Dodaj do ulubionych

Badania /przegląd

16.10.17, 11:19
Podjęłam decyzję o robieniu badań profilaktycznych raz w roku. Mam 35 lat.
Naszły mnie wątpliwości j=jak się do tego zabrać. Czy skorzystać z prywatnej opieki medycznej, gdzie proponują takie przeglądy? Mało wygodna opcja, bo musiałabym jechać pewnie kilka razy do miasta oddalonego o ok. 40 km uncertain A może na własną rękę wykonać prywatne badania, wg ułożone przez siebie listy? Albo pójść do lekarza pierwszego kontaktu (nie mam prowadzącego, należy chyba deklarację złożyć) i korzystając z jego wiedzy ustalić jakiś plan.

Korzystacie z takich usług? Na NFZ pewnie nie ma takiej opcji.
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: Badania /przegląd 16.10.17, 11:23
      W prywatnych przychodniach masz pakiety. Jednego dnia przychodzisz i masz robiony stosowny do wieku i obciążeń zestaw badań.
    • issa-a Re: Badania /przegląd 16.10.17, 12:27
      mozesz nawet polozyc sie do (prywatnego) szpitala na weekend i tam zrobią ci pełen przegląd.
      Kilka lat temu widziałam taką ofertę, ok 3 tys. zł było. Teraz pewnie wiecej.
      No, ale wiesz wszystko.
    • an.16 Re: Badania /przegląd 16.10.17, 16:27
      Na własną rękę. Zbadaj sięsmile
    • muchy_w_nosie Re: Badania /przegląd 16.10.17, 16:33
      Z krwi, mocz, ekg, to bym poprosiła lekarza pierwszego kontaktu Cytologia raz w roku za darmo jest. Usg piersi to prywatnie.
      Kwestia co jeszcze chcesz.
      • issa-a Re: Badania /przegląd 16.10.17, 17:44
        >Cytologia raz w roku za darmo jest

taaa? a niby gdzie? bo ja wiem, że raz na 3 lata.
        według programu profilaktycznego NFZ bezpłatną cytologię mogą wykonywać ubezpieczone kobiety w wieku 25-59 lat, które nie miały wykonywanego tego badania w ciągu ostatnich 3 lat lub też te, które otrzymały pisemne wskazanie do następnego badania za 12 miesięcy.
    • leni6 Re: Badania /przegląd 16.10.17, 16:35
      Zaczęłabym od rodzinnego, pewnie zleci morfologie, glukoze, tsh, cholesterol, jakieś watrobowe i kreatynine. Zawsze to jakiś początek, potem bym poczytalam trochę i zrobiła kolejne na własną rękę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka