Dodaj do ulubionych

Adrian przemówił

13.11.17, 19:30
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22640940,duda-ostro-o-chorobliwym-nacjonalizmie-to-najmocniejsze-slowa.html#MT
Ciekawe, co sie za tym kryje, strach oblecial? Wie, ze za chwilę sam dostanie miano lewaka? Uświadomił sobie, ze prezes ma przed sobą jakies kilkanaście lat, a córka kilkadziesiąt?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:35
      Cóż, lepiej późno niż później... Betonelektorat PiS i tak go już nienawidzi. Szkoda, że od początku nie chciał być prezydentem Polski , tylko długopisem prezesa, teraz to się musi bardzo postarać, żeby nadrobić. Oczywiście o ile to w ogóle wchodzi w krąg jego zainteresowań, bo może to kolejna ustawka pod publiczkę, a nocą znów coś nielegalnie głosowanego podpisze...
      • 1elka26 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:07
        iwoniaw napisała:

> Cóż, lepiej późno niż później... Betonelektorat PiS i tak go już nienawidzi. Sz
        > koda, że od początku nie chciał być prezydentem Polski , tylko długopisem preze
        > sa,

Że co?? Nie chcial byc prezydentem Polski? - co to za brednie? To, że nie chcial byc tylko "straznikiem żyrandola" jak jego, pożal sie Panie Boże, poprzednik i bezwolnym wykonawca woli "slońca Peru" - oznacza, że nie chciał byc prezydentem Polski?
        W przeciwieństwie do swoich poprzedników, chcę dobrze dla Polski i Polaków i nie wsluchuje się pokornie w to, co mówia w Brukseli i Berlinie - na szczęście.
        >
        >
        • sumire Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:11
          Tylko w to, co jeden dziadzio mówi na Nowogrodzkiej.
        • iwoniaw Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:14
          W przeciwieństwie do swoich poprzedników, chcę dobrze

Kogo obchodzi, czego ty chcesz, Elu-zza-Uralu? Znowu ci oficer prowadzący nie dał wystarczająco szczegółowych instrukcji, jak się polskim posługiwać? big_grin
        • mamablue Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:29
          Panie elku, zabrakło słowa "lewak".
          • cichadziewuszka Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:43
            I będzie po premiismile
          • livia.kalina Re: Adrian przemówił 14.11.17, 19:55
            Nic o kodomitach i totalnej opozycji. Elka chyba schlany do roboty przyszedł.
    • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:44
      Zabolała "żona Żydówa". I dobrze. Pewnie on z tych, że jak cztery litery nie zabolą to do głowy nie dotrze. Widać tacy są skazani na bolesne doświadczenia, żeby zrozumieć krzywdę innych.
      • ludborka Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:47
        Livia, który to powiedział? Bo nie pamiętam
        • lauren6 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:50
          Co za różnica który? To środowisko cały czas obraża prezydentową. Nic dziwnego, że jak dali mu okazję to po nich pojechał.
        • kaka-llina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:52
          Ten co kukłę żyda palił (nie pamiętam jak się nazywa, nie mam potrzeby takim syfem sobie głowy zawracać)...
          • ludborka Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:55
            Dzięki
        • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:02
          Tak jak dziewczyny napisały. Piotr Rybak. Znany z bohaterskiego spalenia kukły Żyda na wrocławskim rynku, za co dostał wyrok więzienia ale ostatnio sąd przystał na to, by Rybak nie odbywał kary w więzieniu, ale został poddany dozorowi elektronicznemu.

www.facebook.com/osrodek.monitorowania/videos/642250759283394/

„NIE MA DOBRYCH ŻYDÓW, TO PIJAWKI ŻERUJĄCE NA LUDZKIM ORGANIZMIE! ŻONA PREZYDENTA JEST ŻYDÓWĄ!” – PIOTR RYBAK KPI Z WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI

„Jak żyję, a mam 58 lat, nie spotkałem dobrego Żyda. To są ludzie, którzy mają za cel jak pijawki przypiąć się do organizmu ludzkie i wyssać. Czy widziałeś kiedyś Żydów, którzy by sumiennie, uczciwie pracowali? Nie!” – wypowiada się publicznie Piotr Rybak skazany za spalenie kukły przedstawiającej Żyda na wrocławskim rynku.

- Ludzie nie wiedzą, że żona prezydenta jest Żydówą – brnie dalej Rybak.
          - Żydówką – poprawia prowadzący nagranie.
          - Dla mnie jest Żydówą – odpowiada Rybak.

I podkreśla, że dla niego bohaterem jest Władysław Gomułka, z racji wyrzucenia z Polski Żydów w 1968 roku.
      • nathasha Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:52
        myslisz? ja sadze ze ona w ogole nie dopuszcza do siebie mysli ze jest Zydowka, jak ci naziole od my chcemy boga, ze Chrystus byl Zydem
        • lusitania2 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:56
          nathasha napisała:

> ja sadze ze ona w ogole nie dopuszcza do siebie mysli ze jest Zydowka,
          > jak ci naziole od my chcemy boga, ze Chrystus byl Zydem

też tak myślę.
        • arwena_11 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:16
          A ona jest Żydówką? Bo matkę ma Polkę, jak czytałam.
          • iwoniaw Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:31
            A ona jest Żydówką?

A jakie to ma znaczenie i w jakim stopniu uzasadnia ordynarne jej obrażanie? A jeśli jest Polką? Niemką? Hiszpanką? Arabką? Koreanką? To robi jakąś różnicę, jeśli chodzi o to, co wobec tego można o niej mówić, zwłaszcza w przestrzeni publicznej?
            • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:54
              Słyszałyście dziewczyny? Już od teraz nie można obrażać prezydentowej 😀 a to się porobiło 😳
              • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:05
                Widzisz różnicę w obrzucaniu kogoś antysemickimi inwektywami a napisaniem, że miała nietwarzowy kapelusz albo mało pasująca do okazji sukienkę? Czy nie chcesz zobaczyć bo ci tak wygodniej?
                • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:17
                  Wiesz dobrze, że nie o ciuchach mowa - ale najwyraźniej tak ci wygodniej 😎 no ale grunt, że padły te słowa i jak ktoś jeszcze będzie po prezydentowej sobie jeździł, to mu ematki wytłumaczą że się nie godzi 😊 Prawda?
                  • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:23
                    Antysemickie farmazony, podobnie jak inne rasistowskie i ksenofobiczne pierdoły są równie niedopuszczalne w stosunku do żadnego człowieka jak i żony nawet najbardziej nieudanego prezydenta.

O każdym można napisać, że źle się wywiązuje że swej roli albo, że kiepsko się ubiera. O nikim nie wolno pisać, ze jest "żydówą".
            • arwena_11 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:04
              Te co nie obrażały nazywając paprotką.
              • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:06
                Czyli dla ciebie "żydówa" to to samo co "paprotka"?
                • arwena_11 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:07
                  Dla mnie obrażanie to obrażanie. Nie ma znaczenia jakich słów użyjesz - liczy się jaką masz intencję.
                  • iwoniaw Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:11
                    Nie zmienia to faktu, że najbardziej w zacytowanych tekstach o prezydentowej poruszyło cię, czy aby jest ona Żydówką, nie forma ani treść tychże tekstów. Ponawiam pytanie: ma jakieś znaczenie, czy jest, czy nie - i jakie?
                  • nathasha Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:14
                    Czyli jak powiem do ciebie «ty szmato» bedziesz sie tak samo czula jak gdybym powiedziala ty wariatko? Good to know. Tak a propos, to chyba twojego boga wzywali ci na marszu. Bo raczej nie Zyda Jezusa
                  • majenkir Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:47
                    A co to znaczy paprotka?
              • iskierka3 Re: Adrian przemówił 14.11.17, 08:00
                Bo zachowuje sie jak paprotka. Jak najbardziej mozna ( i nalezy) krytykowac ja za zachowanie, niedopuszczalne jest wyzywanie tej samej osoby ze wzgledu na pochodzenie, narodowosc czy kolor skory. To takie trudne i niezrozumiale dla Ciebie arweno?
          • anetapzn3 Re: Adrian przemówił 14.11.17, 09:01
            arwena_11 napisała:

> A ona jest Żydówką? Bo matkę ma Polkę, jak czytałam.

To, że ma matkę Polkę nie ma znaczenia, liczy sie wyznanie, judaizm dziedziczy sie po matce, ale samemu decyduje o tym, ze taką wiarę się przyjmuje, jak Ivanka Trump.
          • ingryd Re: Adrian przemówił 15.11.17, 12:19
            a to zydowka jest okresleniem narodowosci, obywatelstwa ???
            arwenciu, mozna byc zydowka : polka, czeszka, marsjanka czy peruwianka,
            dopytaj dobrodzieja po mszy...
        • ira_08 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:39
          Dopuszczać nie musi, czuć się związana z pochodzeniem ojca nie musi. Ale jako wykształcona kobieta z takiej rodziny wie, że dla nazioli nie ma znaczenia, co ona czuje, a co nie. I Adrian też wie. Ilu Żydów w III Rzeszy czuło się po prostu Niemcami?
          • memphis90 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:16
            Ojca? Jej ojciec pochodził z zydowskiej rodziny? Jeśli tak, to ona już Żydówką nie jest, bo to się dziedziczy po kądzieli.
            • lauren6 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:29
              Ale ich nie obchodzi stan faktyczny.
            • iskierka3 Re: Adrian przemówił 14.11.17, 08:02
              Powiedz to antysemitom.
    • lusitania2 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:55
      ira_08 napisał(a):

> Ciekawe, co sie za tym kryje,

bez znaczenia.
      I tak jest skompromitowany. A to, że po obu stronach - nie martwi nic!
      • 1elka26 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:01
        Skompromitowany?? Czyz nie mam racji twierdząc, że jest to najbardziej oderwane od rzeczywistości forum i dlatego też najbardziej wesołe?
        To, że w oczach lewakow może być skompromitowany, to naprawdę nikogo rozsądnego nie obchodzi. W tej konkurencji "straznika zyrandola" nikt nie pokona.
        Natomiast tzw. betonowy elektorat z uznaniem przyjmuje wypowiedź prezydenta, a dlaczego? O tym przekonacie się, mam nadzieję, byc może niedługo. Przed nami kolejne, bardzo dobre dla Polski, decyzje.
        • tereska.z.bombaju Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:15
          1elka26 napisał(a):

> Skompromitowany?? Czyz nie mam racji twierdząc, że jest to najbardziej oderwane
          > od rzeczywistości forum i dlatego też najbardziej wesołe?
          > To, że w oczach lewakow może być skompromitowany, to naprawdę nikogo rozsądnego
          > nie obchodzi. W tej konkurencji "straznika zyrandola" nikt nie pokona.
          > Natomiast tzw. betonowy elektorat z uznaniem przyjmuje wypowiedź prezydenta, a
          > dlaczego? O tym przekonacie się, mam nadzieję, byc może niedługo. Przed nami
          > kolejne, bardzo dobre dla Polski, decyzje.

Ale ty śmieszns jesteś 😂😂
          • mamablue Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:27
            Tereska a zauważyłaś, że awatar o imieniu elka w każdym poście wrzuca słowo "lewak". Mam wizję faceta po 50 w siatkowym podkoszulku, plujacego w jakiś starszawy komputer (koniecznie stacjonarny!). Zatem do instytucji elki jakoś nie mogę poczuć nic poza żałością....
            • tereska.z.bombaju Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:23
              No wiem. Ale ona taka zabawna jest w tej swojej niczym nie skrępowanej głupocie..
        • lusitania2 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:09
          1elka26 napisał(a):

a gdzie, putinowskie trolliszcze, "szczęść boże, panie prezydencie"?

Oj, nie zapłacą wam, za dzisiejsze występy, towarzyszu!
          Nagana będzie, macie to jak w banku!
        • cichadziewuszka Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:49
          Emama najbardziej oderwanym od rzeczywistości forum? Oj Rus-elka chyba braci samców noe czytałaś!
    • zofijkamyjka Re: Adrian przemówił 13.11.17, 19:56
      jak dla mnie grubo za późno. Trzeba było wczoraj reagować! rano!
    • woman_in_love coś pięknego gdy rewolu. zaczyna zjadać swe dzieci 13.11.17, 20:00
      smile
      • mamablue Re: coś pięknego gdy rewolu. zaczyna zjadać swe d 13.11.17, 21:33
        Oj, jakby tak niektórych schrupała! Oj, może doczekam wink
    • gris_gris Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:03
      No i znowu bede wolac na puszczy: nie ekscytujcie sie tak! PAD sie nie nawrocil, a ten entuzjazm, ktory ostatnio wzbudza, jest zalosny i szkodliwy. Strategia pis dziala dobrze - przyzwyczaili nas do takiej hucpy, ze jak PAD cos pisnie ludzkim glosem, to sie z niego robi niemalze bohatera. I pisowi rosnie, a opozycji spada.
      • szarsz Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:07
        > nie ekscytujcie sie tak! PAD sie nie nawrocil,

Ja tu widzę raczej niezbyt starannie skrywaną satysfakcję. I prawidłowo. Jak się hołubi popaprańców, to się od nich dostaje po głowie. A potem jeden z drugim zdziwiony: 'ojej, naprawdę? to nie są mili panowie, którzy zrobią dla nas wszystko?' No nie są, a gdyby p.o. prezydenta nie był takim kretynem, to by to wiedzial od razu.
      • iwoniaw Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:11
        No i znowu bede wolac na puszczy

E tam, na puszczy - toż piszę, że może to kolejna ustawka. Co nie zmienia faktu, że miło popatrzeć, jak choć części suwerena łuski z ócz spadają, gdy za wiele na widok i ocenę ciemnego ludu wyłazi wink
      • ira_08 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:43
        Jaki entuzjazm i robienie bohatera? Chyba wyraźnie widać, że się zastanawiam o co chodzi. Kolejna ustawka, czy jednak zrozumiał, że wdoopił?

> I pisowi rosnie, a opozycji spada.

Rośnie im, rośnie, w gabinetach, w objęciach miśków. Jakby wierzyli w swoje poparcie, rozpisaliby nowe wybory i zdobyli większość konstytucyjną, a nie gmerali przy ordynacji.
        • gris_gris Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:57
          sorry to nie zrozumialam! bo martwia mnie pochwalne pienia na jego czesc.
      • mamablue Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:34
        Wiesz, ale przyjemnie poczytać teraz komentarze na niektórych "niezależnych" portalach.
    • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:17
      Mówicie, że się nawrócił, znaczy kiedyś głosił poglądy szowinistyczne? Wrzuć jakiego linka, nie daj się prosić...
      • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:00
        Duda łasił się do narodowców. To tylko jeden z wielu przykładów:
        warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19977376,onr-z-honorami-na-marszu-z-udzialem-prezydenta-dudy-felieton.html
        • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:51
          To felieton. Proszę o przykłady głoszonych przez PAD poglądów szowinistycznych. Które zmienił ponoć.
          • livia.kalina Re: Adrian przemówił 13.11.17, 22:03
            Jakie poglądy ma prezydent w tej kwestii- nie wiem. Ale przestał się łasić do narodowców.
          • szarsz Re: Adrian przemówił 14.11.17, 07:27
            > To felieton.

Ale nie kłamliwy. Duda tam był, przemawiał, falangi tam były i nikt z tym nic nie zrobił. Wystarczy.
    • sumire Re: Adrian przemówił 13.11.17, 20:34
      Nic się za tym nie kryje. Zrobił to, bo gdyby się nie odezwał, wyszłoby, że popiera. A powiedzieć coś zawsze może, robić nic nie musi i zapewne nie zamierza.
    • memphis90 Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:12
      Przepraszam za offtop, ale czy na Twitterze ma się ogran. liczbę liter na post, czy to teraz taka moda wśród elit, że skr. cz. swojej wypow.? Tak a'propos twita w zalink. art.
      • sumire Re: Adrian przemówił 13.11.17, 21:17
        Ma się, w tym jego sens. Do niedawna 140 znaków, od niedawna 280.
    • capa_negra Re: Adrian przemówił 13.11.17, 23:03
      Adrian się odezwał, ale szkoda, że Płaszczak się nie zamknął skoro już oślepł.
    • lodomeria Re: Adrian przemówił 13.11.17, 23:10
      Czyli co, Agacia nam szydercze buziaczki przesyłała, ale jak przyjdzie co do czego, to i tak będzie trzeba w jej obronie stawać.

A po co się dajecie wywodzić trollom w niekonstruktywne przepychanki słowne, zamiast uczciwie, w gronie podobnie myślących ćwiczenie intelektualne wykonać, to ja nigdy nie pojmę. Wolą snuć wizje czy elka ma laptopa czy PC... A tu płoną lasy.
      • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 13.11.17, 23:31
        Racja, tylko dyskusja w gronie podobnie myślących ma sens😀 Nie męczy się człowiek😂
        • lodomeria Re: Adrian przemówił 14.11.17, 00:21
          W momencie, kiedy trzeba się naradzić, co robić, jak skutecznie się przeciwstawiać działaniom, na które godzić się nie chcemy, to tak, setna taka sama dyskusja z trollem nie ma sensu.

I właśnie, skoro nie umiesz czytać chętnie wyjaśnię jescze raz, to ja to widzę odwrotnie: nawalanka z trollem to nieprzemęczanie się, pójście na łatwiznę. Żeby wyjść poza utarte schematy, z resztą narzucane przez trolle, to trzeba się wysilić.

A już dyskutowanie z kimś, kto MA PŁACONE ze to, że sieje ferment, odciąga od pewnych tematów i wiara w to, że się taką osobę do czegoś przekona, to kompletna dziecinada.
          • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 14.11.17, 06:46
            A weź udowodnij, że to Ty nie masz płacone 😎a trochę fermentu to się tu akurat przyda, bo trochę stęchlizną wieje. Kupa ludzi mówiàcych do siebie nawzajem to, co chcą słyszeć - Adrian, pisdzielce, katole, patologia 500+, ten chory kraj, Kaczor nazista...a kto by miał jakiekolwiek inne spojrzenie, ten moskiewski troll. Matrix, panie. Tak wyglądacie z boku, przykro mi.
            • nathasha Re: Adrian przemówił 14.11.17, 06:51
              A jakie ty masz inne spojrzenie?
            • zona_glusia Re: Adrian przemówił 14.11.17, 11:39
              folsom_prison_blues napisał(a):

...a kto by miał jakiekolwiek inne spojrzenie, ten moskiewski troll. Matrix, panie.
              Kiedy elka naprawdę jest rosyjskim trollem. Pisze gotowymi kalkami propisowskimi, a gdy usiłuje napisać coś od siebie widać, że język polski nie jest jej ojczystym językiem, wymykają jej się zwroty, charakterystyczne dla osoby rosyjskojęzycznej. Trudno dyskutować z kimś kto jest tworem rosyjskiej propagandy. I to tworem gorszego sortu, bo robi głupie błędy, a to dlatego, że główne środki propagandowe skupione są gdzie indziej, na przykład w Stanach. Ostatnio okazało się, że znana blogerka z USA Jenna Abrams jest fikcją stworzoną przez rosyjskich propagandystów
              • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 14.11.17, 21:13
                Tak tak, sam Putin osobiście selekcjonuje kogo wyśle do trollowania ematki, bo to taki ważny ośrodek oporu😎 to forum niewątpliwie jest pocieszną egzemplifikacją teorii spisku lepszej niż wszystko, co mógłby wymyślić minister AM 😂
                • livia.kalina Re: Adrian przemówił 14.11.17, 22:35
                  Prawda jest taka, że na ematkę oddelegowano wyjątkowo podłej jakości trolle, takie akurat ze szpitala na skraju miasta. Każda ematka to potwierdzi i jest to rodzaj potwarzy, że nas tak pis nie docenia. A jak pokazuje wiele wydarzeń, również dni ostatnich- całkiem możliwe, że to kobiety odzyskają dla Polski wolnośćsmile
                • zona_glusia Re: Adrian przemówił 15.11.17, 09:50
                  Tu artykuł o USA:
                  www.cyberdefence24.pl/692728,amerykanska-blogerka-tworem-farmy-trolli-z-petersburga
                  Putin osobiście wybrałby lepszego trolla. big_grin
                  A serio mówiąc, proszę mi sensownie wytłumaczyć, dlaczego użytkownik nicku elka pisząc o chamstwie KODu pisze, że jest ono takie jak u chłopów nadwołżańskich, (żaden Polak nie przywołałby Wołgi w jakimkolwiek porównaniu). Podaje tytuł popularnego serialu "Szpital na peryferiach" w wersji "Szpital na skraju miasta", który tak był tłumaczony na rosyjski.
        • iwles Re: Adrian przemówił 14.11.17, 08:20

to zupełnie jak na waszych forach.
          no weź spróbuj napisać cokolwiek krytycznego o Jarosławie na niezalezna.pl big_grinbig_grinbig_grin
          w ogóle cenzor nie przepuści i nie opublikuje. No, tam to dopiero dyskusja wre z "inaczej" myślącymi !
          • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 14.11.17, 11:48
            Waszych? Tzn. czyich?
            • iwles Re: Adrian przemówił 14.11.17, 11:54

myślących podobnie, jak ty.
              Serio, tak trudne było to do zrozumienia ?
              • folsom_prison_blues Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:34
                No trudne, na niezależna.pl nie wchodze. Trudne do zrozumienia, wiem 😎 świat jak wiadomo, dzieli się na ematkę i pistrolli.
                • livia.kalina Re: Adrian przemówił 14.11.17, 19:54
                  No to pochwal się, gdzie chodzisz i poleć nam to wolnościowe, pełne intelektualnych fajerwerków forum.
    • butch_cassidy Re: Adrian przemówił 14.11.17, 08:32
      Też uważam, że lepiej późno niż wcale. Dobrze, że się odważył.
    • maadzik3 Re: Adrian przemówił 14.11.17, 09:38
      bawią się z prezesem w złego i dobrego policjanta. Sorry, nie wierzę. Gdyby mówił to 2 lata temu może bym słuchała, dziś - po wszystkim co zrobił i powiedział (nie jest prezydentem wszystkich Polaków, podpisanie wszystkich niekonstytucyjnych ustaw, walka o wpływy własne osobiste i wiele wiele innych) nie jest dla mnie wiarygodny
      • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 10:30
        No ale widzisz, inni wierza. Raz czy dwa wyglosi jakas mowe, ktora ma na celu uspokojenie cywilizowanego swiata, i juz wszyscy sie ciesza, ze sie "przebudzil". Cholera mnie bierze na taka naiwnosc.
      • nathasha Re: Adrian przemówił 14.11.17, 10:33
        nie, ja tez nie wierze - sadze ze ludzie sie bardziej ciesza na mysl ze rzeczywiscie moga miec jakies tarcia w obozie swoim niz ze adrian sie nawrocil.
        • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 10:48
          No ale o to mi wlasnie chodzi - o przekonanie ludzi,z e takie tarcia sa. Nawet jesli sa, to nie ma to znaczenia, bo prezes tym zarzadza. A koncesjonowana opozycja umacnia swoje istnienie w swiadomosci wahajacego sie, miekkiego anyt-pisu. O to w tym chodzi od poczatku i PAD dobrze gra swoja role.
          • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 10:48
            *anty-pisu
      • larrisa Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:02
        Przecież prezes mówi to samo. Z drugiej strony nie ważne czy to mówi ze szczerego serca i głęboko w to wierzy. Chyba lepiej że mówią niż gdyby milczeli, albo gdyby był poklask. Dopiero co czytałam, że skandal bo nikt nic nie mówi. Jak mówi, okazuje się, że też skandal, bo to niewiarygodne.
        • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:08
          Ja nie pisze, ze skandal, ze mowia. Mowia, bo mowia, bo co im szkodzi, a cos powiedziec trzeba, zeby zagranica sie uspokoila.

Czy to nie zalosne, ze tak sie PADa wychwala, bo powie cos, so powinno byc absulutnym standardem?
          • larrisa Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:20
            Owszem, to żałosne. Można się na tym skupiać i dalej narzekać. Można też w gruncie rzeczy mimo wszystko docenić to co mówią, nawet jeśli to pod publiczkę, to lepiej że pod tą publiczkę niż pod skrajnie prawicową bo i tej w Europie nie brakuje, patrząc na rosnące poparcie dla Afd, Frontu Narodowego czy Wolnościowej Partii Austrii. Nie zachowujemy się tak jakby tylko u nas był problem a gdzie indziej sielanka.
            • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:28
              Przepraszam, ale chwilowo pod tym wzgledem nikt nie moze sie z nami w UE rownac.
              • larrisa Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:46
                Staram się wystrzegać polskiego przekonania o wyjątkowości, tak z jednej jak i z drugiej strony.
                • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:52
                  No to nie jest tylko polskie przkonanie akurat w tym przypadku.
            • iwles Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:32

żadna to radość takie słowa post factum.
              Wszyscy oburzają się na Błaszczaka, który powinien być odpowiedzialny za to, że policja w trakcie marszu nie zareagowała, a on stwierdził, że wszystko było w porządku.
              Prezydent tymi słowami raczej załagodził obraz Polski, jaki poszedł w świat, jakoby władza nasza przyzwalała na zachowania rasistowsko-nazistowskie.
          • lauren6 Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:24
            > Czy to nie zalosne, ze tak sie PADa wychwala, bo powie cos, so powinno byc absulutnym standardem?

Dożylismy czasów gdy zwykła ludzka przyzwoitość nie jest standardem wśród rządzacych elit. Takie gesty mają prawo dziwić i pozytywnie zaskakiwać.
            • gris_gris Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:31
              Aha, czyli CBDU.

Zwykla ludzka przywoitosc - nie zartuj prosze.
              Wyrachowanie i koniunkturalizm raczej.

Zreszta, niewazne. Nie mam poczucia misji, zeby kogos przekonywac, swoje zdanie mam i na razie nic a nic nie wplywa na jego zmiane.
      • lellapolella Re: Adrian przemówił 14.11.17, 12:32
        "bawią się z prezesem w złego i dobrego policjanta. Sorry, nie wierzę."
        Uważam dokładnie tak samo, mało tego, sądzę, że to długofalowa i przemyślana strategia. Nie ma się czym rajcować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka