Dodaj do ulubionych

Polskie programy są żenujące

10.11.17, 23:15
Odpowiedniki brytyjskich, np życie bez wstydu, czy tym podobne są tak żenujące, że nie mogę oglądać. Lubię takie programy, ale nie polskie! Czemu zawsze ci lekarze występują w roli dobrych wujków? Pacjenci dziękują, dygają ściskają się z lekarzami, to tak drętwe, łzawe, że aż zęby bolą. Delikwentka-pacjentka oczywiście przybywa z mężem, opowiadają łzawe historie swojego życia, płaczą, jakieś flaki życiowe są wyciągane, jakieś tragedie rodzinne niezwiązane z defektem kosmetycznym. Żenua i dno, nigdy nie dooglądałam do końca, bo mi wstyd za tych pacjentów zachęcanych do gadania bzdur, za tych lekarzy, za całą formułę.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Polskie programy są żenujące 10.11.17, 23:20
      na szczęście głupie programy nie są obowiązkowe - ja np nie znam żadnych, ani polskich, ani zagranicznych, i doskonale mi się z tym żyje
      nie muszę zakładac wyżalnych wątków i wstydzić się, że Polacy nie potrafią tak dobrze zrobić kretyńskiego reality show, żeby wydawało się odrobinę mniej kretyńskie
      • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 00:06
        Cieszę się bardzo, że nic kretyńskiego nie robisz. Tylko czemu odpowiadasz na, twoim zdaniem, kretyńskie wątki na kretyńskim portalu gazetowym?
        • miss_fahrenheit Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 00:12
          Nie napisała, że kretyńskie, tylko wyżalne.
    • bergamotka77 Re: Polskie programy są żenujące 10.11.17, 23:21
      Żenująca to jesteś Ty a telewizja to emocje - to się podoba. Nic dziwnego, że ludzie dziękują skoro ich życie się zmienia a kompleksy, dyskomfort, poczucie bycia innym znikają. Gdyby sami musieli za to zapłacić byłoby kiepsko. Ja uważam ze akurat Życie bez wstydu to bardzo potrzebny program i naprawdę cieszę się widząc, że życie tych ludzie się zmienia a oni szczesliwsi.
      • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:22
        bergamotka77 napisała:

> Żenująca to jesteś Ty

Obelga pełna szacunku.
    • no_easy_way_out Re: Polskie programy są żenujące 10.11.17, 23:22
      Powstal jakis odpowiednik Embarrassing bodies?
    • tanebo2.0 Re: Polskie programy są żenujące 10.11.17, 23:26
      Jaki widz taki program. Nie piję do ciebie ani tych inteligentnych. Piszę o statystycznym widzu.
    • milva24 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 08:40
      Programy o takiej formule są żenujące i polskie i zagraniczne. Na domo leci jakiś program o ogrodach gdzie też są tragedie zyciowe, żale a później uczestnicy płaczą, że nowy ogród odmienił ich życie. Obejrzałam ze dwa razy, teraz unikam.
      • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 08:43
        A mi sie wlasnie wydaje ze te brytyjskie wersje sa mniej zenujace. Gogglebox uwielbiam, polskiej wersji nie bylam w stanie strawic
        • sumire Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:19
          Bo są prawdziwsze. To samo dotyczy seriali. Zwróć uwagę na "Happy Valley" na przykład - wyobrażasz sobie, że u nas ktokolwiek chciałby oglądać serial o przeciętnie atrakcyjnej policjantce w średnim wieku, z kompletnie rozwalonym życiem rodzinnym?... Polacy lubią telewizję baśniową.
          Generalnie tak - docu soaps są żenujące z żałożenia i nic tego nie zmieni, natomiast faktycznie można je w różny sposób kręcić.
          • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:56
            Ale niektore docu sa swietnr, choc pewnie to juz nie jest soaps. Ostatnio przy brytyjskim o tym jak naukowcy probuja pomoc dzieciom z roznymi problemami okropnie sie wzruszylam.
        • majenkir Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:18
          nathasha napisała:
          Gogglebox uwielbiam, polskiej wersji nie bylam w stanie strawic

Gogglebox to byl moj ulubiony program w PL! smile
          Innych wersji nie znam.
      • miss_fahrenheit Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:06
        Zgadzam się - jedne i drugie są żenujące.
    • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:26
      Nie znam tych z lekarzami, ale mam podobne wrażenie po zobaczeniu brytyjskiej wersji programu, w którym ludzie gotują dla siebie nawzajem. Wersja polska: zastaw się, a postaw się; potrawy ę, ą; ludzie odstawieni jak stróże w boże ciało; oceny mimo starań uczestników mierne. Wersja brytyjska: normalne jedzenie, zwykli ludzie, noty wysokie często najwyższe. Wychodzi na to, że jesteśmy niezdrowo krytyczni wobec siebie.
      • lauren6 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:34
        To my chyba różnych Ugotowanych oglądałyśmy. W polskiej wersji też są normalni, wyluzowani ludzie, dający sobie wysokie oceny. Czasami trafi się jakiś ludzki taboret, co wybrzydza, ale tak pewnie jest wszędzie na świecie.

Pamiętam odcinek Ugotowanych gdy odbiegli od standardu i nakręcili program o góralach. Było jak chciałaś: normalne jedzenie, zwykłe domy/mieszkania, zwykli ludzie. I przy okazji taki kij w tyłku, że siedzieli razem przy stole i się do siebie nie odzywali, prawdopodobnie skrępowani kamerami. Już lepiej jak kręcą ą ę warszafkę, bo ci przynajmniej potrafią się wyluzować i program przez to jest ciekawy.
      • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:57
        Come dine with me jest swietne! Glos z offa po prostu kocham. Polski program to obok tego nawet nie stal.
        • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:10
          Też uważam, że brytyjska wersja jest super, polska natomiast mega drętwa.
          W polskiej wersji wszystko jest takie na pokaz, nie ma luzu, odjechanych tekstów, jakichś autentyczne zabawnych ludzi, tylko pani doktor z panem architektem wnętrz pokazują plebsowi jak mieszkają i jak gotują. Wynika z tego, że albo jesteśmy nadętym narodem, albo polskie wersje programów są przereżyserowane.
          • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:14
            Stawialabym na wyrezyserowane. Znalam co najmniej dwie osoby ktore sie tam "przypadkiem" znalazly. I wyglada to potem jak te programy polsatowskie pseudozyciowe. Glos z offa tez usilnie staral sie byc brytyjski no ale nic z tego. Nie udaje sie. Four in bed tez jest swietne. Choc francuska wersja programu ostrzejsza (wszystko doskonale - ocena 5/10 wink
            • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:27
              O tak - ten off.... dowcipaski czasami jak z familiady.

A programy o ubieraniu? Nie można chcieć tylko nauczyć się ubierać, nie... musi być w tle jakiś dramat, trauma, łzy na antenie, opłakiwanie zmarłej córki, rozwalonego związku, albo zakończenia chemioterapii. Dopiero po takim katharsis można iść dobrać kieckę i wyszczuplające majtki.
              • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:34
                mowisz o tym programie Sablewskiej? Bo jesli tak to jeszcze ten nachalny product placement, brrr.
                Nie ma to jak Trinny i Susannah oraz Gok wink
                • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:52
                  Goka lubiłam do czasu serii, w której po przebraniu nieszczęśnicy umawiał ją na randkę i podsłuchiwał jak rozmawia z wybranym facetem... ble
              • milva24 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:35
                A to z tych o ubieraniu był kiedyś chyba amerykański "Jak się nie ubierać". Prowadziła go kobieta zawsze ubrana w klasyczne sukienki i mężczyzna, którego żadnych cech charakterystycznych nie zapamiętałam ale ten był jak dla mnie dość udany.
                • majenkir Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:23
                  A ja wlasnie tego nie lubilam, bo babka przerabiala wszystkie na wlasne kopyto.
                  • milva24 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:34
                    Nie do końca. Tam właśnie uwzględniali preferencje i jeśli ktoś spódnic nie nosił to mu kompletowali całość ze spodniami, łącznie z wersją wieczorową. Za to fryzury tam raczej nudne były ale dzięki temu łatwe do samodzielnego ułożenia.
              • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 11:08
                mid.week napisała:

> O tak - ten off.... dowcipaski czasami jak z familiady.
                >
                > A programy o ubieraniu? Nie można chcieć tylko nauczyć się ubierać, nie... musi
                > być w tle jakiś dramat, trauma, łzy na antenie, opłakiwanie zmarłej córki, roz
                > walonego związku, albo zakończenia chemioterapii. Dopiero po takim katharsis mo
                > żna iść dobrać kieckę i wyszczuplające majtki.

O to to, dokładnie to miałam na myśli! W większości programów jest taka maniera.
          • no_easy_way_out Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 12:03
            >Też uważam, że brytyjska wersja jest super, polska natomiast mega drętwa

Come dine with me 80% sukcesu zawdziecza montazowi i wlasnie wplotom narratora.

Poznalem zone znajomego, ktora brala w tym udzial (odcinek w Portsmouth) i mowila jak to wygladalo od, nomen omen, kuchni.

Potwierdzila to czego wielu sie domysla - podobno jest wyraznie mniej konfrontacyjnie niz potem to wyglada po zmontowaniu. Choc i po montazu widac, ze te niektore konflikty to pol-zartem. I tak ma byc z reszta.
            A ze nie jest za sztywno - bo to jest brytyjskie przeciez i nie dokument. Wiec wiadomo smile
            Polskiej wersji nigdy nie widzialem, to i nie porownam.
      • joa66 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:02
        Wersja brytyjska: normalne jedzenie, zwykli ludzie, noty wysokie często najwyższe. Wychodzi na to, że jesteśmy niezdrowo krytyczni wobec siebie.

serio? ten program to, moim zdaniem, żenada. Parada zakompleksionych ludzi udających , że są znawcami kuchni i wina. I "strategiczne" zaniżanie not konkurentom.
    • lauren6 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 09:35
      To oglądaj programy brytyjskie. Nie ma obowiązku oglądania polskich.
      • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:11
        Tak robię właśnie.
        • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 10:14
          Ja to nawet brytyjskie reklamy lubie smile
    • paszewa Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 11:41
      dzisiaj własnie obejrzałam jakiś program typu pierwszy raz za granicą. Jestem na przemian zażenowana i się śmieje. I nie mogę tego przełączyc bo to dak głupie ze az trzeba zobaczyc do konca czy oni w ogole wrócą wink Wersja polska. Niesamowite to jest. Ale pokazuje ze nie trzeba kompletnie znać jezyka i można nie byc zbyt lotnym a jednak jakos sobie poradzisz wink
      • volta2 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 12:53
        nie trafiłam na taki program, ale sama chyba nie podejrzewasz ile jest ludzi, którzy właśnie z tego powodu że nie wiedzą, że sobie bez języka i bycia bardzo lotnym można sobie świetnie lub zwyczajenie dobrze poradzić.

może po obejrzeniu takiego programu mój ojciec czy matka byliby w stanie do mnie przyleciec w odwiedziny - no ale gdzie tam, lot z przesiadką, wizę trzebaby jeszcze ogarnąć, trafić na przesiadce na właściwy samolot - nieee, no nie da rady....
        • paszewa Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 13:06
          nie pokazuj im tego programu, bo niestety bohaterowie nie są zbyt lotni (nie ma na to wpływu znajomość języka obcego!). Pewnie są dobierani wg podobnego klucza jak chłopaki do wzięcia. Wyjątkiem były przemiłe panie w wieku po 50+ które wysłali do Amsterdamu i dostałam ataku śmiechu jak dotarły do coffee shopu i postanowiły wypić herbatkę. Miały mega szczescie że w zespole obsługi kawiarni była Polka bo chciały sobie przez pomyłkę zaserwować herbatę z marihuaną big_grin big_grin I dostały bez wkładki smile Cały czas mam nadzieję że ekipa programu jednak by je powstrzymała przed wypiciem gdyby nie ta kelnerka.
          • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 13:18
            a gdzie ty to widziałaś? też chcę wink
            • paszewa Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 13:33
              ttv.pl/aktualnosci,926,n/pierwszy-raz-za-granica-pirowski-zaprasza,208103.html
              • paszewa Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 13:34
                te babeczki jak teraz zobaczyłam są we wstępniaku smile czyli chciały jeszcze zjesc ciasteczka smile Ja tylko 3 może odcinki zobaczyłam, ale moze skusze sie na wiecej big_grin
                • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:27
                  O matko, ale czad wink
                  Szkoda, że nie ma tego online.
    • heca7 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 13:42
      Ja namiętnie oglądałam zagranicznych Międzynarodowych poszukiwaczy domów. Niedawno pojawił się polski program. Pierwsze odcinki to był szok. Zastanawiałam się skąd oni wzięli tak plastikowe lale? Jedna miała tak mocno napompowane usta, że nie była w stanie normalnie mówić. Do tego wszystkie zachowywały się sztucznie, wybrzydzały jak księżniczki ( albo wyobrażały sobie, że tak robią księżniczki). A prowadzący- sztywny agent. W oryginalnej wersji ludzie normalni, ubrani przeciętnie z dziećmi, psami itd.
      • paszewa Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:01
        a propos żenujących programów to wczoraj trafiliśmy na jakies cudo >randka nago< ? czy jakoś tak. Normalnie spedzali ze soba czas na plazy ludzie nago, a potem juz we wspolnym domu chodzili w ubraniu i musieli wybierac kto ma zostac a kto odpasc. Oczy do tej pory bardziej mnie bolą od zdziwienia niz autorkę postu o zakładaniu soczewek ktora rozciągała sobie powieki...
        • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:09
          I jeszcze jedno, wnioskuję na podstawie poziomu tych programów, że ich twórcy mają widzów za kompletnych idiotów.
      • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:08
        Dramatyczny jest ten program. Wszystko ustawione, to przecież nawet nie są małżeństwa, tylko jacyś statyści przypadkowi i to widać. A na koniec z trzech nieruchomości po 800 tys, wybierają jedną, po czym udają, że tam mieszkają (dołożone akcesoria jak poduszki czy talerze, czy kwiaty na stole) i oczywiście są baaaaardzo szczęśliwi.

Normalni ludzie kupując mieszkanie zwracają uwagę układ pomieszczeń, strony świata, wysokość czynszu, a ci tylko "o, ta lampka mi się nie podoba" "o, ładne narzuty". Śmiech na sali.
        • heca7 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 16:04
          I prawie każda para staje przed dramatycznym problemem wink ściany mają zły kolor i to dyskwalifikuje mieszkanie. Przerabianie tego okazuje się wręcz niemożliwe i naraża kupujących na gigantyczne koszty wink
          Poza tym mieszkania wybrane są okropnie byle jakie. Drogie , brzydkie i nieustawne. Jeśli zna się realia rynku w danym mieście to śmiech człowieka bierze.
          • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 16:31
            I te ceny. Te programy mają chyba napędzić ruch pośrednikom nieruchomości, no bo przecież pan z agencji w garniturze, to wyjaśnia dlaczego mieszkanie kosztuje pół miliona big_grin
            I jeszcze sprawdzają czy łóżka wygodne. Litości, jak wydaję kilkaset tys na mieszkanie, to stać mnie chyba żeby wywalić stary materac i spać na swoim, nowym.
    • morgen_stern Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:30
      A ja się zgadzam. Polskie wersje brytyjskich show są żenujące, ilekroć na coś trafiłam, to aż mnie odrzucało. Ludzie są sztywni, sztuczni, brakuje tego brytyjskiego luzu. Nie zapomnę, jak w którymś odcinku brytyjskiej wersji ugotowanych jedna z kobiet tak się nawaliła, że zasnęła z głową na stole big_grin potem wstała do deseru jak gdyby nigdy nic. Nawet, jeśli to było w jakiś sposób ustawiane, to przynajmniej na tyle dobrze, że nie miało się poczucia, że ktoś tu nas traktuje jak debili.
      Nawet Masterchefa nie jestem w stanie oglądać po polsku. Okropni jurorzy, okropni uczestnicy, no nie mogę.
      • nathasha Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:35
        Masterchef professional kocham! Spotkalam nawet Marcusa na lotnisku i z taka pewna niesmialoscia wyznalam I'm such a huge fan wink odpowiedzial I can see it wink
        • mid.week Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 14:38
          big_grin
          • nolus Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 18:06
            No cóż...Nie da się skopiować jakiegoś pomysłu i formatu telewizyjnego 1:1 tak, żeby był identyczny jak hitowy oryginał - prawie zawsze w wyniku tego otrzymuje się bledszą i mało wiarygodną kalkę. Jasne, że program aby być dość wiarygodnym i trafiać w gusta widzów, musi dość wiernie/dobrze "odtwarzać" lokalny koloryt. Porównywanie naszej wersji takich formatów do wersji z UK jest chyba z gruntu dość nieszczęśliwe, bo tak się po prostu nie da i już - decyduje o tym zapewne odmienna mentalność, wspomniany już brak naturalnego luzu i poczucia humoru,itd. Smutne jest to, że nie potrafimy zrobić nic po swojemu, tylko zawsze "pożyczamy" od innych.A wychodzi albo na nienaturalnie "fajnie" (kiedy twórcy jednak próbują "lukrować" rzeczywistość), albo irytująco przaśnie (bardzo częste), a najczęściej to chyba jakoś tak smutno - żaląco się - nieszczęśliwie (czyli prawdziwa rzeczywistość skrzeczy). Nieważne kto robi dany program i ile idzie na niego pieniędzy w produkcji - prawie zawsze nasz format wypada gorzej. Nawet program "Agent" potrafimy sknocić...Jedyne sukcesy to faktycznie programy oddające rzeczywistość taką, jaka jest - Kuchenne rewolucje" z Gesslerową, "Rolnik szuka żony" i inne "Chłopaki do wzięcia". Wszelkie talent - show to już osobna kategoria - format jest na tyle uniwersalny, że lokalne edycje nie różnią się za mocno od siebie i sprzedaje się to prawie w każdym kraju. Ja do programów typu "Rolnik szuka żony" nie jestem w stanie się przekonać.Jako tako lubię "Dorota was urządzi". Nie oglądam żadnych Masterchefów - nigdy nie udało mi się obejrzeć więcej niż 1/3 odcinka, nie wiem w sumie dlaczego to do mnie nie trafia, a za to śmiertelnie nudzi.

A kto pamięta wielki hicior TVP, na maxa - przaśną "Balladę o zabarwieniu lekko erotycznym? Ile ludzi to oglądało...
            • bergamotka77 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 18:12
              Ja pamiętam Ballade! big_grin Byłam wielka fanką wink Dorotę też lubię oglądać choć czasem mnie wkurza jak traktuje stolarz a Darka i na głowę mu wchodzi albo traktuje jak maskotkę....
      • bergamotka77 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 18:06
        Ale jacy mają być? Brytyjscy ? Tacy po prostu sa Polacy - przecież reżyser nic nie wymysli jeśli uczestnicy są jacy są. To my Polacy i nie zachowujemy się po brytyjsku bo niby dlaczgo a stare przyslowie mówi, że trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona... Ja akurat lubię Życie bez wstydu i kibicuje wszystkim uczestnikom. I o ile nie jestem fanką operacji plastycznych z próżności o tyle jeśli kobieta przez pół życia była nazywana czarownica to niech sobie zrobizrobi ten nos czy usunie szpecace znamie. Samego dra Ambroziaka też poznałam i jego żonę, cieplciepło i sympatyczni ludzie. Natomiast Ugotowani bywają fajni i bywają nadeci, jak to krajanie, widać też specyfikę danego miasta zwykle wink Randka Nago by u nas nie przeszla za czasów PIS czy też taki program o randce w ciemno i całujesz z zawuazanymi oczami x osób i wybierasz te, z którymi najlepiej się całuje - chyba kanadyjski czy amerykański program na TVN Style. Ale w was masa kompleksów! Bo brytyjskie to musi byc super. Oni mają inną mentalnośc i podejście do wielu spraw, różnią się od nas i trudno żeby polscy uczestnicy byli tacy sami jak Brytyjczycy...
        • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 19:25
          Nie, nie, zupełnie nie o to mi chodzi. Nie mają być brytyjscy, ja wolę własny swojski humor, kabarety mamy świetne. Te programy są żenujące z innych powodów, niepotrzebnie na siłę od ludzi wyciąga się łzawe wyznania niezwiązane z programem, kiedyś oglądałam jak lasko sobie biust zrobiła i cieszyła się przed ekranem, że będzie teraz francuza robić partnerowi, a on się ślinił kiedy będzie mógł pomacać nowe bimbałki. Obrzydliwe i wulgarne, niech sobie ludzie będą prości i prymitywni, ale czemu ja mam to oglądać?
          • bergamotka77 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 20:38
            Pruderyjna jesteś- akurat Brytyjczycy o seksie mówią bez zahamować więc wybiórczo znasz te kulturę....Ale wiesz Ci ludzie zostali wybrani do programu na podstawie swoich historii bo to jest uzasadnienie dlaczego chcą wziąć w tym udział. Uważam, ze tu pewien ekshibicjonizm jest wskazany bo przełamując swoje lęki i kompleksy walczą z Ciemnogrodem, który na hasło robić oral partnerowi dostaje zawału wink
            • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 21:00
              Wulgarne to było, a ja nie lubię folwarcznych klimatów, bez względu na narodowość. Lubisz - oglądaj.
              Mówiłaś coś, że te programy takie potrzebne, pomagają biednym ludziom - faktycznie, biedulka potrzebująca strzeliła sobie balony żeby francuza robić, toż to naprawdę koncepcja na miarę programu "nasz nowy dom", telewizja w służbie narodu.
              • bergamotka77 Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 21:35
                Dość prymitywnie postrzegasz świat slizgając się po powierzchni problemu. Śmiesza mnie takie swietoyebliwe osoby jak ty. Może trafiła się jedna dresiara ale wielu ludzi jest fajnych i naturalnych i rzeczywiście widać, ze potrzebują pomocy. A Ty widzisz tylko balony... Dramat szkoda czasu na dyskusję z Tobą, jesteś betonem. Ja nie lubię zakłamania jakie tu prezentujesz - niby luz i UK i jaka światowa jesteś a hasło oralaorala Cię ścina z nog big_grin OMG kobiety robią plastyke waginy by się kochać bez otarć i podobać sobie...OMG 😄
                • barbibarbi Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 22:00
                  Gdzie hasło orala ścina mnie z nóg? Coś ci się mocno pomyliło. Napastliwa jesteś i za wszelką cenę twoje musi być na wierzchu, a oglądaj sobie co chcesz, nie interesuje mnie to.
        • simply_z Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 19:28
          tak tylko widzisz, programy brytyjskie wyglądają na mniej wyreżyserowane, normalni ludzie. Starsi, z nadwagą itd., a u nas poprzerabiane sztuczne gwiazdy.
        • sumire Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 19:36
          To nie o to chodzi, że mamy kompleksy, tylko o autentyczność lub jej brak. Polska widownia woli programy uładzone i wyreżyserowane, chce oglądać w telewizorze ludzi atrakcyjnych i to naprawdę widać. Natomiast jednak niektórych bardziej pociąga autentyczność i wtedy brytyjskie wersje będą im bardziej odpowiadać.
    • wlazkotnaplot Re: Polskie programy są żenujące 11.11.17, 22:10
      Dodam, dzisiejsze polskie komedie są beznadziejne, głupie, żenujące bleeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka