Dodaj do ulubionych

obrazki na paczkach papierosów

17.10.17, 09:11
pytanie do ematek palących czy popalających. czy zrażają was te zdjęcia na paczkach czy są wam obojętne? ja popalam, od czasu do czasu kupię paczkę. do tej pory zdjęcia były mi obojętne ale ostatnio trafiłam na wyjątkowo straszne. przemówiło do mnie tak że przez kilka dni nie zapaliłam żadnego papierosa smile na razie nie napiszę które to.
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:12
      Palę okazjonalnie, raz na 1-3 m-ce; papierosy z pudełka z obrazkiem do pudełka bez obrazka przekłada mi facet. To samo robią wszyscy mi znani palacze. wink Blee.
      • z_lasu Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:19
        Wyczuwam niszę rynkową smile
        • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:21
          To już nie nisza - od dawna sprzedają za grosze etui na papierosy. wink
          • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:23
            Tzn. etui, do których wkładasz całą paczkę dzięki czemu obrazki są zasłonięte.
            • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:26
              Tak, po pare groszy można to kupic, silikonowe w różne wzory. Nie nisza sad
              • z_lasu Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:28
                Od 10 lat nie palę, więc nie jestem na bieżąco. A mężowi obrazki - niestety - nie przeszkadzają sad
                • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:36
                  No nie, są obrzydliwe i to strasznie. Czasami u kogoś widzę i mnie odrzuca.

Na szczęście jest coraz mniej palaczy. Sama już nie wierzyłam, że przestanę palić - nawet mimo najmocniejszych plastrów i zawrotów głowy po nich, paliłam. Blee. smile))
                  • z_lasu Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:44
                    A ja mam wrażenie, że młodzież znowu zaczęła palić. Że w ostatnich latach rzadko się widywało na ulicy młodych z papierosem, a ostatnio widuję nagminnie.
                    • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:45
                      Ja zawsze widywałam i nadal widuję. Wydaje mi się że nic się nie zmieniło.
                      • nenia1 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:58
                        Zmieniło się, zmieniło, chodzę teraz na szkolenie do pewnej instytucji, tej samej co 10 lat temu, wtedy na przerwach większość leciała na papierosa, teraz większość je banany, kanapki albo pije herbatę i kawę.
                    • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:52
                      Palącą młodzież widuję tylko przed klubami albo uczelniami.

Kurczę, to nie te czasy, gdy paliło się w restauracjach (byłam oburzona zakazem big_grin), gdy ludzie palili idąc chodnikiem - kiedyś to było nagminne, teraz widuję takie okazy sporadycznie. Nałogowców to mogę a palcach dwóch rąk policzyć.
                  • minor.revisions Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 04:41
                    > Na szczęście jest coraz mniej palaczy.

Nie wiem, akcje Philip Morris stoją świetnie z tego co wiem
              • aankaa Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:48
                1234wxyz napisał(a):

> Tak, po pare groszy można to kupic, silikonowe w różne wzory. Nie nisza sad

"za moich czasów" wink były też skórzane
                • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:52
                  Skórzane na pudełka? Czy masz na myśli po prostu papierośnice?
                  • aankaa Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:56
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ei/ef/kdsh/vPhdZ8cxyCEZ8puPUX.jpg
                    • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:59
                      A tak, kojarze, ale to było zawsze chyba dość obciachowe big_grin
                    • thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 11:18
                      O rety, pierwszy raz cos takiego widze. Jaki to przedział czasu? 😁
                      • aankaa Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:57
                        końcówka lat 70-tych
                        a że nic w przyrodzie nie ginie to można je i dziś kupić (np na allegro smile )
    • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:17
      Jest mi obojętne. Zresztą ile jest wersji tych zdjęć? Z 5? 10 może max. Wszystkie już widziałam po miliard razy, choćby na wystawach w kioskach, chociaż palę tylko czasami, nie wiem jak mogłabym nagle "trafić" na takie którego nie widziałam.
    • beataj1 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:23
      Nie palę. Ale ostatnio widziałam jak znajoma nakładała na nowo kupioną paczkę papierosów takie silikonowe etui. Ładne, w kwiatuszki. I gotowe....
    • miss_fahrenheit Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:27
      Część znanych mi palaczy nawet "nie rejestruje" tych obrazków wzrokiem. Część używa papierośnic.
    • bei Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:49
      Pamietam, jak pojawiły się pierwsze napisy na opakowaniach papierosów- palenie szkodzi zdrowiu -No coś w tym kontekście.
      Mój tata wówczas powiedział, ze dla niego to mogą raka w kolorach wydrukować a on i tak nie zrezygnuje. Przewidział historię.

Tata, mimo, ze palił bardzo dużo w końcu tak sam z siebie -nie dla zdrowia tylko by rzucić kajdany niewoli nałogu- rzucił palenie i z dwadzieścia lat nie palił.
      Dopiero niedawno zauważyłam, ze opakowania sa ozdobione. Nie mam znajomych palących, ale zerknęłam w sklepie. Zdjęcia często przedstawiają zmarłych w trumnach, zdjecia zmian nowotworowych, martwe niemowlęta w objęciach rodziców. Straszne...
      • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 09:55
        To chyba nie w Polsce. Nie ma zdjęć zmarłych w trumnie, co najwyżej samej trumny. Podobnie jak nie ma zdjęć martwych niemowląt, tylko jest zdjęcie rodziców nad dziecięcą trumną. Zdjęcie zmiany nowotworowej jest chyba tylko jedno.
        • szalona-matematyczka Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:23
          Moje dziecko zauwazylo te obrazki jak bylismy w sklepie podczas pobytu w Polsce i bardzo bylo nimi zszokowane. Ja mam tylko nadzieje, ze nigdy nie siegnie po papierosa, bo to nie tylko niezdrowe i rujnuje urode ale tez kosztowne. W ramach zniechecania dziecka liczylismy ile zabawek moznaby kupic za pieniadze, ktore wydaje sie miesiecznie palac 1-2 paczki dziennie. Jak bylam w Polsce to tez mam wrazenie, ze pali duzo mlodych ludzi, duzo mlodych kobiet, dziewczyn i to tak idac gdzies po ulicy, na szybko. Jestem na tak, moga publikowac jeszcze drastystyczniejsze obrazki, moze jest nadzieja, ze kogos uchroni to przed tym papierosem.
          • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:40
            "W ramach zniechecania dziecka liczylismy ile zabawek moznaby kupic za pieniadze, ktore wydaje sie miesiecznie palac 1-2 paczki dziennie." - Myślę że jeżeli dziecko jest na etapie zabawek to raczej nie jest jeszcze na etapie fajek. Dziwny przelicznik.
            • baltycki Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:50
              1234wxyz napisał(a):

> Dziwny przelicznik.
              Jestes matematyczka?
            • bei Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 17:45
              Ja koleżance przeliczyła, i wyszło, ze przepala rocznie to, o czym mówi „nie stać mnie”
        • bei Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 17:50
          www.google.pl/search?q=obrazki+na+papierosach+zdjecia&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-pl&client=safari#imgrc=549ieG_q1Vs-RM:

Pierwsze co znalazło gogle, ale jest tego dużo więcej.
          Może palisz papierosy, co maja mało smolistych i rakotwórczych związków, pewnie mają wówczas inne zdjęcia.

• 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 18:55
            Gdzie tam. Fotki są na wszystkich te same. Właśnie te. Czyli tradycyjnie: stopa, płuco, ludzie nad małą trumną, ludzie nad dużą trumną, facet w worku, oko, ząb. Stopa chyba jest najczęściej.
            • aankaa Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 21:58
              zapomniałaś o płodzie w popielniczce !!
              • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 22:54
                Fakt. I jeszcze dziecko ze smoczkiem - papierosem.
    • baltycki Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:25
      Zrażają,
      tzn. nie kupuje, nie pale tych powodujacych impotencje.

• thank_you Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:35
        Nie ty jeden. wink
      • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:39
        big_grin Ja czasami w zaprzyjaźnionym kiosku proszę o te z bezpłodnością.
        • baltycki Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:46
          Ja prosze o te, ktore szkodza dzieciom i przy dzieciach nie pale wink.
          • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 10:52
            A to też. I z paleniem w ciąży są ok.
      • mika_p Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 22:37
        > nie kupuje, nie pale tych powodujacych impotencje.

Z takim nieciekawym chudym wymoczkiem.

Mnie się marzy taka petycja do Ministra Zdrowia:

My, kobiety, wnioskujemy o zwiększenie liczby obrazków ilustrujących zagrożenie impotencją, tak aby przedstawiały atrakcyjnych mężczyzn o różnych typach urody. Wniosek ten podyktowany jest troską o naszych partnerów - zależy nam, aby każda z nas mogła znaleźć na paczce papierosów mężczyznę podobnego do swojego partnera i przekonywać go, jakim złem jest palenie papierosów.

I żeby minister uwzględnił.
        I żeby kioski zalały papierosy ze zdjęciami atrakcyjnych facetów w pościeli.
    • feliz_madre Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 11:01
      Zdarzają. Moi znajomi zaklejają obrazek mają specjalne etui.
      Najgorsze zdjęcia jakie widziałam to taka ohydna, zaropiała stopa z martwicą czy czymś. I dziura w gardle na skutek raka.
      • feliz_madre Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 11:40
        Zrażają oczywiscie miało być big_grin
        • viridiana73 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:53
          Ten palec u stopy śliczny jest.
          Kiedyś koleżanka z pracy, powiedzmy Kowalska, złamała sobie właśnie palec. Więc kiedy wpadł nam w oko rzeczony obrazek, ktoś odkrywczo zażartował: "O, palec Kowalskiej!" Radości było co niemiara!
          A tak naprawdę chciałam przez to powiedzieć, że prawdziwych palaczy nie rudzają jakieś tam obrazki.
          • viridiana73 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:54
            ruszają, nie rudzają
      • thaures Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 00:57
        Palę w wakacje
        • 89mumin Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 00:10
          O to to, też mam słaby wzrok, ale ja myślałam, że to tylna część ciała wink W tej popielniczce w ogóle płodu nie zauważyłam, a z daleka myślałam, że to baletnica. Podoba mi się natomiast to dziecko ze smoczko-papierosem, takie abstrakcyjne i trochę bardziej subtelne niż stopa czy zakrwawiona chusteczka (ten obrazek mi się trafia najczęściej).

Ruszały mnie te zdjęcia przez pierwsze 2 tygodnie, teraz przywykłam.
    • drinkit Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:12
      Moja znajoma kupiła sobie zgrabne etui na paczki od papierosów, własnie żeby nie patrzeć.
    • jollyvonne Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:42
      Ja kupuje dla znajomego, jak biore kilka, to zawsze prosze o rozne, zeby mu sie nie znudzilo wink
      Podobno z powodu obrazkow do lask wracaja papierosnice, albo ludzie wyjmuja papierosy bez wyjmowania calej paczki z kieszeni. Faktem jest, ze lezacej na stole juz dawno nie widzialam, ale tez palacych znam duzo mniej.
      • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 12:43
        Czy ja wiem... Myślę że nie leżą na stołach bo już się nie pali w knajpach, w domach też mało kto. Ale to chyba nie efekt obrazków. :
      • issa-a Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 13:01
        >Podobno z powodu obrazkow do lask wracaja papierosnice,

papierośnice, niestety, dzwonia na bramkach przy wejściu do pracy.
        Dlatego mąz korzysta z silikonowego etui
    • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 13:49
      Jak nie zapomnę to przełożę do papierośnicy, ale zwykle zapominam i nawet nie zauważam obrazków. Na początku się śmiałam, że zacznę zbierać obrazki jak pokemony, tylko pula jakaś mała i szybko idzie uzbierać. Mój ulubiony to rodzice przy małej trumnie i pan z niedziałającym sprzętem, kulący się w pościeli. Takie obrazowe. (moje poczucie humoru jest wyjątkowo czarne już od dawna, więc przepraszam z góry wszystkich oburzonych).
      • makinetka82 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 19:52
        sprzęt jak sprzęt, ale co cię bawi w maleńkiej trumience?? jakim trzeba być człowiekiem, no ludzie...
        • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 21:27
          A mam płakać? Bawi mnie absurdalność obrazka na paczce papierosów. Nie mam zielonego pojęcia jak papierosy mogą zabić nienarodzone dziecko, serio zdarzył się taki przypadek? Bo może się zdarzył i nie powinnam się śmiać z idiotycznego obrazka, nie mającego nic wspólnego z tematem.

Poza tym, nie uderzaj w wysokie tony. Bawi mnie trumienka, tak samo jak bawi mnie rurka na obrazku w czyimś gardle i w ogóle te obrazki mnie bawią. Nie straszą mnie, nie obrzydzają. Śmieszą. Śmieszą mnie także wyjątkowo obrzydliwe dowcipy o martwych płodach, klaunach i chorych ludziach. Śmieszą mnie też filmy gore, które są tak durne, że aż zabawne. I śmieszy mnie film Cradle Of Fear, gdzie koleś wciąga jelita kota (gumowo futrzanego) jak spaghetti z talerza. Jak obejrzałam to pierwszy raz to się zaplułam colą przy oglądaniu.
          • makinetka82 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 23:11
            no cóż, widać mamy inne poczucie humoru... mnie trumienka nie bawi .
          • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 23:36
            alchemy_alice napisał(a):

Bawi mnie trumienka, tak samo jak bawi mn
            > ie rurka na obrazku w czyimś gardle i w ogóle te obrazki mnie bawią. Nie strasz
            > ą mnie, nie obrzydzają. Śmieszą.

Ty calkiem zdrowa jestes?
            • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 01:30
              Owszem. Po prostu od zawsze bawią mnie obrzydliwe rzeczy, na przykład kiepskie horrory klasy z, czy inne dziwne filmy gore, które są tak okropne, że aż śmieszne. Te obrazki czy zdjęcia nie są dla mnie jakoś szczególnie realne, więc nie przejmuje się nimi i patrzę na nie, tak jak na słaby horror z dużą ilością sztucznych flaków i krwi. Nie mam potrzeby oglądania flaków na żywo, ba nawet mięsa nie jem od wieków. Ale nie mam zamiaru przepraszać kogokolwiek za to, że nie płaczę i nie ronię łez nad fotkami, które można złożyć w photoshopie.
              • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 20:36

> Owszem. Po prostu od zawsze bawią mnie obrzydliwe rzeczy, na przykład kiepskie
                > horrory klasy z, czy inne dziwne filmy gore, które są tak okropne, że aż śmiesz
                > ne. Te obrazki czy zdjęcia nie są dla mnie jakoś szczególnie realne, więc nie p
                > rzejmuje się nimi i patrzę na nie, tak jak na słaby horror z dużą ilością sztuc
                > znych flaków i krwi.

Sadze, ze inaczej na to bedziesz patrzyc, jak zobaczysz czlowieka z taka wlasnie rurka, ktory ma dwa- trzy miesiace zycia przed soba i o tym wie. Ja znalam i widzialam. Nie zycze nikomu.
                • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 23:56
                  Też znałam i też widziałam. Nawet więcej, to był ktoś z mojej rodziny, niedalekiej. I z niego się nie śmiałam, byłam przy nim. Ale nie mam zamiaru przepraszać, że śmieszą mnie głupawe zdjęcia na paczkach papierosów, czy krwawe horrory. Nie śmieszy mnie ludzka tragedia, ta prawdziwa, której bywam świadkiem. Bawi mnie fikcja, a te obrazki postrzegam jako fikcję.

Poza tym prędzej będzie współczuć takie dziwadło jak ja, niż reszta świętych bezgrzesznych. Kiedy znajomy umierał (ciężka choroba, trochę na jego własne życzenie), to byłam przy jego łóżku. Ja, ta która śmieje się z flaków i krwi. Szkoda, że nie było przy nim tych wszystkich cnotek, co to uważały, że nie można się śmiać z niczego. One jakoś nie przyszły posiedzieć przy nim, jak odchodził. Ja byłam. I wiesz co? I nadal mnie śmieszą flaki, krew, trumienki i trupy. A ludzkie tragedie nadal mnie nie śmieszą.
          • szalona-matematyczka Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 00:22
            Alchemy, ty naprawde jestes taka niedouczona, ze nie wiesz jak papierosy palace przez matke w ciazy moga wrecz zabic nienarodzone dziecko ????????????????????????????????????????????????????????????????
            • depompadur Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 09:26
              Zapomniałaś o jeszcze jednym znaku zapytania. Bez niego jest mało dramatycznie.
            • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 15:31
              Możliwe, jestem informatyczką, nie lekarką i średnio interesuję się biologią. Jeżeli mogą zabić to spoko, ja w ciąży będąc nie paliłam. A są jakieś udokumentowane przypadki, że palenie zabiło dziecko? Z ciekawości pytam, bo widzisz, ja się chętnie douczę.
      • chyba.ze Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 05:39

> . Mój ulubiony to rodzice przy
        > małej trumnie

Przestanie być " ulubionym" jak sama staniesz przy trumience.
        Spoko. Życie wszystkiego Cię nauczy i w niczym nie oszczędzi.
        • viridiana73 Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 08:06
          Ale może pozwólmy Alice lubić czarny humor.
          Dziewczyna nie śmieje się z niczyjej tragedii, nie mówi: "Och, Iksińscy stoją nad trumną, jakie to zabawne!". Prawdziwy czarny humor nie jest prostackim wyśmiewaniem ludzkich dramatów, jest raczej przedstawianiem smutnych czy tragicznych rzeczy/zjawisk w sposób groteskowy/ ironiczny/zabawny.
          Chyba nikt nie wierzy w to, że zdjęcie z trumienką jest p r a w d z i w y m zdjęciem z pogrzebu??

PS. Ja też uwielbiam czarny humor.
          • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 13:31
            Dzięki, ale obawiam się, że i tak nie zrozumieją. Za to jak sama widzisz, życzą mi życiowych tragedii i żebym stanęła nad maleńką trumną. I to wydaje mi się o wiele gorsze niż moje chichotanie jak widzę sztuczne flaki na ekranie tv, ale co kto lubi. Ja nikomu złego życzę, przy prawdziwej tragedii milczę albo wspieram osobę, której się przydarzyła. Ale i tak mnie już osądziły niektóre i w sumie wisi mi to. Nie czuję się winna, bo za poczucie humoru przepraszać nie muszę. Tak samo nie będę przepraszać za to, że ktoś sobie wyobraża jakieś dziwne rzeczy na mój temat. Tyle ich co sobie w sieci napiszą.
            • makinetka82 Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 15:59
              Kto konkretnie ci życzy?
              • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 17:29
                Z wypowiedzi chyba.ze można spokojnie wyciągnąć, że przestanie mnie bawić jak sama przy trumience stanę. Potem stwierdza, że życie mnie jeszcze wszystkiego nauczy. Ergo chyba.ze życzy mi abym się nauczyła stojąc przy trumience. Serio, mam to jaśniej przekazać?
                • makinetka82 Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 17:57
                  Co do wypowiedzi chyba że... zgadzam się, i dam sobie rękę uciąć, że gdybyś stanęła przy trumience własnego dziecka, to widok trumienki na pewno by cię nie rozbawił. I tak, w sumie z drugą częścią też się zgodzę, że życie kiedyś cię nauczy, że są rzeczy, z których się śmiać nie należy, tak jak są granice, których przekraczać nie można. Absolutnie nie oznacza to, że życzę ci śmierci dziecka, kogokolwiek. Takich rzeczy nikt normalny nie życzyłby najgorszemu nawet wrogowi.
                • chyba.ze Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 19:33
                  alchemy_alpowodów doapisał(a):

> Z wypowiedzi chyba.ze można spokojnie wyciągnąć, że

W którym miejscu przeczytałaś, że chodzi o Twoje dziecko?
                  Możesz zacytować?

Strata "pośrednia" u przyjaciół, sąsiadów, znajomych czy dalszej rodziny TEŻ porusza do żywego.
                  Ale śmiej się na zdrowie.
                  Na pogrzeb rodziców (nikt nie żyje wiecznie) zamów kabaret.
                  Buahahahaha.
                  Strasznie zabawne.

Ps. Jest tyle powodów do śmiechu- nowotwory, choroby psychiczne, samobójstwa etc
                  Baw się dobrze!
                  • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 23:58
                    Głupia jesteś i tyle. Sorry, ale na tym kończę dyskusję z tobą. Byłam świadkiem wielu tragedii, w rodzinie i poza nią. I to nic nie zmieniło. Nadal śmieję się na horrorach klasy z, przy fotkach trumienek (nieprawdziwych zresztą) i tyle. Nie śmiałam się jak umierał mój przyjaciel, ale śmiałam się razem z nim jak oglądaliśmy Zombiebobry, gdzie krew się lała strumieniami.
                    • chyba.ze [...] 19.10.17, 05:11
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • depompadur Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 09:29
                        Pierwsze zdanie dotyczy raczej Ciebie niż alchemy_alice. Naucz się w końcu, że ludzie się różnią.
                        • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 19:12
                          depompadur napisała:

> Pierwsze zdanie dotyczy raczej Ciebie niż alchemy_alice. Naucz się w końcu, że
                          > ludzie się różnią.

Nowe piórka?
                      • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 15:35
                        Odpowiem ci jedynie na ps, bo z resztą nawet nie chce mi się dyskutować. Skąd wiesz, że nie przeżyłam takiej tragedii? Nie masz pojęcia i farmazony klepiesz. Mogłam przeżyć, mogłam nie przeżyć. Równie dobrze, mogłam sama kiedyś stać nad taką trumienką i wtedy twoje argumenty są inwalidami. Rzecz w tym, ze to nie twój interes czy spotka mnie jakaś tragedia czy nie. Ja w przeciwieństwie do ciebie, życzę ci dobrego życia, bez tragedii i smutków. Głównie dlatego, że nie jestem tępą dzidą, która cieszy się z czyjegoś nieszczęścia. Zrozumiesz to jak dorośniesz.
    • nickbezznaczenia Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 16:06
      Nie, nie robią na mnie wrażenia.
    • heca7 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 16:15
      A nie lepiej przestać palić niż inwestować w dodatkowe opakowanie? Od schowania zdjęcia rak magicznie nie zniknie.
      • leokadia35 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 16:36
        Z okiem mnie obrzydziło
        • czarna_kita Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 17:40
          Popalam sporadycznie i zanim spale tą jedną paczkę która kupie to zdaze się przyzwyczaić.
        • heca7 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 17:41
          Tak się pytam bo ja nie palę ani nikt w rodzinie. Ojciec rzucił ponad 30 lat temu a i tak wcześniej popalal fajkę. Mama nigdy nie paliła. Tesciowie podobno kiedyś palili ale jak teść dostał zawału przed 50 to przestał i teściowa razem z nim. Znajomych palących praktycznie nie posiadam.
          • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 18:48
            heca7 napisała:

Znajomych palących praktycznie nie posiadam.
            >
            Ja tez palacych znajomych nie mam. Bardziej bym sie natomiast bala samego palenia niz obrazkow na papierosach. Ostatnio u kolezanki, ktora przestala palic z 15 lat temu wykryli raka pluc i wycieli 1/3 pluca. Lekarz stwierdzil, ze to definitywnie z powodu wczesniejszego palenia. Ten typ raka. Tak wiec, najlepiej wcale nie zaczynac. Przynajmniej moze raka pluc sie da uniknac.
            • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 18:59
              Mieszkam w smogu big_grin Kilka fajek w tę czy w tę nie zrobi mi różnicy.
              • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 19:02
                1234wxyz napisał(a):

> Mieszkam w smogu big_grin Kilka fajek w tę czy w tę nie zrobi mi różnicy.

Sadze, ze moze zrobic. I lepiej nie palic niz palic.
                • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 22:55
                  No lepiej. Tak jak lepiej nie jeść słodyczy niż jeść, ale jedno i drugie lubię i od czasu do czasu robię.
                  • aka10 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 23:27
                    1234wxyz napisał(a):

> No lepiej. Tak jak lepiej nie jeść słodyczy niż jeść, ale jedno i drugie lubię
                    > i od czasu do czasu robię.

Przy czym jedno jest zdecydowanie gorsze od drugiego.
    • muchy_w_nosie Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 19:04
      Nie patrzę na nie, chociaż czasami jak idę do sklepu i jestem sama to proszę o obrazek z dzieckiem wink
      Ogólnie jestem za całkowitym zakazem palenia, bo mnie wq.... strasznie i nie rozumiem dlaczego palę.
    • tt-tka Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 22:51
      W ogole nie zauwazam zdjec, tzn nie przygladam sie. Papierosy to nie galeria obrazow i kupuje sie je, by palic smile
      Natomiast denerwuje mnie, ze zniknelo info o zawartosci nikotyny, substancji smolistych itp.
      • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 22:57
        A zniknelo? Aż sprawdziłam, faktycznie nie ma.
    • patka8080 Re: obrazki na paczkach papierosów 17.10.17, 23:31
      Nie kumam jak można palić. Tyle syfu na własne życzenie... a później będziecie leczyć się z moich składek, podatków smile
      Włosy śmierdzą, żeby zolkna, ciuchy śmierdzą, cera nieswieża i w ch kasy!
      • tt-tka Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 00:17
        patka8080 napisał(a):

> Nie kumam jak można palić. Tyle syfu na własne życzenie... a później będziecie
        > leczyć się z moich składek, podatków smile

Poki co to inni - mozliwe nawet, ze ty - lecza sie z moich skladek i podatkow. I nie wypominam.
      • issa-a Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 01:06
        > później będziecie leczyć się z moich składek, podatków

a, przepraszam, ty ćwiczysz regularnie? ruszasz się? plywasz? masz nadwagę czy jestes szczupla?
        bo wiesz...w przeciwnym wypadku bedziesz leczyć sie "za moje".
        Pijesz? czy w ogole nie? bo wiesz, w przeciwnym razie bedziesz leczyc sie "za moje".
        Czyli, puknij sie w czolo.
        Jeśli "włosy smierdzą" to nie twoje tylko moje, ciuchy smierdzą moje, nie twoje, cera też. A tobie goowno do tego. jasne?
        • lodomeria Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 01:57
          A przepraszam, tylu ludzi marnie zdycha, bo nie ma kasy na diagnostykę albo leki, tylu starszych ludzi jest odsyłanych z kwitkiem, bo już się nie opłaca (np. jaskry im usuwać, żeby przez ostatnich dziesięć lat życia mogli jeszcze jako tako widzieć i móc sobie z domu na skwerek samodzielnie wyjść), to na to powinny iść wrzucane do wspólnego wora pieniądze.
        • zlababa35 Re: obrazki na paczkach papierosów 20.10.17, 19:02
          Ot kultura palaczki wink.
          Nie zabijaj, proszę big_grin.
      • black.emma Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 16:05
        Spoko, palacze płaca tyle akcyzy, ze leczą sie za swoje 😉
    • takisobieludz Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 00:15
      co prawda od kilku tygodni popalam elektrona, ale jak jeszcze palilam zwykle to zdjecia kompletnie mnie nie ruszaly. Ja wiem czym grozi palenie i nie muszą mi tego na obrazku pokazywać, bym zrozumiała.
    • milamala Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 01:11
      Takie jest zadanie tych zdjec. Znaczy spelnily swoja role jak cie zniechecily.
    • lalkaika Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 01:16
      Te zdjecia maja na celu oglupienie palacza. Zauwazylyscie,ze nie jest juz napisane ile xxnikotynyxxx ? kiedys bylo np.0,7 czy 0,1 Plus jakies substancje smoliste etc. .
      • chyba.ze Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 05:33
        lalkaika napisała:

> Te zdjecia maja na celu oglupienie palacza.

Ogłupienie?

big_grin
    • agrypina6 Re: obrazki na paczkach papierosów 18.10.17, 17:50
      No skoro ktoś pali, to nie powinien zwracać uwagi na te obrazki. Znam osoby, które zachorowały na raka płuc, paliły latami. Jedna właśnie umiera. I nie, argument ,że ktoś nie palił i też ma raka, mnie nie przekonuje.
    • czar_bajry Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 00:00
      kupiłam sobie sylikonowe etuitongue_out
    • danaide Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 09:18
      Nie palę, ale miałam kiedyś palącego kolegę, który produkował sobie naklejki na paczki w stylistyce ostrzeżeń. Zapamiętałam jedno: "Minister Zdrowia się nie zna."
      • alchemy_alice Re: obrazki na paczkach papierosów 19.10.17, 15:41
        Boskie! Też sobie takie druknę
        • 1234wxyz Re: obrazki na paczkach papierosów 20.10.17, 08:59
          Były do kupienia kiedyś, pewnie dalej są. Format pasujący, wystarczyło nakleić na ostrzeżenie. big_grin
    • whitney85 Re: obrazki na paczkach papierosów 20.10.17, 11:12
      Przekladam w ładna papierosnice chociaż z czasem przestaje je widzieć, autentycznie. Ale na początku mi przeszkadzały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka