butch_cassidy 19.10.17, 15:46 Jakie firmy polecacie, jakie odradzacie? Bo wszystko mi pada na raz Raczej z niższej niż wyższej półki cenowej. Ze swej strony mogę napisać, że zdecydowanie odradzam kuchnie indukcyjną firmy Amica. No chyba że miałam pecha co do egzemplarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 19.10.17, 15:59 butch_cassidy napisała: > Jakie firmy polecacie, jakie odradzacie? > Bo wszystko mi pada na raz > Raczej z niższej niż wyższej półki cenowej. > > Ze swej strony mogę napisać, że zdecydowanie odradzam kuchnie indukcyjną firmy > Amica. No chyba że miałam pecha co do egzemplarza. Mam kuchnię indukcyjną firmy Amica od lutego 2015. I jest bardzo dobra. Bardzo ją lubię. Kupiłem z gwarancją 2+2, więc jeszcze chwila spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:10 U mnie niestety wynikła awaria w przyłączu, którego gwarancja nie obejmuje, jak się dowiedziałam. A że w wyniku tej awarii płyta byłaby praktycznie do wymiany, to no cóż... Ale mniejsza z tym. Zastanawiam się, co teraz wybrać. Pralka do tego mi dziś padła, a zmywarka ledwie zipie już od miesiąca chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Duże agd 19.10.17, 16:13 Hmm to jak awaria w przyłączu to jaka w tym wina producenta płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:18 Korzystam z kuchni jako całości, więc dlaczego mam się zastanawiać, którą część sprzętu kto wyprodukował i co z tego wynika...? Kuchnia ma logo Amica, nie ma oddzielnego logo na płycie, oddzielnego na przyłączu, oddzielnego na piekarniku, itd... więc wg mnie to Amica odpowiada za to, że sprzęt był sprawny 10 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Duże agd 20.10.17, 10:10 Zrozumiałam, że piszesz o przyłączu, w znaczeniu odcinku, który ewentualnie mógłby spartaczyć elektryk. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Duże agd 19.10.17, 16:10 teraz to jeden pies. ja mam glownie boscha ale chyba za krotko by sie psul. poprzednio mialam kuchnie i piekarnik amica i dzialaly bezawaryjnie 9lat. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:11 Też już się zastanawiam, czy to nie kwestia szczęścia po prostu. Bo nawet nie ceny. Przyjaciółce droga zmywarka padła po 4 latach... Też kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Duże agd 19.10.17, 16:17 ja robiłam teraz remont kuchni. całe agd (za wyj okapu) miałam BOSHA, przetrwało bezawaryjnie 12 lat i teraz jeszcze te sprzety odsprzedałam. (awarię miała tylko zmywarka, poszła jakas duperela za 80 zł). mimo to Bosha nie kupiłam teraz, bo jakoś ogolnie byłam na nie. czy zmiana się opłaci - okaze się. co Ci doradzę - wszystko kupowałam w Media Expert (przez internet), bo regularnie mają dobre promocje cenowe (rabaty na więcej niz 1 sprzet, rabaty na konkretne marki itp). Te akcje rabatowe zmieniają im się bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 19.10.17, 16:28 joanna_poz napisała: > całe agd (za wyj okapu) miałam BOSHA, przetrwało bezawaryjnie 12 lat i teraz je > szcze te sprzety odsprzedałam. kto kupuje 12 letnie schrotty?! chyba, że odsprzedałaś na złom.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Duże agd 19.10.17, 16:30 hahaha, tez chciałam wywalic do kontenera z gruzem, bez żdzbła wiary, ze ktos to zechce ano kupuja.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 19.10.17, 16:30 joanna_poz napisała: > hahaha, tez chciałam wywalic do kontenera z gruzem, bez żdzbła wiary, ze ktos t > o zechce > ano kupuja.. Może naprawiacze ma części? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Duże agd 19.10.17, 16:32 kupują do jakiś domkow letniskowych/ działkowych. do warsztatów/ firm garażowych. sprzedałam komplet - wziął jeden klient Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:12 A czy ktoś może ma Candy (pralka, zmywarka) lub Elektrolux (kuchnia elektryczna z płytą ceramiczną, względnie pralka od góry ładowana 40 cm)? Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Duże agd 19.10.17, 16:18 Mam pralkę Candy od ponad 13 lat, śmiga jak nówka sztuka. Ale od tamtej pory mogło się wiele zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Duże agd 04.11.17, 20:54 też mam Candy od 13 lat. czasem twierdzi, że ma zatkany odpływ wody, czasem igra sobie z programatorem... ale jej wybaczam, bo pierze jak złoto. fachman, zawezwany do "zatkanego odpływu" stanowczo twierdził, że to jedna z najlepszych pralek jakie widział, kazał chuchać i dmuchać na cudo - bo te nowsze to małe pikusie/psujusie przy naszej staruszce. to chuchamy i dmuchamy. wybaczamy humory i... pierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Duże agd 19.10.17, 16:19 z Eletroluxa mam piekarnik, indukcję i zmywarkę - ale to od 3 miesięcy. z funkcjonalnosci zadowlona jestem bardzo, w porownaniu ze starym Boshem, co do awaryjnosci wypowiem się za parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 19.10.17, 16:29 butch_cassidy napisała: > A czy ktoś może ma Candy (pralka, zmywarka) Mam pralkę Candy. Już drugą. A co? Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:31 Jak drugą, to oceniasz, że dobra, rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 19.10.17, 16:36 butch_cassidy napisała: > Jak drugą, to oceniasz, że dobra, rozumiem? Czy ja wiem czy dobra? Pierze fajnie, bajerów na montowane ma strasznie dużo, energooszczędna jest, z minusów strasznie głośna. Kupuję Candy, bo dają na to 5 lat. I przy pierwszej awarii po okresie gwarancyjnym wyrzucam - dlatego drugą. Obecna jest z lutego 2015 i już była naprawiana dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey.tea Re: Duże agd 19.10.17, 17:38 Moja mama klasyczną kuchenkę (góra gaz, dół piekarnik elektryczny) Elektroluxa zmieniła po 15 latach bo jej się znudziła, też na Elektroluxa, tym razem osobno piekarnik elektryczny i płyta ale gazowa. Jak na razie nie narzeka (3 lata). Pralkę też miała Elektroluxa, też ponad 10 lat, zaczęła podciekać. Wymieniła na Candy, ładowana z przodu plus suszarka. Lodówkę też ma Candy. Ja mam wszystko Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Duże agd 19.10.17, 20:00 > A czy ktoś może ma Candy Ja mam pralkę. Drugą. Pierwsza prała 17 lat i oddawałam taką na wykończeniu, ale działającą. Chciałam zmienić, ale Candy ma nieustającą promocję i gwarancję pięcioletnią, więc wzięłam znowu Candy. Na razie ma kilka miesięcy, więc trudno cokolwiek powiedzieć. Pierze. Jest potężna. Lubię ja. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Duże agd 20.10.17, 00:19 Elektroluxa mam pralkę ładowaną od góry, od 10 lat (i się zepsuła ostatnio, nawet liczyłam, że sobie nową kupię, ale mąż bez większego problemu naprawił, łożysko trzeba było wymienić tylko) i piekarnik, też z 10. Na dniach kupujemy płytę indukcyjną i też zdecydowaliśmy się na Elektroluxa. Zmywarkę za to mamy Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Duże agd 19.10.17, 16:15 Polecam Siemens, Bosch, Electrolux i Samsung. Odpukać, wszystko działa już 10-15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Duże agd 19.10.17, 16:18 Z niższej półki cenowej mam lodówkę Samsunga - działa bezawaryjnie 12 lat oraz pralkę Bosch - bez awarii 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Duże agd 19.10.17, 16:30 Od ponad 6 lat plyte, piekarnik i lodowke mam z samsunga. Zmywarka bosch. Jak do tej pory bezawaryjne.. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Duże agd 19.10.17, 16:52 Po 17 latach wymienialiśmy sprzęt tylko dlatego, ze zmienia się design, odświeżyliśmy wnętrza i start sprzęt do nowych mebli już średnio pasował. Kolejny raz kupiliśmy Boscha, tylko piekarnik został samsunga- był wymieniony 2 lata temu -poprzedni z Amica odmówił wówczas posluszenstwa😊 Zaproś przed zakupem elektryka na „ consulting”😊, to, ze na raz psują się urządzenia może być wynikiem nieprawidłowości sieci elektr. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:55 Raczej nie, one już po prostu mają kilkanaście lat (za wyjątkiem kuchni). Ale kontrolę sieci akurat i tak muszę zrobić, to fakt, bo to chyba trzeba co kilka lat, tak jak komin (co roku)... Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 19.10.17, 16:56 Mimo to dzięki za trop do sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Duże agd 19.10.17, 19:45 Duże (i małe też) AGD mam zamiennie-albo z siemensa, albo z boscha, bo obie firmy robią dokładnie takie same sprzęty(z maleńkimi różnicami)-więc jak nie ma dostępności danego sprzętu z jednej firmy, kupuję z drugiej. Sprzęty wymieniam po ok 10-12 latach-popycham dalej, bo działają , moja pierwsza oddana zmywarka ma już chyba 14-15 lat i działa-wymieniona uszczelka koszt 50zł. Dla mnie firma Amica nie istnieje już od lat-od czasu jak prawie nówka pralka po 6 naprawach poszła na złom. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 20.10.17, 09:45 b-b1 napisała: > Duże (i małe też) AGD mam zamiennie-albo z siemensa, albo z boscha, bo obie fir > my robią dokładnie takie same sprzęty(z maleńkimi różnicami) Zdradzę Ci sekret - to jest jedna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Duże agd 20.10.17, 10:06 dyzurny_troll_forum_2 napisał(a): > b-b1 napisała: > > > Duże (i małe też) AGD mam zamiennie-albo z siemensa, albo z boscha, bo ob > ie fir > > my robią dokładnie takie same sprzęty(z maleńkimi różnicami) > > Zdradzę Ci sekret - to jest jedna firma. Wiem o tym i dlatego kupuję zamiennie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Duże agd 19.10.17, 19:50 Zwykłą kuchenkę gazową Amica tez odtradzam No i pralkę amica też. Mojej siostrze w przeciągu 10 lat padły 3 pralki amica, ja mam polara, chodzi 11 rok. Lodówka polar wytrzymała 10 lat. Zmywarę bosch mam 7 albo 8 lat i skraca od nowości programy. W długim cyklu to nie problem ale taki połgodzinny jak skróci do 20 minut, to nie domywa. Lodówe teraz mam elektrolux, jest ok, kuchenka tej firmy taka z tańszych za to, to porażka, płyta odrywa się od piekarniak, wszystko trzyma się na jakąś piankę. pokrętła źle działaja i bardzo trudno odpalić gaz, ciągle gaśnie i się niebotycznie wk... Nie widizałam tych wad, bo kupiłam przez neta Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Duże agd 19.10.17, 20:06 Pralkosuszarka elektrolux - ok piekarnik (zabudowa) - bosh indukcja - bosh mikrofala - amica (zabudowa) pochłaniacz - amica (zabudowa) lodówka - amica (białe szklane drzwi) zmywarka elektrolux (zabudowa) Wszystkie sprzęty działają bez zarzutu od 2014r. (wtedy nowa kuchnia wjechała ) Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Duże agd 19.10.17, 20:35 Mam raczej niskopodłogowy sprzęt, właściwie wszystko innej marki ale kupowałam na podstawie opini z forów budowlanych o jak na razie się nie zawiodłam. Wszystkim sprzętom stuknelo 5 lat i dziadka bezawaryjnie. Płytę bardzo polecam Teka. Kupiłam jedna z najtańszych na rynku 5 lat temu i działa idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
green_agula Re: Duże agd 19.10.17, 20:46 lodówka gorenje 10 lat- jedna awaria piec gaz+piekarnik na prąd Indesit tez 10 lat- działa bezawaryjnie Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 20.10.17, 07:48 Dzięki, wszystkim. Wybraliśmy, zamówiliśmy... Oby wybór był lepszy niż tamta nieszczęsna kuchnia. Po tym "wypadku przy pracy" normalnie mnie stresuje wybór sprzętu Cóż... nie może tak być dwa razy z rzędu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Duże agd 20.10.17, 09:45 butch_cassidy napisała: > Cóż... nie może tak być dwa razy z rzędu, prawda? Może! Jak uczy mój przypadek z Candy.... Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Duże agd 20.10.17, 10:11 Dlatego już nie kupiłam Amiki. I mnie nie załamuj - zmiana producenta musi odczynić urok Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Duże agd 20.10.17, 08:37 Mam płytę Boscha, piekarnik Whirpoola. Jestem zadowolona bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wichaj Re: Duże agd 20.10.17, 11:15 w dzisiejszych czasach technologia jest świetna, tak naprawdę bez problemu jest zrobienie coś dobrej jakości. Wiadomo, ze psucie sie AGD jest zamierzone, więc nie o tym będę pisała. Ja polecam Miele, mam pralkę i suszarkę, wprawdzie użytkuję ok 8 lat ale jestem w pełni zadowolona. Nie wszystkie dobre marki są gwarancją jakości, np. lodówka Liepher zepsuła się po 5 latach, oczywiście nie jest możłiwa naprawa więc produkt nadaje się na złom. Inne AGD w mojej kuchni - Bosh, Samsung działąją od 5 lat bez zarzutów Odpowiedz Link Zgłoś