Dodaj do ulubionych

Badanie Doppler

21.10.17, 10:50
Ktoś z Was lub bliskich robił ?
Czy kolorowe czy zwykłe i czy za 1 badaniem tętnic i żył ???
Obserwuj wątek
    • bertie Re: Badanie Doppler 21.10.17, 13:25
      Robiłam zwykłe badanie żył kilkukrotnie. Nawet nie wiedziałam, że są kolorowe.
    • iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 13:35
      Robiłam doppler'a tętnic i żył. Nieprzyjemne uciskanie głowicą, ale jak trzeba, to trudno
      • gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 14:34
        Iberko, ale miałaś skierowanie lekarskie ?
        Czemu tętnic i żył ? A nie tylko tętnic np ?
        • iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 15:48
          Miałam skierowanie w związku z tym, iż nogi mi drętwiały do tego stopnia, że nie mogłam chodzić....po prostu nie czułam nóg od połowy uda w dół. Dlatego też pani dr poprosiła o dopplera tętnic i żył.
          • gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 17:43
            Ale już jest dobrze?
            Badanie coś wykazało ?
            Leki wystarczyły ???

Dziś a właściwie wczoraj bolala mnie prawa stopa i łydka. Mąż zaczął rozmasowywac ale przypomniała mi się historia Kamili Skolimowskiej sad
            • ira_08 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:10
              A jaki miała kolor ta lydka? Jeśli podejrzewasz zakrzep, to do lekarza w trybie natychmiastowym!
              • iberka Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:13
                Wszystko jest w porządku. Badanie wykazało, że żyły i tętnice mam w stanie idealnym, przepływy prawidłowe smile. Drętwienia, to wynik problemów z tarczycą. Teraz są to tylko drętwienia, 3 lata temu przez kilka mcy nie chodziłam...Mój organizm bardzo mocno reaguje na wszystko co nieprawidłowe uncertain
              • gingers73 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 18:47
                Kolor bz
                Taki sam jak druga
                Tyle ze w zeszłym roku podejrzewałam coś czego kilku wybitnych specjalistów nie był w stanie dostrzec i okazało się że to ja miałam rację
                Choć wolałabym się mylić
    • ira_08 Re: Badanie Doppler 21.10.17, 14:54
      Ja miałam. Nie wiem jakie, chyba zwykle. Żył i tętnic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka