gingers73 21.10.17, 10:50 Ktoś z Was lub bliskich robił ? Czy kolorowe czy zwykłe i czy za 1 badaniem tętnic i żył ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertie Re: Badanie Doppler 21.10.17, 13:25 Robiłam zwykłe badanie żył kilkukrotnie. Nawet nie wiedziałam, że są kolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 13:35 Robiłam doppler'a tętnic i żył. Nieprzyjemne uciskanie głowicą, ale jak trzeba, to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 14:34 Iberko, ale miałaś skierowanie lekarskie ? Czemu tętnic i żył ? A nie tylko tętnic np ? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 15:48 Miałam skierowanie w związku z tym, iż nogi mi drętwiały do tego stopnia, że nie mogłam chodzić....po prostu nie czułam nóg od połowy uda w dół. Dlatego też pani dr poprosiła o dopplera tętnic i żył. Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 17:43 Ale już jest dobrze? Badanie coś wykazało ? Leki wystarczyły ??? Dziś a właściwie wczoraj bolala mnie prawa stopa i łydka. Mąż zaczął rozmasowywac ale przypomniała mi się historia Kamili Skolimowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:10 A jaki miała kolor ta lydka? Jeśli podejrzewasz zakrzep, to do lekarza w trybie natychmiastowym! Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:13 Wszystko jest w porządku. Badanie wykazało, że żyły i tętnice mam w stanie idealnym, przepływy prawidłowe . Drętwienia, to wynik problemów z tarczycą. Teraz są to tylko drętwienia, 3 lata temu przez kilka mcy nie chodziłam...Mój organizm bardzo mocno reaguje na wszystko co nieprawidłowe Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:47 Kolor bz Taki sam jak druga Tyle ze w zeszłym roku podejrzewałam coś czego kilku wybitnych specjalistów nie był w stanie dostrzec i okazało się że to ja miałam rację Choć wolałabym się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 14:54 Ja miałam. Nie wiem jakie, chyba zwykle. Żył i tętnic. Odpowiedz Link Zgłoś