Dodaj do ulubionych

Kurier - rozwalona paczka

06.12.17, 14:59
Co robicie jak kurier przyniesie wam paczkę w stanie bardzo kiepskim ( rozwalone pudełko z dziurą, dodatkowo coś sklejone ) a paczka jest za pobraniem?

Właśnie był u mnie kurier. Przywiózł żarcie dla kota. Tylko paczka była w tragicznym stanie - nawet nie mógł odczytać ile mam zapłacić. Z boku była dziura i akurat tak postawił, że wyleciała z paczki puszka. Wtedy stwierdziłam, że sprawdzę zawartość. Okazało się, że puszki pogięte i to mocno, a dwóch nie było w ogóle. Odmówiłam przyjęcia - kurier chciał mnie namówić, żebym przyjęła a on weźmie ode mnie 10 zł mniej. Odmówiłam. To wściekły rzucił, że "załatwiłam kuriera". Ja? To ja doprowadziłam do tego, że paczka była w takim stanie?
Już napisałam do zooplus z informacją i prośbą o ponowne wysłanie zamówienia. A zamówienie wysłane jakieś dwa tygodnie temu. Już miałam reklamowac jego brak.
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:02
      Tak samo bym zrobiła.
      Kurier bezczelny.
      • bominka Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:04
        Kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę w stanie nienaruszonym
        • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:41
          No ja to wiem - i powinna do mnie dotrzeć jakieś 1,5 tygodnia temu.
    • fomica Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:03
      No super zrobiłaś, a kot dalej głodny.
      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:06
        No coś ty. Kot nie może być głodny. Zapas puszek jeszcze na 2 tygodnie mam. Zawsze zamawiam wcześniej tongue_out
      • semihora Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 21:03
        Nawet gdyby nie miała zapasu, to myślisz, że nigdzie już nie kupi żarcia dla kota?
    • aerra Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:44
      Mogłaś ewentualnie przyjąć paczkę i od razu spisać protokół.
      Ale generalnie zooplus bardzo kiepsko (zwłaszcza ostatnio) pakuje przesyłki.
      I kartony też jakieś gorsze mają, kiedyś mieli z takiej grubej tektury falistej, a teraz takie lipne.
      Nam się już zdarzyło, że w pudle było tak wszystko na hurra, że puszka się wbiła w worek z suchą karmą i zrobiła w nim dziurę...
      • aamarzena Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:49
        Gdyby przyjęła to musiała by zaplacic (paczka za pobraniem), a potem bujać się z reklamacją - bez sensu.
        Słusznie zrobiła odmawiając przyjęcia tej paczki. Zrobiłabym to samo.
        • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:54
          No więc właśnie - a łatwiej zamówić od nowa niż czekać na zwrot pieniędzy
      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 15:54
        Odniosłam wrażenie - że ten karton to z odzysku był. Kiedyś były ładne i porządne.

• berdebul Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 17:34
          I dalej są. W zeszłym tygodniu zamawiałam 3 paczki z zooplusa, wszystkie przyszły ładnie zapakowane, z takimi foliowymi torebkami z powietrzem itd.
          • miss_fahrenheit Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:29
            U mnie podobnie. Za każdym razem dobrze zapakowane i solidnie zabezpieczone. No i wysyłka bardzo szybka.
            • chocolate-cakes Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:34
              Ja akurat dzisiaj dostałam przesyłkę z zooplus. Nie było nas w domu i kurier zostawił paczkę przed domem, a padał deszcz. No ale nic wielkiego się nie stało, paczka bardzo dobrze zapakowana, nic się z karmą nie stało. I doszło wszystko w 3-4 dni. Zwykle szkło co najmniej tydzień.
              • aerra Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:37
                A ja wczoraj dostałam, karton też rozwalony, waga spora, bo i żwirek i suche i puszki. Nic nie zniszczone, ale cały bok był oderwany.
          • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 08.12.17, 12:52
            Zooplus po moim mailu wysłał nową paczkę ( ze wszystkimi promocjami jakie były w tamtej ). Teraz czekam na dostawę smile
        • loola_kr Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:32
          ja wczoraj dostałam paczke z Zooplus, piekne , nienaruszone pudełko.
    • iwoniaw Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:21
      Odmawiam przyjęcia, oczywiście. Dobrze zrobiłaś, zarówno sprzedawca powinien porządnie pakować, jak i firma kurierska należycie się obchodzić z przesyłkami, w końcu po to płacisz za przesyłkę, żeby dostać towar w dobrym stanie.
      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:24
        Mnie najbardziej wkurzył tekst - "że załatwiłam kuriera". Jak niby? No chyba, że on zgubił gdzieś tą paczkę, potem ją odnalazł itd. A to, że nie wiedział ile mam zapłacic - też było dziwne - bo nie miał jakiegoś urządzenia? Z paczki nie dało się nic odczytać.
        • iwoniaw Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:41
          Mnie najbardziej wkurzył tekst - "że załatwiłam kuriera". Jak niby?

Trzeba go było zapytać, o co mu chodzi.

A to, że nie wiedział ile
          > mam zapłacic - też było dziwne - bo nie miał jakiegoś urządzenia? Z paczki nie
          > dało się nic odczytać.

Owszem, bardzo dziwne. Przecież kurier ma listy przewozowe tych wszystkich paczek i z pieniędzy za pobrania musi się rozliczać - skąd zatem by wiedział, czy mu nie proponujesz za mało? Facet ewidentnie coś ściemniał i się wkurzył, że mu się przekręt nie udał.
          • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:46
            I jeszcze zaproponował, żebym przyjęła - to on mi 10 zł opuści. A jakim cudem zapłaci sklepowi? Sam dołoży?
            • aamarzena Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:45
              Pewnie zgłosi zaginięcie paczki w twoim imieniu, kasę odzyska z ubezpieczenia, a to co od ciebie do kieszeni 😕
              Dziwne w ogóle, że nie miał listy\protokołu odbioru do twojej paczki. Może ona nawet leżała przez tydzień przywalona nie wiadomo czym i już dawno oddział zgłosił zaginiecie\zniszczenie, a teraz ją odnaleźli i postanowili podzielić się kasa we dwie czy trzy osoby.
              • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:56
                Możliwe, że gdyby mi puszka pod nogi nie wypadła - to bym przyjeła. A jak wypadła - to stwierdziła, że skoro jedna - to po drodze mógł zgubić więcej.
                Jakbym przyjęła i potem otworzyła w domu - to by mnie szlag trafił.
    • dziennik-niecodziennik Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:40
      Zalatwilas, owszem, ale przeciez nie bezpodstawnie.
      Nie powinnas miec wyrzutow.
      Tak na marginesie - czesto sie zdarza ze kurier zostawia paczke ktora powinno sie sprawdzic i mowi ze jakby co to zeby dzwonic. NIE ZGADZAJCIE SIE! Odbior paczki podpisany - pozamiatane!
      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 16:50
        No on mi mówił, że nie mam prawa otworzyć paczki przed przyjęciem - mogę zrobić protokół. To powiedziałam, ze nie przyjmę w takim stanie, bo nie wiem co jest w środku. Puszki są normalnie w takich dodatkowych kartonach i foliach po 12 szt. Skoro latały po całej paczce - to ktoś musiał ją naprawdę mocno potraktować.
        To stwierdził, że ok żebym otworzyła - no jak otworzyłam, zawartość nie dość, że niepełna - to w tragicznym stanie.
        • issa-a Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:28
          "załatwilaś" bo paczke wolno ci otworzyc dopiero po jej przyjeciu (i zapłaceniu) . Potem mozesz ewentualnie spisac protokół.
          Kurier powinien odmówić otwarcia paczki wczesniej. Uległ twoim prośbom więc "załatwilaś".
          A że zwykle to mlode chłopaki są wiec zbyt mało asertywni. Ty to wykorzystalas, właściwie.
          • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:41
            Nie, nie uległ moim prośbom. Ja powiedziałam od razu - że paczki z wypadającymi z niej puszkami - nie przyjmę, to on tak bardzo chciał żebym przyjęła - że otworzył ( ja nie otwierałam ). Zresztą mam wrażenie - że ona już była otwierana - bo były na niej różne taśmy.
            Ja paczki nie chciałam przyjąć od momentu, kiedy wypadła z niej puszka z żarciem. Po drugie - kurier nawet nie wiedział ile mam zapłacić. Po trzecie - zaproponował mi niższą cenę, żebym tylko paczkę przyjęła.
            • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:47
              Dla mnie dziwny jest system placenie kurierowi.
              • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:53
                Ale w jakim sensie - paczka za pobraniem - zazwyczaj tak kupuję, jeżeli robię większe zamówienie. Inaczej w tej chwili zostałabym z rozwaloną paczką, w której nie było wszystkiego - a część była mocno zgnieciona. I to ja miałabym problem. Wolę jednak zapłacić więcej ale jak mam paczkę w ręku.

Tak się kiedyś zrobiłam z prezentami na gwiazdkę. Kasę dostali 15 grudnia - wysłali 20. Nie było szansy aby doszło na czas. Ja 24 grudnia latałam po sklepach szukając wymarzonych prezentów i przepłacając. Potem oddali kasę - ale o wyrównanie musiałam powalczyć. Od tamtej pory - zawsze za pobraniem. I jakimś dziwnym cudem zawsze mam przesyłkę w 2-3 dni smile
                • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 18:59
                  Dziewne ze formy to w ogole praktykuja, .bo sa na tym stratne, ktos moze nie odebrac przesylki wcale, a pakowanie, dosrarczenie do zamawiajacego i z powrotem do firmy jesli ktos nie odebral kosztuje. Jak myslisz, kto ponosi te koszta?
                  Ja sie tu nigdy z czym takim jak placenie kurierowi nie spotkalam, wyjatek to take away.
                  • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:01
                    I płacisz kilkaset złotych od razu nie widząc towaru i nie wiedząc kiedy i w jakim stanie dotrze?
                    • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:04
                      Place zawsze, bo nikt nie praktykuja nic innego. Kuriersy czy listonosze nie oferuja zadnymi pieniedzmi.
                      Paczki nigdy nie przychodza rozwalone, nigdy tez nie byla inna zawartosc a kupuje online sporo.
                      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:06
                        No to chyba nie w Polsce. U nas ostatnio w DHL-u można kartą płacić - super opcja.
                        • aankaa Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:12
                          w DPD od kilku miesięcy
                        • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:13
                          Tak jak napisalam, w przypadku gdy zamawiajacy nie przyjmie przesylki z dowolnego powody to koszty nadal sa, a pokrywaja je pracownicy
                          • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:16
                            ale to nie moja wina, że paczka była w takim stanie i niekompletna. Dlaczego to ja mam ponosić koszty?
                            • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:22
                              Przeciez bys nie poniosla, reklamowalabys i zwrocowno by ci pieniadze albo wyslano nowy towar. Zreszta od razu moglabys to wyslac z poworotem do firmy, tez nie musialabys byc przyjac. Zreszta moglabys przyjac i poinformowac firme czego brakowalo, porzadna doslalaby ci i jeszcze dorzucila cos extra n.a. przeprosiny .
                              • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:43
                                I bym musiała się z tym bawić. Zapakować, znaleźć karton, wysłać. A na rozpatrzenie reklamacji mają 30 dni.
                                • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:04
                                  arwena_11 napisała:

> I bym musiała się z tym bawić. Zapakować, znaleźć karton, wysłać. A na rozpatrz
                                  > enie reklamacji mają 30 dni.

Nie musialabys przyjmowac.
                                  • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:06
                                    No przecież nie przyjęłam
                              • mika_p Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:44
                                Jeśli jest odmowa przyjęcia, to sprawa reklamacji z powodu uszkodzenia jest sprawą pomiedzy nadawcą a firmą kurierską. I dla odbiorcy sprawa jest prosta, nie musi brać udziału w procesie reklamacyjnym. Dla nadawcy tez prościej - paczka była przyjęta do transportu cała, odbiorcy zaproponowano uszkodzoną, znaczy, uszkodzenie nastąpiło w transporcie. I jedyny problem wtedy jest taki, czy była wlasciwie zapakowana.

A jesli odbiorca taka uszkodzona odbierze, to musi zglosić reklamację do nadawcy (i oczekiwać, że ten jes tw porządku i ją od reki uzna), ustalić, która ze stron składa reklamację do firmy kurierskiej i ewentualnie reklamować.
                                Po co ten kłopot odbiorcy, skoro rzecz jest masowa i nie jest super pilna?
                  • aamarzena Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:58
                    W Polsce w większości sklepów jest możliwość zakupu za pobraniem. Czyli płacisz kurierowi/listonoszowi/w paczkomacie. Większość klientów i tak wybiera przedpłatę, bo zwyczajnie tak jest taniej. Co do kosztów nieodebrania przesyłki to ponosi je nadawca, niemniej nie zdarza się to nagminnie, a nawet jest rzadkością. Takie jest ryzyko prowadzenia działalności, klient może też zwrócić zakupy i musisz mu oddać zarówno za zakupy jak i przesyłkę, przynajmniej w wysokości najtańszej opcji.
                • mika_p Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:19
                  To nie jest dziwnym cudem, tylko przelew musi dojść, zostać zaksiegowany, sprawdzony czy się kwota zgadza z zamówieniem, a potem dopiero zamówienie można wysłać. A przesyłka pobraniowa - zamawiasz, pakuja i fru. Jak mi zalezy na czasie, to tez wybieram pobraniowe.

Jeśli chodzi o otwieranie paczki - do momentu doręczenia paczka jest własnością nadawcy i nie mozna jej otwierać, za doręczenie uważa się przekazanie paczki, podpisanie i wpłacenie pobrania, jesli jest.

Co do "rabatu" to widzę dwie opcje:
                  1. z magazynu paczka wyjechała w calosci, więc w razie odmowy kurier odpowiada za uszkodzenie (kara wewnętrzna) i reklamację,
                  2. kurier wyżej ceni swój czas niż 10 zł, więc wolał dorzucic te dychę ze swoich i miec święty spokój.
                  • leyre1 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:58
                    mika_p napisała:

> To nie jest dziwnym cudem, tylko przelew musi dojść, zostać zaksiegowany, spraw
                    > dzony czy się kwota zgadza z zamówieniem, a potem dopiero zamówienie można wysł
                    > ać. A przesyłka pobraniowa - zamawiasz, pakuja i fru. Jak mi zalezy na czasie,
                    > to tez wybieram pobraniowe.

Serio? Ja place karta, przesylke mam czesto nastepnego dnia, czasem 2 dni, max 3, z innego kontynentu troche dluzej. Wiele firm oferuje np kup do godziny np 20 a towar dotrze nastepnego dnia. Przesylka pobraniowa to ryzyko, nie mowiac juz o kurierach ktorzy musza kasa obrazac a to nie ich praca.

> Jeśli chodzi o otwieranie paczki - do momentu doręczenia paczka jest własnością
                    > nadawcy i nie mozna jej otwierać, za doręczenie uważa się przekazanie paczki,
                    > podpisanie i wpłacenie pobrania, jesli jest.

Owszem, przez zaplaceniem nie jest.
                    • mika_p Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:25
                      >> Serio? Ja place karta, przesylke mam czesto nastepnego dnia, czasem 2 dni, max 3, z innego kontynentu troche dluzej. Wiele firm oferuje np kup do godziny np 20 a towar dotrze nastepnego dnia.

W polsce płatnosci kartą przy zakupach internetowych nie są zbyt popularne, głównie przelew i pobranie, ewntualnie PayU czy coś w ten deseń.
                      A sesje międzybankowe są trzy razy dziennie: rano, w południe i wczesnym wieczorem w dni powszednie. Więc jak zamówisz towar o 18 i chwilę potem zlecisz przelew, to on wychodzi już w następnej sesji.

Poza tym, na terenie Polski transport paczek jest samochodowy i tu tez ma znaczenie czas: paczki odbierane są do konkretnej godziny, kurier jedzie do oddziału, tam paczki są ładowane na transport zbiorczy do sortowni, jadą do sortowni (w centralnej Polsce), tam są ładowane na transport zbiorczy do oddziału odbiorcy i dopiero rozdzielane na kurierów.
                      Wobec tego jak oddział nadawcy jest daleko od centrum Polski, to nawet zamówienie za pobraniem o g. 14 skutkuje wysyłką następnego dnia. A jak nadawca jest duzy i ma centrum logistyczne niedaleko sortowni, to po paczki nie przyjeżdża kurier, tylko odrebny duży samochód jadący prosto do sortowni - więc i późniejsze zamówienia są realizowane tego samego dnia.

> Przesylka pobraniowa to ryzyko

Jak masz zaufanie do nadawcy, to możesz płacić z góry. Ale jak kupujesz coś dziwnego w małej firmie, to przynajmniej dostaniesz paczkę. Co w środku, to już insza inszośc, ale zostaje fizyczny ślad, bo skądś ta paczka jest odbierana, ktos kogoś widział i oszusta łatwiej namierzyć niz tylko na podstawie konta bankowego załozonego na słupa i strony internetowej założonej w dzikim miejscu.

> nie mowiac juz o kurierach ktorzy musza kasa obrazac a to nie ich praca.

Jak firma kurierska świadczy konkretne usługi, to pracą kuriera jest je wykonywać. Jak jest usługa awizacji telefonicznej, to kurier ma dzwonić, choć nie jest telefonistką ani innym call center. Jak jest usługa zwrotu dokumentów, to kurier ma dopilnowac, żeby były podpisane przy odbiorze, zabrać je i przekazać do biura. Jka jest usługa płatnosci za pobraiem, to kurier ma pobrać gotówkę przy doręczeniu. I akurat pobranie to nie ejst usługa specyficzna dla Polski, tylko dość powszechna.

Akceptujesz płatność gotówką przy zamawianiu jedzenia, a za ryzykowna dla sprzedawcy uważasz wysyłkę paczki za pobraniem. Tu ryzykiem jest tylko koszt przesyłki. Przy jedzeniu na wynos sprzedawca ryzykuje, że zmarnuje mu się towar.
                  • aamarzena Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:02
                    Przy możliwości płatności przez PayU czy przelewy24 itp nie ma znaczenia czy przesyłka jest za pobraniem czy przedplacona.
                    • aamarzena Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:08
                      Tzn. nie ma znaczenia czas. Środki są do dyspozycji sklepu w ciągu kilku minut, przychodzi mail z info o wpłacie, zresztą systemy sklepowe są zazwyczaj zintegrowane z systemami płatności on-line i wszystko widać w zamówieniu.
                      • mika_p Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:29
                        > zresztą systemy sklepowe są zazwyczaj zintegrowane z systemami płatności on-line i wszystko widać w zamówieniu.

O ile sklep oferuje płatność online, bo nie wszystkie oferują smile Niektóre maja tylko przelew i pobranie
      • thea19 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:30
        Wcale nie. mozna odebrac paczke i protokol spisac pozniej. Czesto jest na to nawet tydzien. zawsze upewniam sie u sprzedajacego czy jest mozliwosc pozniejszego zgloszenia uszkodzen, ktorych nie widac na pierwszy rzut oka. Nie zawsze da sie przejrzec caly towar. Zamawialam raz prawie 80 plastrow mozaiek i obejrzenie ich zajelo mi 2h. Wyobraz sobie mine kuriera gdy mu oswiadczam, ze ma czekac az wszystko przejrze.
        • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:47
          Ale ja wiem, ze tam zaksięgowano 15 grudnia - dostałam od nich potwierdzenie i że wysyłają na drugi dzień. A potem jak zaczęłam się awanturować - wysłali mi skan potwierdzenia, i jak byk stało na pieczątce z poczty 20/12.
          Ja nie chciałam sprawdzać - jak mi wstawił do domu - to jedna puszka wyleciała. Tam nie miało prawa być nic luzem. Zooplus zazwyczaj wypełnia luki papierem czy bąbelkami - nie było nic.
        • dziennik-niecodziennik Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 21:53
          Ale wtedy to na Tobie lezy obowiazek wykazania ze uszkodzenia powstaly w doreczeniu. A nie ze np sama potraktowalas przesylke ostro zeby dostac odszkodowanie czy cos. Nieodebrana przesylka od kuriera (ze spisaniem protokolu ofkors) zdejmuje Ci sprawe z glowy
    • aankaa Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:01
      wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Skandaliczne-nagranie-Kurier-InPost-rzuca-paczkami-do-paczkomatu-WIDEO

ja z zooplusem nie mam problemów, z reguły zamawiam w niedzielę wieczorem, we wtorek paczka na miejscu (rachunek płatny w ciągu 14 dni. No, ale ja kupuję u nich od kilku lat), zaprzyjaźniony kurier po wadze paczki już wie czy ma iść w stronę (mojego) bagażnika, czy do domu smile
      • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:03
        Ja też kupuję od kilku lat ( ponad 3 ) i nigdy nie miałam problemu. Dzisiaj pierwszy raz i obstawiam nie problem z zooplus a z kurierem.
        • aankaa Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:43
          no ale to czekanie niemal 2 tygodnie...
          • arwena_11 Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 19:48
            No właśnie miałam składać reklamacje dzisiaj. Ostatnio miałam trochę urwania głowy ze zdrowiem córki - i nie miałam się kiedy zająć.
          • loola_kr Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:48
            czytałam na FB skargi, ze są opóźnienia. Moze meli jakieś chwilowe problemy, bo ja zamówiłam w niedzielę i wczoraj (wtorek) dostałam przesyłkę.
      • butch_cassidy Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 20:54
        Ja byłam świadkiem, jak kurier inpostu zgniata z całej siły paczkę, aby wepchnąć ją do za małej dla niej przegródki. Zwróciłam mu uwagę, ale nie chciał słuchać.

Tak że ja najbardziej lubię pocztę, za pobraniem, najchętniej odbiór w placówce, żeby nie czekać na listonosza, tylko podjechać po drodze gdzieś. I jestem w stanie zapłacić do 15 zł więcej za ten właśnie rodzaj dostarczenia paczki.
    • karotka_plus Re: Kurier - rozwalona paczka 06.12.17, 21:12
      Moim zdaniem dobrze postąpiłaś. Nie wiadomo czy wina zooplusa czy kuriera ale ktoś zawinił. A czemu niby Ty masz płacić za niekompletne zamówienie. Ja w zooplusie też zamawiam. Do mnie przesyłki docierają szybko, aczkolwiek w ostatniej miałam żwirek i kartonowe żarcie dla kota, które worek ze żwirkiem rozerwało tak więc trochę lipa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka