Dodaj do ulubionych

Thor Ragnarok

18.11.17, 12:58
Miłośniczki Marvela były, widziały?
Jestem zaskoczona, pozytywnie, że wreszcie wyszedł im film z jajcem, zabawny i z naprawdę wartką akcją, która ma jako takie uzasadnienie. Sam Thor w nowym wcieleniu też jest jakoś milszy mojemu sercu. I ta ciemnoskóra Walkiria też. Ogólnie wszystko na plus. Ostatnie produkcje przygnębiły mnie - "Civil War" była dobijająca, a "Superman: Homecoming" w sumie smutny tak naprawdę.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 13:23
      Tak. Od dawna czekałam na ten film i mnie nie rozczarował. Fajna komedia, z dystansem, trochę w stylu Strażników Galaktyki. Wolę takie filmy o superbohaterach niż te śmiertelnie poważnie. No i oczywiście plus za przystojnych bohaterów.
      Podsumowując: bardzo dobrze bawiliśmy się w kinie i w przyszłości z chęcią obejrzę ten film ponownie.
    • bib24 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 13:24
      Świetny był, wreszcie poziom avengers, thor 1, iron man 1.
      Ostanie ich produkcje były katastrofalne, iron man 3 dno, thor 2 dno, civil war dno.
      Może się wreszcie podnieśli i zaczęli kupować lepsze scenariusze.

Z rozpędu obejrzałam inne filmy tego reżysera i wszystkie są super, porąbane maksymalnie.
      • zlababa35 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:01
        Ooo, to muszę też coś jeszcze obejrzeć.
        • bib24 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:07
          Zobacz ten o wampirach.
        • lauren6 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 22:28
          Hunt for wilderpeople jest świetny.
          • bib24 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 12:34
            Widziałam, najlepsze były metalowe sitka na głowie.
    • alpha.sierra Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:09
      Super jest! A tu w skrócie:
      youtu.be/8atgsWFfDOg
    • aerra Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:36
      Były wink 2 razy.
      A dziś byłam na Lidze Sprawiedliwości i znowu zdecydowanie Marvel wygrywa.
      • bib24 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:48
        No własnie jak Liga i Wedon? Córa chce iść i nie wiem czy mi potem nie będzie szkoda 2 straconych godzin życia. Batman v superman to był megashit.
        • aerra Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:59
          Cóż, mam mieszane uczucia raczej. Ale ja lubię filmy superhero, czytam komiksy, więc tego...
    • triismegistos Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 16:47
      Poczekam aż na UPC będzie, ale chętnie poczytam spojlery smile
    • kropkacom Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 17:31
      Młodzież z ojcem była i bardzo zadowolona z seansu. Ja niestety z kaszlem byłam w domu.
    • iziula1 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:46
      Byliśmy z synem na premierze. Z napisami po norwesku. Świetnie się bawiliśmy. Przy okazji sprawdziłam poziom angielskiego syna.
      Bylam w sumie ciekawa czy ematka ogląda tego typu kino,bo ja przez syna uwielbiam.
      W każdy weekend odświeżamy sobie iron Man,kapitan Ameryce, Avengers.
      Film zabawny. Przezabawny.
      Teraz czekamy na Avengers Infinity War.
      Zapowiedź była jak zwykle na końcu 😉
      Scenę po końcowych napisach widzieliście?
      • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:55
        iziula1 napisała:

> Teraz czekamy na Avengers Infinity War. Zapowiedź była jak zwykle na końcu 😉 Scenę po końcowych napisach widzieliście?

Oczywiście, obydwie smile
        • iziula1 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:59
          Uwielbiam te dodatki. Niby koniec zabawy a tu dodatkowy bonus smile
          • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 19:09
            sceny po napisach to teraz już prawdziwa zabawa smile
      • zlababa35 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 21:26
        U nas odwrotnie, to ja zaraziłam córkę Marvelem wink. A jak Ci się podobała Hela?
        • dziennik-niecodziennik Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 22:24
          Ja Kejt nie poznalam. Chyba dopiero w trzeciej scenie big_grin
          Zrobiona byla fajnie. W ogole efekty byly gites gites.
          Przeszkadzal mi tylko taki gimbazjalny humor, ale generalnie mniam. A przy historii walkirii sie wzruszylam...
        • iziula1 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 23:56
          Hela wspaniała. Bałam się,że w tej roli za bardzo będzie przypominać Galadiere....a była świetna.
        • iziula1 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:20
          I jeszcze o Helu. Pomijając aspekt ze to bajka dla dzieci i ma być light to wątek Heli budzi pytania , bo ona była pierworodna i miała pełne prawa do tronu. Czy była zła od urodzenia? Czy zła stała się bo ojciec ją odrzucił ze względu na płeć?
          Rola napisana ciekawie,bo to silna,ambitna kobieta. Okrutna. Władcza. Bezwzględna. Typowo męskie cechy,cenione u facetów,niepożądane u kobiet.
          Po filmie miałam ciekawą dyskusję z synem. Oczywiście Thor to jego ukochana postać więc przeżył mocno każdą ranę żądaną przez Hele. Co ciekawe on też uznał,że Hela miała prawo do tronu 😊
          • iziula1 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:21
            Zadaną
            ...korekta telefonu.Wysłałam nie sprawdzając. Sorry 😊
          • aerra Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:44
            Pomijając to to, że tutaj filmowy Marvel się mocno rozjechał z komiksowym Marvelem. Bo tam, jak również w mitologii nordyckiej, na której te postacie są oparte, Hela jest córką Lokiego, nie Odyna.
            A oglądałaś chyba nieuważnie, i Odyn, i Hela opowiadają o wcześniejszych czasach i o tym, że Hela była katem, egzekutorem Odyna, i głównodowodzącym jego wojsk, że podbijali razem światy. A potem Odyn zapragnął pokoju, a Hela tego w naturze nie miała. I dlatego ją uwięził i odrzucił.
            Oryginalnie było inaczej, Hela od początku była boginią śmierci i władczynią krainy umarłych Helheim (bądź Hel) i całego Niflheim.
            • iziula1 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:49
              Nie znam mitologii nordyckiej,komiksów też nie. Oglądam tylko filmy.
              Mię wyklucza to jednak wersji filmowej,że Hela była w prawie. I jestem wdzięczna reżyserowi,że Thor nie zabija siostry. Trudno mi byłoby wytłumaczyć to synowi.
              Bajka jest bajką.
              • aerra Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:59
                Nie, nie miała prawa do tronu, bo nigdzie nie jest powiedziane, że dziedziczy pierworodny/a. Dziedziczy ten, któremu ojciec władzę przekaże.
                Z tym zabijaniem natomiast, cóż, sceny śmierci nie było, własnoręcznie Thor też jej nie zabił, tym niemniej można domniemywać, że jednak zginęła - i to przez Thora, który z premedytacją wypuścił na nią i cały Asgard Surtura.
                • iziula1 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 01:05
                  Na prawo pierworodnego powołuje się Hela, Odyn też o tym mówi.
                  W filmie akurat inteligentnie rozwiązano konflikt o władzę wink
                  Oddał jej Asgard,z tym że UWAGA SPOILER !!!@

musiała pokonać Ragnaroka.
                  Liczę,że Hela jeszcze się pojawi.
                  Wierność kiomiksom jest bez znaczenia,dla mnie.
                  • aerra Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 01:55
                    Ragnarok to nie jest coś co da się pokonać. Ragnarok - Zmierzch Bogów, koniec Asgardu. Przepowiedziany u zarania, w świecie, gdzie takie przepowiednie się liczą.
                    A Odyn mówi tylko, że Hela była pierworodną, a nie, że miała prawa do tronu.
                  • dotcomhaha Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 09:30
                    Super podejscie.sorry ale troche bezmyslne.wypadaloby miec pojecie o tym o czym sie mowi nawet jesli to tylko marvelowska rozrywka a nie kino moralnego niepokoju XDD pokonac Ragnaroka ,you made my day XDD
                    Imho film swietny,kontrowersje wokol czarnoskorej walkirii jak dla mnie nieistotne,hemsworth idealny do tej roli.zdecydowanie pojde jeszcze raz obejrzec ale tylko 3 d .
                    • dotcomhaha Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 09:30
                      To do iziuli oczywiscie
                    • ichi51e Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 12:22
                      Ciemnoskora walkiria po Heimdallu jesscze kogos szokuje?
        • ichi51e Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 12:25
          Ja tylko chcialam napisac ze to jest Hel nie Hela.
          • zlababa35 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 13:00
            Wiem, ale czy oni nie mówili Hela w polskim dubbingu? Jestem pewna, że tak.
            • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 13:49
              Hela, Hela. Wg wikia - postać z komiksów inspirowana postacią Hel.
              Ja tak mocno w komiksach nie siedzę, więc nie wiem, czy na pewno wink
          • aerra Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 11:21
            W komiksach jest Hela, w mitologii nordyckiej Hel wink
    • miss_fahrenheit Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:49
      Byłam, widziałam, średnie raczej.
      • iziula1 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:52
        miss_fahrenheit napisała:

> Byłam, widziałam, średnie raczej.

Czyli,nie jesteś fanką. 😊
        • miss_fahrenheit Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 21:30
          Wcześniejsze mi się podobały.
          • iziula1 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 23:54
            Które?
            Iron Man 1, Avengers 1 i 2 oraz Kapitan Ameryka 2 i 3 ( 3 najlepsza). To moje ulubione.
            Syn lubi Ant Man'a.
            • ichi51e Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 03:12
              Dla mnie antman i ostatni spiderman najlepsze. Najgorszy zdecydowanie Deadpool
            • miss_fahrenheit Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 14:22
              Iron Man, Avengers, Kapitan Ameryka 2 - te głównie.
    • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 18:57
      Byłam, zaraz w premierowy weekend smile
      Thor i Loki to moje ulubione postaci z MCU smile

Ale nie zgadzam się co do "Spidermana: Homecoming" - dlaczego był smutny?
      • zlababa35 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 21:25
        W tym filmie ich wzajemna relacja jest przezabawna big_grin.
        • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 21:42
          najlepsza jest scena z Lokim oglądającym walkę Thora smile
          • zlababa35 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 22:35
            Oj tak. A "Spidrman" mnie przygnębił, bo jak dla mnie to był film o dzieciaku, którego psychicznie przerastały jego nadzwyczajne zdolności. I jakiś taki ponury klimacik miał. No i mało gagów wink.
            • bib24 Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 23:07
              Ale miał najlepszego supervillana jakiego kiedykolwiek widziałam.
            • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:42
              Hmm, mam wrażenie, jakbyśmy oglądały dwa różne filmy 😉 Humoru było przecież dużo, zwłaszcza z moim ulubionym "chair guyem" ☺
              • iziula1 Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:45
                Hmm,może tu nie chodzi o gagi,humor słowny ale o " nieuchronnosc przeznaczenia" które dotyka kogoś kto nie jest gotowy,nie chce tego...brak wyboru w imię wyższych celów.
                • maniaczytania Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:55
                  No nie wiem, ja tego tak nie odebrałam. Mnie się bardzo ten film podobał, dla mnie to najlepsza wersja Spidermana i najlepiej dobrany aktor
                  • ichi51e Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 03:13
                    Dokladnie.
            • aerra Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 11:23
              Bo przerastały. Ciebie by nie przerosły? To akurat super, że w filmie też to pokazali.
    • vivyan Re: Thor Ragnarok 18.11.17, 23:57
      Były, widziały smile Podobał mi się bardzo, no ale Taika Waititi po prostu nie robi złych filmów. smile
      • czarna_kita Re: Thor Ragnarok 19.11.17, 00:47
        Uwielbiam ! I kocham na zabój Lokiego 😁 U nas to ja rodzinkę wkrecilam w komiksy i filmy o superbohaterach i mutantach.
      • hermenegilda_zenia Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 00:41
        Uwielbiam Dzikie łowy tego reżysera, cudowny film.
    • c2h6 Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 11:24
      zlababa35 napisała:

> Miłośniczki Marvela były, widziały?
      > Jestem zaskoczona, pozytywnie, że wreszcie wyszedł im film z jajcem, zabawny i

Są tam gimnazjalne suchary klasy "jeżeli zginę, to wykasuj historię w mojej przeglądarce"?
      • memphis90 Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 11:55
        Tak, oczywiście, wszystkim przecież wiadomo, że nordyccy bogowie żyjący w alternatywnym wszechświecie na prawo i lewo rzucają gagi dot. ziemskiego fejsbunia.
        • aerra Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 11:59
          Ale było za to:
          - Przecież mogłeś do mnie zadzwonić.
          - A masz telefon?
          - No... nie. Ale mogłeś wysłać maila.
          - A masz komputer?
          - Nie, a po co?
          (z pamięci, więc mogą być drobne nieścisłości)
          • c2h6 Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 12:06
            aerra napisał(a):

> Ale było za to:
            > - Przecież mogłeś do mnie zadzwonić.
            > - A masz telefon?
            > - No... nie. Ale mogłeś wysłać maila.
            > - A masz komputer?
            > - Nie, a po co?

No, tak. O taki rodzaj, ehm, humoru mi chodziło. No to dziecko dostanie parę złotych i niech idzie samo.
            • aerra Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 12:18
              Niektóre teksty były żenujące, owszem. Ale mi się i tak podobał. Pomimo tekstów wink
        • c2h6 Re: Thor Ragnarok 20.11.17, 12:05
          memphis90 napisała:

> Tak, oczywiście, wszystkim przecież wiadomo, że nordyccy bogowie żyjący w alter
          > natywnym wszechświecie na prawo i lewo rzucają gagi dot. ziemskiego fejsbunia.

Nie widzę najmniejszego powodu, dla którego amerykanie nie mieliby sobie wyobrażać, że to, co oni uważają za nordyckich bogów upchnięte w filmie dla dzieci korzysta z fejsbunia. A zwłaszcza, że to jest śmieszne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka