Dodaj do ulubionych

Lody lody lody ...

12.11.17, 14:51
Jecie zimą? A dzieciaki ?
I przy okazji jakie są Wasze ulubione?

Syn poszedł do spozywczaka.
Mućki wyszły, śnieżek nie ma, kupił ostatniego banana i 3 bambino.
Latem lubie sorbet takze na patyku kiedyś mango byly.
Zimą jemy również.
Ale kiedyś w sklepie syn kupił otwiera i zaczął jeść i jakaś oburzona babcia że zima lody dziecku daję.
Obserwuj wątek
    • aaa-aaa-pl Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 14:54
      Zimę już macie? U nas jeszcze jesień.Lody kupuję całorocznie.
      • gingers73 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 14:58
        Hehe
        Jeszcze nie
        Tylko zasmucona ze w zamrazarkach mniejszy wybór
        • nolus Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:13
          Cały rok jem prawie tak samo, czyli raczej dość małe ilości jednak. Pora roku nie robi mi żadnej różnicy, bo latem wcale nie jem ich więcej. Nie lubię lodów na patyku i w ogóle nie przepadam za jedzeniem "w ruchu", więc kupowanie lodów w wafelku podczas niedzielnego spaceru też zazwyczaj sobie odpuszczam.Lody jadam raz na kilka miesięcy raczej, ale jak już kupuję to solidny kubełek (jak dla mnie te 400 ml to już dość dużo) i potrafi zjeść na raz, albo na 2 czy 3 razy.Uwielbiam kubełki, bo idealnie mi pasują do leżenia w łóżku przed tv albo przy laptopie, na dobry seans filmowy czy seriali,odcinek po odcinku smile

Jestem wybredna raczej, bo wiecznie mi jakieś smaki nie pasują - wszystko jest zbyt sztuczne, za słodkie, zbyt ulepkowate,itd. Nie lubię ani lodów Magnum,ani Algidy, ani lodów Koral czy Manhattan. Sorbety moga być lat, tak to wybieram tylko między lodami mlecznymi i wszelkimi ich mixami - typu wanilia z karmelem,itd. Jedyne co mi pasuje z tego, co jest do wyboru to Haagen Dazs (większość tych mlecznych bardzo mi smakuje, owocowych już nie kupuję), ale kubki oczywiście, bo tych na patyku nie ruszam. Z polskich to Grycan, ale też wybrane smaki - nie ciągnie mnie do innych niż tiramisu albo biała czekolada. Ich lody waniliowe już mi nie smakują.
    • agata_abbott Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:02
      Moje ulubione to CarteDor - czekoladowe albo browniesmile córka je tylko zmiksowane zamrożone owoce (truskawki + coś tam jeszcze). Lody jemy cały roksmile
      • nolus Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:14
        agata_abbott napisała:

> Moje ulubione to CarteDor - czekoladowe albo browniesmile

Dla mnie sa za słodkie uncertain
        • agata_abbott Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 16:53
          Dla mnie Grycan jest za słodki - CarteDor są dużo lepsze pod tym względemsmile
    • heca7 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:15
      Rzadko jadam lody, nawet latem. Mąż częściej i kupuje Grycana. Ja lubię tylko Haagen Dazs i jak jem to tylko te. Dzieci kupują sobie jakieś cuda na patyku, nie wnikam w jakim smaku ale zimą stanowczo mniej.
      • nolus Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:51
        heca7 napisała:

> Rzadko jadam lody, nawet latem. Mąż częściej i kupuje Grycana. Ja lubię tylko H
        > aagen Dazs i jak jem to tylko te.

Dobrze, że są Haageny. Nie da się ukryć, że są dość drogie, biorąc pod uwagę nawet samą ich ilość, ale dla tego smaku warto...Te mleczne smaki kojarzą mi się z dzieciństwem tongue_out Dobrze, że zdarzają się promocje, bo jednak 23 zł za niecałe pół litra w kubełku to trochę dużo.
        • heca7 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 16:37
          Rzeczywiście są drogie w porównaniu do innych. Ale jak spróbowałam raz to już mi inne nie smakują wink
          • mamma_2012 Re: Lody lody lody ... 13.11.17, 08:39
            A ja nie mogę uwierzyć, że Haageny mogą komuś smakowaćwink Robiłam kilka podejść i wszystkie smaki, które jadłam są dla mnie za słodkie i za ciężkie.
            • agata_abbott Re: Lody lody lody ... 13.11.17, 08:54
              Tez ich nie lubię. Kwestia gustusmile
        • izak31 Re: Lody lody lody ... 13.11.17, 13:56
          Też jadam tylko Haageny. moje ulubione to mango ze smiataną lub mango z malinami. odkad przekonałam się jak dobre są lody z kilku składników naturalnych to nie zjem syfu typu Grycan, CarteDor czy Koral z lista skladników na 3/4 etykiety.
    • mikams75 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:27
      bardzo rzadko jem lody zima, zazwyczaj tylko poczestowana u kogos. Nie mam po prostu ochoty. Latem tez malo lodow jadam - a jesli juz to lubie malinowe, kawowe, mango. Dziecko latem jada, zima jakos nie dopomina sie o lody a ja sama z siebie nie kupuje. Zimno to dodatkowy powod, zeby wchlonac mniej cukru wink
    • karotka_plus Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:41
      Mniej niż latem ale jemy. Od kupnych wolę sama zrobić, syn przepada za lodami na patyku zrobionymi z jogurtu greckiego i syropu klonowego lub miodu. Część robię samych jogurtowych a część z owocami.
      • tak_to_nowy_nick Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 15:55
        > Od kupnych wolę sama zrobić, syn przepada za lodami na patyku zrobionymi z jogurtu
        > greckiego

Polecam jako dodatek do pysznego jagielnika, cóż za delicje!
        • 3-mamuska Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 16:02
          Jemy cały rok, dobrze ze w UK nie ma różnicy w sklepach pod względem asortymentu czy lato czy zima.
          Za to w polskich sklepach nie kupisz np. Big milk. Mniam.
          • karme-lowa Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 17:06
            3-mamuska napisała:

> Jemy cały rok, dobrze ze w UK nie ma różnicy w sklepach pod względem asortyment
            > u czy lato czy zima.
            > Za to w polskich sklepach nie kupisz np. Big milk. Mniam.
            Dlaczego nie kupisz Big Milka???

• 3-mamuska Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 17:53
              karme-lowa napisała:

> 3-mamuska napisała:
              >
              > > Jemy cały rok, dobrze ze w UK nie ma różnicy w sklepach pod względem asor
              > tyment
              > > u czy lato czy zima.
              > > Za to w polskich sklepach nie kupisz np. Big milk. Mniam.
              > Dlaczego nie kupisz Big Milka???
              >

Bo w polskich sklepach w zimie nie maja.
              Tych z pl.
        • vodyanoi Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 17:30
          Tak, tak, tak, bo dzieciak ma prawo, nie- on musi!! Lubic jedynie slodzone syropem glukozowo-fruktozowym jakies grycany i innee. Dorosli tak samo, niemozliwe zeby woleli mrozony tort bezowy tiramisu od sklepowych lodow kawowych.

Od mrozonego tiramisu jestem niestety uzalezniona. Pomijam beze, robie w wafelkach. Ale to pewnie bleee dla ciebie - bez tluszczu pamowego sie nie liczy.
        • mikams75 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 18:01
          ja tez robie domowe lody, ale ze nie jadlas to pewnie wydaja ci sie paskudne. Dzieciaki (nie tylko moje dziecko) wcinaja az sie uszy trzesa.
          • gingers73 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 18:20
            Mi tez się zdarzyło zrobić domowe
            bywały chude, sorbety ale i na bogato z mascarpone i smietanki - te to były lepsze niz kupne z owocami lub gorzką czekolada
    • jeziorowa Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 16:42
      Lody są naszym ulubionym deserem. Jemy codziennie😀
    • ira_08 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 17:05
      Jem, ale ze sklepowych w sumie tylko Grycan czekoladowy i miętowy.
    • damakama Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 17:10
      Jemy cały rok. Dzisiaj na deser były śmietankowe z gorącymi malinami. Mniam...
    • muchy_w_nosie Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 20:29
      Nie jadam, wolę sernik z cieplym sokiem malinowym.
    • viridiana73 Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 20:55
      Cały rok, choć w lecie częściej.
      Same albo z ciepłą szarlotką. Częsťo kupuję "Copacabanę" (Coppa cabanę?) w Lidlu, nie ustępują oryginałowi z Korala. I tyle rozkoszy za jedyne 1,99smile
    • aerra Re: Lody lody lody ... 12.11.17, 22:43
      Pewnie, że jemy. Nawet takie w wafelku, na mrozie wink
    • loola_kr Re: Lody lody lody ... 13.11.17, 14:43
      ja nie lubię lodów w zimie, w lecie tylko czasem mam ochotę. Lubie Haagen Dazs i sorbety Grycana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka