czarniejszaalineczka 11.11.17, 16:02 czytałyście już ? zamawiać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmarabis Re: śpiące królewny 11.11.17, 16:06 Chcesz w roku 2018 kupic EBOOK???? Nie wypowiem sie na temat tego czego szukasz ale wszystkie hot pozycje na ktore czekalam bymy od pierwszego dnia dostepne w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
gosiacizio Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:08 ja kupiłam jak tylko zobaczyłam, ale ja S. Kinga kocham nieodmiennie od lat i połykam wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:14 Dolaczam do pytania! Jak wrazenia po lekturze? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiacizio Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:15 jeszcze nie czytałam, bo chcę dokończyć zaczętą książkę Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:50 Dzięki za przypomnienie. Dopiero ostatnio przeczytałam trylogię o Panu Mercedesie i mam mieszane uczucia. Ale tej książki jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:56 Mnie sie ta trylogia nie podobala, chociaz miala dobre momenty. "Doktor sen" mi bardziej przypadl do gustu, chociaz do najlepszych ksiazek Kinga mu daaaalekoooo. No wiec bardzo jestem ciekawa jak mu poszlo tym razem Chetnie sie tego dowiem od ematek, jeszcze przed lektura Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: śpiące królewny 11.11.17, 18:31 Mnie podobała się pierwsza cześć, chociaż miała swoje irytujące momenty. Sprawnie rozegrana historia jakich było wiele, czyli psychopata kontra emerytowany gliniarz. Dwie kolejne książki już nie przypadły mi do gustu, szczególnie trzecia część. Doktora czytałam niedługo po wydaniu i aktualnie zupełnie go nie pamiętam, więc chyba też raczej nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:57 Ja nie doczytałam. Nie wiem, ostatnio tak się denerwuję książkami Kinga i losami jego bohaterów, że nie daję rady doczytać. Pod kopułą, Pana Mercedesa zostawiłam w połowie. Nie dlatego, że mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 11.11.17, 18:02 Naprawde? Ale z innymi "strasznymi" ksiazkami tez tak masz? Czy tylko z Kingiem? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: śpiące królewny 11.11.17, 18:14 Tylko z Kingiem. I to nie z typowymi horrorami, ale raczej takimi obyczajowo/kryminalnymi "horrorami". Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: śpiące królewny 11.11.17, 18:19 Doczytaj "Pod kopułą", warto. To jedna z najlepszych książek Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: śpiące królewny 11.11.17, 17:54 Pobrałam na legimi i dopiero zaczynam. Opinie ma niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: śpiące królewny 11.11.17, 18:27 King jest nierówny. Trylogia o Mercedesie nie przypadła mi do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 28.11.17, 21:29 Ja wlasnie skonczylam i tez polecam Ksiazka bardzo fajna, chociaz bez efektu wow. Jak na moj gust troche za duzo wartkiej akcji a za malo mrocznosci i dziwnosci. Ale ogolnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: śpiące królewny 28.11.17, 21:38 nie mogę się filmu doczekać ciekawe kiedy zrobia, bo ze zrobia to na bank ! Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 28.11.17, 21:52 Ja sie boje,ze to bedzie badziew. Ogladalam ostatnio "Gre Geralda" (ok, ale bez rewelacji), "Wielkiego kierowce" (ujdzie) i "Dobre malzenstwo" (dno) i jakos stwierdzilam,ze te nowe ekranizacje Kinga mi nie podchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 28.11.17, 21:54 Uwaga SPOILER: jak odczytalas koncowke? Bo ja tak, ze Lila chciala wrocic do tego "ich miejsca"... Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: śpiące królewny 28.11.17, 22:26 ja tez lila żałuje i ma nadzieje, ze dostanie druga szanse Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: śpiące królewny 28.11.17, 22:03 Przy większości książek Kinga mam tak, że dobrze mi się czyta, a koniec mnie rozczarowuje i myślę sobie, że kolejny raz dałam się zrobić w trąbę Czy tu też istnieje taka ewentualność, czy raczej wszystko trzyma się kupy? Mam jeszcze miejsce na liście prezentowej, wpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: śpiące królewny 28.11.17, 22:36 Kurczę, ja się wyłamię. Jakoś nie mogę się przekonać . Nie skończyłam jeszcze, mam za sobą jakieś 65% i ciągnie mi się jak flaki z olejem. Może się po prostu zestarzałam, bo uwielbiam"starego" Kinga a to jakoś nie to.. ciągle chce mi się przeskakiwać strony.. nie pomaga fakt, że w kolejce czekają 2 książki, których nie mogłam się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: śpiące królewny 28.11.17, 22:42 na fakt dluga jest i postaci od cholery Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: śpiące królewny 29.11.17, 09:55 Ale ilosc postaci mi nie przeszkadza, az tak stara nie jestem . Samej trudno mi opisac co jest nie tak, ale cos mi nie pasuje . Co do dlugosci, King czesto pisywal "cegly" i jakos mi to nie przeszkadzalo, teraz nagle mam to uczucie ze przydaloby sie co nieco obciac tu i owdzie Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 28.11.17, 22:43 A nie mozesz najpierw przeczytac tamtych ksiazek a potem Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
xyxzza Re: śpiące królewny 29.11.17, 09:57 Pewnie moglabym, ale nie lubie odkladac zaczetej ksiazki, potem okaze sie ze za tymi dwoma czekaja jeszcze inne i jeszcze cos, i nigdy tego Kinga nie skoncze Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 29.11.17, 19:32 Co Wam sie w ksiazce podobalo a co nie? Uwaga SPOILERY!!! Wg mnie na plus: - Don Peters- bardzo dobry czarny charakter: podly, zalosny, usprawiedliwiajacy wszystko co robi- i zle konczy - Angel- troche smieszna, troche straszna, troche smutna. Dosyc ciekawa postac. - Frank hycel- ludzki, ani troche nie "papierowy" - Ta ktora w "naszym miejscu" morduje swoja kochanke. Nie dostajemy zadnych wytlumaczen i to jest fajne. Taka byla po prostu i juz. - Brak happy endu. Tutaj ode mnie duuuzy plus- za matke Antona, za Jareda (gdyby Mary sie w nim zakochala, to by bylo slodkopierdzace ), za rozpad malzenstwa psychiatry itd. Na minus: - pani szeryf i jej maz. Dla mnie sa nudni i "za dobrzy". Chociaz w nim sie niby odzywa dawna drapiezna natura a ona zabija niewinna kobiete, no ale ona to robi niechcacy a jego usprawiedliwiaja okolicznosci. Mnie oni troche draznili, oboje. - Za szybko sie toczy akcja. Brzmi idiotycznie w przypadku takiej "cegly" - a jednak: nie ma tutaj powolnego, stopniowego zageszczania sie atmosfery, narastania grozy, tego co u Kinga wrecz kochalam. - Za duzo postaci- wolalabym mniej ale lepiej opisanych niz takich ledwo-ledwo zarysowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: śpiące królewny 29.11.17, 20:03 na minus : - za dużo postaci i watków, niektóre zupełnie niepotrzebne jak bracia z bazooka, dmuchana lalka czy ta niby córka. - meskie postacie w większości trochę zbyt stereotypowe, drazniace i przegadane - ogolnie dużo przegadania ( co to kunia kogo obchodzą roznice w rozwoju ciem i motyli ) - zgadzam się z za szybka akcja i za mało "naszego miejsca" - za mało tego jak się w naszym miejscu czuly i jak się rozwijaly na plus - zarabiste postacie zenskie! nie potrafiłabym wybrać ulubionej - sku^%$# , piękną smierc dostał - Evie grajaca w boom town - dla mnie malzenstwo lily i clinta na plus, niby wszystko fajnie ale widać ze jest miedzy nimi mur - brak happy endu ( chociaż z całej sily kibicowałam dzieczynom, żeby nie wracaly ) - ksiażeczka dla dziecka z błędami ortograficznymi, popłakałam się jak goopia - chirurg plastyczny- ćpun , moja ulubiona postac męska - lisek, polubiłam dziada Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: śpiące królewny 29.11.17, 20:24 Chirurg cpun byl fajny! I liska tez polubilam, usmialam sie w tej scenie, w ktorej marzyl zeby pozrec niemowle (wiem, jestem nienormalna ) Odpowiedz Link Zgłoś