Dodaj do ulubionych

spektakularna wtopa Kevina Spacey

31.10.17, 08:55
Publiczne przeprosiny za robienie podjazdow do 14latka po pijaku polaczone z jednoczesnym coming outem jako gej wywolaly oczywiscie skandal w mediach ale i sluszne oburzenie srodowisk LGBTQ. Potepily one KS za wywolanie wrazenia, ze zaslonil sie homoseksualizmem by wytlumaczyc (lub odwrocic uwage od) proby molestowania nieletniego - i tym samym dal wode na mlyn homofobom i ignorantom traktujacym homoseksualizm i pedofilie praktycznie na rowni (jaka krzywde czyni to ludziom LGBTQ na calym swiecie, tlumaczyc chyba nie trzeba).

W niezliczonych dyskusjach w necie pojawil sie jednak i taki argument: Spacey, przyznajac i przepraszajac za probe zbalamucenia 14letniego chlopca praktycznie nie mial innego wyjscia niz zrobienie coming outu - no bo pomyslcie: gdyby nie przyznal sie ze jest gejem kiedy wyszlo to na jaw, jak by to wygladalo - i czy nie jeszcze gorzej?

trudna i dziwna sprawa. ciekawa jestem Waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 08:56
      nie mial wyjscia bo dobieranie sie do chlopaka swiadczy o byciu gejem

ale oczywiscie to nic nie usprawiedliwia i jest on zwykla swinia
      • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:10
        No cóż, chociaż nie zaprzeczył. Na szczęście go nie zgwałcił.
        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:16
          Ależ zaprzeczył, napisał, że nie pamięta, żeby coś takiego się zdarzyło, ale jeśli tak było, to bardzo przeprasza za swoje niestosowne zachowanie po pijanemu (nie pamięta zdarzenia, ale pamięta, że był pijany 😂). No i wie, że krążą różne historie, bo tak dbał o swoją prywatność.
          Obrzydliwy typ, bardzo się zawiodłam, bo był aktorem, którego lubiłam.
          • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:20
            Mógł napisać, że do niczego takiego nie doszło. Prawda? Nie on pierwszy i nie ostatni by tak zrobił.
            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:22
              A nie, no jasne. Pogłaszczmy go po głowie.
              • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:27
                Kto go głaszcze? Ja? Mógł iść zaparte. Swoje już ugrał w życiu. Spora suma za popularny serial na koncie. Mógłby sobie emeryturę zrobić i wywiadach potarzać, że się gościowi przyśniło.
          • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:22
            Obrzydliwy to raczej ten, który sobie po 30 latach „przypomina” i robi dym. Facet ma ponad 40 lat! Naprawdę nie ógł wcześniej wyskoczyć z tymi rewelacjami?
            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:26
              I całe tłumaczenie, dlaczego molestowanie seksualne jest czymś odrażającym, dlaczego dopiero po latach ofiary są w stanie o tym mówić, w pi..u ...
            • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:30
              Widocznie nie był w stanie. Twoje podejście do tej sprawy jest, delikatnie mówiąc, niesmaczne.
              • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:51
                Po 30 latach? Dla mnie takie rewelacje powinny być bardzo dokładnie weryfikowane. Bo po takim czasie można oskarżyć niewinną osobę, która przez opinię publiczną już zaocznie zostaje uznana za winną.
                • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:31
                  Osoba wysuwająca jakieś zarzuty wobec innej ryzykuje, ze zostanie oskarżona o zniesławienie, więc to nie jest tak, że można bezkarnie zarzucać komuś cokolwiek co sobie wymyślisz.
                  Dlaczego po 30latach? O tym mowia niemal wszystkie ofiary molestowania- wstyd, poczucie winy, opór przed mówieniem o tak intymnych sprawach obcym ludziom, obawa przed reakcja ze strony środowiska. Tym bardziej to musi być trudne dla tak mlodej osoby, a i kwestia, że były to kontakty mesko-meskie nie była na pewno bez znaczenia. Z czasem pewnie ten oskarżający aktor dojrzał do opowiedzenia o tym, ostatnio zmowa milczenia nt.molestowania została przerwana, więc poszło. Może chcial pokazać, ze problem nadużyć nie dotyczy tylko relacji między ludźmi dorosłymi w środowisku filmowym, ale poruszyć sprawę wykorzystywania nieletnich. To mógłby być impuls do naruszenia kolejnego tabu.
                  • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:37
                    Rapp juz wczesniej o tym wspominal, w 2010 w wywiadzie albo ksiazce ale bez nazwisk. Podobno najblizszym mowil wczesniej, ale, cos co mnie jednak razi, w momencie kiedy Spacey zaczal robic sie mega slawny. Wiec to mi troche zgrzyta. ale slusznie napisalas - ze impulsem mogl byc Weinstein.
                  • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:41
                    Akurat wiem coś o ataku seksualnym, jako dziecko to przeżyłam, był to obcy człowiek. Nie wiem, nigdy nie miałam oporów, żeby na ten temat mówić, a wówczas miałam 8 lat.
                    • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:44
                      a, bo Ty nie miałaś oporów, to na pewno wszystkie molestowane 'naprawdę' osoby też. A reszta zmyśla. Aha.
                      • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:55
                        Nie, wcale tak nie uważam. Ale naprawdę, milczenie 15 lat, potem znów 15 nastawia mnie bardzo podejrzliwe do takich informacji.
                        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:59
                          Tyle, że w międzyczasie wiele się zmieniło. Te 15 lat robi różnicę - wtedy można to było dość szybko wyciszyć, dziś w dobie mediów społecznościowych nie da się już tak, po prostu.
                          • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:05
                            Tak, KS zdecydowanie zyskał na sławie.

Jak nie lubię woman_in_love, to zastanawiam się, czy nie ma w jakimś stopniu racji.
                            • woman_in_love Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:50
                              Jak można mnie nie lubić?!? Nie rozumiem sad.
                              • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 13:06
                                Można, można. uncertain
            • nanuk24 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 15:08
              Nie, nie przypomniał sobie po 30 lat On skladał zeznania, ale nikt palcem nie ruszył.
              Był także świadkiem w procesie M. Jacksona i zeznawał, że go Michael nigdy nie dotknął, za to ktoś inny go skrzywdził i też nie było reakcji.
          • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:00
            maniaczytania napisała:
            > Ależ zaprzeczył, napisał, że nie pamięta

Nie pamiętać to znaczy zaprzeczyć? big_grin

I gdzie się podziało "tolerowanie" Manio?
            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:09
              Nie pamiętać, nie znaczy zaprzeczyć. Twierdzić, że się nie pamięta, mając przy tym wybiórczą pamięć już tak.

Pisałam już o popełniających przestępstwa, już zapomniałaś?
              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:36
                maniaczytania napisała:
                > Twierdzić, że się nie pamięta, mając przy
                > tym wybiórczą pamięć już tak.

Jak czegoś nie pamiętasz to masz "wybiórczą pamięć"="przeczysz" big_grin

> Pisałam już o popełniających przestępstwa, już zapomniałaś?

Do innych przestępstw bardzo wymownie się nie odniosłaś.
                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:44
                  do jakich innych przestępstw się nie odniosłam?
                  A "popełniający przestępstwa" to jakie przestępstwa obejmuje?
                  • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:51
                    maniaczytania napisała:
                    > do jakich innych przestępstw się nie odniosłam?

Np. łamania konstytucyjnych praw innych ludzi. Bo z pedofilem to nie ale z rasistą już "trzeba rozmawiać"? big_grin
                    • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:57
                      w jaki sposób pogląd łamie prawo?
                      • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 15:05
                        maniaczytania napisała:
                        > w jaki sposób pogląd łamie prawo?

Dyskryminując osoby o innym kolorze skóry, znieważając je. Pytałam - jak wyobrażasz sobie 'wolność i równość' rasisty w społeczeństwie.
                        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:10
                          jeżeli dyskryminuje w konkretny sposób - to się to zgłasza na policję. Tak samo znieważenie.
                          • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:16
                            maniaczytania napisała:
                            > jeżeli dyskryminuje w konkretny sposób - to się to zgłasza na policję. Tak samo
                            > znieważenie.

Czyli jednak nie dla 'wolności' rasistów w społeczeństwie? CBDU.
                            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:08
                              Dopóki nie popełniają czynów przestępczych cały czas można próbować z nimi rozmawiać i przekonać ich do zmiany podejścia
                              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:12
                                maniaczytania napisała:
                                > Dopóki nie popełniają czynów przestępczych cały czas można próbować z nimi
                                > rozmawiać i przekonać ich do zmiany podejścia

Ale rozmowa ma być na temat legalizowania przez nich tego, co jest przestępstwem.
          • nowi-jka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:11
            to było 31 lat temu, moze nie pamietac
            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:10
              ale że był wtedy pijany, to pamięta?
              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:38
                maniaczytania napisała:
                > ale że był wtedy pijany, to pamięta?

Większość ludzi, którym urywa się film po pijaku pamięta, że pili i byli pijani. To takie dziwo?
                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:42
                  po 30 latach?
                  • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:52
                    maniaczytania napisała:
                    > po 30 latach?

Ty pamiętasz wydarzenia sprzed 30lat w szczegółach albo wcale?
                    • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:59
                      Wcale, o ile nie wiąże się to z jakimś szczególnym wydarzeniem. Dlatego nie pamiętałabym również, że byłam wtedy pijana. A on jedno pamięta, drugiego nie. Ale asekuracyjnie przeprosi oraz uprzedzi, że mogą krążyć również inne historie.
                      • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 15:04
                        maniaczytania napisała:
                        > Wcale,

To masz po prostu kiepską pamięć.
                        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:10
                          a Ty pamiętasz, co robiłaś 15 marca 1998r.? Albo 7 lipca?
                          • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:22
                            maniaczytania napisała:
                            > a Ty pamiętasz, co robiłaś 15 marca 1998r.? Albo 7 lipca?

Niektóre rzeczy pamiętam a inne nie. Pamiętam np. sylwestra sprzed kilku lat ale nazwy miejscowości, w której byliśmy już nie. Pamiętam znajomych, z którymi byliśmy ale czy wszystkich? Jakby ktoś się zapytał "pamiętasz jak się Józek na tym sylwestrze schlał" to mogłabym powiedzieć "może się schlał ale nie pamiętam".

Nie dalej jak wczoraj zgadałam się z jednym kolegą z pracy, że dekadę temu byliśmy na jednej podyplomówce. Nie pamiętam gościa WCALE a stoję jakieś 1,5m od niego na grupowym zdjęciu big_grin
                            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:33
                              araceli napisała:

> Nie pamiętam gościa WCALE a stoję jakieś 1,5m od niego na grupowym zdjęciu big_grin

To masz kiepską pamięć wink A tak serio - to z pamięcią tak właśnie jest, że pewne rzeczy się pamięta ze szczegółami, a pewnych, choćby nawet niby oczywistych nie. Czasem pamięć potrafi zaskoczyć. Dlatego mimo wszystko dziwna jest wybiórcza pamięć Spaceya, chyba że dla niego takie zachowania (wynoszenie chłopców na rękach i kładzenie się na nich) były swego rodzaju częstą normą i zlały mu się w jedno ...
                              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:02
                                maniaczytania napisała:
                                > pewne rzeczy się pamięta ze szczegółami,
                                > a pewnych, choćby nawet niby oczywistych nie.
                                > Czasem pamięć potrafi zaskoczyć. Dlatego mimo wszystko
                                > dziwna jest wybiórcza pamięć

Pewne rzeczy się pamięta a pewne nie więc wybiórcza pamięć jest dziwna big_grin Wnioskowanie level master wink

Spaceya, chyba że dla niego takie zachowania (wynoszenie chłopców na
                                > rękach i kładzenie się na nich) były swego rodzaju częstą normą i zlały mu się
                                > w jedno ...
                                >
                                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:06
                                  Ty wybiórczo cytujesz, więc nijak Ci się nie składa. Nie dziwi mnie to.
                                  • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:13
                                    maniaczytania napisała:
                                    > Ty wybiórczo cytujesz, więc nijak Ci się nie składa. Nie dziwi mnie to.

Hasło 'netykieta' coś Ci mówi? Poczytaj - dobra lektura przed napisaniem posta. Polecam zasady cytowania.
                                    • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:18
                                      Przeczytaj swój post, ten poprzedni
                                      • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:21
                                        Wiem co piszę. Zgodnie z netykietą odniosłam się do interesującego mnie fragmentu. Fakt - resztę jeszcze powinnam skasować. Nadal - Twój brak logiki widać jak na dłoni.
                                        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:26
                                          No nie. Bo jednak pamięta się wydarzenia znaczące. Widocznie u niego takich sytuacji było wiele, gdyby była jedna, to raczej by od razu skojarzył. Co więcej, on pewnie zwyczajnie kłamie z tym brakiem pamięci, najłatwiej przyjąć mu taką linię obrony z tym, że był pijany.
                                          • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:55
                                            maniaczytania napisała:
                                            > No nie. Bo jednak pamięta się wydarzenia znaczące.

Picie jako wydarzenie znaczące...fiu fiu big_grin
                                            • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:56
                                              sama widzisz, że kłamie
                                              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 21:49
                                                maniaczytania napisała:
                                                > sama widzisz, że kłamie

Sama widzę, że myślenie nie jest Twoją mocną stroną big_grin
                                                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 23:02
                                                  Wiesz, ja nie piszę, co myślę, o tym, że nie zrozumiałaś tego, co napisałam.
                                                  I ponieważ kolejny już raz przyczepiasz się do mnie i drążysz temat poboczny do głównego wątku - więcej nie będę odpowiadać na Twoje zaczepki. Traktuj i tłumacz to sobie, jak chcesz. Wszystkiego dobrego.
                            • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:25
                              Mi swego czasu kolezanka wypomniala ze na pewnej imprezie troche za bardzo bawilam się z jej chlopakiem. I tak samo - nie pamietalam bo bylam narąbana, ale przeprosilam, bo coz moglam zrobic...
                              • araceli Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:56
                                dziennik-niecodziennik napisała:
                                > Mi swego czasu kolezanka wypomniala ze na pewnej imprezie troche za bardzo
                                > bawilam się z jej chlopakiem. I tak samo - nie pamietalam bo bylam narąbana, ale
                                > przeprosilam, bo coz moglam zrobic...

Według Manii w ten sposób "zaprzeczyłaś" wink
        • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:19
          Nie zaprzeczył, ale powiedział, że nie pamięta tego spotkania. Na wszelki wypadek więc przeprasza, ale tak w ogole to było z powodu alkoholu.
          No to pamięta czy nie pamięta - spotkania nie kojarzy, ale wie, że był pijany?, heh.
          • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:24
            Skoro to była impreza to raczej proste założenie, że mógł być po słusznej dawce alko. Oczywiście to go nie tłumaczy i może za klika dni, miesięcy wyjdzie coś jeszcze. Co nie zmienia tego, że mógł zaprzeczyć. Jako aktora go lubię ale nie aby był jakimś moim ulubionym artystą.
            • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:39
              Wzmianka o alkoholu to jednak próba usprawiedliwienia swojego zachowania, tym bardziej niewłaściwa, że rzekomo nie pamięta okoliczności.
              A co do innych spraw- podobno nie było tajemnicą w środowisku filmowym jego upodobanie do młodych chłopców, choc może nie aż młodych jak ten 14latek, i wiele ma na sumieniu, może, korzystajac z obecnego klimatu, zostaną ujawnione jakieś inne nadużycia
              • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:44
                To co chciałam napisałam już wcześniej. Co wypłynie z czasem zobaczymy. To zresztą też już napisałam. Nabożnego stosunku do aktora nie mam. Takie afery pokazują jak bardzo mężczyźni nie potrafią szanować czyjeś nietykalności seksualnej. I wszystko jedno jaka opcja.
          • claudel6 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 01:05
            uojezu, gdyby ktos mi wytknął, ze zrobiłam coś na imprezie 20 lat w ciemno bym mogła strzelić, że byłam pijana. nie pamiętałabym ani imprezy, ani kompletnie niczego z tamtego okresu, ale akurat strzał, że na imprezie w młodości byłam pijana mógłby być w 99,99% trafny.
            szokujące??
            • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 16:38
              To, że ktoś mógł być pijany na imprezie oczywiście nie jest szokujące.
              Jeśli coś szokuje, przynajmniej mnie, to to, że aktor o takiej pozycji, z takim dorobkiem zaw.i nie chodzi tylko o role, tłumaczy się z poważnych oskarżeń w tak prymitywny, pozbawiony klasy, pełen manipulacji sposób.
    • ichi51e Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:07
      Jesli nie jest gejem to w jakim celu zaczepialby chlopaka??
      • banksia Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:22
        "Jesli nie jest gejem to w jakim celu zaczepialby chlopaka??"

a zadajmy to pytanie tak:

Jesli nie jest gejem, to w jakim celu zaczepialby 14-letnie prawie-dziecko?

i teraz: z jednej strony oburzenie lgbtq za uzywanie gejostwa dla "wytlumaczenia" zaczepiania nieletniego, z drugiej - nieprzyznanie sie KS do bycia gejem oznaczaloby, ze gustuje on... w dzieciach.
        Chodzi mi o to, ze KS znalazl sie wlasciwie w sytuacji, z ktorej nie ma wyjscia z twarza, jest tylko dno albo dno i 100 metrow mulu. Nie zeby bylo mi go zal, ale ciekawe 'case study' tu mamy.
      • anberte1 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:56
        ichi51e napisała:

> Jesli nie jest gejem to w jakim celu zaczepialby chlopaka??
        >

bo jest pedofilem. proste, prawda?
        • ichi51e Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 12:25
          Sprawdz w slowniku definicje - homoseksualisty i pedofila i moze wtedy sie wypowiadaj?
          • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:54
            Sugerowałabym przyswojenie również pojęć hebefilia i efebofilia. Bo później czyta się, jak to każdy dorosły mający kontakt z osobą młodszą niż 18-letnia, to pedofil.
    • woman_in_love co robił 14-latek sam w mieszkaniu Spaceya w nocy 31.10.17, 09:16
      i dlaczego został tam po imprezie zamiast iść do domu jak wszyscy inni? Gdzie byli rodzicie w tym czasie?

Bez żartów, ale wygląda to na jakąś głupią akcję skompromitowania problemu prawdziwych molestowań.
    • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:21
      A dla mnie nic nie musiał. Minęło 30 lat i pan sobie przypomniał???? Spacery powinien był go obśmiać i tyle.
      • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:23
        Jasne, przecież molestowanie to taka zabawna rzecz
        • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:25
          Molestowanie nie jest i nie będzie ani nie było zabawne. Ale ogłaszanie po 30 latach już jest bardzo wątpliwe i podejrzane.
          • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:27
            Nie, nie jest. Dlatego w niektórych stanach, a także niektórych krajach, nie ma przedawnienia dla takich spraw.
            • 1234wxyz Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:41
              W Polsce na przykład po 30 przedawnia się morderstwo. Nikogo to nie szokuje. Ale niech no ktoś powie że 40 lat temu ktoś go klepnął po tyłku- DRAMAT, PANIE!
              • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:57
                No mógł, mógł, ale zdaje się, że ostatnia seria HoC właśnie jest lub za chwilę będzie - jego wtopa wpływa na wizerunek serialu również.
                • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:59
                  I co z tego dla niego? W serialu gra zresztą moralnie dyskusyjną postać. Ciekawostka: też zresztą jest tam bi.
                  • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:01
                    Dla niego? Być może oświadczenie zostało napisane w porozumieniu z producentami serialu.
                    • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:04
                      Może. Fakt: szósty sezon się dokręci i będzie ostatni.
                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:01
                  ta odpowiedź powinna być wyżej - przeskoczyło mi w czasie pisania.

Mnie oburza przedawnienie za morderstwo również. Zauważ, że u nas akcja "MeToo" jakoś wielce spektakularna nie jest - to znaczy, owszem, dużo kobiet wzięło w niej udział, ale już 'celebrytek' raczej mało. Myślisz, że w naszym rodzimym showbiznesie molestowanie nie istnieje? Więc pisanie o tym klepnięciu po tyłku trochę nie ma racji buty w Polsce. Zwłaszcza, że molestowanie seksualne przedawnia się z tego, co pamiętam ze sprawy opisanej w "Kato-tata".
            • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:46
              Ale ja nie mam na myśli aspektów prawnych tylko ludzkie i moralne. Po 30 latach każdy może wymyślić dowolną rzecz i kogoś o nią oskarżyć. A jak zweryfikować, czy mówi prawdę?
              • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:28
                a wyjasnij mi po co mialby klamac ?
                • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:33
                  A po co ludzie kłamią? Może nie dostał roli, może KS naraził mu się jakoś, może mu zazdrości?

Zresztą ja nie twierdzę, że kłamie na 100%, tylko że większość bezrefleksyjnie i bez zweryfikowania faktów od razu założyła, ze to prawda.
                  • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:38
                    A powiedz mi, jak można zweryfikować fakt molestowania, zwłaszcza taki, który wydarzył się dalej niż wczoraj? Jeśli ofiara nie ma obrażeń, to zawsze słowo przeciwko słowu. I co teraz?...
                  • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:42
                    ale rozumiesz ze on o tym mowil już wcześniej ?
                    wiele lat temu tylko bez podawania nazwiska
                    myślisz ze specjalnie wtedy wymyslil sobie historyjke na wszelki wypadek gdyby kilkanaście/30 lat później Spacey go czyms wkurzył ? normalnie geniusz suspicious
                    • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:21
                      Naprawdę nie słyszałaś o fałszywych oskarżeniach? Nigdy?
                      • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:26
                        fałszywe łatwo zanegować

slyszalas o prawdziwych ?
                        powiedz mu czemu on akurat mialby klamac ?
                        serio myślisz ze lata temu specjalnie historyjke wymyslil ?
                        • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 23:06
                          Nie. Po prostu podchodzę do takich rewelacji ogłaszanych po 30 latach ostrożnie i uważam, że zanim uzna się kogoś za bezwzględnie winnego, to naleźy wszystko bardzo dokładnie sprawdzić, bo odkręcić w razie czego tak łatwo się nie da.
                          • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 23:15
                            ostrozne podchodzenie to poczekam i dopiero się wypowiem, a nie zakładanie ze ofiara klamie i nazywanie jej obrzydliwym

Swoją droga , ludzi,, którzy dopiero teraz mowia o tym ze byli molestowani przez kosciol tez nazywasz obrzydliwymi i tez się zastanawiasz dlaczego dopiero teraz o tym mowia ?
                            • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 05:51
                              No fakt, zagalopowałam się. Może nie obrzydliwy, ale mało wiarygodny.
                              I mam na myśli ten przypadek, nie rozmawiam teraz o innych.
                              • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 09:56
                                super
                                tylko powiedz czemu ci się ofiary księży bardziej prawdopodobne wydaja niż ofiary gwiazd ?
                        • kura17 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 02:23
                          > fałszywe łatwo zanegować

zupelnie na marginesie obecnej historii - zanegowac mozna, ale _latwo_ nie jest.
                          znam historie bliskiej mi osoby (przyjaciolka w UK), ktorej syn (~20 lat) oskarzyl ojca (czyli jej meza) o molestowanie seksualne, gdy byl dzieckiem. do sprawy "system" podszedl bardzo powaznie, oskarzenia w koncu odrzucono, ale caly ten proces trwal jakies pol roku i rodzina przeszla przez pieklo. tak wiec nie sadze, ze "falszywe LATWO zanegowac jest".
                          • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 11:14
                            w przypadku dzieci to istotnie nigdy latwe nie jest. wymagania sie troche rozluzniaja przy doroslych. ale w sumie to dobrze ze kazde takie zgloszenie traktuja bardzo powaznie.
    • quesuerte Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:37
      Mam dwie wersje;
      1.nie wiem, na czym polegalo molestowanie w tym przypadku. Ale na ilu imprezach bylyscie, gdzie osoba x probowala czegos z osoba y? A jesli byla podpita, tym bardziej nieciekawie moglo to wygladac? 14 latek na imprezie alkoholowej ze starszymi? Tego typu pytania mialabym do wyjasnienia.
      2.byc moze KS jest pedofilem i wiecej tego typu spraw wyjdzie na jaw
      • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:12
        Tak dla porzadku - uwazam ze nie mozna tego nazwac pedofilia. Pedofil podnieca sie dziecmi, doroslymi nie. Spacey jednak wiazal sie z doroslymi, a i chlopak juz raczej dzieckiem nie byl. Wiec raczej nie pedofilia, a incydent efebofilistyczny.
        • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:25
          14-latek to nie dziecko?
          • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:35
            Dziecko, nie-dziecko.
            Pod katem psychologicznym pedofilia to pociag do dzieci przed okresem dojrzewania. Czternastolatek juz na pewno dojrzewa albo dojrzal, wiec klasyczna pedofilia to to nie jest.
            Co oczywiscie nie znaczy ze mozna go molestowac, co to to nie!
      • woman_in_love jak to nie wiemy na czym polegało molestowanie? 31.10.17, 10:42
        Wiemy. Jak opowiada molestowany Rapp:
        1) Spacey podniósł mnie tak jak "pan młody podnosi panną młodą"
        2) a "potem on położył się na mnie"
        Po tym incydencie nie niepokojony dalej Rapp natychmiast "opuścił mieszkanie".
        • nathasha Re: jak to nie wiemy na czym polegało molestowani 31.10.17, 10:44
          no i nie dodalas ze nie wiadomo co by sie stalo gdyby jednak rapp sila nie zareagowal.
          • woman_in_love Re: jak to nie wiemy na czym polegało molestowani 31.10.17, 11:24
            Eee... ale Rapp nie mówi nic o tym, że się musiał tam bić ze Spaceyem ani jakoś siłowo reagować, tylko że po prostu wyszedł z mieszkania.
            • lellapolella Re: jak to nie wiemy na czym polegało molestowani 31.10.17, 11:31
              Bo mówimy o molestowaniu, nie o próbie gwałtu? Czy powinno się lekceważyć fakt, że ktoś wnosi czternastolatka do łóżka niczym pannę młodą i kładzie się na nim?
            • nathasha Re: jak to nie wiemy na czym polegało molestowani 31.10.17, 11:45
              no sily do zepchniecia raczej musial uzyc
              Rapp said he then pushed Spacey off of him and left the apartment.
              to brzmi jak wypominanie kobiecie ze jak ktos ja gwalcil to nie kopala i nie gryzla.
    • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:37
      media zagraniczne glowna informacje zrobily z przeprosin a nie bycia gejem (tylko gazeta poleciala info na czerwono suspicious ) i on nie zrobil do konca coming outu - przyznal ze jest bi a na tym etapie zycia postanowil zyc w zgodzie ze swoja orientacja homoseksualna.
      • banksia Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 09:57
        no to chyba sporo newsow cie ominelo - dyskusja wrzala wlasnie o tym, ze wybierajac taki moment na upublicznienie swojej orientacji niejako uzyl tego faktu by "wytlumaczyc" badz odciagnac uwage od zdarzenia z 14 latkiem - tak, jakby bycie gejem tlumaczylo molestowanie dzieci. nie dziwie sie tu oburzeniu mniejszosci seksualnych.

a z drugiej strony - jak by to wygladalo, gdyby przyznal sie do akcji z nieletnim chlopcem, nie wspominajac przy tym o swojej orientacji?
        • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:00
          a nie, ta czesc dyskusji mnie nie ominela, ale widze roznice miedzy wypominaniem mu laczenia bycia gejem z sexually assault a teenager, a tym ze oh, wow, info dnia, Kevin Spacey jest GEJEM. Co zrobila gazeta.
          • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:02
            nathasha napisała:

> oh, wow, info dnia, Kevin Spacey jest GEJEM. Co zrobila gazeta.

Ale w tym wątku - nie o tym, jakbyś nie zauważyła.
            • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:13
              jakbys nie zauwazyla podpielas sie pod moja wypowiedz ktora odnosila sie do czegos innego, manioczytania
              • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:25
                ależ podpięłam się dokładnie tam, gdzie chciałam. Bo w tym wątku nie ma nic o info dnia, oh, wow. Twoja więc wypowiedź na ten temat jest po co? Żeby spłycić temat? Przekierować uwagę? Zbagatelizować? Po co mamy tu omawiać to, co zrobiła gazeta?
                • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:30
                  misiu, moja wypowiedz jest moja uwaga dotyczaca jednego z aspektow glownego tematu. jesli nawet przeczytanie ponowne nie pomaga to moze sie wstrzymaj z komentarzami.
    • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:06
      Jakby mial zla wole to by sie upieral ze jest scisle hetero, wiec to niemozliwe zeby zaczepial chlopaka bo i po co.
      Sprawa sie pojawila, przeprosil - co jest ok, zobaczymy co bedzie dalej. Zapewne sie jakos dogadaja.
      • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:12
        nie mógłby się upierać przy byciu hetero, bo następne historie czekają już pewnie w kolejce, o czym sam wspomniał w oświadczeniu
        • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:14
          Nie watpie ze gwiazda jego formatu wyciszylaby wszystkie historie bezszmerowo, gdyby jej na tym zalezalo. On chce widac wziac na klate. W sumie - bardzo dobrze.
          • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:22
            Przegapiłeś zdaje się, to co się wydarzyło w ostatnim czasie, od jakiegoś miesiąca. Teraz się już nie da tak łatwo wyciszyć.
            • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:36
              PrzegapilAM, z pewnością. Nie ekscytuje sie az tak zyciem celebryckim.
              • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:41
                sorry za zmianę płci smile
                • maniaczytania Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:42
                  afera Weinsteina odbiła się echem wszędzie, nie trzeba wcale się ekscytować życiem celebryckim, żeby o niej słyszeć. Na #MeToo też nie trafiłaś nigdzie?
                  • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:02
                    A nie, to to wiem. Myslalam ze o KS pisza od miesiaca.
    • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:20
      Prawda jest taka, że nie musiał się przyznawać akurat w tym momencie, skoro a) przez tyle lat dbał o prywatność życia towarzyskiego, b) jego orientacja była tajemnicą poliszynela i tak. Zaszkodził po pierwsze środowisku LGBT, niechcący stawiając znak równości między gejami a pedofilami (naczelny argument homofoów przecież), po drugie znowu molestowanym, bo po co wyciągać takie sprawy po latach, czemu wierzyć bez dowodów, blabla. I w końcu zaszkodził sobie. Ale takich spraw jest dużo więcej, jak sądzę. Duuuużo więcej.
      • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:24
        No ale moment, on nie postawił znaku równości. To ludzie stawiali i stawiają.
        • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:39
          Tak to jest przez ludzi odczytywane i trudno w sumie się dziwić - "być może molestowałem, ale nie pamiętam, a w ogóle to jestem gejem". Jedno z drugim nie ma nic wspólnego i zupełnie zbędny był ten coming out w takiej sytuacji.
          • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:09
            Nie, nie... Jak ktoś ma dużo złej woli to owszem.
      • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:26
        ale to chyba wyplynelo dlatego ze Rapp udzielil wywiadu w niedziele i nominalnie wskazal Spacey
    • lellapolella Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:23
      Dokładnie oświadczenie KS brzmi tak:
      „Mam wiele szacunku i podziwu dla Anthony’ego Rappa jako aktora. Jestem przerażony, gdy słyszę jego historię. Jeśli mam być szczery, nie pamiętam, czy spotkanie to miało miejsce 30 lat temu. Jeśli się tak zachowywałem, jestem mu winien szczere przeprosiny – byłoby to głęboko niewłaściwe pijackie zachowanie, i jest mi przykro, że uczucia, które opisuje niósł ze sobą przez te wszystkie lata”.

„Ta opowieść zachęciła mnie do podzielenia się innymi kwestiami dotyczącymi mojego życia. Wiem, że istnieją różne opowieści na mój temat, a niektóre zostały napędzane faktem, że byłem tak bardzo skupiony na zachowaniu mojej prywatności. Jak wiedzą moi najbliżsi, w życiu miałem związki zarówno z mężczyznami i kobietami. Kochałem mężczyzn i miałem z nimi romantyczne spotkania przez całe życie, a teraz zdecydowałem się wieść życie jako homoseksualny mężczyzna. Chcę zająć się tym uczciwie i otwarcie, a to zaczyna się od analizy własnego zachowania”.

I tak, przyznaję, że to interesujące. KS nie jest moim ulubionym aktorem ale zawsze uważałam go za bystrzaka, to oświadczenie potwierdza, że miałam racjęsmile Nie tylko przykrywa jedną sensację drugą, ale w zasadzie tłumaczy ewentualne dalsze oskarżenia. Coś takiego: ach, czasem jak się nawalę, to film mi się urywa. Jeżeli kogoś próbowałem przelecieć w tym stanie, to sorry, dziewczyny i chłopaki, taki już jestem!
      I ani słowa o tym, że jak zapraszał na imprezkę czternastolatka to prawdopodobnie jeszcze jarzył, co robi, ani słowa w ogóle o tym, że chodzi o małolata. Makiaweliczne.
      • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:26
        A skąd wiesz, że zapraszał?
        • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:28
          bo rapp o tym mowil w wywiadzie
          • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:38
            Czyli bez zastrzeżeń należy wierzyć w ten wywiad i rewelacje o czymś, co wydarzyło się 30 lat temu, a KS oskarżyć o krętactwo?
            Uważam pedofilię za jedno z najgorszych przestępstw, molestowanie też powinno być karalne i piętnowane, ale zachowajmy jakiś rozsądek. Rozumiem, że po 30 latach może zacząć mówić ktoś molestowany w wieku kilku lat, ale 14-latek raczej pamięci na 30 lat nie stracił, nie przesadzajmy.
            Uważam, że takie oskarżenie po 30 latach ma zupełnie inny cel. A jaki, to się okaże.
            • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:41
              Rapp wspominał o tym po raz pierwszy 16 lat temu - tylko wtedy nie padły żadne nazwiska.
              • anetapzn3 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:47
                sumire napisała:

> Rapp wspominał o tym po raz pierwszy 16 lat temu - tylko wtedy nie padły żadne
                > nazwiska.

Pamieć wtedy stracił te 16 lat temu? Dziwne, że akurat teraz padło nazwisko znanego aktora. Ciekawe dlaczego?!
                • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:05
                  ale czy to powinno byc wazne?
                  • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:06
                    Tak, bo po takim czasie takie wyznania stają się mało wiarygodne.
                    • anetapzn3 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:09
                      milka_milka napisała:

> Tak, bo po takim czasie takie wyznania stają się mało wiarygodne.
                      >

Dokładnie, nikt nie twierdzi, ze Rapp klamie, ale można lekko powątpiewać biorąc pod uwagę nie mówię nazwiska- po1 6 latach śpiewam nazwisko jak z nut. Co najmniej zastanawiajace. Tym bardziej, że 16 lat temu teoretycznie molestowany nie był zahukanym nastolatkiem, tylko dorosłym facetem.
                  • anetapzn3 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:07
                    nathasha napisała:

> ale czy to powinno byc wazne?

Ale co ważne?
                    Mnie interesuje dlaczego 16 lat temu nie podał nazwiska, a teraz wręcz przeciwnie. W moim odczuciu to trochę dziwne.
                    • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:17
                      nie wiem - nie podal bo moze sie bal, bal wysmiania, reperkusji zawodowych, zniszczenia. Oczywiscie ze to moze byc podejrzane tylko nie wylewajmy dziecka z kąpielą - temat jest wazny, bardzo bardzo wrazliwy, dajmy ofiarom mowic o tym co sie stalo - kiedy chca, kiedy sie czuja na silach, kiedy dojrzeja, moze przejda terapie, moze przestana same czuc sie winne. Sam Spacey zarzutow nie odrzucil tylko przeprosil. Wiec bierzmy z niego przyklad ze takie rzeczy zawsze sa godne potepienia.
                      • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:35
                        "dajmy ofiarom mowic o tym co sie stalo - kiedy chca, kiedy sie czuja na silach, kiedy dojrzeja, moze przejda terapie, moze przestana same czuc sie winne "

10/10
                    • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 11:08
                      a dlaczego ofiary księży pedofili milczały ?
                      mechanizm jest ten sam , ofiary wiedza ze zostaną zaszczute
            • lellapolella Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:48
              Zwróć uwagę, że Spacey NIE zaprzecza, nie ma więc powodu, by nie wierzyć. To, że nie potwierdza, może znaczyć, że nie wie po prostu, czy Rapp ma jakichś świadków, jakieś dowody - zostawia sobie furtkę.
              I dla mnie, gwoli informacji, próba uwiedzenia czternastolatka nie ma nic wspólnego z pedofilią, nie zmienia to jednak faktu, że chodzi o osobę nieletnią, a to jest karalne.
              • dziennik-niecodziennik Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:59
                Mozliwe tez ze faktycznie nie pamieta. Kto pamieta co robil 14 lat temu na zakrapianej imprezie?...
                Nie wypiera sie, przeprasza, zapewne jakos ofierze zadoscuczyni. Nie znaczy to ze jest ok, ale zachowuje sie przyzwoicie jak na dana sytuacje.
            • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 10:51
              ale o jakie kretactwo? Spacey przyznal jedynie ze nic nie pamieta ale nie zaprzeczyl ze absolutnie Rapp klamie.
              • asia_i_p Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 10:09
                I jest to samo w sobie przerażające - to, co tobie rozwaliło psychikę, dla mnie było niezauważalnym incydentem, sorry, stary.
                I zgadzam się, że coming out w drugiej części oświadczenia to próba schowania się za plecami ludzi, których coming out sporo kosztował, nie dziwię się, że są zniesmaczeni.
    • fornitta69 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 11:14
      Hmmm... Moim zdaniem, ta sprawa pokazuje, jak ogromna jest sila wizerunku. Moja pierwsza mysl: ktos aktora brzydko wrabia. A dlaczego tak pomyslalam, zamiast: "co za swinia z tego Spacey"? Bo go lubie. I tylko dlatego, w pierwszym odruchu, zakwestionowalam wiarygodnosc slow ofiary. Po chwili namyslu, jednak stwierdzilam,ze Spacey sam sie przyznal (choc pokretnie) i jeszcze sprytnie zaslonil swoim "comingoutem". Wiec slusznie mu sie oberwalo od srodowisk LGBT.
      • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 12:50
        No i właśnie, i moje spostrzeżenia są takie same.
      • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 13:52
        To nie siła wizerunku tylko prawdopodobieństwa. Bo to bardziej wygląda na wrabianie, niż wyznanie prawdy.
        • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:10
          ale jakie wrabianie? to raczej wyglada na to ze Spacey albo zmysla z tym byciem pijanym albo to nie byl jedyny taki incydent wiec jezeli ktos tak twierdzi to on jak najbardziej ocenia ze tak moglo sie zdarzyc bo wczesniej sie tego dopuszczal.
          • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:18
            oczywiście ze nie był jedyny
            to była tajemnica poliszynela że spacey lubi młodych chlopcow
            nawet w jakims tv show o tym zartowali
            • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:21
              Family Guy made an eerie Kevin Spacey joke years before the sexual misconduct allegations.

In a 2005 episode of the show, character Stewie Griffin, a talking 1-year-old baby, claims he was being held in Kevin's basement.

"Help! I’ve escaped from Kevin Spacey’s basement!" Stewie yells while running through a store without clothes on.

Family Guy creator Seth MacFarlane has not yet spoke out about the joke but it's not the first time he's hinted at misconduct.

Back in 2013, he hinted at Harvey Weinstein's inappropriate behavoir when introducing the nominees for best-supporting actress at the Oscars.
              • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:47
                Z tego wynika ze tajemnica poliszynela sad jak mozna takie rzeczy w srodowisku tolerowac?
        • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:58
          Spacey akurat kryształowej opinii od dawna już nie ma, więc nie przesadzalabym z tym prawdopodobieństwem, że jest wrabiany. Jest też słaby w tłumaczeniach, gdy wpadnie w klopotysmilesmile, bo już kilkanascie lat temu, gdy miał jakieś dziwne zajście z malolatem płci męskiej nad ranem w londyńskim parku, bardzo platał się w wyjaśnieniach, co tam robił i co się właściwie stało, złożył zeznania na policji, które potem zmienil, no nie jest w tym najlepszy wink
      • mozambique Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 13:58
        ja go bardzo cenie jako aktora ale sympatii nei budził we mnei nigdy , raczej jakaś podskórna obawe w typie "tez facet potrafi byc okrutny"
        • nolus Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:31
          mozambique napisała:

> ja go bardzo cenie jako aktora ale sympatii nei budził we mnei nigdy , raczej j
          > akaś podskórna obawe w typie "tez facet potrafi byc okrutny"
          >
          Ooo, myślałam dokładnie to samo.Niby dobry aktor, kulturalny i z klasą, bez skandali a jednak to negatywne wrażenie mnie nie opuszczalo i to takie wrażenie "podskorne", jak piszesz - ze nawet kiedy rzeczywistość nie daje powodów, to intuicja probuje jej zaprzeczyć.Ja się już sklanialam ku temu, ze po prostu za często widziałam KS w filmach, w których grał jakiegoś psycho- albo socjopate i to pewnie dlatego mam trochę skrzywiony obraz."House of cards" niw ogladalam w dużej mierze z jego powodu.A obecny coming - lut tego aktora? No cóż...Ostry chwyt PR - owy w celu ratowania kariery - specjaliści od wizerunku będą teraz robić wszystko, żeby nie utonął.W końcu taki aktor, taka kariera, a ekipa "HoC" nie wybaczy mu, ze pociągnął ich na dno, a przecież był jego najjasniejsza gwiazda...

Stało się, to co można było przewidzieć -jeden kamyczek w postaci oskarżenia aktorki rzuconego w kierunku Harvey'a Weinsteina uruchomiło całą lawinę.Teraz pewnie przez 3 lata będziemy słuchać o kolejnych tajemnicach, które miały pozostać nieodkryte.
          • mozambique Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:40
            ale wiersz , taki np Chazz Palmintieri tez zawsze u Scorsese grał mafiozów, i to okrutnych ale jednak z niego bije jakies ciepło, no bije
          • maslova Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:20
            > Ostry chwyt PR - owy w celu ratowania kariery - specjaliści od wizerunku będą teraz robić wszystko, żeby nie utonął.

No i nagle pojawiły się nowe fakty z życia KS:
            www.plotek.pl/plotek/7,154063,22586743,brat-kevina-spaceya-ujawnil-szokujace-fakty-na-temat-ich-ojca.html
            • antyideal Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:46
              To ciekawe, bo ta historia została ujawniona po raz pierwszy w 2004 r.a więc po podejrzanej sprawie z jakimś bardzo młodym mężczyzna w londyńskim parku.
              Teraz powraca. Celowe działania?
              Poza tym brat podkreślał, że Kevin nie był gwalcony, tylko on, jako ten starszy, ktoś źle przetlumaczyl. Niemniej jednak straszna historia, jesli to prawda.
    • super_hetero_dyna Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 14:40
      > tym samym dal wode na mlyn homofobom i ignorantom traktujacym homoseksualizm i pedofilie praktycznie na rowni

"homofobom i ignorantom" - czyt. ludziom rozsądnym, nie wierzącym w lewackie przesądy.
      • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 15:23
        przesady? no to dawaj z tymi badaniami naukowymi ktore mowia ze homoseksualizm rowna sie pedofilia.
      • banksia Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:06
        Trollom uprzejmie dziekujemy. wpelznij prosze z powrotem pod swoj kamyczek i relax, ok?
    • nanuk24 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 15:04
      jak to ładnie widać w tym wątku i nie tylko - zresztą - w tym, jak łatwo się usprawiedliwia i broni lubianego aktora. W ogień skoczą w obronie.
      • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:45
        Ot, dysonans poznawczy. Ileż to razy fani tłumaczą idola przylapanego na prochach, zdradach, przestępstwach.
        Natomiast, co do innego zjawiska w tym wątku widocznego - dziś czytałam wypowiedź prawniczki specjalizującej się w podobnych sprawach. Zwróciła uwagę, iż największym wyzwaniem jest obawa, że nikt człowiekowi nie uwierzy lub że sprowokowałatwo zajście dla własnych korzyści.
        • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 16:46
          *sprowokował - autokorekta wymyśla słowa.
        • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 18:27
          Hmmm... To może ja z racji, ze napisałam, że dobrze, że nie zaprzeczył, powinnam być nazwana wielką fanką KS albo zwolenniczką pedofilów?
          • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 19:01
            A wyczytałaś coś takiego? Nie popadajmy w przesadę.
            Czy dobrze, że nie zaprzeczył - nie jestem przekonana. Ten jego statement jednak z jakichś przyczyn więcej ludzi oburzył niż uspokoił. I nie chodzi mi tylko o środowisko LGBT. Czytałam parę opinii w brytyjskiej prasie dziś. Spacey był tam hołubiony jeszcze niedawno, był przecież dyrektorem jednej z najważniejszych scen w UK i Europie. Opinie te są bez wyjątku miażdżące.
            • kropkacom Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 19:12
              Dlaczego mam nie popadać w przesadę? Jednym wolno, drugim nie? Nadal twierdzę, że gdyby chciał mógł iść w zaparte lub gadać, że dzieciak go chciał uwieść lub, że sobie wymyślił aby zaistnieć. Bywało, że oskarżeni o molestowanie czy seks z nieletnim się tak tłumaczyli. Możemy teraz podyskutować jakie wtedy były reakcje. Poza tym ja akurat nie twierdzę, że gość, który rzucił te oskarżenie kłamie. Wręcz na odwrót.
              • milka_milka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:12
                Jak łatwo wydawać prawie wyroki na podstawie jednego oskarżenia o czyn sprzed 30 lat.
                • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:27
                  Nikt na niego wyroku nie wydaje. Opublikował oświadczenie, choć mógł nie, więc nie podejrzewam, że spodziewał się ciszy lub klepania po ramieniu. A że zaistniałej sytuacji użył do coming outu, to wielu ludzi poczuło się tym urażonych - czemu naprawdę trudno się dziwić.
      • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 19:03
        > jak to ładnie widać w tym wątku i nie tylko - zresztą - w tym, jak łatwo się
        > usprawiedliwia i broni lubianego aktora.

To fakt, Spacey jest cenionym, lubianym i szanowanym aktorem, bez ogólnie znanych skandali na koncie (ja o incydencie w parku sprzed 13 lat czytam po raz pierwszy). Nieco inaczej niż Weinstein, który - no sorry - ale nawet wygląda na oblecha. Przy Spacey'u mam podobny dysonans jak przy Cosbym, skoro w podstawówce namiętnie oglądałam jego serial. uncertain
        • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 19:20
          uwielbiam to - wyglada na oblecha. kto jeszcze wyglada na oblecha wiec trzymajmy kciuki ze sie kiedys potwierdzi ze istotnie nim jest?
          • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 19:38
            O matko, chodziło mi o to, że nie wzbudza sympatii, więc raczej nie chce się stawać po jego stronie, tak jak po stronie lubianego aktora. To taki mechanizm. Teraz już jaśniej, czy nie bałdzo?
            • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:48
              Oblech to wzbudza odraze a nie brak sympatii
              • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 10:25
                Ok, chciałam być dyplomatyczna. smile
          • minor.revisions Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 20:58
            > uwielbiam to - wyglada na oblecha. kto jeszcze wyglada na oblecha wiec trzymajmy kciuki ze sie kiedys potwierdzi ze istotnie nim jest?

chyba chodziło o to, że fajnemu aktorowi chętniej ktoś sam siebie wskoczy do łóżka dla własnej przyjemności, a trudno sobie wyobrazić kogoś kto by się ślinił na faceta o wyglądzie oblecha.
        • nanuk24 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:47
          Niestety, o Spaceyim się napomykało w swoim czasie, molestwoanie zgłosił też służbom, ale że on już był poważanym aktorem, to zamietli pod dywan.
          • nanuk24 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:50
            A sam fakt, że ofiara teraz zaczęla mówić, mnie nie dziwi. Ponieważ teraz głośno o poprzednim oblechu i ofiary zaczynają się przyznawać, odezwał się i on, z nadzieją, że wreszcie zostanie usłyszany.
          • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 10:26
            Nie twierdzę, że nie. Po prostu ja wcześniej nie słyszałam.
      • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:16
        no sad
        • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 21:24
          ale przynajmniej nikt nie pyta w co chłopak był ubrany ani czy był prawiczkiem i nazywają go co najwyżej kłamcą, a nie dziwką, która sama chciała i prowokowała
          • regina-phalange Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 10:22
            czarniejszaalineczka napisał(a):

> ale przynajmniej nikt nie pyta w co chłopak był ubrany ani czy był prawiczkiem i
            > nazywają go co najwyżej kłamcą, a nie dziwką, która sama chciała i prowokowała

Słuszna uwaga. Nawet w stosunku do 13-letniej Samanthy Geeimer pojawiły się komentarze, że przecież nie była dziewicą, więc w domyślę - była dziwką.
            • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 11:06
              pamiętam
              nawet na tym forum matki córek tak pisały
    • kozica111 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:21
      Ja bym tam szukała plusów, mógłby np; być księdzem a nie jest.
      • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 17:29
        Nie chcę wiedzieć, dlaczego to miałby być plus.
    • earl.grey.tea Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 20:18
      Przy całej obrzydliwości procederu,traumy ofiar, mnie zawsze zastanawia jedna kwestia: gdzie byli rodzice tych małolatów? Co nieletni robili na zakrapianych imprezach? (Polański) Czyżby ciche przyzwolenie? Bo a nuż się uda zaistnieć w biznesie filmowym?
      Podobnie zresztą jak w ostatniej aferze Weinsteina, nie odmawiały bo kariera by się posypała, a kasa ważniejsza niż wszystko?

Dla mnie jednak wiele takich przypadków ociera się o hipokryzję.
    • maniaczytania House of Cards 6 - zawieszona produkcja 31.10.17, 21:17
      nie da się już tak po prostu przechodzić nad takimi sprawami do porządku dziennego:

www.yahoo.com/entertainment/house-cards-production-netflix-series-173020794.html
    • damajah Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 21:36
      Pomijając wszystko - ronię krokodyle łzy że jest gejem. Jeszcze jeden fajny facet sad
      • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 21:40
        fajny ???!!!
        • nolus Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:32
          No widać, że machina się rozkręciła na całego.Najpierw Weinstein, potem jakaś mało znana aktorka powiedziała że kilka lat temu Ben Affleck ją klepnął w pupę w trakcie kręcenia talk - show,a nie powinien.Coraz więcej doniesień urażonych pań z przeszłości Polańskiego, które nie wiedzieć czemu odzywają sie właśnie teraz, a okazji miały mnóstwo. W Polsce wreszcie weszli na łeb specjaliście od wizerunku (co za ironia) Piotrowi T. - jakoś kilka lat temu robili na niego obławę i mieli dowody (treści pornograficzne z udziałem dzieci oraz zwierząt) i nikt go do wiezienia nie włożył. Ok, dowody nie były wystarczające, to koleś sobie poleciał do Tajlandii i znalazł dziewczę o wyglądzie dziecka i jakoś nikt jej o paszport nie zapytał, żeby sprawdzić datę urodzenia. Jemu też dobrali się do p...py, bo to początek światowej kampanii, która rozprzestrzenia się wrecz z prędkością światła? Podejrzewam, że najbliższe pół roku, a może nawet 3 lata będziemy czytać cały pierdyliard historii, kto kogo zaprosił do pokoju hotelowego, kto walił w zamknięte drzwi bez odbioru, a kto jednak kogoś wpuścił. Kto wysyłał nagie fotki i kto mógł ich odbiorcą i co za to dostał albo mógł dostać. I całej reszty pt. położył mi rękę tam gdzie nie powinien, powalił na łóżko, molestował...No to czekamy.
          • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:40
            Że co?...
            • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:43
              nie ona pierwsza trywializuje molestowanie i niestety nie ona ostatnia
              • nathasha Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:50
                Bo przeciez ofiara mogla zaczac mowic wczesniej albo wiedziec z czym sie wiaze zdobycie roli w Hollywood sad
              • nolus Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 23:05
                czarniejszaalineczka napisał(a):

> nie ona pierwsza trywializuje molestowanie i niestety nie ona ostatnia

Ale ja nie uważam, że "Nic nie było", "Nic się nie stało", "One sobie coś uroiły". Piszę tylko o tym, co będziemy mogli czytać przez najbliższe miesiące. To, że te oskarżenia wychodzą i wyjdą na światło dzienne i tak za dużo nie zmieni.Nie będzie Weinsteina, to będzie inny tłusty wieprz molestujący modelki, aktorki, dziewczyny dopiero zaczynaja w show biznesie,itd. Chociaż może, może jest jakieś światełko w tunelu.

I nie, nie chciałam przez to powiedzieć, że "powinny siedzieć cicho", jakby ktoś chciał mnie zaraz oskarżyć.
      • nanuk24 Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 31.10.17, 22:18
        No rzeczywiście fajny.
    • woman_in_love w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 18:21
      ja już nawet nie pamiętam tego innego grubego molestowacza, reżysera? producenta? scenarzysty? jak mu tam było? Wiesenthal? Wolfskin? Wilfburg? coś w tym stylu...

No w każdym razie rozczuliło mnie to, że jak się zbierze teraz ława przysięgłych i zobaczy tego grubasa, to ten grubas jednak będzie miał dla nich taką sympatyczną twarz, bo może i molestował ale dorosłe! i kobiety! czyli całkiem normalny i w sumie to nie najgorszy.

A patrzcie na naszego ukochanego Spaceya. Taki sympatyczny, a nie dość że homo to jeszcze pedofil i jakiegoś biednego 14-latka, pewnie pod szkołą na placu zabaw molestował. To dopiero złe wcielone i sodomia z gomorią.
      Ciekawe co dostanie trzecioligowy aktor Rapp (pierwsze słyszę) za wyciąganie tych rewelacji po 40 latach od kolegów wszechwładnego (podobno) grubasa.
      • sumire Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:17
        Spiseg, wszędzie spiseg.
        Jego byli podwładni w Old Vic pewnie też coś dostali za podobne opowieści.

A czy któraś z pań głoszących takie teorie zauważyła w ogóle, że on w żaden sposób nie zaprzeczył, iż ta sytuacja miała miejsce?...
        • maniaczytania Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:22
          właśnie chciałam wkleić link do kolejnego artykułu - zgłosiło się trzech następnych mężczyzn:
          www.indiewire.com/2017/11/kevin-spacey-accused-sexual-harassment-tony-montana-groped-1201893172/
          • woman_in_love Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 21:16
            E tam jakiś tam Spacey. Zieeew. Dustin H. też molestował. To jest pani news!
            film.onet.pl/wiadomosci/dustin-hoffman-oskarzony-o-seksualne-napastowanie-17-latki-na-planie-smierci/w6vl9g
            • czarniejszaalineczka Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 21:19
              bawi cie to ?
        • milka_milka Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:29
          Powiedział, ze nie pamięta. Może był wtedy na tyle pijany, że mu się film urwał. Co oczywiście, jeśli oskarżenie jest prawdziwe, go nie usprawiedliwia. Pytanie, czy w 100% jest prawdziwe.
          • czarniejszaalineczka Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:34
            nie pamietac czegos takiego można tylko jeśli rutyna jest dla kogos ze po pijaku się do nieletnich chlopcow dobiera
            • milka_milka Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:48
              Nieprawda. Można być tak pijanym, ze się nie pamięta swoich czynów, mimo że są jednorazowe. Nie chodzi mi konkretnie o molestowanie, ale o inne "występy".
          • sumire Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 20:40
            Oskarżenie to jedna sprawa, która odbije się na jednej osobie. Drugą jest skomentowanie całej sprawy za pomocą coming outu. Nie na miejscu on oh so many levels.
      • lodomeria Re: w sumie ten Spacey to świetne zagranie PR-owe 01.11.17, 23:28
        Ano właśnie.
    • drinkit Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 21:03
      Moja opinia jest taka, że mam trochę znajomych gejów i wyjątkowa swoboda seksualna jest w tym środowisku normalna, włącznie z zarywaniem młodych chłopców-gejów i różnymi innymi ryzykownymi zachowaniami. Kevin Spacey miał ogromny niefart, że któremuś z chłopców się przypomniało, bo oczywiście nic nie jest w tym momencie w stanie go usprawiedliwić, jest na straconej pozycji. Niemniej jednak mniemam, że być może jest to rodzaj oportunizmu ze strony zmolestowanego. I tak, będę oglądać filmy z KS.
      • sumire Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 21:06
        Innymi słowy, geje są z natury puszczalscy, czyli wiele hałasu o nic.
        JPRDL.
        • czarniejszaalineczka Re: spektakularna wtopa Kevina Spacey 01.11.17, 21:08
          10/10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka