taki-sobie-nick 17.10.17, 22:41 jako "krucha"? Moim zdaniem okropne, sugeruje, że mówiący chce mieć możliwość skruszenia tej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:41 "Jako >kruchej<" powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:45 Dość anachroniczne określenie o dwojakim znaczeniu: wrażliwa/delikatna lub szczupła, drobnokoścista, b. delikatnej budowy Nijak nie kojarzy się z kruszeniem, z kruszywem też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:46 W ogóle się nie podoba. Natomiast mam wrażenie, że jest prawdziwe. Strasznie łatwo uszkodzić dzisiejsze kobiety. Wystarczy na nie spojrzeć. Ewidentnie są dość "kruche". Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:48 kojarzy mi się z kobietą chorą na osteroporozę. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:09 simply_z napisała: > kojarzy mi się z kobietą chorą na osteroporozę. Może dlatego stosunkowo często pojawia się w opisie starszych pań tj."krucha staruszka" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:49 bialeem napisał: > W ogóle się nie podoba. Natomiast mam wrażenie, że jest prawdziwe. Strasznie ła > two uszkodzić dzisiejsze kobiety. Wystarczy na nie spojrzeć. Ewidentnie są dość > "kruche". Możesz rozwinąć? > Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 00:10 Gdzieś dziś widziałam ad akcji metoo stwierdzenie o lepkich spojrzeniach. Rozumiem, że są osoby słabsze. Sama mam socjofobie i problemy z odbieraniem telefonów, ale do tego uważam, że kobiety są za słabe i za łatwo się dają tłamsić, manipulować i zastraszać. Sama akcja metoo pokazuje jak dużo jest kobiet, które nie potrafią postawić się idiocie. To nie jest ich wina. Chciałabym mieć przepis na kobiety, które się nie dają zastraszyć i przestraszyć, ale mimo wszystko powstaje wizerunek kobiety, którą zastrasza spojrzenie. Jak to nie jest kruchość, to nie wiem co jest. Może byłam ciut inaczej wychowana. Może dla mnie faceci są słabą płcią, którą rządzi moja ulubiona biologia i się ich nie boję praktycznie nigdy. Moje podejście nie jest idealne, bo trochę "kastruje" tych normalnych samców, ale ja się nie boję. Chciałabym żeby żadna kobieta nie czuła się krucha (chyba, że chce). Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 12:31 Sama akcja metoo pokazuje jak dużo jest kobiet, które nie > potrafią postawić się idiocie Na jakiej podstawie twierdzisz, że te kobiety "nie potrafią postawić się idiocie"? Owszem, ta akcja pokazuje, że jest mnóstwo (większość?) kobiet, które niestety znalazły się w sytuacji niekomfortowej z powodu idioty/zboczeńca/degenerata - czy i ile z nich (oraz dlaczego) potrafiło mu się "postawić" to już inna kwestia. Ale na pewno nie nazwałabym ich "kruchymi", nawet jeśli w którejś z tych sytuacji okazywały się za słabe, by spacyfikować agresora. Faceta też byś nazwała słabeuszem, gdyby nie dał rady się odwinąć bokserowi wagi ciężkiej? Albo trzem na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:50 Co tu dużo mówić. Ona krucha, on silny. Ona uczuciowa, on rozumny. Ona wrażliwa, on - ostoja spokoju. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:50 Jest śliczne. Lubię takie słowa, które idealnie oddają to, co znaczą. W ogóle nie kojarzy mi się z tym, że ktoś chce skruszyć, tylko właśnie, że chce chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 22:54 a.va napisała: > Jest śliczne. Lubię takie słowa, które idealnie oddają to, co znaczą. W ogóle n > ie kojarzy mi się z tym, że ktoś chce skruszyć, tylko właśnie, że chce chronić. Jak znam tego ktosia, to raczej chciał mieć możliwość skruszenia, ale dzięki za wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:32 To mow od razu, że akcja dzieje się w kregach policyjno-kryminalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:34 lady-z-gaga napisała: > To mow od razu, że akcja dzieje się w kregach policyjno-kryminalnych. Bez przesady, to był filolog. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:40 Kajetan P.też jest filologiem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:44 antyideal napisała: > Kajetan P.też jest filologiem ;P Nie jest, relegowali go. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:24 Niespecjalnie. Kojarzy mi się z kruchym ciastem ze śliwkami, z którego lubię wyłącznie śliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:37 kojarzy mi sie ze "sloniem w skladzie porcelany". Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:37 Drobna, szczupła, nie wysoka.Jak figurka z saskiej porcelany. W sumie, są takie kobiety o urodzie (i cerze) tych figurek. Dla mnie "krucha" jest doskonałym określeniem. Bo przypomina mi takie właśnie figurki Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:47 Mam takie samo skojarzenie, zdecydowanie pozytywne, bo znałam jedną dziewczynę pasującą do rysopisu i lubiłam ją. BTW. jej kruchość była zwodnicza Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 06:48 > BTW. jej kruchość była zwodnicza Jak Bernadette Rostenkowski Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 07:59 Lubie to! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 17.10.17, 23:40 > jako "krucha"? fajne, chociaż "loszka" lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:43 tiszantul napisała: > > jako "krucha"? > > fajne, chociaż "loszka" lepsze. prezentujesz wartości prawicowe? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:49 lellapolella napisała: > a to są wartości?! Tiszantul robi tu za reprezentanta wartości, więc grzecznie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Tiszantul, czy tym postem 18.10.17, 00:00 Myślę, że mu się należy kilkudniowy odpoczynek od forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:49 taki-sobie-nick napisała: > tiszantul napisała: > > > > jako "krucha"? > > > > fajne, chociaż "loszka" lepsze. > > prezentujesz wartości prawicowe? Chyba lewicowo-feministyczne? Wiele razy czytałem, że nie należy w stosunku do kobiet używać określeń typu "psycholog", tylko "psycho loszka". Miło że pytasz, prawdziwa lewaczka od razu zgłosiłaby molestowanie na policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:52 > prezentujesz wartości prawicowe? ja się tylko staram animować wartościową dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:56 "tiszantul" za to kojarzy mi sie z "ciszatam". w kazdym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tiszantul, czy tym postem 17.10.17, 23:57 anberte1 napisała: > "tiszantul" za to kojarzy mi sie z "ciszatam". > w kazdym watku. Nie, to fragment Węgier. Lojalny PiS-owiec wybrał sobie Węgry na inspirację nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 00:36 pomyslalam o sobie "krucha" i wybuchnelam smiechem. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 01:00 Myślę o sobie bardziej jako o taranie. Co nie zmienia faktu, że są tam gdzieś kruche. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 06:37 drobna, szczupła, nie wysoka - niekoniecznie może być krucha. Może być też mocnym taranem - i piszę tylko o cechach zewnętrznych Aby być krucha - musi jeszcze dysponować innymi cechami zewnętrznymi (!), upodabniającymi ją do figurki porcelanowej. Wnętrze - to całkowicie odmienna sprawa. Ps. Mam taką koleżankę z wyglądy przypinającą figurkę. Na imię ma Tamara, przez niektórych zwana Tamtą Marą (za jej wiedzą ). Jest zwiewna i delikatna, dodatkowo fizycznie słaba. Ale, przy tym, jest niesamowicie mocna psychicznie , mocniejsza niż niejedna "tzw silna baba". Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 06:27 Kojarzy mi się z moją koleżanką. Wygląda jak królewna śnieżka z anoreksją. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Jak wam się podoba określenie kobiety 18.10.17, 07:11 Mnie się kojarzy z zaawansowaną chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś