Dodaj do ulubionych

mąż/żona potrzebuje wyjazdu

23.11.17, 13:51
i znika na trzy dni.
Mówi „potrzebuję”, „muszę pobyć sam/a, nie mówi gdzie i z kim. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 13:53
      Wygląda na to, ze źle sie dzieje w związku. Nie chodzi o wyjazd, ale o to
      "nie mówi gdzie i z kim"

Takie rzeczy się robi obcym, nie najbliższym
    • anika772 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:03
      Dziwne. Nie tyle potrzeba wyjazdu, co "nie mówi gdzie i z kim". W zasadzie niewyobrażalne dla mnie.
      • nathasha Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:13
        Z kim bez sensu bo zrozumialam ze sam/a. Za to bez gdzie tez sobie nie wyobrazam. Samotny wyjazd jak najbardziej, choc probuje wyslac na taki partnera a on okoniem staje, ja jestem samotnica wiec z mila checia bym sie wyrwala, no ale nie komunikujac w ten sposob. I jesli sa male dzieci i nie mowi tego osoba ktora musi sie nimi non stop zajmowc i potrzebuje odpoczynku, to tez sobie nie wyobrażam.
      • rosapulchra-0 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:59
        Dla mnie również. Potrzebowałam wyjazdów, ale zawsze mój mąż wiedział, gdzie mnie znaleźć.
    • mozambique Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:07
      sama ? owszem
      ale druga storna powinna wiedziec gdzie i czy na pewno sama
    • same-old_mona Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:07
      Jakby mi coś takiego mój chłop odstawił to chyba pojechałabym go śledzić, bo to zupełnie nie w jego stylu. Znaczyłoby że między nami jest bardzo, bardzo źle.
      • niu13 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:17
        Okropne zachowanie, zwiastujące, że stało się coś złego dla związku. Takie gadki to można wstawiać rodzicom, jak się jest zbuntowanym nastolatkiem, a nie żonie.
    • maadzik3 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:17
      ja czasem wyjeżdżam. sama lub z przyjaciółką. na dłużej niż 3 dni. i potrzebuję tego. ale ZAWSZE mówię gdzie i z kim.
    • aagnes Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:18
      ja potrzebuje obecnie dwoch, trzech dni na totalny reset, sama ze sobą i zamierzam to sobie zorganizowac jeszcze przed swietami.
      nie bede sie tlumaczyla za bardzo, adres podam, bo nie mam nic do ukrycia i w razie czego musi byc.
      troche wiecej dajcie tym swoim misiaczkom swobody, jak bede chcieli chodzic na boki to i tak pójdą, a z wiezienia tym chetniej beda sie wymykac do jakiejs fajnej dziewczyny.
      • mozambique Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:23
        czyli twój chodzi na boki tak?
      • anika772 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:23
        Ale kto tu "nie daje swobody"? Mowa jest o tym, że jedno z małżonków chce zniknąć na trzy dni bez podania miejsca pobytu. Tego chyba nie nazywasz swobodą? Autorka pyta o sytuację, w której żona ma nie wiedzieć gdzie jest mąż.
        • aqua48 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:31
          Niech jedzie, spoko, ale niech powie gdzie dla bezpieczeństwa i ewentualny kontakt sms-owy ma być gdyby coś się działo.. Rozumiem, że człowiek może czuć się przytłoczony jakąś trudną sytuacją, albo choćby codzienna rutyną, rodziną, małżeństwem, może potrzebować 3 dni spokoju by się ogarnąć i zorientować w SWOICH potrzebach. By przewartościować rozmaite swoje osiągnięcia i plany. Zwłaszcza jeśli nigdzie sam nie wyjeżdża i praktycznie cały dzień realizuje jedynie cudze zamierzenia.
          • capa_negra Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 20:02
            Z tym kontaktem sms to może być problem - w sierpniu byłam 3 dni sama w takim lesie, że zasięg był 25 km dalej. Mąż znał nazwę tego ustronia i przybliżony kierunek gdzie on jest - jakoś przeżył.
            • aqua48 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 24.11.17, 12:27
              capa_negra napisała:

> Z tym kontaktem sms to może być problem - w sierpniu byłam 3 dni sama w takim l
              > esie, że zasięg był 25 km dalej. Mąż znał nazwę tego ustronia i przybliżony kie
              > runek gdzie on jest - jakoś przeżył.

A mój by się w takiej sytuacji zastanawiał czy aby nie leżę gdzieś np. z otwartym złamaniem podudzia i martwił.

• mikams75 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 17:01
        powiedzenie bliskiej osobie dokad jedzie na 3 dni to takie ograniczenie swobody?
    • lady-z-gaga Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:25
      "Muszę pobyć sam" nie oznacza "muszę zniknąć/ukryć się" smile
      Wiele zależy od wcześniejszych obyczajow i ustaleń w związku, ale jesli jest to całkowite novum, to chyba jednak nie chodzi samotny pobyt. Krotko mowiąc - to brzmi jak ściema smile
    • fraudes Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:29
      Ja czasem wyjeżdżam z przyjaciółkami/sama, właśnie na 3-4 dni. No, ale mąż wie gdzie i z kim. Nie ma nic przeciwko, wrecz się cieszy, że sobie odpocznę.
    • eliszka25 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:36
      nie mialabym problemu z tym, ze moj maz jedzie gdzies beze mnie. nie raz juz byl. ale "nie mowi gdzie i z kim" odpada. zawsze mamy kontakt i wiemy, gdzie sie ta druga osoba wybiera. z reszta sama tez czasem mowie, ze musze pobyc w damskim towarzystwie (mam w domu 3 facetow) i wybywam np. na weekend do siostry. nikt nie ma z tym problemu, ale zawsze wiemy, gdzie i z kim jest partner.
    • myelegans Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:38
      Potrzebe rozumiem, robienie z tego tajemnicy, nie rozumiem
    • ruscello Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:44
      Mówię, że chyba coś mu się pomyliło. Sama szykuję się na samotny weekend, bo jestem na wychowawczym i potrzebuję resetu. Ale nie wyobrażam sobie robić z tego tajemnicy. To trochę brak szacunku i ja bym uznała, że coś/kogoś ukrywa.
    • asia06 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 14:58
      "Baw się dobrze." smile
    • fomica Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 15:00
      To tak niepodobne do męża, że zmartwiłabym się bardzo - że chodzi o jakiś poważny problem, zdrowotny, egzystencjalny, konflikt z prawem, zatarg z mafią itp.
    • volta2 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:15
      mój mąż często wyjeżdża sam, w sumie mogłabym uznać że niewiadomogdzie, bo przecież ma zabukowany nocleg ale w ciągu dnia czy siedzi na kondratowej czy na rysach to nie wiem, nie znam planu wędrówek, jak sądzę, na wyjściach też się nie wpisuje.

oczywiście mamy kontakt telefoniczny, czasem widzę go w webcamerce na kasprowym i nam macha, więc tajemnicy nie robi, potrzebę jak najbardziej rozumiem. sama też wyjeżdzam, zwykle z wyprzedzeniem informuję, potrzeba jest jak najbardziej rozumiana, jeśli chodzi o 2-3 dni.
    • ladnyusmiech Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:29
      Chce - niech jedzie. Jak potrzebuje nawet go spakuję. Nie powie gdzie - wszystkie czerwone lampki mi się zapalą.
    • bywalec.hoteli Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:34
      Wyrzuć śmieci smile
    • ola_fatyga Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:40
      Never. A co powiesz na to, gdy współmałżonem wyjeżdża do koleżanki (bratniej duszy) na 5 dni, bo musi odpoczać? Przykład życia....
    • ichi51e Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:45
      Rozumiem potrzebe wyjazdu jakbym tz powiedziala - nie mam sily chce nad morze ty zostajesz z dzieckiem na weekend to by mi jeszcze zarezerwowal i odstawil na dworzec. Ja zreszta tez nie mam nic przeciwko kazdy potrzebuje naladowac baterie. Ale nie w kontekscie - znikam nie pytaj gdzie - na litosc boska! Nie jest szpigiem zeby takie numery w zwiazku przechodzily.
    • mikams75 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 16:55
      potrzebe rozumiem, ale niemowienia dokad i z kim juz nie.
    • mamusia1999 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 17:04
      zdarza nam sie wyjsc w nieznanym kierunku, zeby odpusic pare po jakiejs goracej a bynajmniej nie zakonczonej dyskusji (bynajmniej nie w trakcie, nie na urwanie, ale po uprzednim zakonczeniu). wraca sie z jasniejszym umyslem i poukladanymi emocjami. no ale to na niedlugo, popoludnie, wieczor....i tez raczej wiadomo dokad (bo widac ze na rowerze, z biegowkami, torba na plywalnie...etc albo slychac z kim sie umawiamy)
      samotne wyjazdy to najzupelniej po dobroci i dla higieny zwiazku, ale nigdy bez informacji dokad i ew. z kim
    • 18lipcowa3 Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 18:23
      wyjazd z kochankiem/kochanką
      • ichi51e Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 24.11.17, 04:57
        w wersji optymistycznej
    • kota_marcowa Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 18:41
      Zależy od zwyczajów panujących w danym związku/domu. Takie zachowanie byłoby tak bardzo nie w stylu mojego męża, że chyba zgłosiłabym na policji zaginięcie, podejrzewając porwanie albo nagły atak psychozy.
    • default Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 18:53
      Gdyby moj maz mi tak powiedzial to uznalabym, ze albo zachorowal psychicznie albo to koniec naszego zwiazku.
      Moj maz z trudem znosi moj coroczny tygodniowy wyjazd z corka nad morze, wiec nie wyobrazam sobie by sam, z wlasnej woli zechcial rozstac sie ze mna na kilka dni. No chyba ze j.w. - zwariowalby lub przestal mnie kochac smile
    • dziennik-niecodziennik Re: mąż/żona potrzebuje wyjazdu 23.11.17, 19:01
      Moze jechać beze mnie ale nie ma opcji zeby nie powiedział z kim, a juz absolutnie nie ma opcji zeby nie powiedzial dokad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka