
          > Teraz sobie uświadomiłam, że widziałam "Arrival", to o tej pani wypłosz-językoz
          > nawczyni, tak? Było dokładnie tak samo. Piękne zdjęcia, muzyka, scenografie, al
          > e znaczenia tyle, co garstka piasku. Nawet nie było o czym rozmawiać.

zakładasz, chociaż teoretycznie, taką możliwość, że po prostu nie zrozumiałaś?
          • daisy Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 16:58
            Nie... Wychodzę z założenia, że powyżej pewnego poziomu wykształcenia i ukulturalnienia odbiorcy wybitne dzieło sztuki, czy to filmowej, czy dowolnej innej, nie ma prawa być dla tego tego odbiorcy niezrozumiałe do tego stopnia, że nie jest on w stanie zauważyć jego wybitności. Vide: Łowca androidów czy taki choćby Pamiętnik znaleziony w Saragossie.
    • kolpik124 no i od razu wiadomo 12.10.17, 09:35
      gdzie mieszkasz i czym jeździsz

pozdrawiamy ematki powiatowe big_grin

daisy napisała:

> Czy to chała będzie straszna? Mnie odstrasza ten mydłek Ryan Gosling z jego emp
      > loi właściciela komisu samochodowego w mieście powiatowym średniej wielkości...
      >
      >
      >
    • dziennik-niecodziennik Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 10:15
      nie pójdę, bo po pierwsze za bardzo lubie starego BR, po drugie - cały budżet "kinowy" przetraciłam własnie na "My Little Pony - The Movie" wink
      • memphis90 Re: Idziecie na nowego Blade Runnera? 12.10.17, 12:05
        I co- warto zobaczyć? Ja mam do obskoczenia MLP oraz Lego Ninjago Movie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka